abonnement Unibet Coolblue
  dinsdag 7 februari 2012 @ 16:43:10 #1
37149 slashdotter3
Arrow to the knee!
pi_107718100
http://www.hln.be/hln/nl/(...)en-vis-te-eten.dhtml

Vis is gezond, horen we heel vaak zeggen. Maar daar moeten we toch een pak bedenkingen bij plaatsen. De Nederlandse kenner Dos Winkel schreef er al enkele boeken over en blijft zich inspannen voor onze oceanen. Als ervaren duiker zag hij met zijn eigen ogen wat er onder water aan het gebeuren is.



"Het is geen gemakkelijke boodschap", schrijft hij. "Nu veel mensen eindelijk beginnen te begrijpen waarom we de vleesconsumptie moeten minderen, of eigenlijk stoppen, komt ook vis zwaar onder vuur te liggen. In samenwerking met de Sea First Foundation geeft Dos Winkel tien redenen waarom we geen vis meer mogen eten.



1. Overbevissing
In Europa is 88 procent van de visbestanden al overbevist of ingestort. Er is weinigen reden tot optimisme, want voor 2012 zijn de door wetenschappers geadviseerde quota door de Europese visserijministers al met 40 procent overschreden. Als er echter niets verandert, voorspellen wetenschappers dat de zeeën tegen 2048 leeg zullen zijn. Ook in een rapport van de VN wordt voorspeld dat er tegen 2050 geen vis meer zal zijn. De Europese sector gaat dan maar andere wateren leegvissen, maar lokale vissers delen niet in de winst. Een bijkomend probleem is dat veel van de gevangen vis uiteindelijk verwerkt wordt tot voer voor andere dieren.



2. Bijvangst
Ieder jaar worden ongeveer 45 miljard kilo zeedieren uit zee gevist die we kunnen omschrijven als bijvangst. Dat zijn dieren die men niet wil of mag vangen en in 99 procent van de gevallen dood overboord worden gegooid. Het gaat dan niet enkel om vissen, maar ook walvisachtigen, dolfijnen, zeeschildpadden en zeevogels. Wanneer ze verstrikt raken in vislijnen of netten, zijn de dieren kansloos.



3. Duurzaamheidslabels
Het bekendste duurzaamheidslabel is MSC (Marine Stewardship Council). Volgens de Sea First Foundation mogen we ook dergelijke labels niet blindelings vertrouwen. Er zouden verwoestende boomkorvisserijen en long line visserijen bestaan die een MSC-label hebben.



4. Haaienmoord en tonijn
Een derde van alle haaiensoorten wordt met uitsterven bedreigd. Naar schatting worden jaarlijks 100 miljoen haaien gedood om hun vinnen. In 2006 was dat nog 120 miljoen, maar de daling is enkel te wijten aan het feit dat er minder haaien zijn. Niet China, maar de Europese vissers blijken de grootste leveranciers van haaienvinnen aan het Verre Oosten te zijn. Na het afsnijden van de vinnen worden de haaien levend terug in zee geworpen waar hen een gruwelijke dood te wachten staat, enkel voor een kom soep die in Azië veel aanzien geniet. Tonijn vormt een ander probleem: de blauwvintonijn is zo goed als uitgestorven, waardoor nu ook andere tonijnsoorten overbevist worden.



5. Kweekvis en mangrovebossen
Mangrovebossen zijn belangrijke kraamkamers voor vele vissoorten. Het zijn struiken en bomen die in zout water leven. Tussen hun wortels - begroeid met algen, wieren, oesters, sponzen,... - kunnen jonge vissen zich verschuilen wanneer gevaar dreigt. Helaas verdwijnen deze bossen over de hele wereld om plaats te maken voor scampi- en viskwekerijen. De kweekvis wordt er in een beperkte ruimte gehouden en dus zijn deze praktijken heel dieronvriendelijk. Duurzaam is het ook al niet, want de kwekerij wordt overgoten met antibiotica en andere medicatie. Momenteel is ongeveer de helft van alle garnalen uit zulke kweekvijvers afkomstig. Waar ze gekweekt worden is de omgeving vaak zo zwaar vervuild dat mensen ziek worden. Ook zalmkwekerijen in Noorwegen en Chili vormen een probleem. Onder de kwekerijen ontstaan zogenaamde 'dead zones', waar niets meer leeft door het gebruik van medicijnen.



6. Vervuiling en onze gezondheid
Er zijn verschillende manieren waarop ons milieu en de zeeën vervuild worden. De meest voorkomende gifstoffen zijn dioxines, dioxineachtige pcb's en zware metalen als kwik en cadmium. Ongeveer 95 tot 98 procent van de dioxines komen via voedsel in ons lichaam terecht. Vis blijkt twintig keer meer dioxines te bevatten dan vlees en melk, en tien keer meer dan eieren.

Een ander probleem is plastic. Midden op de Stille Oceaan is een gebied dat minstens zo groot is als West-Europa en dat een enorme hoeveelheid plastic afval bevat. Het wordt de "plastic soep" genoemd. De drijvende massa plastic wordt in stand gehouden door de maalstroom van de Stille Oceaan, die op zijn beurt ontstaat door de passaatwinden. In alle oceanen zijn dergelijke gebieden ontdekt. Veel vogels, schaaldieren en zeehonden raken verstrikt in de plastic ring van een sixpack. Stormvogels en schildpadden sterven vaak omdat ze het afval opeten. Ook veel vis ziet hier een snelle hap in. In deze gebieden wordt ook veel vis gevangen waardoor een stukje van de plastic afvalberg op ons bord terechtkomt. En in plastic zitten opnieuw heel veel gifstoffen.

Lawaai kan eveneens een vorm van vervuiling zijn. Olieboringen, windmolens en sonar zijn voor miljoenen dieren per jaar funest. Walvissen en dolfijnen stranden door sonar, maar voor de meeste dieren is het dodelijk omdat hun hersenen en oren worden opgeblazen. Ze zakken echter direct naar de zeebodem zodat we niet weten hoeveel slachtoffers lawaai precies eist.



7. Gifstoffen
Vis bevat dus veel meer gifstoffen dan ander voedsel. Vooral vette vis kan heel schadelijk zijn voor onze gezondheid. Volgens de universiteit van Gent zou de helft van alle dioxines in ons lichaam afkomstig zijn van vis. Toch wordt vaak gesteld dat het eten van vette vis belangrijk is vanwege de vetzuren die zij bevatten. Deze Omega-3 vetzuren maken de vissen echter niet zelf, maar krijgen ze binnen via hun voedsel en tijdens de ademhaling via hun kieuwen. Het betreft Omega-3 bevattende eencellige planktonalgen. Veel plantaardige producten bevatten ook de moedervorm van Omega-3, zoals walnoten, lijnzaadolie en koolzaad.



8. Voedselvergiftiging
Voedselvergiftiging door het eten van vis en schaaldieren is zowat de meest voorkomende vorm van voedselvergiftiging. Ciguatera is een vergiftiging die ontstaat door het eten van tropische vis. Deze aandoening komt vooral voor in gebieden waar ook koraalriffen zijn. Het gaat om soorten als barracuda, zeebaars, snapper, murene, etc. Deze vorm van vergiftiging veroorzaakt maag-, darm- en neurologische klachten. Mogelijk wordt het gif ook door seksuele gemeenschap of borstvoeding doorgegeven door reeds besmette patiënten. De klachten kunnen jaren aanhouden. Ook als vis onvoldoende gekoeld is, kunnen we getroffen worden door vergiftiging.



9. Verzuring: CO2 en O2
Oceanen zijn de grootst zuurstofbron op aarde. Tot 70 procent van de zuurstof wordt door zeeplanten aangemaakt. Ze nemen CO2 op en geven zuurstof af. Door de hoge CO2-uitstoot kunnen planten in zee lang niet alles verwerken. Hierdoor verzuren de oceanen en dat is vooral voor koralen dramatisch. Ook veel schaaldieren hebben het moeilijk. Zou er meer vis rondzwemmen, dan zou er nog veel meer CO2 kunnen worden opgenomen. Vis krijgt met zijn voedsel en tijdens zijn ademhaling via de kieuwen het in zeewater opgeloste kalk binnen. De vis produceert dan in zijn ontlasting CaCO3, een stof die een uitstekende buffer blijkt voor CO2.



10. Dierenwelzijn
We moeten tot slot ook even aan het welzijn van de dieren zelf denken. Jaarlijks worden door de visserij tussen één en drie triljoen dieren gevangen, die allen een gruwelijke dood sterven. Dieren die voor consumptie gedood worden, moeten volgens de regels van de Europese Unie binnen één seconde sterven of voldoende verdoofd zijn. Voor vissen bestaat er echter geen wetgeving. Uit onderzoek is gebleken dat vissen wel degelijk pijn voelen, aangezien ze een sterk ontwikkeld centraal zenuwstelsel hebben. Ook stress en angst worden op min of meer dezelfde wijze ervaren als door zoogdieren en vogels. Soms kan het uren duren voor een vis sterft en vissen hebben nog een groot probleem: ze kunnen niet schreeuwen.
pi_107718135
maar het is wel lekker vooral kibbeling :9~
/A/non's with his waifu, all's right in the world.
pi_107718215
TS plaatst 10 redenen om wel vis te eten voordat het op is.
pi_107718224
Ik ga even wat vissticks in de pan flikkeren hier want ik heb honger gekregen van je verhaal
(en ik ben pas bij nummer 6)

:9~
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_107718236
Vis is gewoon gezond. Veel eiwitten, goede vetten. Klaar.
pi_107718393
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:44 schreef De_Dakgoot het volgende:
maar het is wel lekker vooral kibbeling :9~
De kibbeling is een vis die vooralsnog ook niet met uitsterven wordt bedreigd.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 16:51:48 #7
98593 KlappernootatWork
Tot mijn strot in het genot..
pi_107718405
ik gooi iig even een paar garnalen in mijn wok.
Shit! werken zuigt...
Op donderdag 22 november 2007 @ 12:42 schreef Neelis het volgende: Rabbelneuteaantwaark ?
  dinsdag 7 februari 2012 @ 16:52:35 #8
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_107718432
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:47 schreef Polyfemos het volgende:
Vis is gewoon gezond. Veel eiwitten, goede vetten. Klaar.
Wilde vis is gezond maar overbevist. Kweekvis is niet gezond want komt van dubieuze lokale visboertjes. Erg jammer, vind vis erg lekker.
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
pi_107718453
Nou ja, het zal vast zo zijn dat je veel vis beter niet kunt eten, maar helaas geldt dat tegenwoordig zo ongeveer voor alles. Kip zit ook vol met antibiotica. Vlees is milieu-onvriendelijk. Vegetarisch dan maar? Ja, alsof de sojaproductie de wereld veel goeds zal brengen.

Kortom; wat mag ik dan nog wél eten? :?
pi_107718498
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:53 schreef k_man het volgende:
Nou ja, het zal vast zo zijn dat je veel vis beter niet kunt eten, maar helaas geldt dat tegenwoordig zo ongeveer voor alles. Kip zit ook vol met antibiotica. Vlees is milieu-onvriendelijk. Vegetarisch dan maar? Ja, alsof de sojaproductie de wereld veel goeds zal brengen.

Kortom; wat mag ik dan nog wél eten? :?
Pizza, want dat is groente.
pi_107718599
Mooie plaatjes vis hoor! Ik zal het denk ik wel blijven eten.
ADHD-C
  dinsdag 7 februari 2012 @ 16:58:23 #12
58834 Catbert
The evil HR Director.
pi_107718630
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:57 schreef LazyDave het volgende:
Mooie plaatjes vis hoor! Ik zal het denk ik wel blijven eten.
Niet na 2048 :P
"[...] a large number of the teenagers claiming Asperger's are, in fact, merely dicks."
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:00:10 #13
231576 -Techno-
De kracht van herhaling
pi_107718696
quote:
6s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:51 schreef k_man het volgende:

[..]

De kibbeling is een vis die vooralsnog ook niet met uitsterven wordt bedreigd.
"De kibbeling" bestaat helemaal niet :') Kibbeling wordt gemaakt van kabeljauw/koolvis/heek/wijting/pollak.
We stoppen niet met spelen omdat we oud worden.... We worden oud omdat we stoppen met spelen.
pi_107718726
Tja als we alle propaganda moeten geloven kunnen we nauwelijks nog consumeren. Helaas zitten we al zo ver in de consumptie maatschappij met een hoge vorm van kapitalisme dat je de boot niet zo maar 180 graden zal laten draaien.
pi_107718733
Nog los van ons buitensporige consumpiepatroon en de manier waarop dat wereldwijd doorwerkt, kunnen we ons nu ook afvragen of we onszelf niet de vernieling in helpen door vis te eten...
pi_107718872
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:52 schreef Catbert het volgende:

[..]

Wilde vis is gezond maar overbevist. Kweekvis is niet gezond want komt van dubieuze lokale visboertjes. Erg jammer, vind vis erg lekker.
Kweekvis lijkt me nog steeds gezonder dan die vis in de oceaan met al die zware metalen in hun vetlaag
pi_107719088
Ongeldige reden want gezond en lekker.
Vele goede vetten en eiwitten, top product.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:12:33 #19
231576 -Techno-
De kracht van herhaling
pi_107719166
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:10 schreef DeRakker. het volgende:
Ongeldige reden want gezond en lekker.
Vele goede vetten en eiwitten, top product.
Lekker is een subjectief begrip zodoende geen argument. En dat het een "top" product is maakt het nog niet onuitputtelijk.
We stoppen niet met spelen omdat we oud worden.... We worden oud omdat we stoppen met spelen.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:13:36 #20
17829 Lone_Gunman
Badda Bing Badda Bang
pi_107719213
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:47 schreef Polyfemos het volgende:
Vis is gewoon gezond. Veel eiwitten, goede vetten. Klaar.
Dit neemt nog steeds de implicaties van de benoemde punten niet weg.
"Go Ahead, Make My Day !!"
pi_107719228
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:12 schreef -Techno- het volgende:

[..]

Lekker is een subjectief begrip zodoende geen argument. En dat het een "top" product is maakt het nog niet onuitputtelijk.
Stop dan ook met wonen in een huis, is namelijk ook uitputtelijk.
Doe je ook niet.
quote:
Soms kan het uren duren voor een vis sterft en vissen hebben nog een groot probleem: ze kunnen niet schreeuwen.
Waar slaat dit op? :')
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:18:07 #22
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_107719385
Ik krijg er honger van, van dit topic.
With my pack on my back, down the road I will stray.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:23:06 #23
285613 Verbodsbord
Verwijderd door Admin
pi_107719563
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:00 schreef -Techno- het volgende:

[..]

"De kibbeling" bestaat helemaal niet :') Kibbeling wordt gemaakt van kabeljauw/koolvis/heek/wijting/pollak.
:')
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:26:09 #24
231576 -Techno-
De kracht van herhaling
pi_107719666
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:13 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Stop dan ook met wonen in een huis, is namelijk ook uitputtelijk.
Doe je ook niet.
Ik heb niet elke dag/week/maand/jaar een nieuw huis nodig. Vers voedsel wel.
quote:
[..]

Waar slaat dit op? :')
Als vissen konden schreeuwen zou het zieligheidsniveau stijgen. Niet dat dat ook maar iets uitmaakt.
We stoppen niet met spelen omdat we oud worden.... We worden oud omdat we stoppen met spelen.
pi_107719711
Ik hou niet van vis.

Nooit gedaan. Dat helpt.
pi_107719777
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:00 schreef -Techno- het volgende:

[..]

"De kibbeling" bestaat helemaal niet :') Kibbeling wordt gemaakt van kabeljauw/koolvis/heek/wijting/pollak.
Wat sympathiek dat je mijn grapje nog even uitlegt. :')

En het lekkerbekje, is die al bedreigd? Of de rolmops?

[ Bericht 5% gewijzigd door #ANONIEM op 07-02-2012 17:30:11 ]
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:32:25 #27
231576 -Techno-
De kracht van herhaling
pi_107719876
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:29 schreef k_man het volgende:

[..]

Wat sympathiek dat je mijn grapje nog even uitlegt. :')

En het lekkerbekje, is die al bedreigd? Of de rolmops?
Graag gedaan!
We stoppen niet met spelen omdat we oud worden.... We worden oud omdat we stoppen met spelen.
pi_107719943
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:26 schreef -Techno- het volgende:

[..]

[quote]Ik heb niet elke dag/week/maand/jaar een nieuw huis nodig. Vers voedsel wel.
Niet elke dag maar wel na aantal jaar.
6 miljard mensen op aarde, dat zijn vele woningen.

Voedsel plant zich voort, kalk/ijzererts/grind/cement/hout enz. duurt daar langer over dan dat wij nodig hebben.

Alles op aarde is uitputtelijk, ook de mens.
Het een wat sneller dan het ander maar uiteindelijk is alles een keer op.
We kunnen eerder zonder vis dan zonder woningen of olie (medicijnen/plastic/brandstof voor scheepvaart en luchtvaart/ energie/ apparaten enz.)

Het is allemaal maar tijdelijk.

quote:
Als vissen konden schreeuwen zou het zieligheidsniveau stijgen. Niet dat dat ook maar iets uitmaakt.
Ja maakt verder weinig uit.
Vee kan wel degelijk geluid maken, daardoor slachten we er niet minder om.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:35:47 #29
342435 Life2.0
#deadprez4mod
pi_107719981
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:47 schreef Polyfemos het volgende:
Vis is gewoon gezond. Veel eiwitten, goede vetten. Klaar.
En gif is goed voor je immuunsysteem
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:46:22 #30
231576 -Techno-
De kracht van herhaling
pi_107720329
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:34 schreef DeRakker. het volgende:
Het is allemaal maar tijdelijk.
Dat is geen reden om niet duurzaam met je grondstoffen (in de breedste zin van het woord) om te gaan.
We stoppen niet met spelen omdat we oud worden.... We worden oud omdat we stoppen met spelen.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:52:01 #31
217529 Jabberwocky
Jabberwo)))cky
pi_107720486
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:46 schreef -Techno- het volgende:

[..]

Dat is geen reden om niet duurzaam met je grondstoffen (in de breedste zin van het woord) om te gaan.
Of gewoon een effectievere bioindustrie voor vis op poten zetten. :7
"Beware the Jabberwock, my son!
The jaws that bite, the claws that catch!
Beware the Jubjub bird, and shun
The frumious Bandersnatch!"
pi_107720658
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:46 schreef -Techno- het volgende:

[..]

Dat is geen reden om niet duurzaam met je grondstoffen (in de breedste zin van het woord) om te gaan.
Klopt, overbevissing is maar een klein probleem vergeleken andere grote problemen die er (kunnen) ontstaan.
Wanneer het klopt dat de aarde een aantal graden op warmt zullen er ongeveer 75% van de diersoorten uitsterven.

De efficiëntie is het enige waar je grondstoffen mee kunt winnen, dus er moet gekeken worden naar de vissers.
Welvaart, bevolking enz. kan je verder weinig aan winnen zonder gruwelijke dingen zoals het afslachten van miljoenen mensen of veel armoede.
Deze 3 zijn eigenlijk het het gevolg van hoeveel de bevolking gebruikt: efficiëntie, welvaart en bevolking.

Het gaat niet werken om mensen te overtuigen om geen vis te eten.
De argument dat het op gaat is niet speciaal voor dit product... dit is met alles zo.
pi_107720826
Maar kibbeling en zalm zijn zo lekker :'(
Twiddel
pi_107721230
Ik eet toch al bijna nooit vis. Eens per 2 maanden of zo.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 18:46:26 #35
66714 YuckFou
Nu niet, nooit niet...
pi_107722311
110727_180245_100000000.png
Are we not savages, innately destined to maim and kill?
Blame it on the environment, heredity or evolution: we're still responsible
Our intelligence may progress at geometric rates
Yet socially we remain belligerent neonates
  dinsdag 7 februari 2012 @ 22:49:00 #36
148813 Vader_Aardbei
Stem JA21 in maart!
pi_107733839
quote:
10. Dierenwelzijn
We moeten tot slot ook even aan het welzijn van de dieren zelf denken.
Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Ik ben dat eindeloze gejank over die kutdieren meer dan zat. Het zijn maar beesten. Ga je druk maken om serieuze zaken - het lot van je medemensen.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 23:07:15 #37
351424 Skitzofrenix
Wat denk je wel niet?
pi_107734692
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:27 schreef DrMabuse het volgende:
Ik hou niet van vis.

Nooit gedaan. Dat helpt.
Heb je het wel eens geproefd?
''Je kunt over alles nadenken, maar het helpt natuurlijk niet''
  dinsdag 7 februari 2012 @ 23:24:26 #38
342946 TweeGrolsch
Geen 18 ? Geen druppel!
pi_107735643
Daarom eet ik alleen vis uit eigen kom.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 23:27:41 #39
362927 grrrbeer
... gromt wat terug
pi_107735786
Wat dacht je van 11 redenen om geen neuk te geven?
'Cos boys don't cry.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 23:32:24 #40
64326 beestjuh
stupid little dreamer
pi_107735952
Wat dacht je van 12 redenen waarom de mensheid zo'n prachtige planeet niet waard is?

Gelukkig zal de mensheid op dit tempo het eind van de eeuw niet eens halen. Dankzij jullie tomeloze inzet *O*
power to the people
pi_107735955
Ik heb mijn goudvissen meteen vrijgelaten in de plee. Uiteraard tijdens het gebruik van het toilet anders was het niet duurzaam
  woensdag 8 februari 2012 @ 00:03:16 #42
362927 grrrbeer
... gromt wat terug
pi_107737124
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 23:32 schreef beestjuh het volgende:
Wat dacht je van 12 redenen waarom de mensheid zo'n prachtige planeet niet waard is?

Gelukkig zal de mensheid op dit tempo het eind van de eeuw niet eens halen. Dankzij jullie tomeloze inzet *O*
Jij hebt een recupererende walvis in je badkuip liggen? As we speak?
'Cos boys don't cry.
pi_107738748
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 22:49 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Ik ben dat eindeloze gejank over die kutdieren meer dan zat. Het zijn maar beesten. Ga je druk maken om serieuze zaken - het lot van je medemensen.
Walgelijk persoon.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_107738809
Treurig en schokkend toch weer, dat bij zo'n ernstig topic, waar we er weer op gewezen worden dat de mens alles wat mooi en waardevol is vernietigd, meteen weer zulke domme, stuitende, gevoelloze reacties geplaatst worden.
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
  woensdag 8 februari 2012 @ 01:05:22 #45
362927 grrrbeer
... gromt wat terug
pi_107738835
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:04 schreef Sicstus het volgende:
Treurig en schokkend toch weer, dat bij zo'n ernstig topic, waar we er weer op gewezen worden dat de mens alles wat mooi en waardevol is vernietigd, meteen weer zulke domme, stuitende, gevoelloze reacties geplaatst worden.
Coping mechanism.
'Cos boys don't cry.
pi_107738935
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:04 schreef Sicstus het volgende:
Treurig en schokkend toch weer, dat bij zo'n ernstig topic, waar we er weer op gewezen worden dat de mens alles wat mooi en waardevol is vernietigd, meteen weer zulke domme, stuitende, gevoelloze reacties geplaatst worden.
Mijn pik stinkt soms naar vis. Misschien troost het je?
  woensdag 8 februari 2012 @ 01:16:13 #47
359067 Leafeon672
Verzuurde twintiger
pi_107739030
Ik word strontziek van de al die bekrompen FOK!kers. Denk toch eens een keer aan de toekomstige generaties waar men nu een grote rotzooi voor aan het creeeren is. Daarnaast vind ik de opmerking van Vader_Aardbei ook achterlijk, er is namelijk geen enkel excuus voor om de vinnen van haaien af te snijden en ze vervolgens weer als afval in de zee te gooien.

[ Bericht 2% gewijzigd door Leafeon672 op 08-02-2012 01:26:23 (Sorry, ik had het over de verkeerde user) ]
Op dinsdag 26 augustus 2014 00:04 schreef spijkerbroek het volgende:
Taalverkrachting is een misdrijf.
Op maandag 21 september 2020 18:37 zal yvonne het volgende schrijven:
Ik neuk jullie allemaal de moeder.
pi_107739061
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:10 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Mijn pik stinkt soms naar vis. Misschien troost het je?
Waarom moet je zo reageren? Heb je gedronken?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_107739070
quote:
15s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:16 schreef Leafeon672 het volgende:
Ik word strontziek van de al die bekrompen FOK!kers. Denk toch eens een keer aan de toekomstige generaties waar men nu een grote rotzooi voor aan het creeeren is. Daarnaast vind ik de opmerking van Siscus ook achterlijk, er is namelijk geen enkel excuus voor om de vinnen van haaien af te snijden en ze vervolgens weer als afval in de zee te gooien.
Waar heb je het over?
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_107739103
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:18 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Waarom moet je zo reageren? Heb je gedronken?
Omdat ik een grafbui heb en reden genoeg heb om die te hebben.
pi_107739199
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:21 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Omdat ik een grafbui heb en reden genoeg heb om die te hebben.
Ah ok :{
sterkte
Sinterklaas, Sinterklaas, en NATUURLIJK ZWARTE PIET!
pi_107739215
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:21 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Omdat ik een grafbui heb en reden genoeg heb om die te hebben.
Ah theempie

Heel veel sterkte
pi_107739218
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:28 schreef Sicstus het volgende:

[..]

Ah ok :{
sterkte
dank.
pi_107739245
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:29 schreef opgebaarde het volgende:

[..]

Ah theempie

Heel veel sterkte
opgebaarde :'(
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:09:06 #55
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_107741301
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:04 schreef Sicstus het volgende:
Treurig en schokkend toch weer, dat bij zo'n ernstig topic, waar we er weer op gewezen worden dat de mens alles wat mooi en waardevol is vernietigd, meteen weer zulke domme, stuitende, gevoelloze reacties geplaatst worden.
Dat is zowat het hoofdexportproduct van FOK! , dat wist je niet?
With my pack on my back, down the road I will stray.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 woensdag 8 februari 2012 @ 09:14:11 #56
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_107741402
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 22:49 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Ik ben dat eindeloze gejank over die kutdieren meer dan zat. Het zijn maar beesten. Ga je druk maken om serieuze zaken - het lot van je medemensen.
Wat denk je dat mensen zijn? :')
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  Forum Admin / Grootste Aanwinst 2022 woensdag 8 februari 2012 @ 09:14:52 #57
8731 crew  Netsplitter
#jesuisMasi
pi_107741413
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:10 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Mijn pik stinkt soms naar vis. Misschien troost het je?
Moet je 'm eens in een andere vrouw douwen.
OxygeneFRL-vrijdag 8 mei 2020 @ 08:52:59: Ik had een pleuris hekel aan je maar nu ik weet dat je tegen een vuurwerkverbod ben, hou ik van je.
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:17:47 #58
231576 -Techno-
De kracht van herhaling
pi_107741465
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:14 schreef Netsplitter het volgende:

[..]

Moet je 'm eens in een andere vrouw douwen.
Dan verdwijnt zijn grafbui misschien ook wel :D
We stoppen niet met spelen omdat we oud worden.... We worden oud omdat we stoppen met spelen.
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:18:37 #59
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_107741476
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:17 schreef -Techno- het volgende:

[..]

Dan verdwijnt zijn grafbui misschien ook wel :D
Wellicht is een tekort de reden an sich van de grafbui. :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:22:35 #60
231576 -Techno-
De kracht van herhaling
pi_107741554
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:18 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Wellicht is een tekort de reden an sich van de grafbui. :')
Dan wil ik niet weten waarom zijn pik naar vis ruikt :')
We stoppen niet met spelen omdat we oud worden.... We worden oud omdat we stoppen met spelen.
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:24:24 #61
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_107741596
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:22 schreef -Techno- het volgende:

[..]

Dan wil ik niet weten waarom zijn pik naar vis ruikt :')
Beter laten we dat dan maar achterwege ja. :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_107741729
Maar gaat dit stukje nou over alle vissen? Of over vis die wordt gevangen in de zee?

Volgens mij komt de meeste vis die ik eet uit van die 'kweek farms'... Geldt dit dan ook?
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:34:30 #63
134009 Killaht
Words of Wisdom
pi_107741774
Komt gewoon door de grenzen en de regelgeving die aan de laars worden gelapt, vooral de aziaten kunnen er wat van.

Zoals het artikel zegt: Geen vis, geen leven in de oceaan, geen zuurstof, geen leven op aarde.
"Strange times are these in which we live
when old and young are taught in falsehoods school.
And the one man that dares to tell the truth is called at once a lunatic and fool"
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:41:32 #64
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_107741923
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 22:49 schreef Vader_Aardbei het volgende:

[..]

Nee hoor, dat hoeft helemaal niet. Ik ben dat eindeloze gejank over die kutdieren meer dan zat. Het zijn maar beesten. Ga je druk maken om serieuze zaken - het lot van je medemensen.
Die zielige medemens moet ook niet te welvarend worden, anders is de visvoorraad nog sneller op. Stel je voor dat alle Afrikanen ineens 1x per week zalm gaan eten, en alle Chinezen ineens 1x per week tonijn. Dan is het gauw afgelopen.

Beter sterft gewoon 8/10 van de mensheid uit door een of andere plaag, dan kan de Aarde weer fatsoenlijk z'n werk doen.
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_107742018
quote:
14s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:41 schreef fathank het volgende:

[..]

Die zielige medemens moet ook niet te welvarend worden, anders is de visvoorraad nog sneller op. Stel je voor dat alle Afrikanen ineens 1x per week zalm gaan eten, en alle Chinezen ineens 1x per week tonijn. Dan is het gauw afgelopen.

Beter sterft gewoon 8/10 van de mensheid uit door een of andere plaag, dan kan de Aarde weer fatsoenlijk z'n werk doen.
Dat laatste is nogal cru en overdreven denk ik. Als we nu gewoon allemaal even wat minder kinderen maken, dan is het probleem over 70 jaar vreedzaam opgelost.
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:51:37 #66
157922 fathank
Wie baas is bakt koekjes.
pi_107742148
En wie gaan onze pensioenen tegen die tijd ophoesten?
Behulpzaam als een waterkraan.
Op woensdag 29 april 2015 16:30 schreef seto het volgende:
als je niet #teamhenk bent ben je gewoon een *weggeFopt*homo
pi_107742217
Vis!!!

Ik had gisteren echt weer een goede oude visdag. Als lunch had ik een garnalensalade (i know, eigenlijk geen vis) en een vissoepje. Als avondeten een lekker stukje kabeljauw met wortelpuree en krokante stukjes hazelnoot.
I feel kinda Locrian today
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:55:18 #68
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_107742238
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:54 schreef starla het volgende:
Vis!!!

Ik had gisteren echt weer een goede oude visdag. Als lunch had ik een garnalensalade (i know, eigenlijk geen vis) en een vissoepje. Als avondeten een lekker stukje kabeljauw met wortelpuree en krokante stukjes hazelnoot.
En wat at je eergisteren? En wat eet je morgen? Vandaag? Vertel me alles!
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_107742353
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:55 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

En wat at je eergisteren? En wat eet je morgen? Vandaag? Vertel me alles!
Haha
I feel kinda Locrian today
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:59:57 #70
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_107742379
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:59 schreef starla het volgende:

[..]

Haha
:*
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_107742447
Heerlijk. Vis. Met opzet mijn lunch vergeten zodat ik naar de visboer kan.
pi_107742477
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 09:31 schreef steekhond het volgende:
Maar gaat dit stukje nou over alle vissen? Of over vis die wordt gevangen in de zee?

Volgens mij komt de meeste vis die ik eet uit van die 'kweek farms'... Geldt dit dan ook?
Je zou eens kunnen overwegen om het artikel te lezen, als je wilt weten waarover het gaat.
pi_107744680
En als iedereen aan de vegaburger is komt er zeker weer een horrorverhaaltje over sojaplantages. Uiteindelijk moet je toch eten. Variatie en aandacht voor de herkomst blijft dan nog de beste oplossing.
pi_107744949
Wat een geweldig niveau heeft dit topic, dat is nu 1 van de redenen waarom ik niet meer zo vaak op FOK te vinden ben.
Mensen mogen dat wel een "grafbui" hebben maar tjonge zeg, moet je dit op zo'n dergelijke respectloze en intelligentie-loze manier uiten? Kun je dat niet gewoon even lekker voor jezelf houden?
Vanaf de maan gezien, zijn alle mensen gelijk!
pi_107745150
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:04 schreef Sicstus het volgende:
Treurig en schokkend toch weer, dat bij zo'n ernstig topic, waar we er weer op gewezen worden dat de mens alles wat mooi en waardevol is vernietigd, meteen weer zulke domme, stuitende, gevoelloze reacties geplaatst worden.
Logisch. We worden iedere dag overspoeld door paniekberichten, waarvan 90% is opgeblazen. Gevolg is dat mensen dit soort berichten vanzelf minder serieus gaan nemen.
pi_107745311
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 11:40 schreef justanick het volgende:

[..]

Logisch. We worden iedere dag overspoeld door paniekberichten, waarvan 90% is opgeblazen. Gevolg is dat mensen dit soort berichten vanzelf minder serieus gaan nemen.
Of je het nu serieus moet nemen of niet, de schrijver geeft niet echt een alternatief. We zijn gewoon met teveel en het is logisch dat het dan ergens pijn gaat doen. Is het niet bij de vissen dan is het wel bij de landbouw of de beestjes. Tja.
pi_107747593
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 11:31 schreef sterretje38 het volgende:
Wat een geweldig niveau heeft dit topic, dat is nu 1 van de redenen waarom ik niet meer zo vaak op FOK te vinden ben.
Mensen mogen dat wel een "grafbui" hebben maar tjonge zeg, moet je dit op zo'n dergelijke respectloze en intelligentie-loze manier uiten? Kun je dat niet gewoon even lekker voor jezelf houden?
Mensen die zogenaamd goed zijn voor de planeet maar wel op internet zitten is sowieso al hypocriet en kan ik niet serieus nemen.
  User die je het meest gemist hebt 2022 woensdag 8 februari 2012 @ 14:24:46 #78
78918 SeLang
Black swans matter
pi_107750167
Ik eet wekelijks ongeveer een halve kilo sardientjes :9
Super gezond, goed voor je hart, bloedvaten en ogen ^O^
En lekker :9
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_107752132
De planeet mensheid is allang niet meer te redden. Het zieligst zijn die figuren die hier hard staan te schreeuwen dat er niets aan de hand is en ondertussen zelf kindertjes kweken. Die kindertjes gaan jouw later niet dankbaar zijn dat je ze op deze aardbol gesmeten hebt durf ik met bijna zekerheid te voorspellen.

We hebben een overbevolking gecreerd zonder dat we een idee hebben hoe we al die mensen van energie, voedsel of onderdak moeten voorzien. We maken 90 miljoen vaten olie per dag op, we vissen de zee leeg en we maken een puinhoop van onze landbouwarealen.

En ja, tis nu eenmaal zo dat voor de meeste mensen elke moment na overmorgen mijlenver weg lijkt. Maar ik durf met bijna zekerheid te zeggen dat het pensioenprobleem voor 'de jongeren van nu' straks pinda's gaat lijken bij de echte problemen. Honger zou over pakweg 30 jaar zo maar eens een West-Europees probleem kunnen zijn.

Wij drijven als wereld op goedkope energie en een economisch model dat is gebaseerd op competitie en zo snel mogelijk uitputten van natuurlijke grondstoffen (waaronder ook vis). De contouren van wat dat gaat opleveren komen nu toch wel heel duidelijk in zicht.

Dus ja, die paniekberichten kloppen, je moet alleen leren om iets verder dan 2 weken vooruit te kijken.
pi_107759754
quote:
10. Dierenwelzijn
We moeten tot slot ook even aan het welzijn van de dieren zelf denken.
Tuurlijk niet, het gemiddelde andere roofdier op deze planeet zal het ook werkelijk geen zak uit maken of ie wel lief en aardig is voor zijn prooi.
pi_107763302
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 18:46 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Tuurlijk niet, het gemiddelde andere roofdier op deze planeet zal het ook werkelijk geen zak uit maken of ie wel lief en aardig is voor zijn prooi.
Het gemiddelde andere roofdier kweekt z'n voedsel ook niet in kleine hokjes en stopt ze vol met medicatie.
pi_107764617
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 18:46 schreef Tocadisco het volgende:

[..]

Tuurlijk niet, het gemiddelde andere roofdier op deze planeet zal het ook werkelijk geen zak uit maken of ie wel lief en aardig is voor zijn prooi.
Het gemiddelde roofdier wordt niet gesubsidieerd om zijn akkerland ongebruikt te laten liggen in de strijd tegen de overproductie...
pi_107779722
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 16:47 schreef Polyfemos het volgende:
Vis is gewoon gezond. Veel eiwitten, goede vetten. Klaar.
Is niet gezond meer
^O^
pi_107780413
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2012 07:03 schreef Black-beauty-babe het volgende:

[..]

Is niet gezond meer
Wel.
Bestaat nog steeds uit eiwitten en vetten.
pi_107780468
mmmm trek in tonijn.
"We are all atheists about most of the gods that humanity has ever believed in. Some of us just go one god further." - Richard Dawkins
  donderdag 9 februari 2012 @ 08:38:07 #86
8372 Bastard
Persona non grata
pi_107780486
Dan starten ze maar kweekprogramma's op en beschermde natuurgebieden maar mn broodje haring, kibbeling, zalm etc blijf ik lekker eten :9
The truth was in here.
pi_107783535
Er is maar 1 echt probleem; de overbevolking van de Aarde.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
  donderdag 9 februari 2012 @ 10:57:45 #88
238326 Worteltjestaart
Lid van de Copycat-fanclub
pi_107783601
Eigenlijk een heel slecht topic dit.
Op grond van 1 bron worden er een paar argumenten aangevoerd die op geen enkele manier onderbouwd en geduid worden.

Overbevissing en bijvangst: dat dat een probleem is geloof ik wel.
Duurzaamheidslabels: geen bron over hoe het nou zit met die labels. De Sea First Foundation is zo ongeveer het Mileudefensie van de oceanografie, ze bedienen zich graag met feitelijke onjuistheden.
Haaienmoord en tonijn: de haaienmoord is gruwelijk, maar dat verandert niet als er in Europa minder vis wordt gegeten (de boodschap die gepromoot wordt). Sterker nog, de vissers die hun brood verloren zien gaan door de afname aan vis-vraag zullen voor hun boterham op zoek gaan naar alternatieve inkomstenbronnen; het is dan ook niet ondenkbaar dat de haaienvangst dan juist toeneemt omdat de vraag naar haaienvinnen niet vermindert.
Kweekvis: deze situatie is niet anders als de veeteelt in heel Europa. Ook kippen (kuikens), rundvee en varkens worden in omstandigheden geteelt waarbij het dierenwelzijn niet prioriteit 1 is. Om op grond hiervan vis eten te veroordelen, getuigt niet van inzicht in de wereldwijde voedselvoorziening.
Vervuiling en onze gezondheid: het minder eten van vis leidt niet tot een lagere sterfte van vissen door de genoemde plasticsoep. Ergo, dat is geen argument om te stoppen met vissen maar een argument voor het opruimen van de oceanen (iets waartegen geen enkel weldenkend mens kan zijn).
Voedselvergiftiging: "Voedselvergiftiging door het eten van vis en schaaldieren is zowat de meest voorkomende vorm van voedselvergiftiging." Het sleutelwoord in deze zin is "zowat".
Met een beetje zoekwerk kom je al gauw tot de conclusie dat dat 'zowat' enorm gechargeerd is. De belangrijkste veroorzaker van voedselvergiftiging is Campylobacter jejunii (>77% in het VK in 2000). En wat is de belangrijkste bron van deze campy? Onvoldoende doorbakken, jawel, kip. Op plaats 2 staat een salmonellabesmetting (21%), uit rauwe kip en eieren als bron. Samen hebben we dan al 98% van alle micro-organisme-veroorzaakte voedselvergiftigingen gehad, en er zat nog geen vis tussen.
Dat vis een bron is van dioxines en PCB's is juist; echter, het is niet juist dat vis de belangrijkste danwel enigste bron daarvan is: gewoon vlees en gevogelte zijn ook een significante bron.
Verzuring: "Door de hoge CO2-uitstoot kunnen planten in zee lang niet alles verwerken. Hierdoor verzuren de oceanen en dat is vooral voor koralen dramatisch. Ook veel schaaldieren hebben het moeilijk." Leuke uitspraak maar een goede bron is onontbeerlijk. Wat is er de laatste 50 jaar gebeurd met de zuurgraad van de oceanen?
Dierenwelzijn: een geldig argument an sich, ware het niet dat er geen alternatief gegeven wordt. Vlees eten is ook niet goed voor het milieu en het dierenwelzijn; 50% van alle kuikens eindigt direct na geboorte in de vermaler omdat het haantjes zijn in plaats van hennen. Varkens leven in te weinig stalruimte. Koeien krijgen te weinig beweging. Vegetarisme is ook geen realistisch alternatief omdat de aarde onvoldoende resources heeft om 1-2-3 volledig op vegetarische voedselvoorziening over te stappen; de economische gevolgen laat ik dan nog buiten beschouwing.

Kortom, leuk geprobeerd maar veel te kort door de bocht, slecht beargumenteerd en voorzien van grove feitelijke onjuistheden.
[b]Op <a href="http://forum.fok.nl/topic/2422880/2/50#p176814828" target="_blank" >maandag 29 januari 2018 10:31</a> schreef richolio het volgende:[/b]
Kijk even naar de post van worteltjestaart en neem het goed in je op.
pi_107783881
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 20:16 schreef Glazenmaker het volgende:

[..]

Het gemiddelde roofdier wordt niet gesubsidieerd om zijn akkerland ongebruikt te laten liggen in de strijd tegen de overproductie...
Dat is niet voor de strijd tegen overproductie hoor ;)
Sterker nog, het was altijd een verplichting, die is losgelaten omdat er voedseltekorten dreigen, wereldwijd.
Degene die het nog wel doen krijgen een subsidie van europa, dat omdat het beter is voor het land om het eens in de zoveel tijd te laten rusten, de weidevogels varen daar wel bij bv, maar het land zelf ook.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107783934
Het erge is dat het zee probleem vrij makkelijk op te lossen is, gewoon door visvrije gebieden neer te zetten, de kweekvijvers te beschermen.
Maar een aantal overheden zitten dwars, waaronder de nederlandse overheid, die al ruim 10 jaar bepaalde gebieden verboden terrein had moeten maken voor de visserij.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107784019
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 10:55 schreef El_Matador het volgende:
Er is maar 1 echt probleem; de overbevolking van de Aarde.
True.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_107784220
quote:
14s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:10 schreef waht het volgende:

[..]

True.
Het volledig stoppen van ontwikkelingshulp zet meer zoden aan de dijk dan viseters bashen.

Ik ben voor.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_107784292
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:15 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Het volledig stoppen van ontwikkelingshulp zet meer zoden aan de dijk dan viseters bashen.

Ik ben voor.
Tuurlijk, zolang we maar naar een ander kunnen wijzen ipv naar onszelf te kijken toch?

Het zet niet zoveel zoden aan de dijk door hun daar te laten verrekken, want 2/3 van al dat voedsel is er voor 1/3 van de wereld, waar wij toe behoren.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107784449
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:18 schreef erodome het volgende:

[..]

Tuurlijk, zolang we maar naar een ander kunnen wijzen ipv naar onszelf te kijken toch?
Zit jij ermee als de helft van de wereldbevolking (die je niet kent) zou afsterven?

Ik zou moeten stoppen met paella of sushi eten zodat Afrika en Azie kunnen doorgroeien? Wat is dat voor immoreel wereldbeeld?

quote:
Het zet niet zoveel zoden aan de dijk door hun daar te laten verrekken, want 2/3 van al dat voedsel is er voor 1/3 van de wereld, waar wij toe behoren.
Hoe is dat in 2050, lieverd?
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_107784613
In mijn optiek hebben we een overheid om dat te regelen, zodat wij lekker onbezorgd kunnen kopen waar we zin in hebben. Regel dat nou gewoon, daar betalen we belasting voor en daar verkiezen we ze voor.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_107784655
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:18 schreef erodome het volgende:

[..]

Tuurlijk, zolang we maar naar een ander kunnen wijzen ipv naar onszelf te kijken toch?

Het zet niet zoveel zoden aan de dijk door hun daar te laten verrekken, want 2/3 van al dat voedsel is er voor 1/3 van de wereld, waar wij toe behoren.
Tot nu toe. De groei van de komende 50 jaar komt bijna volledig uit Azië en Afrika. Nu moeten we zelf ook minderen maar het is gewoon niet te handhaven als de rest van de wereld hetzelfde als wij nastreven.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_107784758
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:22 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Zit jij ermee als de helft van de wereldbevolking (die je niet kent) zou afsterven?

Ik zou moeten stoppen met paella of sushi eten zodat Afrika en Azie kunnen doorgroeien? Wat is dat voor immoreel wereldbeeld?

[..]

Hoe is dat in 2050, lieverd?
Het gaat alleen maar erger worden, daar ben ik het mee eens, maar 2/3 laten verrekken maakt ze nog niet dood en dat lost het probleem wat er nu is niet op, want het leeuwendeel is voor ons en dat deel neemt ook toe, schrikbarend.

Neem de bio-industrie, een na-oorlogse uitvinding(hier dan, maar overal rond die tijd), die is verdubbeld in de laatste 20 jaar en gaat in de aankomende 5 tot 10 jaar nog een keer verdubbelen.
Dat zonder dat dat vlees echt naar 3de wereldlanden gaat, wordt gewoon in de 1ste wereld geconsumeerd.

Vis hetzelfde verhaal, de vangst is enorm toegenomen, maar gaat niet naar de 3de wereld.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107784895
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:27 schreef waht het volgende:

[..]

Tot nu toe. De groei van de komende 50 jaar komt bijna volledig uit Azië en Afrika. Nu moeten we zelf ook minderen maar het is gewoon niet te handhaven als de rest van de wereld hetzelfde als wij nastreven.
Dat zie je helemaal verkeerd, waht.

Je hebt een date met een leuke meid; "We gaan geen sushi eten en ik ga geen mooie steak voor je bakken".
"Afrika moet immers net zo rijk kunnen worden als wij!"
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_107785070
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:30 schreef erodome het volgende:

[..]

Het gaat alleen maar erger worden, daar ben ik het mee eens, maar 2/3 laten verrekken maakt ze nog niet dood en dat lost het probleem wat er nu is niet op, want het leeuwendeel is voor ons en dat deel neemt ook toe, schrikbarend.

Neem de bio-industrie, een na-oorlogse uitvinding(hier dan, maar overal rond die tijd), die is verdubbeld in de laatste 20 jaar en gaat in de aankomende 5 tot 10 jaar nog een keer verdubbelen.
Dat zonder dat dat vlees echt naar 3de wereldlanden gaat, wordt gewoon in de 1ste wereld geconsumeerd.

Vis hetzelfde verhaal, de vangst is enorm toegenomen, maar gaat niet naar de 3de wereld.
Wat zie je als oplossing? Stoppen met leven?

De wereld is allang te vol en wordt nog veel voller.

Westerlingen dwingen tot een ascetisch leven zodat anderen mogen groeien vind ik principieel immoreel.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_107785382
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:38 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Wat zie je als oplossing? Stoppen met leven?

De wereld is allang te vol en wordt nog veel voller.

Westerlingen dwingen tot een ascetisch leven zodat anderen mogen groeien vind ik principieel immoreel.
De zeereservaten opeisen en die ook echt beschermen, dat is een oplossing waarvan allang bewezen is dat die werkt, doordat de visstand bij reservaten gewoon beter op peil blijft.

Verder is een keer nadenken over ons consumptiepatroon helemaal niet zo verkeerd, laat mensen de werkelijke prijs eens betalen bv, voor vlees, voor vis, dat is een stimulans die de meeste wel zullen volgen ;)
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107786032
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:30 schreef erodome het volgende:
...

Neem de bio-industrie,
...
De bio-industrie zorgt er juist voor dat er genoeg voedsel is, zonder natuurlijke populaties leeg te hoeven jagen.

Dat zou juist meer moeten gebeuren met vis.
Steun je politieke partij, verander je UserIcon!
[UserIcons] Steunt uw partij!
BF4: SeanFerdi
pi_107786208
alsof je een geleerde proffessor moet zijn om dit te zien/voorspellen :')

al jaren wordt er veels teveel gevangen en bijvangst dood over boord gekieperd. de boten en netten worden steeds groter en met sonar/radar/camera`s en dergelijke snufjes waardoor ze grote scholen mooi kunnen zien zwemmen en in 1x uit het water scheppen met giga grote netten.

handig z`n groot net kan je die school vis in 1 scoop uit zee halen en terwijl je dat doet het koraal op de bodem in 1 klap kapot maken ^O^
When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity.
pi_107787243
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 12:03 schreef SeanFerdi het volgende:

[..]

De bio-industrie zorgt er juist voor dat er genoeg voedsel is, zonder natuurlijke populaties leeg te hoeven jagen.

Dat zou juist meer moeten gebeuren met vis.
Euhm nee, de bio-industrie zorgt dat er goedkoop vlees is voor de 1ste wereld-landen.
Daarvoor worden 70% van de landbouwgronden wereldwijd gebruikt waardoor andere plaatsen juist niet genoeg eten hebben.
Ook pleuren we onze overschotten daarheen zodat hun markt niet levensvatbaar is.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107787329
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:01 schreef Svarabhaktivocaal het volgende:
Nog los van ons buitensporige consumpiepatroon en de manier waarop dat wereldwijd doorwerkt, kunnen we ons nu ook afvragen of we onszelf niet de vernieling in helpen door vis te eten...
Mensen helpen zichzelf sowieso wel de vernieling in juist door die consumptie/economische winstdrang.

Ik vraag me echt af wat een dodelijke epedemie voor gevolgen heeft (buiten het feit dat er miljoenen mensen doodgaan)
pi_107787357
Lol @ domme mensen dat vis eten ongezond is. Je moet dagelijks iets van 15 kilo vis eten voordat je een gevaarlijke hoeveelheid van genoemde giffen binnen krijgt.

Achterlijke propaganda dit.
[i]Doordeweeks werken, in het weekend aan de coke[/i]
The Ultimate Predictor 2011/2012 Champ!
pi_107787437
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 12:41 schreef erodome het volgende:

[..]

Euhm nee, de bio-industrie zorgt dat er goedkoop vlees is voor de 1ste wereld-landen.
Daarvoor worden 70% van de landbouwgronden wereldwijd gebruikt waardoor andere plaatsen juist niet genoeg eten hebben.
Ook pleuren we onze overschotten daarheen zodat hun markt niet levensvatbaar is.
Hij heeft wel gelijk.
In de natuur vind je niet elke dag miljoenen dieren... deze moet je fokken anders is het binnen de kortste keren op.
Sneller dan de zee.
pi_107787616
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 12:47 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Hij heeft wel gelijk.
In de natuur vind je niet elke dag miljoenen dieren... deze moet je fokken anders is het binnen de kortste keren op.
Sneller dan de zee.
Ik ben het ermee eens dat het fokken van dieren een goede is, maar mensen vergeten nogal snel dat ook gefokte dieren moeten eten en dat die een veelvoud eten van het vlees wat ze opbrengen. Dat ze ook vele liters water tot zich nemen bij de zoogdieren en gevogelte, ze maken dus veel meer op dan ze opbrengen aan voedsel.

Zo ook met kweekvis, veel van die vis eet, jawel, andere vis, die andere vis wordt dan weer gewoon wild gevangen.
Nu zag ik iemand in de topic het over sardientjes hebben, die zijn juist weer ok, net als bv ansjosvis, die kan je kweken zonder andere vis te hoeven voeren aan ze. Maar die worden (helemaal?) niet gekweekt, of iig weinig.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107787685
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:33 schreef El_Matador het volgende:

[..]

Dat zie je helemaal verkeerd, waht.

Je hebt een date met een leuke meid; "We gaan geen sushi eten en ik ga geen mooie steak voor je bakken".
"Afrika moet immers net zo rijk kunnen worden als wij!"
Dan heb ik het raar opgeschreven kennelijk want ik bedoel precies wat jij ook bedoelt. ;)
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_107787734
Een oplossing zag ik trouwens vorige week op tv, insecten eten ;)
Aan dat idee moet ik toch wel even wennen zeg maar ;)
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107788307
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 12:57 schreef erodome het volgende:
Een oplossing zag ik trouwens vorige week op tv, insecten eten ;)
Aan dat idee moet ik toch wel even wennen zeg maar ;)
we kunnen die insecten ook aan die kweekdieren voeren.
Steun je politieke partij, verander je UserIcon!
[UserIcons] Steunt uw partij!
BF4: SeanFerdi
pi_107788389
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 12:57 schreef erodome het volgende:
Een oplossing zag ik trouwens vorige week op tv, insecten eten ;)
Aan dat idee moet ik toch wel even wennen zeg maar ;)
Insecten zitten bordevol met eiwitten, erg goed dus.
Veel landen eten ze ook al vele insecten.
Wanneer de aarde ook daadwerkelijk opwarmt zullen we ook grotere plagen krijgen.
pi_107788768
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 13:16 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Insecten zitten bordevol met eiwitten, erg goed dus.
Veel landen eten ze ook al vele insecten.
Wanneer de aarde ook daadwerkelijk opwarmt zullen we ook grotere plagen krijgen.
Ze zijn ook makkelijk te fokken, wel handig ivm hygiene ;)
De bedoeling was ook om er meel e.d. van te maken waardoor het wat makkelijker te verwerken was.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107788788
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 13:14 schreef SeanFerdi het volgende:

[..]

we kunnen die insecten ook aan die kweekdieren voeren.
Als dat kan dan zeg ik doen.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_107802334
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 12:53 schreef erodome het volgende:

[..]

Ik ben het ermee eens dat het fokken van dieren een goede is, maar mensen vergeten nogal snel dat ook gefokte dieren moeten eten en dat die een veelvoud eten van het vlees wat ze opbrengen. Dat ze ook vele liters water tot zich nemen bij de zoogdieren en gevogelte, ze maken dus veel meer op dan ze opbrengen aan voedsel.

Zo ook met kweekvis, veel van die vis eet, jawel, andere vis, die andere vis wordt dan weer gewoon wild gevangen.
Nu zag ik iemand in de topic het over sardientjes hebben, die zijn juist weer ok, net als bv ansjosvis, die kan je kweken zonder andere vis te hoeven voeren aan ze. Maar die worden (helemaal?) niet gekweekt, of iig weinig.
daarin heb je natuurlijk gelijk... echter WIL ik mijn stukje vlees elke dag, damn dat is gewoon het beste van de maaltijd (welke dan ook)

ik ben echt pro natuur en ben erg tegen het leeg vissen van onze zeeen maar mn stukje vlees is me wel heilig. :Y
When you are courting a nice girl an hour seems like a second. When you sit on a red-hot cinder a second seems like an hour. That's relativity.
  donderdag 9 februari 2012 @ 20:08:52 #115
296169 Zihuatanejo
In Mexicooooooo!
pi_107802735
quote:
1s.gif Op woensdag 8 februari 2012 01:10 schreef J0kkebr0k het volgende:

[..]

Mijn pik stinkt soms naar vis. Misschien troost het je?
:D

Ik ben voor duurzame visserij, maar het lijkt alsof tegenwoordig alles slecht is. Men moet gewoon kannibaal worden.

[ Bericht 0% gewijzigd door Zihuatanejo op 09-02-2012 21:07:52 ]
www.kiva.org. Steun ondernemers in ontwikkelingslanden.
  User die je het meest gemist hebt 2022 donderdag 9 februari 2012 @ 20:23:42 #116
78918 SeLang
Black swans matter
pi_107803513
Ik heb net vis op :9
"If you want to make God laugh, tell him about your plans"
Mijn reisverslagen
pi_107805669
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 20:23 schreef SeLang het volgende:
Ik heb net vis op :9
Ik ook.

The problem is not the occupation, but how people deal with it.
pi_107806129
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 20:00 schreef GewoneMan het volgende:

[..]

daarin heb je natuurlijk gelijk... echter WIL ik mijn stukje vlees elke dag, damn dat is gewoon het beste van de maaltijd (welke dan ook)

ik ben echt pro natuur en ben erg tegen het leeg vissen van onze zeeen maar mn stukje vlees is me wel heilig. :Y
Toch zullen we, misschien in ons leven zelfs nog wel, tegen het moment aanlopen dat we ons die luxe niet meer kunnen veroorloven.
Eigenlijk kunnen we dat nu al niet meer, niet het goedkope vlees iig waarvan de werkelijke prijs torenhoog is.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  donderdag 9 februari 2012 @ 21:17:51 #119
191317 Nobu
Nobutada Yakitori
pi_107806213
Vis is lekker , dat is genoeg reden om het gewoon wel te doen.
  donderdag 9 februari 2012 @ 21:34:10 #120
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_107807146
We verneuken de hele aarde met z'n allen.
We zullen zien, zei de blinde.
pi_107807853
Die kweekvissen is op zich niets mis mee, de overheid moet alleen net als bij de veehouderij antibioticagebruik verbieden. Het heeft op een dag geen zin ook, want dan zijn alle microorganismen resistent en kan je antibiotica voeren tot je een ons weegt, de microorganismen hebben er dan geen last meer van. (Groeiend probleem ook bij mensen. Op een dag zullen we een wondinfectie krijgen en weer aan gasgangreen doodgaan ondanks antibiotica, omdat die niet meer effektief zijn...)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_107807940
quote:
13s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:34 schreef Doodloper het volgende:
We verneuken de hele aarde met z'n allen.
Klopt, 4 miljard mensen moeten vandaag dood en we moeten geen stroom meer opwekken en miljoenen huizen afbreken. Misschien redden we de natuur dan nog, maarja, jij wil nog wel ff Fok!ken en leven zeker? :P
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
pi_107808069
quote:
13s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:34 schreef Doodloper het volgende:
We verneuken de hele aarde met z'n allen.
Tja niemand wilt inleveren in zijn luxe leven.
Altijd naar een ander wijzen.
  donderdag 9 februari 2012 @ 21:49:03 #124
345970 Doodloper
Is een hardloper.
pi_107808100
quote:
14s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:46 schreef Godshand het volgende:

[..]

Klopt, 4 miljard mensen moeten vandaag dood en we moeten geen stroom meer opwekken en miljoenen huizen afbreken. Misschien redden we de natuur dan nog, maarja, jij wil nog wel ff Fok!ken en leven zeker? :P
Joah, ik zeg ook niet dat we er realistisch gezien wat aan kunnen doen..
We zullen zien, zei de blinde.
pi_107808285
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:49 schreef Doodloper het volgende:

[..]

Joah, ik zeg ook niet dat we er realistisch gezien wat aan kunnen doen..
Kan wel, miljarden mensen uitmoorden.
Marja dan ga jij ook dood en ik weet niet of je jezelf wilt opofferen met miljarden andere om de planeet te redden.
pi_107808636
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:52 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Kan wel, miljarden mensen uitmoorden.
Marja dan ga jij ook dood en ik weet niet of je jezelf wilt opofferen met miljarden andere om de planeet te redden.
Vermoorden of verplaatsen. Als we nu 4 miljard mensen naar de maan krijgen :)
Ruimt lekker op, en op de maan groeit niets dus dat kunnen we niet verneuken :)
[b] Op zondag 14 november 2010 18:11 schreef liesje1979 het volgende:[/b]
Zo is daar Godshand, met zijn sarcastische toon,
Die regelmatig een topic voorziet van spot en hoon.
  donderdag 9 februari 2012 @ 21:59:44 #127
66083 Platina
78th Element
pi_107808776
10 redenen? Dit zijn 2 redenen die 5x herhaald worden.
pi_107812194
Aan mij is vis niet besteed, aan de kat wel.

...en ik lust ook geen kroten :')
pi_107813844
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:48 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Tja niemand wilt inleveren in zijn luxe leven.
Altijd naar een ander wijzen.
Als goed hedonist wil ik het beste leven voor mezelf en mijn dierbaren.
Als goed liberaal wijs ik dan ook niet naar anderen.
The only limit is your own imagination
Ik ben niet gelovig aangelegd en maak daarin geen onderscheid tussen dominees, imams, scharenslieps, autohandelaren, politici en massamedia

Waarom er geen vliegtuig in het WTC vloog
pi_107818941
quote:
1s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:49 schreef Doodloper het volgende:

[..]

Joah, ik zeg ook niet dat we er realistisch gezien wat aan kunnen doen..
Dat kunnen we wel, maar dat willen we niet.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  Forum Admin vrijdag 10 februari 2012 @ 10:06:56 #131
232445 crew  Specularium
pi_107818984
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:59 schreef Platina het volgende:
10 redenen? Dit zijn 2 redenen die 5x herhaald worden.
  vrijdag 10 februari 2012 @ 16:05:29 #132
367511 HD9
Nivelleren ;)
pi_107830509
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 23:32 schreef opgebaarde het volgende:
Ik heb mijn goudvissen meteen vrijgelaten in de plee. Uiteraard tijdens het gebruik van het toilet anders was het niet duurzaam
:)
Nivelleren, als je het erg vaak doet, ga je het steeds leuker vinden :)
pi_107834285
quote:
4s.gif Op donderdag 9 februari 2012 21:44 schreef Godshand het volgende:
Die kweekvissen is op zich niets mis mee, de overheid moet alleen net als bij de veehouderij antibioticagebruik verbieden. Het heeft op een dag geen zin ook, want dan zijn alle microorganismen resistent en kan je antibiotica voeren tot je een ons weegt, de microorganismen hebben er dan geen last meer van. (Groeiend probleem ook bij mensen. Op een dag zullen we een wondinfectie krijgen en weer aan gasgangreen doodgaan ondanks antibiotica, omdat die niet meer effektief zijn...)
Als ik het goed begrepen is het probleem met kweekzalm ook dat die zich genetisch heel snel aanpast aan de nieuwe omstandigheden, er zijn ook al aardig wat generaties geweest, maar het gaat veel sneller dan voorzien. Maar er ontsnappen ook beesten, en die vervuilen dus de genenpool van wilde zalm.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 10 februari 2012 @ 22:48:16 #134
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_107846941
Dat stukje over die gruwelijke dood van die haaien :')

Haaien zijn gevoelloze vreetmachines.

Begrijp me goed; ik ben tegen de roofbouw die we plegen in de oceanen en ik vind het ook weerzinwekkend om beesten te doden voor een klein stukje vlees en de rest weg te gooien. Maar haaien hebben geen emoties en van andere vissen heb ik sterke twijfels.
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_107847360
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 22:48 schreef EdvandeBerg het volgende:
Dat stukje over die gruwelijke dood van die haaien :')

Haaien zijn gevoelloze vreetmachines.

Begrijp me goed; ik ben tegen de roofbouw die we plegen in de oceanen en ik vind het ook weerzinwekkend om beesten te doden voor een klein stukje vlees en de rest weg te gooien. Maar haaien hebben geen emoties en van andere vissen heb ik sterke twijfels.
Dat ze geen emoties hebben betekent niet dat ze geen gevoel hebben.
Honden zijn ook vleeseters, denk dat het tegenwoordig wel bekend is dat ze weldegelijk gevoel hebben.

Dus dat ze andere dieren doden is niet een argument dat ze zelf niks voelen.
  vrijdag 10 februari 2012 @ 23:10:41 #136
102757 EdvandeBerg
LETS GO BRANDON!
pi_107847829
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 22:58 schreef DeRakker. het volgende:

[..]

Dat ze geen emoties hebben betekent niet dat ze geen gevoel hebben.
Honden zijn ook vleeseters, denk dat het tegenwoordig wel bekend is dat ze weldegelijk gevoel hebben.

Dus dat ze andere dieren doden is niet een argument dat ze zelf niks voelen.
Vissen vergelijken met honden 8)7
Scratch a liberal and you will find a fascist
pi_107851099
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 23:10 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Vissen vergelijken met honden 8)7
Een schots onderzoek had uitgewezen dat vissen gevoel hebben.
Dit is ook logisch omdat gevoel een wezen beschermt.

Ik vergeleek het omdat je er gevoelloze vreetmachines bij haalt, dat zijn alle roofdieren.
pi_107852875
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 23:10 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Vissen vergelijken met honden 8)7
Het zijn allebei dieren hoor, zelfs insecten en spinnen zijn dieren met gevoelens.

Maar als een dier geen schattig gezichtje heeft dan kan het blijkbaar niets schelen wat er mee gebeurt en zijn het opeens "gevoelloze vreetmachines".

[ Bericht 10% gewijzigd door Cronan op 12-02-2012 11:32:26 ]
There was
a HOLE
here.
It's gone now.
pi_107852882
Ik mis 11. het smaakt naar vis.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
pi_107923692
We moeten gewoon Afrika uithongeren, en dan hebben we meteen een continent om ons afval op te gooien.

En niet meer van die stomme acties, kan iedereen gewoon zijn geld in de zak houden
pi_107926700
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 11:18 schreef lipper het volgende:
We moeten gewoon Afrika uithongeren, en dan hebben we meteen een continent om ons afval op te gooien.

En niet meer van die stomme acties, kan iedereen gewoon zijn geld in de zak houden
We kunnen die Afrikanen ook gewoon zelf opeten in plaats van hun vis, vlees en gewassen. Maar dan moeten we ze juist niet uithongeren natuurlijk.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_107927002
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 12:59 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

We kunnen die Afrikanen ook gewoon zelf opeten in plaats van hun vis, vlees en gewassen. Maar dan moeten we ze juist niet uithongeren natuurlijk.
Nee laten we ze als varkensvoer gebruiken, scheelt een hoop landbouwgrond.
pi_107998656
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 22:48 schreef EdvandeBerg het volgende:
Dat stukje over die gruwelijke dood van die haaien :')

Haaien zijn gevoelloze vreetmachines.

Begrijp me goed; ik ben tegen de roofbouw die we plegen in de oceanen en ik vind het ook weerzinwekkend om beesten te doden voor een klein stukje vlees en de rest weg te gooien. Maar haaien hebben geen emoties en van andere vissen heb ik sterke twijfels.
Euhm nee.
Het zijn dieren met ander leven als wij, maar ze kennen wel degelijk sociaal gedrag, ze hebben wel degelijk gevoel(als in voelen pijn en willen overleven).

Dit is gewoon goedpraterij, daar zijn we als mensen heel goed in, 100 jaar geleden zeiden we dit ook nog van koeien en kippen. Maar wat zaten we fout en nu we wat meer leren over de verschillende vissen leren we ook weer dat we fout zitten.

Haaien zijn geen gevoelloze vreetmonsters, er zit meer in haaien als je zo op het eerste gezicht denkt.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 15 februari 2012 @ 10:26:37 #144
230109 Id_do_her
Overal en nergens.
pi_107998710
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 23:10 schreef EdvandeBerg het volgende:

[..]

Vissen vergelijken met honden 8)7
Alleen omdat ze geen zielige ogen hebben die je aan kunnen kijken. :')
With my pack on my back, down the road I will stray.
pi_107998717
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 11:18 schreef lipper het volgende:
We moeten gewoon Afrika uithongeren, en dan hebben we meteen een continent om ons afval op te gooien.

En niet meer van die stomme acties, kan iedereen gewoon zijn geld in de zak houden
Waar dumpen we dan onze overschotten zodat ons voer goedkoop blijft?
Waar halen we dan de grondstoffen vandaan voor onze mobieltjes en waar halen we goed vandaan en nog veel meer, dat voor bodemprijzen waarvoor geen enkele europeaan gaat werken?
Waar plegen we dan roofbouw om zo aan goedkoop veevoer te komen(alhoewel dat meer buiten afrika wordt gedaan is het stuk wat in afrika wordt gedaan nogsteeds niet heel klein)?

Het probleem is niet afrika, het probleem zijn de 1ste wereldlanden, die consumeren zoveel, afrika niet.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
  woensdag 15 februari 2012 @ 10:27:45 #146
367511 HD9
Nivelleren ;)
pi_107998742
Ik heb gisteren drie dikke spinne doodgeslagen, eentje was nog niet helemaal dood dacht ik , maar dat zijn geen beesten met een hoog knuffelgehalte
Nivelleren, als je het erg vaak doet, ga je het steeds leuker vinden :)
pi_107998791
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 10:26 schreef Id_do_her het volgende:

[..]

Alleen omdat ze geen zielige ogen hebben die je aan kunnen kijken. :')
Vissen luisteren ook heel slecht, goed opgevoed of niet.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_107999163
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 10:27 schreef HD9 het volgende:
Ik heb gisteren drie dikke spinne doodgeslagen, eentje was nog niet helemaal dood dacht ik , maar dat zijn geen beesten met een hoog knuffelgehalte
Spinnen zet ik altijd buiten, glas pakken, envelopje eronder schuiven, spin naar buiten.
Grote spinnen vind ik wel eng, maar dat is geen reden ze te doden, dat is namelijk hier in nederland een onzinnige angst.
Spinnen zijn zeer nuttig, laat die maar leven, scheelt toch heel wat ander gedoe met muggen en andere insectjes.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')