Klopt.quote:Op donderdag 1 maart 2012 14:51 schreef HeatWave het volgende:
Een aantal argumenten hier zijn echt niet fout ofzo, maar "de gebruiker die het maximale uit zijn PC wil halen" maakt echt maar een marginaal deel uit van de totale gebruikers.
95% van de gebruikers snapt geen sodeflikker wat ie aan het doen is, dus ja, minder is meer.
Wellicht, maar dat is echt niet slecht ofzo. Ik stam ook uit de tijd dat je dipswitches moest omzetten om je PC aan de praat te krijgen, maar het is gewoon logisch dat iets wat meer mainstream wordt, gemakkelijker te gebruiken wordt.quote:
dat kan natuurlijk ook, zelfde als met Windows 7 Starterquote:Op donderdag 1 maart 2012 14:49 schreef Adames het volgende:
[..]
Of ze bieden die mogelijkheid alleen in de Professional versie en niet in deze Consumer Preview wat waarschijnlijk de Home Premium versie gaat worden.
Dat is iets dat ik écht niet snap: Waarom al die verschillende versies?quote:Op donderdag 1 maart 2012 14:57 schreef Casino.Bob het volgende:
[..]
dat kan natuurlijk ook, zelfde als met Windows 7 Starter
Maar wat jij wil is niet interessant voor Ms, die willen weten wat de massa wil.quote:Op donderdag 1 maart 2012 14:59 schreef Computerfluisteraar het volgende:
[..]
Dat is iets dat ik écht niet snap: Waarom al die verschillende versies?Ik wil geavanceerde instellingen ook kunnen bereiken in andere versies.
Dat zal per persoon kunnen verschillen en helemaal afhangen van het doel waar de PC voor wordt gebruikt.quote:Op donderdag 1 maart 2012 14:49 schreef drbarisart het volgende:
[..]
Wat noem jij 'het maximale uit de PC halen'? Geef eens wat voorbeelden
Goed voorbeeld ja... Ik weet nog hoe het vroeger een vrij 'lelijk' programma was, maar het werkte wel razendsnel en dondersgoed, gewoon precies waar je het voor wilde gebruiken. Toen kwamen er allerlei grafische updates, waarna er automatisch connecties werden gemaakt met allerlei 'nieuwsfeeds' waar ik totaal niet op zat te wachten, werden er verdere elementen van 'de cloud' ingeschakeld... En je eindigde met een log gedrocht wat 3 minuten duurde om op te starten.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:17 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
Dit hele nieuwe continu verbonden met de cloud, standaard bijgeleverde apps, etc doet mij denken aan Android, waar allerlei totaal overbodige programma's continu op de achtergrond draaien ten koste van de performance. En als ik kijk naar hoe Microsoft in het verleden van een simpel doeltreffend programmaatje als 'Windows messenger' in de loop van de tijd een traag verschrikkelijk log gedrocht wist te maken als 'Microsfoft Live Messenger', heb ik niet veel vertrouwen meer in hun visie op het 'gebruikersvriendelijker' maken.
Het is niet zo interessant om het geheugen gebruik te meten als de computer toch niks doet, als je computer 2 GB geheugen gebruikt vanwege applicaties in de achtergrond, is dat niet negatief. Als je ze opnieuw nodig hebt, starten ze gelijk op, als ze niet nodig zijn worden ze gelijk gedumpt. Iets wat niet erg is.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:17 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
Dat zal per persoon kunnen verschillen en helemaal afhangen van het doel waar de PC voor wordt gebruikt.
Een gamer zal wellicht van alles en nogwat willen 'tweaken' mbt drivers videokaart en weet ik veel wat voor andere hardwareinstellingen, hij/zij zal daarom letterlijk het maximale uit de PC willen halen op het gebied van performance.
Voor mij betekent het maximale uit mijn pc halen juist mijn pc laten draaien met het minimaal benodigde. Ik heb hierbij graag maximale controle op wat er gebeurt op mijn PC.
Om het even simpel te zeggen: in mijn ervaring wordt Windows na verloop van tijd vaak trager door allerlei troep die erop is geinstalleerd, onnodige programma's die bij het opstarten geladen moeten worden en op de achtergrond draaien en door troep die ooit is ge-uninstalled, maar nog wel sporen/troep heeft achtergelaten op je PC.
Ik probeer daarom mijn PC ordelijk te houden door zelf te bepalen wat maar vooral waar ik software installeer (beter overzicht of het wel/niet volledig verwijderd is, al maken programma's tegenwoordig helaas vaak ook nog allerlei andere ongewenste directories aan), eens in de zoveel tijd controleer ik of er in de registry niet allerlei loze koppelingen van allang verwijderde software zijn blijven staan, ik ontvang alleen een notificatie van automatische updates, ik gebruik (in ieder geval thuis) geen onzin als Outlook en ik heb het aantal onnodige programma's dat draait op de achtergrond beperkt tot een minimum. (Dus 'programma draaien bij opstarten' zoveel mogelijk uit, kan het niet uit: programma weg tenzij onmisbaar)
En als ik dan zie hoe perfect mijn PC altijd werkt en ik vergelijk het met de trager geworden PC's van veel 'leken', dan zie ik een duidelijk verschil in performance.
Dit hele nieuwe continu verbonden met de cloud, standaard bijgeleverde apps, etc doet mij denken aan Android, waar allerlei totaal overbodige programma's continu op de achtergrond draaien ten koste van de performance. En als ik kijk naar hoe Microsoft in het verleden van een simpel doeltreffend programmaatje als 'Windows messenger' in de loop van de tijd een traag verschrikkelijk log gedrocht wist te maken als 'Microsfoft Live Messenger', heb ik niet veel vertrouwen meer in hun visie op het 'gebruikersvriendelijker' maken.
-edit: Overigens ben ik absoluut geen die-hard pc gebruiker die er alles van weet, maar ik hou mijn PC wel graag netjes-
Maar ik heb het toch niet over geheugen? Programma's die op de achtergrond blijven draaien gebruiken ook processorkracht en dat gaat ten koste van de performance.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:35 schreef Adames het volgende:
[..]
Het is niet zo interessant om het geheugen gebruik te meten als de computer toch niks doet, als je computer 2 GB geheugen gebruikt vanwege applicaties in de achtergrond, is dat niet negatief. Als je ze opnieuw nodig hebt, starten ze gelijk op, als ze niet nodig zijn worden ze gelijk gedumpt. Iets wat niet erg is.
Interessant is pas om het geheugen en processorgebruik te meten van die programma's in de achtergrond, indien de pc zwaar bezig is. Als je een zooi programma's in de achtergrond hebt draaien en je start een stressprogramma op voor je pc, dan zal een goed OS pas op dat moment zijn geheugen vrij maken voor dat intensieve programma.
Die gebruiken de processorkracht niet, ze staan op idle.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:47 schreef KreKkeR het volgende:
[..]
Maar ik heb het toch niet over geheugen? Programma's die op de achtergrond blijven draaien gebruiken ook processorkracht en dat gaat ten koste van de performance.
Daarnaast vind ik het sowieso irritant wanneer Windows eerst 10 minuten bezig is met opstarten omdat er eerst allerlei onzinprogramma's moeten worden opgestart (dit ongeacht of dat ze daadwerkelijk op de achtergrond zullen draaien of alleen in het geheugen worden geladen).
Waar zit de zoekfunctie dan?quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:55 schreef Dimens het volgende:
Zoeken gaat ook wel erg fijn moet ik zeggen.
Rechts waar ook je home zit. Daar kun je op Zoeken klikken en vanaf daar kun je zoeken in al je apps.quote:
mwa, dan vond ik daar W7 toch wel beter in. Ging wat sneller. Alleen was die functie iets te verborgen.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:56 schreef Dimens het volgende:
[..]
Rechts waar ook je home zit. Daar kun je op Zoeken klikken en vanaf daar kun je zoeken in al je apps.
Windows 7 vond eigenlijk nooit waar je naar opzoek was. In OSX gaat dit zoveel beter en sneller en hier werkt het ook wel lekker.quote:Op donderdag 1 maart 2012 15:58 schreef Adames het volgende:
[..]
mwa, dan vond ik daar W7 toch wel beter in. Ging wat sneller. Alleen was die functie iets te verborgen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |