Net bij de Aldi Süd een gevlogen Mango gekocht 1,49, smaakte uitstekendquote:Op zaterdag 18 februari 2012 18:34 schreef Terpentin07 het volgende:
Kaufland is natuurlijk ook niet de beste supermarkt. Verkoopt wel veel a merken maar heeft verder een el cheepo sfeer a la Aldi en co. Ik vind zelf Rewe en Edeka goede supermarkten met grote versafdelingen en ook tegenwoordig meer exotischere producten.
Ik zag daar ook een hele (kleine) zalm in de diepvries liggen, heb je die toevallig wel eens geprobeerd?quote:Op zaterdag 18 februari 2012 18:48 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Net bij de Aldi Süd een gevlogen Mango gekocht 1,49, smaakte uitstekend
Yup, het is treurig. Want het is maar bak-off brood. Het lekkerste vind ik vers zwaar duits brood. Maar ik ben ook gek op van die italiaanse dingen. Die broodjes zijn al oud voor je ze gesmeerd hebt.. maar lekker!quote:Op vrijdag 17 februari 2012 23:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
ik kan daar best verdrietig van worden, dat het brood uit de zelfbediening afbak van de Lidl beter is dat de "Warme Bakker" in NL je verkoopt
Nee, die zijn gekruid toch? Ik wil geen gemarineerde of voorbereid vlees of vis, dat wil ik zelf doenquote:Op zaterdag 18 februari 2012 19:01 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Ik zag daar ook een hele (kleine) zalm in de diepvries liggen, heb je die toevallig wel eens geprobeerd?
Ik dacht het niet, maar ik zal er komende week eentje meenemen.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 22:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, die zijn gekruid toch? Ik wil geen gemarineerde of voorbereid vlees of vis, dat wil ik zelf doen
Ik vind de Kaufland meer een Bas/Dirck en de Edeka vergelijkbaar met een AH.quote:Op zaterdag 18 februari 2012 18:34 schreef Terpentin07 het volgende:
Kaufland is natuurlijk ook niet de beste supermarkt. Verkoopt wel veel a merken maar heeft verder een el cheepo sfeer a la Aldi en co. Ik vind zelf Rewe en Edeka goede supermarkten met grote versafdelingen en ook tegenwoordig meer exotischere producten.
Nederlanders eten ook erg veel groenten, traditioneel, goed nederlands gezin heeft op de avonddis warme groenten en een salade, en ziet aardappels niet als groente.quote:Op zondag 19 februari 2012 11:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Grappig, in Nederland zijn de weekendknallers vaak groente en fruit. Bij Kaufland is het alleen maar vlees.
Gelukkig wel. Ik ben gek op groente en kan prima een aantal dagen zonder vlees. Ik vond het wel een opvallend cultuurverschil. Ben blij dat je er bent, heb zo nog een vraag in het 'hoe maak ik het klaar' topic .quote:Op zondag 19 februari 2012 11:03 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nederlanders eten ook erg veel groenten, traditioneel, goed nederlands gezin heeft op de avonddis warme groenten en een salade, en ziet aardappels niet als groente.
Knödelquote:Op zondag 19 februari 2012 11:20 schreef Karina het volgende:
Mijn moeder kocht deze dingen altijd, Knödel
[ afbeelding ]
Zo gezegd, zo gedaan. Ze waren niet gekruid, ca 1,5kg per stuk en ze kosten 3.99 per kilo. Echte aanrader, hij heeft goed gesmaaktquote:Op zondag 19 februari 2012 09:34 schreef CafeRoker het volgende:
[..]
Ik dacht het niet, maar ik zal er komende week eentje meenemen.
Je hebt daar meerdere soorten, Semmelknoedel worden van brood gemaakt (broodjes), er zijn er ook van griesmeel, aardappel, half om half brood/aardappel, met lever, etc etcquote:Op zondag 19 februari 2012 11:20 schreef Karina het volgende:
Mijn moeder kocht deze dingen altijd, Knödel
[ afbeelding ]
Ik neem meestal die soep mee van Knorr waar ze in zitten, ook erg lekker.quote:Op zondag 19 februari 2012 11:20 schreef Karina het volgende:
Mijn moeder kocht deze dingen altijd, Knödel
[ afbeelding ]
Bedoel je niet Klopse of Kloese?quote:Op woensdag 22 februari 2012 20:58 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Ik neem meestal die soep mee van Knorr waar ze in zitten, ook erg lekker.
Het is trouwens Maggi.quote:Op woensdag 22 februari 2012 21:01 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bedoel je niet Klopse of Kloese?
Klopt, als er iemand van de familie naar Duitsland gaat nemen ze altijd allerlei verschillende mee. Ik vind het een beetje te plakkerig. Die met griesmeel zijn de Klossen toch dacht ik?quote:Op woensdag 22 februari 2012 20:56 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je hebt daar meerdere soorten, Semmelknoedel worden van brood gemaakt (broodjes), er zijn er ook van griesmeel, aardappel, half om half brood/aardappel, met lever, etc etc
Kloeschen dus, traditioneel maak je die van merg, griesmeel of paneermeel en ei.quote:Op woensdag 22 februari 2012 21:10 schreef Curiosity het volgende:
[..]
Het is trouwens Maggi.
http://www.maggi.de/produ(...)T.z_navi=suche_is_rp
Er zijn veel variaties en formaten, het is nog erger dan pasta in italie. En ze worden van allerlei ingrediënten gemaakt voor allerlei toepassingen, de grootste zijn serviettenknoedel, een enorme knoedel in een doek gekookt waar plakken van gesneden worden. Er zijn ook kleintjes van hazelnoten gemaakt, heerlijk bij een wildragout. Zo heb je ook Käsenockerl, een kleine soort gemaakt van griesmeel ei en kaas, verrukkelijk in de soep,quote:Op woensdag 22 februari 2012 21:17 schreef Karina het volgende:
[..]
Klopt, als er iemand van de familie naar Duitsland gaat nemen ze altijd allerlei verschillende mee. Ik vind het een beetje te plakkerig. Die met griesmeel zijn de Klossen toch dacht ik?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |