quote:Op zondag 30 november 2014 19:47 schreef RolandArthur het volgende:
[..]
Beste Oceanix,
Het gedeelte dat ik graag wil hebben is van het gerecht dat Piet heeft geplaatst, dat stuk van de bil met zwoerd. Ik ben niet bekend met de courante en incourante delen, daarom heb ik aan Isis gevraagd een lijst te maken. Als zij dat wil doen dan kunnen we onderling een afweging maken wie wat krijgt en wie wat betaald. Een kwart komt neer op ongeveer 25 kilo, voor mij is dat nog wat veel. Ik heb mijn familie even ingelicht, we komen er wel uit als we weten wie wat wil.
Vriendelijke groet,
Roland
Haha, als jullie het zo willen verdelen is dat prima natuurlijkquote:Op zondag 30 november 2014 19:59 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
dat deel kunnen we dat uitruilen. Wij willen graag de procureur (nek). Jij de kont, ik de kop...
Donderdag ophalen moet wel lukken, wel 's avonds dan. We kunnen het wel in een koelkast kwijt of bepaalde delen vast in de vriezer. Of we laten één helft bij de slager hangen zo lang, dan heeft hij donderdag nog om het te versnijden en worst te maken. Dan halen wij het 's avonds op en kun je het hier afhalen en verdelen (alles verdelen bij de slager is lastig namelijk, daar heeft hij denk ik niet de tijd voor).quote:Op zondag 30 november 2014 20:01 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
die woensdagavond hebben we uiteraard al weer een afspraak. Is ophalen bij de slager een probleem (donderdag) ik neem aan dat jouw koeling niet zo groot is dat je het nog een dag langer kunt laten liggen?
Dat vind ik ook, daarom is het lastiger als iemand bijzondere stukken wil hebben. En precies daarom delen we dus meestal niet kleiner dan helften/kwartenquote:Een helft van de helft blijft het eerlijkst. En dan heeeft een ander ook mooie en minder mooie stukken vlees.
Als de ene de bovenste helft neemt en de andere de onderste? Of is dat veel te simpelquote:Op zondag 30 november 2014 20:18 schreef Oceanonix het volgende:
Een helft van de helft blijft het eerlijkst. En dan heeeft een ander ook mooie en minder mooie stukken vlees.
Duidelijk verhaal. Dan is versnijden inderdaad handiger. Jij hebt ervaring en wij echt niet. Vriendlief is die donderdag vrij en kan dus ook overdag langs komen.quote:Op zondag 30 november 2014 20:23 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Donderdag ophalen moet wel lukken, wel 's avonds dan. We kunnen het wel in een koelkast kwijt of bepaalde delen vast in de vriezer. Of we laten één helft bij de slager hangen zo lang, dan heeft hij donderdag nog om het te versnijden en worst te maken. Dan halen wij het 's avonds op en kun je het hier afhalen en verdelen (alles verdelen bij de slager is lastig namelijk, daar heeft hij denk ik niet de tijd voor).
Alle onderdelen zonder bot aan één stuk laten is niet zo handig als er worst gemaakt moet worden, want dan zit je als je zelf gaat snijden straks met vrij veel restvlees. Dus een aantal stukken snijd de slager meestal al. Maar het merendeel heel laten doet de slager vaak wel (dan heb je fricandeau, stukken ham, procureur, etc.). De lever mag je hebben, wij hebben nog bergen leverworst in de vriezer.
daar heb je nou net het prijsverschil zitten. De ene helft is meer waard als de andere.quote:Op zondag 30 november 2014 20:24 schreef computergirl het volgende:
[..]
Als de ene de bovenste helft neemt en de andere de onderste? Of is dat veel te simpel
Dat lijkt mij ook een goed plan. Verdelen met Oceanonix wil ik ook best doen maar zoals jij aangeeft is het dan wel handig als jij aangeeft wat elk gedeelte weegt en kost per kilo. Volgens mij zijn wij daar een beetje naief in. De lastige gedeelten verwerken in worst ben ik een voorstander voor, doen we 50/50. Is die ham nog op te delen of gaat die in zijn geheel?quote:Op zondag 30 november 2014 20:15 schreef Miss_Isis het volgende:
Roland, we kunnen het wat mij betreft ook wel zo doen dat jij een paar losse onderdelen kunt kopen, zoals een achterpoot, van een andere helft? Dus dat Oceanonix met iemand anders (als die zich aandient) samen een helft kan verdelen (en anders gewoon alleen een kwart koopt)?
Ik heb wel meer ervaring maar weet ook niet precies wat er mogelijk is, morgen kom ik er op terug!quote:Op zondag 30 november 2014 20:26 schreef RolandArthur het volgende:
[..]
Dat lijkt mij ook een goed plan. Verdelen met Oceanonix wil ik ook best doen maar zoals jij aangeeft is het dan wel handig als jij aangeeft wat elk gedeelte weegt en kost per kilo. Volgens mij zijn wij daar een beetje naief in. De lastige gedeelten verwerken in worst ben ik een voorstander voor, doen we 50/50. Is die ham nog op te delen of gaat die in zijn geheel?
Vriendelijke groet,
Roland
Oh yay! Ik ga me eens inlezen/voorbereiden want een half of kwart varken wil ik denk ik wel dan!quote:Op zondag 30 november 2014 19:54 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Nou, stoppen is een groot woord maar we gaan wel minderen ja
Deze lichting is nog zelf gefokt, voor volgend jaar hebben we er nog een paar van deze lichting die halverwege dat jaar geslacht kunnen worden. En vanaf 2016 willen we alleen nog elk jaar 2 biggen kopen en aan het eind vh jaar slachten. Dus dan hebben we alsnog 1 heel varken 'over' om te verdelen aan belangstellenden
iedereen proeft dat toch. en het is niet te vreten iddquote:Op zondag 30 november 2014 21:36 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Oh yay! Ik ga me eens inlezen/voorbereiden want een half of kwart varken wil ik denk ik wel dan!
