Chuletón de Buey
Ik heb een soort culinair pact met mijn collega Oscar. Hij zorgt voor de ingrediënten en ik maak het klaar. Vorige week hadden we besloten om een Chúleton de Buey te maken. Dit is een biefstuk van de hoge rib van een os. Normaal gesproken wordt dit op de BBQ klaar gemaakt.
“El loco”, de vaste slager, moest de Chuletón voor ons bestellen omdat hij dit normaal niet op voorraad heeft. Zoals altijd heeft hij weer een prachtig stukje vlees geregeld.
De Chuletóns wogen tussen de 800 en 900 gram per stuk en waren zo’n 4 cm dik. Ik heb het natuurlijk ook even rauw geprobeerd. Het smolt op m’n tong, en het vet had echt een karakteristieke boter smaak.
Zie hier de vleesjes:
![DSCN8871.jpg]()
![DSCN8872.jpg]()
![DSCN8874.jpg]()
Ik een vuurtje stoken
![DSCN8875.jpg]()
Ondertussen schenkt Oscar wat sidra in.
![DSCN8876.jpg]()
Inmiddels is het vuurtje aardig ver.
![DSCN8881.jpg]()
Dus de Chuletóns erop.
![DSCN8884.jpg]()
Zo zijn ze wel goed…
![DSCN8885.jpg]()
Zo zijn ze geworden:
![DSCN8887.jpg]()
![DSCN8890.jpg]()
Oscar had maldon zout meegenomen, van die zoutvlokken….
Het was echt heel lekker vlees, mooi zacht en vol van smaak.
Het is alleen een beetje veel….
Als jullie een keer in Spanje zijn, probeer het dan een keer in een goed restaurant.