Toch staat er in het recept onderop dat je ook nog gewone gist moet toevoegen;quote:Op maandag 23 april 2012 11:53 schreef Jagärtrut het volgende:
[ afbeelding ][ afbeelding ]
[ afbeelding ]
klopt. Ik ga het eens rustig bestuderen!quote:Op maandag 23 april 2012 12:27 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Toch staat er in het recept onderop dat je ook nog gewone gist moet toevoegen;
En ik vond deze website:
http://litemer.paindemartin.se/2012/02/inte-sa-varst-levande/
Waar google translate dit van maakt:
Ik had een (misschien naīeve) idee dat je eigenlijk zou kunnen Gist Company's nieuwe verse zuurdesem zuurdesem als basis te gebruiken. Maar het werkte niet verder. Ik mengde een schar van meel en water en laat het op kamertemperatuur staan, net zoals ik meestal doe als ik bakken. Na 10 uur was er geen activiteit in de kom, na 20 uur, een paar kleine maar onbelangrijke oppervlakte bubbels. Ik herkende dat teleurgestelde gevoel dat er niets is gebeurd vanaf mijn eerste voorzichtige experimenten met zuurdesem.
De inhoud van het potje had een consistentie die ik niet herken uit mijn eigen zuurdesems, een beetje zoals de verkoop vla. Het smaakte zuur en erg scherp. Mijn gok is dat het zuur is, in het riet om smaak toe te voegen aan het brood, maar dat het volledig doorkruist het podium als het geeft een jäskraft. Natuurlijk kunt u het gebruiken als Jästbolaget denk dat je moet, doen met 25 gram gist, maar dan denk ik dat de magie van zuurdesem bakken is verloren.
Ziet er heerlijk uit! Heb je een recept?quote:Op zaterdag 28 april 2012 19:50 schreef evo87 het volgende:
(volkoren spelt/tarwe) krentenwegge
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Hij is er! En wat een mooie recepten! Volgende week eens aan de slagquote:Op zondag 29 april 2012 18:24 schreef motorbloempje het volgende:
! Ziet er lekker uit.
En via dat boek van jou ben ik uitgekomen op:
[ afbeelding ]
Die ga ik maar 's bestellen
Mooie boeken zijn het he? Ik heb BBA en Artisan breads everyday van Reinhart en een groot deel van de rest als ebook . Het zijn echt goede boeken, met recepten die kloppen, en niet die halfgare broodrecepten die je wel eens in een normaal kookboek ziet. Zo van 'kneed door tot een soepel deeg' en dat je dan alsnog zo'n harde bonk brood krijgt.quote:Op zaterdag 5 mei 2012 12:25 schreef motorbloempje het volgende:
[..]
Hij is er! En wat een mooie recepten! Volgende week eens aan de slag
dat bakje heb ik nog niet geprobeerd...quote:Op dinsdag 8 mei 2012 09:56 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk, ben benieuwd . Dat bakje "desem" uit de supermarkt was niks? Wel een beetje jammer die sneer in je link naar gebruik van ananassap.. Dat is juist een methode die wetenschappelijk logisch is. Overigens nog een tip voor wanneer je desem wel lijkt te bubbelen maar niet in volume verdubbelt/groeit: Het kan zijn dat je desem te weinig stevigheid heeft, waardoor het gas van de gist gewoon ontsnapt. Meng dan eens bloem:water in verhouding 4:3. (75% water dus).
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |