GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:12 |
![]() Hier deel 1 van dit topic!! | |
FutureFairytale | maandag 6 februari 2012 @ 20:13 |
Waarom? ![]() Stel je eens voor alsjeblieft.. ben je chef/amateur/opleiding? | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:15 |
Stel jij je dan ook voor? Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!! | |
CSSO | maandag 6 februari 2012 @ 20:24 |
Hoe maak ik het beste stoofvlees, zonder ui, en het liefst met paardenvlees? | |
dakpan90 | maandag 6 februari 2012 @ 20:28 |
De helft van die foto's stelt niet zoveel voor. Het kan geen kwaad om iets meer over jezelf te vertellen, als je wilt dat anderen van je dienst gebruik maken, toch? | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:30 |
Ik maak dit recept al jaren: Smelt de boter in een pan en bak het paardenvlees. Doe het bier (dubbele bruine van Westmalle of De Koninck) in de pan en smeer mosterd en rode bessenjam op het brood en leg het boterhammetje in de pan. Kruid met een weinig peper, zout en nootmuskaat. Doe de tijm en laurier erbij. Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer tijdens het stoven regelmatig. Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe. Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij. | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:31 |
Je stelt zelf helemaal niks voor, dus graag ontopic reageren ![]() | |
CSSO | maandag 6 februari 2012 @ 20:33 |
waar haal ik paardenvlees? | |
FutureFairytale | maandag 6 februari 2012 @ 20:34 |
Deal. Stel je voor, dan stel ik me voor. | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:36 |
De goede slager verkoopt het gewoon, en anders moet je het bestellen (wel meestal vanaf 5kg). | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:36 |
Graag ontopic reageren, slowchat is hier niet wenselijk. | |
RobinOok | maandag 6 februari 2012 @ 20:38 |
Ben je van naam foknickname veranderd? | |
Stokstaart | maandag 6 februari 2012 @ 20:38 |
We hebben Piet toch al. | |
FutureFairytale | maandag 6 februari 2012 @ 20:40 |
Trollen ook niet. Gezien je mijn eerste vraag niet normaal kunt beantwoorden neem ik aan dat dit een troltopic is. | |
FutureFairytale | maandag 6 februari 2012 @ 20:40 |
Ja waarschijnlijk doet ze dit om Piet dwars te liggen... Grappig he? Pff | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:40 |
Piet is geen autoriteit hoor, hij is geen chef of wat dan ook. Dus het staat iedereen vrij om ook een topic te openen ![]() | |
CSSO | maandag 6 februari 2012 @ 20:41 |
Nou, ik ga dat stoofvleesrecept wel eens uitproberen komend weekend, dan zullen we zien of het een trol is of niet. | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:43 |
Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes! | |
egeltje1985 | maandag 6 februari 2012 @ 20:44 |
Er staan geen hoeveelheden bij... | |
CSSO | maandag 6 februari 2012 @ 20:46 |
Bedankt. De gerechten in de OP zien er alvast erg lekker uit, dus het stoofvlees zal ook wel lukken! | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:47 |
1,5 kg paardenstoofvlees, boter, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels jam, 1 fles bruin bier, 1 sneetje donker bruinbrood, klein beetje pure chocolade, tijm, laurierblaadje peper, zout en nootmuskaat bindmiddel (maizena). Jij ook veel succes!! | |
Pulsy | maandag 6 februari 2012 @ 20:49 |
Dan heb ik er ook eentje: Hoe bak ik een schnitzel zonder dat minstens de helft van het korstje aan de pan blijft plakken? Ik slaag er echt niet in ![]() *heeft net weer een korstjesloze schnitzel op* | |
golfer | maandag 6 februari 2012 @ 20:53 |
Die foto's zijn niet van jou en niet door jou gemaakt. ![]() | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:53 |
Ik gebruik altijd een combinatie van olie en boter! Dat gaat nooit mis!! | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 20:53 |
zijn ze wel | |
RobinOok | maandag 6 februari 2012 @ 21:01 |
Van rood wijntje, naar geen wijn. Dronk je teveel? :-) | |
GeenWijn | maandag 6 februari 2012 @ 21:02 |
![]() | |
The_Hives | dinsdag 7 februari 2012 @ 06:20 |
hoe kan ik van buitenaf zien of een eitje goed gekookt is? | |
Duderinnetje | dinsdag 7 februari 2012 @ 06:23 |
![]() Al die humorloze CUL'lers hier. | |
GeenWijn | dinsdag 7 februari 2012 @ 07:39 |
even t eitje rond draaien, dan hou je het even tegen... als het rauw is dan blijft het ei rond tollen!! | |
FigureBirdStars | dinsdag 7 februari 2012 @ 10:09 |
Zijn die witte rollen op die foto lempers? Ik wil dat graag een keer zelf maken, zou je het recept willen posten? | |
KillerBee4ever | dinsdag 7 februari 2012 @ 14:23 |
Ik denk dat dit topic daarom ook beter onder een CUL SC past. Piet heeft kennis in huis en dat blijkt uit zijn reacties. Geen idee wat GeenWijn allemaal weet, maar dat blijkt nou niet bepaald uit de openingspost en alle overige posts. Kennelijk gewoon een zielig gevalletje "ik ben jaloers op Piet, dus start ik maar mijn eigen topic, ook al heb ik niks zinnigs te zeggen", zoiets... | |
Duderinnetje | dinsdag 7 februari 2012 @ 17:47 |
Ja ga d'r serieus op in. Ik ben helemaal voor dit topic. Dat monopolie onzer Piet moet maar eens afgelopen zijn! Geef de braadpan op driehoogachter weer een stem! Breng de culinaire macht terug naar de schoot van het gewone voetvolk, de pollepel terug in de noeste hand van de hardwerkende burger! GeenWijn, maar een pot bier op de keukentafel! Op de barricaden! | |
golfer | dinsdag 7 februari 2012 @ 17:59 |
Hoe maak ik GeenWijn klaar. ![]() | |
Jagärtrut | dinsdag 7 februari 2012 @ 18:35 |
open een biertje! | |
KillerBee4ever | dinsdag 7 februari 2012 @ 18:41 |
Oh, was dat niet de bedoeling dan? ![]() ![]() | |
GeenWijn | dinsdag 7 februari 2012 @ 18:42 |
Hallo! Ja dat zijn inderdaad lempers! Hier het oude familierecept: Voor het rijstomhulsel: 1 kg ketan, beetje suiker, zout en opgelost 1/3 blok santen. pandanblad. Voor de vulling: 1 pond (in bouillonblokje) gekookte kippenbouten (dus echt geen kipfilet!) gedroogde uien, daun jeruk, sereh, ketumbar, jintan, kemiri, kunyit, zout, peper en suiker. Extra benodigdheden: plastic! Zelf heb ik een speciale rol van de toko... daar kun je jaren mee doen... het is iets dikker en het plakt niet aan elkaar zoals gewoon magnetronfolie! Dat moet je absoluut niet gebruiken! Tenzij je heel gefrustreerd wil raken! Recept: Ketan wassen en een NACHT laten weken. Daarna direct stomen met pandanblad, zodra de ketan half gaar is, opgeloste santen toevoegen en goed roeren en verder stomen tot deze gaar is. De kip koken in bouillon. De gekookte kip heel fijn snijden en gedroogde uien fruiten in beetje olie, daarna kruiden toevoegen en als laatste de kip (eventueel beetje bouillon toevoegen als het te droog is) En dan rollen maar (zonder de sereh uiteraard), hopelijk heb je vuurvaste handen want de rijst moet nog warm zijn... dus de in stukjes van 10cm bij 10cm plastic geknipte plastic, dan wat kleefrijst erop en plat maken met je hand en dan een klein beetje van de rijstvulling erop.... rollen maar! En dan zou dit het resultaat moeten zijn: ![]() Veel succes ![]() | |
Duderinnetje | dinsdag 7 februari 2012 @ 18:42 |
Met je tanden! En je hand in je broek! | |
Stokstaart | dinsdag 7 februari 2012 @ 18:44 |
GeenWijn, wat is jouw recept voor lasagne? ![]() | |
GeenWijn | dinsdag 7 februari 2012 @ 18:47 |
goeie vraag! Heb toevallig net het eten opstaan, dus ik ga nu smikkelen! Kom ik er straks op terug! ![]() | |
Stokstaart | dinsdag 7 februari 2012 @ 18:53 |
Toppie, en eetse ![]() | |
The_Hives | dinsdag 7 februari 2012 @ 19:08 |
en als ik hem nou juist zacht gekookt wil? ![]() | |
Its-Jojo-4you | dinsdag 7 februari 2012 @ 20:04 |
kijk een aanwinst voor CUL, eindelijk een beetje competitie voor Piet, kan de kwaliteit er alleen maar op vooruit gaan, Toch? | |
tech4u | dinsdag 7 februari 2012 @ 20:34 |
GeenWijn ![]() | |
#ANONIEM | dinsdag 7 februari 2012 @ 21:10 |
Geen wijn en culinair kan je niet serieus nemen natuurlijk. | |
FigureBirdStars | woensdag 8 februari 2012 @ 09:05 |
Bedankt! Dat lijkt me goed te doen. | |
Bramito | woensdag 8 februari 2012 @ 09:24 |
DIt kan een culttopic worden! .... of niet natuurlijk..... | |
Tommeke | woensdag 8 februari 2012 @ 09:29 |
Leuk topique! | |
Curiosity | donderdag 9 februari 2012 @ 22:09 |
Hear hear | |
Bramito | vrijdag 10 februari 2012 @ 10:16 |
loopt niet echt storm.... | |
Its-Jojo-4you | vrijdag 10 februari 2012 @ 10:23 |
logisch, ze heeft nog steeds de lasagne open staan ![]() | |
vriendelijkevriend | vrijdag 10 februari 2012 @ 11:38 |
Ik ben ook wel benieuwd naar een recept voor goddelijke lasagne ![]() ![]() | |
kibo | zaterdag 11 februari 2012 @ 16:33 |
Bullshit. Zo'n culinaire autoriteit is die PietV niet, hij google't ook maar alles bij elkaar. ![]() | |
Duderinnetje | zaterdag 11 februari 2012 @ 16:36 |
GeenWijn is wel een beetje en slow cooker volgens mij. ![]() | |
KillerBee4ever | zaterdag 11 februari 2012 @ 17:23 |
Recepten kopieren van internet en vervolgens een beetje 'personaliseren', is vast ook veel werk... ![]() | |
CSSO | zaterdag 11 februari 2012 @ 17:25 |
Vraag 't pietverdriet | |
KillerBee4ever | zaterdag 11 februari 2012 @ 17:46 |
Ik heb geen vraag aan Piet, maar als jij er wel eentje hebt, dan weet je zijn topic te vinden, toch? ![]() | |
golfer | zondag 12 februari 2012 @ 00:08 |
Is het eten intussen niet al een beetje verbrand? We wachten nog steeds op een verhelderend antwoord. ![]() | |
Its-Jojo-4you | zondag 12 februari 2012 @ 00:15 |
zullen we gewoon ophouden in dit zinloze CUL topic te posten, lijkt meer iets voor ONZ te worden op deze manier. | |
golfer | zondag 12 februari 2012 @ 00:16 |
Dat was het al vanaf de allereerste post. ![]() | |
CSSO | zondag 12 februari 2012 @ 00:17 |
Ik heb het idee dat je een beetje jaloers bent. ![]() | |
Its-Jojo-4you | zondag 12 februari 2012 @ 00:18 |
waarop ![]() | |
tech4u | zondag 12 februari 2012 @ 00:19 |
GeenWijn heb je misschien nog een goed recept voor een tosti ham/kaas? | |
CSSO | zondag 12 februari 2012 @ 00:19 |
Het grote vraag GeenWijn hoe maak ik het klaar topic - #1 ![]() | |
golfer | zondag 12 februari 2012 @ 00:20 |
Dat zal het zijn. ![]() ![]() | |
CSSO | zondag 12 februari 2012 @ 00:22 |
Tsja, sommige mensen kunnen koken, sommigen alleen vreten. Eén keer raden waartoe jij behoort. ![]() | |
Its-Jojo-4you | zondag 12 februari 2012 @ 00:25 |
zaterdagavond zeker ![]() | |
FutureFairytale | zondag 12 februari 2012 @ 00:27 |
Ik weet zeker dat je dat verkeerd gaat raden ![]() | |
Stokstaart | zondag 12 februari 2012 @ 00:31 |
Jep, bij Piet zou ik binnen een paar uur reactie krijgen. Nauwelijks concurrentie te noemen dit ![]() | |
golfer | zondag 12 februari 2012 @ 01:23 |
Bij allebei ![]() Heb nog nooit een recept van jou gezien in CUL. Die van mij kan je dagelijks volgen. ![]() | |
golfer | zondag 12 februari 2012 @ 01:23 |
Oeps..je was me al voor. ![]() | |
GeenWijn | zondag 12 februari 2012 @ 09:43 |
Ik ben een aantal dagen niet op fok geweest wegens vervelende omstandigheden ![]() Vanaf volgende week kan ik hopelijk weer veel meer aanwezig zijn. | |
The_Hives | zondag 12 februari 2012 @ 11:24 |
pfff check jij van iedereen de postgeschiedenis dan? ![]() | |
Guus Muisarm | zondag 12 februari 2012 @ 12:05 |
Ik probeer zelf m&m's te maken, welke techniek moet ik gebruiken om die kut "m" erop te krijgen? | |
golfer | zondag 12 februari 2012 @ 12:46 |
Ik kan mij niet herinneren ooit naar een recept voor lempers te hebben gevraagd? Als je dan toch de moeite neemt om postgeschiedenis terug te kijken zou je kunnen zien dat het een andere user was die daar naar vroeg, dat was:
| |
Duderinnetje | zondag 12 februari 2012 @ 16:17 |
Scheermes? ![]() | |
AnneX | zondag 12 februari 2012 @ 16:24 |
![]() | |
_Loki | zondag 12 februari 2012 @ 16:31 |
Wauw, je hebt zes paprika's neergelegd én sinaasappels/bloedsinaasappels gesneden? Knap hoor! | |
Duderinnetje | zondag 12 februari 2012 @ 17:13 |
GeenWijn, doe maar rustig aan hoor. Goede wijn heeft ook tijd nodig en GeenWijn nu eenmaal ook. Dat hebben jullie gemeen. Ik ben je grootste fan en hoop dat je nog lang op FOK! blijft posten in je eigen topic. Ik hartje jou. ![]() ![]() ![]() ![]() | |
vriendelijkevriend | zondag 12 februari 2012 @ 17:54 |
Wat een naar topic. ![]() | |
Isabeau | zondag 12 februari 2012 @ 17:57 |
Je bedoelt: wat een nare mensen in dit topic die GeenWijn geen eigen podium gunnen. | |
tony_clifton- | zondag 12 februari 2012 @ 18:16 |
Dan kan je beter het Piet topic upgraden naar vraag het de specialisten ofzo. Dit topic is gewoon identiek, geen idee waar je iets moet vragen op den duur. Wat wél een goed idee was was 'vraag het aan Robin' ofzo, omdat dat een specialist is mbt de oosterse keuken. Mijn 2 centjes ![]() Gewoon omwille van de duidelijkheid, niets tegen mensen hun eigen Fok-carrière ofzo hoor ![]() Veel succes aan GeenWijn dan ![]() | |
Duderinnetje | zondag 12 februari 2012 @ 18:46 |
Waarom zou Piet het ijkpunt zijn dan? Die lult ook maar wat, doorgaans, en is daarenboven een naargeestige, intolerante meneer, waar je ook al niet te vrolijk van wordt. Heerlijk, deze ongegeneerde parodie ( en iedereen die zich er druk om maakt). | |
kibo | zondag 12 februari 2012 @ 19:15 |
Second that. Dat gedweep met die PietV is nergens op gebaseerd en soms om kotsmisselijk van te worden | |
VakantieNancy | maandag 13 februari 2012 @ 11:31 |
Hmm, ik vind eigenlijk dat Piet erg goed bezig is, hij helpt al 8 jaar mensen met technische problemen op kookproblemen, recepten, etc en heeft een erg grote kennis op dat gebied. Hij heeft een uitgesproken mening, je weet tenminste waar hij staat. Ik snap niet dat hem naargeestig of intolerant noemt. Het is eerder dat hij keihard tegen intolerantie en onderdrukking ingaat. | |
Vanyel | maandag 13 februari 2012 @ 16:43 |
![]() Hij vecht voor het recht van de echte boter ofzoiets? | |
DonJames | maandag 13 februari 2012 @ 16:54 |
Ja! Hij is AmNestea International! Het Wereld Natuur Fond! Medicins sans Sachets! Greenpeas! | |
Duderinnetje | maandag 13 februari 2012 @ 16:56 |
![]() | |
Jagärtrut | maandag 13 februari 2012 @ 16:59 |
![]() | |
CSSO | maandag 13 februari 2012 @ 17:08 |
idd... dat continue gezeik over 'boter' van die grafzerk. ![]() ![]() | |
Mirjam | maandag 13 februari 2012 @ 17:45 |
zullen we eens het topic laten zoals het bedoeld is? gewoon om het te proberen? dus recepten en tips. | |
FutureFairytale | maandag 13 februari 2012 @ 17:56 |
Ja hier heeft GeenWijn ook geen drol aan natuurlijk want het gaat alsnog over Piet, ook al is het een afzeiktopic geworden. | |
angelfish | maandag 13 februari 2012 @ 22:33 |
Dan wachten we met liefde op het antwoord op de lasagnevraag. | |
Buitendam | maandag 13 februari 2012 @ 22:47 |
Al die haatwijven hier bij elkaar! ![]() ![]() |