quote:
quote:Ja :p
Van de leverancier hadden ze te horen gekregen dat het geen kwaad kon en dat ze het gewoon mochten verkopen, maar ik heb ze toch maar weggegooid.
Maar kwam maar weinig voor hoor, alleen ik zag toen zoveel van die kabeljauwfilets dat ik er toch aardig wat voorbij heb zien komen.
quote:Op maandag 16 april 2012 18:28 schreef Garisson72 het volgende:
Je loopt gratis proteinen mis als je dit niet gewoon eet.
Ja. Zoals je ook kunt zien op de foto's is hij bewogen. Hij kronkelt.quote:Op maandag 16 april 2012 18:38 schreef Garisson72 het volgende:
Heb je de worm ook echt zien bewegen?
Word vrienden met hem.quote:Op maandag 16 april 2012 18:39 schreef Rebubbled het volgende:
[..]
Ja. Zoals je ook kunt zien op de foto's is hij bewogen. Hij kronkelt.
OK ik dacht misschien heb je hem aangeraakt met een vork of zo om te checken. Als hij leeft is het wel echt heel ranzig en zou ik er srs werk van maken. Mail dit topic naar Radar of zo. Ga naar Vlissingen en sla een visser op zijn bek. Ga naar de AH en trap een hysterische scene.quote:Op maandag 16 april 2012 18:39 schreef Rebubbled het volgende:
Ja. Zoals je ook kunt zien op de foto's is hij bewogen. Hij kronkelt.
Ik heb hem ingevroren. Daar vroeg de Voedsel en Warenautoriteit om. En ik word nog teruggebeld door de AH.quote:Op maandag 16 april 2012 18:43 schreef Garisson72 het volgende:
[..]
OK ik dacht misschien heb je hem aangeraakt met een vork of zo om te checken. Als hij leeft is het wel echt heel ranzig en zou ik er srs werk van maken. Mail dit topic naar Radar of zo. Ga naar Vlissingen en sla een visser op zijn bek. Ga naar de AH en trap een hysterische scene.
quote:Op maandag 16 april 2012 18:48 schreef Garisson72 het volgende:
AH gaat je een lifetime supply aan schelvisfilet aanbieden die jij allemaal niet aan gaat durven raken, met hun innige deelneming..
Ja, dit is dus waarschijnlijk dezelfde. Tot zover het invriezen voor verkoop.quote:Op maandag 16 april 2012 19:23 schreef KritischeMassa het volgende:
In haring komt ook een worm voor, tot in de jaren 70 werden mensen hier echt ziek van, het vreet zich een weg door je lijf. Toen werd verplicht gesteld de vis eerst in te vriezen voor consumptie.
In Japan (en dus sushi) echter komt het nog vaak voor.![]()
http://nl.wikipedia.org/wiki/Haringworm
Die zijn dood hè.quote:Op maandag 16 april 2012 19:34 schreef OFWGKTA het volgende:
Lol ik eet 2x per dag tonijn van die blikken heb er zeker ook 100e gegeten
quote:De haringworm (Anisakis simplex) is een wormachtige, behorend tot de nematoden, die voorkomt in zeevissen zoals haring.
Wanneer de mens de larven via het voedsel binnenkrijgt kan een darmontsteking ontstaan met hevige buikkrampen. Ook kan de worm de darmwand doorboren en zich nestelen in het spierweefsel. Het kan aanleiding zijn tot ernstige buikpijnen en zelfs ophoesten van de nematode. In ernstige gevallen is chirurgisch ingrijpen noodzakelijk. In minder ernstige gevallen verdwijnt de parasiet vanzelf via de ontlasting of wordt gedood door het afweersysteem van het lichaam.
Sinds 1968 zijn de Nederlandse vissers verplicht rauwe vis, dus ook haring, een etmaal bij -20 °C te bewaren of gedurende een bepaalde tijd in een zure marinade te leggen. Hierdoor wordt anisakiasis (haringwormziekte) in Nederland vrijwel niet meer aangetroffen. In landen waar veel rauwe vis wordt gegeten, zoals Japan, komt anisakiasis nog geregeld voor.
Alsof er geen worm in de sla kan zittenquote:Op maandag 16 april 2012 19:35 schreef Rebubbled het volgende:
[..]
Die zijn dood hè.Alhoewel ik voortaan ook geen tonijn uit blik meer hoef.
Alle vis is van het menu. Ik word wel zo'n vegafreak ofzo.
Daarom enkel worteltjes voortaan. Uitgebreid gecontroleerd en vijf keer gewassen.quote:Op maandag 16 april 2012 19:38 schreef KritischeMassa het volgende:
[..]
Alsof er geen worm in de sla kan zitten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |