Stel jij je dan ook voor?quote:Op maandag 6 februari 2012 20:13 schreef FutureFairytale het volgende:
Waarom?
Stel je eens voor alsjeblieft.. ben je chef/amateur/opleiding?
De helft van die foto's stelt niet zoveel voor. Het kan geen kwaad om iets meer over jezelf te vertellen, als je wilt dat anderen van je dienst gebruik maken, toch?quote:Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Stel jij je dan ook voor?
Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
Ik maak dit recept al jaren:quote:Op maandag 6 februari 2012 20:24 schreef CSSO het volgende:
Hoe maak ik het beste stoofvlees, zonder ui, en het liefst met paardenvlees?
Je stelt zelf helemaal niks voor, dus graag ontopic reagerenquote:Op maandag 6 februari 2012 20:28 schreef dakpan90 het volgende:
[..]
De helft van die foto's stelt niet zoveel voor. Het kan geen kwaad om iets meer over jezelf te vertellen, als je wilt dat anderen van je dienst gebruik maken, toch?
waar haal ik paardenvlees?quote:Op maandag 6 februari 2012 20:30 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Ik maak dit recept al jaren:
Smelt de boter in een pan en bak het paardenvlees. Doe het bier (dubbele bruine van Westmalle of De Koninck) in de pan en smeer mosterd en rode bessenjam op het brood en leg het boterhammetje in de pan. Kruid met een weinig peper, zout en nootmuskaat. Doe de tijm en laurier erbij. Breng aan de kook en stoof zachtjes gaar. Roer tijdens het stoven regelmatig. Voeg er intussen ook de bittere chocolade aan toe. Naar het einde toe zal het brood volledig zijn opgestoofd. Controleer de dikte, bind en kruid eventueel bij.
Deal. Stel je voor, dan stel ik me voor.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Stel jij je dan ook voor?
Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
Graag ontopic reageren, slowchat is hier niet wenselijk.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:34 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Deal. Stel je voor, dan stel ik me voor.
Trollen ook niet.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:36 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Graag ontopic reageren, slowchat is hier niet wenselijk.
Ja waarschijnlijk doet ze dit om Piet dwars te liggen... Grappig he? Pffquote:
Piet is geen autoriteit hoor, hij is geen chef of wat dan ook. Dus het staat iedereen vrij om ook een topic te openenquote:
Nou, ik ga dat stoofvleesrecept wel eens uitproberen komend weekend, dan zullen we zien of het een trol is of niet.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:40 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Trollen ook niet.
Gezien je mijn eerste vraag niet normaal kunt beantwoorden neem ik aan dat dit een troltopic is.
Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!quote:Op maandag 6 februari 2012 20:41 schreef CSSO het volgende:
[..]
Nou, ik ga dat stoofvleesrecept wel eens uitproberen komend weekend, dan zullen we zien of het een trol is of niet.
Er staan geen hoeveelheden bij...quote:Op maandag 6 februari 2012 20:43 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!
Bedankt. De gerechten in de OP zien er alvast erg lekker uit, dus het stoofvlees zal ook wel lukken!quote:Op maandag 6 februari 2012 20:43 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Ik maak dit al vele jaren en het is heerlijk! Veel succes!
1,5 kg paardenstoofvlees, boter, 2 eetlepels mosterd, 2 eetlepels jam, 1 fles bruin bier, 1 sneetje donker bruinbrood, klein beetje pure chocolade, tijm, laurierblaadje peper, zout en nootmuskaatquote:Op maandag 6 februari 2012 20:44 schreef egeltje1985 het volgende:
[..]
Er staan geen hoeveelheden bij...
Die foto's zijn niet van jou en niet door jou gemaakt.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:
Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
Ik gebruik altijd een combinatie van olie en boter! Dat gaat nooit mis!!quote:Op maandag 6 februari 2012 20:49 schreef Pulsy het volgende:
Dan heb ik er ook eentje: Hoe bak ik een schnitzel zonder dat minstens de helft van het korstje aan de pan blijft plakken? Ik slaag er echt niet in
*heeft net weer een korstjesloze schnitzel op*
zijn ze welquote:Op maandag 6 februari 2012 20:53 schreef golfer het volgende:
[..]
Die foto's zijn niet van jou en niet door jou gemaakt.
quote:Op maandag 6 februari 2012 21:01 schreef RobinOok het volgende:
Van rood wijntje, naar geen wijn. Dronk je teveel? :-)
even t eitje rond draaien, dan hou je het even tegen... als het rauw is dan blijft het ei rond tollen!!quote:Op dinsdag 7 februari 2012 06:20 schreef The_Hives het volgende:
hoe kan ik van buitenaf zien of een eitje goed gekookt is?
Ik denk dat dit topic daarom ook beter onder een CUL SC past. Piet heeft kennis in huis en dat blijkt uit zijn reacties. Geen idee wat GeenWijn allemaal weet, maar dat blijkt nou niet bepaald uit de openingspost en alle overige posts. Kennelijk gewoon een zielig gevalletje "ik ben jaloers op Piet, dus start ik maar mijn eigen topic, ook al heb ik niks zinnigs te zeggen", zoiets...quote:
Ja ga d'r serieus op in.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 14:23 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik denk dat dit topic daarom ook beter onder een CUL SC past. Piet heeft kennis in huis en dat blijkt uit zijn reacties. Geen idee wat GeenWijn allemaal weet, maar dat blijkt nou niet bepaald uit de openingspost en alle overige posts. Kennelijk gewoon een zielig gevalletje "ik ben jaloers op Piet, dus start ik maar mijn eigen topic, ook al heb ik niks zinnigs te zeggen", zoiets...
Oh, was dat niet de bedoeling dan?quote:
Hallo! Ja dat zijn inderdaad lempers! Hier het oude familierecept:quote:Op dinsdag 7 februari 2012 10:09 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn die witte rollen op die foto lempers? Ik wil dat graag een keer zelf maken, zou je het recept willen posten?
goeie vraag! Heb toevallig net het eten opstaan, dus ik ga nu smikkelen! Kom ik er straks op terug!quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:44 schreef Stokstaart het volgende:
GeenWijn, wat is jouw recept voor lasagne?
Toppie, en eetsequote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:47 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
goeie vraag! Heb toevallig net het eten opstaan, dus ik ga nu smikkelen! Kom ik er straks op terug!
en als ik hem nou juist zacht gekookt wil?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 07:39 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
even t eitje rond draaien, dan hou je het even tegen... als het rauw is dan blijft het ei rond tollen!!
Bedankt! Dat lijkt me goed te doen.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:42 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Hallo! Ja dat zijn inderdaad lempers! Hier het oude familierecept:
Voor het rijstomhulsel: 1 kg ketan, beetje suiker, zout en opgelost 1/3 blok santen. pandanblad.
Voor de vulling: 1 pond (in bouillonblokje) gekookte kippenbouten (dus echt geen kipfilet!) gedroogde uien, daun jeruk, sereh, ketumbar, jintan, kemiri, kunyit, zout, peper en suiker.
Extra benodigdheden: plastic! Zelf heb ik een speciale rol van de toko... daar kun je jaren mee doen... het is iets dikker en het plakt niet aan elkaar zoals gewoon magnetronfolie! Dat moet je absoluut niet gebruiken! Tenzij je heel gefrustreerd wil raken!
Recept: Ketan wassen en een NACHT laten weken. Daarna direct stomen met pandanblad, zodra de ketan half gaar is, opgeloste santen toevoegen en goed roeren en verder stomen tot deze gaar is.
De kip koken in bouillon.
De gekookte kip heel fijn snijden en gedroogde uien fruiten in beetje olie, daarna kruiden toevoegen en als laatste de kip (eventueel beetje bouillon toevoegen als het te droog is)
En dan rollen maar (zonder de sereh uiteraard), hopelijk heb je vuurvaste handen want de rijst moet nog warm zijn... dus de in stukjes van 10cm bij 10cm plastic geknipte plastic, dan wat kleefrijst erop en plat maken met je hand en dan een klein beetje van de rijstvulling erop.... rollen maar!
En dan zou dit het resultaat moeten zijn: [ afbeelding ] (vorig jaar gemaakt).
Veel succes
Hear hearquote:Op dinsdag 7 februari 2012 17:47 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Ja ga d'r serieus op in.
Ik ben helemaal voor dit topic. Dat monopolie onzer Piet moet maar eens afgelopen zijn! Geef de braadpan op driehoogachter weer een stem! Breng de culinaire macht terug naar de schoot van het gewone voetvolk, de pollepel terug in de noeste hand van de hardwerkende burger! GeenWijn, maar een pot bier op de keukentafel! Op de barricaden!
Bullshit.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 14:23 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Ik denk dat dit topic daarom ook beter onder een CUL SC past. Piet heeft kennis in huis en dat blijkt uit zijn reacties. Geen idee wat GeenWijn allemaal weet, maar dat blijkt nou niet bepaald uit de openingspost en alle overige posts. Kennelijk gewoon een zielig gevalletje "ik ben jaloers op Piet, dus start ik maar mijn eigen topic, ook al heb ik niks zinnigs te zeggen", zoiets...
Recepten kopieren van internet en vervolgens een beetje 'personaliseren', is vast ook veel werk...quote:Op zaterdag 11 februari 2012 16:36 schreef Duderinnetje het volgende:
GeenWijn is wel een beetje en slow cooker volgens mij.
Vraag 't pietverdrietquote:Op zaterdag 11 februari 2012 17:23 schreef KillerBee4ever het volgende:
[..]
Recepten kopieren van internet en vervolgens een beetje 'personaliseren', is vast ook veel werk...
Ik heb geen vraag aan Piet, maar als jij er wel eentje hebt, dan weet je zijn topic te vinden, toch?quote:
Is het eten intussen niet al een beetje verbrand?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:47 schreef GeenWijn het volgende:
goeie vraag! Heb toevallig net het eten opstaan, dus ik ga nu smikkelen! Kom ik er straks op terug!
Dat was het al vanaf de allereerste post.quote:Op zondag 12 februari 2012 00:15 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
zullen we gewoon ophouden in dit zinloze CUL topic te posten, lijkt meer iets voor ONZ te worden op deze manier.
Ik heb het idee dat je een beetje jaloers bent.quote:Op zondag 12 februari 2012 00:16 schreef golfer het volgende:
[..]
Dat was het al vanaf de allereerste post.
waaropquote:Op zondag 12 februari 2012 00:17 schreef CSSO het volgende:
[..]
Ik heb het idee dat je een beetje jaloers bent.
Het grote vraag GeenWijn hoe maak ik het klaar topic - #1quote:Op zondag 12 februari 2012 00:18 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
waaropweinig zinvols kunnen ontdekken hier
Dat zal het zijn.quote:Op zondag 12 februari 2012 00:17 schreef CSSO het volgende:
Ik heb het idee dat je een beetje jaloers bent.
Tsja, sommige mensen kunnen koken, sommigen alleen vreten. Eén keer raden waartoe jij behoort.quote:
zaterdagavond zekerquote:Op zondag 12 februari 2012 00:22 schreef CSSO het volgende:
[..]
Tsja, sommige mensen kunnen koken, sommigen alleen vreten. Eén keer raden waartoe jij behoort.
Ik weet zeker dat je dat verkeerd gaat radenquote:Op zondag 12 februari 2012 00:22 schreef CSSO het volgende:
[..]
Tsja, sommige mensen kunnen koken, sommigen alleen vreten. Eén keer raden waartoe jij behoort.
Jep, bij Piet zou ik binnen een paar uur reactie krijgen. Nauwelijks concurrentie te noemen ditquote:Op vrijdag 10 februari 2012 10:23 schreef Its-Jojo-4you het volgende:
[..]
logisch, ze heeft nog steeds de lasagne open staan
Bij allebeiquote:Op zondag 12 februari 2012 00:22 schreef CSSO het volgende:
Tsja, sommige mensen kunnen koken, sommigen alleen vreten. Eén keer raden waartoe jij behoort.
Oeps..je was me al voor.quote:Op zondag 12 februari 2012 00:27 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Ik weet zeker dat je dat verkeerd gaat raden.
Ik ben een aantal dagen niet op fok geweest wegens vervelende omstandighedenquote:Op zondag 12 februari 2012 00:08 schreef golfer het volgende:
[..]
Is het eten intussen niet al een beetje verbrand?
We wachten nog steeds op een verhelderend antwoord.
Ik kan mij niet herinneren ooit naar een recept voor lempers te hebben gevraagd? Als je dan toch de moeite neemt om postgeschiedenis terug te kijken zou je kunnen zien dat het een andere user was die daar naar vroeg, dat was:quote:Op zondag 12 februari 2012 09:43 schreef GeenWijn het volgende:
Of je kan natuurlijk vertellen hoe de lempers zijn geworden? Of was dat te moeilijk voor je?
quote:Op dinsdag 7 februari 2012 10:09 schreef FigureBirdStars het volgende:
Zijn die witte rollen op die foto lempers? Ik wil dat graag een keer zelf maken, zou je het recept willen posten?
Scheermes?quote:Op zondag 12 februari 2012 12:05 schreef Guus Muisarm het volgende:
Ik probeer zelf m&m's te maken, welke techniek moet ik gebruiken om die kut "m" erop te krijgen?
Wauw, je hebt zes paprika's neergelegd én sinaasappels/bloedsinaasappels gesneden? Knap hoor!quote:Op maandag 6 februari 2012 20:15 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Stel jij je dan ook voor?
Ik ben geweldig in de keuken, zie mijn foto's in de OP!!
GeenWijn, doe maar rustig aan hoor. Goede wijn heeft ook tijd nodig en GeenWijn nu eenmaal ook. Dat hebben jullie gemeen.quote:Op zondag 12 februari 2012 09:43 schreef GeenWijn het volgende:
[..]
Ik ben een aantal dagen niet op fok geweest wegens vervelende omstandigheden, bedankt voor je begrip! (had je ook gewoon kunnen zien in mn postgeschiedenis....). Dus als je ergens anders wil trollen? Of je kan natuurlijk vertellen hoe de lempers zijn geworden? Of was dat te moeilijk voor je?
Vanaf volgende week kan ik hopelijk weer veel meer aanwezig zijn.
Dan kan je beter het Piet topic upgraden naar vraag het de specialisten ofzo. Dit topic is gewoon identiek, geen idee waar je iets moet vragen op den duur.quote:Op zondag 12 februari 2012 17:57 schreef Isabeau het volgende:
Je bedoelt: wat een nare mensen in dit topic die GeenWijn geen eigen podium gunnen.
Waarom zou Piet het ijkpunt zijn dan?quote:Op zondag 12 februari 2012 18:16 schreef tony_clifton- het volgende:
[..]
Dan kan je beter het Piet topic upgraden naar vraag het de specialisten ofzo. Dit topic is gewoon identiek, geen idee waar je iets moet vragen op den duur.
Wat wél een goed idee was was 'vraag het aan Robin' ofzo, omdat dat een specialist is mbt de oosterse keuken.
Mijn 2 centjes.
Gewoon omwille van de duidelijkheid, niets tegen mensen hun eigen Fok-carričre ofzo hoor.
Veel succes aan GeenWijn dan.
Second that.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:46 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Waarom zou Piet het ijkpunt zijn dan?
Die lult ook maar wat, doorgaans, en is daarenboven een naargeestige, intolerante meneer, waar je ook al niet te vrolijk van wordt.
Heerlijk, deze ongegeneerde parodie ( en iedereen die zich er druk om maakt).
Hmm, ik vind eigenlijk dat Piet erg goed bezig is, hij helpt al 8 jaar mensen met technische problemen op kookproblemen, recepten, etc en heeft een erg grote kennis op dat gebied. Hij heeft een uitgesproken mening, je weet tenminste waar hij staat. Ik snap niet dat hem naargeestig of intolerant noemt. Het is eerder dat hij keihard tegen intolerantie en onderdrukking ingaat.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:46 schreef Duderinnetje het volgende:
[..]
Waarom zou Piet het ijkpunt zijn dan?
Die lult ook maar wat, doorgaans, en is daarenboven een naargeestige, intolerante meneer, waar je ook al niet te vrolijk van wordt.
Heerlijk, deze ongegeneerde parodie ( en iedereen die zich er druk om maakt).
quote:Op maandag 13 februari 2012 11:31 schreef VakantieNancy het volgende:
Ik snap niet dat hem naargeestig of intolerant noemt. Het is eerder dat hij keihard tegen intolerantie en onderdrukking ingaat.
Ja! Hij is AmNestea International! Het Wereld Natuur Fond! Medicins sans Sachets! Greenpeas!quote:Op maandag 13 februari 2012 16:43 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Hij vecht voor het recht van de echte boter ofzoiets?
quote:Op maandag 13 februari 2012 16:54 schreef DonJames het volgende:
[..]
Ja! Hij is AmNestea International! Het Wereld Natuur Fond! Medicins sans Sachets! Greenpeas!
idd... dat continue gezeik over 'boter' van die grafzerk.quote:Op maandag 13 februari 2012 16:43 schreef Vanyel het volgende:
[..]
Hij vecht voor het recht van de echte boter ofzoiets?
Ja hier heeft GeenWijn ook geen drol aan natuurlijk want het gaat alsnog over Piet, ook al is het een afzeiktopic geworden.quote:Op maandag 13 februari 2012 17:45 schreef Mirjam het volgende:
zullen we eens het topic laten zoals het bedoeld is?
gewoon om het te proberen?
dus recepten en tips.
Dan wachten we met liefde op het antwoord op de lasagnevraag.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:44 schreef Stokstaart het volgende:
GeenWijn, wat is jouw recept voor lasagne?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |