Nogmaals, volgens mij praten we over volledig iets anders... Risk management is meer dan enkel hedging, etc. Het gaat over het monitoren van posities, het goedkeuren van financing commitments aan de IB kant van de bank, het adviseren van clients over ratings, etc etc....quote:Op zondag 17 juni 2012 20:09 schreef djrbm het volgende:
[..]
JPM was pure prop trading.
CVA flows zijn zeer dyamisch tegenwoordig: 10-30 in swaps om one-way CSA's te hedgen, CDS-cash basis om unsecured exposure op overheden te verkleinen, EONIA-Libor basis, etc.
Ps: JPM was begonnen als een risk management tool...quote:Op zondag 17 juni 2012 20:09 schreef djrbm het volgende:
[..]
JPM was pure prop trading.
CVA flows zijn zeer dyamisch tegenwoordig: 10-30 in swaps om one-way CSA's te hedgen, CDS-cash basis om unsecured exposure op overheden te verkleinen, EONIA-Libor basis, etc.
Eens. Het punt wat ik wilde maken is dat het risk management onderdeel tegenwoordig interessanter is dan voorheen. Compliance functies moet je idd zien te vermijden.quote:Op zondag 17 juni 2012 20:25 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Nogmaals, volgens mij praten we over volledig iets anders... Risk management is meer dan enkel hedging, etc. Het gaat over het monitoren van posities, het goedkeuren van financing commitments aan de IB kant van de bank, het adviseren van clients over ratings, etc etc....
Tja, denk dat we nog meer gaan horen van JP morgan, ze hebben niet alleen posities in Itraxx North America....quote:Op zondag 17 juni 2012 20:25 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Ps: JPM was begonnen als een risk management tool...
Dat is de grap, dat veel banken risk management altijd als een soort compliance functie zagen. Bij anderen was het altijd al een volwaardig deel van de bank. Dat zijn dan ook vaak de banken die net wat beter door de crisis kwamen.quote:Op zondag 17 juni 2012 20:30 schreef djrbm het volgende:
[..]
Eens. Het punt wat ik wilde maken is dat het risk management onderdeel tegenwoordig interessanter is dan voorheen. Compliance functies moet je idd zien te vermijden.
Tja, regelgeving is niet helemaal waterdicht.....quote:Op zondag 17 juni 2012 20:34 schreef tfors het volgende:
ik dacht dat traden voor eigen rekening sowieso afgelopen was binnen investment banks?
Risk management bij een bank is ook wel leuk opzich, doe het zelf ook atm. Qua binnen buitenland ken ik niet heel veel bedrijven specifiek die het doen. Cardano is er wel zo 1tje bijv.quote:Op maandag 18 juni 2012 14:21 schreef mies1983 het volgende:
Wat zijn in binnen- en buitenland interessante bedrijven qua risk management?
Doel je op Volcker?quote:Op zondag 17 juni 2012 20:34 schreef tfors het volgende:
ik dacht dat traden voor eigen rekening sowieso afgelopen was binnen investment banks?
Dat zou kunnen, ik baseerde mijn uitspraak op wat ik hier en daar lees in de pers, maar details kan ik mij niet herinneren.quote:
Laat maar... Ik las ooit dat Obama moslim was, maar details kan ik mij nier herinneren.quote:Op maandag 18 juni 2012 22:05 schreef tfors het volgende:
[..]
Dat zou kunnen, ik baseerde mijn uitspraak op wat ik hier en daar lees in de pers, maar details kan ik mij niet herinneren.
Hing geloof ik af van aan welke kant van de bank je werkte, maar dat weet ik niet zeker.quote:Op zondag 17 juni 2012 20:34 schreef tfors het volgende:
ik dacht dat traden voor eigen rekening sowieso afgelopen was binnen investment banks?
Bedankt voor de info! Zijn de banken waarbij Risk Management een grotere rol speelt voornamelijk buitenlandse banken, of zijn er ook nederlandse banken die dit als core functie oppakken?quote:Op zaterdag 16 juni 2012 11:01 schreef Bajskorv het volgende:
Zeker, ik zou mijn advies ook uit Hollywood halen... Zucht...
Hoe dan ook, de verhouding tussen risk en banking is bij elke bank anders. Ik ken banken waar risk echt een support functie heeft, zo was ML vroeger bijvoorbeeld (geen idee of dat nu veranderd is). Dan wordt je dus echt als "lager" gezien en is het werk ook minder leuk, je krijgt namelijk weinig verantwoordelijkheid. Tevens werk je dan binnen risk vaak op een product, je focust dan bijvoorbeeld enkel op leveraged finance of op een trading desk.
Bij anders banken is risk gewoon een core functie. Bij GS bijvoorbeeld is risk een voorwaardige afdeling die ook geld verdient met het adviseren aan klanten. Verder verdienen ze evenveel als andere bankiers, en worden ze uiteindelijk ook ooit partner, etc. Ze zijn daardoor in staat veel meer overal bij betrokken te zijn. Daarnaast werk je dan continue aan alle kanten van de bank. Een deel van je tijd dus met klanten, een ander deel van je tijd met leveraged finance en trading, etc.
Lijkt me duidelijk dat je gewoon even via via mensen bij de bank moet spreken waar jij specifiek mee bezig bent?
Dat is enkel van binnenuit goed te beoordelen, dus dat zou je bij mensen die er werken moeten vragen. Dan bij voorkeur de mensen die dus CF doen ofzo, om uit te vinden hoe zij de risk afdelingen zien.quote:Op dinsdag 19 juni 2012 04:25 schreef Yo_Yo het volgende:
[..]
Bedankt voor de info! Zijn de banken waarbij Risk Management een grotere rol speelt voornamelijk buitenlandse banken, of zijn er ook nederlandse banken die dit als core functie oppakken?
Wat wordt er trouwens bedoeld met compliance functies, waar jullie het een paar posts eerder hadden (sorry dat ik niet alles begrijp, probeer het een klein beetje te begrijpen).
Ik ben er ook niet doorheen gekomen. Wilde het niet eens proberen, totdat er iemand van FSA belde en zei dat ik heel veel kans maakte. Nou, nee dusquote:Op woensdag 20 juni 2012 20:54 schreef Aethereal het volgende:
Helaas niet door de eerste selectieronde van de LBT gekomen..
Volgend jaar nog maar eens proberen dan.
Iemand hier wel een van de gelukkigen?
Ik weet niet precies hoe het bij de LBT gaat, maar bij de banking cycle doen de banken de selecties zelf. Althans dat vertelden de HR-persoontjes van de IBC banken.quote:Op donderdag 21 juni 2012 08:22 schreef Bajskorv het volgende:
Wel dus, er werd nooit gezegd dat je het zeker zou worden, of wel? Een goeie kans geeft nog geen garantie. Wel jammer voor de mensen die het niet halen, het helpt zeker. Aan de andere kant is het echt geen belemmering verder, meer een hulpmiddel dat je helaas mist. En de FSA selectie zegt me weinig, die jongens en meisjes doen er erg gewichtig over, maar zijn zelf ook gewoon studenten...
Klopt, hoewel ook bij de Banking Cycle er wel een "voor selectie" wordt gedaan. Bij de LBT doet de FSA het volgens mij volledig, tot ergernis van de bank trouwens. Tenminste, wij waren er nooit blij mee.quote:Op donderdag 21 juni 2012 12:26 schreef Physics het volgende:
[..]
Ik weet niet precies hoe het bij de LBT gaat, maar bij de banking cycle doen de banken de selecties zelf. Althans dat vertelden de HR-persoontjes van de IBC banken.
Ik kreeg een mail waarin stond dat de banken zelf selectie deden.quote:Op donderdag 21 juni 2012 12:27 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Klopt, hoewel ook bij de Banking Cycle er wel een "voor selectie" wordt gedaan. Bij de LBT doet de FSA het volgens mij volledig, tot ergernis van de bank trouwens. Tenminste, wij waren er nooit blij mee.
Je cijfers van dit jaar tellen niet zo zwaar. Geen idee of de banken het tegenwoordig zelf doen, maar dat zou wel terecht zijn. Vroeger deed de FSA zelf interviews, wat wij altijd wat krom vonden. Daarbij selecteerden wij vaak net wat andere profielen, dus was het gros net niet wat we zochten.quote:Op donderdag 21 juni 2012 12:40 schreef Aethereal het volgende:
[..]
Ik kreeg een mail waarin stond dat de banken zelf selectie deden.
Vind het wel terecht dat ik het niet heb geworden. Mijn cijfers waren dit jaar niet echt geweldig (6). Ga gewoon aankomend jaar zorgen dat ik wat betere cijfers haal en het dan nog een proberen.
Over het algemeen zijn banken natuurlijk in de zomer op zoek naar iemand die na de zomer kan komen solliciteren voor een summer internship of full time positie in de volgende zomer. M.a.w. bij voorkeur mensen die tijdens de LBT nog 1 of 2 jaar voor het einde van hun master zitten. Minder kan ook nog, maar veel meer heeft minder nut.quote:Op donderdag 21 juni 2012 12:55 schreef Aethereal het volgende:
Is er trouwens ook nog een bepaalde leeftijdsvereiste waar op geselecteerd wordt? Bij de inhousedag van Van Lanschot (uiteraard geen goed referentiekader voor IB) dat ik verreweg de jongste was, daar ik een tweedejaars van 19 was en de rest met hun master bezig waren of hier al klaar mee waren van dus 22/23 en ouder.
Ik ging er eerlijk gezegd ook niet vanuit dat ik geselecteerd zou worden. Er kwam wat hoop toen ze me belden, maar mijn cijfers zijn niet echt hoog en ik heb geen bestuurlijke functies op mijn cv staan, dus een uitnodiging verwachtte ik niet echt. Ik ben 2e jaars, dus kan het nog wel vaker proberen.quote:Op donderdag 21 juni 2012 08:22 schreef Bajskorv het volgende:
Wel dus, er werd nooit gezegd dat je het zeker zou worden, of wel? Een goeie kans geeft nog geen garantie.
Ook interessante discussie daaronder. Ik lees het artikel morgenmiddag in de trein wel.quote:Op donderdag 19 juli 2012 22:09 schreef Aethereal het volgende:
Interessant artikel wat ik tegenkwam:
http://econlog.econlib.org/archives/2011/11/how_elite_firms.html
Wel zeer gericht op de USA, dus weet niet in hoeverre het relevant is voor London.
Meest interessant / relevant in dat stuk vind ik het gedeelte vanaf punt 5, over ECs.
Wel degelijk een interessant artikel, maar ook al wel erg bekend uiteraard.quote:Op donderdag 19 juli 2012 22:09 schreef Aethereal het volgende:
Interessant artikel wat ik tegenkwam:
http://econlog.econlib.org/archives/2011/11/how_elite_firms.html
Wel zeer gericht op de USA, dus weet niet in hoeverre het relevant is voor London.
Meest interessant / relevant in dat stuk vind ik het gedeelte vanaf punt 5, over ECs.
Voor mij de meeste herkenbare quote en iets waar veel mensen niet bij stil staan. Het past in wat ik altijd adviseer over "doen wat je leuk vindt". Ik vind zelfs CVs met persoonlijke prestaties ook simpelweg leuker om te lezen. Een commissie op de universiteit interesseert me gewoon minder, terwijl een Nederlands kampioen goochelen wel origineel overkomt.quote:Across the board, they privileged activities that were motivated by "personal" rather than "professional" interest, even when activities were directly related to work within their industry (e.g., investing, consulting, legal clinic clubs) because the latter were believed to serve the instrumental purpose of "looking good" to recruiters and were suspected of being "resume filler" or "padding" rather than evidence of genuine "passion," "commitment," and "well-roundedness."
Ik ben geen summer internship aan het doen. Had er geen tijd voor gezien ik nog vakken moest doen die ik heb gemist toen ik in het buitenland was. Heb tijdens het tweede semester wel stage gelopen bij een M&A kantoor.quote:Zijn er nog veel mensen hier bezig met een summer internship? Lijkt wel alsof we de drukkere periode hier (zo'n jaar of 2 geleden) achter ons hebben gezien die nu al wel flinke ties hebben in de financiele industrie
Ik vind dit toch wel enigszins gelimiteerd hoor. Vaak zijn dit gasten die al vanaf jongs af aan met een sport bezig waren en dan toch de Finance hoek kiezen. Een 15e plek op een of andere toernooi zegt verder ook niet zo heel veel. Persoonlijk vind ik het niet een heel erg goede maatstaf.quote:Op maandag 23 juli 2012 08:47 schreef Bajskorv het volgende:
[..]
Voor mij de meeste herkenbare quote en iets waar veel mensen niet bij stil staan. Het past in wat ik altijd adviseer over "doen wat je leuk vindt". Ik vind zelfs CVs met persoonlijke prestaties ook simpelweg leuker om te lezen. Een commissie op de universiteit interesseert me gewoon minder, terwijl een Nederlands kampioen goochelen wel origineel overkomt.
Iemand die zichzelf naast zijn studie ergens voor inzet uit persoonlijk passie, vind ik interessant. Iemand die tijdens zijn studie een of andere commissie erbij doet, doet dat voornamelijk voor de EC credentials en dat voegt al helemaal niks toe.quote:Op maandag 23 juli 2012 12:32 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Ik vind dit toch wel enigszins gelimiteerd hoor. Vaak zijn dit gasten die al vanaf jongs af aan met een sport bezig waren en dan toch de Finance hoek kiezen. Een 15e plek op een of andere toernooi zegt verder ook niet zo heel veel. Persoonlijk vind ik het niet een heel erg goede maatstaf.
Ik heb zelf mijn master werktuigbouw. Kan ik je trouwens aanraden, om ook je master technisch te doen. Een master economie door je er heel erg makkelijk naast. Ik was zelf te druk met andere dingen, maar had het achteraf graag gedaan.quote:Op zondag 5 augustus 2012 12:26 schreef Flapkoe het volgende:
Zelf ben ik werktuigbouwkunde student (WO), maar ben van plan een master te gaan doen richting Finance. Dit is allemaal prima te regelen, en ik hoop er over 2 jaar mee te kunnen beginnen.
Bajskorv, als ik het mij goed herinner heb jij ook een exacte studie gedaan. Ik weet niet of deze technisch was, of deze aan de economie grensde maar dat is ook tevens mijn vraag.
Nee, dit verwachten ze niet noodzakelijk. Ze verwachten iemand met sterk analytisch vermogen, sociale vaardigheden en een beetje ambitie. Interesse in de financiele sector is natuurlijk welkom, maar niet noodzakelijk.quote:Ook ik zou graag een keer een zomerstage / LBT ervaren. Het probleem is dat ze uiteraard een stukje financiele affiniteit verwachten, en logisch ook.
Ik heb mezelf gewoon destijds opgegeven voor een zomer stage bij een paar van de grote banken in Londen. Zonder financiele kennis, opleiding, of wat dan ook. Leek me gewoon leuk, ik was vrij naief verder en heb waarschijnlijk dus gewoon geluk gehad. Hoe dan ook, ik werd uitgenodigd voor de selectie en had bij mijn eerste bank direct een stage te pakken na een dag interviews en testjes...quote:Ik vroeg me af hoe jij "begonnen" bent, er van uitgaand dat je ook beta student was zonder veel economische vakken in je bachelor.
Zelf ga ik een minor die kant uit doen de komende twee kwartielen, heb M&O gedaan op de middelbare school. Zoals ik het zie is het moment dat ik financiele affiniteit heb, het moment dat ik klaar ben met mijn Master, wat natuurlijk veel te laat is.
Ik was net aan mijn 2-jarige master begonnen, en wilde dus een stage doen in de zomer na mijn eerste jaar. Dat is de ideale timing, banken zoeken vooral mensen die een jaar later fulltime zouden kunnen beginnen. Als je trouwens qua opleiding iets financieels wilt, kun je toch gewoon economie ernaast doen?quote:Op maandag 6 augustus 2012 14:47 schreef Flapkoe het volgende:
Kijk, dankjewel voor je reactie.
Met een andere master dacht ik zelf vooral aan iets in de richting van Financial Engineering. De wiskunde wil ik namelijk absoluut niet laten gaan, omdat ik dat vele male leuker vind dan droge feitjes stampen. Wel zou ik graag iets meer toespitsen richting Finance, omdat ik de theorie erachter vele maler leuker vind.
Waar bevond jij je in je studie toen jij je voor je zomerstage inschreef? Bachelor student?
Enfin, meer een algemene vraag. Hoe komt het dat de "fixatie" hier vooral op Londen ligt? Zijn Duitse en Zwitsere banken niet ook interessant?
Genoeg mensen tijdens mijn tijd die een master aan de Erasmus erbij deden. Je krijgt enorm veel vrijstellingen, en vaak kostte het weinig extra tijd. De meeste deden dan na hun afstuderen aan de TU vervolgens een half jaar extra voor de laatste vakken en scriptie economie/econometrie.quote:Op maandag 6 augustus 2012 15:01 schreef Flapkoe het volgende:
Ah, dan ben ik denk ik nog wat vroeg, aangezien ik nog een bachelor student ben.
Over dat "gewoon economie ernaast doen", dat is toch helemaal niet zo simpel? Heb je dan geen
dubbele studie en dergelijke? Tevens word economie niet aangeboden bij ons.
Als ik teveel vragen stel, moet je het maar zeggen.. Kan knap vervelend zijn
Nou ja, analytisch vermogen heb je, daar valt niet eindeloos aan te ontwikkelen. Maar nee, uit ervaring vonden in de master phase de meest nuttige van mijn technische opleiding, zodoende. Daarnaast zullen veel mensen een master economie als een "stapje terug" zien. Ik weet niet of dat terecht is, want ik heb het dus nooit gedaan, maar die indruk wek je daarmee wel, vrees ik.quote:Op maandag 6 augustus 2012 15:56 schreef Flapkoe het volgende:
En je raad technisch omdat je dan je analytische vermogen beter ontwikkeld?
USB research of Morgan Stanley research mag natuurlijk ookquote:Op vrijdag 10 augustus 2012 22:20 schreef Zith het volgende:
Waarom moet je daarvoor bij Barclays Research zijn?
Wat een website trouwens
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |