Is vrij moeilijk hoor en tijdrovend hoor.quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 22:39 schreef Zith het volgende:
Lijkt me niet bepaald een lastig onderzoek, MSc thesis materiaal. Een analyst bij MS of barclays zal er een weekje aan zitten..?
Wat precies? De kosten (rente+bedrag) over x jaar valt snel uit te rekenen. Het verwachte inkomen/uitgaven in de eerste jaren na de studie ook..quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 23:19 schreef Rejected het volgende:
[..]
Is vrij moeilijk hoor en tijdrovend hoor.
Ik ben zelf quant bij een bank waar ik ook veel van dit soort onderzoekjes moet doen. Maar een dag is toch wat kort door de bocht hoor. Je bent over het algemeen toch echt wel lang bezig met bepaalde onderzoeken. Fatsoenlijke literatuurstudie, programmeren, model validatie (ook door andere teams), resultaten bespreken en je bent zo weken verder.quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 23:33 schreef Zith het volgende:
[..]
Wat precies? De kosten (rente+bedrag) over x jaar valt snel uit te rekenen. Het verwachte inkomen/uitgaven in de eerste jaren na de studie ook..
Je kan het lastiger maken en een econometrisch model maken die bekijkt welk soort student het meeste risico loopt op forfeit binnen hoeveel dagen, etc. (bijv met een duratie/survival analyse). Maar als je bij een bank werkt die dit soort leningen uitgeeft, dan heb je al gelijk een database tot je beschikking met alles wat je nodig hebt (info student, en de resultaat van de afbetaling) en kun je het gelijk in je model gooien.
Als analyst moet je wel genoeg ervaring hebben om snel genoeg een robust model te creeren, lijkt me.
In mijn versie zou de analist 'gewoon' bekijken wat de risico op forfeit zou zijn voor groepen studenten / studies, en deze informatie intern gebruiken om leenproducten aan te bieden/veranderen (rente, terugbetalen, etc). Als je iets wilt schrijven wat ook echt gepubliceerd verspreidt moet worden zoals in jouw voorbeeld dan kost dat meer tijd lijkt me... ja.quote:Op vrijdag 10 augustus 2012 23:52 schreef Rejected het volgende:
Mwoah, je moet toch de hele markt in kaart brengen en begrijpen. Dat duurt toch wel langer dan een week.
Is niet van een bank, wel van Moody's en gaat niet over de student debt als bubbel maar is wel een vergelijkbaar onderzoek. Dat is geen weekje werk.
http://www.scribd.com/doc(...)STUDENT-LOAN-SCHOLAR
Ik noemde dan ook geen dagquote:Op zaterdag 11 augustus 2012 00:06 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ben zelf quant bij een bank waar ik ook veel van dit soort onderzoekjes moet doen. Maar een dag is toch wat kort door de bocht hoor. Je bent over het algemeen toch echt wel lang bezig met bepaalde onderzoeken. Fatsoenlijke literatuurstudie, programmeren, model validatie (ook door andere teams), resultaten bespreken en je bent zo weken verder.
Ik overdreef natuurlijk, maar het kan snel gaan. Hangt allemaal maar af van hoeveel detail je wilt toevoegen en wat er al aan economische modellen voorhanden is. De meeste banken hebben bijna alle input voor dit soort werk al klaar liggen uit andere research, dan kan het snel gaan.quote:Op zaterdag 11 augustus 2012 00:06 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik ben zelf quant bij een bank waar ik ook veel van dit soort onderzoekjes moet doen. Maar een dag is toch wat kort door de bocht hoor. Je bent over het algemeen toch echt wel lang bezig met bepaalde onderzoeken. Fatsoenlijke literatuurstudie, programmeren, model validatie (ook door andere teams), resultaten bespreken en je bent zo weken verder.
True that. Dat is me ook wel vaker opgevallen. Mits data klaar ligt kan het binnen een dag klaar zijn. Zijn de resultaten niet goed, krijg je vaak een andere data set waar je weer een dagje op moet wachten.quote:Op zaterdag 11 augustus 2012 14:44 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Ik overdreef natuurlijk, maar het kan snel gaan. Hangt allemaal maar af van hoeveel detail je wilt toevoegen en wat er al aan economische modellen voorhanden is. De meeste banken hebben bijna alle input voor dit soort werk al klaar liggen uit andere research, dan kan het snel gaan.
maar hoe krijg je dat werk, het is volgens mij niet voor starters weg gelegdquote:Op dinsdag 14 augustus 2012 14:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
True that. Dat is me ook wel vaker opgevallen. Mits data klaar ligt kan het binnen een dag klaar zijn. Zijn de resultaten niet goed, krijg je vaak een andere data set waar je weer een dagje op moet wachten.Over het algemeen is dat soort werk wel erg leuk, kwantitatief/kwalitatief onderzoek!
Dat valt opzich wel mee. Ik geef toe dat ik heel toevallig in mijn huidige baan ben binnengerold maar ze zoeken op dit moment mensen die toch een tikkeltje meer analytisch verstand hebben ivg met theoretische, ook voor starters. Met name traineeships. ABN, Rabo, ING met name in Nederland.quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 15:35 schreef SuperImposed het volgende:
[..]
maar hoe krijg je dat werk, het is volgens mij niet voor starters weg gelegd
+100quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 16:43 schreef sitting_elfling het volgende:
Ik denk sowieso dat er nog wel veel ontslagen vallen overal. Kom nog zo vaak personeel en andere bankiers tegen waarvan je denkt; jij bent niet binnen gekomen op basis van kennis. Ook heb je nog steeds enorm veel vriendendiensten. Directeuren of andere hoger management die de handen boven de hoofden houden domweg omdat ze 'thuis bij elkaar over de vloer' komen.
Maar daar kost een brood 5 cent en koop je een kapitale villa voor het bedrag waar wij een auto voor kopen.quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 14:21 schreef sitting_elfling het volgende:
Een goede vriend van me overigens heeft een goede baan aangeboden gekregen in Polen bij een exclusieve Amerikaanse investment bank. Heb ik eens naar het contract gekeken. Dat was echt bizar! Dat zijn salarissen van een studenten kamer in Nederland per maand :S.
Sorry?quote:Op woensdag 15 augustus 2012 12:02 schreef Sokz het volgende:
[..]
Maar daar kost een brood 5 cent en koop je een kapitale villa voor het bedrag waar wij een auto voor kopen.
Bron: FD.nlquote:Goldman doet 'scholingscontracten' voor jonge analisten in de ban
Voor ambitieuze afgestudeerden die dromen van een carrière op Wall Street is het analistenprogramma van zakenbank Goldman Sachs het best denkbare begin. Maar ze zullen een alternatief moeten zoeken: Goldman houdt op tweejaarcontracten te geven aan jonge analisten die vers uit de collegebanken komen.
Dat schrijft de Wall Street Journal. Daarnaast krijgen analisten die het tweejarige programma nu nog afronden geen bonus meer. De prestigieuze tweejaarcontracten bij Goldman werden een kwart eeuw beschouwd als dé garantie voor een lucratieve carrière op Wall Street.
Op de tocht
Goldman Sachs begon in de jaren '80 als eerste met het aanbieden van een 'scholingsprogramma' voor jonge analisten. Veel grote banken volgden. Maar inmiddels staan de analistenprogramma's op Wall Street op de tocht, schrijft de Wall Street Journal.
Banken kijken nu scherper naar wat de programma's ze opleveren. Goldman kwam tot de beslising de tweejaarcontracten in de ban te doen omdat te weinig analisten na afloop van hun tweejaarcontract bij de zakenbank blijven werken. De talentvolle jonge analisten, gepokt en gemazeld na twee jaar training bij Goldman, worden veelal weggekaapt door concurrerende banken. En dan betaalt de 'investering' voor Goldman zich niet uit.
'We denken dat ons programma niet langer de beste aanpak is voor het aannemen en ontwikkelen van onze analisten', zegt een woordvoerder van Goldman tegen de Wall Street Journal. 'Deze verandering maakt het mogelijk meer nadruk te leggen op de langetermijn carrièremogelijkheden in ons bedrijf.'
Lange uren
Analisten staan op de laagste sport van de carrièreladder. De legendarisch lange uren die Goldmanmedewerkers maken leiden voor een enkeling naar de hoogste echelons van de Amerikaanse zakenbank, waar partners jaarlijks miljoenen verdienen. Goldman Sachs heeft ruim 32.000 medewerkers, waarvan ongeveer 400 partner zijn.
Goldmananalisten die het programma wisten binnen te komen, verdienen $70.000 in het eerste jaar en $80.000 in het tweede. Voor de financiële crisis uitbrak, konden de jonge bankiers ook nog rekenen op bonussen van meer dan een jaarsalaris, maar die zijn de afgelopen jaren al wat gekrompen.
http://www.nu.nl/economie(...)-75000-bankiers.htmlquote:Op maandag 17 september 2012 17:40 schreef Bajskorv het volgende:
Meer slecht nieuws voor de mensen die IB in willen... Volgens de Economist van deze week zullen er eind dit jaar al 100.000 van de 350.000 banen in de City verdwenen zijn sinds 2007. Salarissen in diezelfde periode zullen dan 30% gedaald zijn en de overgebleven bonussen veelal in aandelen worden uitbetaald.
Ik vermoed dat we nu gaan zien wie de industrie echt leuk vindt, en wie er vooral voor het geld voor kiest.. En nu gooit GS ook nog eens de deur dicht. Om eerlijk te zijn, vermoed ik dat dit meer iets voor de VS is, en niet voor de rest van de wereld.
[..]
Bron: FD.nl
Mwahh, toegang tot onderwijs en uberhaupt de inhoud daarvan is niet altijd op West-Europees niveau.quote:Op donderdag 20 september 2012 00:03 schreef Bajskorv het volgende:
Maar in Azie hebben ze geen Nederlanders nodig, genoeg slimme mensen daar.
Wie gaat dat in godsnaam doen? Polen die daar wonen en niet weg willen ofzo?quote:Op dinsdag 14 augustus 2012 14:21 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Een goede vriend van me overigens heeft een goede baan aangeboden gekregen in Polen bij een exclusieve Amerikaanse investment bank. Heb ik eens naar het contract gekeken. Dat was echt bizar! Dat zijn salarissen van een studenten kamer in Nederland per maand :S.
Dat was een decennia terug zo, nu hebben ze meer dan genoeg Westers geschoolde mensen. Als je dat niet door hebt leef je echt in het verleden. En heb je nooit in Azie gewerkt, vermoed ik.quote:Op donderdag 20 september 2012 00:24 schreef Thas het volgende:
[..]
Mwahh, toegang tot onderwijs en uberhaupt de inhoud daarvan is niet altijd op West-Europees niveau.
Hmm, ok. Ik heb dan inderdaad blijkbaar geen realistisch onderwijs van het hoger onderwijs daar. Ik denk wel zeker te weten dat het pre-universitair onderwijs daar vaak toch nog écht wel stereotype Aziatisch feitenkennis is.quote:Op donderdag 20 september 2012 00:28 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Dat was een decennia terug zo, nu hebben ze meer dan genoeg Westers geschoolde mensen. Als je dat niet door hebt leef je echt in het verleden. En heb je nooit in Azie gewerkt, vermoed ik.
Hmm, ok. Dan moet ik het maar in een andere sector dan de bankensector gaan zoekenquote:Op donderdag 20 september 2012 01:06 schreef Bajskorv het volgende:
Bij de banken in Azie zie je steeds minder Westerlingen. Simpel zat, want a) ze leiden zelf steeds beter op en b) ze krijgen steeds meer onderwijs in het Westen. Zelfs met een glorieuse carriere in NY is het moeilijk binnen komen in Azie tegenwoordig, die dagen zijn lang over.
Niet zulke vreemde conclusies trekken, we hadden het over IB. Dat is een "people's business" als het erop aan komt, dus huurt iedereen over het algemeen liever locals. In engineering bijvoorbeeld is dat minder een issue.quote:Op donderdag 20 september 2012 02:35 schreef Thas het volgende:
[..]
Of ga je echt zo ver als, als Westerling kom je nergens in Azië aan de bak? Dat lijkt me immers stug als ik zie dat er nog best wel wat internships van ook Nederlandse bedrijven (ook banken, maar dan meer in bijvoorbeeld de verzekeringstak dan in de bancaire tak) in Azië zijn die ook juist gericht zijn op Westerlingen zo niet Nederlanders.
Ja ik geloof het wel. Die paar jongens die er zaten zijn naar ABN Amro gegaan.quote:Op zondag 30 september 2012 21:37 schreef SuperImposed het volgende:
Is RBS nou gestopt met M & A in Nederland ?
wat doen ze daar nu dan nog? ze hebben immers een groot gebouw aan de zuid as en ook in het centrum van rotterdam zit ietsquote:Op maandag 1 oktober 2012 20:11 schreef Bajskorv het volgende:
Idd zo goed als compleet dicht, hoewel ik er de laatste tijd weinig over gehoord heb.
Gebouw aan de Zuidas is niet erg goed gevuld nee. Ze hebben daar nog veel afdelingen hoor (treasury, fixed income, treasury, en nog veel meer).quote:Op maandag 1 oktober 2012 22:21 schreef SuperImposed het volgende:
[..]
wat doen ze daar nu dan nog? ze hebben immers een groot gebouw aan de zuid as en ook in het centrum van rotterdam zit iets
Als je de corporate finance kant op wil gaan is het niet erg belangrijk denk ik. Als je meer de investing kant op wil kan dit zeker helpen bij het solliciteren.quote:Op zaterdag 3 november 2012 13:11 schreef Gatenkaas het volgende:
Ik zit er aan te denken om dit jaar met de cursus voor CFA te beginnen. Is het erg belangrijk om dit te hebben wil je deze tak op gaan?
Nodig hebben zul je het niet. Het is vaak een goede hulp, zoals eerder door Rejected al is gezegd bij solliciteren. CFA, CAIA, CIMA, tis allemaal 'relatief' gemakkelijk. Het is gewoon veel werk, veel studie en gedisciplineerd studeren elke avond.quote:Op zaterdag 3 november 2012 13:11 schreef Gatenkaas het volgende:
Ik zit er aan te denken om dit jaar met de cursus voor CFA te beginnen. Is het erg belangrijk om dit te hebben wil je deze tak op gaan?
Enigszins kan ik me dat ook wel voorstellen. Ik ken wel een aantal mensen die nu bij een leuke firma werken, door domweg het direct contacteren van de persoon in kwestie via Twitter of Linkedin. Dat soort verhalen verkopen op een universiteit omdat de andere jongens net 20 keer rejected emailtjes binnen hebben.quote:Op maandag 10 december 2012 12:29 schreef Bajskorv het volgende:
Ik hoor het wel veel, hoewel het qua selectie natuurlijk altijd nog prima is. Het aantal vacatures is waarschijnlijk meer omlaag gegaan dan het aantal aanmeldingen. Verder zie ik opeens vooral de "subtoppers" onder de studenten die me opeens direct benaderen of ze hier mogen komen werken. Opeens zijn die van mening dat een baan bij een bank onmogelijk is voor ze, en dat ze dan liever maar direct bij een investeringsfonds gaan werken.
Zijn er in andere economische richting dan meer vacatures? Ik zou me er geen zorgen om maken.quote:Op maandag 10 december 2012 13:34 schreef bezemsteeltaart het volgende:
Dit is meer een algemene vraag richting finance, maar denken jullie dat het verstandig is om je major/master nog richting finance te doen ivm. afnemend aantal vacatures etc?
Hm, wat is een "BSD"?quote:Op dinsdag 22 januari 2013 08:41 schreef Walkerr het volgende:
Ik ben nu naar masters aan het kijken en er zijn ontzettend veel mogelijkheden. In Nederland zijn er verschillende soorten finance masters: financial economics (EUR), finance and investments (RSM), Finance(Tilburg), Financial Management (VU) en een gerelateerd Accounting-CFA track (Tilburg). Waar moet ik goed op letten bij mijn master keuze indien ik mijn carrièremogelijkheden breed wil houden (asset management, IB, maar ook CF of treasury bij een multinational).
Ten slotte nog een vraag: wanneer zou de overstap naar het buitenland (waar masters die ik op het oog heb veelal duurder zijn) verstandig zijn? Ik heb laatst een "BSD" van een IB horen zeggen dat het pas verstandig is om meer geld uit te geven op het moment dat een uni hoger staat aangeschreven in vergelijking met een "vergelijkbare" Nederlandse master op de international rankings.
Thanks
BSD is BigSwingingDick, thanks WSOquote:Op dinsdag 22 januari 2013 08:45 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Hm, wat is een "BSD"?
Enfin, qua uni ben ik het met hem eens. Een buitenlandse naam voegt niet direct iets toe, focus op de inhoudelijke bijdrage en weeg dat af. Een Nederlandse universiteit vormt geen belemmering, genoeg bewijs voor dat qua Nederlandse bankiers in de City.
Qua studie richting kan ik je echt niet helpen. Focus niet teveel op "het breed houden", want AM/IB voldoen alle richtingen die je noemt. Als je ook treasury als optie wilt houden, kan je je misschien beter focussen op die richting. Daar zijn tenslotte wat meer specifieke eisen voor, denk ik (sorry, van accounting heb ik qua opleiding geen kaas gegeten).
Weinig concrete tips dus, hoop dat je er toch iets aan hebt. Hier verder trouwens alles goed, nu 7 jaar City "and still going strong".
KPN doet het niet om waarde te creeren ofzo, maar simpelweg om zijn balans op orde te brengen. Aandelen uitgeven, cash binnen krijgen en schuld aflossen, simpel.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 12:40 schreef Kaas- het volgende:
http://www.nu.nl/economie(...)rd-euro-ophalen.html
Kan iemand me dit nieuws wellicht uitleggen? Ik begrijp het immers niet, want ik zou stellen dat als investeerders een bedrijf een bepaalde waarde toedichten dat het aantal uitstaande aandelen daar geen enkel effect op heeft. D.w.z. dat als je plotseling 50% meer aandelen uitschrijft, de aandelenprijs ook direct met 50% daalt waardoor het geen enkel effect heeft op je EV/beurswaarde (de toekomstige dividenden worden nu immers gewoon over een groter aantal aandelen uitgesmeerd en zijn dus lager per aandeel), waarmee deze deal van KPN me dus volstrekt zinloos lijkt.
KPN zal echter ook niet achterlijk zijn, vandaar dat ik zo nieuwsgierig ben: waarom doen ze dit?
Je begrijpt hem inderdaad verkeerd. KPN geeft nieuwe aandelen uit, en verkoopt deze voor whatever de aandelenprijs op de markt is. Als de prijs daalt, krijgen ze natuurlijk steeds minder, maar al met al geven ze gewoon genoeg uit om aan die 4 miljard te komen. Ze hoeven nergens cash aan uit te geven, ze verkopen gewoon nieuwe aandelen. Dat alle aandelen minder waard worden op de beurs boeit hen verder niet, dat is lullig voor de aandeelhouders. Effectief zie je dus dat de EV van heel KPN minder wordt, doordat de beurs negatief reageert.quote:Op dinsdag 5 februari 2013 14:43 schreef Kaas- het volgende:
Verliezen ze tegelijkertijd geen cash dan als aandelen minder waard worden (dat ze bij moeten leggen aan investeerders die aandelen verkopen tegen een lagere prijs)? Bedankt voor de uitleg iig!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |