Worden ze machinaal niet goed genoeg gescheiden?quote:
Ik wilde de hele tijd editten en zeggen "anders zou je het niet vragen en bij twijfel nee", maar ik krijg het niet ge-editquote:Op zaterdag 21 april 2012 10:54 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Worden ze machinaal niet goed genoeg gescheiden?
Ohja van ketjap had ik al her en der wat voorbij zien komen, die inproba schijnt idd glutenvrij te zijn. Maar ik gebruik ook veel Japanse en Chinese sojasaus. En ik heb even snel gekeken maar die zijn niet glutenvrij geloof ik. Kwam op Schiphol een paar weken geleden een heel schap aziatische glutenvrije spullen tegen, ik heb het onthouden omdat ik me verbaasd heb over de prijzen van dat spulquote:Op zaterdag 25 augustus 2012 21:22 schreef loezzie het volgende:
glutenvrije (basis) pastasaus is kant en klaar te koop. Bij de AH hebben ze het in zakken (oa Bertolli) en ook in die doosjes (eigen merk).. Maar uitje fruiten, gehakt rullen, kruiden en dan tomatenpuree en op smaak brengen. Uiteraard verder naar eigen smaak verder klaar te maken. Bij de toko kan je bami in verschillende diktes halen (maar dat zal je wel weten) en als pasta gebruiken.
Ik ben niet zo into de aziatische gerechten. verder dan nasi, chicken tonight en allerlei andere kruidenzakjes kom ik niet.
Overigens niet alle ketjap is GV. UIt mijn hoofd gezegd is Inproba dit wel, staat er ook op.
wat is een lekker gerecht? in de praktijk komt het er op neer dat je niet altijd gebruik kan maken van kant en klare sauzen en mixen. Verder goed verpakkingen lezen.
Ik moet nog ergens een engels kookboek hebben, maar die is mn gericht op bakken..
we waren toevallig bij Xenos vandaag dus ik heb mn ogen opengehouden en tadaam glutenvrije maistortilla's, 1,30 voor een pakje van 8 stuks, vond k een schappelijke prijs Normaal zou ik ze hebben laten liggen maar door jouw verhaal van veel geluk heb ik ze toch maar meegenomenquote:Op zaterdag 25 augustus 2012 22:18 schreef loezzie het volgende:
Er zijn wel GV -tortilla's te koop.. stervensduur. Er staat me bij dat ik ze ook wel eens bij de Xenos heb zien liggen ,maar dan moet je heel veel geluk hebben.
thnx voor die linkjes, ik ga ze straks eens rustig op mn gemak doorlezen.quote:Op zondag 26 augustus 2012 10:39 schreef Juud79 het volgende:
Nog drie handige linkjes Mignonne.
http://glutenvrijkookhoekje.blogspot.nl/
http://glutenvrijemama.blogspot.nl/
http://pinterest.com/search/?q=glutenfree
Warm eten is nog eigenlijk het makkelijkste deel, zeker als je vers kookt zoals jij doet.
Broodvervangers en vervangers van koekjes is iets minder makkelijk. Een eigen boterkuipje is overigens al iets wat handig is. Eigen messen is ook een idee, zodat je je niet vergist en je eigen mes pakt. Zo ook eigen snijplank, bordjes..... Er zijn wel ontbijtgranen te koop die glutenvrij zijn, ook van de reguliere merken.
En aan tafel eten en de kindjes niet bij elkaar in de buurt, dan is er zo iets doorgegeven en krijgt ze alsnog wat binnen.
Het ligt er ook een beetje aan hoe erg de allergie is, je hebt gradaties zoals bij alle allergieen. De een kan van een kruimeltje al ziek worden en de ander kan daar wel tegen. Maar dat is denk ik bij kleine kindjes lastig te bepalen.
Herkenbaar!!quote:Op zaterdag 1 september 2012 23:37 schreef Kersjes het volgende:
Hmmm, denkend aan alle chocola die niet meer gekocht hoeft te worden... Dan moet zo'n consult best betaald kunnen worden
Ik ga eens terugzoeken in de vorige topics. En niet te veel denken aan al het lekkers dat ik morgen op het verjaardagsfeestje van Toby ga serveren en dat ik zelf niet mag eten.
Klink ik bitter? Beetje wel he
Heel dubbel hoor. Aan de andere kant vind ik het vanzelfsprekend om te diëten voor mijn baby. aan de andere kant baal ik behoorlijk. Maandenlang heb ik vanwege de zwangerschap weinig tot niet kunnen eten. En nu ik juist alles aan het inhalen ben, weer zo kan genieten van eten en alles weer kan... komt dit op mijn pad.
Booohooo, dan geef je toch gewoon kv?
Not an option, en daarmee is de kous af en ga ik ook niet meer zeiken
quote:Op dinsdag 4 september 2012 22:34 schreef Kersjes het volgende:
Oh ja, nog een tip, iets dat ik geweten heb maar dus weer vergeten was :
Als je allergisch bent voor pinda's dan mag je dus wel gewoon pindaolie.
bron: http://www.allergologie.nl/Pinda_allergie.htmquote:In 1981 werd een artikel gepubliceerd over de veiligheid van pindaolie voor pinda-allergische patiënten. Sindsdien is die mening aangepast. Zuivere pindaolie zou in principe geen pinda-allergenen mogen bevatten, maar afhankelijk van de productieprocessen blijkt dit in de praktijk helaas anders uit te vallen.Ongeraffineerde pindaolie bevat nog pinda-allergenen; deze olie wordt soms gebruikt in margarines, bakolie, slaolie en ijs. Bij de geperste olie is er een verschil tussen koude persingen (bevatten pinda-allergeen) en hete persingen (veelal geen aantoonbaar pinda-allergeen). Helaas wordt al deze informatie niet vermeld op de verpakkingen van producten, zodat patiënten die geconfronteerd worden met termen als plantaardige olie, arachisolie en pindaolie niet met zekerheid die producten veilig kunnen gebruiken. In de meeste gevallen wordt dan ook aangeraden: "bij twijfel vermijden". Pinda wordt veel gebruikt in de voedingsindustrie. Het zijn vooral de verborgen pindabestanddelen die, verwerkt in de maaltijden, risico´s opleveren voor (herhalings-) reacties. Pinda-allergenen zijn hittestabiel; dit wil zeggen dat roosteren geen invloed heeft op de allergeniciteit.
Ligt er aan gaat het om de koemelk of Lactose?quote:Op woensdag 5 september 2012 09:29 schreef MamaPurk het volgende:
Even een korte vraag hoeveel tijd na het overstappen op km-vrije babymelk kun je verandering gaan zien?? (gaat om de kleine van mijn zusje)
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |