abonnement Unibet Coolblue
pi_111283504
Hahaha, vet leuk filmpje MaximusTG :) Trotsssss!

Vraagje: heb jij misschien een omzetschema voor The Bread Baker's Apprentice? Die uit de OP snap ik niet helemaal... Volgens mij klopt die niet...
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 11:55:03 #102
91830 MaximusTG
pi_111283552
Hoe bedoel je, omzetschema? Voor zuurdesem of zo?
pi_111283597
De amerikaanse maten: ounces, inches, cups, graden Fahrenheit...
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 11:59:55 #104
91830 MaximusTG
pi_111283751
Oh zo, nou, je moet even een paar dingen weten dan, misschien weet je ze al ;)

Cups en teaspoons en tablespoons zijn allemaal volumematen. Die kan je niet met een standaardgetal omzetten naar een gewicht, omdat dat afhankelijk is van de dichtheid van de af te meten stof.
Neem dus idd het gewicht in oz. Maar voor kleine hoeveelheden zou ik de teaspoons en tablespoons gewoon gebruiken (setje bij blokker).

Gewichten en temperatuur kan je heel makkelijk met google omzetten.

Typ bv "5 oz. in grams"

Google geeft dan
5 ounces = 141.747616 grams

En voor Fahrenheit hetzelfde

"350 F in C"
Google geeft:
350 Fahrenheit = 176,666667 graden celsius

"12 inch in cm"

12 inch = 30,48 cm
pi_111283808
Aaaah, kijk dat helpt al :) thanks!
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 12:07:18 #106
91830 MaximusTG
pi_111284037
Oh, en voor de gewichten en afmetingen kan je natuurlijk ook het gewicht en de lengte van 1 oz. en 1 inch onthouden. Voor Fahrenheit gaat dat niet op, dat is niet evenredig met Celsius-schaal. Dan geldt:
C = (F - 32) / 1.8

Edit: Filmpje na 3 uur rijzen:



[ Bericht 50% gewijzigd door MaximusTG op 08-05-2012 13:31:54 ]
  dinsdag 8 mei 2012 @ 18:02:23 #107
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_111297531
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 11:19 schreef MaximusTG het volgende:

Filmpje van half uur gisten :D.
wow, die van mij gaat veeeeel langzamer. Ik heb hem vanmorgen ververst, en hij is nu wellicht een halve cm. omhoog gekomen.

Wat zit er in die van jou? 100% hydratatie?
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 18:09:38 #108
91830 MaximusTG
pi_111297808
Wat ik in de koelkast heb staan wel ja, dat is 1:1 bloem water. Wat in het filmpje zit is 4:3, 75% hydratatie. Dat filmpje is van desem die ik gisteravond om 8 uur in het glas gedaan heb (40 gram) + 80 gram bloem en 80 gram water. Dat was dus 200 gram totaal. 100 gram bloem, 100 gram water. Vanochtend was het wel bubbelig maar niet extreem veel gerezen. Toen dus 33 gram bloem erbij (nu dus 75% hydratatie). En dat wou wel rijzen ja! Heb de helft gebruikt in een brood, de rest weer aangevuld, en dat is nu ook alweer bijna verdubbeld. Die gaat zo dus de koelkast in.
  † In Memoriam † dinsdag 8 mei 2012 @ 20:15:10 #109
91830 MaximusTG
pi_111304045
Brood gebakken;

Desem, bloem en volkorenmeel, zonnebloempitten en pompoenpitten:

pi_111304192
heeft iemand een goed recept voor ZACHTE witte bolletjes net als uit de winkel????
pi_111304348
Ik heb ze nooit geprobeerd maar hier staan er vijf.
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 01:07:28 #112
91830 MaximusTG
pi_111319176
Binnenkant desembrood, morgen maak ik denk nog wel wat betere foto's in daglicht. Is wel erg lekker!!



Edit: foto's toegevoegd

Heb niet echt een recept gebruikt; Heb de desem die ik in het filmpje heb staan, en dus sochtends nog iets had gevoerd gebruikt. 115 gram daarvan, toen aangevuld met 80 gram bloem en 63 gram water (dat was de laatste bloem die ik had). Gemengd en tijdje laten gisten. Toen boodschappen gedaan, volkoren meel gehaald. Deeg gemaakt met mengsel dat stond te gisten + 150 gram meel en 100 gram water, 1 tsp zout, 20 gram zonnebloempitten en 20 gram pompoenpitten. Gekneed, gebold, 1,5 uur laten rijzen. Batard van gemaakt en 2 uur laten rijzen. Afgebakken op 190 graden, +- 35 minuten.

[ Bericht 21% gewijzigd door MaximusTG op 09-05-2012 10:47:25 ]
  woensdag 9 mei 2012 @ 10:55:37 #113
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_111325926
wel gek, waar m'n zuurdesem eergister enorm mooi omhoog kwam, is er nu in 24 uur niets verandert. Wat kan ik fout gedaan hebben, en wat kan ik er nog aan doen? Weggooien en opnieuw starten?
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 11:03:24 #114
91830 MaximusTG
pi_111326186
Hoe oud is ie nou? De reden dat ze die methode met ananassap (of een ander zuur vruchtensap) bedacht hebben is dat je vaak het probleem hebt met het maken van desems dat er een ongewenste bacteriestam, Leuconostoc, in zit die ook gas produceert. Dat geeft de illusie van een mooie desem, maar in feite wil je die bacterie er helemaal niet in hebben. Door vanaf het begin de pH zo aan te passen dat die bacterie niet kan overleven, maar de wilde gist wel heb je sneller resultaat. Als je de oude methode gebruikt, dus gewoon met water, moet je blijven verversen, misschien soms een dagje niet. Dan verzuurt het mengsel vanzelf, gaat de bacterie dood en heb je ook een goede desem.
  woensdag 9 mei 2012 @ 11:38:02 #115
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_111327523
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 11:03 schreef MaximusTG het volgende:
Hoe oud is ie nou? De reden dat ze die methode met ananassap (of een ander zuur vruchtensap) bedacht hebben is dat je vaak het probleem hebt met het maken van desems dat er een ongewenste bacteriestam, Leuconostoc, in zit die ook gas produceert. Dat geeft de illusie van een mooie desem, maar in feite wil je die bacterie er helemaal niet in hebben. Door vanaf het begin de pH zo aan te passen dat die bacterie niet kan overleven, maar de wilde gist wel heb je sneller resultaat. Als je de oude methode gebruikt, dus gewoon met water, moet je blijven verversen, misschien soms een dagje niet. Dan verzuurt het mengsel vanzelf, gaat de bacterie dood en heb je ook een goede desem.
3 dagen! Zondag gestart....
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 11:51:57 #116
91830 MaximusTG
pi_111328057
Lees dit maar eens:

http://www.thefreshloaf.com/node/10856/

In March another member, Pat Doucette began posting of the difficulties she was having in getting a starter going. She had tried a few different recipes with no success. Now she was following the formula in The Bread Baker's Apprentice and... still no luck. Newly armed with all of the advice that she was getting from others on the forum, she started over. And once again, she got results that were nothing like the book describes. But a pattern was becoming clear. On the second day, her seed cultures would fill with bubbles and expand to over three times the starting volume when minimal growth was expected. And then do nothing on the third and fourth days when they were supposed to be expanding more and more.
  woensdag 9 mei 2012 @ 12:19:24 #117
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_111329127
zodra ik genoeg bakjes verzameld heb, en genoeg tijd heb ga ik eens verschillen proberen. Moet na de zomer worden denk ik, want veel reizen de komende 2 maanden. Wel een leuk experiment, verschillende manieren tegelijkertijd uitproberen.
  † In Memoriam † woensdag 9 mei 2012 @ 15:31:29 #118
91830 MaximusTG
pi_111336954
Ja, lijkt me leuk om te zien hoe de verschillende culturen ontwikkelen als je een aantal condities varieert.
Heb nu weer een deeg staan. Had vanochtend 80 gram starter gemengd met 300 gram volkoren meel, 300 gram water. Paar uur laten staan. Nu 100 gram volkoren meel erbij (waardoor we weer op 75% hydratatie zitten), 1,5 tsp zout, 1 tsp honing, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten. Paar minuten met mixer gekneed, daarna even laten rusten. Opgebold, en dat staat nu te rijzen. Zodra ie in volume is verdubbeld doe ik ik em denk ik in een broodvorm.
pi_111344087
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 20:20 schreef _Ophelia_ het volgende:
Ik heb ze nooit geprobeerd maar hier staan er vijf.
ik zal er vrijdag of zaterdag er is eentje uitkiezen om te maken ik heb iig weer een pak bloem gehaald. En de rest heb ik sowieso in huis wat ik gezien heb op de recepten.
pi_111373123
heb van de week mijn eerste zuurdesembrood gehaald bij de biologische supermarkt.. prima te eten maar die zure bijsmaak vind ik niet erg lekker.. hebben alle zuurdesembroden zo'n zurige bijsmaak?

ben gisteren begonnen met m'n eerste zuurdesemstarter... 5 eetlepels volkorenroggemeel + zelfde hoeveelheid water.. ben benieuwd :-)
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 12:45:27 #121
91830 MaximusTG
pi_111373487
Euhm, tja, een licht zurige smaak hou je wel ja, want de starter is tenslotte altijd zuur. Maar hoe sterk het is heb je zelf in de hand. Hoe langer je je deeg laat fermenteren hoe zuurder het wordt. Dat komt doordat een goede desem bestaat uit een combinatie van melkzuurbacterien en gist. De melkzuurbacterien zorgen voor de zure omgeving waarin de gist lekker kan groeien, terwijl ongewenste gasten dood gaan. Door je starter te verversen/voeren verhoog je de pH (wordt dus minder zuur). Nu gaan zowel de gist als de melkzuurbacterien groeien. Alleen groeit de gist sneller. Als je dan langer wacht dan halen de melkzuurbacterien de gist als het ware weer in. Vaak begint een desemrecept met het verversen van de starter. Als die is verdubbeld kan je em meteen gebruiken of in de koelkast zetten (dan wordt ie dus zuurder). Je neemt dan een deel en mengt dat met een deel van de bloem/meel en water voor je deeg. Dat laat je dan ook een paar uur gisten, en dan maak je het uiteindelijke deeg. Rijzen, vormen, rijzen, bakken. Door met de volgende stap verder te gaan als de gist op zn piek zit maar de melkzuurbacterien nog niet kan je de zurigheid onder controle houden.

Succes met je starter!
pi_111375930
Hallo allen,

Ik mag graag brood bakken in de oven, maar heb tot nu toe alleen nog maar met van die kant-en-klaar mixen van Koopmans gewerkt :X
Graag zou ik het brood helemaal 'zelf' maken, dus met bloem, gist, suiker, zout en water, maar bij de supermarkt hier reikt het assortiment helaas niet verder dan patentbloem en tarwemeel.
Weet iemand waar ik bijvoorbeeld roggemeel en speltbloem kan krijgen?

Alvast bedankt!
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 14:56:27 #123
91830 MaximusTG
pi_111378138
Ekoplaza:

Groningen

Nieuwe Ebbingestraat 49-51
9712 NE Groningen

Gedempte Zuiderdiep 65
9711 HC Groningen

Molen
De Hoop
Woldweg 70
9606 PG Kropswolde

http://www.molenmulderpot.com/openingstijden.html

Overigens hoeft er geen suiker in brood, en als je zelf een desemstarter maakt kan je ook gist uit het lijstje wegstrepen.

Zou je aanraden te beginnen met wit brood. Dat is het makkelijkste. Leer eerst de basisvaardigheden, ga dan verder met volkoren, rogge, spelt etc.
pi_111379770
Dank voor de tips! Ga van het weekend eens op onderzoek uit en proberen witbrood te bakken!
  † In Memoriam † donderdag 10 mei 2012 @ 19:01:01 #125
91830 MaximusTG
pi_111387868
Doe dat ja! Dan zie je vanzelf waar je goed terecht kan voor goede bloem en meel. Dit is wel een leuke ; http://www.thefreshloaf.com/lessons/yourfirstloaf

Heb zelf net een desembrood gebakken:



Super goed gerezen iig!

Edit: Foto's binnenkant toegevoegd. Heb de helft ingevroren. Smaakt heerlijk, kruim is ook mooi :D.

[ Bericht 24% gewijzigd door MaximusTG op 10-05-2012 20:15:50 ]
  vrijdag 11 mei 2012 @ 08:29:00 #126
134738 HaerdenC
Allround Kluskabouter
pi_111408681
Ik heb nog eens een bakmix gekocht, Deze keer bij de Aldi, koste weinig ... dit weekend nog eens aan de slag gaan :) lang geleden.
Minds are like parachutes, they work best when open!
pi_111409571
Mijn zuurdesem starter van spelt begint lekker levend te worden, hoop dat dat doorzet :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_111458496
Zojuist 2 kaas-ui broden gebakken. :9~

pi_111461283
Hmm... Ben vandaag bezig gegaan met dat recept van thefreshloaf.com (your first loaf), en heb netjes de stappen gevolgd: eerst deeg gemaakt, dat 10 minuten gekneed, dit laten rijzen tot de dubbele hoeveelheid, deeg weer plat gemaakt, nog een keer laten rijzen en in een broodvorm gelegd om het de derde keer (60 min) te laten rijzen...
Maar nu blijft het brood in de laatste 60 minuten redelijk klein en rijst het niet meer tot de dubbele hoeveelheid... :{
Wat heb ik fout gedaan? Had ik het maar een keer moeten laten rijzen voordat ik het in de vorm deed, of had ik bijvoorbeeld meer gist moeten toevoegen?
  † In Memoriam † zaterdag 12 mei 2012 @ 19:43:48 #130
91830 MaximusTG
pi_111468260
Ja, je had maar 1 rijs voor het vormen moeten doen. Dat staat toch ook in het recept? Twee keer rijzen voor de laatste keer na het vormen doe je bv als je veel minder gist gebruikt.
pi_111476612
Dit staat er in het recept:
quote:
Knead it for 10 minutes. Cover and set it aside to rise until it doubles in size, approximately 90 minutes. Punch it down and let it rise again. Shape it, either by putting it in a greased loaf pan or by rolling it out into a long loaf and putting it on the back of a cookie sheet.
After it has risen to twice it size again, another hour or so, put the loaf into a preheated oven at 375 degrees. Let it bake for 45 minutes and then pull it out.
Vond het zelf al wat onduidelijk, maar in 'lesson two' staat er nadrukkelijk dat ze het maar één keer laten rijzen voor het vormen in plaats van twee... Maar ik zal de volgende keer eens proberen hoe het met 1 rijs gaat...
  † In Memoriam † zaterdag 12 mei 2012 @ 23:54:21 #132
91830 MaximusTG
pi_111477660
Ja, ik zie dat het een beetje dubbelzinnig omschreven staat. Maar ze bedoelen dus dat je het direct vormt na de punch down. Als je het te lang laat rijzen is het overgefermenteerd; het voedsel voor de gist is op en het deeg verliest zn structuur.
  † In Memoriam † maandag 14 mei 2012 @ 13:45:09 #133
91830 MaximusTG
pi_111530999
quote:
0s.gif Op woensdag 9 mei 2012 11:38 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

3 dagen! Zondag gestart....
En, hoe staat het nu met je starter? Hij is nu meer dan een week oud :). Ben zelf weer met een brood bezig, ga vanmiddag even een scheermesje halen om een 'lame' te maken.
pi_111531212
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 mei 2012 14:22 schreef Paul-89 het volgende:
Zojuist 2 kaas-ui broden gebakken. :9~

[ afbeelding ]
Ziet er heerlijk uit! Wat een slim idee :)
  † In Memoriam † maandag 14 mei 2012 @ 15:31:54 #135
91830 MaximusTG
pi_111534843
Potverdorie. Werkelijk waar nergens meer zijn enkele scheermesjes te krijgen!
pi_111534903
Regio utrecht?
  † In Memoriam † maandag 14 mei 2012 @ 15:33:27 #137
91830 MaximusTG
pi_111534909
Nee Enschede ;), maar heb nu dit gemaakt:



Stukje hout, met figuurzaag rondlopende snede ingemaakt. Mesje uit breekmes gehaald, stuk afgebroken en tussen de twee dele van het hout geduwd. Mesje staat nu in een lichte buiging. Werkt iig al een stuk beter dan in het mes!

[ Bericht 67% gewijzigd door MaximusTG op 14-05-2012 18:14:25 ]
  † In Memoriam † maandag 14 mei 2012 @ 18:39:25 #138
91830 MaximusTG
pi_111542583
Nog een zuurdesembroodje gebakken:




Heb deze met de 'lame' van hierboven ingesneden. Werkte best goed. Heb ze nu in een richting gedaan, dat zou er voor moeten zorgen dat het brood in de richting haaks op de sneden uitzet. En dat klopt ook wel :).
Ook heb ik nu gedurende de hele bakperiode water op de onderste bakplaat gedaan, om voor stoom te zorgen. Daarom is de korst nu lekker krokant.

[ Bericht 25% gewijzigd door MaximusTG op 14-05-2012 20:17:24 ]
  † In Memoriam † dinsdag 15 mei 2012 @ 10:48:54 #139
91830 MaximusTG
pi_111571180
Mocht er trouwens iemand behoefte hebben aan een zuurdesem, als je in de buurt van Enschede woont kun je best een beetje komen ophalen. Ga voor de gein ook eens proberen een deel te drogen.
  dinsdag 15 mei 2012 @ 10:52:44 #140
328503 Jagärtrut
ik ben moe
pi_111571331
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 10:48 schreef MaximusTG het volgende:
Mocht er trouwens iemand behoefte hebben aan een zuurdesem, als je in de buurt van Enschede woont kun je best een beetje komen ophalen. Ga voor de gein ook eens proberen een deel te drogen.
ik ben mijn dezem maar gestaakt, ik ben te onregelmatig van huis om het goed bij te houden de komende tijd. Veel op reis enzo. Na de zomer weer!

Mijn ouders wonen vlak bij Enscehde, dus wellicht maak ik nog eens van je aanbod gebruik!
pi_111571464
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 09:24 schreef DarkElf het volgende:
Mijn zuurdesem starter van spelt begint lekker levend te worden, hoop dat dat doorzet :)
en hij bubbelt nog steeds vrolijk en groeit.

Op dit moment voed ik hem dagelijks, binnenkort zal ik hem naar de koelkast verhuizen zodat hij niet dagelijks gevoed moet worden.

Vraagje, in mijn boeken staat dat je bij elke voeding een deel moet weggooien en dan weer aanvullen. Doen jullie dit ook?
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  † In Memoriam † dinsdag 15 mei 2012 @ 11:09:19 #142
91830 MaximusTG
pi_111571923
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 mei 2012 10:52 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

ik ben mijn dezem maar gestaakt, ik ben te onregelmatig van huis om het goed bij te houden de komende tijd. Veel op reis enzo. Na de zomer weer!

Mijn ouders wonen vlak bij Enscehde, dus wellicht maak ik nog eens van je aanbod gebruik!
Ja, als ie nog niet "klaar" is, is het niet echt handig als je steeds van huis bent.
Ik hoor het wel als er iemand wat wil. In principe zou je de gedroogde variant ook met de post kunnen verzenden.

@DarkElf:

Dat hoeft niet per se, als je de totale hoeveelheid desem maar verdubbelt of verdriedubbelt. Dat je een deel weggooit is puur om de hoeveelheid in de hand te houden. Je ziet ook wel dat als je dat niet doet, je in een paar dagen enorme hoeveelheiden hebt.
Stel je hebt 200 gram. Dag 2 400, dag 3 800, dag 4 1600, dag 5 3200, dag 6 6400, dag 7 12800. In een week al meer dan 12 kg :P.

In plaats van weggooien kan je er natuurlijk iets mee bakken :P.
pi_111572070
tnx voor je antwoord, ja dat het te veel wordt anders dat snap ik :D maar ik dacht dat het misschien een andere reden had.

Bakken ga ik zeker ermee doen, ik ga straks eens nieuwe bloem enzo halen en dan donderdag eens een poging doen. heb jij een goed recept voor me toevallig?

Het is trouwens een starter gemaakt van water en speltmeel, grof. Dat is alles, ik verbaas me erover hoe goed het aanslaat want ik heb het eerder geprobeerd en daar gebeurde nauwelijks iets mee, dit bubbelt er vrolijk op los :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  † In Memoriam † dinsdag 15 mei 2012 @ 11:29:23 #144
91830 MaximusTG
pi_111572621
Hmm, ik ken ook niet zo heel veel zuurdesemrecepten, dat is toch vaak wat lastiger dan een gistrecept.

Recept van brood dat ik hierboven postte is ook mn eigen idee. Gewoon gebaseerd op wat basisprincipes en ervaringen die ik met het bakken heb opgedaan. Mijn gedachte achter mn eigen recept:

Helft volkoren, om het toch wat meer voedingswaarde te geven, maar ook helft bloem om het wat minder compact te maken (kan ook met 100% volkoren, maar is erg lastig en kost veel tijd).

Neem mn starter op zn maximum. Die heeft een hydratatie van 75%. Voor het totale deeg wil ik ook op 75% uitkomen, leek me een goede waarde voor een volkoren/bloem brood.
Maar het volkoren meel geeft meer smaak vrij als het een tijdje met meer water gemengd is, dus ik meng eerst de starter met al het volkoren meel en evenveel water. Na fermenteren rest spullen erbij, en water aanpassen om op 75% hydratatie uit te komen.

Voor spelt heb ik ff gezocht op forum thefreshloaf;

http://www.thefreshloaf.c(...)ing-spelt-first-time

Misschien kan je die een keer proberen. Let er op dat dat een 100% hydratatie starter is, dus evenveel spelt als water. S&F staat trouwens voor stretch & fold.
pi_111572881
Merci, ik zal het eens lezen.

is het bij jullie eigenlijk echt allemaal afgewogen hoeveel je je starter voedt enzo? Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik het een beetje op gevoel doe :@ Misschien nog eens een starter maken van een andere meel en dan wel bewust zijn van wat ik doe :D

Rogge misschien ofzo..
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  dinsdag 15 mei 2012 @ 11:40:10 #146
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_111573083
@Maximus, begrijp ik dat met stoom je korst juist knapperiger wordt? (Klinkt paradoxaal namelijk).
Hoe doe je dat dan precies? Een ovenvast schaaltje water onder in de oven zetten?
  † In Memoriam † dinsdag 15 mei 2012 @ 11:47:03 #147
91830 MaximusTG
pi_111573412
@DarkElf:

Ik weeg wel af ja, al komt het niet op de gram natuurlijk. Maar vooral zodat ik een beetje in de gaten kan houden hoeveel desem ik nu werkelijk heb. Moet binnenkort het bakje eens leeg wegen. Altijd handig. Wil ook graag weten hoeveel water er dus inzit, omdat nogal wat uit kan maken.

@Gwywen:

Ja, met stoom krijg je een knapperiger korst. Stoom kan je op verschillende manieren in je oven krijgen; Met een plantenspuit tegen de zijkanten spuiten; Maar wat ik de laatste keer heb gedaan is de bakplaat onder het rek met de steen mee in de oven, en dan als het brood erin zit kokend water in die bakplaat gieten.

Er is ook nog een manier met handdoeken, die heb ik nog niet geprobeerd, vond het wel een geinig idee:

http://www.thefreshloaf.c(...)-my-new-favorite-way
  dinsdag 15 mei 2012 @ 11:52:39 #148
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_111573632
Ik zou bang zijn dat m'n handdoeken verknetteren :D

Wat voor oven hebben jullie hier eigenlijk? Ik heb een niks-bijzonders Siemens combimagnetron, met een heteluchtoven.
Als we gaan verhuizen zou ik het liefst zoiets in m'n nieuwe keuken willen, maar dat is nogal prijzig.
  † In Memoriam † dinsdag 15 mei 2012 @ 11:58:52 #149
91830 MaximusTG
pi_111573912
Wij hebben dit fornuis:



Supersimpele oven, maar doet het geweldig.
pi_111578790
Zo weer een nieuwe voorraad bloem gehaald, rogge en 6 granen.

Ik haal ze bij een soort tuincentrum hier in de buurt, die hebben gewone pure bloemen enzo ipv mixen ed.

Tevens een broodbakvorm gehaald zodat sommige nattere broden meer in vorm blijven.
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')