SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Het gereedschap dat ik nog moet kopen. Gaat waarschijnlijk het volgende worden:
Kap- en verstekzaag + tafel: Bosch GCM 8S/PCM 8S, inclusief een PTA 2400. Eventueel een Black & Dekker SMS 500 of Makita LS0714L met bijpassende tafel.
Decoupeerzaag: Bosch PST 900 PEL
Een "tafelzaag" (hoe heten die dingen??) gaat waarschijnlijk de Bosch PTS 10 worden.
Compressor gaat waarschijnlijk een Stanley 2.5 PK 50L worden, omdat ik het niet alleen voor een spijkerpistool wil gaan gebruiken (dan is 20L al genoeg), maar ook voor andere doeleinden.
En een aggregaat (altijd handig als backup, 3000W), Stanley SG3000
[ Bericht 12% gewijzigd door Bouwclone op 01-03-2012 08:49:37 ]Is een huis aan het bouwen in Noorwegen:
Topicreeks: Huis bouwen in Noorwegen
140m2 is het wandoppervlakte zonder deuren, ramen en andere uitsparingen (en de badkamer en het washok hebben geen verf nodig). Plafondhoogte is 240 of 250.quote:Op woensdag 29 februari 2012 16:41 schreef fokexpert het volgende:
Klinkt erg leuk! Zeker omdat alles in een relatief korte tijdsduur wordt gerealiseerd.
Die 140M2? Is dat totale grondopvervlakte van het hele huis?
Midden-Noorwegen, en ja, om zelf in te wonen.quote:Op woensdag 29 februari 2012 17:46 schreef winterapfel het volgende:
Deze ga ik volgen! *nordic countries fan is*
Welke regio ga je bouwen? Ga je er zelf ook in wonen?
Nationaliteit is irrelevant voor een bouwvergunning.quote:Op woensdag 29 februari 2012 18:04 schreef Nickenator het volgende:
Ah nice, effe postje dumpen zodat ik 't kan volgen.![]()
Ga je geen problemen krijgen met vergunning(en)? Ik hoorde dat ze in Noorwegen immigranten ook als immigranten behandelen... No clue in hoeverre dit klopt, ofc.
Ben benieuwd!
Daar kom ik tijdens het bouwen wel achter.quote:
In Zweden?quote:Op woensdag 29 februari 2012 22:13 schreef Wzrd het volgende:
Wat een moed om dit te gaan doen!![]()
Waarom heb je besloten om in zweden een huis te bouwen?
Verder kan ik alleen maar zeggen dat de tekeningen veelbelovend zijn,
en ik ga meegenieten.
Zo wel ja.quote:Op woensdag 29 februari 2012 23:22 schreef MaGNeT het volgende:
[..]
Het wordt gebouwd in Zweden en geplaatst in Noorwegen, dus het klopt min-of-meer
Scheelt minimaal 50.000¤ en ze konden sneller bouwen (want de kelder en de rest kan parallel), wat ook nog eens flink scheelt qua rentekosten op de bouwlening (want ik betaal pas 1 dag voordat het huis daadwerkelijk geplaatst wordt ipv steeds een beetje). Bouwen in de winter is ook niet echt aan te raden qua kou en vocht. Nu bouwen ze het huis in een droge fabriekshal met stabiele temperatuur en dat scheelt ook weer in de eventuele vochtproblemen.quote:Op woensdag 29 februari 2012 22:13 schreef Wzrd het volgende:
Wat een moed om dit te gaan doen!![]()
Waarom heb je besloten om in zweden een huis te bouwen?
Verder kan ik alleen maar zeggen dat de tekeningen veelbelovend zijn,
en ik ga meegenieten.
Problemen waarmee? In Nederland wordt ook gewoon gebouwd als het +30 is, en 't is dan niet de bedoeling dat die huizen bij -20 spontaan instorten.quote:Op donderdag 1 maart 2012 19:46 schreef Vinz0r het volgende:
Je zegt nu zelf dat t in een fabriekshal gebouwd wordt met stabiele temperaturen maar kan dat geen problemen opleveren later met de winter?
Omdat het een houten huis is en hij de link legt met laminaat denk ik dat hij verwijst naar het krimpen/uitzetten van hout. De problemen zij dan niet van instorten zoals jij het er ineens van maakt maar het werken van hout en de gevolgen zoals geluiden en evt. scheuren of zelfs ramen die breken.quote:
T leek mij dat er een grote 'schok' door t hout zou gaan waardoor t meer zou gaan uitzetten/krimpenquote:Op donderdag 1 maart 2012 20:08 schreef Light het volgende:
[..]
Problemen waarmee? In Nederland wordt ook gewoon gebouwd als het +30 is, en 't is dan niet de bedoeling dat die huizen bij -20 spontaan instorten.
Nee, dat levert geen problemen op. In ieder geval niet meer dan met ter plekke bouwen (vaak met natte materialen). Hout werkt hoe dan ook, afhankelijk van de temperatuur. En als het huis eenmaal staat kan je toch niks aan de buitentemperatuur doen.quote:Op donderdag 1 maart 2012 19:46 schreef Vinz0r het volgende:
Je zegt nu zelf dat t in een fabriekshal gebouwd wordt met stabiele temperaturen maar kan dat geen problemen opleveren later met de winter?
Neem bijv laminaat,dat moet je ook bijna altijd eerst op kamertemp laten komen.
Werk is geen probleem.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 08:46 schreef zxperia het volgende:
Wonen in Noorwegen lijkt me heerlijk!
Maar hoe zit het me je werk? Heb je dat daar, of is het een vakantiehuis (lijkt me niet)?
Ja, dat wel, maar het grondwerk, en met name betonwerk is nog een variabele waar ik voorlopig geen controle over heb.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 09:19 schreef Leandra het volgende:
[..]
Ik neem aan dat je wel weet wat de prefab je gaat kosten?
Dat is het... een soortgelijk huis als bouwpakket kopen en ter plekke in elkaar laten zetten kost vanaf 300.000¤, en dan heb je geen keuken of verwarming er bij inbegrepen.quote:Op vrijdag 2 maart 2012 09:25 schreef Leandra het volgende:
Darn, en ik maar denken dat zo'n prefab veel goedkoper zou zijn
Laat die hoop maar varen jaquote:Op vrijdag 2 maart 2012 09:25 schreef Leandra het volgende:
Darn, en ik maar denken dat zo'n prefab veel goedkoper zou zijn
Ze bouwen ongeveer 200 huizen per jaar in die fabriek, en ze gebruiken maar 5-6 verschillende moduletypes om hun 9 verschillende huistypes in elkaar te zetten (ieder met een andere dakconstructie en samenstelling van kamers). Het is net Legoquote:Op vrijdag 2 maart 2012 09:28 schreef MMach het volgende:
[..]
Laat die hoop maar varen jahet voordeel van prefab houtskeletbouw is de snelheid, vrijheid in architectuur en isolatie/leefklimaat. De traditionele bouwwijzen zijn soms veel goedkoper, maar hebben uiteindelijk andere nadelen.
Misschien dat de huizen in kitvorm die met meerdere aantallen tegelijk worden gebouwd, goedkoper kunnen zijn.
Mwah, dat ligt er aan in welke regio je wilt bouwen hoor. In de kop van Noord-Holland, Groningen en Friesland zijn ze stukken soepeler dan zuidelijker daarvanquote:Op vrijdag 2 maart 2012 15:31 schreef klusfoobje het volgende:
2.4 euro ton, das excl grond ?
Ben overigens wel een tikje jaloers moet ik toegeven. Noorwegen en Zweden ed zijn landen waar nog gewoon ruimte is om adem te halen zonder direct allerlei gezeik t ehebben.
Die normen en waarden waar balkie het over had, die vind je hier nog...
Er valt bijzonder weinig te zien, maar zo ziet het er momenteel uit (naja, vorig jaar een keer, nu ligt er vast nog sneeuw):quote:
De foto laat maar een deel van het stuk grond zien, het is groterquote:Op donderdag 8 maart 2012 13:42 schreef MaryMouse het volgende:
Ik kan mij nog niet voorstellen dat op dat stukje bebosde heuvel een heel huis kan komen.
Uiterst rechts op de foto lijkt een stukje weg zichtbaar te zijn. Je huis komt dus verzonken te liggen t.o.v. de weg?
Bad = badkamer (soms slechts toilet, maar meestal volledig met douche/bad)quote:Op donderdag 8 maart 2012 14:15 schreef Geralt het volgende:
Op een van de tekeningen staat bij de badkamer bad en bij een andere kamer bod.
Is dat de bodkamer en zoja wat is een bodkamer?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |