abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 12 mei 2012 @ 18:43:38 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111466190
De koffiemelk lijkt me viezer dan de koffie.
pi_111467049
Mountain meatballs een keer gemaakt en daar ging hete koffie door maar proefde dat gelukkig niet terug. Gerecht zelf was heerlijk overigens.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_111468336
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 19:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Mountain meatballs een keer gemaakt en daar ging hete koffie door maar proefde dat gelukkig niet terug. Gerecht zelf was heerlijk overigens.
Alleen door de saus toch?

Ik wil het door het gehakt gaan mengen.
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
  zaterdag 12 mei 2012 @ 19:48:50 #29
127809 SuperrrTuxxx
Zwerver met een wekker
pi_111468472
Gadver :r
Heddegijdagezeedgehadjamindedawerkelukwoarhoedoedegijdahoedoedegijdahoeheddegijdagedoan.
Don't you ever get stuck in the sky when you're high?
  zaterdag 12 mei 2012 @ 19:50:00 #30
261324 MPC60
Roger Linn Groupie
pi_111468517
Hoe bedenk je het! :')
Op maandag 8 januari 2018 14:29 schreef BadderHaring het volgende:
Ajax is geen club. Dat is een bedrijf.
  zaterdag 12 mei 2012 @ 20:54:04 #31
370039 Morera
more more more
pi_111471458
Het klinkt raar en vies, maar al die nagerechten waren ooit ook "raar en vies" .
Zelfs ijskoffie was tien jaar geleden nog "raar" hier.

TS ik zou de koffiemelk weg laten en gewoon een beetje koksroom doen, verder zou ik de koffie beperken tot een hoeveelheid als zoals je bijvoorbeeld een scheutje sojasaus, oestersaus, ketjap oid ergens bij zou doen om te marineren. Dus geen hele sloten, gewoon een klein scheutje als "marinade" bij de overige smaakmakers.

Gewoon uitproberen en dan weetje of je de volgend keer wat meer of wat minder erbij moet doen ^O^
pi_111471478
quote:
10s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 19:50 schreef MPC60 het volgende:
Hoe bedenk je het! :')
Logisch toch :s)
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_111472146
Ik ben bij ons favoriete restaurantje (inmiddels ter ziele :'( ) wel een keer lamsstoof in een koffiesaus gehad. Dat was erg lekker.
  zaterdag 12 mei 2012 @ 21:21:21 #34
370039 Morera
more more more
pi_111472499
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 21:11 schreef Isegrim het volgende:
Ik ben bij ons favoriete restaurantje (inmiddels ter ziele :'( ) wel een keer lamsstoof in een koffiesaus gehad. Dat was erg lekker.
Misschien was je de enige die het lekker vond :')
Grapje, zie een paar posts hierboven, ik vind dat TS het moet uitproberen
  Moderator zaterdag 12 mei 2012 @ 21:23:29 #35
9859 crew  Karina
Woman
pi_111472580
Mij lijkt het wel lekker, er zijn wel meer recepten met koffie erin. Ik ben benieuwd TS of het inderdaad smaakte :)
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_111472658
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 21:21 schreef Morera het volgende:

[..]

Misschien was je de enige die het lekker vond :')
Grapje, zie een paar posts hierboven, ik vind dat TS het moet uitproberen
Het is niet heel raar, er zijn ook gewoon recepten voor te vinden op internet. Maar in gehakt lijkt me smerig.
  Licht Ontvlambaar zaterdag 12 mei 2012 @ 21:27:42 #37
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_111472706
Ik vind het op zich niet zo'n raar idee, zou de koffiemelk wel weglaten. Ken genoeg gehaktbalrecepten waar een las wijn doorheen gaat, dus waarom geen espresso :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_111476867
Je zou een ristretto erdoorheen kunnen doen. Dit geeft een sterkere smaak maar minder vocht. Ik denk dat de smaak het grootste probleem wordt. Hoe ga je de echte koffiesmaak meegeven aan het gehakt.
  zaterdag 12 mei 2012 @ 23:28:03 #39
370039 Morera
more more more
pi_111476895
Marineren met koffie zoals ik al zei, een dag van tevoren en in de koelkast zetten
  zaterdag 12 mei 2012 @ 23:28:58 #40
370039 Morera
more more more
pi_111476924
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 21:27 schreef Sjeen het volgende:
Ik vind het op zich niet zo'n raar idee, zou de koffiemelk wel weglaten. Ken genoeg gehaktbalrecepten waar een las wijn doorheen gaat, dus waarom geen espresso :)
Oke wat is een las wijn? Ik gok op een typo (glas) maar het is een serieuze vraag
pi_111477339
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 23:28 schreef Morera het volgende:
Marineren met koffie zoals ik al zei, een dag van tevoren en in de koelkast zetten
Goed idee ik neem het mee in de ontwikkeling ;)
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_111477471
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 18:43 schreef RobinOok het volgende:
De koffiemelk lijkt me viezer dan de koffie.
Dat.

Koffie erdoor: ok. Koffiemelk?! Nee, absoluut niet.
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_111478028
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 23:47 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Dat.

Koffie erdoor: ok. Koffiemelk?! Nee, absoluut niet.
Maar waarom?

Je hebt toch ook (ik vloek even in de kerk) room culinair.
[quote][img]http://i.fokzine.net/templates/forum2009/i/p/1s.gif[/img] Op zondag 16 januari 2011 18:23 schreef Witchfynder het volgende:[..]
Soort mix tussen Hawkwind, Immortal en een Nespresso reclame.[/quote]
pi_111478116
Ja, maar door je gehaktballen? Daarbij smaakt koffiemelk sowieso anders dan 'gewone room'.
Als je toch gaat experimenteren zou ik in ieder geval een bal zonder room doen en als je het per se wilt proberen één met room.

Waarom wil je het eigenlijk met koffieroom erdoor doen? Echte koffiedrinkers drinken hun koffie ook zwart :P
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 13 mei 2012 @ 00:14:36 #45
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_111478215
Room culinair door je gehakt lijkt me ook goor.
Echte room ook.

Waarom zou je zuivel door je vlees doen?
pi_111478253
Als je het niet zo nat wilt hebben kan je ook proberen om sterke hele bonen in vettig gehakt te stoppen en dit een nacht laten staan. Ik weet niet of de smaak echt sterk wordt overgebracht.
  zondag 13 mei 2012 @ 00:17:42 #47
280022 houdjemond
Sicker than the rest.
pi_111478312
Heel veel succes daarmee..
T2K; "Je posts zijn leuker dan je lijstje"
-Scorpion_17
  Licht Ontvlambaar zondag 13 mei 2012 @ 10:05:48 #48
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_111484268
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 23:28 schreef Morera het volgende:

[..]

Oke wat is een las wijn? Ik gok op een typo (glas) maar het is een serieuze vraag
typo ;)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_111484361
Op zich is het niet zo gek. Ik gooi ook cacao bij mijn rundergehakt in een mexicaans gerecht zoals chili con carne. Dus waarom zou koffie niet werken? Ik ga het eens proberen! (maar dan inderdaad zonder de zuivel. Dat is raar).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zondag 13 mei 2012 @ 22:21:39 #50
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_111513424
Waarom laat je je ei niet weg als je bang bent voor te veel vocht? Ik zou trouwens zelf voor gemalen droge koffie gaan denk ik. Of ingedikte espresso, dat zie ik vaak bij kookprogramma's.
Spoilers!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')