Ik hou echt van varkensvlees, maar ben helaas genetisch belast, en proef het als vlees berig is![]()
![]()
Dus gegarandeerd zeugvlees is een uitkomst
Nee helaas! Lang niet iedereen, de rest van mn familie verklaarde mn moeder en mij altijd voor gek als we bijna liepen te kotsenquote:Op zondag 30 november 2014 21:38 schreef SuperFood het volgende:
[..]
iedereen proeft dat toch. en het is niet te vreten idd
ik ga het echt niet eten. ik koop tegenwoordig dan ook geen varkensvlees meer nadat ik een keer speklapjes had gekocht en erachter kwam dat ze dit walgelijk smakende vlees opeens zonder waarschuwing of wat dan ook mogen verkopenquote:Op zondag 30 november 2014 21:41 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Nee helaas! Lang niet iedereen, de rest van mn familie verklaarde mn moeder en mij altijd voor gek als we bijna liepen te kotsen![]()
Nou ja het grootste deel van de mensheid proeft het niet, en dan is er niets aan de hand natuurlijk. Probleem is volgens mij dat ze niet meer onverdoofd mogen castreren dus laten ze ze ongecastreerd en dan ga je het proevenquote:Op zondag 30 november 2014 21:42 schreef SuperFood het volgende:
[..]
ik ga het echt niet eten. ik koop tegenwoordig dan ook geen varkensvlees meer nadat ik een keer speklapjes had gekocht en erachter kwam dat ze dit walgelijk smakende vlees opeens zonder waarschuwing of wat dan ook mogen verkopen![]()
![]()
nee niet iedereen kan die geur waarnemen. Vrouwen vaker als mannen.quote:Op zondag 30 november 2014 21:38 schreef SuperFood het volgende:
[..]
iedereen proeft dat toch. en het is niet te vreten idd
nou ik kan het ruiken en proeven en het is niet te eten. echt zet er een stickertje op. ik koop het niet meer iigquote:Op zondag 30 november 2014 21:52 schreef Oceanonix het volgende:
[..]
nee niet iedereen kan die geur waarnemen. Vrouwen vaker als mannen.
Wij houden normaal gesproken alleen maar zeugjes, en de beertjes worden meestal gecastreerd (en dan verkocht). Als we straks niet meer zelf fokken willen we ook alleen zeugjes hebben.quote:Op zondag 30 november 2014 21:36 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Oh yay! Ik ga me eens inlezen/voorbereiden want een half of kwart varken wil ik denk ik wel dan!
Ik hou echt van varkensvlees, maar ben helaas genetisch belast, en proef het als vlees berig is![]()
![]()
Dus gegarandeerd zeugvlees is een uitkomst
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt."If cats looked like frogs we'd realize what nasty, cruel little bastards they are." ~ Terry Pratchett.
Kom eens kijken F&F / Op de Beestenboerderij, Deel III!
Dat ze niet meer onverdoofd mogen castreren lijkt me goed toch?quote:Op zondag 30 november 2014 21:52 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Nou ja het grootste deel van de mensheid proeft het niet, en dan is er niets aan de hand natuurlijk. Probleem is volgens mij dat ze niet meer onverdoofd mogen castreren dus laten ze ze ongecastreerd en dan ga je het proeven
Hahahaha dat hoop ik niet, zou wel kunnen hoorquote:Op maandag 1 december 2014 12:19 schreef Miss_Isis het volgende:
[..]
Wij houden normaal gesproken alleen maar zeugjes, en de beertjes worden meestal gecastreerd (en dan verkocht). Als we straks niet meer zelf fokken willen we ook alleen zeugjes hebben.
Ik begreep trouwens altijd dat écht beers vlees door iedereen te ruiken zou zijn? Of proef jij gewoon verschil tussen vlees van een beertje of een zeugje?
Ja hoor, alleen zou het fijn zijn als ze dan verdoofd zouden castreren zodat het vlees niet berig wordtquote:Op maandag 1 december 2014 12:50 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Dat ze niet meer onverdoofd mogen castreren lijkt me goed toch?
Welk varkensvlees is berig dan??quote:Op maandag 1 december 2014 14:15 schreef tombolafan het volgende:
[..]
Ja hoor, alleen zou het fijn zijn als ze dan verdoofd zouden castreren zodat het vlees niet berig wordt
of, als miss_isis gelijk heeft, ik heb sowieso pech qua mannenvarkensvlees
ja, als ik het van te voren wist zou het niet zo erg zijnquote:Op maandag 1 december 2014 15:04 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Welk varkensvlees is berig dan??
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
quote:Op maandag 1 december 2014 16:01 schreef tombolafan het volgende:
[..]
ja, als ik het van te voren wist zou het niet zo erg zijn![]()
Zoals ik het begreep is het vlees van beertjes die niet gecastreerd zijn maar wel volwassen
Maar als Miss_isis gelijk heeft dan proef ik het bij al het berenvarkensvlees.
En als je wilt weten hoe dat smaakt/ruikt:Waar de fuck koop jij je varkensvlees dan?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Slager, supermarkt, overalquote:Op maandag 1 december 2014 16:02 schreef theunderdog het volgende:
[..]
Waar de fuck koop jij je varkensvlees dan?
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |