Nee die ken ik welquote:Op zondag 13 mei 2012 01:13 schreef Nembrionic het volgende:
Weet je zeker dat het geen St Bernardes Abt 12 was?
Zo'n doorzichtig plakkertje van plastic. Stond wat tekst opquote:Op zondag 13 mei 2012 01:12 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Huh? Etiket?
Hoe zag dat etiket eruit dan? Want volgens mij hebben de bieren in de bouwstenen ook geen etiket.
Vreemd. Nou ja, het zal welquote:Op zondag 13 mei 2012 01:14 schreef Adames het volgende:
[..]
Zo'n doorzichtig plakkertje van plastic. Stond wat tekst op
Vage shit, zo ken ik ze niet.quote:
quote:De eigenlijke reden waarom men geen etiket gebruikt bij West-Vleteren is economisch, de Belgische wetgeving laat alleen de sumiere informatie toe op de kroonkurk indien het rechtstreeks van producent naar verbruiker verkocht wordt.
Dit impliceert ook dat een West-Vleteren niet mag door verkocht worden, indien men het toch doet in België riskeert U een boete op het overtreden van de handelswetgeving en de etikerings wetgeving.
Niet dat dit nu een prioriteit is maar er zijn toch al fikse boetes opgelegd
Oh wist ik helemaal nietquote:Op zondag 13 mei 2012 01:17 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Vage shit, zo ken ik ze niet.
Trouwens, dit las ik:
[..]
Ik dus ook niet. Ik dacht gewoon dat het ging om het simpele, niet zoals de monnikenlevensstijl.quote:
ik vanavond een, deze was 4 jaar over datum en ik had het idee dat ie niet goed meer wasquote:Op zondag 13 mei 2012 01:10 schreef Nembrionic het volgende:
Ik heb gisteren trouwens ook nog een 12 opengetrokken met 2 vrienden. Was goed tot ergens in 2013 dus al paar jaartjes oud. Erg lekker
Niet goed meer?quote:Op zondag 13 mei 2012 01:51 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
ik vanavond een, deze was 4 jaar over datum en ik had het idee dat ie niet goed meer was
Dat zijn inderdaad 'bouwsteenbox-flesjes'quote:
Ha, de 7 Deugden. Leuk concept(beetje als de Prael) maar hun bieren hebben veels te sterke smaken. Ze moeten een andere brouwmeester nemen.quote:Op zondag 13 mei 2012 09:40 schreef borisz het volgende:
Gister deze opgedronken
[ afbeelding ]
Was OK.
Hmm... als je een keer in Barcelona komt, moet je dan eens de Clandestines Farigola proberen. Die komt ook met een forse mep thijm. Vond 'm zelf best lekker overigens.quote:Op zondag 13 mei 2012 11:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ha, de 7 Deugden. Leuk concept(beetje als de Prael) maar hun bieren hebben veels te sterke smaken. Ze moeten een andere brouwmeester nemen.
Ze hebben tijmbier. En dat is dan niet bier met een vleugje tijm, maar gewoon een glas vloeibare tijm. Valt echt tegen. Jammer want het idee is leuk.
Als ik ooit naar Barcelona ga, dan vraag ik hier nog wel een keer om tipsquote:Op zondag 13 mei 2012 12:01 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Hmm... als je een keer in Barcelona komt, moet je dan eens de Clandestines Farigola proberen. Die komt ook met een forse mep thijm. Vond 'm zelf best lekker overigens.
Gisteren Drake's 1500 Pale Ale op. Een heel lekker wegdrinkende APA. Geen verkeerde investering geweest
Het lege flesje, of het legen van het flesje?quote:Op zondag 13 mei 2012 16:08 schreef Evienne het volgende:
Heb een zojuist geleegd flesje Liefmans voor mijn neus staan, wat een genot.
Dat bier daar duurder kan zijn had ik idd. al gelezen, wel apart eigenlijk.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 13:48 schreef hemarookworst het volgende:
Qua supermarkten vind ik REWE een fijn assortiment heeft aan bieren. Bij de Aldi/Lidl/Pennymarkt zijn de prijzen wel laag. Let wel op dat je voor Aldi wel een Aldi Sud neemt, die heeft een grotere assortiment en ook redelijk wat A-merken. Aldi Nord is de Aldi die we in NL hebben. Dus de armoedige Aldi
Een getrankemarkt is zeker ook een hele goede optie. Sterke drank is in Duitsland goedkoper, daar de accijns lager is. Bier hoeft niet per se goedkoper te zijn, zeker als het om Duits pils gaat. Maar daar staat tegeover dat je wel een degelijkere kwaliteit voor hebt ten opzichte van de pils die hier in de supers worden gekocht. En wie wet vind je iets leuks dat hier slecht of neit verkrijgbaar is.
Ik heb gister van de brouwerij de prael het biertje andre onder de zoden gedronken. Blijven toch vaak wel aparte bieren met een sterke smaak die speciale edities van die brouwerij...Ik vond het zelf wel ok smaken, maar een vriend van mij vond het helemaal niks..quote:Op zondag 13 mei 2012 11:59 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ha, de 7 Deugden. Leuk concept(beetje als de Prael) maar hun bieren hebben veels te sterke smaken. Ze moeten een andere brouwmeester nemen.
Ze hebben tijmbier. En dat is dan niet bier met een vleugje tijm, maar gewoon een glas vloeibare tijm. Valt echt tegen. Jammer want het idee is leuk.
Volgens mij ken ik dat biertje ook nog niet. De Willeke en de Sancti Adalberti Pastorale maar die laatste is een speciale editie.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 16:26 schreef dfnk het volgende:
[..]
Ik heb gister van de brouwerij de prael het biertje andre onder de zoden gedronken. Blijven toch vaak wel aparte bieren met een sterke smaak die speciale edities van die brouwerij...Ik vond het zelf wel ok smaken, maar een vriend van mij vond het helemaal niks..
Ik zou het vooral in de witbieren zoeken aldaar.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 13:59 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Dat bier daar duurder kan zijn had ik idd. al gelezen, wel apart eigenlijk.
Ik zit volgende week redelijk dicht bij Goch, daar is een Aldi Süd, dus dat zou goed moeten komen. Zal wel laten weten of ik interessante dingen gevonden heb.
Daar houd ik je aanquote:Op vrijdag 18 mei 2012 13:59 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Dat bier daar duurder kan zijn had ik idd. al gelezen, wel apart eigenlijk.
Ik zit volgende week redelijk dicht bij Goch, daar is een Aldi Süd, dus dat zou goed moeten komen. Zal wel laten weten of ik interessante dingen gevonden heb.
André onder de Zoden... gekke naam. Hij was toch gecremeerd?quote:Op vrijdag 18 mei 2012 16:26 schreef dfnk het volgende:
[..]
Ik heb gister van de brouwerij de prael het biertje andre onder de zoden gedronken. Blijven toch vaak wel aparte bieren met een sterke smaak die speciale edities van die brouwerij...Ik vond het zelf wel ok smaken, maar een vriend van mij vond het helemaal niks..
quote:Op zaterdag 19 mei 2012 00:50 schreef Nembrionic het volgende:
Kijk, échte mannen maken zó hun bier open:
http://www.vkmag.com/maga(...)met_een_kettingzaag/
smaakt dat lagerbeer een beetje?quote:
Laat eens weten wat je er van vindt?quote:Op zaterdag 19 mei 2012 22:02 schreef OMG het volgende:
Net eens een 6-pack Snake Dog IPA gehaald en koud gezet. Nog niet eerder gedronken. Daar gaan er straks wat van open.
Vond hem lekker, drinkt lekker makkelijk weg. Had van mij iets bitterder gemogen, maar 't is een lekker Flying Dog bier (Raging Bitch is nog steeds m'n favoriet).quote:Op zaterdag 19 mei 2012 22:32 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Laat eens weten wat je er van vindt?
Ik vind het zelf wel behoorlijk goed te drinken.
Dat klinkt en ziet er eigenlijk best wel pauper uitquote:Op donderdag 24 mei 2012 23:42 schreef hemarookworst het volgende:
Wat is het stil hierTe druk met bier drinken met dit weer zeker
Maar ik heb goed nieuws voor jullie met dit weer: Biergarten in Rotterdam!!!
http://www.iabr.nl/NL/nieuws/120516_Biergarten.php
Ik denk niet dat ik Wolf hier al heb zien langskomen. Net zoals Omer drink ik die op regelmatige basis. :-)quote:
Hzo dan? Vraag me wel af wat voor speciaalbierne ze schenken. Lijkt me juist wel leuk om een terras te maken bij een anders onbenutte plek. Morgen opening dus.... Who's in?quote:Op vrijdag 25 mei 2012 14:31 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Dat klinkt en ziet er eigenlijk best wel pauper uit
Omdat:quote:Op vrijdag 25 mei 2012 19:09 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Hzo dan? Vraag me wel af wat voor speciaalbierne ze schenken. Lijkt me juist wel leuk om een terras te maken bij een anders onbenutte plek. Morgen opening dus.... Who's in?
Dat klinkt als bradwursten und bier!quote:Biergarten Rotterdam biedt alles wat je van een Biergarten mag verwachten; veel bier en stevige kost aan robuuste tafels[...] Pullen bier, speciaalbieren, een barbecue en verschillende soorten soep verwennen de inwendige mens
Niks mis met Weizen!!! Zeker niet met idt weer. Maar ben wel benieuwd nar wat voor speciaalbieren, het kan zomaar zijn dat ze samenwekren met Inbev Belgische succesnummers erbij doen als Leffe.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 19:44 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Omdat:
[..]
Dat klinkt als bradwursten und bier!
Er staat speciaalbier en daar ben ik dan ook wel benieuwd naar maar een groot glas Weizen is al een speciaalbier.
Het initiatief zelf vind ik wel erg leuk, wat je zegt..onbenutte ruimte benutten.
Misschien wandel ik wel even langs
100% eensquote:Op vrijdag 25 mei 2012 20:32 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Niks mis met Weizen!!! Zeker niet met idt weer.
Ja, dat zou me dan weer niets verbazen. En dat zou ik retejammer vinden.quote:Maar ben wel benieuwd nar wat voor speciaalbieren, het kan zomaar zijn dat ze samenwekren met Inbev Belgische succesnummers erbij doen als Leffe.
Inderdaad. Maar bij Duits bier denkt men ook vooral aan doordrink bier als Weizen/Pils/Alt/Kolsch. Maar goed ik zie het morgen welquote:Op vrijdag 25 mei 2012 21:01 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[..]
Ja, dat zou me dan weer niets verbazen. En dat zou ik retejammer vinden.
Weizen.quote:Op vrijdag 25 mei 2012 21:11 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Inderdaad. Maar bij Duits bier denkt men ook vooral aan doordrink bier als Weizen/Pils/Alt/Kolsch. Maar goed ik zie het morgen wel
Ben ik weer.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 18:13 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Daar houd ik je aanNoem als het kan ook de prijzen en waar je het hebt gehaald, dat zou super zijn.
Wat een leuke lijstquote:Op zaterdag 26 mei 2012 21:14 schreef hemarookworst het volgende:
De bieren van de Rotterdamse Biergarten:
[ afbeelding ]
Oudaen in Utrecht is ook een stoombrouwer.quote:Op dinsdag 29 mei 2012 22:09 schreef portie het volgende:
Laatst de Saison de Pipaix gehad. De laatste brouwer die op stoom zou brouwen. Een erg lekker biertje dat zelfs alle verwachtingen had overtroffen.
Dan neem ik dat terug. Kwam uit de serie Tournee Generale.quote:Op dinsdag 29 mei 2012 22:37 schreef Fogel het volgende:
[..]
Oudaen in Utrecht is ook een stoombrouwer.
En er zijn er volgens mij nog wel meer.quote:Op dinsdag 29 mei 2012 22:37 schreef Fogel het volgende:
[..]
Oudaen in Utrecht is ook een stoombrouwer.
Bij Speciaalbierpakket worden de kosten lager des te meer je besteld. http://www.speciaalbierpakket.nl/Verzendvoorwaardenquote:Op woensdag 30 mei 2012 04:18 schreef komrad het volgende:
mag ik vragen wat voor bier je ingezonden hebt? (brouw je zelf?)
en nog een heel andere vraag: weet iemand een goede webwinkel voot speciaalbier? bij voorkeur 1 die geen belachelijke verzendkosten vraagt.
Ja, het gaat om zelfgebrouwen bierquote:Op woensdag 30 mei 2012 04:18 schreef komrad het volgende:
mag ik vragen wat voor bier je ingezonden hebt? (brouw je zelf?)
Cascarilloquote:Op woensdag 30 mei 2012 10:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ja, het gaat om zelfgebrouwen bier
Een wedstrijd met commerciele bieren insturen is een beetje nutteloos
Ik heb een Double IPA gebrouwen
Het is alweer bijna opquote:
Graag gedaanquote:Op donderdag 31 mei 2012 11:21 schreef muzas het volgende:
[..]
Die was echt![]()
![]()
![]()
En heeft mij de deuren tot IPA's geopend. Waarvoor dank
Dat zal binnenkort wel gaan moeten jaquote:
Veel bij het Hijgend Hert gezeten zo te zien? Die beschrijvingen bij het bier zijn geniaal en vol met fouten.quote:Op woensdag 30 mei 2012 09:47 schreef avw1982 het volgende:
Gisteren teruggekomen van 2 weken Vaals. De volgende voor mij nieuwe bieren op.
Val-Dieu Brune
Alfa Super Dortmunder
Erdinger Weissbier (Hefe-Weizen)
Franziskaner Hefe-Weissbier Dunkel![]()
![]()
De Ryck Steenuilke
De Witte Leeuw Amarillo Sun
Affligem Blonde
Romein Alt, Stadsbrouwerij de Romein![]()
Romein Heelesj Blond, Stadsbrouwerij de Romein
Grimbergen Dubbel
Leffe Rossa
Poperings Hommelbier
Ommegang Keizer Karel Charles Quint
Val-Dieu Grand Cru![]()
![]()
Hert Vijlener Bosbier
Tyskie Gronie
Hop met de Gijt, De Natte Gijt
Hert Vijlener Bosbier Donker![]()
Gerardus Wittems Kloosterbier Dubbel
Brand UP
Gulpener Limburgs Land Ur-Weizen
En voor thuis ook een voorraadje mee.
Gouveneur blond ,brune ,speciale
Kapitel triple, prior, dubbel
Muifelbrouwerij Broeder Eberardus tripel
Muifelbrouwerij Zuster Agatha quadrupel
Moeder Overste tripel
Kwak
Steenbrugge blanche
Mogonzo banana
Duchess de bourgogne
Grimbergen optimo Bruno
Val dieu blonde
Het goede leven, Brasserie de Kroon
Oeh, verdomd, jaquote:Op donderdag 31 mei 2012 12:57 schreef DeZwabber het volgende:
Heb je je biertjes al geprobeerd eigenlijk?
Ik vind de brouwerijnaam gekker: "De natte geit"quote:Op donderdag 31 mei 2012 12:57 schreef Adames het volgende:
[..]
Veel bij het Hijgend Hert gezeten zo te zien? Die beschrijvingen bij het bier zijn geniaal en vol met fouten.
Wat me opviel, ik heb die Hop met de Geit ook op en dat is blijkbaar een IPA. Maar wat ik had begrepen is een IPA vrij kruidig en kan die met warmere temperaturen worden gedronken. Die hop met de geit was een erg hoppig en fris bier. Vond het een rare benaming.
wat is dan zo typerend aan een IPA?quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:01 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik vind de brouwerijnaam gekker: "De natte geit"
IPA's kunnen bitter/kruidig zijn en ze kunnen bitter/fruitig/fris zijn. Doorgaans vind ik ze het lekkerst als ze wat fruitigheid hebben. En dan zijn ze inderdaad wel geschikt voor warm weer. Maar het boel moet gewoon koel
De hoge bitterheid ten opzichte van de klassieke speciaalbieren die vaak wat zoeter zijn. Door de bank genomen dubbel zoveel hop erin.quote:
Met 4 mensenquote:Op donderdag 31 mei 2012 13:04 schreef DeZwabber het volgende:
Haha, ja zoet is hij zeker, vond hem wel lekker, en je verwacht het inderdaad niet, als er staat dat hij drie keer gedryhopped is
De Abstrakt is zeker lekker, weet niet in hoeveel delen je hem opgesplitst hebt, want om die fles in je eentje leeg te krijgen is hard werken
oh het is dus toch een typische IPA. Dacht die die per se zoetig/kruidig moest zijn.quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:03 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De hoge bitterheid ten opzichte van de klassieke speciaalbieren die vaak wat zoeter zijn. Door de bank genomen dubbel zoveel hop erin.
quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:07 schreef Adames het volgende:
[..]
oh het is dus toch een typische IPA. Dacht die die per se zoetig/kruidig moest zijn.
Over de naam, Brouwerij de Natte geit is natuurlijk mooi, maar het ging me om de beschrijving van het bier op de kaart. Bij dat café heb je redelijk serieuze beschrijvingen. Zo werd Steenuilke omschreven als een kruidig donker bier, alcohol percentage 7,3% (wat achteraf 6,5% bleek te zijn) en bij de Val Dieu Blond stond een fris zoetig blond bier uit de omgeving.
Echter maakten ze zich ook vaker makkelijk ervanaf zoals: Val Dieu Brune, de donkere, ook lekker. Palm: Er staat een paardje op het etiket. Warsteiner Malt: Daar wordt je niet vrolijk van. Kasteelbier Brune: Echte Abdijbier liefhebbers gaan voor deze. En nog een stuk of 5-6 die totaal nergens op sloegen.
Alcoholpercentages en inhoud van flesjes was ook bij de helft fout.
Ja eigenlijk wel want dan kun je er in je ééntje gewoon langer van genietenquote:Op donderdag 31 mei 2012 13:10 schreef DeZwabber het volgende:
yes, dan is het wel leuk ja, eigenlijk zouden ze die heftige bieren met een hersluitbare kurk moeten leveren, net zoals ze dat soms doen met die Penguin bijvoorbeeld.
[ afbeelding ]
oh dearquote:Op donderdag 31 mei 2012 13:07 schreef Adames het volgende:
[..]
Palm: Er staat een paardje op het etiket. Warsteiner Malt: Daar wordt je niet vrolijk van
Dat vind ik toch echt gaafquote:
Ik doe er regelmatig wel wat mee maar ik heb geen vaste combinatiesquote:Op donderdag 31 mei 2012 13:46 schreef Kandijfijn het volgende:
Zijn er wel eens mensen die specifieke gerechten met specifieke bieren koppelen? Zoals je bij steak bijvoorbeeld een jonge rode wijn serveert?
Vaste combinatie's heb je in wijn natuurlijk ook niet, alleen richtinggevend.quote:Op donderdag 31 mei 2012 13:48 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik doe er regelmatig wel wat mee maar ik heb geen vaste combinaties
Je hebt er toch wel eentje meegenomen om thuis neer te zetten?quote:Op donderdag 31 mei 2012 14:00 schreef avw1982 het volgende:
Inderdaad veel in het Hijgend Hert geweest. De bierkaart:
[ afbeelding ]
Blijft geniaal.
Ja, zo zou je het wel kunnen stellen. Bieren moeten doorgaans niet te zwaar van smaak zijn bij salades en kip/varken.quote:Op donderdag 31 mei 2012 14:10 schreef Kandijfijn het volgende:
[..]
Vaste combinatie's heb je in wijn natuurlijk ook niet, alleen richtinggevend.
Maar donker zoet bier sneller bij bijvoorbeeld een goed stuk rood vlees? En lichtere bieren bij een salade ofzo?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |