Gewoon linear gradient lines. Zie de link.quote:Op woensdag 7 maart 2012 10:23 schreef Catch22- het volgende:
ik zou het met CSS3 doen in dat geval, met een plaatje als backup voor IE.
Is het een gradient of radial? Want een gradient hoeft maar 1px breed te zijn he.
Ik zou voor IE een Direct X filter gebruiken. Dan hoef je niet te klungelen met plaatjes en kun je alles vanuit je CSS doen.quote:Op woensdag 7 maart 2012 10:23 schreef Catch22- het volgende:
ik zou het met CSS3 doen in dat geval, met een plaatje als backup voor IE.
1 | .icon_twitter:hover, .icon_facebook:hover, .icon_youtube:hover, .icon_vimeo:hover, .icon_googleplus:hover{ |
of .parentelement imgquote:Op woensdag 7 maart 2012 11:26 schreef QM84 het volgende:
Op al die iconen een extra class toevoegen die voor al die iconen hetzelfde is? (.icon bvb),
dan hoef je alleen .icon:hover te stylen.
Doe je goedquote:Op woensdag 7 maart 2012 11:42 schreef RenRen- het volgende:
Mijn site doet trouwens he-le-maal niets in IE. Dat lijkt me niet echt goed.Alleen het menu doet het ongeveer.
Ja, en waar het aan kan liggen weet ik ook nietquote:
Ik heb er snel naar gekeken en het lijkt erop dat alle tags zijn afgesloten, als ik tijd heb ga ik daar even uitgebreid naar kijken en alle tags nalopen.quote:Op woensdag 7 maart 2012 13:15 schreef QM84 het volgende:
IE wil nog wel eens moeilijk doen over fouten in de tags, > vergeten achter een tag oid.
Javascript-fout kan ook een oorzaak zijn.
En als je font-face gebruikt: er zijn een paar fonts waar IE over valt, en het dus ook vertikt om te werken, als je die gebruikt.
Gebruikt een tool zoals Notepad++. Die zet code die fout is om naar standaard zwarte tekst. En als je op een begin tag klikt, dan wordt die gehighlight, en de einde tag ook.quote:Op woensdag 7 maart 2012 13:16 schreef RenRen- het volgende:
[..]
Ik heb er snel naar gekeken en het lijkt erop dat alle tags zijn afgesloten, als ik tijd heb ga ik daar even uitgebreid naar kijken en alle tags nalopen.
En ik gebruik wel fontface, met een alternatief font dat op iedere computer te vinden is, maar dat zou toch niet de reden moeten zijn voor een (voor het grootste deel) lege pagina?Of wel en moet ik dat eruit filteren voor IE?
Bedankt voor het meedenken.
Je bedoelt dat dan alles wat binnen die tag valt wordt gehighlight? Even kijken waar ik die kan vinden, kan ik die tool gebruiken om te controleren.quote:Op woensdag 7 maart 2012 13:23 schreef Mirel het volgende:
[..]
Gebruikt een tool zoals Notepad++. Die zet code die fout is om naar standaard zwarte tekst. En als je op een begin tag klikt, dan wordt die gehighlight, en de einde tag ook.
Ik denk 9, maar ik moet nu weg, dus kan niet kijken, ik laat het je nog zeker weten.quote:Op woensdag 7 maart 2012 13:26 schreef KomtTijd... het volgende:
Welke IE-versies gaat het fout in?
IE9 heeft toch ook iets van development tools die je zou kunnen gebruiken?
jjasjlkdjsalkd. Doe ik wel als ik tijd heb dit weekendquote:Op donderdag 8 maart 2012 08:48 schreef Scorpie het volgende:
Dan wordt het trial & error, uitschakelen van styles / divs totdat je het gevonden hebt.
Opnieuw bouwen? Welnee. Je weet toch wel wat <!-- --!> doet en /** **/ doet?quote:Op donderdag 8 maart 2012 08:49 schreef RenRen- het volgende:
[..]
jjasjlkdjsalkd. Doe ik wel als ik tijd heb dit weekendAlles opnieuw bouwen, best een kutklus.
...quote:Op donderdag 8 maart 2012 08:52 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Opnieuw bouwen? Welnee. Je weet toch wel wat <!-- --!> doet en /** **/ doet?
1 2 3 4 | *{ margin:0; padding:0; } |
Geen flauw idee hoe nieuw het is. Kwam het toevallig van de week tegen en dit is hoe ze het noemen:quote:Op donderdag 8 maart 2012 09:40 schreef Mirel het volgende:
Hoe nieuw is dat normalize.css eigenlijk? Ik heb daar nooit wat van gehoord tijdens de lessen op school
Of nog beter: gebruik helemaal geen reset.quote:Op donderdag 8 maart 2012 09:23 schreef Catch22- het volgende:
[ code verwijderd ]
haal dat eens weg en include voor je reguliere stylesheet een normalize.css.
Of nog beter: toch welquote:Op donderdag 8 maart 2012 10:13 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Of nog beter: gebruik helemaal geen reset.
Juist wel.quote:Op donderdag 8 maart 2012 10:13 schreef KomtTijd... het volgende:
[..]
Of nog beter: gebruik helemaal geen reset.
quote:Op donderdag 8 maart 2012 11:46 schreef boem-dikkie het volgende:
Ik vind een 'reset' wel handig. Dan wordt alles zo gestyled zoals ik zelf aangeef in plaats van de user agent stylesheet die alles in elke browser anders pleurt.
alleen haalt een reset ALLE stijlen weg, dus een <strong> tag zorgt niet meer voor vetgedrukte tekst, een LI springt niet in etc etc.quote:Op donderdag 8 maart 2012 11:46 schreef boem-dikkie het volgende:
Ik vind een 'reset' wel handig. Dan wordt alles zo gestyled zoals ik zelf aangeef in plaats van de user agent stylesheet die alles in elke browser anders pleurt.
Precies: Een kwestie van voorkeur. Ik vind het zelf heel handig, om de <strong> te stylen zoals ik dat wil. Soms is het vetgedrukt, maar het kan ook een iets groter font zijn, of italic, of... Hetzelfde als een li; in de meeste gevallen dat ik li's gebruik, wil ik ook niet dat ze inspringen; eigenlijk alleen bij lijstjes in de content-area wel; dan stijl ik liever die op inspringen, en de rest gewoon niet.quote:Op donderdag 8 maart 2012 12:45 schreef Catch22- het volgende:
[..]
alleen haalt een reset ALLE stijlen weg, dus een <strong> tag zorgt niet meer voor vetgedrukte tekst, een LI springt niet in etc etc.
normalize.css zorgt ervoor dat een li in elke browser hetzelfde inspringt. Dat een H3 in elke browser standaard even groot wordt etc etc.
Dat is semantisch niet oke natuurlijkquote:Op donderdag 8 maart 2012 13:01 schreef QM84 het volgende:
[..]
Precies: Een kwestie van voorkeur. Ik vind het zelf heel handig, om de <strong> te stylen zoals ik dat wil. Soms is het vetgedrukt, maar het kan ook een iets groter font zijn, of italic, of...
ook dit is semantisch niet geheel correct. Een lijst springt in principe in. De afwijking is in menu's, ik defenieer liever in een menu dat het anders moet, want het standaardgedrag is dan semantisch oke.quote:Hetzelfde als een li; in de meeste gevallen dat ik li's gebruik, wil ik ook niet dat ze inspringen; eigenlijk alleen bij lijstjes in de content-area wel; dan stijl ik liever die op inspringen, en de rest gewoon niet.
Ik gebruikte heel lang resets, maar ben nu overgestapt naar een normalize stylesheet.quote:Maw: mijn voorkeur gaat uit naar een reset. Ik snap ook best dat anderen liever een normalize hebben; 't is maar net wat je zelf het makkelijkst werken vindt. Hier is geen goed of fout in, geen reden waarom je de ene móét gebruiken en de ander niet.
Waarom??quote:Op donderdag 8 maart 2012 13:01 schreef QM84 het volgende:
[..]
Precies: Een kwestie van voorkeur. Ik vind het zelf heel handig, om de <strong> te stylen zoals ik dat wil. Soms is het vetgedrukt, maar het kan ook een iets groter font zijn, of italic, of...
Omdat designers soms rare mensen zijn?quote:
een lijst die achterelkaar staat is niet echt een lijst natuurlijk. En EM is voor nadruk (emphasis). Maargoed; suit yourself.quote:Op donderdag 8 maart 2012 13:10 schreef QM84 het volgende:
Wat heeft dikgedrukte tekst of insprong met semantiek te maken?
Strong is een tag die aangeeft dat de tekst daarbinnen extra benadrukt moet worden. Hoe je dat visueel oplost, heeft 0,niks met semantiek te maken. Zelfde principe voor lijsten..
Dat ligt aan jezelf, je moet wel gestructureerd blijven werken. Voor mij is LESS wel iets dat mij tijd bespaart. Door zowel de mixin's als de nesting.quote:Ik gebruik ook SCSS sinds kort, maar ik ben er nog niet helemaal over te spreken.. het moedigt aan om rommelig en inefficiënt te coderen. Op zich kan het qua css3-mixins wel handig zijn. Maar bvb de tijd die je kwijt bent aan het debuggen, wat een stuk lastiger is geworden, weegt daar imho niet tegenop.
niet alles natuurlijk. Maar het zorgt er wel voor dat de basis overal gelijk is.quote:Op donderdag 8 maart 2012 13:52 schreef DutchErrorist het volgende:
Oke wacht even zorgt een normalize.css ervoor dat alles hetzelfde wordt gerenderd? Want ik heb nu een probleem dat alles in Chrome er goed uit ziet, in Firefox bijna alles, en in IENaja daar ga ik het niet eens over hebben.
Oeeeeeh even kijkenquote:Op donderdag 8 maart 2012 13:54 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Dat ligt aan jezelf, je moet wel gestructureerd blijven werken. Voor mij is LESS wel iets dat mij tijd bespaart. Door zowel de mixin's als de nesting.
[..]
niet alles natuurlijk. Maar het zorgt er wel voor dat de basis overal gelijk is.
Dit en het font van de body op 62.5% zodat een em 10 pixels representeert. Door px, em en % goed in te zetten kan je heel nice websites maken die zich aanpassen aan de browser.quote:Op donderdag 8 maart 2012 11:46 schreef boem-dikkie het volgende:
Ik vind een 'reset' wel handig. Dan wordt alles zo gestyled zoals ik zelf aangeef in plaats van de user agent stylesheet die alles in elke browser anders pleurt.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 | #left { background: url('images/title.gif') repeat-x; float: left; width: 300px; background-color: white; margin: 6px; border-style:solid; border-color:black; border-width: 0 1px 1px 1px; } #left h1 { font-size: 8px; letter-spacing: 1px; font-family: pixChicagoRegular; font-weight:normal; |
Dat zorgt er voor dat de standaard stijl die aan bepaalde elementen wordt gehangen door de browser (paddings, margins, inspringen van list items, e.d.) worden 'gereset' naar een vaste waarde zodat ze in alle browsers hetzelfde zijn en zo worden als dat jij aangeeft in je CSS.quote:Op donderdag 8 maart 2012 13:52 schreef DutchErrorist het volgende:
Oke wacht even zorgt een normalize.css ervoor dat alles hetzelfde wordt gerenderd? Want ik heb nu een probleem dat alles in Chrome er goed uit ziet, in Firefox bijna alles, en in IENaja daar ga ik het niet eens over hebben.
Die streep komt van dat gifje (die title.gif) en verder heeft die h1 geen stylen.quote:Op donderdag 8 maart 2012 14:17 schreef Catch22- het volgende:
series, wat denk je nou?
wat voor verdere stylen heeft die h1 en waar komt die streep vandaan?
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 | <div id="left"> <h1> GetSimple Features</h1> <ul> <li>XML based data storage</li> <li>Best-in-Class User Interface</li> <li>'Undo' protection & backups</li> <li>Easy to theme</li> <li>Great documentation</li> <li>Growing community</li> </ul> <p>This is your sidebar text. Please change me in <em>Theme -> Edit Components</em></p> <p><a href="http://get-simple.info/download/">Download the Latest GetSimple</a></p> </div> |
Dan zet hij het goed in chrome maar staat het verkeerd firefox in (tegen de bovenkant gedrukt) .quote:Op donderdag 8 maart 2012 14:40 schreef Catch22- het volgende:
geef die h1 eens margin:0; en padding:0;, want hij heeft in Chrome een padding gok ik
er zit ergens een margin of padding die niet goed is. Zonder een codevoorbeeld kan ik je niet vertellen wat en moet je het zelf vinden.quote:Op donderdag 8 maart 2012 14:43 schreef DutchErrorist het volgende:
[..]
Dan zet hij het goed in chrome maar staat het verkeerd firefox in (tegen de bovenkant gedrukt) .
Ik zal even zoeken.quote:Op donderdag 8 maart 2012 15:59 schreef Catch22- het volgende:
[..]
er zit ergens een margin of padding die niet goed is. Zonder een codevoorbeeld kan ik je niet vertellen wat en moet je het zelf vinden.
Dit is echt basis css. Ik neem aan dat dat blok al in een div of soortgelijk element zit, en waarschijnlijk zelfs met een class of een id eraan dat je kan gebruiken om het te stijlen. Dan mag je zelf even gaan zoeken hoe je css gebruikt om borders, achtergrondkleuren en eventueel zelfs een box-shadow toe te voegen.quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:07 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Ik heb een vraag.
Ik heb een webshop en als je hebt besteld dan kom je op de success pagina.
[ afbeelding ]
Nu heb ik daar een stuk omcirkeld waar ik een BOX wil hebben zodat dat stukje opvalt en mensen eerder geneigd zijn om het te delen.
Ik heb gisteren het internet afgespeurd maar ik kan echt niet vinden hoe ik dat nou naar voren kan laten springen. Er moet dus niet alleen een rand omheen maar alles daar binnen moet beetje lichtgrijs zijn.
Kan iemand me hiermee helpen, liefst via Skype.
Het liefst wil ik zo'n systeem maar dat was lastig te maken.
[ afbeelding ]
Bedankt!
quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:15 schreef picodealion het volgende:
[..]
Dit is echt basis css. Ik neem aan dat dat blok al in een div of soortgelijk element zit, en waarschijnlijk zelfs met een class of een id eraan dat je kan gebruiken om het te stijlen. Dan mag je zelf even gaan zoeken hoe je css gebruikt om borders, achtergrondkleuren en eventueel zelfs een box-shadow toe te voegen.
quote:Op vrijdag 2 maart 2012 10:23 schreef Catch22- het volgende:
[html, css, js] Voor Dummies
IK SNAP ER NIETS VAN HELLEP! WAT IS CSS?
We helpen iedereen graag in dit topic, ook mensen die er helemaal niets van begrijpen. Maar we verwachten wel dat je je best doet om het wel te gaan begrijpen. Lees eens wat tutorials en probeer het altijd eerst zelf. Je krijgt hier tips waar je zelf iets mee moet doen.
Ja leuk en aardig en ik begrijp het ook wel. Maar ik heb het al druk zat met andere zaken rondom de business dat ik geen tijd heb om zoveel tijd te spenderen om uit te zoeken hoe ik een box kan maken daar, wat voor jullie a piece of cake is.quote:
Leuk dat je het wil oppakken! Herhaling is inderdaad de heilige graal. En vooral er (voortdurend) mee bezig zijn.quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:53 schreef McCandless het volgende:
Ik ben een beginneling en heb een vraag. Hoeveel tijd gaat het me ongeveer kosten om html en CSS goed onder de knie te krijgen en hoe leer ik mijzelf nou echt een goede manier van code schrijven aan?
Probleem is een beetje dat ik braaf wat tutorials doorgelopen heb, maar dat ik eigenlijk niet echt een project heb waarmee ik het geleerde in praktijk kan brengen. Mijn uiteindelijke doel is dat ik zelf een webshop via een eenvoudig open-source systeem op kan zetten, maar om daar nou meteen mee te beginnen is gewoon nog een stap te ver voor mij.
Hoe hebben jullie het gedaan? Ik vergeet nu vaak al weer wat ik vorige week gelezen/gedaan heb, dus ik neem aan dat succes hem vooral zit in de herhaling?
Tja, ik heb helaas een full-time baan, waardoor voor mij vooral de avond-uren en weekenden overblijven. Moet ik echt gaan denken in jaren voordat ik een fatsoenlijke website kan bouwen?quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:54 schreef donroyco het volgende:
[..]
Leuk dat je het wil oppakken! Herhaling is inderdaad de heilige graal. En vooral er (voortdurend) mee bezig zijn.
Nouja, ik hou me op dit moment veel bezig met SEO dus weet hoe belangrijk het is dat een website goed in elkaar steekt qua techniek en code en heb het er ook zeker wel voor over om dit te leren, maar ik wil wel graag een beeld hebben van hoe lang het zou duren voor ik één en ander weet.quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:58 schreef n8n het volgende:
Zorg alleen alsjeblieft–voor iedereen–dat je wel kwaliteit gaat produceren en niet als zovelen alles snel in elkaar leert te hacken op een manier waarmee nu >80% van alle websites worden gemaakt. Dit betekend veel uitproberen, veel artikelen lezen en elke 'webtaal' gebruiken waarvoor deze bedoeld is.
Ligt er ook aan over welke kennis je beschikt en waar je mee begint. Zou je aanraden om je eerst volledig te focussen op html, de basis van het web. Dan css om de opmaak te leren, javascript voor extra functionaliteit en dan php om daadwerkelijk applicaties te schrijven.quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:58 schreef McCandless het volgende:
[..]
Tja, ik heb helaas een full-time baan, waardoor voor mij vooral de avond-uren en weekenden overblijven. Moet ik echt gaan denken in jaren voordat ik een fatsoenlijke website kan bouwen?
Koop dit boek:quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:58 schreef McCandless het volgende:
[..]
Tja, ik heb helaas een full-time baan, waardoor voor mij vooral de avond-uren en weekenden overblijven. Moet ik echt gaan denken in jaren voordat ik een fatsoenlijke website kan bouwen?
Zorg dat je een goede basis hebt.quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:58 schreef McCandless het volgende:
[..]
Tja, ik heb helaas een full-time baan, waardoor voor mij vooral de avond-uren en weekenden overblijven. Moet ik echt gaan denken in jaren voordat ik een fatsoenlijke website kan bouwen?
krijg jij geld voor dat boek ofzo? allemachtig je loopt die rommel aan iedereen te verkopen pffquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:02 schreef boem-dikkie het volgende:
[..]
Koop dit boek:
http://www.bol.com/nl/p/e(...)010712714/index.html
Bijzonder goed vormgegeven boek om HTML en CSS te leren. Als je even Google'd vind je wel een inkijkexemplaar met wat pagina's.
html en css zijn niet moeilijk om te begrijpen als je de basisfundamenten weet, het is gewoon wat functies leren. Met css is het al wat lastiger, hiermee moet je veel uitproberen omdat het niet altijd werkt zoals gewenst en je hebt wat trucjes te leren. Gelukkig zijn beide uitgebreid gedocumenteerd. Het is vooral een kwestie van tijd.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:00 schreef McCandless het volgende:
[..]
Nouja, ik hou me op dit moment veel bezig met SEO dus weet hoe belangrijk het is dat een website goed in elkaar steekt qua techniek en code en heb het er ook zeker wel voor over om dit te leren, maar ik wil wel graag een beeld hebben van hoe lang het zou duren voor ik één en ander weet.
Dit ja, bij html is semantiek dan ook belangrijk en met css zou ik veel websites maken met alleen een menu of een image gallery om zo uit te proberen wat er mogelijk is.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:03 schreef Catch22- het volgende:
[..]
Zorg dat je een goede basis hebt.
Html
- welke tags zijn er?
- welke tags gebruik je wanneer?
CSS
- Welke properties zijn er?
- Wat is een blockelement?
- Wat doen floats?
JS
- Hoe werkt de basis?
en ga dan proberen een standaard Wordpress installatie te begrijpen. Of probeer een andere site na te maken...
de hoeveelheid tijd die je nodig hebt ligt tussen een half jaar en infinity, afhankelijk van hoeveel tijd je er wekelijks insteekt en hoe snel je het oppakt.
boeken raad ik sowieso nooit aan, altijd verouderd en je leert de manier aan van een ander die in mijn ervaring nooit kunnen tippen aan hoe het 'hoort'. Altijd een beetje halfslachtig naar mijn mening.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:03 schreef Catch22- het volgende:
[..]
krijg jij geld voor dat boek ofzo? allemachtig je loopt die rommel aan iedereen te verkopen pff
Heb je 'm gezien? Ik heb nog nooit eerder zo'n mooi vormgegeven boek gezien die over een 'saai' onderwerp gaat als HTML/CSS.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:03 schreef Catch22- het volgende:
[..]
krijg jij geld voor dat boek ofzo? allemachtig je loopt die rommel aan iedereen te verkopen pff
hoe durf je html en css saai te noemenquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:07 schreef boem-dikkie het volgende:
[..]
Heb je 'm gezien? Ik heb nog nooit eerder zo'n mooi vormgegeven boek gezien die over een 'saai' onderwerp gaat als HTML/CSS.
Boeken sowieso -1quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:07 schreef boem-dikkie het volgende:
[..]
Heb je 'm gezien? Ik heb nog nooit eerder zo'n mooi vormgegeven boek gezien die over een 'saai' onderwerp gaat als HTML/CSS.
fantástischquote:
als je mij een niet partnerprogramma link geeft klik ik en kijk ikquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:02 schreef boem-dikkie het volgende:
[..]
Koop dit boek:
http://www.bol.com/nl/p/e(...)010712714/index.html
Bijzonder goed vormgegeven boek om HTML en CSS te leren. Als je even Google'd vind je wel een inkijkexemplaar met wat pagina's.
Het is toch niet zo moeilijk als mensen hier al zeiden dat je het in een element moet zetten en het stylen? Anderen hier hebben ook hun bussiness, je bent niet de enige.quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:35 schreef Yuri_Boyka het volgende:
[..]
Ja leuk en aardig en ik begrijp het ook wel. Maar ik heb het al druk zat met andere zaken rondom de business dat ik geen tijd heb om zoveel tijd te spenderen om uit te zoeken hoe ik een box kan maken daar, wat voor jullie a piece of cake is.
Ik wil het liefst zoiets als die oranje of die blauwe. Ik heb de files doorgekeken van die specifieke theme waarin dit shorcuts/codes zijn maar daar zie ik door de bomen het niet bos niet meer.
[ afbeelding ]
http://www.bo l.com/nl/p/engelse-boeken/html-css/1001004010712714/index.htmlquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:10 schreef mschol het volgende:
[..]
als je mij een niet partnerprogramma link geeft klik ik en kijk ik
ik ook. ga je gang!quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:10 schreef n8n het volgende:
Mis eigenlijk wel een html/css le pro topic waar artikelen gepost worden en manieren van werken bediscussieerd
wat doet dannyquote:
nice, ik ga ff op zoek naar aanvullende bronnen voor de OPquote:
referral toevoegen aan bol.com en ibood links. Snap het wel hoor, maakt ook weinig uit verderquote:
Zou interessant kunnen zijn!quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:10 schreef n8n het volgende:
Mis eigenlijk wel een html/css le pro topic waar artikelen gepost worden en manieren van werken bediscussieerd
Basis-basis: http://tutsplus.com/course/30-days-to-learn-html-and-css/quote:Op donderdag 8 maart 2012 16:58 schreef McCandless het volgende:
[..]
Tja, ik heb helaas een full-time baan, waardoor voor mij vooral de avond-uren en weekenden overblijven. Moet ik echt gaan denken in jaren voordat ik een fatsoenlijke website kan bouwen?
weet ikquote:Op donderdag 8 maart 2012 17:11 schreef Catch22- het volgende:
[..]
http://www.bo l.com/nl/p/engelse-boeken/html-css/1001004010712714/index.html
dat doet Danny
Merci, en de rest ook natuurlijk! Er is voor mij weer wat werk aan de winkel.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:15 schreef donroyco het volgende:
[..]
Basis-basis: http://tutsplus.com/course/30-days-to-learn-html-and-css/
En daarbij het merendeel wat de rest zegt.
Wie bepaald hoe het hoort dan? Hoe weet ik of ik het doe zoals het 'hoort'?quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:06 schreef n8n het volgende:
[..]
boeken raad ik sowieso nooit aan, altijd verouderd en je leert de manier aan van een ander die in mijn ervaring nooit kunnen tippen aan hoe het 'hoort'. Altijd een beetje halfslachtig naar mijn mening.
de specificatie, daarom is het aan te raden–vind ik–alles achter elkaar te leren, zo leer je elke specificatie los van elkaar en gebruik je deze zoals 'het hoort'. Semantiek is belangrijk. Zoals het hoort is altijd subjectief, toch hebben toonaangevende ontwikkelaars overeenkomstige idealen waardoor ze die positie verkregen hebben.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:24 schreef McCandless het volgende:
[..]
Wie bepaald hoe het hoort dan? Hoe weet ik of ik het doe zoals het 'hoort'?
Er zijn gigantisch veel blogs over frontend development met allerlei verschillende inzichten en do's en don'ts. En Google schrijft ongeveer de wet voor over SEO. Maar uiteindelijk vind je gewoon je eigen stijl.quote:Op donderdag 8 maart 2012 17:24 schreef McCandless het volgende:
[..]
Wie bepaald hoe het hoort dan? Hoe weet ik of ik het doe zoals het 'hoort'?
Werkte idd niet, heb gewoon een id en class gebruiktquote:Op woensdag 7 maart 2012 11:34 schreef Mirel het volgende:
Ohik wist niet dat je 2 classes kon doen op 1 element. Ik deed altijd een class en id als het nodig was.
Nicequote:Op donderdag 8 maart 2012 17:13 schreef Catch22- het volgende:
[..]
referral toevoegen aan bol.com en ibood links. Snap het wel hoor, maakt ook weinig uit verder
Frontenddevelopers topic #1 : Go Pro!
ta-daa! Voor de pro's
kan gewoon, scheiden met spatie en je kan ze onafhankelijk van elkaar beïnvloeden. Stiekem zijn id's er alleen voor anchor links en voor extra gewicht in de css.quote:Op donderdag 8 maart 2012 19:26 schreef Mirel het volgende:
[..]
Werkte idd niet, heb gewoon een id en class gebruikt
Meerdere classes in hetzelfde attribuut zetten, en scheiden met spaties. <p class="class1 class2 class3">quote:Op donderdag 8 maart 2012 19:26 schreef Mirel het volgende:
[..]
Werkte idd niet, heb gewoon een id en class gebruikt
textarea maak je op met rows= en cols= in de tag.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 14:45 schreef RenRen- het volgende:
Toch niet, ik weet even niet wat ik moet doen.
Ik heb een contactformulier met onderin een textarea. Ik heb in een voorvertoning in Firefox de textarea staan en daar is hij netjes 200px hoog. Als ik het bestand inclusief CSS upload naar mijn server en het dan online bekijk, is hij 30px hoog. Ik dacht dat dat niet klopte, dus heb het bestand van de server bekeken en daarin staat ook gewoon dat de textarea 200px hoog is.
Waarom laat hij dat niet zien? Hard F5 heb ik al gedaan, op een andere computer die nog niet op de server was geweest, klopte het ook niet.
Hij pakt height prima bij de andere formulieren hoor, dus het werkt wel.quote:Op vrijdag 9 maart 2012 15:11 schreef Catch22- het volgende:
[..]
textarea maak je op met rows= en cols= in de tag.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |