N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:48 |
Hoi, Ik zat eens te denken van gehakt is lekker koffie ook. Waarom geen gehaktbal maken met een koffiesmaak ![]() Dat wil ik dus gaan doen graag tips om mijn voorlopige recept te verbeteren ![]() 5 ons rundergehakt 1 ei 50 gram beschuitkruimel peper na smaak 3 tenen knoflook 1 gehakt uitje en dan een mengsel van 50 ml koffieroom en 50 ml zeer sterke espresso. Dit allemaal tot ballen draaien en door de beschuitkruimels rollen. Vervolgens gewoon in de pan en smullen maar ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door N.I.M.B.Y. op 12-05-2012 16:51:24 (spelvaut) ] | |
motorbloempje | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:49 |
![]() | |
Mirjam | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:49 |
![]() | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:50 |
Jij hoeft het niet lekker te vinden als ik er maar van kan genieten ![]() | |
Heatseeker | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:50 |
Ik ben wel fan van gekakte uien ![]() | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:51 |
![]() | |
Kandijfijn | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:54 |
Ik geef toe, ik moest ook eerst hard lachen ![]() Maar op deze wijze ontstaan wel de meeste lekkere en beroemde gerechten op lange termijn (nadat grootste percentage is afgevallen). Ik zou het gewoon proberen ts ![]() | |
El_Chica_Del_Fuego | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:56 |
Peper na smaak? Ook apart. | |
Lienekien | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:57 |
Ik maak regelmatig de chili van Ainsley H. En daar gaat ook koffie doorheen. Vraag me alleen af of je bal niet te nat wordt. | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:58 |
Ja ik ga het sowieso toch proberen ik ben gewoon nieuwsgierig naar het resultaat. ![]() | |
Resistor | zaterdag 12 mei 2012 @ 16:58 |
Beetje als mosterd na de maaltijd. Ken je dat niet? Maar vlees met koffie... vreemde combinatie. Ik associeer koffie eerder met nagerechten, koek of cake met koffiesmaak, ijs met koffie... dat soort dingen. | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:00 |
Aha heb je tips om te voorkomen dat het gehakt te nat wordt? Een maximaal percentage vloeistof bijvoorbeeld? | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:01 |
Hm misschien met oploskoffie werken dus de oplospoeder er doorheen kneden. Of van dat buisman spul. | |
heiden6 | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:03 |
Gewoon wat goedkoop vlees door de koffiemolen halen. Great success. | |
padlarf | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:05 |
Met goede kwaliteit koffie zie ik dit recept al somber in, laat staan als je troep gaat gebruiken. | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:07 |
Ik heb hier ook nog zeer exclusieve kopi luwak op voorraad misschien dat dan gebruiken? ![]() | |
AppelCake | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:11 |
je maakt me bang... | |
teknomist | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:21 |
![]() | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:24 |
![]() | |
TwenteFC | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:37 |
Als je het niet probeert dan weet je nooit of het lekker is. Post het resultaat hier effe ![]() | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:38 |
Ik zit te overwegen om er geen knoflook en ui door te doen om te voorkomen dat de smaak te complex wordt. Dus voorlopige ingrediënten; 5 ons rundergehakt 1 ei 20 gram beschuitkruimel peper na smaak Koffiemelk 10 ml Espresso 15 ml Veel minder vocht erin gedaan om te voorkomen dat het een kliederboel wordt en minder beschuit 50 gram is best wel veel beschuit ![]() | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:40 |
Doe ik maar ik ga het pas volgend weekend maken ik moet er nog over nadenken over de hoeveelheden etc. | |
Lienekien | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:41 |
Dat zou ik niet weglaten. Dan wordt het smakeloos. Van die koffie ga je toch niet zoveel proeven. Ik heb die Jonnie met zijn sterren wel eens een gehaktbal zien maken en daar ging juist heel veel door. | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 17:53 |
Ik ga denk ik in 1 keer een stuk of 3 recepten maken zodat ik kan proeven wat wel en niet lekker wordt ![]() | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 18:36 |
Ik heb nu even "Traditionele" gehaktballen gemaakt als smaak reverentie. En om op te peuzelen natuurlijk ![]() ![]() | |
RobinOok | zaterdag 12 mei 2012 @ 18:43 |
De koffiemelk lijkt me viezer dan de koffie. | |
FutureFairytale | zaterdag 12 mei 2012 @ 19:13 |
Mountain meatballs een keer gemaakt en daar ging hete koffie door maar proefde dat gelukkig niet terug. Gerecht zelf was heerlijk overigens. | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 19:45 |
Alleen door de saus toch? Ik wil het door het gehakt gaan mengen. | |
SuperrrTuxxx | zaterdag 12 mei 2012 @ 19:48 |
Gadver ![]() | |
MPC60 | zaterdag 12 mei 2012 @ 19:50 |
Hoe bedenk je het! ![]() | |
Morera | zaterdag 12 mei 2012 @ 20:54 |
Het klinkt raar en vies, maar al die nagerechten waren ooit ook "raar en vies" . Zelfs ijskoffie was tien jaar geleden nog "raar" hier. TS ik zou de koffiemelk weg laten en gewoon een beetje koksroom doen, verder zou ik de koffie beperken tot een hoeveelheid als zoals je bijvoorbeeld een scheutje sojasaus, oestersaus, ketjap oid ergens bij zou doen om te marineren. Dus geen hele sloten, gewoon een klein scheutje als "marinade" bij de overige smaakmakers. Gewoon uitproberen en dan weetje of je de volgend keer wat meer of wat minder erbij moet doen ![]() | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 20:54 |
Logisch toch ![]() | |
Isegrim | zaterdag 12 mei 2012 @ 21:11 |
Ik ben bij ons favoriete restaurantje (inmiddels ter ziele ![]() | |
Morera | zaterdag 12 mei 2012 @ 21:21 |
Misschien was je de enige die het lekker vond ![]() Grapje, zie een paar posts hierboven, ik vind dat TS het moet uitproberen | |
Karina | zaterdag 12 mei 2012 @ 21:23 |
Mij lijkt het wel lekker, er zijn wel meer recepten met koffie erin. Ik ben benieuwd TS of het inderdaad smaakte ![]() | |
Isegrim | zaterdag 12 mei 2012 @ 21:26 |
Het is niet heel raar, er zijn ook gewoon recepten voor te vinden op internet. Maar in gehakt lijkt me smerig. | |
Sjeen | zaterdag 12 mei 2012 @ 21:27 |
Ik vind het op zich niet zo'n raar idee, zou de koffiemelk wel weglaten. Ken genoeg gehaktbalrecepten waar een las wijn doorheen gaat, dus waarom geen espresso ![]() | |
luigisix | zaterdag 12 mei 2012 @ 23:27 |
Je zou een ristretto erdoorheen kunnen doen. Dit geeft een sterkere smaak maar minder vocht. Ik denk dat de smaak het grootste probleem wordt. Hoe ga je de echte koffiesmaak meegeven aan het gehakt. | |
Morera | zaterdag 12 mei 2012 @ 23:28 |
Marineren met koffie zoals ik al zei, een dag van tevoren en in de koelkast zetten | |
Morera | zaterdag 12 mei 2012 @ 23:28 |
Oke wat is een las wijn? Ik gok op een typo (glas) maar het is een serieuze vraag | |
N.I.M.B.Y. | zaterdag 12 mei 2012 @ 23:42 |
Goed idee ik neem het mee in de ontwikkeling ![]() | |
Isabeau | zaterdag 12 mei 2012 @ 23:47 |
Dat. Koffie erdoor: ok. Koffiemelk?! Nee, absoluut niet. | |
N.I.M.B.Y. | zondag 13 mei 2012 @ 00:07 |
Maar waarom? Je hebt toch ook (ik vloek even in de kerk) room culinair. | |
Isabeau | zondag 13 mei 2012 @ 00:10 |
Ja, maar door je gehaktballen? Daarbij smaakt koffiemelk sowieso anders dan 'gewone room'. Als je toch gaat experimenteren zou ik in ieder geval een bal zonder room doen en als je het per se wilt proberen één met room. Waarom wil je het eigenlijk met koffieroom erdoor doen? Echte koffiedrinkers drinken hun koffie ook zwart ![]() | |
RobinOok | zondag 13 mei 2012 @ 00:14 |
Room culinair door je gehakt lijkt me ook goor. Echte room ook. Waarom zou je zuivel door je vlees doen? | |
Adames | zondag 13 mei 2012 @ 00:15 |
Als je het niet zo nat wilt hebben kan je ook proberen om sterke hele bonen in vettig gehakt te stoppen en dit een nacht laten staan. Ik weet niet of de smaak echt sterk wordt overgebracht. | |
houdjemond | zondag 13 mei 2012 @ 00:17 |
Heel veel succes daarmee.. | |
Sjeen | zondag 13 mei 2012 @ 10:05 |
typo ![]() | |
Tezz | zondag 13 mei 2012 @ 10:12 |
Op zich is het niet zo gek. Ik gooi ook cacao bij mijn rundergehakt in een mexicaans gerecht zoals chili con carne. Dus waarom zou koffie niet werken? Ik ga het eens proberen! (maar dan inderdaad zonder de zuivel. Dat is raar). | |
Lucky_Strike | zondag 13 mei 2012 @ 22:21 |
Waarom laat je je ei niet weg als je bang bent voor te veel vocht? Ik zou trouwens zelf voor gemalen droge koffie gaan denk ik. Of ingedikte espresso, dat zie ik vaak bij kookprogramma's. | |
Tezz | maandag 14 mei 2012 @ 06:54 |
Het ei zorgt juist voor binding. | |
Glesse | maandag 14 mei 2012 @ 07:06 |
natte balle is ook nix.... ![]() maar ben wel seriejeus beniewt hoe het bevald. | |
dWc_RuffRyder | maandag 14 mei 2012 @ 10:19 |
Ik had eergister nog koffiemelk ipv normale melk (die was op) gebruikt in de aardappelpuree ![]() | |
Lucky_Strike | maandag 14 mei 2012 @ 10:33 |
Je hoeft echt niet perse een ei door een bal te gooien om hem te binden hoor. Dat kan prima zonder, alleen wordt hij dan wel sneller droog. | |
Adames | maandag 21 mei 2012 @ 22:37 |
http://www.koffiebean.nl/(...)fea01e78cab934fa1fa3 | |
DoDie | dinsdag 22 mei 2012 @ 12:06 |
http://www.thatssomichell(...)lazed-meatballs.html | |
Tezz | woensdag 23 mei 2012 @ 12:20 |
Dat ligt er maar net aan wat voor gehakt je gebruikt en wat het vetgehalte daarvan is. Bij droog rundergehakt helpt een eitje toch echt wel hoor! | |
FigureBirdStars | woensdag 23 mei 2012 @ 12:39 |
Zwezerik met koffie ![]() | |
RobinOok | woensdag 23 mei 2012 @ 13:04 |
Ja, lijkt me lekker. (zolang je die banaan maar weg laat!) | |
N.I.M.B.Y. | donderdag 24 mei 2012 @ 00:42 |
Thanx Adames & DoDie voor de input ![]() | |
N.I.M.B.Y. | donderdag 24 mei 2012 @ 00:43 |
Wat is er mis met banaan ? Lekker toch ![]() |