abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107687842

Hier deel 1 van dit topic!!
pi_107687919
Waarom? :D
Stel je eens voor alsjeblieft.. ben je chef/amateur/opleiding?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107687986
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Waarom? :D
Stel je eens voor alsjeblieft.. ben je chef/amateur/opleiding?
Stel jij je dan ook voor?

Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
pi_107688557
Hoe maak ik het beste stoofvlees, zonder ui, en het liefst met paardenvlees?
"Peter, Peter Marie"
pi_107688794
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

Stel jij je dan ook voor?

Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
De helft van die foto's stelt niet zoveel voor. Het kan geen kwaad om iets meer over jezelf te vertellen, als je wilt dat anderen van je dienst gebruik maken, toch?
pi_107688910
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:24 schreef CSSO het volgende:
Hoe maak ik het beste stoofvlees, zonder ui, en het liefst met paardenvlees?
Ik maak dit recept al jaren:

Smelt de boter in een pan en bak het paardenvlees. Doe het bier (dubbele bruine van Westmalle of De Koninck) in de pan en smeer mosterd en rode bessenjam op het brood en leg het boterhammetje in de pan. Kruid met een weinig peper, zout en nootmuskaat. Doe de tijm en laurier erbij. Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer tijdens het stoven regelmatig. Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe. Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.
pi_107688971
quote:
6s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:28 schreef dakpan90 het volgende:

[..]

De helft van die foto's stelt niet zoveel voor. Het kan geen kwaad om iets meer over jezelf te vertellen, als je wilt dat anderen van je dienst gebruik maken, toch?
Je stelt zelf helemaal niks voor, dus graag ontopic reageren :W
pi_107689076
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:30 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

Ik maak dit recept al jaren:

Smelt de boter in een pan en bak het paardenvlees. Doe het bier (dubbele bruine van Westmalle of De Koninck) in de pan en smeer mosterd en rode bessenjam op het brood en leg het boterhammetje in de pan. Kruid met een weinig peper, zout en nootmuskaat. Doe de tijm en laurier erbij. Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer tijdens het stoven regelmatig. Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe. Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.
waar haal ik paardenvlees?
"Peter, Peter Marie"
pi_107689184
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

Stel jij je dan ook voor?

Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
Deal. Stel je voor, dan stel ik me voor.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107689286
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:33 schreef CSSO het volgende:

[..]

waar haal ik paardenvlees?
De goede slager verkoopt het gewoon, en anders moet je het bestellen (wel meestal vanaf 5kg).
pi_107689313
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:34 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Deal. Stel je voor, dan stel ik me voor.
Graag ontopic reageren, slowchat is hier niet wenselijk.
  maandag 6 februari 2012 @ 20:38:24 #12
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107689375
Ben je van naam foknickname veranderd?
pi_107689387
We hebben Piet toch al.
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_107689479
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:36 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

Graag ontopic reageren, slowchat is hier niet wenselijk.
Trollen ook niet.
Gezien je mijn eerste vraag niet normaal kunt beantwoorden neem ik aan dat dit een troltopic is.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107689522
quote:
11s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:38 schreef Stokstaart het volgende:
We hebben Piet toch al.
Ja waarschijnlijk doet ze dit om Piet dwars te liggen... Grappig he? Pff
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107689527
quote:
11s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:38 schreef Stokstaart het volgende:
We hebben Piet toch al.
Piet is geen autoriteit hoor, hij is geen chef of wat dan ook. Dus het staat iedereen vrij om ook een topic te openen :W
pi_107689553
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:40 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Trollen ook niet.
Gezien je mijn eerste vraag niet normaal kunt beantwoorden neem ik aan dat dit een troltopic is.
Nou, ik ga dat stoofvleesrecept wel eens uitproberen komend weekend, dan zullen we zien of het een trol is of niet.
"Peter, Peter Marie"
pi_107689675
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:41 schreef CSSO het volgende:

[..]

Nou, ik ga dat stoofvleesrecept wel eens uitproberen komend weekend, dan zullen we zien of het een trol is of niet.
Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!
  maandag 6 februari 2012 @ 20:44:01 #19
133939 egeltje1985
Elegant als een egel
pi_107689724
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:43 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!
Er staan geen hoeveelheden bij...
pi_107689835
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:43 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!
Bedankt. De gerechten in de OP zien er alvast erg lekker uit, dus het stoofvlees zal ook wel lukken!
"Peter, Peter Marie"
pi_107689948
quote:
99s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:44 schreef egeltje1985 het volgende:

[..]

Er staan geen hoeveelheden bij...
1,5 kg paardenstoofvlees, boter, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels jam, 1 fles bruin bier, 1 sneetje donker bruinbrood, klein beetje pure chocolade, tijm, laurierblaadje peper, zout en nootmuskaat
bindmiddel (maizena).

Jij ook veel succes!!
pi_107690051
Dan heb ik er ook eentje: Hoe bak ik een schnitzel zonder dat minstens de helft van het korstje aan de pan blijft plakken? Ik slaag er echt niet in :{

*heeft net weer een korstjesloze schnitzel op*
  maandag 6 februari 2012 @ 20:53:00 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107690259
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:

Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
Die foto's zijn niet van jou en niet door jou gemaakt. :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107690285
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:49 schreef Pulsy het volgende:
Dan heb ik er ook eentje: Hoe bak ik een schnitzel zonder dat minstens de helft van het korstje aan de pan blijft plakken? Ik slaag er echt niet in :{

*heeft net weer een korstjesloze schnitzel op*
Ik gebruik altijd een combinatie van olie en boter! Dat gaat nooit mis!!
pi_107690302
quote:
13s.gif Op maandag 6 februari 2012 20:53 schreef golfer het volgende:

[..]

Die foto's zijn niet van jou en niet door jou gemaakt. :')
zijn ze wel
  maandag 6 februari 2012 @ 21:01:12 #26
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_107690756
Van rood wijntje, naar geen wijn. Dronk je teveel? :-)
pi_107690823
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 21:01 schreef RobinOok het volgende:
Van rood wijntje, naar geen wijn. Dronk je teveel? :-)
:)
  dinsdag 7 februari 2012 @ 06:20:08 #28
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107702768
hoe kan ik van buitenaf zien of een eitje goed gekookt is?
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
  dinsdag 7 februari 2012 @ 06:23:48 #29
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_107702776
:D

Al die humorloze CUL'lers hier.
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_107703032
quote:
5s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 06:20 schreef The_Hives het volgende:
hoe kan ik van buitenaf zien of een eitje goed gekookt is?
even t eitje rond draaien, dan hou je het even tegen... als het rauw is dan blijft het ei rond tollen!!
pi_107705191
Zijn die witte rollen op die foto lempers? Ik wil dat graag een keer zelf maken, zou je het recept willen posten?
pi_107712820
quote:
10s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 06:23 schreef Duderinnetje het volgende:
:D

Al die humorloze CUL'lers hier.
Ik denk dat dit topic daarom ook beter onder een CUL SC past. Piet heeft kennis in huis en dat blijkt uit zijn reacties. Geen idee wat GeenWijn allemaal weet, maar dat blijkt nou niet bepaald uit de openingspost en alle overige posts. Kennelijk gewoon een zielig gevalletje "ik ben jaloers op Piet, dus start ik maar mijn eigen topic, ook al heb ik niks zinnigs te zeggen", zoiets...
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:47:40 #33
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_107720373
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 14:23 schreef KillerBee4ever het volgende:

[..]

Ik denk dat dit topic daarom ook beter onder een CUL SC past. Piet heeft kennis in huis en dat blijkt uit zijn reacties. Geen idee wat GeenWijn allemaal weet, maar dat blijkt nou niet bepaald uit de openingspost en alle overige posts. Kennelijk gewoon een zielig gevalletje "ik ben jaloers op Piet, dus start ik maar mijn eigen topic, ook al heb ik niks zinnigs te zeggen", zoiets...
Ja ga d'r serieus op in.

Ik ben helemaal voor dit topic. Dat monopolie onzer Piet moet maar eens afgelopen zijn! Geef de braadpan op driehoogachter weer een stem! Breng de culinaire macht terug naar de schoot van het gewone voetvolk, de pollepel terug in de noeste hand van de hardwerkende burger! GeenWijn, maar een pot bier op de keukentafel! Op de barricaden!
Snobs have more fun!
KLIK!
  dinsdag 7 februari 2012 @ 17:59:35 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107720685
Hoe maak ik GeenWijn klaar. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107721862
quote:
6s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:59 schreef golfer het volgende:
Hoe maak ik GeenWijn klaar. ;)
open een biertje!
pi_107722108
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:47 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja ga d'r serieus op in.

Oh, was dat niet de bedoeling dan? :@ :P
"Always listen to experts. They'll tell what can't be done and why. Then do it"
pi_107722154
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 10:09 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn die witte rollen op die foto lempers? Ik wil dat graag een keer zelf maken, zou je het recept willen posten?
Hallo! Ja dat zijn inderdaad lempers! Hier het oude familierecept:

Voor het rijstomhulsel: 1 kg ketan, beetje suiker, zout en opgelost 1/3 blok santen. pandanblad.
Voor de vulling: 1 pond (in bouillonblokje) gekookte kippenbouten (dus echt geen kipfilet!) gedroogde uien, daun jeruk, sereh, ketumbar, jintan, kemiri, kunyit, zout, peper en suiker.
Extra benodigdheden: plastic! Zelf heb ik een speciale rol van de toko... daar kun je jaren mee doen... het is iets dikker en het plakt niet aan elkaar zoals gewoon magnetronfolie! Dat moet je absoluut niet gebruiken! Tenzij je heel gefrustreerd wil raken!

Recept: Ketan wassen en een NACHT laten weken. Daarna direct stomen met pandanblad, zodra de ketan half gaar is, opgeloste santen toevoegen en goed roeren en verder stomen tot deze gaar is.
De kip koken in bouillon.
De gekookte kip heel fijn snijden en gedroogde uien fruiten in beetje olie, daarna kruiden toevoegen en als laatste de kip (eventueel beetje bouillon toevoegen als het te droog is)
En dan rollen maar (zonder de sereh uiteraard), hopelijk heb je vuurvaste handen want de rijst moet nog warm zijn... dus de in stukjes van 10cm bij 10cm plastic geknipte plastic, dan wat kleefrijst erop en plat maken met je hand en dan een klein beetje van de rijstvulling erop.... rollen maar!
En dan zou dit het resultaat moeten zijn: (vorig jaar gemaakt).
Veel succes ^O^
  dinsdag 7 februari 2012 @ 18:42:56 #38
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_107722178
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 18:35 schreef Jagärtrut het volgende:

[..]

open een biertje!
Met je tanden! En je hand in je broek!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_107722237
GeenWijn, wat is jouw recept voor lasagne? :9
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
pi_107722341
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 18:44 schreef Stokstaart het volgende:
GeenWijn, wat is jouw recept voor lasagne? :9
goeie vraag! Heb toevallig net het eten opstaan, dus ik ga nu smikkelen! Kom ik er straks op terug!
^O^
pi_107722613
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 18:47 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

goeie vraag! Heb toevallig net het eten opstaan, dus ik ga nu smikkelen! Kom ik er straks op terug!
^O^
Toppie, en eetse :W
Op vrijdag 18 maart 2011 01:26 [b]schreef Ezio het volgende:[/b]Ik ga nu wel. Kijk uit waar je je staart steekt!
Groetjes, Ezio.
  dinsdag 7 februari 2012 @ 19:08:43 #42
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_107723197
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 07:39 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

even t eitje rond draaien, dan hou je het even tegen... als het rauw is dan blijft het ei rond tollen!!
en als ik hem nou juist zacht gekookt wil? :P
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_107726022
kijk een aanwinst voor CUL, eindelijk een beetje competitie voor Piet, kan de kwaliteit er alleen maar op vooruit gaan, Toch?
Nobody expects the Spanish Inquisition!
pi_107727523
GeenWijn _O_
pi_107728940
Geen wijn en culinair kan je niet serieus nemen natuurlijk.
pi_107741236
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 18:42 schreef GeenWijn het volgende:

[..]

Hallo! Ja dat zijn inderdaad lempers! Hier het oude familierecept:

Voor het rijstomhulsel: 1 kg ketan, beetje suiker, zout en opgelost 1/3 blok santen. pandanblad.
Voor de vulling: 1 pond (in bouillonblokje) gekookte kippenbouten (dus echt geen kipfilet!) gedroogde uien, daun jeruk, sereh, ketumbar, jintan, kemiri, kunyit, zout, peper en suiker.
Extra benodigdheden: plastic! Zelf heb ik een speciale rol van de toko... daar kun je jaren mee doen... het is iets dikker en het plakt niet aan elkaar zoals gewoon magnetronfolie! Dat moet je absoluut niet gebruiken! Tenzij je heel gefrustreerd wil raken!

Recept: Ketan wassen en een NACHT laten weken. Daarna direct stomen met pandanblad, zodra de ketan half gaar is, opgeloste santen toevoegen en goed roeren en verder stomen tot deze gaar is.
De kip koken in bouillon.
De gekookte kip heel fijn snijden en gedroogde uien fruiten in beetje olie, daarna kruiden toevoegen en als laatste de kip (eventueel beetje bouillon toevoegen als het te droog is)
En dan rollen maar (zonder de sereh uiteraard), hopelijk heb je vuurvaste handen want de rijst moet nog warm zijn... dus de in stukjes van 10cm bij 10cm plastic geknipte plastic, dan wat kleefrijst erop en plat maken met je hand en dan een klein beetje van de rijstvulling erop.... rollen maar!
En dan zou dit het resultaat moeten zijn: [ afbeelding ] (vorig jaar gemaakt).
Veel succes ^O^
Bedankt! Dat lijkt me goed te doen.
  woensdag 8 februari 2012 @ 09:24:42 #47
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_107741604
DIt kan een culttopic worden! .... of niet natuurlijk.....
Siesta & Fiesta!
pi_107741687
Leuk topique!
  donderdag 9 februari 2012 @ 22:09:40 #49
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_107809340
quote:
14s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 17:47 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Ja ga d'r serieus op in.

Ik ben helemaal voor dit topic. Dat monopolie onzer Piet moet maar eens afgelopen zijn! Geef de braadpan op driehoogachter weer een stem! Breng de culinaire macht terug naar de schoot van het gewone voetvolk, de pollepel terug in de noeste hand van de hardwerkende burger! GeenWijn, maar een pot bier op de keukentafel! Op de barricaden!
Hear hear
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  vrijdag 10 februari 2012 @ 10:16:06 #50
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_107819158
loopt niet echt storm....
Siesta & Fiesta!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')