Stel jij je dan ook voor?quote:Op maandag 6 februari 2012 20:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Waarom?
Stel je eens voor alsjeblieft.. ben je chef/amateur/opleiding?
De helft van die foto's stelt niet zoveel voor. Het kan geen kwaad om iets meer over jezelf te vertellen, als je wilt dat anderen van je dienst gebruik maken, toch?quote:Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Stel jij je dan ook voor?
Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
Ik maak dit recept al jaren:quote:Op maandag 6 februari 2012 20:24 schreef CSSO het volgende:
Hoe maak ik het beste stoofvlees, zonder ui, en het liefst met paardenvlees?
Je stelt zelf helemaal niks voor, dus graag ontopic reagerenquote:Op maandag 6 februari 2012 20:28 schreef dakpan90 het volgende:
[..]
De helft van die foto's stelt niet zoveel voor. Het kan geen kwaad om iets meer over jezelf te vertellen, als je wilt dat anderen van je dienst gebruik maken, toch?
waar haal ik paardenvlees?quote:Op maandag 6 februari 2012 20:30 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Ik maak dit recept al jaren:
Smelt de boter in een pan en bak het paardenvlees. Doe het bier (dubbele bruine van Westmalle of De Koninck) in de pan en smeer mosterd en rode bessenjam op het brood en leg het boterhammetje in de pan. Kruid met een weinig peper, zout en nootmuskaat. Doe de tijm en laurier erbij. Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer tijdens het stoven regelmatig. Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe. Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.
Deal. Stel je voor, dan stel ik me voor.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Stel jij je dan ook voor?
Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
Graag ontopic reageren, slowchat is hier niet wenselijk.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Deal. Stel je voor, dan stel ik me voor.
Trollen ook niet.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:36 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Graag ontopic reageren, slowchat is hier niet wenselijk.
Ja waarschijnlijk doet ze dit om Piet dwars te liggen... Grappig he? Pffquote:
Piet is geen autoriteit hoor, hij is geen chef of wat dan ook. Dus het staat iedereen vrij om ook een topic te openenquote:
Nou, ik ga dat stoofvleesrecept wel eens uitproberen komend weekend, dan zullen we zien of het een trol is of niet.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:40 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Trollen ook niet.
Gezien je mijn eerste vraag niet normaal kunt beantwoorden neem ik aan dat dit een troltopic is.
Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!quote:Op maandag 6 februari 2012 20:41 schreef CSSO het volgende:
[..]
Nou, ik ga dat stoofvleesrecept wel eens uitproberen komend weekend, dan zullen we zien of het een trol is of niet.
Er staan geen hoeveelheden bij...quote:Op maandag 6 februari 2012 20:43 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!
Bedankt. De gerechten in de OP zien er alvast erg lekker uit, dus het stoofvlees zal ook wel lukken!quote:Op maandag 6 februari 2012 20:43 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!
1,5 kg paardenstoofvlees, boter, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels jam, 1 fles bruin bier, 1 sneetje donker bruinbrood, klein beetje pure chocolade, tijm, laurierblaadje peper, zout en nootmuskaatquote:Op maandag 6 februari 2012 20:44 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
Er staan geen hoeveelheden bij...
Die foto's zijn niet van jou en niet door jou gemaakt.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:
Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
Ik gebruik altijd een combinatie van olie en boter! Dat gaat nooit mis!!quote:Op maandag 6 februari 2012 20:49 schreef Pulsy het volgende:
Dan heb ik er ook eentje: Hoe bak ik een schnitzel zonder dat minstens de helft van het korstje aan de pan blijft plakken? Ik slaag er echt niet in
*heeft net weer een korstjesloze schnitzel op*
zijn ze welquote:Op maandag 6 februari 2012 20:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Die foto's zijn niet van jou en niet door jou gemaakt.
quote:Op maandag 6 februari 2012 21:01 schreef RobinOok het volgende:
Van rood wijntje, naar geen wijn. Dronk je teveel? :-)
even t eitje rond draaien, dan hou je het even tegen... als het rauw is dan blijft het ei rond tollen!!quote:Op dinsdag 7 februari 2012 06:20 schreef The_Hives het volgende:
hoe kan ik van buitenaf zien of een eitje goed gekookt is?
Ik denk dat dit topic daarom ook beter onder een CUL SC past. Piet heeft kennis in huis en dat blijkt uit zijn reacties. Geen idee wat GeenWijn allemaal weet, maar dat blijkt nou niet bepaald uit de openingspost en alle overige posts. Kennelijk gewoon een zielig gevalletje "ik ben jaloers op Piet, dus start ik maar mijn eigen topic, ook al heb ik niks zinnigs te zeggen", zoiets...quote:
Ja ga d'r serieus op in.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 14:23 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik denk dat dit topic daarom ook beter onder een CUL SC past. Piet heeft kennis in huis en dat blijkt uit zijn reacties. Geen idee wat GeenWijn allemaal weet, maar dat blijkt nou niet bepaald uit de openingspost en alle overige posts. Kennelijk gewoon een zielig gevalletje "ik ben jaloers op Piet, dus start ik maar mijn eigen topic, ook al heb ik niks zinnigs te zeggen", zoiets...
Oh, was dat niet de bedoeling dan?quote:
Hallo! Ja dat zijn inderdaad lempers! Hier het oude familierecept:quote:Op dinsdag 7 februari 2012 10:09 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn die witte rollen op die foto lempers? Ik wil dat graag een keer zelf maken, zou je het recept willen posten?
goeie vraag! Heb toevallig net het eten opstaan, dus ik ga nu smikkelen! Kom ik er straks op terug!quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:44 schreef Stokstaart het volgende:
GeenWijn, wat is jouw recept voor lasagne?
Toppie, en eetsequote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:47 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
goeie vraag! Heb toevallig net het eten opstaan, dus ik ga nu smikkelen! Kom ik er straks op terug!
en als ik hem nou juist zacht gekookt wil?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 07:39 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
even t eitje rond draaien, dan hou je het even tegen... als het rauw is dan blijft het ei rond tollen!!
Bedankt! Dat lijkt me goed te doen.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:42 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Hallo! Ja dat zijn inderdaad lempers! Hier het oude familierecept:
Voor het rijstomhulsel: 1 kg ketan, beetje suiker, zout en opgelost 1/3 blok santen. pandanblad.
Voor de vulling: 1 pond (in bouillonblokje) gekookte kippenbouten (dus echt geen kipfilet!) gedroogde uien, daun jeruk, sereh, ketumbar, jintan, kemiri, kunyit, zout, peper en suiker.
Extra benodigdheden: plastic! Zelf heb ik een speciale rol van de toko... daar kun je jaren mee doen... het is iets dikker en het plakt niet aan elkaar zoals gewoon magnetronfolie! Dat moet je absoluut niet gebruiken! Tenzij je heel gefrustreerd wil raken!
Recept: Ketan wassen en een NACHT laten weken. Daarna direct stomen met pandanblad, zodra de ketan half gaar is, opgeloste santen toevoegen en goed roeren en verder stomen tot deze gaar is.
De kip koken in bouillon.
De gekookte kip heel fijn snijden en gedroogde uien fruiten in beetje olie, daarna kruiden toevoegen en als laatste de kip (eventueel beetje bouillon toevoegen als het te droog is)
En dan rollen maar (zonder de sereh uiteraard), hopelijk heb je vuurvaste handen want de rijst moet nog warm zijn... dus de in stukjes van 10cm bij 10cm plastic geknipte plastic, dan wat kleefrijst erop en plat maken met je hand en dan een klein beetje van de rijstvulling erop.... rollen maar!
En dan zou dit het resultaat moeten zijn: [ afbeelding ] (vorig jaar gemaakt).
Veel succes
Hear hearquote:Op dinsdag 7 februari 2012 17:47 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ja ga d'r serieus op in.
Ik ben helemaal voor dit topic. Dat monopolie onzer Piet moet maar eens afgelopen zijn! Geef de braadpan op driehoogachter weer een stem! Breng de culinaire macht terug naar de schoot van het gewone voetvolk, de pollepel terug in de noeste hand van de hardwerkende burger! GeenWijn, maar een pot bier op de keukentafel! Op de barricaden!
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |