wow, die van mij gaat veeeeel langzamer. Ik heb hem vanmorgen ververst, en hij is nu wellicht een halve cm. omhoog gekomen.quote:
3 dagen! Zondag gestart....quote:Op woensdag 9 mei 2012 11:03 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe oud is ie nou? De reden dat ze die methode met ananassap (of een ander zuur vruchtensap) bedacht hebben is dat je vaak het probleem hebt met het maken van desems dat er een ongewenste bacteriestam, Leuconostoc, in zit die ook gas produceert. Dat geeft de illusie van een mooie desem, maar in feite wil je die bacterie er helemaal niet in hebben. Door vanaf het begin de pH zo aan te passen dat die bacterie niet kan overleven, maar de wilde gist wel heb je sneller resultaat. Als je de oude methode gebruikt, dus gewoon met water, moet je blijven verversen, misschien soms een dagje niet. Dan verzuurt het mengsel vanzelf, gaat de bacterie dood en heb je ook een goede desem.
ik zal er vrijdag of zaterdag er is eentje uitkiezen om te maken ik heb iig weer een pak bloem gehaald. En de rest heb ik sowieso in huis wat ik gezien heb op de recepten.quote:Op dinsdag 8 mei 2012 20:20 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik heb ze nooit geprobeerd maar hier staan er vijf.
Vond het zelf al wat onduidelijk, maar in 'lesson two' staat er nadrukkelijk dat ze het maar één keer laten rijzen voor het vormen in plaats van twee... Maar ik zal de volgende keer eens proberen hoe het met 1 rijs gaat...quote:Knead it for 10 minutes. Cover and set it aside to rise until it doubles in size, approximately 90 minutes. Punch it down and let it rise again. Shape it, either by putting it in a greased loaf pan or by rolling it out into a long loaf and putting it on the back of a cookie sheet.
After it has risen to twice it size again, another hour or so, put the loaf into a preheated oven at 375 degrees. Let it bake for 45 minutes and then pull it out.
En, hoe staat het nu met je starter? Hij is nu meer dan een week oud . Ben zelf weer met een brood bezig, ga vanmiddag even een scheermesje halen om een 'lame' te maken.quote:
Ziet er heerlijk uit! Wat een slim ideequote:Op zaterdag 12 mei 2012 14:22 schreef Paul-89 het volgende:
Zojuist 2 kaas-ui broden gebakken.
[ afbeelding ]
ik ben mijn dezem maar gestaakt, ik ben te onregelmatig van huis om het goed bij te houden de komende tijd. Veel op reis enzo. Na de zomer weer!quote:Op dinsdag 15 mei 2012 10:48 schreef MaximusTG het volgende:
Mocht er trouwens iemand behoefte hebben aan een zuurdesem, als je in de buurt van Enschede woont kun je best een beetje komen ophalen. Ga voor de gein ook eens proberen een deel te drogen.
en hij bubbelt nog steeds vrolijk en groeit.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 09:24 schreef DarkElf het volgende:
Mijn zuurdesem starter van spelt begint lekker levend te worden, hoop dat dat doorzet
Ja, als ie nog niet "klaar" is, is het niet echt handig als je steeds van huis bent.quote:Op dinsdag 15 mei 2012 10:52 schreef Jagärtrut het volgende:
[..]
ik ben mijn dezem maar gestaakt, ik ben te onregelmatig van huis om het goed bij te houden de komende tijd. Veel op reis enzo. Na de zomer weer!
Mijn ouders wonen vlak bij Enscehde, dus wellicht maak ik nog eens van je aanbod gebruik!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |