abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_108791036


Topicreeks: Genderdysforie

Dit topic gaat over genderdysforie. Dit is een discrepantie tussen het fysieke geslacht en het belevingsgeslacht (= gender). De bekendste vorm hiervan is transseksualiteit, waarbij mensen zich niet thuis voelen in het lichaam waarin ze geboren zijn, en daar vaak (niet altijd) iets aan laten doen door middel van hormonen en operaties. Daarnaast kunnen mensen ook androgyn zijn, waarbij ze zich mannelijk én vrouwelijk, of juist geen van beide voelen.
Voor meer informatie kunt u terecht op Wikipedia.

Er zijn op dit moment twee genderteams actief in Nederland bij het VUmc in Amsterdam, en het UMCG in Groningen.

Termen

FtM - female to male, transmannen, vrouwen die man worden.
Pre-op - (nog) niet geöpereerd
MtF - male to female, transvrouwen, mannen die vrouw worden.
Stealth - transgenders die volledig als hun gender door het leven gaan, vertellen niet dat ze van geslacht zijn veranderd maar zijn volledig geïntegreerd in de samenleving.

Links
COC Nederland
Transgendervereniging Nederland
Transman
Transvrouw
  dinsdag 6 maart 2012 @ 23:27:20 #2
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_108804227
Pff, ik stuur de rekening voor mijn naamsverandering gewoon naar mijn pa. Had ie 't maar goed op moeten geven toen hij aangifte deed van mijn geboorte :)
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_108804746
sepooo

Mijn psychologe pushte me trouwens echt behoorlijk naar een praatgroep te gaan terwijl ik daar nog steeds niet echt behoefte aan had. Ze vonden jullie (oa) gewoon niet goed genoeg ! :')

Gewoon om te kijken of ik het iets vind zodat ik het in ieder geval heb meegemaakt. Hmmpf. Maar t kan geen kwaad natuurlijk
pi_108810263
Ik heb zelf ook niet zoveel behoefte aan praatgroepen. Niet als het allemaal zulk negatief gezeur is als online. Dan omring ik mijzelf liever met begrijpende en accepterende vrienden.

Al kan ik het daar soms ook mee op de spits drijven. Ik heb op mijn blog geschreven dat genderdysforie geen keus is, en kinderen nemen wel. Dat valt niet altijd im goede aarde, zeggen dat kinderen iets zijn waar je rationeel voor kan kiezen. Nou ja opzet wel geslaagd: meningen en reacties uitgelokt.
  woensdag 7 maart 2012 @ 09:05:10 #5
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_108810483
Ik vind het ook niet zo'n beste vergelijking moet ik zeggen. Volgens mij worden zowel genderdysforie als het krijgen van kinderen vooral gedreven door instinctief gedrag, iets waar je weinig invloed op hebt. Mensen kunnen er ook heel erg onder lijden als ze geen kinderen kunnen krijgen.

Wat betreft die praatgroepen, als iemand er geen behoefte aan heeft zou ik er ook zeker niet heen gaan. Afgaande op de verhalen die ik er over heb gehoord kan het soms wel degelijk kwaad, ik ken mensen die er heel erg depressief door zijn geworden.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  woensdag 7 maart 2012 @ 16:43:32 #6
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108826907
Praatgroepen zijn handig omdat je dan niet steeds dingen hoeft uit te leggen en soms zelfs aan een half woord genoeg hebt.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_108934870
Mijn kast ligt aan stukken! Ik ben er nu helemaal uit! *O*

Ik heb afgelopen week een link naar mijn blog op mijn facebook gezet. Ik was wel klaar met al het geheimzinnige gedoe, ontwijken van vragen en het inslikken van opmerkingen.

Het is echt een enorme opluchting nu alles out in the open is. :)
  zaterdag 10 maart 2012 @ 12:45:50 #8
296917 Abby79
Being myself!
pi_108936117
*O*
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  zaterdag 10 maart 2012 @ 22:52:32 #9
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108953891
En over een paar jaar weer terug erin, zoals ik? Kreeg vandaag de opmerking "Ik weet dat je niet zwanger kunt worden, maar..." en toen dacht ik wel even "meid, je moest es weten wat ik allemaal kan :')". Maar ja, die weet het dus niet.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zondag 11 maart 2012 @ 16:52:53 #10
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_108975137
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 maart 2012 22:52 schreef wonderer het volgende:
En over een paar jaar weer terug erin, zoals ik?
Hmm, nee hoor :)

Stealth Shaming - What it is, why you shouldn't do it and how not to.

quote:
In a specifically trans context, to be out means to be honest and open about one’s gender identity. When a trans man tells someone he’s male, or walks into a men’s bathroom, or says, “From a guy’s perspective…” or does anything that indicates that he identifies as male, he’s out as a man. And he’s out. Full stop. He’s put his gender identity out there. The idea that he needs to add being trans to that as some sort of qualifier is a huge double standard. We don’t demand that all cis people come out as cis in order to be honest about their gender identities, even though it’s entirely possible that some of people in our lives whom we assume are cis are actually trans.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  zondag 11 maart 2012 @ 17:25:20 #11
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_108976341
quote:
Wat betekent cis als ik vragen mag?
pi_108977132
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 17:25 schreef J.Gibbs het volgende:

[..]

Wat betekent cis als ik vragen mag?
Oh dat betekent kortgezegd mensen die wel in het goede lichaam geboren zijn :P

Ik zeg het vast weer niet politiek correct maarja :')

Wordt in discussies gebruikt om dan makkelijk aan te geven over wie je het nu hebt :P
  zondag 11 maart 2012 @ 18:03:31 #13
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_108977655
quote:
10s.gif Op zondag 11 maart 2012 17:48 schreef Maisnon het volgende:

[..]

Oh dat betekent kortgezegd mensen die wel in het goede lichaam geboren zijn :P

Ik zeg het vast weer niet politiek correct maarja :')

Wordt in discussies gebruikt om dan makkelijk aan te geven over wie je het nu hebt :P
Ah oké. Nou het is in ieder geval duidelijk wat je bedoelt toch? Dat is het belangrijkste.
pi_108978538
Ik ben niet van plan weer terug in de kast te duiken als ik enigzins 'passabel' ben of 'stealth' kan gaan. Voor nu vind ik het gewoon belangrijk om open te zijn over mijn transitie omdat vrienden en collega's het van dichtbij mee gaan maken. Ook omdat ik bijvoorbeeld mijn naam op facebook heb veranderd.

Als ik verder ben en kan gaan 'in blenden al cis' dan zal ik niet van de daken schreeuwen dat ik trans ben. Kom, ik ben Davvyd the only gay man in town niet.
  zondag 11 maart 2012 @ 18:42:43 #15
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_108978988
Nouja, ik ben dus niet in het goede lichaam geboren.

Maar in tegenstelling tot wat ik lees op internet, heb ik zelf nooit met meisjes of meisjesspeelgoed gespeeld toen ik klein was. Ik was vooral van de jongensdingen zoals auto's en hutten bouwen en computer spelletjes...
Het speelt eigenlijk ongeveer vanaf m'n 13e dat ik me fijner voel in vrouwenkleding en dat ik ook niet tevreden was met m'n lichaam. Dat ik een jongenslichaam had terwijl ik me eigenlijk meer een meisje voelde.
Maar ik dacht toen nog dat het maar een fase was waar ik vanzelf wel overheen zou groeien. Op m'n 18e heb ik zelfs een lading kleren weggegooid omdat ik dacht dat ik er overheen was.
Maar ik ben nu 24, en het gevoel is gebleven. Ik heb zelfs weer een hele collectie vrouwenkleren en vind het nog steeds fijn om vrouwenkleren te dragen. Het is een soort gevoel van opluchting, dat ik kan zijn wie ik wil zijn. Me niet hoef te gedragen zoals van me verwacht wordt...
De afkeer van de mannelijke kenmerken van mijn lichaam is juist erger geworden.

En ik denk wat me tot nu toe vooral heef tegengehouden om de volgende stap te zetten is een combinatie van angst en ontwetendheid. Angst voor hoe vrienden en familie reageren. En ontwetendheid omdat ik me er nooit echt in verdiept heb.
Een geslachtsverandering is één ding, maar ik wil dan ook voor een vrouw kunnen doorgaan. Dus niet een man met een vagina. In de mogelijkheden hiervan moet ik me dus nog verder verdiepen, en ik hoop dat mensen in dit topic me misschien ook nog wat meer kunnen vertellen hierover.

Sinds kort ben ik erachter gekomen dat er zoiets bestaat als genderdysforie en er is nu een wereld voor me open gegaan. Blijkbaar ben ik niet de enige die dit heeft. Dat alleen is al fijn om te weten.

Maar mijn vraag is dus, hoe begin je? Ik heb begrepen dat je tabletten met hormonen kunt slikken waardoor je lichaam ook in zekere zin verandert. Dit lijkt me wel iets om dan als eerste mee te beginnen omdat het nog niet zo permanent is als een geslachtsverandering.
Hebben jullie daar ervaring mee?
pi_108979384
Hormonen via een arts krijg je pas als je een minimaal aantal diagnostische gesprekken met een psycholoog gehad hebt. Je kunt er namelijk wel blijvend onvruchtbaar of verminderd vruchtbaar van worden, afhankelijk van hoe lang je ze gebruikt. Ter info: http://www.vumc.nl/afdelingen/zorgcentrum-voor-gender/

Via het VU of UMCG is niet verplicht maar wel de meest geplaveide weg.

Succes!
pi_108979715
En je hoeft je geen zorgen te maken dat het straks iets totaal anders ingewikkelds is omdat je niet als klein kindje al van de barbies enzo was. Dat is bij iedereen anders :P geen voorwaarde, haha

Professionele hulp is misschien wel de beste stap, en dat wil ook niet meteen zeggen dat je er dan aan vast zit zus en zo, maar het is in de eerste plaats ook diagnostiek. Het kan dus geen kwaad om je aan te melden bij een team van specialisten, en zoals Onderweg al aangeeft, in Nederland is t VU en t UMCG de meest gangbare weg, ook omdat het verzekeringstechnisch enzo dan goed gebackupped is, en je gezondheid daar en het effect van de hormonen op je, in de gaten wordt gehouden.

Er is alleen wel 1 nadeel, de wachtlijsten zijn idioot lang :P je intake gesprek kan je al vrij snel hebben waar ze gewoon kennis met je maken (en andersom natuurlijk, jij met hun) maar daarna kan het vaak wel 6 maanden tot een jaar duren totdat de diagnostische gesprekken beginnen.

Dan zul je ook wat tests moeten doen om te checken of het niets anders is (of dat je er misschien nog iets naast hebt ook, sommige aandoeningen komen relatief vaker voor bij mensen die dit hebben geloof ik) en uiteindelijk word je besproken in het team van de specialisten, en ga je door naar de hormonen.

Er zijn ook mensen die naar Belgie gaan ermee, omdat het hele circuit daar een stukje sneller gaat, maar daar weet ik weinig over. Een user die ook in dit topic zit (abby geloof ik?) zit in Gent :P
  zondag 11 maart 2012 @ 19:13:26 #18
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_108980180
Bedankt voor jullie uitleg. Dat verduidelijkt voor mij al het één en ander :) . UMCG zou voor mij dan het dichtste bij zijn dus dan zou ik me daar moeten aanmelden.

Goed, ik ga me nu eerst nog maar even verder inlezen en erover nadenken. En rustig aan ook een beetje uit proberen te vinden wat vrienden en familie ervan zouden vinden.

Nog even iets anders: zijn er hier ook mensen die qua uiterlijk al helemaal vrouw zijn maar (nog) geen geslachtsverandering ondergaan hebben?
  zondag 11 maart 2012 @ 19:18:11 #19
296917 Abby79
Being myself!
pi_108980382
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 19:02 schreef Maisnon het volgende:
Er zijn ook mensen die naar Belgie gaan ermee, omdat het hele circuit daar een stukje sneller gaat, maar daar weet ik weinig over. Een user die ook in dit topic zit (abby geloof ik?) zit in Gent :P
Ik ben, na het intake gesprek in Amsterdam, inderdaad via Gent aan het traject begonnen. Voornamelijk vanwege de kortere wachtlijsten (plus, omdat ik uit Eindhoven kom scheelt het qua reistijd bijna niets).

quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 19:13 schreef J.Gibbs het volgende:
Nog even iets anders: zijn er hier ook mensen die qua uiterlijk al helemaal vrouw zijn maar (nog) geen geslachtsverandering ondergaan hebben?
Meerdere :) Ikzelf leef sinds Mei vorig jaar als vrouw, maar zoals je op m'n fobo kunt zien, is het absoluut nog te zien dat ik "man" ben (de operatie staat geplanned voor halverwege volgend jaar). Alhoewel het sinds de hormonen (sinds Juli vorig jaar) wel duidelijk aan het verbeteren is :) En m'n logopedie helpt ook stukken!

Oh, en ik was vroeger ook niet van de barbies hoor ;) Ik had wel veel knuffels, maar het speelgoed van vroeger was toch de (technisch) Lego, waarmee ik vanalles kon maken (ik vond het vooral leuk m'n eigen Transformers te maken, zou dat de hint zijn geweest? :P)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_108983687
quote:
0s.gif Op zondag 11 maart 2012 19:18 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Ik ben, na het intake gesprek in Amsterdam, inderdaad via Gent aan het traject begonnen. Voornamelijk vanwege de kortere wachtlijsten (plus, omdat ik uit Eindhoven kom scheelt het qua reistijd bijna niets).

[..]

Meerdere :) Ikzelf leef sinds Mei vorig jaar als vrouw, maar zoals je op m'n fobo kunt zien, is het absoluut nog te zien dat ik "man" ben (de operatie staat geplanned voor halverwege volgend jaar). Alhoewel het sinds de hormonen (sinds Juli vorig jaar) wel duidelijk aan het verbeteren is :) En m'n logopedie helpt ook stukken!

Oh, en ik was vroeger ook niet van de barbies hoor ;) Ik had wel veel knuffels, maar het speelgoed van vroeger was toch de (technisch) Lego, waarmee ik vanalles kon maken (ik vond het vooral leuk m'n eigen Transformers te maken, zou dat de hint zijn geweest? :P)
Shit ik heb ook wel eens van LEGO transformers gemaakt, dadelijk wordt het nog eng! :P

Voor de rest was ik vooral van de neutrale dingen volgens mij :') veel creatieve dingen en speelgoed, buitenspelen, niet echt iets heel jongensachtigs en ook niet echt supermeisjesachtigs.
pi_108984011
Haha, toen ik klein was klimde ik ook altijd in bomen, en op daken (de basisschool had een laag dak met een grote boom ernaast :D). Ik wilde altijd van die bestuurbare kleine autootjes, en was helemaal gek van knex en lego. Nog steeds van Bionicle enzo...
  zondag 11 maart 2012 @ 22:53:47 #22
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_108993137
Ik had vroeger Barbies (een paar) en een kapkop. Maar ja, ik ben dan ook homo :') Dan mag het :P
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_108993542
_O- ik had genoeg barbies en poppen, maar na welgeteld 10 minuten lagen die weer in de kast stof te verzamelen. Heb ze uiteindelijk verkocht voor 10tje per stuk :7
  woensdag 14 maart 2012 @ 12:02:48 #24
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_109084008
In het regeerakkoord staat dat de regering zich in gaat zetten voor de emancipatie van transgenders.

Daar zien we nu de resultaten van: Schorer is failliet als gevolg van bezuinigingen op subsidies. Onder Schorer valt o.a. Transvisie Zorg die zich bezighouden met de begeleiding van jongeren bij hun 'coming out' proces op school.

|:(
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  woensdag 14 maart 2012 @ 12:46:47 #25
107792 Hexley
the Platypus
pi_109085392
Naast Transvisie Zorg staan ook de bureautjes van oa. de Transvisie Stichting en TNN bij Schorer.
  woensdag 14 maart 2012 @ 12:48:15 #26
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_109085433
Ok, dus die zitten nu met een huisvestingsprobleem? Want verder zijn dat volgens mij wel onafhankelijke stichtingen toch?

Heeft iemand trouwens het telefoonnummer van Rutte? Nu ze toch in het Catshuis het regeerakkoord aan het bijstellen zijn kunnen we ze meteen wel even vragen of ze dat zinnetje over transgenders even door willen strepen. :')
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_109085934
Er zijn berichten dat Transvisie en POST op andere voet verder gaan en -bijv- de gesprekken zullen blijven bestaan.
  woensdag 14 maart 2012 @ 13:04:23 #28
107792 Hexley
the Platypus
pi_109085936
Zie evnt. ook: Transman.nl - Schorer failliet, Transvisie gaat door. Tja, die zijn nooit zo heel snel met nieuws.

quote:
Naschrift Transman.nl
Op de mailinglijst VM-NL is naar aanleiding van dit bericht enige beroering ontstaan. VM-NL is een zelfstandig initiatief en is gelieerd aan Transman.nl. Het faillisement van Schorer heeft dus geen gevolgen voor VM-NL.
De financiële chaos bij Yahoo! vergeten we maar eventjes,...

[ Bericht 30% gewijzigd door Hexley op 14-03-2012 13:11:16 (+ Quote) ]
pi_109085985
Er is ook zoveel werk in gegaan; het zou wel doodzonde zijn als dat allemaal zou verdwijnen.
pi_109103665
Ik mag morgen weer naar Amsterdam, alleen voor de endocrinoloog op en neer :') nouja :p

Ben benieuwd
  woensdag 14 maart 2012 @ 20:39:19 #31
296917 Abby79
Being myself!
pi_109104410
quote:
0s.gif Op woensdag 14 maart 2012 20:25 schreef Maisnon het volgende:
Ik mag morgen weer naar Amsterdam, alleen voor de endocrinoloog op en neer :') nouja :p

Ben benieuwd
Ik moest gisteren op en neer naar Gent voor de endocrinoloog en psycholoog. Blijken zij de data nog niet gehad te hebben van het bloedonderzoek dat ik een maand geleden hier in Eindhoven had laten doen... voelde ook behoorlijk nutteloos :P (en dan moest ik ook nog 50m wachten! Ik had om 11:10 de afspraak, maar dat werd dus 12:00 :{ De afspraak van de psycholoog om 11:30 werd dus ook 12:40 - had ik nog geluk dat dat kon :))

Wel 'leuk' was dat de twee endocrinologen ook allerlei tips wilden geven aan m'n internist hier in Eindhoven om zo m'n diabetes wat beter te maken... ben benieuwd hoe dat straks gaat bij het volgende gesprek in Eindhoven :P
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109105791
Volgende week zit ik eindelijk bij de endocrinoloog! *O* Moet ook nog regelen dat ik naar het fertiliteitscentrum in het AMC kan om het nodige te laten invriezen.

De facebook coming-out was een groot succes. Boel lof en respect en goede reacties op gehad. Geen onvertogenwoord is me ter ore gekomen. Ook niet achter mijn rug om op mijn werk (ik heb wat spionnetjes). Nice!
  woensdag 14 maart 2012 @ 21:12:42 #33
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_109106242
fijn, fixers!
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_109219103
quote:
0s.gif Op woensdag 7 maart 2012 08:50 schreef Fixers het volgende:
Ik heb zelf ook niet zoveel behoefte aan praatgroepen. Niet als het allemaal zulk negatief gezeur is als online. Dan omring ik mijzelf liever met begrijpende en accepterende vrienden.
Eigenlijk vind ik het wel meevallen en vind ze best optimistisch. Ik kom regelmatig bij de jongerengroepen van Transvisie waar ik veel aan heb gehad en goede vrienden aan heb over gehouden.
Omdat ik er een beetje te oud voor begin te worden ben ik een keer naar de volwassen vrouwengroep toe gegaan, daar ben ik toch wel heel erg van geschrokken. Er waren mensen die marginaal passabel waren met mannelijke stemmen die klaagden over eenzaamheid, geweld en werkeloosheid. Ik was doodsbang naar mijn eigen toekomst te kijken.
Uiteindelijk heeft het me wel geholpen omdat ik toen echt een push kreeg om te redden wat er nog te redden is. Ik heb hormonen besteld en ben 'om gegaan'.

Er zit een enorm contrast tussen die 2 groepen. Bij de jongeren gaat het vooral over de positieve dingen met een attitude dat het allemaal gaat lukken, bij de ouderen krijg je te horen dat je nooit passabel zult worden, dat het te laat is.

[ Bericht 5% gewijzigd door Venus-Castina op 18-03-2012 00:20:39 ]
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  zondag 18 maart 2012 @ 03:49:25 #35
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_109223044
De mannengroep is altijd erg gezellig. Niet zoveel vrouwengemuts, maar gewoon doelgericht problemen oplossen en ervaringen uitwisselen.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_109223873
Ja, inderdaad. Ik ben 1 keertje op de mannengroep geweest, toen met de barbeque. Ik moest eigenlijk iets afgeven aan een vriend maar het was zo gezellig dat ik ben blijven plakken.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
pi_109240784
Bij de endo afgelopen donderdag was alles okay hier. Was zelfs niet echt aangekomen sinds december _O- was echt bang voor die weegschaal.

Alleen mn bloeddruk wat hoger, was de vorige keer ook. Maarja, beetje veel financiele stress de laatste tijd :')
pi_109241602
Vrijdag heb ik mijn eerste afspraak bij de endo. Wat kan ik verwachten? Gesprekje, weegschaal, bloeddruk en een recept?
  zondag 18 maart 2012 @ 18:25:03 #39
296917 Abby79
Being myself!
pi_109242103
Zoiets inderdaad :) En ik weet niet of je al een bloedafname hebt gehad afgelopen tijd, maar anders zullen er ook nog wel wat buisjes bloed afgenomen moeten worden vrijdag :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109244490
Ja dat is t inderdaad :) Mocht je niet al eerder bloedprikken, dat ze met die resultaten nu beginnen zeg maar?

Bij mij liep dat toevallig zo, geloof ik
pi_109244578
Bloedprikken is inderdaad vorige maand al gebeurd.
  woensdag 21 maart 2012 @ 13:13:10 #42
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_109347033
Grmbl... zit ik net een post te typen, krijg ik een melding van onderhoud en is daarna m'n post weg }:| .

Maar ik wou even kwijt dat ik het fijn vind dat dit topic er is. Als ik dan weer eens twijfel over dingen hoef ik alleen maar jullie posts te lezen om er weer zeker van te zijn dat dit ook echt is wat ik wil :) .

Maar als ik me bij UMCG aanmeld dan wordt dat verzekeringstechnisch ook allemaal vergoed? Of hangt dat nog ergens vanaf?

En ik weet niet of deze vraag hier wel thuis hoort, maar hoe doen jullie het qua schoenen? Ik heb een redelijk grote maat, en dan val je al snel buiten de normale vrouwenmaten. En dat is dan wel weer vervelend want een paar mooie hakken zou het wel af maken voor me :{ .
pi_109348130
Ik zit zelf zo op 42-43. Met de amerikanse W11 van crocs kom ik goed weg. Net als de Engelse 9 van Dr. Martens (in iedergeval in de hakken). Terwijl ik in herenschoenen gewoon aan de 44, soms zelfs 45 zit.

Overigens heeft Van Haren een kleine collectie damesschoenen tot en met maat 45..
  woensdag 21 maart 2012 @ 13:49:08 #44
296917 Abby79
Being myself!
pi_109348206
Ik heb mezelf gewoon aangemeld in het VUMC zonder verwijsbrief o.i.d. en dat werd gewoon direct vergoed.

Qua schoenen, tja, dat is wat lastiger, ikzelf heb maat 44, daar is ook niet heel veel echt leuks in te vinden. Het scheelt wel dat die maat sinds vorig jaar bij de van Haren te krijgen is voor enkele modelen, maar als ik echt iets leuks wil ben je al snel duurder uit. Er zijn best veel sites waar je grotere maten schoenen kunt vinden, maar of het ook schoeisel is in je smaak weet ik natuurlijk ook niet :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109348647
Ik heb ook maat 44, tenminste bij veel schoenen. Het is een beetje zoeken. Sommige winkels hebben een aantal modellen t/m 44. Online is meestal wat gemakkelijker zoeken, maar dan kan je pas passen als het bezorgd is. Zo heb ik ballerina's in maat 44 en pumps in maat 43 (waar bij 44 de hiel steeds eruit glipte). Voor hakken en wat meer extravagante modellen kan je eens bij Silhouette kijken. Ze hebben in Rdam een winkel en volgens mij ook in Adam (maar dat kan je op de website zien). Gewone klassieke pumps maar ook van de plateau partyschoenen. Er zijn wel hele dure winkels met 'orthopedisch' achtige schoenen, maar daar ben ik nooit geweest. Hangt een beetje van je smaak af :p

De behandeling bij het VU en het UMCG wordt vanuit de basisverzekering vergoed, rechtstreeks zonder dat je wat hoeft te doen. Andere routes (zoals via een genderpsycholoog) ook, maar dan doe je er goed aan eerst met je verzekeraar te overleggen. Is meestal wat geregel.
  vrijdag 23 maart 2012 @ 08:38:45 #46
296917 Abby79
Being myself!
pi_109417931
Gisteren hier op Fok! ook in een ander topic gepost, maar ik wil van jullie wel eens weten: hoe reageer je hierop (of; hoe zou je hierop reageren?)

quote:
0s.gif Op donderdag 22 maart 2012 17:29 schreef Abby79 het volgende:
Lol! Stap hier net bij de logopedie van m'n fiets af, loopt er een, ik gok 25 jarig ventje aan de overkant, vraagt ie m'n telefoonnr omdat hij me er goed uit vond zien :o WTF! (hij heeft hem niet gehad ;))

Oh, hij komt net weer langs, en m'n vermoeden was wel bevestigd toen hij vroeg of ik een shemale was...

Weet nu even niet wat ik daar van moet vinden :P
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109419171
weet iemand of de psycholoog anouk van rijn nog werk bij het V.U ziekehuis
pi_109420156
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 08:38 schreef Abby79 het volgende:
Gisteren hier op Fok! ook in een ander topic gepost, maar ik wil van jullie wel eens weten: hoe reageer je hierop (of; hoe zou je hierop reageren?)

[..]

Het is mij nog niet overkomen. Nou ja, op twitter heb ik een volger die er openlijk voor uitkomt dat hij een trannychaser is. Op zich wel een aardige kerel, amerikaan die mijn blog leest via google translate en er nog intelligente inhoudelijke reacties op geeft ook. Kan ik niet mee zitten. Hoe ik zou reageren als iemand er in real life naar zou vragen weet ik niet. Hangt een beetje van de persoon af denk ik zo. Ik zie er an sich geen bezwaar in om mijn transgender zijn op zo'n manier uit te buiten. If life gives you lemons, you make lemonade enzo.

Over die schoenen nog even: ik krijg wel eens tips voor websites en winkeltjes. Het is echt veel makkelijker om metershoge fetishpumps in maat 48 te krijgen dan gewone modieuze schoenen in een maatje 43. :s)
  vrijdag 23 maart 2012 @ 10:21:20 #49
296917 Abby79
Being myself!
pi_109420320
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 10:16 schreef Fixers het volgende:
Het is mij nog niet overkomen. Nou ja, op twitter heb ik een volger die er openlijk voor uitkomt dat hij een trannychaser is. Op zich wel een aardige kerel, amerikaan die mijn blog leest via google translate en er nog intelligente inhoudelijke reacties op geeft ook. Kan ik niet mee zitten. Hoe ik zou reageren als iemand er in real life naar zou vragen weet ik niet. Hangt een beetje van de persoon af denk ik zo. Ik zie er an sich geen bezwaar in om mijn transgender zijn op zo'n manier uit te buiten. If life gives you lemons, you make lemonade enzo.
Ik probeerde er ook zo netjes en normaal mogelijk mee om te gaan, maar hij ging al heel snel richting puur sex gerelateerde vragen. Terwijl ik al lang duidelijk had gemaakt daar niet voor open te staan. Ach ja, het was een (voor nu) unieke ervaring :P
quote:
Over die schoenen nog even: ik krijg wel eens tips voor websites en winkeltjes. Het is echt veel makkelijker om metershoge fetishpumps in maat 48 te krijgen dan gewone modieuze schoenen in een maatje 43. :s)
Hehe, inderdaad, mijn eerste schoenen kwamen ook van die travestiewinkels af, en ja, dat is een heeeeel ander type schoenen als wat ik nu in m'n kast heb staan ;)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 23 maart 2012 @ 13:39:40 #50
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_109426773
Joh, laten we gewoon even een half miljoen aan Reinout Oerlemans geven.
Hoeveel extra psychologen zou je daarvoor kunnen inhuren? :')

VU draait op voor kosten tv-flop Eyeworks
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_109427523
*zucht*

Nou ja, dat Oerlemans zijn oma voor een paar centen de nek omdraait was natuurlijk al bekend.
  vrijdag 23 maart 2012 @ 15:11:33 #52
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_109430193
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 08:38 schreef Abby79 het volgende:
Gisteren hier op Fok! ook in een ander topic gepost, maar ik wil van jullie wel eens weten: hoe reageer je hierop (of; hoe zou je hierop reageren?)

[..]

Vraag me af hoe interessant ie je post-op nog zou vinden. Indien geen probleem, dan zou ik het denk ik niet zo erg vinden, maar als het echt om dat ene stukje gaat dat het verschil maakt... daarvoor onderga je die transitie natuurlijk niet.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_109430606
Hebben ho's het niet makkelijker dan he's na hun transitie qua toekomstbeeld? Kinderen krijgen via de natuurlijke weg zit er niet in voor een heteroseksueel paar. Een homoseksueel paar weet al vooraf dat dit er niet in zit met elkaar.
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  vrijdag 23 maart 2012 @ 15:50:30 #54
296917 Abby79
Being myself!
pi_109431708
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 15:11 schreef wonderer het volgende:
Vraag me af hoe interessant ie je post-op nog zou vinden. Indien geen probleem, dan zou ik het denk ik niet zo erg vinden, maar als het echt om dat ene stukje gaat dat het verschil maakt... daarvoor onderga je die transitie natuurlijk niet.
Nee, dat heb ik hier ook ooit al gezegd inderdaad, ik wil niet iemand die alleen om die reden mij wil leren kennen. En ik had heeel sterk het idee dat ie na de operatie niet meer geinteresseert zou zijn :P
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 15:22 schreef Quarant het volgende:
Hebben ho's het niet makkelijker dan he's na hun transitie qua toekomstbeeld? Kinderen krijgen via de natuurlijke weg zit er niet in voor een heteroseksueel paar. Een homoseksueel paar weet al vooraf dat dit er niet in zit met elkaar.
Hmm, geen idee. Als je puur qua aantallen zou kijken, zou het aantal homo's groter zijn dan het aantal hetero's die geen kinderen wil, of welke er via alternatieven voor zou willen gaan? Het ligt denk ik ook heel erg aan de ander of het een groot punt is of niet, net als dat het feit dat we transsexueel zijn voor sommige al meteen een 'nee' oplevert, terwijl de ander daar wel voor openstaat.

Ik denk niet dat je een stelling als de jouwe zomaar zou kunnen maken :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 17:08:10 #55
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_109465268
quote:
0s.gif Op vrijdag 23 maart 2012 15:22 schreef Quarant het volgende:
Hebben ho's het niet makkelijker dan he's na hun transitie qua toekomstbeeld? Kinderen krijgen via de natuurlijke weg zit er niet in voor een heteroseksueel paar. Een homoseksueel paar weet al vooraf dat dit er niet in zit met elkaar.
Er zitten zoveel facetten aan een "toekomstbeeld" dat je niet zeggen dat de ene groep het makkelijker heeft dan de andere. Sowieso is het natuurlijk nog maar afwachten of een transpersoon gebruik wil maken van zijn/haar natuurlijke vruchtbaarheid.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_109474465
Makkelijk is het niet. Ik sta nu voor exact die vraag. Afgelopen vrijdag ben ik bij de endocrinoloog geweest. Daar kreeg ik niet alleen twee doosjes cyproteronacetaat mee, maar ook nog de gewetensvraag of ik ooit kinderen wil. Want dan moet ik nog even wachten met slikken tot ik sperma heb laten invriezen. Ik wil zelf geen kinderen. Ik ben er heel erg zeker van ze ook nooit te willen. Maar ik vind het moeilijk om die deur nu definitief dicht te gooien. Aan de andere kant had ik vrijdag al willen beginnen met die pillen.
  zaterdag 24 maart 2012 @ 22:22:02 #57
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_109475627
Ik lees op je blog dat invriezen van sperma niet onder de Basisverzekering valt, maar weet je dat wel heel zeker? Ik heb me er indertijd ook in verdiept, en kwam tot de conclusie dat er wel degelijk een kans is dat het vergoed wordt. In de voorwaarden van de Basisverzekering van Interpolis staat b.v.:

quote:
U hebt aanspraak op het verzamelen, invriezen en bewaren van sperma als onderdeel van medisch specialistische behandelingen als deze behandelingen onbedoeld infertiliteit tot gevolg kunnen hebben.
Volgens die omschrijving wordt het zeker vergoed. Alleen er staan ook nog wat voorwaarden bij die het wat schimmiger maken:

quote:
De zorg is onderdeel van een medisch specialistisch oncologisch zorgtraject (of niet oncologische
vergelijkbare behandeling) dat het volgende omvat:
- een grote operatie aan/om de geslachtsdelen;
- een chemotherapeutische behandeling en/of een radiotherapeutische behandeling waarbij de
geslachtsdelen in het stralingsgebied vallen.
Een SRS lijkt hier wel onder te vallen. Of alleen hormoontherapie er ook onder valt is niet zo duidelijk.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  zaterdag 24 maart 2012 @ 22:55:08 #58
296917 Abby79
Being myself!
pi_109476838
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 21:46 schreef Fixers het volgende: Ik wil zelf geen kinderen. Ik ben er heel erg zeker van ze ook nooit te willen. Maar ik vind het moeilijk om die deur nu definitief dicht te gooien. Aan de andere kant had ik vrijdag al willen beginnen met die pillen.
Ik heb er toen ik begon ook even over na moeten denken. Ik ben echter wel meteen begonnen met de pilletjes, zonder iets "te bewaren voor de toekomst". Niet omdat ik weet dat ik geen kinderen wil (want die zou ik heel graag wel willen), maar omdat ik geen kinderen durf te maken met mijn genetische achtergrond.

Mijn moeder en zusje hebben een genetische afwijking waardoor ze doof zijn en in redelijk rap tempo zichtsvermogen verliezen (m'n zusje van 17 zit nu op 65% zicht - dat is dus met bril! - en m'n moeder van 58 ziet nog maar 5%). En natuurlijk,doktoren zeggen dat aangezien ik en m'n broers het gelukkig niet hebben, wij het ook niet meer door kunnen geven, maar ja, die onzekerheid daarover blijf ik toch voelen :) (mijn nichtje van 2 heeft het gelukkig niet, dus de doktoren lijken gelijk te hebben, maar toch...)

Verder heeft m'n vaders kant van de familie een redelijke kans op hartproblemen (mijn opa is gestorven toen mijn vader 11 was, aan hartfalen, en mijn vader heeft enkele jaren terug ook al een bypass gehad).

Daarbij heb ik zelf nog diabetes type 1, en hoewel dat helemaal niet genetisch hoeft te zijn, is ook dat nog onduidelijk.

Tel daarbij nog wat kleinere zaken op (zoals 'aanleg' voor overgewicht, of het feit dat iedereen van onze familie een bril heeft), en dat leid mij tot de conclusie dat ik heel graag kinderen wil, maar dan niet van mijn mogelijk defecte materiaal :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109477774
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 22:22 schreef Joanne35 het volgende:
Ik lees op je blog dat invriezen van sperma niet onder de Basisverzekering valt, maar weet je dat wel heel zeker? Ik heb me er indertijd ook in verdiept, en kwam tot de conclusie dat er wel degelijk een kans is dat het vergoed wordt. In de voorwaarden van de Basisverzekering van Interpolis staat b.v.:

[..]

Volgens die omschrijving wordt het zeker vergoed. Alleen er staan ook nog wat voorwaarden bij die het wat schimmiger maken:

[..]

Een SRS lijkt hier wel onder te vallen. Of alleen hormoontherapie er ook onder valt is niet zo duidelijk.
Als het voor een SRS wel geld en een hormoonbehandeling niet dan ben ik gewoon voornemens om ook die SRS te doen. Iets wat ik nog niet zeker weet maar wel een steeds grotere voorkeur voor heb.

Ik begreep van Jos dat het niet vergoed wordt vanuit de basis. Enkel als je teelbalkanker hebt, of iets in die hoek. Maar ik heb een behoorlijk uitgebreide aanvullende verzekering waar bijvoorbeeld wel extra vergoedingen voor IVF en mannelijke sterilisatie + hersteloperatie door worden vergoed. Dit past naar mijn idee wel in dat rijtje. Het callcenter van mijn verzekeraar kon me helaas geen uitsluitsel geven. Ik zit in de personeels- & familiepolis, dat betekent dat alleen het management mijn gegevens kan inzien. Die zijn er maandag pas weer.

Overigens deed Jos ook al heel moeilijk over het aanmelden bij het AMC. Dat moest hij persoonlijk doen, want ja daar als man en op de gegevens van het VUmc die ze krijgen staat dat je vrouw bent enzovoort.... Beetje warrig. Ik ben niet op mijn mondje gevallen. Als ik tegen een kapper en schoonheidsspecialist kan zeggen dat ik bezig ben mijn lichaam aan te passen aan mijn gender. Dan kan ik dat tegen zo'n laborant toch ook wel? Ik zal daar vast ook niet de eerste zijn die ze tegenkomen. Ik ben nog prima passabel als man. :') Al zou ik het wel enorm humor vinden om dan in een jurk daar dan te verschijnen. :+
  zondag 25 maart 2012 @ 04:31:04 #60
296917 Abby79
Being myself!
pi_109481864
Joanne, ik denk niet dat je quotes hier van toepassing zijn, voornamelijk vanwege het woordje 'onbedoeld'. Natuurlijk,voor ons is het onbedoeld, en zouden we het liefst een volledig werkende versie van het andere geslacht hebben, ik gok dat het de meeste verkereringen dat spelen als 'ja, maar daarbij is de infertiliteit een bewust deel van de keus die u maakt'. Geen idee of dit ook zo is hoor, maar dat zou ik een typische verzekeraars redenatie vinden :P

quote:
0s.gif Op zaterdag 24 maart 2012 23:28 schreef Fixers het volgende:
Overigens deed Jos ook al heel moeilijk over het aanmelden bij het AMC. Dat moest hij persoonlijk doen, want ja daar als man en op de gegevens van het VUmc die ze krijgen staat dat je vrouw bent enzovoort.... Beetje warrig. Ik ben niet op mijn mondje gevallen. Als ik tegen een kapper en schoonheidsspecialist kan zeggen dat ik bezig ben mijn lichaam aan te passen aan mijn gender. Dan kan ik dat tegen zo'n laborant toch ook wel? Ik zal daar vast ook niet de eerste zijn die ze tegenkomen. Ik ben nog prima passabel als man. :') Al zou ik het wel enorm humor vinden om dan in een jurk daar dan te verschijnen. :+
Waarom zou dat warrig zijn? Zoals je zegt, het is niet zo dat we de situatie niet kunnen uitleggen :) Ik sta volgens mij zelfs bij alle plaatsen nog als man in het systeem - maar dat is omdat het CZ me het advies had gegeven dat nu nog niet te wijzigen - maar dat heeft tot nu toe nog nooit problemen opgeleverd. Afgezien dat ze me bij de huisarts vrijdag als 'meneer' uit de wachtkamer riepen, maar ja, die had ik dan ook al meer als 2 jaar niet gezien :P (En ook daar sta ik nu nog als man in het systeem, maar met notitie met m'n nieuwe naam en geslacht.)

Ik vind het een heel zwak excuus van Jos :)
Damn, posten om 4 uur... waarom kan ik niet in slaap komen nu! :'(
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109484757
Ik denk dat het woordje onbedoeld inderdaad het probleem is. Jos zei dat alleen bij teelbalkanker het invriezen van sperma in de basisverzekering valt. Maandag kan ik informeren bij mijn verzekeraar of het uit het aanvullende pakket kan. Anders denk ik dat ik het alsnog doe.

Een vriendin suggereerde het als een verzekering te zien. Daar hoop je ook nooit gebruik van te maken. Maar het geeft wel gemoedsrust. Als ik toch (als pasen en pinksteren op dezelfde dag vallen) kinderen wil is dat bedrag peanuts. Anders is het gewoon een stuk gemoedsrust dat ik ervoor koop.

Ik vind het een moeilijk dilemma.
pi_109484975
De poort naar eigen kinderen sluiten vond ik een vreselijk moeilijk dilemma omdat je dat voor de keuze van 2 vormen geluk staat. Tevens vond ik het moeilijk om een gezond lichaam afhankelijk te maken van medicijnen omdat dat hoe dan ook altijd risico´s met zich meebrengt. Ik ben nog voor de diagnostische fase van start is gegaan begonnen met het nemen van hormonen, maar heb toen ik ze in huis kreeg ze eerst maanden op de plank laten liggen om alle voors en tegens af te wegen voor dat ik er alsnog aan ben begonnen. Gelukkig schiet het al wel op, binnenkort alweer het 4e gesprek!
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  zondag 25 maart 2012 @ 13:30:30 #63
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_109489003
quote:
0s.gif Op zondag 25 maart 2012 04:31 schreef Abby79 het volgende:
Joanne, ik denk niet dat je quotes hier van toepassing zijn, voornamelijk vanwege het woordje 'onbedoeld'.
Denk niet dat dat uitmaakt hoor, dan kan je in principe alles wel weigeren als verzekeraar. Behandeling van transseksualiteit is geen keuze. Uit uitspraken van het CvZ blijkt ook wel dat het college het daar mee eens is, en uiteindelijk bepaalt het CvZ of verzekeraars iets wel of niet moeten vergoeden. Dat woordje 'onbedoeld' is alleen toegevoegd om behandelingen van mensen die bewust onvruchtbaar willen worden uit te sluiten.

Zoals ik de basisverzekering interpreteer hoort het wel degelijk vergoed te worden. Ik zou dan ook gewoon bezwaar maken als de verzekeraar het weigert, en het desnoods tot een klacht bij de SKGZ laten aankomen zodat het CvZ zich er over kan gaan buigen (want het SKGZ zal dan waarschijnlijk het CvZ om advies vragen).

Wat je in ieder geval niet moet doen is Jos maar zo geloven, hij zit er wel vaker naast.

Ik ben zelf indertijd ook bij het AMC langs geweest. Jos deed bij mij niet moeilijk, maar hij waarschuwde me wel vooraf dat ik bij het AMC een pasje met de aanduiding 'man' zou krijgen, en dat ik daar niet moeilijk over moest gaan doen. Ik vermoed dat er in het verleden iemand is geweest die dat wel heeft gedaan.

Bij het AMC moet je eerst langs een wachtkamer waar allemaal vrouwen zitten, de ruimte voor de 'mannen' is daarachter. Als je nog niet helemaal om bent kun je gewoon als 'man' gaan, maar zelf leefde ik al meer dan een jaar fulltime en ik ben dus gewoon als mezelf gegaan. Je kunt inderdaad wat vreemde blikken verwachten als je als vrouw doorloopt naar die achterliggende ruimte, en ook de assistent die je daar helpt is misschien niet gewend aan transseksuelen. Die van mij voelde zich er duidelijk wel een beetje ongemakkelijk bij. Maar daar moet je je gewoon niets van aantrekken, want je wordt verder wel gewoon netjes en professioneel geholpen. Ik was overigens wel de enige patiënt daar, dus ik hoefde niet tussen de heren in een wachtkamer te gaan zitten, dat scheelde al weer.

Bij mij hebben ze niets gevonden om in te vriezen, dus ik kan niet bevestigen of je het echt vergoed krijgt van de verzekering. Maar van mijn bezoek aan het AMC heb ik in ieder geval nooit een rekening gezien.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_109636967
Van mijn verzekering heb ik nog geen duidelijk antwoord gekregen. Ik dien de rekening gewoon in (heb een restitutie polis) en zie wel wat ze doen. Anders gaat 'ie op de grote hoop bij de aftrekposten op mijn belasting aangifte. Geld is niet mijn bezwaar.

De afspraak met het fertiliteitslab is inmiddels gemaakt. Maar ik krijg nu alle informatie onder ogen. Krijg ik ineens twijfels. Al dat gedoe, twee of drie bezoeken aan het AMC. Bloedtesten. Gesprekjes met artsen. Ondertussen liggen die androcur pillen me aan te staren.... gewetensnood...
  donderdag 29 maart 2012 @ 07:23:22 #65
296917 Abby79
Being myself!
pi_109640153
Ik zou willen dat we je konden helpen met die keus maken :) Maar daar is het toch echt te persoonlijk voor.
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109684025
Het is vooral dat ik nog een week moet wachten. Die pillen liggen me iedere morgen voor mijn tv aan te staren. Ze roepen nog net geen "Eat me! Eat me!" naar me. De verleiding is groot. Maar ik wil nu gewoon niet de definitieve keus voor geen eigen kinderen maken. Nog een weekje veel afleiding zoeken om mijn gedachten bezig te houden.
pi_109684527
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 maart 2012 08:48 schreef Fixers het volgende:
Het is vooral dat ik nog een week moet wachten. Die pillen liggen me iedere morgen voor mijn tv aan te staren. Ze roepen nog net geen "Eat me! Eat me!" naar me. De verleiding is groot. Maar ik wil nu gewoon niet de definitieve keus voor geen eigen kinderen maken. Nog een weekje veel afleiding zoeken om mijn gedachten bezig te houden.
Gaat het niet wat snel dan, sinds een maand of twee uiterlijk aan gewend en nu al aan de pillen?
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  vrijdag 30 maart 2012 @ 09:22:40 #68
296917 Abby79
Being myself!
pi_109684616
quote:
sinds een maand of twee uiterlijk aan gewend
Wat bedoel je hier mee? (Ik snap je vraag namelijk helemaal niet :@ )
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109684886
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 maart 2012 09:22 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Wat bedoel je hier mee? (Ik snap je vraag namelijk helemaal niet :@ )
Als ik het goed heb gevolgd, is F.sinds januari uit de kast als vrouw in het dagelijks leven. Gaat het dan niet wat snel om nu al die hormonen te slikken. De fase waar ze nu in zit is juist bedoeld om te ontdekken of ze een transitie werkelijk wil, toch?
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  vrijdag 30 maart 2012 @ 09:41:56 #70
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_109685234
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 maart 2012 09:31 schreef Quarant het volgende:

[..]

Als ik het goed heb gevolgd, is F.sinds januari uit de kast als vrouw in het dagelijks leven. Gaat het dan niet wat snel om nu al die hormonen te slikken. De fase waar ze nu in zit is juist bedoeld om te ontdekken of ze een transitie werkelijk wil, toch?
En hoe kun je ontdekken of je "echt" vrouw wil worden als je gewoon nog steeds als man door het leven moet? Daar horen hormonen toch ook bij?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 30 maart 2012 @ 09:43:49 #71
296917 Abby79
Being myself!
pi_109685291
Tja, Fixers is er al wel langer mee bezig natuurlijk :P Ik kan niet helemaal voor haar antwoorden, maar wanneer is het snel? De dingen als diagnose bij de psycholoog loopt natuurlijk al langer. Zij en ik hebben geloof ik ongeveer tegelijk de intake gehad in 2010, dus tja...

Bij mij zat er tussen het bekend maken aan vrienden/familie en hormonen wel veel meer tijd, maar dat komt omdat ik de keus had gemaakt die melding al te doen voor de diagnostiek. De tijd tussen het vertellen aan werk en het daarwerkelijk als vrouw leven was ook maar 2 of 3 maanden. En de hormonen waren dan wel weer 2 maanden later, maar dat had meer te maken met wachtlijsten bij de endocrinoloog dan iets anders :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_109687134
Da's protocol in het VU (en volgens mij ook het UMCG). Na de diagnostiche fase krijg je 'groen licht' en begint de RLF en krijg je hormonen voorgeschreven. En wennen is erg persoonlijk en relatief. De één leeft al jaren in het wensgeslacht en de ander part-time voor de RLF. Wordt soms ook door sociale situatie beïnvloedt.
pi_109710954
Mijn uit de kast komen is gefaseerd gegaan. Eerst vrienden, toen familie en een maand geleden mijn collega's (een paar wisten het al eerder). Mijn diagnostische gesprekken begonnen een klein jaar geleden. Dus heel erg snel is het niet.

Hormonen doe ik overigens gefaseerd. Begin nu eerst met androcur en na 3 tot 6 maanden komt er oestrogeen bij. Vanaf dat moment gaat de RLF tellen. Ik heb daar bewust voor gekozen. Aan de ene kant omdat ik me er gewoon beter bij voel om het rustig aan te doen. Aan de andere kant ook practisch, dat ik wat voorbereiding en voorsprong heb als de RLF daadwerkelijk begint. Onder andere meer kleding kopen (gut, wat vind ik dat toch naar :P) Maar ook een aanvang met gezichtsontharing en logopedie.
  zaterdag 31 maart 2012 @ 22:40:51 #74
296917 Abby79
Being myself!
pi_109745346
Ik heb gisteren een hele hoop gescande foto's moeten "redden" van een gecrashte PC, en daar zat ik net doorheen te bladeren. De oudere foto's, dat ben ik met m'n 2 broertjes en m'n zusje. Maar bij de wat nieuwere, die van 2000 en later, herken ik mezelf opeens niet meer. Ik weet dat ik het was, ik ken de momenten nog waarop de foto's genomen zijn, maar voor mijn gevoel ben ik het niet.

Achteraf klopt dat ook wel, want het was rond die tijd dat m'n "echte ik" veel duidelijker werd voor me, maar ik had nooit verwacht dat zo op deze manier terug te kunnen zien.

Damn, dat is een vreemd gevoel...
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110052566
Dat lijkt me best bizar om naderhand zo in je foto's terug te bladeren en je veranderingen te zien. Juist daarvoor wil ik van mezelf ook nog wel wat foto's hebben. Om de voortgang te kunnen volgen. En een paar before en after foto's te hebben. Nu heb ik op mijn werk een jaar of twee geleden een foto laten maken, promotie voor de winkel. Grapte onze huisfotograaf dat we er over een jaar nog eentje moeten maken en dan naast elkaar in de etalage hangen. :D

Voortgang is er ook: ik heb het eerste bezoek bij het fertiliteitscentrum gehad. Dat was best een rare ervaring, heel bevreemdend. Het is ook een hele zakelijke medische handeling in dat kamertje. Wat ze dan een beetje gezellig hebben proberen te maken met een schemerlampje. :') (foto's op mijn blog :P) Volgende week nog een keer en aansluitend een afspraak voor een eerste consult bij een huidtherapeut voor gezichtsontharing.
  maandag 9 april 2012 @ 18:30:08 #76
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_110103020
Update van mij :)

Ik ben nu al een tijdje thuis aan het herstellen van de operatie; ik was doodnerveus in de weken ervoor, nergens toe in staat, kon maar aan 1 ding denken. Anderen hadden zoiets van: jama, je wil dit toch wel graag?
Ja, ik wil dit, maar dat wil niet automatisch zeggen dat ik geen angst mag hebben om geopereerd te worden? Ik lag daar met knikkende knieën, letterlijk, want ze waren de kalmeringspillen vergeten te geven.... Hatelijk, daar hebben ze zelfs nog behoorlijk heisa over gemaakt in de premedicatieruimte omdat het in driekwart van de gevallen vergeten wordt.

Oh god, wat was ik bang. De dag van de opname was een hel, ik mocht niets eten die ochtend. M'n vriendin was ook compleet van slag van alles en was niet echt een hulp, we waren uiteindelijk minstens de helft vergeten. Niet omkeren, doorgaan, het is een rit van 2 uur vanuit het zuiden naar het VUMC in Amsterdam. Niet omkeren, doorgaan, dat is wat ik mezelf achteraf heb voorgehouden. Linksom of rechtsom wist ik dat ik deze operatie moest doen. Ik was bang, maar moest doorzetten.
Maar de weken ervoor zetten je enorm aan het denken. Enerzijds is het vertrouwd, ik had er toch al 25 jaar mee geleefd, dus waarom zou ik in het arme ding laten snijden? En staand plassen heeft toch ook echt wel zo z'n voordelen. En ik kan misschien geen orgasme meer krijgen hierna, wil ik dat wel?
Ik heb daarbij ook nooit zo'n goed vertrouwen gehad in m'n medemens, dus meteen je leven in handen geven van mensen die je nooit gezien of maar 1 keer vluchtig gesproken hebt. Er gaan mensen in je snijden, bloed, pijn, herstel. Verschrikkelijk.
Nu achteraf denk ik soms nog, omg, waarom heb ik dit gedaan? Niet dat ik spijt heb, maar meer het gedoe eromheen, het dilateren doet elke dag pijn, wondvocht dat soms druppelend in de badkamer ligt, samen met een straaltje bloed van een hechting die (vervroegd) losliet. (na x-weken gaat het weer bloeden.).
Niet omkeren, doorgaan, dat is wat ik wel wist. Ik wist dat er bepaalde risico's aan zitten, nooit meer een orgasme, problemen met plassen, bloedverlies, you name it. Het is een operatie en daar zitten, zoals met zovelen risico's aan vast. Maar ik wist dat ik die risico's moest nemen.

De dag van de operatie en de opname zijn als een roes aan me voorbij gegaan. Gelukkig was m'n vriendin er regelmatig bij. Op de dag van de opname mocht ik 's avonds mee naar het gastenverblijf. Ze mocht ook langer blijven op de dag van de operatie, ze liep mee tot de premedicatieruimte, ik had op het laatste moment een pasfoto van d'r gevraagd die ik kon bekijken en vasthouden in de premedicatie want ik was alleen, heel alleen en dat deed veel meer pijn(ok, geen kalmeringstabletjes hielpen ook niet mee).
Gelukkig kreeg ik een hele lieve assistent anesthesiste. Ze prikte ontzettend goed een infuusje in m'n hand, totaal geen last van gehad. M'n knikkende knieën werden minder zodra ik de premicatie eindelijk via het infuus binnenkreeg. M'n kamergenote was de dag voor mij geopereerd en moest achteraf anderhalf uur wachten op de premedicatieruimte, maar ik was gelukkig binnen 30 minuten richting de OK.
Dan word je de OK binnengereden en ga je op de tafel liggen. Zonder die medicijnen had ik dat nooit kunnen doen, want ik ben allesbehalve een heldin. Het viel me wel op dat iedereen heel aardig en rustig deed. Ben ik achteraf heel blij om. M'n chirurg zei: denk aan het resultaat. Ik vond dat geen goed idee, ik zei: ik ga wel aan de vakantie denken die ik ga doen met m'n vriendinnetje als dit allemaal voorbij is. (het doel is Z-Frankrijk, mijn eerste vakantie in 6 jaar). Zon, zee, strand, m'n vriendin, duiken, water, ontspanning.
De Anesthesist ging lekker wat babbelen om me gerust te stellen en ik ging vrolijk vertellen wat we van plan zijn. Ondertussen kreeg ik zuurstof om mijn saturatie te verhogen. Daarna kreeg ik de verdoving; "Je gaat zometeen een droge keel krijgen." Ik probeerde nog wat te zeggen, maar moest alleen maar hoesten. "Nu krijg je de narcose" en binnen 5 tellen was ik weg.

Ik werd wakker en het eerste wat door me heen schoot; alsof m'n onderbewustzijn even m'n bewustzijn tegenkwam en zei: "Geen spijt".
En toen: "OMG wat een pijn......"
M'n heupkolom deed ook ontzettend veel pijn, ik vroeg of ze iets onder m'n knieën konden leggen, hup links een laken, rechts een laken, dat ging al wat beter. PIJN..... Voorzichtig werd er gevraagd: "Schaal van 1 op 10 hoeveel pijn heb je?".
10
'Ok" zei ze, en ik kreeg een shot dipidolor. Meteen een ontzettend gevoel van misselijkheid, wat ik ook zei, en ik kreeg meteen iets tegen de misselijkheid. 5 uur heb ik op de verkoeverkamer gelegen. Ik werd rond 12 uur 's middags geopereerd. (11.30 naar de premedicatiekamer gereden). Ze kregen m'n pijn gewoon niet onder controle. Langzaamaan werd ik elke keer wakker en werd het toch iets minder. Het was 22.30 's avonds voor ik naar de kamer terug werd gereden, m'n vriendin voorop (tegen de tijd dat ik wegging was ik de eennaarlaatste op de verkoeverkamer, dus was er minder kans op besmetting e.d.). Dolblij was ik, om d'r weer te zien.
Ik werd naar de kamer gereden en viel uiteindelijk in slaap, huilend, dat ik weer afscheid moest nemen van m'n vriendin.
Dan de nacht: 2 keer dipi spuit gekregen, heerlijk, geen pijn. Ik had schijnbaar in de verkoeverkamer bijna de maximale dosis gekregen aan dipidolor. Ze konden gewoon niet meer verder.
Helaas had men niet verteld dat zodra je van de verkoeverkamer weg bent, je de dipi niet meer via het infuus krijgt, maar via een spuit. RAM in je been, zonder waarschuwing, ik vertrok m'n been, omdat ik dus niet besefte wat er gebeurde. Pas na 2 weken is die blauwe plek weggegaan. De 2e spuit ging al wat beter. Jammer dat ze het niet hadden verteld van die spuit, maar qua communicatie scheelt er nogal eens wat. Maargoed, achteraf niks aan te doen.
1 ding was nog vervelender, zodra je de spuit krijgt neemt de verdoving het over, je kunt ook niet meer duidelijk maken dat je er misselijk van wordt. Ze wilden me namelijk nog 2 paracetamol geven, maar ik kon dat niet binnenhouden (Ik kan paracetamol normaal nooit goed binnenhouden). Toen zagen ze dat ik 2 infuusjes had omdat dat handiger was in de verkoeverkamer qua verdoving. Één konden ze mooi gebruiken om paracetamol toe te dienen en de ander voor antibiotica. Daar was ik best blij mee, want de dipi hield het net niet. De Paracetamol gaf net het duwtje in de juiste richting van geen pijn en goed slapen.

De ochtend na de operatie: "eten!", "huh eten?" Ja, eten. Ze hebben sindskort de procedure veranderd. Je hoeft niet meer vloeibaar te eten 5 dagen lang. Het is schijnbaar niet zo goed voor je om 5 dagen vloeibaar te eten en het houdt mensen juist eerder tegen binnen de genezing. Ik probeer m'n ontbijt keurig op te eten.... Wat ik dus dankzij de dipidolor van de nacht niet binnen kan houden. Heel de dag niks gegeten, ik heb nog zelfs geprobeerd een flesje vloeibare voeding op te drinken (de bosvruchten valt mee) daar waren ze stomverbaasd over. Maja, ik giet zoiets vies vrij makkelijk achterover. Meestal is m'n maag er alleen niet blij me (Yeay IBS) En ik móest iets binnen krijgen, want ik verslapte.
Zo rond de middag kwam m'n moeder eindelijk binnenstappen, ze stond eerst bij het AMC, sja voor een simpele ziel uit Brabant is het VUMC net zoiets als het AMC zal ik maar zeggen (grapje mam).
Toen kwam het middageten. Ik weet bengodniet meer wat het was aan eten, maar de verpleger (een of andere fl*kker die z'n negatieve mond niet dicht kan houden over de lotgenoten in dit topic) zei dat ik móest eten; oh, wat was ik ziek, zelfs m'n moeder werd boos op die vent. "Want anders zou ik in m'n ziek zijn blijven." M'n moeder had versgemaakte bouillon meegenomen van huis, die ging m'n vriendin even warm maken. Dát hield ik eindelijk binnen. (En ik word er ook altijd zichtbaar beter van, ook bij griepjes enzo). Kreeg kleur op m'n wangetjes.

De dagen daarna zijn best snel gegaan, 's nachts kon ik voldoen met 1000mg paracetamol per 4 uur; en 3 diclofenac 50mg per dag.
De derde dag mocht je een poging wagen om te gaan lopen. Op dag twee leek me dat nog "a bridge too far" want m'n benen deden het gewoon niet de eerste 2 dagen. Ik voelde ze ook niet, ja, in de verte een beetje getintel, maar meer niet. "Kun je je been omhoog doen?" bij het wassen. "Ik zou wel willen, maar het gaat niet", de verpleegster probeerde het uit en vond het wel apart.
Maargoed, dag drie, je mocht een stukje lopen. En dat lukte. Het helpt ook met je darmen weer op gang te brengen e.d. Vroeger moest je namelijk op de laatste dag een magnesiumdrankje drinken om dat weer te doen. Dankzij het lopen zal het vanzelf gaan. Dag 4 had ik dan ook eindelijk ontlasting. YEAY IBS zei ik al eerder, inderdaad, het is voor mij normalerwijze al moeilijk genoeg met m'n darmen, maar 3,5 dag stilliggen, narcose, etc. Hier was ik dan ook ontzettend blij om dat het vanzelf ging.

Dag 5: was weer een hel.
De prop gaat eruit en de catheter.

Dat is op zich niet eens onprettig, het was onprettiger dat m'n urinebuis dus vol bloed zat. de 1e keer plassen ging zonder problemen, maar voordat je naar huis mag, moet je 2 keer plassen en dat is niet voor niets.
De 2e keer moest ik dus weer gecatheterd worden, is normaal gezien al geen pretje, maar al helemaal niet als de opening van je urinebuis vol bloed en zwelling zit. 1,1 liter aan urine eruitgehaald, m'n blaas deed PIJN.

Goed, paar uur later, 2e keer proberen te plassen.... Het werkte niet, je voelt gewoon je urine tegen een "sluisdeur" aanslaan en daarna stroomt het weer terug je blaas in. Scannen, 640cc, "sja... probeer het nog eens, ik ga even overleggen." En dan is het 18.30 's avonds en heeft een hele aardige vlaamse verpleger me gecatheterd, nóg eens 990cc, uit m'n blaas, via een catheter.
Je zag ook de trombose door de catheterzak vliegen. Geen wonder dat ik niet kon plassen. Achteraf wel blij mee, want het schijnt dat het plassen anders als een blaasontsteking voelt.

En nu.... paar weken verder, het gaat langzaamaan goed. Zoals ik al zei, het dilateren is pijnlijk, want als het wondvocht weg is, gaat het eea weer bloeden, dus iedere keer bij het dilateren wrik je het weer open en bloed het :(

Tip: Een half uur voor het dilateren doe ik dan ook een paracetamol nemen. Of 2, ligt eraan hoe hoog je pijngrens ligt.

Misschien op sommige plekken warrig neergezet, maar ik wilde het gewoon ergens kwijt, ik hoop dat anderen er iets aan hebben.
  maandag 9 april 2012 @ 18:39:47 #77
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110103357
Hly shit.... :{

* wonderer nog maar even drie keer nadenkt over snijden onder de gordel...

Maar het ligt nu wel achter je en als het straks allemaal genezen is, ben je vast heel blij :)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  maandag 9 april 2012 @ 18:51:02 #78
296917 Abby79
Being myself!
pi_110103760
Damn...

Maar, zoals Wonderer al aangeeft, als het straks allemaal genezen is, is het absoluut de moeite waard geweest!

Voor mij is dit overigens helemaal geen reden om te gaan twijfelen. Ik weet dat het pijnlijk, vervelend en lastig gaat zijn, maar ik weet ook dat ik dit gewoon wil! :) (Ik ben dus alleen bang dat m'n diabetes vervelend doet - vooral na de operatie als ik zelf weer moet gaan eten en spuiten e.d.)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  maandag 9 april 2012 @ 20:25:14 #79
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_110107735
Ik hoop ook gewoon dat het er beter uit komt te zien dan nu.

Momenteel is het gewoon heel er scheef genezen, links heb ik geen buitenste schaamlip, rechts wel. M'n vagina loopt ook niet precies over het midden, maar scheef naar links dus. (van mij uit bekeken.)
Ik zie ook dat ze met links veel moeite hebben gehad om het recht te breien, er zat namelijk toen een drain in. Urinebuis loopt so far ook niet recht. Ik denk eerlijk gezegd een gevalletje correctie :/
  maandag 9 april 2012 @ 20:53:26 #80
296917 Abby79
Being myself!
pi_110109208
:{

*helpt mee hopen* :*
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110116670
Jezus wat heftig :o blij dat het nu in ieder geval weer goed gaat, en hopen dat er geen extra ingerepen nodig zijn.

Ik vind het ook echt eng om daaraan te denken hoor, die hele operatie.

Als ik er gewoon zo oppervlakkig over nadenk dan is er geen vuiltje aan de lucht, maar juist de dingen die je beschrijft, dat maakt het allemaal zo.. echt :') en zwaar, word er als ik het lees al nerveus van :P
  dinsdag 10 april 2012 @ 07:39:27 #82
296917 Abby79
Being myself!
pi_110124868
quote:
0s.gif Op maandag 9 april 2012 22:49 schreef Maisnon het volgende:
word er als ik het lees al nerveus van :P
Ik denk dat we dat allemaal wel hebben :@

Zoals Noktet maar weer laat zien, het is geen kleine stap die we nemen, en ook absoluut geen makkelijke. Maar wel een die de meeste van ons nemen, wetende dat de operatie en het herstel een verschrikkelijke periode kan/zal zijn. We hopen met z'n allen in ieder geval dat het de moeite waard zal zijn!

Offtopic: Hey, je bent blauw? Sinds wanneer ben jij mod? (En waarvan?)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110131404
@NoktetMort

Heel veel sterkte (hoewel je zo te zien het ergste achter de rug hebt) en ik hoop dat het 'uiterlijk' werkelijk en ook voor jouw gevoel nog bijtrekt. Zwellingen kunnen lang aanhouden en kunnen de 'compositie' er geheel anders uit laten zien. Dus ik denk dat je daarvoor een paar maanden moet wachten, totdat alles op haar plaats zakt.

Maar ik hoop vooral dat je weer snel in je oude doen bent, zodat je weer de dingen van voor de operatie kan oppakken. :-)
  dinsdag 10 april 2012 @ 13:42:06 #84
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_110134241
Wow NoktetMort, ik krijg bij alleen het lezen al knikkende knieën...

Maar ik weet wel dat het is wat ik wil, en ik heb het er ook voor over :) .

Nog een vraagje aan de dames hier... wat gebruiken wat betreft ontharing? Scheermesjes, wax, ontharingscrème, iets anders?
Ik heb redelijk harige armen en benen en dat is niet echt vrouwelijk natuurlijk :P .
  dinsdag 10 april 2012 @ 13:51:03 #85
296917 Abby79
Being myself!
pi_110134630
Ik heb altijd scheermesjes gebruikt. Ooit epilatie geprobeerd, was voor mij niet echt een succes :P

Sinds dat ik met m'n hormonen ben begonnen, is echter het scheren van armen en benen amper nodig. Ik doe het nog wel - ongeveer 1x in de week - maar het voelt af en toe zelfs als onnodig :P Voorheen als ik het bijgewerkt wilde houden was het toch zeker 2 en soms zelfs 3x per week nodig.
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 10 april 2012 @ 14:32:33 #86
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110136145
In Duitsland zien ze SRS nog steeds als cosmetisch :')

Waxen van armen en benen is denk ik het beste. Komen ze ook dunnner terug en geen stoppels en alles.

Over scheren gesproken, ik was net aan het shoppen naar scheerapparaten (mijn 13 dollar reisapparaatje is toch niet heel geschikt voor dagelijks intensief gebruik nu ik mijn hoofd er ook mee doe). Crisis, gevalletje "door de bomen het bos niet meer zien" :').
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110136279
Ik blijf dit toch een interessant topic vinden heb er echt respect voor hoe open jullie alles hier in dit topic bespreken O+
  dinsdag 10 april 2012 @ 15:24:24 #88
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110138368
Goed zo. Hoe meer buitenstaanders ervan snappen, hoe beter voor ons :)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110147256
Pakweg 1 x in de 2/3 weken grijp ik de epilady. Alleen mijn benen hebben het hormoonverhaal nog niet helemaal begrepen. Het motortje van de epilady kan het nog nèt aan ;-)
pi_110147521
ik weet nu al dat ik te lui zal zijn om te scheren dus ik zal nadat ik hormonen begin, enkele maanden later een super baard hebben. YEAHH.
  dinsdag 10 april 2012 @ 19:10:43 #91
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110147657
Het eerste jaar ziet het er waarschijnlijk niet uit en krijg je vooral "er zit iets op je lip" te horen :')
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110149398
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 15:24 schreef wonderer het volgende:
Goed zo. Hoe meer buitenstaanders ervan snappen, hoe beter voor ons :)
Denk dat veel mensen het gewoonweg niet kunnen begrijpen maar goed ooit een jongen gekend die zich ook in het verkeerde lichaam voelde en ook vaker heel openlijk mee gesproken over haar/zijn problemen.

Was een heel leuk iemand :P
  dinsdag 10 april 2012 @ 19:40:50 #93
296917 Abby79
Being myself!
pi_110149474
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 19:39 schreef Sneezeechu het volgende:
Was een heel leuk iemand :P
Was? :P

Maar helelaas zijn er nog teveel mensen die reageren op de volgende manier: Miss Universe mag transseksueel zijn

Ach ja, ik ben gewoon maar blij dat ik ze niet ken ;)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110150269
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 19:40 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Was? :P

Maar helelaas zijn er nog teveel mensen die reageren op de volgende manier: Miss Universe mag transseksueel zijn

Ach ja, ik ben gewoon maar blij dat ik ze niet ken ;)
Contact verloren op een punt was nog maar een knulletje hij ook en val nou eenmaal op vrouwelijk ingestelde jongens alleen ging het bij hem een stapje verder zelf ook enorm vrouwelijk dus er zat wel een klik mag je stellen :P

Zie het zo al is het in mindere mate zo nu en dan kun je ook beter zwijgen over het feit dat je homoseksueel bent. Mensen die discrimineren op basis van uiterlijk of seksuele voorkeur hoef ik niet te kennen :)
pi_110150424
quote:
17s.gif Op dinsdag 10 april 2012 14:35 schreef Sneezeechu het volgende:
Ik blijf dit toch een interessant topic vinden heb er echt respect voor hoe open jullie alles hier in dit topic bespreken O+
Dat! Ik lees ook al een tijdje mee en zocht (en zoek nog steeds eigenlijk :P ) een manier om te zeggen hoe goed ik vind dat jullie bezig zijn. Wat een wilskracht, moed, hoop en doorzettingsvermogen stralen jullie uit. O+

Ik begrijp wel dat acceptatie misschien wel de grootste uitdaging zal worden. Ik zal, hoe kleinschalig ook op m'n Zeeuwse eilandje, m'n best voor 'jullie' doen. Sterkte, succes, plezier en liefde gewenst met alles wat nog op jullie pad komt!
  dinsdag 10 april 2012 @ 20:00:15 #96
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_110150664
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 19:40 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Was? :P

Maar helelaas zijn er nog teveel mensen die reageren op de volgende manier: Miss Universe mag transseksueel zijn

Ach ja, ik ben gewoon maar blij dat ik ze niet ken ;)
Je moet het maar zo zien: grote mond op internet, maar als je ze op straat tegenkomt durven ze je nog niet eens aan te spreken of aan te kijken...

Ik zou me er niet al te druk om maken, dit zijn de figuren waar je in het echt niet echt denk ik niet echt last van hebt.

En heel erg bedankt -Spring voor je steun, het doet me toch altijd goed om het soort reacties als die van jou en Sneezeechu te lezen O+ .
  dinsdag 10 april 2012 @ 20:06:32 #97
296917 Abby79
Being myself!
pi_110151054
Inderdaad, Sneezeechu en -Spring O+

(En Gibbs, ik maak me ook helemaal niet druk erover :) Ik begrijp niet dat er mensen zijn met zo weinig begrip voor anderen, maar druk maken om dat soort mensen, echt niet ;))
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110151254
De fok!frontpage comments is een typische sjonnie en anita plek :P
pi_110151498
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 20:09 schreef Nezhi het volgende:
De fok!frontpage comments is een typische sjonnie en anita plek :P
Gelukkig komen de meeste niet verder dan de frontpage :D
  dinsdag 10 april 2012 @ 20:17:18 #100
296917 Abby79
Being myself!
pi_110151699
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 20:13 schreef Sneezeechu het volgende:
Gelukkig komen de meeste niet verder dan de frontpage :D
Of ONZ of KLB :P
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110151719
Tja, ze roepen iets over dingen waar ze niet veel van begrijpen. Volgens mij denken de meesten dat een piemel er zo is aangeritst en een vagina een kwestie van een gaatje der in maken is. En dat het puur voor seks is. :')
pi_110163235
Ik moet bij dat soort opmerkingen vaak denken aan deze comic van The Oatmeal. Plaatje is een beetje groot om hier te plakken. Mensen die er wel een fatsoenlijk geformuleerde mening over hebben, die hebben betere dingen te doen.Het kweken van begrip is wel een van de doelstellingen voor mijn blog. Ik probeer daar echt een inzicht te geven in wat mijn bezig houdt en hoe ik het allemaal ervaar. Zowel voor mensen uit mijn directe omgeving als voor willekeurige geïnteresseerden.

@Noktetmort: :o Das best heftig. Die nasleep van de operatie, dat is ook wel een van de belangrijkste redenen om te twijfelen. Die penis mag van mijn part gister nog af. Niet dat ik zo enorm zit te springen om een vagina maar als die chirurg dan toch bezig is.... :P Ik heb gelukkig nog wel wat bedenktijd.
  woensdag 11 april 2012 @ 11:45:35 #103
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_110174720
Je slaat wel de spijker op z'n kop; de nasleep, de stress ervoor, de pijn, eigenlijk alles eromheen was voor mij reden om te twijfelen. Ook 4 dagen vloeibaar eten zag ik niet zo zitten, maar gelukkig hebben ze het protocol veranderd op dat gebied. (Eten vanaf dag 1 na de operatie)

God, wat heb ik afgelopen dagen een pijn gehad zeg.
Ik ben er wel achter dat de regels omtrent dilateren bij iedereen wel anders is. Ik moest van de dokter meteen beginnen (volledig eennaargrootste dilator erin en binnen een week de grootste gebruiken), terwijl mijn kamergenote de eerste 14 dagen nadat ze uit het ziekenhuis kwam alleen de opening open moest houden. En dan 2 maal daags 15 minuutjes dilateren. Ik moest 2 maal daags 30 minuten doen o.0
Ergens had ik het gevoel dat we een stel proefkonijntjes waren, ongeveer zelfde penis-grootte, zelfde techniek. Aleen 1 dag later geopereerd. Maar zij moest totaal anders dilateren. Gevolg: ik heb veel meer pijn omdat ik meteen rigoureus aan de slag moest, hechtingen die opensprongen, etc. Ik ben daar eigenlijk een beetje boos om, dat ze daar niet wat beter over gecommuniceerd hebben. Want ik ben iemand die zoiets heeft van: pijn kan ik redelijkerwijs wel wegdrukken, dus als het pijn doet bij het dilateren, even doorzetten, want je moet dilateren, zo werd het mij verteld in ieder geval. Maar het scheen dus zo te zijn dat als ik pijn kreeg bij de onderste hechtingen, omdat deze heel gecompliceerd zijn, ik rustiger aan moest doen. Dat hebben ze me geen moment verteld. gevolg: yeay, pijn en littekens..... en links een verdwenen schaamlip. Want het heeft dus nu niet echt kunnen genezen zoals ze voor ogen hadden. Achteraf gezien is mijn conclusie: Jeuzes, wees wat duidelijker, maja, communiceren is niet een van de talenten van het VUMC. Dus, wees gewaarschuwd.

Wordt vervolgd......

[ Bericht 0% gewijzigd door NoktetMort op 11-04-2012 11:53:29 ]
  woensdag 11 april 2012 @ 13:21:52 #104
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_110178548
Jeetje NoktetMort wat een gepruts en onduidelijkheid :{ . Dat lijkt me dan echt niks, ik kan niet tegen onduidelijkheid.

Ik wens je veel sterkte meid. Ik ben zeer benieuwd naar je verdere herstel en het uiteindelijke resultaat.
  woensdag 11 april 2012 @ 13:32:59 #105
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110178934
Nou ja, wat een eikels... Niet te geloven...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110235431
Lieve hemel NokteMort, wat een heftige ervaring. Ik hoop voor je dat het snel beter zal worden en bedankt voor het delen.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
pi_110264338
Communicatie en klantvriendelijkheid is iets waar ze bij het VU nog wel een paar cursusjes in kunnen gebruiken. Het AMC trouwens ook wel, die patienteninfo van het fertiliteitslab is ook niet volledig duidelijk.

Gister eerste ronde laserontharing gehad. Dat viel nog erg mee, al stond dat apparaat nog lang niet op volle kracht. Minder vervelend dan een bezoekje aan de mondhygieniste om het maar ergens mee te vergelijken.
  vrijdag 13 april 2012 @ 09:19:30 #108
296917 Abby79
Being myself!
pi_110265120
Vond je? Hmm, zal wel komen omdat mijn mondhygieniste/tandarts nooit vervelend zijn :P

Wel erg, had ik goedkeuring voor de ontharing, stuur je de rekening op, krijg ik gisteren een brief terug dat het niet vergoed wordt... WTF?! Dus nu hang ik aan de telefoon, maar ja "Al onze medewerkers zijn koffie drinken, een ogenblik geduld aub"
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 13 april 2012 @ 09:28:10 #109
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110265338
De Duitsers zijn toch niet zo suf, het wordt WEL allemaal vergoed :)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 13 april 2012 @ 09:30:46 #110
296917 Abby79
Being myself!
pi_110265414
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 09:28 schreef wonderer het volgende:
De Duitsers zijn toch niet zo suf, het wordt WEL allemaal vergoed :)
Bij mij ook hoor, maar daar waren ze zelf nog niet achter... zucht.

(Dus nu gaat die rekening nogmaals het systeem door met de opmerking dat ie wel betaald moet worden)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 13 april 2012 @ 09:38:15 #111
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110265630
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 09:30 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Bij mij ook hoor, maar daar waren ze zelf nog niet achter... zucht.

(Dus nu gaat die rekening nogmaals het systeem door met de opmerking dat ie wel betaald moet worden)
Nee, mijn reactie was een vervolg op mijn eerdere opmerking dat ze hier de operatie als cosmetisch zien, maar mijn verzekeringsagent was verkeerd ingelicht, en ze vergoeden het wel.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 13 april 2012 @ 09:52:15 #112
296917 Abby79
Being myself!
pi_110266084
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 09:38 schreef wonderer het volgende:
Nee, mijn reactie was een vervolg op mijn eerdere opmerking dat ze hier de operatie als cosmetisch zien, maar mijn verzekeringsagent was verkeerd ingelicht, en ze vergoeden het wel.
Ah, beter! :D
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110273133
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 09:19 schreef Abby79 het volgende:
Vond je? Hmm, zal wel komen omdat mijn mondhygieniste/tandarts nooit vervelend zijn :P

Wel erg, had ik goedkeuring voor de ontharing, stuur je de rekening op, krijg ik gisteren een brief terug dat het niet vergoed wordt... WTF?! Dus nu hang ik aan de telefoon, maar ja "Al onze medewerkers zijn koffie drinken, een ogenblik geduld aub"
Ik heb nogal veel last van tandsteen, dat maken ze los met een ultrasoomtrillapparaat. Niet zo fijn vooral voor het gehoor.

Ik heb trouwens heel niet gedacht aan toestemming vragen bij mijn verzekeraar. :X Dat moet ik even in mijn polisvoorwaarden na gaan kijken. Ook nog bij het VU zeurem om die verwijsbrieven en brieven voor de officiele instanties die Jos beloofde te sturen.
  vrijdag 13 april 2012 @ 14:18:49 #114
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_110276678
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 08:39 schreef Fixers het volgende:
Communicatie en klantvriendelijkheid is iets waar ze bij het VU nog wel een paar cursusjes in kunnen gebruiken. Het AMC trouwens ook wel, die patienteninfo van het fertiliteitslab is ook niet volledig duidelijk.

Gister eerste ronde laserontharing gehad. Dat viel nog erg mee, al stond dat apparaat nog lang niet op volle kracht. Minder vervelend dan een bezoekje aan de mondhygieniste om het maar ergens mee te vergelijken.
Hoe gaat zo'n laserontharing eigenlijk in z'n werk als ik vragen mag?
pi_110278180
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 14:18 schreef J.Gibbs het volgende:
Hoe gaat zo'n laserontharing eigenlijk in z'n werk als ik vragen mag?
Je huid wordt beschenen met een hoge energie laser. Zwarte haren nemen die energie op waardoor ze tot in de haarwortel verbranden. Helaas werkt laserontharing alleen op donkere haren met een lichte huid, je kan dus niet tussendoor gaan zonnen.
Blonde haren moet je electrisch epileren, dat is een stuk pijnlijker en duurt langer.

Ik heb trouwens van een aantal vrouwen gehoord dat het epileren van blonde baardgroei niet altijd vergoed wordt, weten jullie daar iets van?
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
pi_110278316
Kan je je wel gewoon scheren nu Fixers, en is je lip dan niet verbrand? :P

Van dat zonnen wist ik niet, das behoorlijk kut :')
  vrijdag 13 april 2012 @ 15:01:51 #117
296917 Abby79
Being myself!
pi_110278405
Copy paste van de website van het bedrijf waar ik het laat ontharen, in spoiler ivm lengte :P:

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Er is ook nog een laser variant ipv IPL, maar die verschillen zijn bijna alleen technisch.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 14:56 schreef Venus-Castina het volgende:
Ik heb trouwens van een aantal vrouwen gehoord dat het epileren van blonde baardgroei niet altijd vergoed wordt, weten jullie daar iets van?
Ik heb het niet hoeven aangeven met de aanvraag bij het CZ, maar de meeste verzekeraars vergoeden een maximum bedrag per behandeling en maar een beperkt aantal behandelingen (in mijn geval 10x250¤), waar je waarschijnlijk overheen gaat bij een dergelijk type behandeling.

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 14:59 schreef Maisnon het volgende:
Kan je je wel gewoon scheren nu Fixers, en is je lip dan niet verbrand? :P

Van dat zonnen wist ik niet, das behoorlijk kut :')
Niet alleen zonnen, ik kreeg de waarschuwing ook voor bv. naar het werk fietsen... blegh

En scheren mag gelukkig nog gewoon ;) (dat zou een ramp zijn, als ik dat niet mocht!)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110278563
Ja maar is het niet zo dat je bvb.. die dag van de behandeling je niet mag scheren ofzo, dat heb je wel eens toch?
pi_110278667
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:01 schreef Abby79 het volgende:
Ik heb het niet hoeven aangeven met de aanvraag bij het CZ, maar de meeste verzekeraars vergoeden een maximum bedrag per behandeling en maar een beperkt aantal behandelingen (in mijn geval 10x250¤), waar je waarschijnlijk overheen gaat bij een dergelijk type behandeling.
Ok, ik zal het even moeten aankijken. In het advies aan de zorgverzekeraars staat inderdaad een minimum aantal behandelingen, waar op advies van een dermatoloog overheen gegaan mag worden als het noodzakelijk is. Sindsdat ik met de hormoontherapie ben begonnen is mijn baardgroei in een rap tempo blond geworden. Dat is fantastisch voor passabiliteit omdat je geen baardschaduw meer hebt, al is het verwijderen ervan een lastig werkje.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
pi_110278757
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:05 schreef Maisnon het volgende:
Ja maar is het niet zo dat je bvb.. die dag van de behandeling je niet mag scheren ofzo, dat heb je wel eens toch?
De ochtend voor je laserbehandeling mag je je idd niet scheren. Er moet wel wat haar aanwezig zijn om te kunnen epileren. Het jammere is dat je dan ook geen foundation mag dragen om het te verbergen. Misschien dat je het op straat met een shawl kunt bedekken?
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  vrijdag 13 april 2012 @ 15:10:16 #121
296917 Abby79
Being myself!
pi_110278763
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:05 schreef Maisnon het volgende:
Ja maar is het niet zo dat je bvb.. die dag van de behandeling je niet mag scheren ofzo, dat heb je wel eens toch?
Bij mijn behandelaar niet, hoewel de vorige behandelaar (waar ik nooit behandeld ben geweest omdat dat bedrijf falliet was voor ik aan de beurt was) dat wel meldde ja. Ik geloof zelfs enkele dagen erna ook niet... misschien dat zij nog oudere apparatuur hadden o.i.d?

Maar er zijn iig bedrijven waar je je gewoon bij mag scheren ;)

quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:10 schreef Venus-Castina het volgende:
De ochtend voor je laserbehandeling mag je je idd niet scheren. Er moet wel wat haar aanwezig zijn om te kunnen epileren. Het jammere is dat je dan ook geen foundation mag dragen om het te verbergen. Misschien dat je het op straat met een shawl kunt bedekken?
Dit mocht ik dus wel, ik kon gewoon me 's ochtends scheren en make-up op (dit haalden zij er wel weer af, dus op de terugweg zag ik er niet uit, maar dat was toch maar 1km naar huis, met de auto :P)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 13 april 2012 @ 15:13:33 #122
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110278900
Heb je dan ook niet zoiets van "fuck it, dan maar met de baard"?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 13 april 2012 @ 15:16:28 #123
296917 Abby79
Being myself!
pi_110279021
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:13 schreef wonderer het volgende:
Heb je dan ook niet zoiets van "fuck it, dan maar met de baard"?
Ik had om half 5 de afspraak en ging na m'n werk, nee, dat dacht ik dus niet :P

Volgende keer wel, dan werk ik thuis en heb ik om half 1 de afspraak, dan ga ik me 's ochtends ook niet scheren :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110279414
Met een ipl/laser geldt, hoe minder haar dat uitsteekt buiten de huid, des te meer energie wordt naar het haarzakje getransporteerd = beter. Het haarzakje zorgt voor de nieuwe haargroei en de bedoeling is dat die 'onklaar' gemaakt wordt.

Bij electrische epilatie scheer ik mij twee dagen tevoren voor het laatst. Anders is er te weinig haar om met de pincet vast te pakken.

Ik scheer mij altijd de dag na de ontharing (laser of electrisch) weer, ook al was het na laser soms wat rood. Twee dagen met een baard vind ik wel genoeg ;-)
pi_110279551
quote:
Er is ook nog een laser variant ipv IPL, maar die verschillen zijn bijna alleen technisch.
Het verschil in laser en IPL is overigens wel relevant ten aanzien van het mogelijke resultaat.
pi_110279660
Ik heb geen idee welke ik voor moet gaan :') heb alleen van die dikke donkere haartjes op mn bovenlip, en mn kin een stuk. en best een lichte dunne huid
  vrijdag 13 april 2012 @ 15:31:42 #127
296917 Abby79
Being myself!
pi_110279765
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 15:29 schreef Maisnon het volgende:
Ik heb geen idee welke ik voor moet gaan :') heb alleen van die dikke donkere haartjes op mn bovenlip, en mn kin een stuk. en best een lichte dunne huid
Gewoon een keer een intake gesprek plannen bij zo'n bedrijf, die weten vaak wel antwoord op dat soort vragen (je moet alleen wel even door het "maar ons bedrijf is altijd de beste keus" praat heen prikken :P)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 13 april 2012 @ 16:10:24 #128
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_110281494
quote:
In het advies aan de zorgverzekeraars staat inderdaad een minimum aantal behandelingen, waar op advies van een dermatoloog overheen gegaan mag worden als het noodzakelijk is.
In principe zegt dat advies dat de verwijdering volledig vergoed dient te worden. Dat minimum aantal behandelingen dat ze noemen is slechts een suggestie, die overigens wel vaak door de verzekeraars wordt overgenomen. Maar er staat ook in dat advies dat in het geval van epilatie dat aantal behandelingen waarschijnlijk niet voldoende is.

Het blijft uiteindelijk toch een voortdurend gevecht met je verzekeraar, gelijk hebben wil nog niet altijd zeggen dat je het ook krijgt. En mijn ervaring is dat zelfs als je eenmaal een machtiging van ze hebt gekregen ze nog continu je nota's afwijzen en je er weer achteraan kunt blijven bellen. Van de 5 nota's die ik tot nu toe heb ingediend voor mijn epilatie zijn er tot nu toe 3 in eerste instantie afgewezen. Uiteindelijk komt het meestal wel goed als je er achter aan gaat bellen, maar ik word er wel een beetje moe van.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  vrijdag 13 april 2012 @ 16:12:10 #129
296917 Abby79
Being myself!
pi_110281584
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 16:10 schreef Joanne35 het volgende:
Van de 5 nota's die ik tot nu toe heb ingediend voor mijn epilatie zijn er tot nu toe 3 in eerste instantie afgewezen.
Ow, jippie, dus ik mag ze straks na blijven bellen voor dezelfde fout? Ik hoop het niet... :{
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 13 april 2012 @ 16:15:17 #130
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_110281717
Ik hoop het ook voor je, maar de tijd zal het leren. In mijn geval ben ik tussendoor wel van verzekeraar gewisseld. De eerste 2 nota's zijn afgewezen door Interpolis (en pas na veel heen en weer gebel vergoed), daarna ben ik overgestapt naar Agis. Die hebben de machtiging die door Interpolis was verleend overgenomen, en bij de eerste twee nota's ging dat meteen goed. Maar de derde nota is nu weer afgewezen, moet ik nog achteraan gaan bellen.

Het lijkt ook dat ze de machtiging niet goed hebben overgenomen, in "Mijn Agis" zie ik dat ze hem geregistreerd hebben onder het kopje "alternatieve geneeswijzen" :')
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  vrijdag 13 april 2012 @ 16:22:37 #131
296917 Abby79
Being myself!
pi_110282022
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 16:15 schreef Joanne35 het volgende:
IDe eerste 2 nota's zijn afgewezen door Interpolis (en pas na veel heen en weer gebel vergoed), daarna ben ik overgestapt naar Agis.
Ik was nog niet van plan over te stappen (en de 1ste nota wordt na één telefoontje al netjes betaald, dus dat viel nog mee :P)
quote:
Het lijkt ook dat ze de machtiging niet goed hebben overgenomen, in "Mijn Agis" zie ik dat ze hem geregistreerd hebben onder het kopje "alternatieve geneeswijzen" :')
Ach ja, vergoedingen goedgekeurd via een vorige verzekering is alternatief genoeg voor ze waarschijnlijk :P
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110286369
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 14:59 schreef Maisnon het volgende:
Kan je je wel gewoon scheren nu Fixers, en is je lip dan niet verbrand? :P

Van dat zonnen wist ik niet, das behoorlijk kut :')
Van dat zonnen lig ik niet wakker. Ik verbrand snel en ging toch al niet uitgebreid zonnebaden of onder de zonnebank. Ik moet er nu op letten dat ik ook verder de zon een beetje mijd. Ik heb niet heel donker haar.

Gisterochtend heb ik me gewoon geschoren. Maar dat was geen probleem, ik had stoppel genoeg om te kunnen behandelen. Ze adviseerde wel om me op de dag van behandelen zelf niet te scheren, vooral als hormonen de haargroei wat vertragen. Verder heb ik nergens last van gehad. Mijn huid voelde een beetje warm nadien, maar dat was minder dan je voelt na een uurtje zon. Het was ook zo weer weg. Vanmorgen heb ik me gewoon weer kunnen scheren, dat was ook geen probleem. Volgende keer mag dat apparaat een standje hoger.
  vrijdag 13 april 2012 @ 23:34:26 #133
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110300710
Oh ja. Twee jaar geleden kreeg ik mijn eerste shot.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110302325
Ik ben blij dat er aan mijn kant geen spuiten involved zijn, brrr

maar dat went vast :P
  zaterdag 14 april 2012 @ 00:16:14 #135
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_110302555
Ik kom weer even binnenvallen hoor. O-)

Ik vraag me iets af.
Zijn er nou meer transvrouwen dan -mannen of zoeken die gewoon vaker de media op?

Ja ik weet, ik ben veel te nieuwsgierig. :')
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  zaterdag 14 april 2012 @ 00:16:57 #136
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110302582
Er zijn ongeveer 3-4 maal meer transvrouwen dan transmannen.

En Maisnon, het went, maar ik ben ze wel zat ... niet echt een alternatief echter.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110302682
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 00:16 schreef wonderer het volgende:
Er zijn ongeveer 3-4 maal meer transvrouwen dan transmannen.

En Maisnon, het went, maar ik ben ze wel zat ... niet echt een alternatief echter.
waarom is dat eigenlijk, dat 'jullie' :P het moeten spuiten?
pi_110302833
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 00:16 schreef wonderer het volgende:
Er zijn ongeveer 3-4 maal meer transvrouwen dan transmannen.

Begreep van de psych dat bij kinderen en jongeren die zich melden bij het VU de verhouding tussen jongens en meisjes steeds meer gelijk opgaat.
  zaterdag 14 april 2012 @ 00:24:13 #139
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110302853
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 00:20 schreef Maisnon het volgende:

[..]

waarom is dat eigenlijk, dat 'jullie' :P het moeten spuiten?
Als je testosteron slikt, verwoest je je lever.

Een alternatief is wel elke dag gel smeren en sommige jongens zweren daarbij, maar ik moet er niet aan denken. Zo'n gedoe...

Dus het is opnemen door de huid, of een depot in spier of onderhuids vet (dat doe ik). Die depots zijn zodat je levels gelijkmatig blijven en je niet elke dag een klein beetje hoeft te spuiten. Subcutaan is elke week, omdat het in het vet makkelijker wordt opgenomen, en intramusculair is tussen de 10 en 20 dagen, afhankelijk van hoe je lijf erop reageert en de dosis.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zaterdag 14 april 2012 @ 00:26:22 #140
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110302919
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 00:23 schreef Fixers het volgende:

[..]

Begreep van de psych dat bij kinderen en jongeren die zich melden bij het VU de verhouding tussen jongens en meisjes steeds meer gelijk opgaat.
Ik vermoed ook dat het huidige verschil vooral bestaat omdat mannelijke vrouwen makkelijker geaccepteerd worden en ze dus ook zonder transitie makkelijker kunnen leven zoals ze willen dan vrouwelijke mannen. Of misschien cijferen pre-transitie transmannen zich makkelijker weg of zo, of weten ze uberhaupt niet dat het kan. De meeste mensen weten immers wel dat mannen zich tot vrouw kunnen laten ombouwen, maar andersom schijnt niet echt tot ze door te dringen.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110302944
Dat van die gel klinkt als pleisters die 'wij' hebben

Progynova enzo (dat is de merknaam, weet de naam van t stofje niet), die hormonen die we moeten slikken, worden ook via de lever opgenomen, maar zijn veel minder zwaar denk ik..

Maar toch, ze verhogen wel echt de kans op trombose etc.
  zaterdag 14 april 2012 @ 00:32:46 #142
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110303163
yeah, net als de pil (die ik ook nog vier maanden samen met T heb gehad). hormonen zijn best rotzooi :') ik moet mijn bloeddruk in de gaten houden.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110303318
Ja zelfde hier, die is nogal hoog, maar ik zit gewoon in het dagelijks leven te stressen om vanalles :') gedwongen verhuizen, geldstress, studie ja of nee, etc

telkens als ik het op een rijtje weet te zetten gooit er wel weer iets roet in het eten
  zaterdag 14 april 2012 @ 00:43:31 #144
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110303450
Dat zuigt.

Ik zit ook een beetje te stressen, huis vinden en nieuwe baan en ik probeer een vakantie in Rusland te regelen met visa en verzekering en alles... En dan ook nog de liefde. Maar goed, het begint weer wat rustiger te worden.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zaterdag 14 april 2012 @ 06:38:17 #145
296917 Abby79
Being myself!
pi_110306501
Maisnon, als je niet van spuiten houdt, wees maar blij dat je geen diabetes hebt :P. En mijn bloeddruk is altijd te hoog geweest... Best eng als je bedenkt dat vaders kant van de familie hartkwalen heeft :{ Maar er wordt (door 2 internisten) op gelet, dus da's al iets!
(en ik ben ook heel blij dat ik geen dingen als werk en/of woning stress heb, heb m'n eigen plekje en een vast contract, dat geeft toch vertrouwen :) - nu 'alleen' nog iemand vinden die dat wil delen ;))

En gedwongen verhuizen? :o Dat klinkt niet goed!
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110375332
quote:
0s.gif Op dinsdag 10 april 2012 19:08 schreef Nezhi het volgende:
ik weet nu al dat ik te lui zal zijn om te scheren dus ik zal nadat ik hormonen begin, enkele maanden later een super baard hebben. YEAHH.
Valt mee, pas na 11 maanden had ik over de gehele kaaklijn haar ( donker ook ).
  zondag 15 april 2012 @ 23:03:14 #147
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110376289
Droppie , je leeft nog :) Hoe gaat het?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110419896
Woehoei! Vandaa ben ik eindelijk begonnen met Androcur. Na een 3 weken extra uitstel door dat gedoe met de fertiliteitskliniek. Al voel ik me er wel een stuk geruster door. *O*
  maandag 16 april 2012 @ 23:31:06 #149
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110422585
Feli :) Voel je al iets? ;)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  maandag 16 april 2012 @ 23:44:42 #150
296917 Abby79
Being myself!
pi_110423211
Nice Fixers! (en lol W.) :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 17 april 2012 @ 00:26:40 #151
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_110424699
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 22:36 schreef Fixers het volgende:
Woehoei! Vandaa ben ik eindelijk begonnen met Androcur. Na een 3 weken extra uitstel door dat gedoe met de fertiliteitskliniek. Al voel ik me er wel een stuk geruster door. *O*
Spannend :) .

Wat zou Androcur allemaal voor effecten moeten hebben trouwens? En dan heb ik het dus niet over bijverschijnselen enzo ;) .
pi_110427199
Ik voel nog niets. :P Nou ja, een beetje opluchting dat het nu eindelijk zo ver is.

De effecten van Androcur alleen zijn niet zo heel groot. Het blokkeren van (de aanmaak van? Ben niet zeker meer) testosteron. Heeft lichamelijk vooral een ontmannelijking tot gevolg. Niet zozeer een vervrouwelijking. Vermindering/langzamer groeien van lichaamsaar, minder agressie, meer emotioneel reageren, drogere huid, afremmen van kaal worden, en impotentie (voor chemische castratie gebruiken ze hetzelfde spulletje). Dat zijn volgens mij wel de belangrijkste.
  dinsdag 17 april 2012 @ 08:51:05 #153
296917 Abby79
Being myself!
pi_110427524
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2012 08:27 schreef Fixers het volgende:
Nou ja, een beetje opluchting dat het nu eindelijk zo ver is.
Eigenlijk is dat al heel belangrijk :D
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 17 april 2012 @ 08:58:27 #154
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110427661
quote:
1s.gif Op dinsdag 17 april 2012 08:27 schreef Fixers het volgende:
impotentie (voor chemische castratie gebruiken ze hetzelfde spulletje). Dat zijn volgens mij wel de belangrijkste.
Ik vraag me toch af hoe de transseksuele pornosterren dat doen...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110427983
Die gebruiken meestal geen anti-androgeen, maar alleen oestrogeen. Maar soms blijft het ook gewoon met anti-androgeen werken. Da's bij iedereen anders.
  dinsdag 17 april 2012 @ 09:18:47 #156
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110428162
Ah, ok.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110478210
Ik vroeg me dus precies hetzelfde af, maar als je geen anti-androgenen neemt, dan hebben oestrogenen toch ook weinig werking?
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
pi_110479620
Het lijkt me dat zonder anti androgeen de oestrogenen minder effect hebben. Ik vermoed dat die pornosterren ook een groot deel te danken hebben aan plastische chirurgie.

Het is een populair genre trouwens. Vriend van me werkte vroeger in een sexshop en pornovideotheek. En "vrouwen-met-piemels" werd veel om gevraagd, als in: meerdere keren per dag.
  woensdag 18 april 2012 @ 13:41:55 #159
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110482162
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 12:01 schreef Venus-Castina het volgende:
Ik vroeg me dus precies hetzelfde af, maar als je geen anti-androgenen neemt, dan hebben oestrogenen toch ook weinig werking?
Ja, dat dacht ik dus ook. Voor mannen is het ook niet echt nodig om oestrogeenblokkers te nemen omdat testo het allemaal toch wel onderdrukt.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  woensdag 18 april 2012 @ 13:51:16 #160
296917 Abby79
Being myself!
pi_110482554
Misschien dat er met doseringen iets te doen is? Minder anti androgeen of (veel) meer oestrogenen?

Ik kan me trouwens niet voorstellen dat soort keuzes te maken... ik zou doodongelukkig zijn als ik dat ding dagelijks nog moest gebruiken voor m'n werk...
(ik ben stiekem ook heel blij dat ie nu amper nog iets doet ;))
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110483752
Hoeveel van die pornosterren zouden het vrijwillig doen en hoeveel zijn gedwongen, uit financiele nood bijvoorbeeld? Dat die 'chicks with dicks' zo populair zijn begrijp ik dus echt niet. Als mensen erover beginnen vraag ik het wel eens, je krijgt dan van die antwoorden als 'exotisch' en 'als een verboden vrucht'. Geen van allen zou ooit een echte relatie overwegen, het blijft een fantasietje, een pik voor een dag.
Niet zo lang geleden was ik met een man aan het praten die me wel zag zitten, dus uiteindelijk vertelde ik hem over mij. Hij keek even naar me en zei: "Dat maakt je eigenlijk alleen maar interessanter" . :{w
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  woensdag 18 april 2012 @ 14:26:02 #162
296917 Abby79
Being myself!
pi_110484230
Geen idee wat de percentages zijn voor vrijwillig of uit nood. Ik neem aan dat het (zeker vroeger) veel uit financiele nood was om de rest van het proces te complementeren. Maar ik kan me niet voorstellen dat dat 100% is. (en om dan te beslissen, "kom, ik wordt een shemale pornoster" puur uit vrijwilligheid... ik zou het niet doen iig :P)
quote:
0s.gif Op woensdag 18 april 2012 14:17 schreef Venus-Castina het volgende:
Niet zo lang geleden was ik met een man aan het praten die me wel zag zitten, dus uiteindelijk vertelde ik hem over mij. Hij keek even naar me en zei: "Dat maakt je eigenlijk alleen maar interessanter" . :{w
Had ik een tijdje terug hier ook gepost idd, iemand die op me afkwam, met eigenlijk alleen dat als reden... en het dan vreemd vinden dat ik niet geinteresseert was in hem :')
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_110484625
Once the dick goes bye bye, you have chased the chaser away.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  woensdag 18 april 2012 @ 14:36:56 #164
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110484762
Ik denk dat het voor een percentage ook een "legitieme" manier is om eens ervaring op te doen met een andere pik, zonder dat het "homo" is. Ik weet alleen niet hoe groot dat percentage is.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110487549
Dan kunnen ze toch net zo goed een komkommer in hun aars steken?
Chicks with dicks is net zo iets als opgewonden raken van voeten. Zou er niet te diep over na gaan denken.

[ Bericht 25% gewijzigd door Nezhi op 18-04-2012 15:54:08 ]
  woensdag 18 april 2012 @ 16:01:52 #166
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110489208
Want een komkommer is net een piemel, uh-huh :')
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_110656289
"A Girl like Me" is nu op tv op RTL-8.
Ik had hem al eerder gezien en al vind ik het een goede film, hij is toch wel heel heftig.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
pi_110656607
Toevallig weer die ''jongen'' gesproken weer contact gezocht wat ik eerder aanhaalde nou ja jongen... Meisje :D
pi_110660524
Vertel... hoe is het gegaan?
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  maandag 23 april 2012 @ 23:59:50 #170
107792 Hexley
the Platypus
pi_110703065
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 april 2012 08:58 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ik vraag me toch af hoe de transseksuele pornosterren dat doen...
Waarschijnlijk net als veel prostituees die Flutamide als alternatief gebruiken. Ter info (negeer 4.1 en kijk op pagina 5)
  dinsdag 1 mei 2012 @ 08:46:55 #171
296917 Abby79
Being myself!
pi_110986853
Vanmorgen op m'n Facebook gepost:

quote:
1 Jaar en 1 dag geleden, was de laatste dag voor Rein. Ik had destijds al besloten dat 2 Mei de eerste keer zou zijn dat ik als Abby naar het werk ging, hoewel die planning er vanuit ging dat ik 3 Mei weer als Rein terug kwam.

Dat bleek een onuitvoerbaar plan :P Die 2e Mei was een bevrijding, god, wat voelde dat goed! Ik hoefde me niet meer te verstoppen, kon eindelijk, en voor altijd mezelf zijn. Nadat ik al lange tijd in de weekenden mezelf was, kon ik dit nu ook doordeweeks. Die 3e Mei kon ik ook gewoon niet terug! En dus ben ik, onbedoeld, op 1 Mei vorig jaar begonnen aan mijn Real-Life Experience. En met succes volgens mij ;)

Er is in het afgelopen jaar veel veranderd, hormonen, logopedie, laserontharing, eerste kennismaking met de chirurg, en ja, dat is soms wat veel. Maar ik weet waar ik het voor doe, en gedacht dat ik een verkeerde keus heb gemaakt heb ik nog nooit :D

Nu is het met ongeduld en angst wachten op de volgende grote stap volgend jaar, maar voor vandaag ben ik al heel tevreden dat ik kan terugkijken op een succesvol 1ste jaar RLE :D
:7
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 1 mei 2012 @ 09:31:57 #172
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_110987478
Gefeliciteerd :)
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  dinsdag 1 mei 2012 @ 11:07:28 #173
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_110989312
^O^
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 4 mei 2012 @ 01:39:23 #174
107792 Hexley
the Platypus
pi_111116611
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 01:39 schreef Hexley het volgende:

En morgen of vandaag, nou ja vrijdag om 20:25 op Nederland 3: 24 uur met
Gaaf, ik ga kijken :)
  vrijdag 4 mei 2012 @ 10:20:40 #176
296917 Abby79
Being myself!
pi_111119980
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 01:39 schreef Hexley het volgende:
Zondag op SBS6 om 23:05 is er Reportage: Geboren in een verkeerd lichaam,...

En morgen of vandaag, nou ja vrijdag om 20:25 op Nederland 3: 24 uur met
Klinkt interessant! Die reportage overigens minder dan de 24 uur met, maar we gaan het even checken :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 21:36:36 #177
296917 Abby79
Being myself!
pi_111147268
*vraagt zich opeens af hoeveel pakjes sigaretten Valentijn er doorheen gejaagd heeft*
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_111147632
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 mei 2012 21:36 schreef Abby79 het volgende:
*vraagt zich opeens af hoeveel pakjes sigaretten Valentijn er doorheen gejaagd heeft*
http://www.spunk.nl/article/5316/24-uur-met
  vrijdag 4 mei 2012 @ 21:49:16 #179
296917 Abby79
Being myself!
pi_111147954
Hmm, ze had wel gelijk met d'r "Ik heb inmiddels zoveel gerookt dat ik in de uiteindelijke montage waarschijnlijk permanent met een peuk in mijn klauwen zal zitten." :P
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 4 mei 2012 @ 22:01:24 #180
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_111148712
Grmbl... die hele uitzending gemist :o .

Dan maar op Uitzending Gemist terugkijken... :{ .
pi_111151208
Ja ik ga het nu ook even terug kijken :)
pi_111161092
Heb gister ook de uitzending gezien met Valentijn de Hingh in 24 Uur Met.

Dat roken stoorde mij op het laatst best veel, zeker toen ze ook nog in bed ging roken. Dan is zij zo'n groot model, loopt shows in New York enz. Maar wat een raar beeld krijg je dan als zo'n succesvol model zo snel haar stokkies achter elkaar weg rookt?

Ze had een paar intellectuele antwoorden waar zeker waarheid in zat, maar ook een aantal keer dat het er op leek om maar slim over te komen :{ Ze zal zeker wel slim zijn en ze doet nu nog universiteit, dus wel petje af als ze dit weet te combineren met haar werk.
  zaterdag 5 mei 2012 @ 10:26:14 #183
362235 LoveZenLife
Be true, be you...
pi_111161923
Ik vind haar vooral gewoon leuk! :)

Maar wel weer typisch dat als er eindelijk eens iemand fatsoenlijk geportretteerd wordt, dat er dan weer iets aan te merken valt op haar rookgedrag. ;) Er moet natuurlijk wel iets te zeiken over blijven! :P Nederlanders...
  zaterdag 5 mei 2012 @ 10:37:07 #184
296917 Abby79
Being myself!
pi_111162109
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 10:26 schreef LoveZenLife het volgende:
Ik vind haar vooral gewoon leuk! :)
Ze is ook leuk, ik had ook niet het idee dat ze zich slimmer probeerde voor te doen dan ze was. Wel dat ze af en toe naar de juiste woorden moest zoeken.

Oh, en dat roken was gewoon een beetje opvallend ;)
(en ik vind het een heel smerige gewoonte, dus dat viel me van haar tegen... ik snap niet dat mensen die de gevaren en risico's - en prijs - ervan weten nog kiezen om te gaan roken)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  zaterdag 5 mei 2012 @ 11:50:42 #185
362235 LoveZenLife
Be true, be you...
pi_111163293
Ik snap het wel. :) Viel mij ook op, maar meer in de zin van "Hey, zij rookt ook!"...

Maar kon het niet helpen even te ageren tegen het typisch Nederlandse het-is-nooit-goed. ;)
pi_111164958
Sorry :@
  zaterdag 5 mei 2012 @ 13:46:49 #187
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_111166074
Woaw, ze zegt op veel punten zoveel hetzelfde, alleen beter geformuleerd :@
Zo zie je maar dat het helpt om ook op geestelijk punt eerder te beginnen.

Ik moet overigens zeggen dat ik me niet echt kan vinden in je stelling Meike26; Ik vind d'r gewoon heel goed overkomen op intellectueel gebied. Probeer het zelf eens om 24 uur uitgehoord te worden in een vreemde omgeving ;)

En wat betreft het roken, sja, jammer, maar niks aan te doen, ik stoor me er niet aan (Ik hoef er ook niet langs te liggen :P )
pi_111167159
Mijn Nederlands gezever "er is altijd een maar" was ook meer gericht op 1 onderdeel. Wilfried vroeg iets over de operatie en het besluit daartoe. Toen kwam er iets van een heel lang antwoord dat ze het niet alleen deed vanuit fysiek oogpunt, maar ook iets principieels. Dat kan ook wel en iedereen heeft hier zijn/haar eigen beleving bij, maar het antwoord was wel erg lang en zoekende naar juiste antwoorden, dat ik toen even dacht van ja nu weet ik het wel. Er waren ook wel diverse antwoorden en reacties waar ik mij trouwens wel in kon vinden en 1 ding sterk mee eens was, dat ze respect betoog aan hen die op latere leeftijd (na ca 30 jaar) deze ommezwaai nog durven maken !
  zaterdag 5 mei 2012 @ 14:36:47 #189
296917 Abby79
Being myself!
pi_111167468
Ik had ook heel erg dat ondanks onze verhalen echt compleet niet op elkaar lijken, het toch zo hetzelfde is. (maar dat heb ik met meer dingen wel gehad, bv Veronika Decides to Die, wat ook echt niet mijn verhaal is, maar zooo herkenbaar)
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 mei 2012 14:26 schreef Meike26 het volgende:
dat ze respect betoog aan hen die op latere leeftijd (na ca 30 jaar) deze ommezwaai nog durven maken !
De meeste van die groep wisten/konden het ook niet eerder ;)

God, wat zou ik blij geweest zijn als ik niet in een iniemini achteraf dorp was opgegroeid en iemand het door had. Of als internet 10 jaar eerder in opkomst was zodat ik toen wel had kunnen vinden wat ik wilde weten. Of zelfs iets als dat Big Brother 10 jaar eerder was uitgezonden, want Kelly (nou ja, als die dan ook 10 jaar eerder was geweest ;)).

Helaas, dat zijn allemaal 'alsen' uit het verleden, daar is nu niets meer mee te doen dus maken we er nu maar het beste van! :D (ik had me overigens aangemeld op m'n 30ste, en dat omschreven zien als "op latere leeftijd" maakt dat ik me opeens oud voel! :P)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  zaterdag 5 mei 2012 @ 16:40:09 #190
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_111171192
Ik heb de uitzending net bekeken en ik vind dat roken best meevallen hoor... helemaal niet storend eigenlijk. Sowieso moet ze dat lekker zelf weten of ze rookt of niet.

Maar ik vind d'r een hele leuke meid en ze komt gewoon echt over, ik heb niet het idee dat ze zich anders voordoet dan dat ze is. En ik heb om een aantal van d'r uitspraken echt dubbel gelegen :D .
pi_111216263
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 23:03 schreef wonderer het volgende:
Droppie , je leeft nog :) Hoe gaat het?
Wel oke ;)
Dinsdag alleen om 5:45 opstaan ik moet me om 9:00 bij het VU melden om nuchter te gaan bloedprikken.
Als het goed is hoor ik dan ook meer of mijn RLE erop zit.
pi_111216493
Trouwens daar kan ik ook weer vergif op innemen dat waarschijnlijk mijn collega s een sensatieverhaal gaan hebben over 24 uur met.
Normaal kijkt men dat nooit maar nu was het onderwerp al heel het bedrijf rond gegaan.
Als men er een sensatieverhaal van gaat maken zeg ik gewoon dat ik het programma niet gezien heb.
pi_111216945
Ik vind dat roken ook wel meevallen. Ja zo rookt, ja het wordt afgeraden door genderteam. Maar het is haar eigen keuze, moet zelf weten.

Ik vond het een goed programma. Veel punten van herkenning. Ze verteld lekker plastisch en eerlijk over die operatie. Zowel over de beweegredenen als de nasleep. Geeft buitenstaanders ook wel te denken dat niet zomaar iets is.
  maandag 7 mei 2012 @ 08:59:44 #194
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111238064
quote:
0s.gif Op zondag 6 mei 2012 19:26 schreef Dropkogel het volgende:

[..]

Wel oke ;)
Dinsdag alleen om 5:45 opstaan ik moet me om 9:00 bij het VU melden om nuchter te gaan bloedprikken.
Als het goed is hoor ik dan ook meer of mijn RLE erop zit.
Nice, gaat hard!

Ik besefte ineens dat ik bijna een jaar post-op ben... over hard gaan gesproken... :o
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 8 mei 2012 @ 11:56:47 #195
296917 Abby79
Being myself!
pi_111283612
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 08:59 schreef wonderer het volgende:
Ik besefte ineens dat ik bijna een jaar post-op ben... over hard gaan gesproken... :o
Dat gevoel had ik vorige week ook :P Die jaren gaan veel te snel, en tegelijk veel te langzaam ;)

Ik was afgelopen dagen trouwens wat door oude topics in deze reeks aan het bladeren (het was echt tijd om m'n eigen blog (welke niet live staat ;)) weer een beetje bij te werken, laatste entry was van Juni vorig jaar ofzo, en ik wilde even checken of ik hier nog dingen had gepost die ik vergeten was :P), en er was vorig jaar gesproken over een eventuele meet, ik vroeg mij af of daar nog interesse voor zou zijn? Maar dan dit keer iets verder vooruit gepland zodat niet iedereen last minute nog moet afzeggen ;)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 21:21:47 #196
107792 Hexley
the Platypus
pi_111308047


Al heeft iedereen het waarschijnlijk al wel een keer gezien,....
  woensdag 9 mei 2012 @ 03:53:26 #197
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_111321384
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 11:56 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Dat gevoel had ik vorige week ook :P Die jaren gaan veel te snel, en tegelijk veel te langzaam ;)

Ik was afgelopen dagen trouwens wat door oude topics in deze reeks aan het bladeren (het was echt tijd om m'n eigen blog (welke niet live staat ;)) weer een beetje bij te werken, laatste entry was van Juni vorig jaar ofzo, en ik wilde even checken of ik hier nog dingen had gepost die ik vergeten was :P), en er was vorig jaar gesproken over een eventuele meet, ik vroeg mij af of daar nog interesse voor zou zijn? Maar dan dit keer iets verder vooruit gepland zodat niet iedereen last minute nog moet afzeggen ;)
Oh dat lijkt me wel leuk :) . Maar bedoel je dat ik dan nu alvast maar moet afzeggen?
  woensdag 9 mei 2012 @ 07:05:44 #198
296917 Abby79
Being myself!
pi_111321768
Haha, ja zoiets ;)

Nee, vorige keer werd er (half half) iets afgesproken en in de dagen net ervoor melde iedereen zich af, en ik hoop dat als we het wat beter / verder vooruit plannen dit niet hoeft te gebeuren :)

En Hexley, die heb ik inderdaad al gezien (vond het overigens niet zo'n heel goede film...)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  donderdag 10 mei 2012 @ 14:33:58 #199
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_111377322
De Raad van State heeft het advies uitgebracht over de nieuwe wet die de geslachtsregistratie regelt. Zie vastgestelde adviezen en zoek even op "geslacht" (staat onder sectie II).

Het advies zelf is nog niet gepubliceerd, ik heb er ook nog geen persbericht over kunnen vinden, en het wetsvoorstel is ook nog niet ingediend bij de Tweede Kamer. Het hangt nu dus ergens in de ambtelijke pijplijn.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_111396828
quote:
0s.gif Op maandag 7 mei 2012 08:59 schreef wonderer het volgende:

[..]

Nice, gaat hard!

Ik besefte ineens dat ik bijna een jaar post-op ben... over hard gaan gesproken... :o
Dat gaat ook hard hoor :)
pi_111396944
Update:

Ik moet eerst nog afvallen voor ik naar de chirurg mag.
Een onmogelijke combi met medicatie waar je als je naar water kijkt al dik wordt.

En oja ik mag in het vervolg bijslapen aan de bloeddrukmeter vermoed ik.
( kon het handschrift en de afkortingen vd endo niet goed lezen )
  vrijdag 11 mei 2012 @ 08:38:36 #202
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_111408825
Argentinie schaft als eerste land ter wereld de drempels voor geslachtsveranderingen af.

Vanaf nu kan je in Argentinië zonder operaties of hormonen wettelijk van geslacht veranderen, en als je wel hormonen en operaties wilt kan je daar meteen toegang tot krijgen zonder eerst langs een psycholoog te hoeven.

Vraag me wel af hoe ze dit uit gaan werken in de praktijk, zou de RLE ook volledig worden afgeschaft, of zouden ze die eis misschien nog wel in stand houden?
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  vrijdag 11 mei 2012 @ 08:51:41 #203
296917 Abby79
Being myself!
pi_111409014
quote:
0s.gif Op donderdag 10 mei 2012 21:52 schreef Dropkogel het volgende:
Update:

Ik moet eerst nog afvallen voor ik naar de chirurg mag.
Een onmogelijke combi met medicatie waar je als je naar water kijkt al dik wordt.

En oja ik mag in het vervolg bijslapen aan de bloeddrukmeter vermoed ik.
( kon het handschrift en de afkortingen vd endo niet goed lezen )
Ow, da's kut... en ik herken het helaas (hoewel niet zo erg als jij omschrijft, maar met Type 1 diabetes is afvallen gewoon lastig ;))

quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 08:38 schreef Joanne35 het volgende:
Argentinie schaft als eerste land ter wereld de drempels voor geslachtsveranderingen af.

Vanaf nu kan je in Argentinië zonder operaties of hormonen wettelijk van geslacht veranderen, en als je wel hormonen en operaties wilt kan je daar meteen toegang tot krijgen zonder eerst langs een psycholoog te hoeven.
Owk... ik betwijfel of dat zou een slimme zet is. Als je bedenkt dat er behoorlijk veel mensen afvallen na een eerste aanmelding, lijkt het me niet slim dat soort zaken publiekelijk beschikbaar te maken hoor... en een RLE zonder controle van (bv) de psycholoog stelt ook niet veel voor dan. Dan ga je gewoon naar die balie en zeg je "ik leef al 3 jaar als <insert wanted gender>!". Tadaa, operatie!
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 11:03:00 #204
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_111412149
quote:
Owk... ik betwijfel of dat zou een slimme zet is. Als je bedenkt dat er behoorlijk veel mensen afvallen na een eerste aanmelding, lijkt het me niet slim dat soort zaken publiekelijk beschikbaar te maken hoor...
Volgens mij is dat meestal wel met instemming van de persoon zelf hoor. Veel mensen die zich aanmelden weten nog niet precies wat ze willen, degenen die dat wel weten krijgen meestal dat groene licht ook wel, desnoods liegt men zich er gewoon doorheen. Degenen die nog twijfelen kunnen altijd zelf naar een psycholoog stappen (heb ik ook gedaan voordat ik me bij de VU aanmeldde).

Kinderen krijgen is ook heel ingrijpend, en daar hoef je ook niet eerst voor langs een psycholoog. Zelfs voor euthanasie ligt de drempel lager dan voor een geslachtsverandering. Ik heb zelf al dat gepraat met psychologen bij de VU alleen maar als onnodige drempels ervaren, ik was er zelf al lang uit. Bovendien heeft het schadelijke effecten omdat 60% al op eigen houtje aan de hormonen gaat.

quote:
en een RLE zonder controle van (bv) de psycholoog stelt ook niet veel voor dan.
Die controle stelt nu ook niets voor, ik had rustig een jaar als man kunnen blijven leven buiten mijn VU bezoekjes om, en dan hadden ze daar bij de VU niets van gemerkt. Bovendien heeft mijn psycholoog bij de VU me al laten weten dat de VU zelf ook van die gesprekken tijdens je RLE af wil als het goed gaat met een persoon. Ik denk dat je mensen de keuze moet geven, als ze begeleiding willen, dan kan dat, maar als ze het prima af kunnen zonder, waarom zou je het dan opleggen?

[ Bericht 6% gewijzigd door Joanne35 op 11-05-2012 11:10:36 ]
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  vrijdag 11 mei 2012 @ 11:21:39 #205
296917 Abby79
Being myself!
pi_111412708
Ja, dat klopt ook wel weer (hoewel ik echt niet zonder begeleiding aan hormonen zou zijn begonnen - ik vertrouw de medicatie niet als ik die via internet moet halen ;))...

En die gesprekken tijdens de RLE (en ervoor ook vond ik) voelde allemaal vrij nutteloos na de eerste paar... mijn psychologe wist eigenlijk na 3 gesprekken het ook al heel zeker, dus tja... in dat opzicht is het hier misschien nog wel te rigide, maar om het nu compleet vrij te geven, daar heb ik m'n (misschien ongegronde) twijfels over :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 11:43:35 #206
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111413426
Ik vind begeleiding toch best noodzakelijk. Iemand bij wie je terecht kunt, die je helpt etc. Niet die zegt wat je wel of niet mag, natuurlijk, maar die je wel bijstaat en bijstuurt als je dreigt te ontsporen.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 11 mei 2012 @ 12:13:01 #207
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_111414287
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 11:43 schreef wonderer het volgende:
Ik vind begeleiding toch best noodzakelijk. Iemand bij wie je terecht kunt, die je helpt etc. Niet die zegt wat je wel of niet mag, natuurlijk, maar die je wel bijstaat en bijstuurt als je dreigt te ontsporen.
Je kan op zoveel manieren ontsporen in het leven, waarom zouden wij aan strenge eisen moeten voldoen, terwijl andere mensen dat niet hoeven? Uiteindelijk ben je zelf vrij om er hulp bij te zoeken als je denkt dat je daar baat bij hebt, en dat lijkt me goed genoeg. Het is toch vreemd dat ik mijn hele gezicht kan laten vol tatoeëren met hakenkruizen zonder eerst naar een psycholoog te gaan, maar dat als ik van geslacht wil veranderen ik gedwongen langs een psycholoog moet?
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  vrijdag 11 mei 2012 @ 12:20:25 #208
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111414521
Ja, zoals het nu gaat is het ook verre van ideaal, maar om het helemaal zonder te doen? Natuurlijk moet iemand die vrijheid wel hebben, ik vind het alleen niet erg verstandig.

En ik denk dat die hakenkruisen ook wel op weerstand gaan stuiten bij de tattoeerder zelf, bijvoorbeeld.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 11 mei 2012 @ 12:21:07 #209
296917 Abby79
Being myself!
pi_111414544
Tja... ik vond het zelf wel prettig om er gewoon een bevestiging van te krijgen van iemand die er meer ervaring in had dan ik :) Of dat gedwongen moet... geen idee, je hebt inderdaad wel gelijk dat je andere, veel ingrijpendere dingen zomaar kunt (laten) doen. In dat opzicht is het inderdaad vreemd.

Overigens leuk om te vermelden: ik kreeg net een mailtje van m'n logopediste, zij heeft een nieuwe cliënt die komende week na mijn afspraak haar afspraak heeft, alleen is zij nog niet 'uit de kast' als zij en komt ze nog als hij... *hoopt nu dat ik haar niet terug de kast in laat schrikken* ;)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 12:42:08 #210
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_111415304
quote:
En ik denk dat die hakenkruisen ook wel op weerstand gaan stuiten bij de tattoeerder zelf, bijvoorbeeld.
Google Images zegt dat dat wel meevalt ;)
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  vrijdag 11 mei 2012 @ 12:43:27 #211
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_111415358
<oops, double post>
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_111418132
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 11:43 schreef wonderer het volgende:
Ik vind begeleiding toch best noodzakelijk. Iemand bij wie je terecht kunt, die je helpt etc. Niet die zegt wat je wel of niet mag, natuurlijk, maar die je wel bijstaat en bijstuurt als je dreigt te ontsporen.
Dat is vooral waar het VUmc nu mee bezig lijkt te zijn. In mijn geval zegt mijn psych dat hij volledig is overtuigd van mijn genderdysforie en dat transitie de juiste weg is voor mij als persoon. Het gaat hem er vooral om dat het totaal plaatje positief moet zijn waarmee hij doelt op dingen als passabiliteit en acceptatie vanuit de omgeving.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 17:16:47 #213
296917 Abby79
Being myself!
pi_111426621
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 13:51 schreef Venus-Castina het volgende:
waarmee hij doelt op dingen als passabiliteit
Wat heeft de psych daar mee te maken? :o Ik lees jouw zin nu als "als je niet passable bent of niet geaccepteerd wordt door je omgeving, zal je psycholoog je process stoppen".

Ik hoop dat je bedoeld dat een psycholoog kan helpen jezelf te accepteren of hulp bieden bij een stoppen-besluit indien passabliteit of acceptatie een te groot probleem worden?
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 17:26:21 #214
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_111426968
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 17:16 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Wat heeft de psych daar mee te maken? :o Ik lees jouw zin nu als "als je niet passable bent of niet geaccepteerd wordt door je omgeving, zal je psycholoog je process stoppen".

Ik hoop dat je bedoeld dat een psycholoog kan helpen jezelf te accepteren of hulp bieden bij een stoppen-besluit indien passabliteit of acceptatie een te groot probleem worden?
Ja, dat las ik er ook in. Beetje verwarrend...
  vrijdag 11 mei 2012 @ 17:29:49 #215
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111427102
Nah, als je "het" na twee jaar transitie "nog kunt zien" zul je nooit "goed lukken" en kun je het beter opgeven.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 11 mei 2012 @ 17:30:53 #216
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_111427150
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 17:29 schreef wonderer het volgende:
Nah, als je "het" na twee jaar transitie "nog kunt zien" zul je nooit "goed lukken" en kun je het beter opgeven.
Niet zo negatief jij ;) .
  vrijdag 11 mei 2012 @ 17:32:19 #217
296917 Abby79
Being myself!
pi_111427209
quote:
12s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 17:29 schreef wonderer het volgende:
Nah, als je "het" na twee jaar transitie "nog kunt zien" zul je nooit "goed lukken" en kun je het beter opgeven.
Ja, precies! ;)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_111431331
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 17:16 schreef Abby79 het volgende:
Ik hoop dat je bedoeld dat een psycholoog kan helpen jezelf te accepteren of hulp bieden bij een stoppen-besluit indien passabliteit of acceptatie een te groot probleem worden?
Het is bedoeld in de zin van 'wat ben je bereid te verliezen?' en 'besef je dat het na de transitie ook geen rozegeur en maneschijn is'. Om het in andere woorden te zeggen: wat moet er gebeuren voordat je spijt krijgt?
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  vrijdag 11 mei 2012 @ 19:23:21 #219
296917 Abby79
Being myself!
pi_111431676
quote:
0s.gif Op vrijdag 11 mei 2012 19:15 schreef Venus-Castina het volgende:
Het is bedoeld in de zin van 'wat ben je bereid te verliezen?' en 'besef je dat het na de transitie ook geen rozegeur en maneschijn is'. Om het in andere woorden te zeggen: wat moet er gebeuren voordat je spijt krijgt?
Ah, zo... tja, daar heb ik het met m'n psychologe eigenlijk nooit over gehad :P Ik ben volgens haar een ontzettende realist, ik wist wat ik kon verliezen dat dat ik geen wonderen kon verwachten ;)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_111549396
Hey allemaal. Ik heb een vraagje over vergoeding door het ziekenfonds van de srs in het buitenland. Ik wil namelijk door Suporn in Thailand geopereerd worden. Ik heb een aanvraag ingediend bij OHRA en zij vergoeden slechts 3289 euro. Belachelijk weinig. Ik weet nu niet goed wat ik moet of kan doen. Misschien kan ik bezwaar indienen, maar ik weet niet goed met welke argumenten.

Heeft iemand hier recentelijk ervaring met vergoeding door het ziekenfonds? Misschien heeft iemand tips voor me?

ThnX
  donderdag 17 mei 2012 @ 00:19:15 #221
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111650669
Zo goed in de gaten gehouden of ik nog genoeg T had, ben ik door mijn injectienaalden heen :') Binnenkort maar een dokter scoren dan :P
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_111661202
Naalden kan je volgens mij gewoon zonder problemen, en zonder recept, bij iedere apotheek krijgen. Wel tegen betaling dan.
  donderdag 17 mei 2012 @ 13:53:14 #223
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111663593
Ik zal morgen eens kijken.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 18 mei 2012 @ 16:17:13 #224
296917 Abby79
Being myself!
pi_111707583
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 16:10 schreef Joanne35 het volgende:
Van de 5 nota's die ik tot nu toe heb ingediend voor mijn epilatie zijn er tot nu toe 3 in eerste instantie afgewezen.
Oude quote, maar ik zit nu ook op 2/2 initieel afgewezen... en ze hadden na de eerste zelfs een opmerking geplaatst dat dit vergoed zou moeten worden... uhuh! Idioten :X (wel weer na 1 telefoontje opgelost, maar dat zou niet nodig moeten zijn!)

En missR, helaas geen ervaring, maar het is inderdaad wel een heel laag bedrag. Volgens heb ik hier iemand gezien die voor d'r operatie in het buitenland 6500 euro vergoed kreeg, nog veel te weinig, maar toch het dubbele van jou - ik weet nu alleen echt niet meer wie dat was :@.

Ik vraag me trouwens sowieso af hoelang dit soort zaken nog vergoed blijven... als je ziet wat ze nu allemaal weer aan het bezuinigen moeten in de zorg, het is niet normaal meer. Over een paar jaar mag ik m'n hormonen en m'n insuline ook zelf gaan betalen zeker :{. Maar ja, met het huidige percentage ouderen en de wil om die allemaal 100 te laten worden wordt de zorg wel onbetaalbaar ja... (en zaken als vergrijzing enzo zagen ze 30 jaar geleden al aankomen, maar daar van te voren op inspelen, nergens voor nodig joh!)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 18 mei 2012 @ 16:20:01 #225
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111707661
quote:
0s.gif Op donderdag 17 mei 2012 12:43 schreef Fixers het volgende:
Naalden kan je volgens mij gewoon zonder problemen, en zonder recept, bij iedere apotheek krijgen. Wel tegen betaling dan.
Je hebt gelijk. In de VS kon dat niet namelijk (daar kon ik sowieso maar 6 naalden per keer krijgen), daarom heb ik er niet eerder over nagedacht. Nou hopen dat ze te betalen zijn, en dat ze de goede maar hebben.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_111713098
quote:
0s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 16:17 schreef Abby79 het volgende:

[..]

Ik vraag me trouwens sowieso af hoelang dit soort zaken nog vergoed blijven... als je ziet wat ze nu allemaal weer aan het bezuinigen moeten in de zorg, het is niet normaal meer. Over een paar jaar mag ik m'n hormonen en m'n insuline ook zelf gaan betalen zeker :{. Maar ja, met het huidige percentage ouderen en de wil om die allemaal 100 te laten worden wordt de zorg wel onbetaalbaar ja... (en zaken als vergrijzing enzo zagen ze 30 jaar geleden al aankomen, maar daar van te voren op inspelen, nergens voor nodig joh!)
Zolang er nog Gggrrrristenen aan de macht zijn zal het gesukkel voortduren. Een van de economischerekendenktanks heeft niet zo lang geleden eens een beetje uitgerekend wat het kost om het leven van een terminaal patient een maand op te rekken. Ze spraken (als ik het goed herinner) over minstens ¤ 30.000 per maand. Dan blijft iemand technisch in leven, dan hebben we het nog niet eens over de kwaliteit ervan. Er werdt toen ook de vraag bijgesteld hoeveel een mensenleven ons waard is.

Een verruiming van mogelijkheden tot actieve euthenasie is volgens mij een enorme besparing in de zorg opleveren. Zowel voor zieken als voor mensen die gewoon klaar zijn met leven. Tevens zouden mensen meer moeten nadenken over het nut van bepaalde ingrepen. Bijvoorbeeld: een nieuwe hartklep op je 81e, heeft dat nog zin? Niet dat het niet meer mag ofzo. Maar er moet meer ruimte en respect zijn voor hen die van zo'n ingreep afzien. Net zoals de vraag of een meervoudig zwaar gehandicapt kind wel een fatsoenlijk leven tegemoet kan zien. Dat is een moeilijke om wat van te zeggen, als je het niet koste wat het kost zo'n kind in leven wil houden wordt je gelijk vergeleken met Hitler.

Maar ja, bij het cda en sgp vinden ze het gods wil om te sterven en zien ze een terminale ziekte blijkbaar niet als een hint van god dat het wel eens 'tijd' zou zijn.
  zaterdag 19 mei 2012 @ 19:42:22 #227
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111750994
Fixers, bedankt voor de tip, ik heb weer spuiten :)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_111753711
Graag gedaan hoor. Het is natuurlijk fijner als het allemaal uit je zorgverzekering eigen risico komt. Maar evengoed. Belangrijkste is dat je geen dosis hoeft te missen nu en op je gemak een huisarts kunt zoeken. Wat kost dat eigenlijk een paar spuitjes en naalden? (pure nieuwschierigheid).

Ik zat afgelopen week precies een maand aan de cyproteronacetaat. Heb net mijn eerste herhaalrecept bij de lokale apotheek opgehaald. Dit lijken net xtc-pilletjes met een aan-uitknoplogo'tje erin. Maar de effecten zijn merkbaar. Zelfs mijn macho niet-metroseksuele hetero collega's viel het al op dat ik veel minder pukkeltjes en puistjes heb. "Down there" is ook amper teken van leven meer te bekennen.
pi_111764013
Fijn dat je de effecten goed merkt Fixers. Mijn huid was ook het eerste wat flink verbeterde toen ik aan de andro begon.
Er is meer tusssen hemel en aarde, Horatio, dan je ooit gedroomd hebt.
  zondag 20 mei 2012 @ 00:02:58 #230
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111765501
Naalden had ik nog, de spuiten zijn 50 ct per stuk en ik gebruik er een per week. Ga nog wel even kijken of ik die 4 euro kan declareren, voor 250 euro per maand mogen ze wel iets terugdoen bij de verzekering :P
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zondag 20 mei 2012 @ 12:18:14 #231
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_111776417
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 mei 2012 18:42 schreef Fixers het volgende:

Zolang er nog Gggrrrristenen aan de macht zijn zal het gesukkel voortduren.
Volgens mij ging het over bezuinigingen op de zorg, en dat is niet iets dat je alleen de christelijke partijen aan kunt rekenen, de liberalen met hun marktwerking zijn daarbij een veel groter probleem.

quote:
Een verruiming van mogelijkheden tot actieve euthenasie is volgens mij een enorme besparing in de zorg opleveren.
...
Dat is een moeilijke om wat van te zeggen, als je het niet koste wat het kost zo'n kind in leven wil houden wordt je gelijk vergeleken met Hitler.
Niet zo vreemd, want je betreedt hier heel gevaarlijk terrein door de waarde van iemand's leven ter discussie te gaan stellen. Op zich is het niet verkeerd om je af te vragen of een zwaar-gehandicapt kind een goed leven tegemoet gaat, maar wat jij nu doet is deze discussie voeren in het kader van een bezuinigingsdiscussie, en dat vind ik echt niet kunnen.

Bovendien is het niet nodig, niet de zorg is duur, maar het zorgstelsel. Er kan genoeg bezuinigd worden zonder dat dat ten koste gaat van de kwaliteit van onze zorg.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_111777424
Je moet de waarde van een leven niet ter discussie stellen alleen maar om de bezuinigingsproblematiek. Dat moet ook in tijden van economische voorspoed. Met de voortschrijdende ontwikkelingen in de medische wetenschap is het niet raar om na te denken over het nut van behandeling in ieder afzonderlijk geval. Er zijn steeds meer levensverlengende opties, die niet noodzakelijkerwijs een daadwerkelijke verbetering betekenen.

Je hebt gelijk dat het in de zorg ook grondig misgaat door de inrichting van het stelsel. Daar blijft volgens mij een enorme berg geld hangen in burocratie en management lagen.
  dinsdag 22 mei 2012 @ 15:21:39 #233
296917 Abby79
Being myself!
pi_111878276
Damn, zit je te chatten met iemand die ik nog niet kende op een datingsite, krijg je nadat ze de foto's kon zien van me de volgende opmerking:
quote:
op deze foto's zie ik een vrouw met een mooie en zachte uitstraling
O+
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 22 mei 2012 @ 15:36:11 #234
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_111878952
Fijn :) Bevestiging EN complimentje :)

Iemand vroeg zich af waarom mannen altijd rood en zwart kiezen voor interieurs, op basis van een foto van mijn slaapkamer, was ook leuk ;)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 22 mei 2012 @ 15:42:56 #235
296917 Abby79
Being myself!
pi_111879231
Haha, da's ook een leuke bevestiging :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_112000752
Ik weet niet precies hoe het hier werkt - of ik zomaar met jullie mee mag schrijven - maar ik lees al een tijd mee met dit topic.

Al heel erg lang voel ik dat ik eigenlijk als het andere geslacht geboren had moeten zijn, dat mijn lichaam niet bij mij past, ik denk dat ik dat gevoel hier verder niet hoef toe te lichten. De laatste tijd is dit gevoel sterker geworden en nu ben ik op een punt dat ik gewoon heel erg in de war ben. Ik kan/durf er eigenlijk met niemand die ik ken over te praten terwijl ik die behoefte wel heb, vandaar dat ik me hier meld. Jullie zijn veel verder dan ik, maar ik herken toch veel in wat jullie schrijven en dat helpt me enorm!
pi_112001335
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 23:40 schreef robinpunt het volgende:
Ik weet niet precies hoe het hier werkt - of ik zomaar met jullie mee mag schrijven - maar ik lees al een tijd mee met dit topic.

Al heel erg lang voel ik dat ik eigenlijk als het andere geslacht geboren had moeten zijn, dat mijn lichaam niet bij mij past, ik denk dat ik dat gevoel hier verder niet hoef toe te lichten. De laatste tijd is dit gevoel sterker geworden en nu ben ik op een punt dat ik gewoon heel erg in de war ben. Ik kan/durf er eigenlijk met niemand die ik ken over te praten terwijl ik die behoefte wel heb, vandaar dat ik me hier meld. Jullie zijn veel verder dan ik, maar ik herken toch veel in wat jullie schrijven en dat helpt me enorm!
Welkom :D En kom maar op hoor :) wij staan altijd open voor gepraat. Ben je als jongen geboren of als meisje? (dat maakt de boel wat makkelijker, haha :P )

Bij mij was dat ook zo, dat het telkens erg werd en erger, en dat het er dan ineens uitkwam, en dat ik daarna weer probeerde het te negeren, en dat het dan weer langzaam kwam opzetten.

Tot de laatste keer zo heftig was dat ik er hoofdpijn van kreeg en dat ik er dus echt gek van werd, toen heb ik het iemand verteld.
pi_112002507
Dank je Maisnon! Ik ben geboren als meisje. Ook al weet ik allang dat ik eigenlijk een jongen ben, ik heb niet eerder op dit punt gestaan, dat ik ook echt wilde veranderen van geslacht. Nu al die twijfels en angsten. Ik heb altijd als vrouw geleefd, ik ben van buiten super vrouwelijk. Van de andere kant voel ik me zo ongemakkelijk bij vrouwendingen en fantaseer ik over en verlang ik naar het starten van het transitieproces en alle lichamelijke veranderingen die dat met zich mee zou brengen. Wanneer wist jij niet alleen zeker dat je in het verkeerde lichaam zat maar ook dat je het wilde veranderen?

Gisteren moest ik lingerie gaan kopen.
Ik natuurlijk weer honderd jaar zoeken in die winkel want ik ben gewoon slecht in vrouwenkleding kopen. Uiteindelijk was het gelukt. Wel kocht ik ter compensatie ook een mannelijke pyjamabroek, met van die blauwe ruiten enzo. Hahaha. Die heb ik nu aan. Morgen weer in een jurkje naar het werk. Tsja zo gaat mijn leven dus.
  vrijdag 25 mei 2012 @ 00:37:07 #239
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_112003354
Welkom hier robinpunt, moedig dat je dit zo durft te vertellen. Het is toch altijd wel een grote stap lijkt me om er (ook al is het anoniem) voor uit te komen dat je je zo voelt.

Ik herken me wel in dingen die je zegt (het gevoel dat je als het verkeerde geslacht geboren bent).

Gisteren heb ik trouwens met mijn huisarts gesproken en die zei dat ze het voor me zou uitzoeken en me terug zou bellen (ze heeft m'n mobiele nummer opgeschreven). Ze had het al over de transgender poli van het UMCG dus ik ben benieuwd met wat voor informatie en advies ze komen gaat.
Alleen ik heb nog niks van d'r gehoord :{ .

Vandaag zijn m'n nieuwe schoenen wel aangekomen *O* . Dus nu eindelijk een paar mooie pumps en korte laarsjes naast die (veel te dure) hoge laarzen :). Met dank aan Abby79 voor de tips voor winkels :* .
pi_112003683
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 00:14 schreef robinpunt het volgende:
Dank je Maisnon! Ik ben geboren als meisje. Ook al weet ik allang dat ik eigenlijk een jongen ben, ik heb niet eerder op dit punt gestaan, dat ik ook echt wilde veranderen van geslacht. Nu al die twijfels en angsten. Ik heb altijd als vrouw geleefd, ik ben van buiten super vrouwelijk. Van de andere kant voel ik me zo ongemakkelijk bij vrouwendingen en fantaseer ik over en verlang ik naar het starten van het transitieproces en alle lichamelijke veranderingen die dat met zich mee zou brengen. Wanneer wist jij niet alleen zeker dat je in het verkeerde lichaam zat maar ook dat je het wilde veranderen?

Gisteren moest ik lingerie gaan kopen.
Ik natuurlijk weer honderd jaar zoeken in die winkel want ik ben gewoon slecht in vrouwenkleding kopen. Uiteindelijk was het gelukt. Wel kocht ik ter compensatie ook een mannelijke pyjamabroek, met van die blauwe ruiten enzo. Hahaha. Die heb ik nu aan. Morgen weer in een jurkje naar het werk. Tsja zo gaat mijn leven dus.
Nadat ik het voor het eerst iemand vertelde duurde dat actie ondernemen nog wel even, ik kwam op een gegeven moment op een soort 'okay, hoe moet ik nu verder?' punt, en alles is natuurlijk een ver van je bed show: ik kom uit een dorp in het zuiden, en dan moet ik helemaal naar een of ander medisch centrum in Amsterdam, hoe gaat dat allemaal en hoe moet dat met mn studie etc :P maar het viel allemaal wel mee uiteindelijk.

Dat je er van buiten heel vrouwelijk uitziet wil niet zeggen dat het dit minder kan zijn ofzo: hoewel vrouwen sowieso wat meer vrijheid hebben in hun kledingkeuze zijn er vast net zoals bij die als man geboren zijn, die gewoon zich proberen zo sterk mogelijk in hun eh, geslachtsrol :P te leven om die verwarrende gevoelens weg te laten gaan (wat dus meestal niet lukt :P )
  vrijdag 25 mei 2012 @ 06:21:57 #241
296917 Abby79
Being myself!
pi_112005497
Welkom Robin!

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 00:14 schreef robinpunt het volgende:Wanneer wist jij niet alleen zeker dat je in het verkeerde lichaam zat maar ook dat je het wilde veranderen?
Voor mij was dit een hele lastige... ik heb er dan ook veeeeel te lang mee gelopen eigenlijk, gewoon omdat ik "de stap" niet durfde te zetten. Zolang je je keus maar eerder maakt als ik komt het wel goed! (mijn keus werd namelijk gemaakt na een mislukte zelfmoordpoging :@)
quote:
Gisteren moest ik lingerie gaan kopen.
Ik natuurlijk weer honderd jaar zoeken in die winkel want ik ben gewoon slecht in vrouwenkleding kopen. Uiteindelijk was het gelukt. Wel kocht ik ter compensatie ook een mannelijke pyjamabroek, met van die blauwe ruiten enzo. Hahaha. Die heb ik nu aan. Morgen weer in een jurkje naar het werk. Tsja zo gaat mijn leven dus.
Haha, dat klinkt zooo bekend (maar dan andersom), ik was vroeger echt slecht in kleding e.d., gewoon omdat ik niet weet wat ik als man aan zou willen. M'n collectie dameskleding is echter altijd goed in orde geweest, en m'n moeder en schoonzus zijn behoorlijk jaloers op mijn kleding soms :P

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 00:37 schreef J.Gibbs het volgende:
Vandaag zijn m'n nieuwe schoenen wel aangekomen *O* . Dus nu eindelijk een paar mooie pumps en korte laarsjes naast die (veel te dure) hoge laarzen :). Met dank aan Abby79 voor de tips voor winkels :* .
Huisartsen moet je vaak even nabellen is mijn ervaring ;) En graag gedaan hoor! (Ik heb die zaterdag dat je me aan het DMen was ook nieuwe schoenen besteld :@)

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 00:47 schreef Maisnon het volgende:
Nadat ik het voor het eerst iemand vertelde duurde dat actie ondernemen nog wel even, ik kwam op een gegeven moment op een soort 'okay, hoe moet ik nu verder?' punt, en alles is natuurlijk een ver van je bed show: ik kom uit een dorp in het zuiden, en dan moet ik helemaal naar een of ander medisch centrum in Amsterdam, hoe gaat dat allemaal en hoe moet dat met mn studie etc :P maar het viel allemaal wel mee uiteindelijk.
Ik had dat anders, ik heb er, zoals hier boven al staat, heel lang over gedaan voor ik het iemand vertelde, maar heb me de eerste maandag na dat weekend meteen aangemeld bij het VU.

En dat in het zuiden wonen is inderdaad een onhandig iets... ik ben al lang blij dat ik uit m'n oude dorpje ben vertrokken en in Eindhoven woon tegenwoordig, maar dan nog is de reistijd naar Amsterdam of in mijn geval Gent gewoon vervelend :{. En nu ben ik een paar maanden terug nog zo idioot geweest voor vanmiddag - de dag voor het pinksterweekend - een afspraak te plannen... dat wordt file rijden in Antwerpen, gegarandeerd :{
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  vrijdag 25 mei 2012 @ 09:14:19 #242
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112007179
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 00:14 schreef robinpunt het volgende:
Dank je Maisnon! Ik ben geboren als meisje. Ook al weet ik allang dat ik eigenlijk een jongen ben, ik heb niet eerder op dit punt gestaan, dat ik ook echt wilde veranderen van geslacht. Nu al die twijfels en angsten. Ik heb altijd als vrouw geleefd, ik ben van buiten super vrouwelijk. Van de andere kant voel ik me zo ongemakkelijk bij vrouwendingen en fantaseer ik over en verlang ik naar het starten van het transitieproces en alle lichamelijke veranderingen die dat met zich mee zou brengen. Wanneer wist jij niet alleen zeker dat je in het verkeerde lichaam zat maar ook dat je het wilde veranderen?

Gisteren moest ik lingerie gaan kopen.
Ik natuurlijk weer honderd jaar zoeken in die winkel want ik ben gewoon slecht in vrouwenkleding kopen. Uiteindelijk was het gelukt. Wel kocht ik ter compensatie ook een mannelijke pyjamabroek, met van die blauwe ruiten enzo. Hahaha. Die heb ik nu aan. Morgen weer in een jurkje naar het werk. Tsja zo gaat mijn leven dus.
Wat vervelend dat je uiterlijk en je innerlijk zo haaks op elkaar staan. Dat maakt het vast nog lastiger. Ik was al een halve vent voor mijn transitie dus de overgang was bijna onmerkbaar.

Misschien kun je vast beginnen met wat meer dragen waar je je echt prettig in voelt? Niet meteen morgen je haren afknippen en een spijkerbroek en overhemd aan, maar in kleine stapjes zodat je omgeving er wat meer aan kan wennen?

Heb je al een hesje, of overweeg je dat?

Ik heb destijds niet gewacht tot ik echt rock bottom had bereikt en ik hoop dat jij (of wie dan ook) het ook niet zo ver laat komen, puur uit angst voor het onbekende. Uiteindelijk moet het er toch van komen, dan kun je gewoon niet doorgaan, en om er ook nog een flinke depressie bij te krijgen maakt het niet bepaald makkelijker. Het is nu eng en moeilijk, en dat zal het over een jaar ook zijn, dus dan kun je maar beter nu beginnen :)

Tot zover mijn advies. Als je verder nog iets wilt weten over ftm moet je maar vragen :)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_112008707
Voor iedereen die in Zeeland, N-Brabant of Limburg woont, is UZG (Gent) ook nog een optie. Je moet wel zelf toestemming vragen bij de zorgverzekeraar, maar Gent heeft een veel betere 'doorlooptijd' en accepteren NL-ers uit het zuiden (en scheelt vaak veel reizen).
pi_112040680
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 00:37 schreef J.Gibbs het volgende:
Welkom hier robinpunt, moedig dat je dit zo durft te vertellen. Het is toch altijd wel een grote stap lijkt me om er (ook al is het anoniem) voor uit te komen dat je je zo voelt.
Dank je voor je lieve reactie Gibbs! Ja, het gevoel is zo sterk dat ik wist dat ik er met iemand over moest praten zonder dat ik het gelijk aan iemand in mijn directe omgeving wilde vertellen. Nou dat is nu dus gelukt. Voel me wel een beetje opgelucht dankzij jullie!

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 00:47 schreef Maisnon het volgende:
Nadat ik het voor het eerst iemand vertelde duurde dat actie ondernemen nog wel even, ik kwam op een gegeven moment op een soort 'okay, hoe moet ik nu verder?' punt, en alles is natuurlijk een ver van je bed show: ik kom uit een dorp in het zuiden, en dan moet ik helemaal naar een of ander medisch centrum in Amsterdam, hoe gaat dat allemaal en hoe moet dat met mn studie etc :P maar het viel allemaal wel mee uiteindelijk.
Ik zit nog een stukje vóór het punt waarop ik werkelijk ga bedenken hoe dit nu verder moet, denk ik. Ik realiseer me wel dat ik echt heel graag ook qua uiterlijk een jongen wil zijn en nu ik me daar bewust van ben, valt er veel uit het verleden op z'n plaats. Maar het is nu nog zo pril en vers allemaal dat ik nog veel moet nadenken.

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 06:21 schreef Abby79 het volgende:
Voor mij was dit een hele lastige... ik heb er dan ook veeeeel te lang mee gelopen eigenlijk, gewoon omdat ik "de stap" niet durfde te zetten. Zolang je je keus maar eerder maakt als ik komt het wel goed! (mijn keus werd namelijk gemaakt na een mislukte zelfmoordpoging :@)
Wow, dat is schrikken! Dan had je veeeel te lang gewacht! Gelukkig is het goedgekomen, toch? Hoever ben je nu?

quote:
Haha, dat klinkt zooo bekend (maar dan andersom), ik was vroeger echt slecht in kleding e.d., gewoon omdat ik niet weet wat ik als man aan zou willen. M'n collectie dameskleding is echter altijd goed in orde geweest, en m'n moeder en schoonzus zijn behoorlijk jaloers op mijn kleding soms :P
Dat is inderdaad precies hetzelfde, maar dan andersom!!
Ik vind het altijd helemaal geweldig om kleren te kopen voor mijn vriend... Dat zijn stiekem de kleren die ik zelf zou willen dragen.

quote:
En nu ben ik een paar maanden terug nog zo idioot geweest voor vanmiddag - de dag voor het pinksterweekend - een afspraak te plannen... dat wordt file rijden in Antwerpen, gegarandeerd :{
Nog in de file gestaan en hoe ging je afspraak?

quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 09:14 schreef wonderer het volgende:
Wat vervelend dat je uiterlijk en je innerlijk zo haaks op elkaar staan. Dat maakt het vast nog lastiger. Ik was al een halve vent voor mijn transitie dus de overgang was bijna onmerkbaar.

Misschien kun je vast beginnen met wat meer dragen waar je je echt prettig in voelt? Niet meteen morgen je haren afknippen en een spijkerbroek en overhemd aan, maar in kleine stapjes zodat je omgeving er wat meer aan kan wennen?

Heb je al een hesje, of overweeg je dat?

Ik heb destijds niet gewacht tot ik echt rock bottom had bereikt en ik hoop dat jij (of wie dan ook) het ook niet zo ver laat komen, puur uit angst voor het onbekende. Uiteindelijk moet het er toch van komen, dan kun je gewoon niet doorgaan, en om er ook nog een flinke depressie bij te krijgen maakt het niet bepaald makkelijker. Het is nu eng en moeilijk, en dat zal het over een jaar ook zijn, dus dan kun je maar beter nu beginnen :)

Tot zover mijn advies. Als je verder nog iets wilt weten over ftm moet je maar vragen :)
Dank je wel voor je advies Wonderer!
Ik draag wel vaak jongensbroeken maar kleed me verder niet overdreven jongensachtig. Er zullen mensen in mijn omgeving zijn die zeggen 'verbaast me niks' als ik op een dag zou komen opdraven als jongen maar vooralsnog leef ik het leven van een heteroseksuele vrouw. Ik heb ook absoluut geen hekel aan mijn lichaam, ik probeer vrouwelijke vormen niet te verbergen, maar het voelt niet als mezelf. Mijn plan is dat ik, als ik me over 3 maanden nog steeds zo voel, naar de huisarts ga. Tot die tijd moet ik goed nadenken. Ik zou mijn relatie moeten verbreken, en alles.
Ik ga alvast beginnen met fitnessen. Ik ben erg slank en smal en als ik zou kiezen voor transitie (en over 2 jaar eens aan de beurt ben...) denk ik dat het het beste is als ik al wat spier heb gekweekt, vetpercentage zo laag mogelijk is en in het fitnessritme zit. Ik zou me ook pas echt gaan kleden als man en een hesje dragen als ik aan de hormonen kan. Wanneer ben jij daarmee begonnen? Ik heb je foto's gezien en je bent echt een mooie jongen! Ben jaloers...
  zaterdag 26 mei 2012 @ 07:04:34 #245
296917 Abby79
Being myself!
pi_112044186
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 00:29 schreef robinpunt het volgende:
Wow, dat is schrikken! Dan had je veeeel te lang gewacht! Gelukkig is het goedgekomen, toch? Hoever ben je nu?
Het is absoluut goedgekomen! Het verschil tussen nu en 5 jaar geleden is echt enorm... zelfs het verschil tussen nu en een jaar geleden is enorm (in positieve zin dus!). Scheelt natuurlijk dat ik net een jaar full-time ben en dat ik 11 maanden aan de hormonen zit, maar ik ben wel happy op het moment ja :D.

En dat viel m'n psychologe ook op, haha, Die afspraak ging dus heel goed, was meer even bijkletsen en de zorgen over m'n moeder uiten bij haar (maar die zorgen over m'n moeder hebben helemaal niets met mijn traject te maken hoor ;)). De file viel gelukkig mee, zowel heen als terug maar 30m extra... ik had op veel meer gerekend!

(Overigens ben ik nu opeens benieuwd naar Wonderer vóór, ik heb in zijn foto's ook nooit een haar kunnen ontdekken, haha)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  maandag 28 mei 2012 @ 18:48:35 #246
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112134694
Hier is een foto van "voor" ;) Da's zonder hesje nog volgens mij.

Robin, sporten is een goed idee, voelt ook lekker om zo met je lichaam bezig te zijn. Ik had ook geen hekel aan mijn lichaam (alleen aan bepaalde delen) en droeg ook voor de operatie skin tight shirts en zo. Vond ik leuk, kwamen mijn schouders goed in uit en alles.

Zou je huidige partner je transitie niet trekken? Heb je er met hem over gepraat? Ik weet niet wat voor type het is natuurlijk, maar ik heb wel spijt dat ik niet meer gepraat heb met de mijne.

Ik heb zaterdag in mijn zwembroek op het strand gelegen (met de verkeerde packer, dat wel, hopelijk dachten mensen niet dat ik het uitzicht extra waardeerde :')) en het voelt zo goed om dat te doen :D Was met drie vriendinnen die van niets weten en niemand heeft iets over mijn littekens gezegd, maar ik had ze geloof ik al op de hoogte gebracht dat ik in ieder geval littekens had. Misschien komt het nog.

Maar echt, de wind op mijn borst, zand op mijn rug... geweldig :D
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_112139275
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 18:48 schreef wonderer het volgende:
Ik heb zaterdag in mijn zwembroek op het strand gelegen (met de verkeerde packer, dat wel, hopelijk dachten mensen niet dat ik het uitzicht extra waardeerde :')) en het voelt zo goed om dat te doen :D
Jij hebt daar zelf nog invloed op. Ik heb in mijn puberteit wel eens heel snel naar het koude water moeten hollen. :@ :+

@Robinpunt welkom hier! :)

quote:
0s.gif Op zaterdag 26 mei 2012 00:29 schreef robinpunt het volgende:

Ik zit nog een stukje vóór het punt waarop ik werkelijk ga bedenken hoe dit nu verder moet, denk ik. Ik realiseer me wel dat ik echt heel graag ook qua uiterlijk een jongen wil zijn en nu ik me daar bewust van ben, valt er veel uit het verleden op z'n plaats. Maar het is nu nog zo pril en vers allemaal dat ik nog veel moet nadenken.
Herkenbaar. Toen ik besefte dat ik wellicht toch beter als meisje geboren had kunnen worden, snapte ik ineens mijn jeugd. Ik speelde met poppen en zat op een creaclubje. Maar ik was ook altijd bezig met lego en speelde met treintjes, dat verhulde een en ander een beetje. Veel gehoord na mijn comingout: "Dat verbaasd me eigenlijk helemaal niets."

Denk er veel over na! Denken is goed. Mij helpt het om dingen op te schrijven, dat ordent gedachten.
quote:
Dank je wel voor je advies Wonderer!
Ik draag wel vaak jongensbroeken maar kleed me verder niet overdreven jongensachtig. Er zullen mensen in mijn omgeving zijn die zeggen 'verbaast me niks' als ik op een dag zou komen opdraven als jongen maar vooralsnog leef ik het leven van een heteroseksuele vrouw. Ik heb ook absoluut geen hekel aan mijn lichaam, ik probeer vrouwelijke vormen niet te verbergen, maar het voelt niet als mezelf. Mijn plan is dat ik, als ik me over 3 maanden nog steeds zo voel, naar de huisarts ga. Tot die tijd moet ik goed nadenken. Ik zou mijn relatie moeten verbreken, en alles.
Heb je er al eens met je partner over gepraat.

Valt me trouwens op dat ik 'in het wild' vooral ftm's tegenkom. Afgelopen weken twee jongens opnieuw tegengekomen (lang leve social media) die ik jaren geleden nog als meisje heb leren kennen. Ik vind die diversiteit wel leuk.

Persoonlijk klein doorbraakje gehad afgelopen week. Eindelijk weer een klein beetje tevreden met mijn uiterlijk. Na een bezoekje aan de kapper weer eens een avatar voor facebook van mijzelf gemaakt. Had voordien mijn teddybeer als stand in. Jammer genoeg komt die kapster niet iedere morgen mijn haar doen. :P

[ Bericht 8% gewijzigd door Fixers op 28-05-2012 20:33:07 ]
  maandag 28 mei 2012 @ 21:16:37 #248
296917 Abby79
Being myself!
pi_112141891
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 18:48 schreef wonderer het volgende:
Hier is een foto van "voor" ;)
Ok, het is te zien, maar het valt echt niet op :P (en aan Robin's posts te lezen ziet die er toch wel iets anders uit nu ;))
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 20:28 schreef Fixers het volgende:
Jij hebt daar zelf nog invloed op. Ik heb in mijn puberteit wel eens heel snel naar het koude water moeten hollen. :@ :+
En toch denk ik dat W dat graag zou willen dat hij dat moest doen ;)
quote:
Persoonlijk klein doorbraakje gehad afgelopen week. Eindelijk weer een klein beetje tevreden met mijn uiterlijk. Na een bezoekje aan de kapper weer eens een avatar voor facebook van mijzelf gemaakt. Had voordien mijn teddybeer als stand in. Jammer genoeg komt die kapster niet iedere morgen mijn haar doen. :P
Haha, ja, dat zou ik ook wel willen... iedere dag een kapster die dat doet. Maar het lukt mezelf ondertussen ook behoorlijk goed ;)

Nog reacties gehad op die nieuwe profielfoto? (ik had laatst ook een "make-over" gehad - zie fobo voor het verschil - en die foto die daar staat ook op FB gezet, ontzettend veel positieve reacties op gehad :D)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_112144487
Ik heb er wel goede reacties op gehad ja. Dat was wel fijn.
pi_112148888
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 20:28 schreef Fixers het volgende:
@Robinpunt welkom hier! :)
Dank je!
quote:
Herkenbaar. Toen ik besefte dat ik wellicht toch beter als meisje geboren had kunnen worden, snapte ik ineens mijn jeugd. Ik speelde met poppen en zat op een creaclubje. Maar ik was ook altijd bezig met lego en speelde met treintjes, dat verhulde een en ander een beetje. Veel gehoord na mijn comingout: "Dat verbaasd me eigenlijk helemaal niets."
Maar wanneer wist je zeker dat je het ook echt wilde veranderen? Dat je echt aan de hormonen wilde en een operatie? Ik zit nog steeds op een punt dat ik echt 100% zeker weet dat ik genderdysforie heb en ik zou er een moord voor doen om een jongen te kunnen zijn, maar van de andere kant denk ik: wat een gedoe, misschien krijg ik spijt, misschien moet ik er maar mee leren leven.
quote:
Heb je er al eens met je partner over gepraat.
Nee, maar dat ben ik ook niet van plan. Hij is echt heel erg hetero en alles. Daarnaast hebben we nog maar pas een relatie en ben ik sowieso niet zo zeker van ons samen. Ik noemde het moeten verbreken van mijn relatie eerder als een soort heikel punt maar nu ik erover nadenk is dat momenteel eigenlijk the least of my problems.
  dinsdag 29 mei 2012 @ 00:04:26 #251
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112151971
Als ik jou was, zou ik me nu vast aanmelden bij het VU, dan sta je in ieder geval op de lijst. In de tussentijd kun je eens rondsnuffelen op forums, en ik weet niet hoe ver je van Amsterdam woont, maar daar komt elke maand een hele groep transmannen in verschillende stadia bij elkaar en da's altijd hartstikke leerzaam en gezellig.

Ik wist trouwens pas dat ik echt hormonen wilde na drie maanden therapie. Voor mij viel en stond alles met de juiste psycholoog.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_112157586
In Rotterdam is er ook een vrouwengroep en een gemengde groep.
pi_112158594
Hallo allemaal,

Ik lees al een tijdje mee. Ik vroeg me af of de ftm's zich wel eens hebben afgevraagd of zwangerschap niet juist een boost aan hormonen zouden geven waardoor ze zich meer vrouw zouden voelen.

Overigens heb ik veel respect voor jullie. Vormgeven aan je leven kost sowieso al veel energie en voor jullie des te meer. :)
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  dinsdag 29 mei 2012 @ 10:55:44 #254
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112158949
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 10:45 schreef Quarant het volgende:
Hallo allemaal,

Ik lees al een tijdje mee. Ik vroeg me af of de ftm's zich wel eens hebben afgevraagd of zwangerschap niet juist een boost aan hormonen zouden geven waardoor ze zich meer vrouw zouden voelen.

Overigens heb ik veel respect voor jullie. Vormgeven aan je leven kost sowieso al veel energie en voor jullie des te meer. :)
Je man of vrouw voelen ligt niet aan je hormonen, maar aan de structuur van je hersenen, en die verandert niet meer. Dus nee.

Misschien zouden sommige ftms zich vrouwelijker voelen (wat iets anders is dan je vrouw voelen), maar zelfs dat niet. Ik volg op youtube iemand die zwanger probeert te worden, en ondanks dat hij al bijna een halfjaar vrouwelijke hormonen neemt en dergelijke, voelt hij zich geen sikkepit minder man, omdat dat los van elkaar staat.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 29 mei 2012 @ 13:20:46 #255
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112164689
Nou, dat ging ook makkelijk... Bij de huisarts:

"Ik ben ftm, ben hier net komen wonen, en ik heb een recept voor testosteron nodig"
"Okee, welk merk?"
"Die ik eerst had, verkopen ze hier niet, dus ik wil graag naar nebido switchen"
"okee, hier is het recept, even terugkomen om te laten injecteren. En hier is het adres van een goeie endo"

Daar moet je dan bijna een uur voor wachten :P
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 29 mei 2012 @ 13:42:32 #256
107792 Hexley
the Platypus
pi_112165567
Er zijn Duitse artsen die het aan dertienjarigen voorschrijven,
goed die moeten dan wel langs een psycholoog maar zoiets zou in Nederland onmogelijk zijn.
pi_112185317
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 23:13 schreef robinpunt het volgende:

[..]

Dank je!

[..]

Maar wanneer wist je zeker dat je het ook echt wilde veranderen? Dat je echt aan de hormonen wilde en een operatie? Ik zit nog steeds op een punt dat ik echt 100% zeker weet dat ik genderdysforie heb en ik zou er een moord voor doen om een jongen te kunnen zijn, maar van de andere kant denk ik: wat een gedoe, misschien krijg ik spijt, misschien moet ik er maar mee leren leven.

[..]
Toen ik besefte dat alleen op zaterdagavond voor feestjes een jurk aantrekken het gewoon niet was. Alsof er er ergens diep in mij iets wakker was geworden en nu naar buiten wilde. Overigens is het mij niet om de jurken te doen. Van mijn psych bij het VU heb ik wel wat interessante gedachtenexercities gehad. Zoals deze: "Stel je voor, je leeft in een wereld waar het totaal om het even is of je nu mannen- of vrouwenkleren aantrekt, ongeacht je fysieke geslacht. Zou dat voldoende zijn?"
Ik kon daar makkelijk met een nee op antwoorden. Want dan zou ik in de spiegel nog steeds niet zien wie ik wilde zijn.

quote:
Nee, maar dat ben ik ook niet van plan. Hij is echt heel erg hetero en alles. Daarnaast hebben we nog maar pas een relatie en ben ik sowieso niet zo zeker van ons samen. Ik noemde het moeten verbreken van mijn relatie eerder als een soort heikel punt maar nu ik erover nadenk is dat momenteel eigenlijk the least of my problems.
Ah zo, ja dan kan ik begrijpen dat je de relatie opbreekt.
  dinsdag 29 mei 2012 @ 20:47:44 #258
296917 Abby79
Being myself!
pi_112186354
Die vraag is volgens mij standaard :P (en ik had precies hetzelfde antwoord, om dezelfde reden, m'n oude ik in een jurk is niet hetzelfde als m'n nieuwe ik in een jurk - ook al is m'n nieuwe ik nog aan het ontwikkelen)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 29 mei 2012 @ 21:08:35 #259
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_112188025
quote:
0s.gif Op maandag 28 mei 2012 23:13 schreef robinpunt het volgende:

[..]

Maar wanneer wist je zeker dat je het ook echt wilde veranderen? Dat je echt aan de hormonen wilde en een operatie? Ik zit nog steeds op een punt dat ik echt 100% zeker weet dat ik genderdysforie heb en ik zou er een moord voor doen om een jongen te kunnen zijn, maar van de andere kant denk ik: wat een gedoe, misschien krijg ik spijt, misschien moet ik er maar mee leren leven.

[..]

Nee, maar dat ben ik ook niet van plan. Hij is echt heel erg hetero en alles. Daarnaast hebben we nog maar pas een relatie en ben ik sowieso niet zo zeker van ons samen. Ik noemde het moeten verbreken van mijn relatie eerder als een soort heikel punt maar nu ik erover nadenk is dat momenteel eigenlijk the least of my problems.
Ik reageer er ook maar even op, misschien heb je er iets aan...

Bij mij is het besef vooral gekomen toen ik dit topic tegenkwam, en leerde dat er zoiets bestaat als gendersydforie. Toen viel alles voor mij wel een beetje op z'n plek, de gevoelens, de interesse voor meisjeskleren en meisjesspullen. En toen besefte ik me eigenlijk ook dat als ik als man "leef", ik me als iemand anders voordoe dan wie ik eigenlijk ben. En dat ik pas echt mezelf ben wanneer ik niet in die rol zit, en gewoon als meisje hier kan reageren zeg maar...
En als ik dan zou moeten kiezen, een leven lang als man maar diep ongelukkig omdat ik mezelf niet kan zijn, of mezelf zijn en dus meisje zijn, dan kies ik voor het laatste.
En wat dat betreft zou het het voor mij dan ook echt af maken als ik lichamelijk ook meisje zou zijn, dus dan zijn dat hele traject en die operatie(s) het mij wel waard. Als mijn lichaam dan past bij wie ik ben dan zou ik daar alleen maar ontzettend gelukkig van worden.

Nog even over je relatie: je moet het dusniet van je vriend of iemand anders af laten hangen of je "veranderen" wilt of niet. Het gaat erom wat je zelf wilt en op welke manier jij denkt dat je gelukkig kunt zijn. En of dat voor jou nu is wanneer je jongenskleren aan hebt, of dat je lichamelijk ook echt mannelijk wilt worden, dat zul je moeten uitvinden.
En wat een ander daar van vindt is dan uiteindelijk niet belangrijk, zolang jij maar gelukkig bent.
  dinsdag 29 mei 2012 @ 21:38:07 #260
296917 Abby79
Being myself!
pi_112189995
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 21:08 schreef J.Gibbs het volgende:
En wat een ander daar van vindt is dan uiteindelijk niet belangrijk, zolang jij maar gelukkig bent.
Even benadrukken.
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 29 mei 2012 @ 22:07:04 #261
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112191918
Maar wat een ander ervan vindt, kan wel degelijk je eigen geluk beinvloeden. Dus zo'n makkelijke uitspraak is het nu ook weer niet.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  woensdag 30 mei 2012 @ 12:41:12 #262
296917 Abby79
Being myself!
pi_112210607
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 22:07 schreef wonderer het volgende:
Maar wat een ander ervan vindt, kan wel degelijk je eigen geluk beinvloeden. Dus zo'n makkelijke uitspraak is het nu ook weer niet.
Absoluut. Maar zelf ongelukkig blijven omdat je moet voldoen aan ideaalbeelden van anderen, nee...

Ik snap dat de keus heel lastig wordt als je bv verstoten zou worden door familie ofzo, maar dan nog vraag ik me af wat dan de logische keus zou zijn. Eigenlijk zijn het dan 2 situaties die je beide niet wilt. Maar kies dan in ieder geval datgene waarvan je verwacht het gelukkigst te zijn.

Ik moet wel zeggen dat ik blij ben dat ik nooit voor een dergelijke keus gestaan heb, ik wist dat m'n familie het zou accepteren, dus dat maakte de stap wel iets makkelijker.

[ Bericht 0% gewijzigd door Abby79 op 30-05-2012 13:25:19 ]
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_112244901
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 20:32 schreef Fixers het volgende:
Toen ik besefte dat alleen op zaterdagavond voor feestjes een jurk aantrekken het gewoon niet was. Alsof er er ergens diep in mij iets wakker was geworden en nu naar buiten wilde. Overigens is het mij niet om de jurken te doen. Van mijn psych bij het VU heb ik wel wat interessante gedachtenexercities gehad. Zoals deze: "Stel je voor, je leeft in een wereld waar het totaal om het even is of je nu mannen- of vrouwenkleren aantrekt, ongeacht je fysieke geslacht. Zou dat voldoende zijn?"
Ik kon daar makkelijk met een nee op antwoorden. Want dan zou ik in de spiegel nog steeds niet zien wie ik wilde zijn.
Ik zou die vraag ook makkelijk met een nee kunnen beantwoorden. Ik zou nog liever als man in een wereld waarin ik vrouwenkleren moest dragen willen leven, dan als vrouw met mannenkleren aan.
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 00:04 schreef wonderer het volgende:
Als ik jou was, zou ik me nu vast aanmelden bij het VU, dan sta je in ieder geval op de lijst. In de tussentijd kun je eens rondsnuffelen op forums, en ik weet niet hoe ver je van Amsterdam woont, maar daar komt elke maand een hele groep transmannen in verschillende stadia bij elkaar en da's altijd hartstikke leerzaam en gezellig.

Ik wist trouwens pas dat ik echt hormonen wilde na drie maanden therapie. Voor mij viel en stond alles met de juiste psycholoog.
Bedankt voor je advies Wonderer. Ik ga volgende week een afspraak maken met de huisarts, ik denk dat ik eerst met een psycholoog ga praten. Ik heb denk ik ook een verwijzing oid nodig heb voor het genderteam?

Gibbs en Abby, bedankt voor jullie reacties. Ik weet zeker dat mijn familie me niet zou verstoten oid maar ik verwacht wel dat ze het niet zullen geloven. Mijn ouders zullen het waarschijnlijk op iets anders afschuiven, denk ik. Ik ga eerst met een psycholoog praten om te vragen wat die ervan vindt. Als die mijn genderdysforie bevestigt of in ieder geval een vermoeden uitspreekt, dan pas zou ik het aan mijn familie durven te vertellen.
  woensdag 30 mei 2012 @ 23:24:57 #264
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112245092
Die psycholoog hoort ook bij het genderteam, voor zover ik weet... maar daar kan de rest je meer over vertellen want ik heb mijn transitie niet in Nederland gedaan.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  donderdag 31 mei 2012 @ 08:50:48 #265
296917 Abby79
Being myself!
pi_112252410
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:21 schreef robinpunt het volgende:
Ik weet zeker dat mijn familie me niet zou verstoten oid maar ik verwacht wel dat ze het niet zullen geloven.
Dat doet iedereen, haha. Echt iedereen die ik het vertelde destijds was verbaasd, soms inderdaad dat ze het niet geloofden, maar dat is allemaal goed gekomen. Zolang jij het zeker weet, dan gaan anderen dat meestal vanzelf inzien.
quote:
0s.gif Op woensdag 30 mei 2012 23:24 schreef wonderer het volgende:
Die psycholoog hoort ook bij het genderteam, voor zover ik weet... maar daar kan de rest je meer over vertellen want ik heb mijn transitie niet in Nederland gedaan.
Het Nederlandse traject begint na aanmelding inderdaad met een intake gesprek bij een psycholoog. Deze probeert in 1 sessie te kijken of je echt last hebt van genderdysforie, of dat er een andere oorzaak onder ligt.

Als ze denken dat het genderdysforie is, kom je op de volgende wachtlijst voor een officiele diagnose (en diezelfde psycholoog neemt daarna ook de begeleiding over indien de diagnose bevestigd is)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_112252481
quote:
0s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 10:55 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ik volg op youtube iemand die zwanger probeert te worden, en ondanks dat hij al bijna een halfjaar vrouwelijke hormonen neemt en dergelijke, voelt hij zich geen sikkepit minder man, omdat dat los van elkaar staat.
Heb je een linkje?
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  donderdag 31 mei 2012 @ 09:06:14 #267
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112252753
quote:
0s.gif Op donderdag 31 mei 2012 08:54 schreef Quarant het volgende:

[..]

Heb je een linkje?
Nee, ze zijn unlisted, ik sta op een mailinglist voor als ie weer een nieuwe maakt, en hij gooit ze er na twee weken weer af.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  donderdag 31 mei 2012 @ 09:44:04 #268
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_112253499
quote:
Bedankt voor je advies Wonderer. Ik ga volgende week een afspraak maken met de huisarts, ik denk dat ik eerst met een psycholoog ga praten. Ik heb denk ik ook een verwijzing oid nodig heb voor het genderteam?
Bij het genderteam in Amsterdam kan je je telefonisch aanmelden zonder verwijzing. In Groningen heb je wel een verwijsbriefje van je huisarts nodig.

Als je een psycholoog buiten het genderteam om wilt raadplegen heb je daar ook een verwijsbriefje voor nodig van je huisarts, bel eventueel eerst de psycholoog op om te vragen wat er precies op moet staan.

Bij het genderteam krijg je pas serieuze gesprekken met een psycholoog op het moment dat de diagnostische fase begint, en dat kan wel een jaar of langer duren vanwege de lange wachtlijsten, dus ik kan het wel aanraden om buiten het genderteam om een psycholoog te raadplegen als je daar behoefte aan hebt.
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
  donderdag 31 mei 2012 @ 11:29:45 #269
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112256598
Ahahah. Afspraak met een (goede, Engelssprekende) endo gemaakt... eind september was er plek :D
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_112287882
Vraagje aan de anti-androgeengebruiksters: Hebben jullie ook van die vreetbuien? Ik heb regelmatig trek in lekker eten. Vooral zoetigheid of vet en zout voedsel. Het kostte mij vanmiddag echt al mijn wilskracht en zelfbeheersing om op het station niet even naar de burgerking te lopen. Ondanks dat ik gewoon voldoende gelunched had en een half uur later zou gaan eten.
  vrijdag 1 juni 2012 @ 01:10:30 #271
225600 Joanne35
learn to fly butterfly
pi_112294387
Sorry, geen last van :)
"All mankind is divided into three classes: those that are immovable, those that are movable, and those that move." - Benjamin Franklin
pi_112403211
Dan zal het wel aan mijzelf liggen en niet zozeer aan de pillen. Ik ben er al van 'beschuldigd' PMS te hebben. :P Ik ben blij dat de bijwerkingen meevallen, alleen dat beetje vermoeidheid is wel te overzien.
pi_112403835
Ik keek even tv mee met mijn ouders. Vanavond was er een mtf in De Reünie.

Het is 1989 als onze 4 mavoklas van het St. Montfoortcollege zich opmaakt voor het eindexamen. De mavoafdeling van deze grote scholengemeenschap werd met strakke hand geleid door de conrector.

Als er een pispaaltje gezocht werd, was René aan de beurt. De klas voelt zich nog schuldig. Gelukkig is het met René goed afgelopen. In 1995 begon hij een kopieerzaak, die nu zeer goed loopt. Maar er is veel gebeurd in het privéleven van René. Sinds 13 mei 2006 heet hij namelijk Bianca. Zij vertelt haar verhaal. Hoewel kletsen en lachen het belangrijkste tijdverdrijf van de klas was, wisten meerdere leerlingen al heel goed wat ze later wilden worden.

[ Bericht 45% gewijzigd door Quarant op 03-06-2012 22:38:52 ]
Op vrijdag 19 november 2010 01:13 schreef Quarant het volgende:
88.888.888
  dinsdag 5 juni 2012 @ 10:47:11 #274
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_112466416
@ Fixers; Als m'n vriendin ongesteld is heb ik altijd de geestelijke effecten, m'n vriendin de lichamelijke

Dus ergens herken ik het wel. De een is er sowieso meer gevoelig voor dan de ander.

@ Quarant; oude aflevering, ik weet nog dat ik in die tijd op een chat zat waar zij. Na die uitzending heeft ze besloten niet geopereerd te worden, geen idee of ze later nog een keer van mening veranderd is.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 10:53:44 #275
296917 Abby79
Being myself!
pi_112466677
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 10:47 schreef NoktetMort het volgende:
@ Fixers; Als m'n vriendin ongesteld is heb ik altijd de geestelijke effecten, m'n vriendin de lichamelijke

Dus ergens herken ik het wel. De een is er sowieso meer gevoelig voor dan de ander.
Hey! Hoe gaat ie nu? :)

En het berichtje van Quarant was voor mij om een heel andere reden een goed iets, ik keek op de site van De Reünie, en zag daar die van de basisschool in Bakel uit 1990. Ik wist niet dat ik een hoop van die kinderen uit "8ste groepers huilen niet" kende :o (ook nooit geweten dat dat "mijn jaar" was, ook al zat ik dan op een school een dorp verder op)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 11:03:54 #276
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_112467057
@ Abby79 ; je hebt een pm'etje :D

Gaat goed hier, ik herstel wat langzamer dan anderen merk ik (Ben nog steeds veel moe), terwijl bijvoorbeeld mijn huid wel goed en snel geneest (helaas om die reden ook aardig wat littekenweefsel).

Helaas nog geen gevoel in m'n clitoris, imho hebben ze gewoon erg veel weefsel weggehaald en vooral vanuit de meest gevoelige delen. Verder weet ik nu waarom het zo, naja "scheef" zit. Ze hebben namelijk waarschijnlijk iets teveel zwellichaam laten zitten, met nadruk op waarschijnlijk want zo voel ik het zelf niet. En er is een onderhuidse hechting losgelaten in de eerste dagen na de operatie, misschien zelfs vlak erna. Waardoor er nu het eea minder mooi uitziet.

Ik zit vooral te wachten op de uitspraak van de rechtbank, dan weet ik of ik op vakantie kan met een correct paspoort. Hopelijk ga ik dan voor het eerst in 6 jaar weer op vakantie. :)
  dinsdag 5 juni 2012 @ 11:28:14 #277
296917 Abby79
Being myself!
pi_112468113
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 11:03 schreef NoktetMort het volgende:
Ik zit vooral te wachten op de uitspraak van de rechtbank, dan weet ik of ik op vakantie kan met een correct paspoort. Hopelijk ga ik dan voor het eerst in 6 jaar weer op vakantie. :)
Even voor mijn toekomstige planning, hoe lang duurt zoiets voor je dat helemaal rond hebt?
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 11:44:55 #278
106219 NoktetMort
*wants to be petted*
pi_112468802
1 tot anderhalve maand voor de uitspraak na ontvangst van de papieren bij de Rechtbank. Daarna 3 maanden berusting (of niet, want mijn advocaat heeft gevraagd om dit over te slaan, maar daar willen niet alle rechtbanken aan.) en dan duurt het nog x-maanden voordat de Gemeente je oproept. Paspoort regelen e.d. is een onbekende termijn. Dus zeg maar gerust 6 maanden :P
  dinsdag 5 juni 2012 @ 11:52:00 #279
296917 Abby79
Being myself!
pi_112469077
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 11:44 schreef NoktetMort het volgende:
1 tot anderhalve maand voor de uitspraak na ontvangst van de papieren bij de Rechtbank. Daarna 3 maanden berusting (of niet, want mijn advocaat heeft gevraagd om dit over te slaan, maar daar willen niet alle rechtbanken aan.) en dan duurt het nog x-maanden voordat de Gemeente je oproept. Paspoort regelen e.d. is een onbekende termijn. Dus zeg maar gerust 6 maanden :P
Hmm, dat wordt dan krap met m'n nieuwe rijbewijs, haha

[edit]
Oh, het valt nog mee, m'n rijbewijs verloopt pas in oktober 2014... dus het moet wel lukken die naams en geslachtwijziging erdoor te krijgen voor die tijd ;)

[ Bericht 6% gewijzigd door Abby79 op 05-06-2012 14:12:22 ]
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 12:21:01 #280
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112470096
Over paspoorten en zo, ik ben dus afgelopen weekend naar Rusland geweest en ik was echt bang dat er iets zou gebeuren, maar niks noppes nada. Mijn visum en paspoort en hotelreservering zeiden allemaal F (nou ja, mijn visum zei het in het Russisch ;)), nul komma nul problemen gehad.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_112476077
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 12:21 schreef wonderer het volgende:
Over paspoorten en zo, ik ben dus afgelopen weekend naar Rusland geweest en ik was echt bang dat er iets zou gebeuren, maar niks noppes nada. Mijn visum en paspoort en hotelreservering zeiden allemaal F (nou ja, mijn visum zei het in het Russisch ;)), nul komma nul problemen gehad.
Wat zou er kunnen gebeuren dan? Sorry als ik een stomme vraag stel, maar ik ken het proces "transitie" alleen van verhalen die ik hier lees, dus ja, ik heb daar geen ervaring mee.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 14:48:44 #282
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112476342
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 14:44 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Wat zou er kunnen gebeuren dan? Sorry als ik een stomme vraag stel, maar ik ken het proces "transitie" alleen van verhalen die ik hier lees, dus ja, ik heb daar geen ervaring mee.
Dat ik het land niet word binnengelaten omdat mijn paspoort/visum niet klopt met wat zij zien.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_112480354
Ik moest pasgeleden mn paspoort verlengen, ze hebben maar voor de zekerheid mn vingerafdrukken genomen als extra herken backup :')
  dinsdag 5 juni 2012 @ 16:22:30 #284
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112480431
Verder "out" zoiets je natuurlijk gewoon en dat wil je ook niet overal (niet in Rusland in ieder geval)...
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 5 juni 2012 @ 16:26:14 #285
296917 Abby79
Being myself!
pi_112480590
quote:
10s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 16:20 schreef Maisnon het volgende:
Ik moest pasgeleden mn paspoort verlengen, ze hebben maar voor de zekerheid mn vingerafdrukken genomen als extra herken backup :')
lol

Ik ben nu nog wel te herkennen op m'n paspoort, maar het verschil begint best groot te worden nu na dat eerste jaar hormonen, haha. (Maar ik ben niet van plan uit te proberen of ik daar problemen mee ga krijgen, d'r staan toch geen (verre) reizen gepland ;))
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 16:40:09 #286
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112481194
Mijn foto lijkt ook nog best, hoewel ik er daar veel jonger uitzie vergeleken met nu (en ik zie er al zo jong uit... ;)). Maar die is nog van voor de transitie.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_112484746
Mag ik vragen hoe u eruit ziet? Ik zie wel eens foto's in dit topic langskomen van voor en/of erna, maar nooit beide foto's naast elkaar om het zo maar te zeggen.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 18:19:50 #288
296917 Abby79
Being myself!
pi_112485132
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:10 schreef Xenzo het volgende:
Mag ik vragen hoe u eruit ziet? Ik zie wel eens foto's in dit topic langskomen van voor en/of erna, maar nooit beide foto's naast elkaar om het zo maar te zeggen.
Aan wie vraag je dit nu? :)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_112485266
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:10 schreef Xenzo het volgende:
Mag ik vragen hoe u eruit ziet? Ik zie wel eens foto's in dit topic langskomen van voor en/of erna, maar nooit beide foto's naast elkaar om het zo maar te zeggen.
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:19 schreef Abby79 het volgende:
Aan wie vraag je dit nu? :)
Aan Wonderer, mijn excuses dat ik daar niet duidelijk in was.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 18:35:20 #290
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112485738
Yah, hier. http://www.dailymugshot.com/authusers/47716

De laatste foto is van vandaag.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 5 juni 2012 @ 18:47:50 #291
330860 J.Gibbs
graag verwijderen
pi_112486326
Nou ik ben weer een stapje dichterbij... m'n huisarts gaat me doorverwijzen naar het UMCG... de brief is onderweg.

Wat ik van d'r begrepen heb kan het zo'n 4 tot 5 maanden duren voordat ik voor een intakegesprek mag.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 18:50:13 #292
296917 Abby79
Being myself!
pi_112486432
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:47 schreef J.Gibbs het volgende:
Nou ik ben weer een stapje dichterbij... m'n huisarts gaat me doorverwijzen naar het UMCG... de brief is onderweg.

Wat ik van d'r begrepen heb kan het zo'n 4 tot 5 maanden duren voordat ik voor een intakegesprek mag.
Top! En helaas zijn de wachtlijsten niet kort nee :{
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
pi_112486436
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:35 schreef wonderer het volgende:
Yah, hier. http://www.dailymugshot.com/authusers/47716

De laatste foto is van vandaag.
Dat is echt bizar om te zien hoe u veranderd bent, is dat echt alleen door hormonen of heeft u ook operaties in uw gezicht gehad?
  dinsdag 5 juni 2012 @ 18:52:20 #294
107792 Hexley
the Platypus
pi_112486528
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 10:47 schreef NoktetMort het volgende:
@ Quarant; oude aflevering, ik weet nog dat ik in die tijd op een chat zat waar zij. Na die uitzending heeft ze besloten niet geopereerd te worden, geen idee of ze later nog een keer van mening veranderd is.
Ja, dik een jaar geleden is ze geopereerd en incl. gratis complicaties,...
  dinsdag 5 juni 2012 @ 18:58:02 #295
296917 Abby79
Being myself!
pi_112486783
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:50 schreef Xenzo het volgende:
Dat is echt bizar om te zien hoe u veranderd bent, is dat echt alleen door hormonen of heeft u ook operaties in uw gezicht gehad?
Ik ben er natuurlijk niet 100% zeker van, maar ga maar uit van 100% hormonen hoor ;)
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 19:00:23 #296
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_112486886
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:50 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Dat is echt bizar om te zien hoe u veranderd bent, is dat echt alleen door hormonen of heeft u ook operaties in uw gezicht gehad?
Wow, jij bent wel heel formeel :D .
pi_112487024
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 19:00 schreef AdoraBelle het volgende:
Wow, jij bent wel heel formeel :D .
Ja, sorry, ik vind dit soort dingen interessant om te zien en te weten.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 19:04:59 #298
365860 AdoraBelle
graag verwijderen
pi_112487113
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 19:03 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Ja, sorry, ik vind dit soort dingen interessant om te zien en te weten.
Ik ook, daarom lees ik hier mee :) .
  dinsdag 5 juni 2012 @ 19:05:04 #299
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_112487118
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 18:50 schreef Xenzo het volgende:

[..]

Dat is echt bizar om te zien hoe u veranderd bent, is dat echt alleen door hormonen of heeft u ook operaties in uw gezicht gehad?
Nope, da's puur hormonen (testosteron is krachtig spul ;)).
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_112487309
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 19:05 schreef wonderer het volgende:
Nope, da's puur hormonen (testosteron is krachtig spul ;)).
Eng spul als het zodanig iemands gezicht veranderd.
  dinsdag 5 juni 2012 @ 19:09:05 #301
296917 Abby79
Being myself!
pi_112487355
quote:
0s.gif Op dinsdag 5 juni 2012 19:05 schreef wonderer het volgende:
Nope, da's puur hormonen (testosteron is krachtig spul ;)).
Gebeurd andersom ook hoor, de dames hier wijzigen ook behoorlijk door de hormonen :D
Well, desire contradicts fear. These days most people have replaced almost all their emotions with fear.
When everyone has dreams but only a few realize them, then... it makes cowards of the rest of us.
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')