abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_110217425
Jeeeeeeej, ein-de-lijk weer een oven!!! *O* My god wat heb ik die gemist, bijna een maand zonder. Ben heel benieuwd hoe deze bakt. Vorige kon voor een combi best heet, hoop dat deze het ook redt.
Gisteravond preferment gemaakt met volkorenmeel, morgenmiddag brood maken met gedroogde tomaat, olijven en oregano. Koelkast ruikt alleen een beetje naar de curry van gister, hoop niet dat m'n brood er ook naar gaat smaken.
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 08:06:37 #252
91830 MaximusTG
pi_110217495
Wat voor een oven heb je nu dan?
pi_110218225
Een Whirepool FT 337 SL, had een DeLonghi van 10 jaar oud (weet het type niet uit m'n hoofd maar vergelijkbaar met de Whirepool nu).
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 09:25:14 #254
91830 MaximusTG
pi_110218646
Hmm, ja, hoop voor je dat ie geschikt is voor brood. Persoonlijk heb ik het helemaal niet op zulke combi's.. Maar goed, misschien is dat omdat de combi's die ik had voor ik een goed fornuis kocht van die goedkope modellen waren.
pi_110218838
Ik zou graag een goed fornuis willen, maar helaas geen plek en geen geld voor :{ maar ja, je moet wat te wensen over hebben hč...
  † In Memoriam † donderdag 12 april 2012 @ 09:40:19 #256
91830 MaximusTG
pi_110218981
Plek kan je niet veel aan doen nee, maar volgens mij kan je prima een tweedehands fornuis vinden voor de nieuwprijs van die Whirlpool.
Maar goed, das voor de toekomst dan ;).
pi_110219329
Plek was het grootste probleem nu ja :) en ik denk dat m'n vent liever een afwasmachine wilt dan een echt fornuis hahahaha
Ach, vorige deed het echt naar wens, dus ik hoop deze ook. Vanavond hartige taart maken om te testen, morgen brood.
pi_110285352
Pietverdriet! Vraagje over dat broodmessengedoe, welke nou beter is.. Heb in de winkel 3 soorten gezien, wil je ff uitleggen welke je nou bedoelt en wat het beste is en waarom? :)



pi_110309862
Volkorenbrood met olijven, tomaten en oregano (gemaakt in nieuwe oven):


Weer niet zo goed gerezen, snap het niet zo goed. Woensdag preferment gemaakt, vrijdagochtend dik half uur stevig gekneed, zelf wat meer gist in gedaan dan hoor (2 gram meer haha). Stond in een goed warme keuken 1,5 uur te rijzen.. Nou ja, stond dus in een warme keuken niets te doen :') En bij 2 de kneed; deeg beetje plat gemaakt en ingrediënten erin gedaan - oregano trouwens vanaf het begin, anders krijg ik het er niet overal doorheen), gevouwen en in bakblik ook nog 1,5 uur laten rijzen.
In de mix die ik gebruik van dille en kamille zit al zout, kan dat de oorzaak zijn?

Het brood is heeeeeel lekker, maar wel flink stevig. Korst knapperig, binnenkant niet te doog en niet te nat. Oven is dus goed gekeurd :)
Ook een heerlijke citroen meringuetaart gemaakt, perfect gelukt *)


[ Bericht 5% gewijzigd door Goudvis87 op 14-04-2012 12:32:27 (links fout) ]
pi_110310696
quote:
0s.gif Op woensdag 11 april 2012 11:07 schreef MaximusTG het volgende:
@motorbloempje; Dat heb ik nog nooit gemaakt; Maar dit leek me wel een goede:
http://www.thefreshloaf.com/node/4317/ramadan-pide
Wát een bazenrecept, heerlijk!

Ligt nu nog één zo'n brood in de vriezer :9 :9
Ja doei.
  zaterdag 14 april 2012 @ 17:53:28 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_110319704
Maisbrood vanuit de oven:
:9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! Šgolfer
pi_110321173
volkoren tarwe/spelt brood met dadels/walnoten/vijgen en kaneel.



pi_110321445
Zien er goed uit hoor Golver en Evo87! Walnoten wil ik ook nog maken :)
  † In Memoriam † zaterdag 14 april 2012 @ 19:46:29 #264
91830 MaximusTG
pi_110323044
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 april 2012 12:28 schreef motorbloempje het volgende:

[..]

Wát een bazenrecept, heerlijk!

Ligt nu nog één zo'n brood in de vriezer :9 :9
Leuk! Ga ik em ook eens maken! Was wel nat deeg begreep ik he? Maar juist daarom zo lekker waarschijnlijk!
  zondag 15 april 2012 @ 14:11:21 #265
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_110348763
Mag je je hier ook melden als je een broodbakmachine hebt? :@ Daar zit nu een simpele wit brood in die over 2,5 uur wel eens klaar moet zijn :9
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_110349323
Het heet brood bakken IN DE OVEN ;)

Broodbakmachine deel 7

Hier gaan de broodbakmachinebaksels!
Ja doei.
  zondag 15 april 2012 @ 14:33:48 #267
100126 Maraca
#cijferfetisjist
pi_110349666
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 14:25 schreef motorbloempje het volgende:
Het heet brood bakken IN DE OVEN ;)

Broodbakmachine deel 7

Hier gaan de broodbakmachinebaksels!
Fijn! Dan ga ik wel weer :'( :P

edit: ģ Er is al 125 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk je of het zinvol is dit topic omhoog te schoppen. Klik hier om tķch te reageren.

Stormlooptopic :')
Verily i say unto you; dost thou even hoist, brethren? - Jesus (Psalm 22)
pi_110379220
beste bakkers,

ik heb eerder van die pineapple bun geprobeerd een chocolade versie van te maken, door nesquick cacaopoeder door mn deeg te mengen. Deze rook wel enigzins naar chocolade, maar smaakte totaal niet naar chocolade.

Kunnen jullie mij uitleggen hoe ik chocolade brood moet maken, welke ingredienten ik moet toevoegen en waar ik deze kan kopen?

BVD.
pi_110383859
quote:
0s.gif Op zondag 15 april 2012 23:56 schreef LTCY18 het volgende:
beste bakkers,

ik heb eerder van die pineapple bun geprobeerd een chocolade versie van te maken, door nesquick cacaopoeder door mn deeg te mengen. Deze rook wel enigzins naar chocolade, maar smaakte totaal niet naar chocolade.

Kunnen jullie mij uitleggen hoe ik chocolade brood moet maken, welke ingredienten ik moet toevoegen en waar ik deze kan kopen?

BVD.
Nesquick is geen cacaopoeder maar een laf chocoladedrank-mixje, ik zou om te beginnen echte cacaopoeder kopen zonder toevoegingen.
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 09:40:19 #270
91830 MaximusTG
pi_110385768
Volgens mij wordt het ook niet zo vaak gedaan, daadwerkelijk brood met chocoladesmaak. Je ziet veel vaker zoete witte broodjes met chocoladestukjes erin..
pi_110386733
quote:
0s.gif Op donderdag 12 april 2012 09:53 schreef Goudvis87 het volgende:
Plek was het grootste probleem nu ja :) en ik denk dat m'n vent liever een afwasmachine wilt dan een echt fornuis hahahaha
Ach, vorige deed het echt naar wens, dus ik hoop deze ook. Vanavond hartige taart maken om te testen, morgen brood.
Je hebt ook vaatwassers zo groot als een combimagnetron :P
pi_110386778
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 april 2012 18:02 schreef heaven7 het volgende:
Pietverdriet! Vraagje over dat broodmessengedoe, welke nou beter is.. Heb in de winkel 3 soorten gezien, wil je ff uitleggen welke je nou bedoelt en wat het beste is en waarom? :)

[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Volgens mij bedoelde hij de bovenste... :)
  maandag 16 april 2012 @ 11:20:18 #273
226990 Gwywen
Tuinvrouw
pi_110388545
Brood te lang laten rijzen in de vorm... :')
Ik dacht, dat kan wel terwijl ik boodschappen doe.





(sorry voor de lamme kwaliteit van de foto's , ik heb ze met mijn foon gemaakt)
pi_110388898
Brood met een handvat :P
  maandag 16 april 2012 @ 11:32:25 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110388940
Commabrood
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110388970
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 11:20 schreef Gwywen het volgende:
Brood te lang laten rijzen in de vorm... :')
Ik dacht, dat kan wel terwijl ik boodschappen doe.

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]

(sorry voor de lamme kwaliteit van de foto's , ik heb ze met mijn foon gemaakt)
_O-

Schtterend !
Kreeg ooit sprookjes te horen. Zit nu in therapie.
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 11:44:00 #277
91830 MaximusTG
pi_110389343
Dat brood wou ontsnappen lijkt het wel :P.
pi_110393220
Klopt het dat je speltmeel niet te lang moet kneden?
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 13:36:25 #279
91830 MaximusTG
pi_110393350
Nou ja, je moet geen enkele bloem/meel te lang kneden. Dat zit in het woordje te :P.
Maar inderdaad speltmeel moet je minder lang kneden dan "normaal" meel.
pi_110393657
Mmm... ik dacht hoe langer hoe beter :P Volkorenmeel kneed ik 5 ā 6 nummers van red hot chili peppers, maar rijzen doet het niet echt -O- is niet mega steenbrood, maar mag wel wat luchtiger.
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 13:46:09 #281
91830 MaximusTG
pi_110393775
Geef altijd je volledige recept bij dit soort vragen, anders wordt het beantwoorden een soort prijssschieten..
Maar het probleem met volkorenbroden is vaak de hoeveelheid vocht in het deeg. Een volkorenbrood profiteert er ook van als je (een deel van) het meel laat weken in het water.
pi_110394952
Vorige was: 500 gram Volkorenmix (dille&kamille – waar zout in zit), 320 gr water, 8 gr gist. Waarvan ik woensdagavond een preferment had gemaakt van 100 gr volkorenmix, 280 gr water en 4 gr gist. In koelkast gezet. Vrijdagochtend gekneed, 1,5 uur laten rijzen, vormen, +/- 2 uur laten staan en daarna gebakken (oven zat vol).

Nu staat er een soort gelijk papje in de woonkamer, maar dan met maismix. Ik heb ook nog speltmix, daarna meel van molen :)
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 14:27:41 #283
91830 MaximusTG
pi_110395488
Oke, en dat wou dus niet rijzen? Ook het preferment niet?
pi_110395694
Nope, preferment ook niet. Of heeeeeeeel minimaal. Absoluut geen verdubbeling, als het gerezen zou zijn, dan zeker niet meer dan 10%. Ik betwijfel 5% al..
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 14:40:15 #285
91830 MaximusTG
pi_110395978
Nee, oke, maar dat was ook wel een heel nat preferment natuurlijk; Ook geen bellen erin?
pi_110396081
ook geen bellen, meel op bodem gezakt, waterlaagje bovenin. 100 gr meel op 100 gr water is normaal toch? Probeerde ik vanochtend met het maismix maar dat wordt zo'n droge kledder...
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 14:54:21 #287
91830 MaximusTG
pi_110396542
100 gram meel op 100 gram water is ook wat ik aanhou voor mn desem ja. Maar je zegt net 100 gram meel op 280 gram water. Dat is wel iets natter natuurlijk. Wat zit er allemaal in die mix? Tis geen 100% volkoren zeker?
  maandag 16 april 2012 @ 14:55:34 #288
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_110396591
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 14:42 schreef Goudvis87 het volgende:
ook geen bellen, meel op bodem gezakt, waterlaagje bovenin. 100 gr meel op 100 gr water is normaal toch? Probeerde ik vanochtend met het maismix maar dat wordt zo'n droge kledder...
Klinkt er naar dat je gist dood is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_110397991
dit is wat ze zeggen: http://www.dille-kamille.(...)-biologisch-500-gram
Maar of het waar is.....

gist heb ik van die instant gist in zakjes, voor het laatste brood een nieuw zakje open gemaakt. OMG ik zit net te googlen naar de afbeelding, lijkt erop dat ik bakpoeder gebruik ipv gist!!! |:( Dat zal het wel zijn dan hé!
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 15:36:29 #290
91830 MaximusTG
pi_110398123
:o Sorry hoor, maar whaha :+ . Dat lijkt mij iig een goede verklaring :P.

Dus niet deze:



maar deze:

pi_110398311
Okay, uberkneus denkt ook ff brood te bakken hahahaha! pffffffff :X :') ik ga ff langs de super op weg naar huis geloof ik...
pi_110398671
schaam me diep :7
pi_110399329
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 09:40 schreef MaximusTG het volgende:
Volgens mij wordt het ook niet zo vaak gedaan, daadwerkelijk brood met chocoladesmaak. Je ziet veel vaker zoete witte broodjes met chocoladestukjes erin..
ik wil zeg maar beetje result krijgen zoals bij chocolade cake.
Heb je enig idee hoe ik dit kan bereiken dan met broodjes?
  † In Memoriam † maandag 16 april 2012 @ 16:11:46 #294
91830 MaximusTG
pi_110399582
Ik heb van het weekend deze gemaakt:



Zie hier het recept. Lekker, met chocolade smaak. En fijn deeg om mee te werken!
pi_110404049
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:12 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik heb van het weekend deze gemaakt:

[ afbeelding ]

Zie hier het recept. Lekker, met chocolade smaak. En fijn deeg om mee te werken!
oh dat ziet er leuk uit!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 16 april 2012 @ 18:08:40 #297
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_110404202
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:12 schreef Jagärtrut het volgende:
Ik heb van het weekend deze gemaakt:

[ afbeelding ]

Zie hier het recept. Lekker, met chocolade smaak. En fijn deeg om mee te werken!
Ziet er zeker lekker uit idd :o mooie foto ook!
We zullen zien, zei de blinde.
pi_110404758
quote:
14s.gif Op maandag 16 april 2012 18:08 schreef Doodloper het volgende:

[..]

Ziet er zeker lekker uit idd :o mooie foto ook!
oh, niet mijn foto! Van de blog waar hij vandaan komt. En ze waren inderdaad erg lekker!
pi_110405127
quote:
oh, niet mijn foto! Van de blog waar hij vandaan komt. En ze waren inderdaad erg lekker!
Was al jaloers op je vorkjes :)

PS: Verse gist erbij, ben benieuwd...
pi_110431756
quote:
0s.gif Op maandag 16 april 2012 16:11 schreef MaximusTG het volgende:
Probeer deze eens, lijkt me een winnaar:

http://www.davidlebovitz.com/2010/04/chocolate-bread-recipe/
Dus ff cacaopoeder kopen bij appie :D
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')