Inderdaad. Maar bij Duits bier denkt men ook vooral aan doordrink bier als Weizen/Pils/Alt/Kolsch. Maar goed ik zie het morgen welquote:Op vrijdag 25 mei 2012 21:01 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[..]
Ja, dat zou me dan weer niets verbazen. En dat zou ik retejammer vinden.
Weizen. En dan met name het donkere Weizen.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 21:11 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Inderdaad. Maar bij Duits bier denkt men ook vooral aan doordrink bier als Weizen/Pils/Alt/Kolsch. Maar goed ik zie het morgen wel
Ben ik weer.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 18:13 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Daar houd ik je aan Noem als het kan ook de prijzen en waar je het hebt gehaald, dat zou super zijn.
Wat een leuke lijstquote:Op zaterdag 26 mei 2012 21:14 schreef hemarookworst het volgende:
De bieren van de Rotterdamse Biergarten:
[ afbeelding ]
Oudaen in Utrecht is ook een stoombrouwer.quote:Op dinsdag 29 mei 2012 22:09 schreef portie het volgende:
Laatst de Saison de Pipaix gehad. De laatste brouwer die op stoom zou brouwen. Een erg lekker biertje dat zelfs alle verwachtingen had overtroffen.
Dan neem ik dat terug. Kwam uit de serie Tournee Generale.quote:Op dinsdag 29 mei 2012 22:37 schreef Fogel het volgende:
[..]
Oudaen in Utrecht is ook een stoombrouwer.
En er zijn er volgens mij nog wel meer.quote:Op dinsdag 29 mei 2012 22:37 schreef Fogel het volgende:
[..]
Oudaen in Utrecht is ook een stoombrouwer.
Bij Speciaalbierpakket worden de kosten lager des te meer je besteld. http://www.speciaalbierpakket.nl/Verzendvoorwaardenquote:Op woensdag 30 mei 2012 04:18 schreef komrad het volgende:
mag ik vragen wat voor bier je ingezonden hebt? (brouw je zelf?)
en nog een heel andere vraag: weet iemand een goede webwinkel voot speciaalbier? bij voorkeur 1 die geen belachelijke verzendkosten vraagt.
Ja, het gaat om zelfgebrouwen bierquote:Op woensdag 30 mei 2012 04:18 schreef komrad het volgende:
mag ik vragen wat voor bier je ingezonden hebt? (brouw je zelf?)
Die was echtquote:
Cascarilloquote:Op woensdag 30 mei 2012 10:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja, het gaat om zelfgebrouwen bier
Een wedstrijd met commerciele bieren insturen is een beetje nutteloos
Ik heb een Double IPA gebrouwen
Het is alweer bijna opquote:
Graag gedaanquote:Op donderdag 31 mei 2012 11:21 schreef muzas het volgende:
[..]
Die was echt
En heeft mij de deuren tot IPA's geopend. Waarvoor dank
Dat zal binnenkort wel gaan moeten jaquote:
Veel bij het Hijgend Hert gezeten zo te zien? Die beschrijvingen bij het bier zijn geniaal en vol met fouten.quote:Op woensdag 30 mei 2012 09:47 schreef avw1982 het volgende:
Gisteren teruggekomen van 2 weken Vaals. De volgende voor mij nieuwe bieren op.
Val-Dieu Brune
Alfa Super Dortmunder
Erdinger Weissbier (Hefe-Weizen)
Franziskaner Hefe-Weissbier Dunkel
De Ryck Steenuilke
De Witte Leeuw Amarillo Sun
Affligem Blonde
Romein Alt, Stadsbrouwerij de Romein
Romein Heelesj Blond, Stadsbrouwerij de Romein
Grimbergen Dubbel
Leffe Rossa
Poperings Hommelbier
Ommegang Keizer Karel Charles Quint
Val-Dieu Grand Cru
Hert Vijlener Bosbier
Tyskie Gronie
Hop met de Gijt, De Natte Gijt
Hert Vijlener Bosbier Donker
Gerardus Wittems Kloosterbier Dubbel
Brand UP
Gulpener Limburgs Land Ur-Weizen
En voor thuis ook een voorraadje mee.
Gouveneur blond ,brune ,speciale
Kapitel triple, prior, dubbel
Muifelbrouwerij Broeder Eberardus tripel
Muifelbrouwerij Zuster Agatha quadrupel
Moeder Overste tripel
Kwak
Steenbrugge blanche
Mogonzo banana
Duchess de bourgogne
Grimbergen optimo Bruno
Val dieu blonde
Het goede leven, Brasserie de Kroon
Oeh, verdomd, jaquote:Op donderdag 31 mei 2012 12:57 schreef DeZwabber het volgende:
Heb je je biertjes al geprobeerd eigenlijk?
Ik vind de brouwerijnaam gekker: "De natte geit"quote:Op donderdag 31 mei 2012 12:57 schreef Adames het volgende:
[..]
Veel bij het Hijgend Hert gezeten zo te zien? Die beschrijvingen bij het bier zijn geniaal en vol met fouten.
Wat me opviel, ik heb die Hop met de Geit ook op en dat is blijkbaar een IPA. Maar wat ik had begrepen is een IPA vrij kruidig en kan die met warmere temperaturen worden gedronken. Die hop met de geit was een erg hoppig en fris bier. Vond het een rare benaming.
wat is dan zo typerend aan een IPA?quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:01 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik vind de brouwerijnaam gekker: "De natte geit"
IPA's kunnen bitter/kruidig zijn en ze kunnen bitter/fruitig/fris zijn. Doorgaans vind ik ze het lekkerst als ze wat fruitigheid hebben. En dan zijn ze inderdaad wel geschikt voor warm weer. Maar het boel moet gewoon koel
De hoge bitterheid ten opzichte van de klassieke speciaalbieren die vaak wat zoeter zijn. Door de bank genomen dubbel zoveel hop erin.quote:
Met 4 mensenquote:Op donderdag 31 mei 2012 13:04 schreef DeZwabber het volgende:
Haha, ja zoet is hij zeker, vond hem wel lekker, en je verwacht het inderdaad niet, als er staat dat hij drie keer gedryhopped is
De Abstrakt is zeker lekker, weet niet in hoeveel delen je hem opgesplitst hebt, want om die fles in je eentje leeg te krijgen is hard werken
oh het is dus toch een typische IPA. Dacht die die per se zoetig/kruidig moest zijn.quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:03 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De hoge bitterheid ten opzichte van de klassieke speciaalbieren die vaak wat zoeter zijn. Door de bank genomen dubbel zoveel hop erin.
quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:07 schreef Adames het volgende:
[..]
oh het is dus toch een typische IPA. Dacht die die per se zoetig/kruidig moest zijn.
Over de naam, Brouwerij de Natte geit is natuurlijk mooi, maar het ging me om de beschrijving van het bier op de kaart. Bij dat café heb je redelijk serieuze beschrijvingen. Zo werd Steenuilke omschreven als een kruidig donker bier, alcohol percentage 7,3% (wat achteraf 6,5% bleek te zijn) en bij de Val Dieu Blond stond een fris zoetig blond bier uit de omgeving.
Echter maakten ze zich ook vaker makkelijk ervanaf zoals: Val Dieu Brune, de donkere, ook lekker. Palm: Er staat een paardje op het etiket. Warsteiner Malt: Daar wordt je niet vrolijk van. Kasteelbier Brune: Echte Abdijbier liefhebbers gaan voor deze. En nog een stuk of 5-6 die totaal nergens op sloegen.
Alcoholpercentages en inhoud van flesjes was ook bij de helft fout.
Ja eigenlijk wel want dan kun je er in je ééntje gewoon langer van genietenquote:Op donderdag 31 mei 2012 13:10 schreef DeZwabber het volgende:
yes, dan is het wel leuk ja, eigenlijk zouden ze die heftige bieren met een hersluitbare kurk moeten leveren, net zoals ze dat soms doen met die Penguin bijvoorbeeld.
[ afbeelding ]
oh dearquote:Op donderdag 31 mei 2012 13:07 schreef Adames het volgende:
[..]
Palm: Er staat een paardje op het etiket. Warsteiner Malt: Daar wordt je niet vrolijk van
Dat vind ik toch echt gaafquote:
Ik doe er regelmatig wel wat mee maar ik heb geen vaste combinatiesquote:Op donderdag 31 mei 2012 13:46 schreef Kandijfijn het volgende:
Zijn er wel eens mensen die specifieke gerechten met specifieke bieren koppelen ? Zoals je bij steak bijvoorbeeld een jonge rode wijn serveert?
Vaste combinatie's heb je in wijn natuurlijk ook niet, alleen richtinggevend.quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik doe er regelmatig wel wat mee maar ik heb geen vaste combinaties
Je hebt er toch wel eentje meegenomen om thuis neer te zetten?quote:Op donderdag 31 mei 2012 14:00 schreef avw1982 het volgende:
Inderdaad veel in het Hijgend Hert geweest. De bierkaart:
[ afbeelding ]
Blijft geniaal.
Ja, zo zou je het wel kunnen stellen. Bieren moeten doorgaans niet te zwaar van smaak zijn bij salades en kip/varken.quote:Op donderdag 31 mei 2012 14:10 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Vaste combinatie's heb je in wijn natuurlijk ook niet, alleen richtinggevend.
Maar donker zoet bier sneller bij bijvoorbeeld een goed stuk rood vlees? En lichtere bieren bij een salade ofzo?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |