Wat is je uurtarief?quote:Op zaterdag 19 mei 2012 10:12 schreef Goudvis87 het volgende:
Beetje irritante vraag ik denk dat ik ongeveer een ¤ 1,- aan ingrediėnten kwijt ben nu, maar ik kan nog groter inkopen en dan wordt het goedkoper. Maar... Reken je ook de elektriciteit mee die je verbruikt of slijtage van oven of je eigen arbeidsuren, dan wordt het natuurlijk meer. Je moet het vooral doen omdat het leuk is (of allergie hebt) en niet zozeer voor de besparing
Bijzonder fraai weerquote:Op donderdag 17 mei 2012 09:14 schreef MaximusTG het volgende:
@Robertable: Ja, dat is voor die broden het beste ja. Vingerdruk-test en natuurlijk beetje proberen te kijken. En hij is dus goed als ie langzaam weer naar buiten komt.
@fotostarter: bedankt!
Hier nog wat foto's van de binnenkant:
[ link | afbeelding ][ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/brood/desem4/desem6kl.jpg]afbeelding ]
[/url]
Wil je met me trouwen?quote:Op woensdag 16 mei 2012 19:19 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, deeg kan te lang rijzen. Dat zeg ik toevallig nog in de post boven je . Zoals je het nu zegt is het niet te voorspellen of het goed is of niet, omdat we niet weten hoeveel gist je erin doet. Afhankelijk van de hoeveelheid gist, en idd, de temperatuur rijst het sneller of langzamer. Maar ik denk dat het op zich wel moet kunnen. Zou niet te warm water gebruiken dan.
Heb zelf dus net dit brood uit de oven gehaald: http://www.wildyeastblog.(...)-favorite-sourdough/ Deel rogge, groot deel bloem, zuurdesem
Beetje geklooi, want heb geen rijsmandjes voor dit maat brood, dus had een 'couche' gemaakt van bakpapier. Twee kleine broodjes van 500 gram, batards. Naad naar boven, en idee is dan dat je ze 'flipt' op een dun plankje, en dan vandaar op je schieter legt. Ging op zich prima, maar bleef beetje plakken aan papier op sommige plekken. Toch maar eens wat linnen/kaasdoek ergens halen.
Resultaat:
Geweldige ovenrijs gehad, en ruikt heerlijk!
[ link | afbeelding ][ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/brood/desem4/desem2kl.jpg]afbeelding ]
[/url][ link | afbeelding ][ [url=http://dl.dropbox.com/u/1974016/brood/desem4/desem4kl.jpg]afbeelding ]
[/url]
Oh shoot, dat vergat ikquote:
Maismeel van de molen. 750 gram mengen met 12 gram droge gist. 450 ml lauw water, snufje zout.quote:
quote:
. Bedankt voor de complimenten iig . Misschien bak ik morgen ook wel weer een broodje. Ik denk de 1 kg-variant van de twee kleintjes.quote:
Super dat je van dat supervers meel kan bekomen. Ik heb zelf al zitten zoeken naar maismeel maar dat blijken ze hier in de wijde omtrek maar niet te verkopen. Zou zelf ook eens graag mijn tortilla's maken (als ze koopt is dat voor de helft met tarwe gemaakt en dan nog wat andere stofjes erbij om 't op mais te laten lijken).quote:Op zaterdag 19 mei 2012 13:51 schreef golfer het volgende:
[..]
Maismeel van de molen. 750 gram mengen met 12 gram droge gist. 450 ml lauw water, snufje zout.
Kneden, kneden, kneden. 1 uur laten rijzen. Weer kneden, kneden, kneden. Weer een uur laten rijzen. Daarna nog een keer kneden, kneden, kneden. In bakblik doen en 1 uur laten rijzen.
Hete luchtoven voorverwarmen op 200 graden. 40 minuten de oven in en daarna nog 5 minuten met de oven uit laten staan in de oven.
Ah kan, heb ze zelf nog niet geproefd, althans niet bewust. Hier zit er overal tarwebloem bij voor zover ik weet.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 11:43 schreef Bleie het volgende:
Maar maistortilla's zijn toch heul niet lekker? Mij kwamen ze na 6 maanden Guatemala in elk geval de keel uit, er zit zo'n typisch smaakje aan.
Volgens mij is t maismeel, water en zout toch? Maar misschien is er inderdaad wel verschil. Ik vind ze met tarwe ieg lekkerder. Wat daar wel weer leuk was, was dat ze ze in kleine dorpjes ook wel van bijv. zwarte mais maken. Ziet er heel gek uit.quote:Op dinsdag 22 mei 2012 16:58 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Ah kan, heb ze zelf nog niet geproefd, althans niet bewust. Hier zit er overal tarwebloem bij voor zover ik weet.
Nu vraag ik mij wel af of je Guatemala en hier zomaar kan vergelijken. Ik denk dat de som van alle ingrediėnten daar anders kan smaken dan hier.
OOOOOOHHHH! Die wil ik ook!! Wat een idee!quote:Op dinsdag 22 mei 2012 18:32 schreef Gwywen het volgende:
Prachtige broden, Maximus!
Ik heb laatst bij een middeleeuws festival iets heel lekkers gegeten en dacht: dat kan ik zelf ook.
Hier het resultaat:
[ afbeelding ]
Ik heb het recept voor ciabatta gebruikt, met een schepje mediterrane kruiden erdoor. Het was wel even uitvogelen hoe ik nį de rijs het deeg moest uitrekken/platrollen om met kaas en ham dubbel te kunnen vouwen, zonder alle lucht er weer uit te persen.
Volgende keer neem ik wel oude kaas ipv belegen, dan is 't waarschijnlijk nog lekkerder.
Dat is afhankelijk van de temperatuur van je deeg op het moment dat je het in de koelkast doet, de temperatuur van je koelkast, en de hoeveelheid gist. Maar voor de meeste recepten, ja, dat kan prima. De vraag is alleen of ie in de koelkast dan al veel zal rijzen.quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:37 schreef LTCY18 het volgende:
Eigenlijk een vraag die ik eerder gepost heb, maar kan niet terug vinden of er echt op geantwoord was
Als ik mn deeg vanavond kneed, in de koelkast gooit, na 24h eruit haalt, issie dan nog goed?
Kan ik het dan nog vormen en weer laten rijzen?
Of issie al helemaal dood na 24h en rijst 'ie niet meer bij de 2e keer na het vormen?
Ingredients of bread:quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:47 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Dat is afhankelijk van de temperatuur van je deeg op het moment dat je het in de koelkast doet, de temperatuur van je koelkast, en de hoeveelheid gist. Maar voor de meeste recepten, ja, dat kan prima. De vraag is alleen of ie in de koelkast dan al veel zal rijzen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |