Is dit nu echt zo? Ik heb er ook eens een topic over geopend, en gekeken naar linkedin-profielen en dergelijke.. kreeg nu niet echt de indruk dat daadwerkelijk de werkgevers om je zitten te springen. Sowieso, baangarantie bestaat in deze tijd niet meer, mss bij de beta-opleidingen.. Ik heb het idee dat jij erg goed en gemotiveerd bezig bent, en je blijkbaar dus al een baan aangeboden hebt gekregen in de bachelor.. maar wees eerlijk, de gemiddelde student die het allemaal "wel leuk" vindt; heeft die ook een baangarantie? Kijk, iemand met een onwijze passie voor strafrecht redt het OOK in dat veld waarschijnlijk wel .. baangarantie betekent ; het papiertje an sich is voldoende.quote:Op donderdag 9 februari 2012 17:54 schreef Maharbal het volgende:
Als je gegarandeerd een baan wil (zelfs al in je bachelor): fiscaal recht.
Hoe voor jezelf te beginnen dan? Gelijk een juridisch adviesbureau ofzo? Ik weet niet, heb altijd de indruk dat het bij rechten echt onmogelijk is om iets voor jezelf te beginnen.. moet je echt eerst je sporen verdiend hebben.quote:Op donderdag 9 februari 2012 16:56 schreef eriksd het volgende:
Gezondheidsrecht is echt up and coming. Verzekeringsrecht en arbeidsrecht zijn altijd verstandig. Fiscaal ook, maar dat moet je nog meer liggen dan de voorgaande 3.
Intellectueel eigendom in combinatie met IT/Internet is een goede nichemarkt als je snel voor jezelf wil beginnen.
Er is prima/zeer goed werk te krijgen met de master staats-bestuursrecht. Relatief weinig mensen zijn er in gespecialiseerd en zolang de overheid blijft bestaan is er veel vraag naar zowel ambtenaren als mensen die op andere wijze bekend zijn met het bestuursrecht. Alleen moet je niet de idealistische/politieke kant op willen (Mauro willen redden of tweede kamer lid willen worden). Een reguliere negen tot vijf job zal je dan niet vinden. Dat moet een roeping zijn.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 23:48 schreef Rosa_blanca het volgende:
[..]
Hoe voor jezelf te beginnen dan? Gelijk een juridisch adviesbureau ofzo? Ik weet niet, heb altijd de indruk dat het bij rechten echt onmogelijk is om iets voor jezelf te beginnen.. moet je echt eerst je sporen verdiend hebben.
Intellectueel eigendom vind ik wel leuk.. Ik was nu van plan om master staats/bestuursrecht en privaatrecht te doen, maar ik lees hier dat staats/bestuursrecht dus niet echt een goede keuze is qua werkgelegenheid? Misschien kan ik dan toch gewoon wat leuke, interessante keuzevakken bij privaatrecht doen.
Nouja, zoals hierboven al aangegeven ga je het hoogstwaarschijnlijk niet redden bij fiscaal recht als je het 'wel leuk vindt'. Je moet het namelijk echt leuk vinden, want anders is het zo'n beetje het taaiste rechtsgebied om je doorheen te worstelen. Ik kende een paar mensen die ook naast notarieel fiscaal hebben gedaan, 'omdat het ze een baan zou opleveren'. Laten we zeggen dat die er minder voortvarend doorheen gingen dan ik. Dit is dan ook juist waarom je er snel een baan mee krijgt. Het is gewoon verschrikkelijk saai/taai als je het echt niet leuk vindt, en weinig mensen doen het dan ook.quote:Op zaterdag 11 februari 2012 23:39 schreef Rosa_blanca het volgende:
[..]
Is dit nu echt zo? Ik heb er ook eens een topic over geopend, en gekeken naar linkedin-profielen en dergelijke.. kreeg nu niet echt de indruk dat daadwerkelijk de werkgevers om je zitten te springen. Sowieso, baangarantie bestaat in deze tijd niet meer, mss bij de beta-opleidingen.. Ik heb het idee dat jij erg goed en gemotiveerd bezig bent, en je blijkbaar dus al een baan aangeboden hebt gekregen in de bachelor.. maar wees eerlijk, de gemiddelde student die het allemaal "wel leuk" vindt; heeft die ook een baangarantie? Kijk, iemand met een onwijze passie voor strafrecht redt het OOK in dat veld waarschijnlijk wel .. baangarantie betekent ; het papiertje an sich is voldoende.
Maar dit geldt, hoewel misschien in mindere mate, voor bijna alle rechtsgebiedenquote:Op zondag 12 februari 2012 13:37 schreef Maharbal het volgende:
Daar komt ook nog eens bij dat (ik geloof) binnen 5 jaar ongeveer 60%/70% van de fiscalisten wegens vergrijzing uitstroomt.
En je moet het maar zo zien: we zullen altijd belasting moeten blijven betalen, en de regels zullen altijd ingewikkeld blijven.
Oke, bedankt voor je antwoord. Dat was op zich ook mijn redenatie, en ik hoef idd niet perse de idealistische kant op.quote:Op zondag 12 februari 2012 12:46 schreef Ryon het volgende:
[..]
Er is prima/zeer goed werk te krijgen met de master staats-bestuursrecht. Relatief weinig mensen zijn er in gespecialiseerd en zolang de overheid blijft bestaan is er veel vraag naar zowel ambtenaren als mensen die op andere wijze bekend zijn met het bestuursrecht. Alleen moet je niet de idealistische/politieke kant op willen (Mauro willen redden of tweede kamer lid willen worden). Een reguliere negen tot vijf job zal je dan niet vinden. Dat moet een roeping zijn.
Wanneer je advocaat bent - en dus je post-master opleiding hebt afgerond - kan je praktisch direct voor jezelf beginnen. Ook is het mogelijk om al eerder een adviesbureau te starten. Wederom is dit geen 'veilige keus'. Je moet daarvoor durven kiezen.
Oke, dat klinkt dan wel weer goed. Je moet mensen ook niet erop afrekenen dat ze ervoor kiezen vanwege de werkgelegenheid. Niemand wil graag werkloos zijn, en we zitten in een moeilijke tijd.quote:Op zondag 12 februari 2012 13:37 schreef Maharbal het volgende:
[..]
Nouja, zoals hierboven al aangegeven ga je het hoogstwaarschijnlijk niet redden bij fiscaal recht als je het 'wel leuk vindt'. Je moet het namelijk echt leuk vinden, want anders is het zo'n beetje het taaiste rechtsgebied om je doorheen te worstelen. Ik kende een paar mensen die ook naast notarieel fiscaal hebben gedaan, 'omdat het ze een baan zou opleveren'. Laten we zeggen dat die er minder voortvarend doorheen gingen dan ik. Dit is dan ook juist waarom je er snel een baan mee krijgt. Het is gewoon verschrikkelijk saai/taai als je het echt niet leuk vindt, en weinig mensen doen het dan ook.
Maar nee, ook als je minder gemotiveerd bent dan ik, of gewoon één master hebt of wat dan ook dan is er gewoon baangarantie. Bij fiscaal recht betekent het papiertje gewoon dat je een baan hebt.
Daar komt ook nog eens bij dat (ik geloof) binnen 5 jaar ongeveer 60%/70% van de fiscalisten wegens vergrijzing uitstroomt.
En je moet het maar zo zien: we zullen altijd belasting moeten blijven betalen, en de regels zullen altijd ingewikkeld blijven.
Het academisch recht kenmerkt zich juist door de nadruk te leggen op interpretatie en inhoudelijke analyses van artikelen i.p.v het simpelweg toepassen ervan. Dat is minder spannend dan aan de lopende band casussen op te lossen en adviezen te geven, maar voor werkzaamheden op hoger niveau dan de werkvloer wel noodzakelijk.quote:Ik ben ooit HBO-Rechten gaan studeren omdat op de site van de Hanzehogeschool stond "hou je van puzzels oplossen? Dan is HBO-rechten wat voor jou". Ja, belachelijke reden... Maar in het eerste jaar van het HBO, en het eerste jaar van de Uni vond ik het echt geweldig, toen een tentamen nog echt een "opzoektentamen" was, heerlijk 3 uur in het wettenboek bladeren en een boel MC-vragen oplossen.. Nu is alles uitgekauwd, de paar wetsartikelen die je nodig hebt voor een tentamen ken je al door en door, het gaat vooral om de uitleg van het artikel, aan de hand van jurisprudentie.
Oh boy. Wat denk je dat je in de praktijk te wachten staat bij fiscaal dan? Als je al moeite hebt met het simpelweg lezen van fiscale bepalingen gaat het echt niets worden.quote:Op zondag 12 februari 2012 17:22 schreef Rosa_blanca het volgende:
[..]
Oke, dat klinkt dan wel weer goed. Je moet mensen ook niet erop afrekenen dat ze ervoor kiezen vanwege de werkgelegenheid. Niemand wil graag werkloos zijn, en we zitten in een moeilijke tijd.
Ik ben ooit HBO-Rechten gaan studeren omdat op de site van de Hanzehogeschool stond "hou je van puzzels oplossen? Dan is HBO-rechten wat voor jou". Ja, belachelijke reden... Maar in het eerste jaar van het HBO, en het eerste jaar van de Uni vond ik het echt geweldig, toen een tentamen nog echt een "opzoektentamen" was, heerlijk 3 uur in het wettenboek bladeren en een boel MC-vragen oplossen.. Nu is alles uitgekauwd, de paar wetsartikelen die je nodig hebt voor een tentamen ken je al door en door, het gaat vooral om de uitleg van het artikel, aan de hand van jurisprudentie. Daarom vond ik belastingrecht best leuk (heb 2 inleidende vakken gevolgd, en 1 wat dieper), het uitpluizen van zo'n artikel, goed lezen, en het niet begrijpen, en nog een keer goed lezen en het dan begrijpen. Het punt is alleen dat het me niet gemakkelijk afging en dat het mijn voorstellingsvermogen gewoon te boven ging ofzo.
Zodra je aan het werk gaat ben je gespecialiseerd in een rechtsgebied, dat je dingen moet gaan opzoeken, ze niet begrijpt en uit moet pluizen zal dan steeds minder voorkomen omdat je steeds meer weet en er continue mee werkt... Dus dan wordt het vanzelf 'uitgekauwd'. Het enige wat elke zaak dan nog anders maakt is niet het recht maar je cliënten en/of cases en de verhalen die daarbij horen.quote:Op zondag 12 februari 2012 17:22 schreef Rosa_blanca het volgende:
Maar in het eerste jaar van het HBO, en het eerste jaar van de Uni vond ik het echt geweldig, toen een tentamen nog echt een "opzoektentamen" was, heerlijk 3 uur in het wettenboek bladeren en een boel MC-vragen oplossen.. Nu is alles uitgekauwd, de paar wetsartikelen die je nodig hebt voor een tentamen ken je al door en door, het gaat vooral om de uitleg van het artikel, aan de hand van jurisprudentie. Daarom vond ik belastingrecht best leuk (heb 2 inleidende vakken gevolgd, en 1 wat dieper), het uitpluizen van zo'n artikel, goed lezen, en het niet begrijpen, en nog een keer goed lezen en het dan begrijpen. Het punt is alleen dat het me niet gemakkelijk afging en dat het mijn voorstellingsvermogen gewoon te boven ging ofzo.
quote:Op zondag 12 februari 2012 17:45 schreef eriksd het volgende:
[..]
Hoor je eigenlijk niet gewoon op het HBO thuis?
Wat is daar erg aan? Alsof WO per definitie beter is dan HBO. Voor sommige mensen werkt de praktische instelling bij het HBO beter, voor anderen de academische.quote:
Haha, ja, ik weet het: dat iets simpelweg niet wil lukken of dat iemand iets niet aan kan mag vooral niet gezegd worden in dit land, maar dat neemt niet weg dat het wel het geval is.quote:
Ik zeg toch niet dat ik fiscaal ga doen.quote:Op zondag 12 februari 2012 17:45 schreef eriksd het volgende:
[..]
Oh boy. Wat denk je dat je in de praktijk te wachten staat bij fiscaal dan? Als je al moeite hebt met het simpelweg lezen van fiscale bepalingen gaat het echt niets worden.
Hoor je eigenlijk niet gewoon op het HBO thuis?
Weet ik. Het kwam er wellicht wat krom uit, maar wat ik bedoel is dat naar mijn mening fiscaal recht veel minder uitgekauwd is dan "normaal" Nederlands recht.quote:Op zondag 12 februari 2012 17:38 schreef Ryon het volgende:
Er zit een groot gevaar in een richting kiezen puur gebaseerd op de werkgelegenheid. Rechten is leuk en redelijk makkelijk als je er passie en aanleg voor hebt. Als je een richting kiest waar je minder in thuis voelt kan dat van invloed zijn op je prestaties en je werkzaamheden en uiteindelijk flink tegen je werken.
[..]
Het academisch recht kenmerkt zich juist door de nadruk te leggen op interpretatie en inhoudelijke analyses van artikelen i.p.v het simpelweg toepassen ervan. Dat is minder spannend dan aan de lopende band casussen op te lossen en adviezen te geven, maar voor werkzaamheden op hoger niveau dan de werkvloer wel noodzakelijk.
Binnen de Nederlandse samenleving en zeker binnen de juridische wereld staat academisch onderwijs hoger aangeschreven dan hoger beroepsonderwijs. In zoverre is dat dus 'beter'.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:00 schreef wimjongil het volgende:
[..]
Wat is daar erg aan? Alsof WO per definitie beter is dan HBO. Voor sommige mensen werkt de praktische instelling bij het HBO beter, voor anderen de academische.
Volgens mij kan Rosa_blanca het niveau met betrekking tot andere rechtsgebieden wel aan. Waarom zou je dan in godsnaam genoegen moeten nemen met een hbo-diploma? Alleen omdat je toevallig niet zo goed bent in Fiscaal Recht? Ben het overigens wel met je eens dat het dan niet slim is om wel de desbetreffende master te volgen.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:03 schreef eriksd het volgende:
[..]
Haha, ja, ik weet het: dat iets simpelweg niet wil lukken of dat iemand iets niet aan kan mag vooral niet gezegd worden in dit land, maar dat neemt niet weg dat het wel het geval is.
Een feitelijke constatering mijnerzijds betekent niet meteen dat ik arrogant ben, het is gewoon nogal vreemd om te klagen over dat je duiding en jurisprudentie niets vindt en simpele mc-vragen wel terwijl je op het WO rondloopt.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:04 schreef Rosa_blanca het volgende:
[..]
Ik zeg toch niet dat ik fiscaal ga doen.
Ja, ik hoor eigenlijk op het HBO thuis qua intelligentie. Ik hou er echter van om mezelf te pushen, en niet te stoppen omdat het even wat moeilijker is of omdat ik het even niet zo leuk meer vindt. Niemand verteld MIJ waar ik thuis hoor, dat bepaal IK zelf, duidelijk!? Wat een ontzettende arrogante kwal ben jij.
Je begrijpt me verkeerd, bovendien zeg ik ook NERGENS dat ik fiscaal ga doen. Ik geef juist aan; "ik ben er te licht voor" , ik vind het behoorlijk sneu om iemand daar dan op te gaan pakken en nog verder de grond in trapt. Je mag nog zo succesvol zijn, je kijkt op andere mensen neer en dat maakt je echt onwijs lelijk.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:03 schreef eriksd het volgende:
[..]
Haha, ja, ik weet het: dat iets simpelweg niet wil lukken of dat iemand iets niet aan kan mag vooral niet gezegd worden in dit land, maar dat neemt niet weg dat het wel het geval is.
Als je mee kan komen met MC-tentamens die bestaan uit simpel opzoeken van artikelen maar niets moet hebben van de duiding ervan, in een gebied werkzaam wil zijn waar je zelfs met het lezen van wetteksten al moeite hebt, laat staan het toepassen (waar natuurlijk gewoon een hoop uitzoekwerk aan vooraf gaat bij de wat complexere zaken) dan ben je gewoon verkeerd bezig.
Dat was dus mijn hele punt. Om dan meteen te vervallen in "jij bent arrogant, niemand mag mij iets zeggen, IK bepaal zus en zo", tjah. Whatever floats your boat maar de situatie blijft zoals die is.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:09 schreef TvhN het volgende:
[..]
Volgens mij kan Rosa_blanca het niveau met betrekking tot andere rechtsgebieden wel aan. Waarom zou je dan in godsnaam genoegen moeten nemen met een hbo-diploma? Alleen omdat je toevallig niet zo goed bent in Fiscaal Recht? Ben het overigens wel met je eens dat het dan niet slim is om wel de desbetreffende master te volgen.
Mij staat nog een topic voor de geest waarin je aangaf puur voor het geld fiscaal recht te willen studeren, daar gaf iedereen je al wijze raad die nu eindelijk een beetje aan lijkt te komen, dat in combinatie met je klacht over niet hapklare-brokken doet toch de vraag rijzen of een andere leeromgeving niet beter voor je is.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:13 schreef Rosa_blanca het volgende:
[..]
Je begrijpt me verkeerd, bovendien zeg ik ook NERGENS dat ik fiscaal ga doen. Ik geef juist aan; "ik ben er te licht voor" , ik vind het behoorlijk sneu om iemand daar dan op te gaan pakken en nog verder de grond in trapt. Je mag nog zo succesvol zijn, je kijkt op andere mensen neer en dat maakt je echt onwijs lelijk.
En de situatie is dit; ik zit op de universiteit, en ik zal die master afmaken. In mijn beleving is het gewoon heel simpel; een master is beter dan een bachelor, en dat wil ik dus ook bereiken. In de meeste landen bestaat er niet eens zoiets als het "hbo" . Ik vind het onderscheid (hbo is voor de simpele zielen die iets willen uitvoeren, en de uni voor diepzinnigen die het waarom willen weten) maar kuntsmatig en onzinnig.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:14 schreef eriksd het volgende:
[..]
Dat was dus mijn hele punt. Om dan meteen te vervallen in "jij bent arrogant, niemand mag mij iets zeggen, IK bepaal zus en zo", tjah. Whatever floats your boat maar de situatie blijft zoals die is.
Wie zegt dat dat pas nu aankomt? Dat topic is al een tijdje geleden, en ik heb mijn beslissing ook een tijdje geleden al gemaakt. Ik heb geen klacht over niet-hapklare-brokken, wat een onzin .. ik vond het echter leuk om nog taalkundig bezig te zijn en het wetboek te ontleden. Ik begrijp dat naarmate je vordert het allemaal dieper gaat, en de focus komt te leggen op 1 puntje.. maar ik vind het juist NU allemaal wat hapklaar. Je hebt een artikeltje, zus en zo moet je het uitleggen en thats it. Ik had het idee dat dat met fiscaal recht anders is.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:17 schreef eriksd het volgende:
[..]
Mij staat nog een topic voor de geest waarin je aangaf puur voor het geld fiscaal recht te willen studeren, daar gaf iedereen je al wijze raad die nu eindelijk een beetje aan lijkt te komen, dat in combinatie met je klacht over niet hapklare-brokken doet toch de vraag rijzen of een andere leeromgeving niet beter voor je is.
Dat jij dat prompt ervaart als de grond ingestampt worden, tsjah.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Tú estás dura y yo me veo cabrón en el espejo
Dat zal nooit veranderen omdat het praktisch de essentie is van het recht. Artikel 6 van huppeldepup kan op die en die manier worden uitgelegd en kent een reikwijdte met een omvang van zus en zo. Als scholier ben je daar klaar (stoppen met denken, doen) als student wordt er dan van je verwacht dat je zelfstandig de 'waarom' vraag stelt. Waarom kent het die reikwijdte? Wat wilde de wetgever daarmee bereiken? etc.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:23 schreef Rosa_blanca het volgende:
[..]
Wie zegt dat dat pas nu aankomt? Dat topic is al een tijdje geleden, en ik heb mijn beslissing ook een tijdje geleden al gemaakt. Ik heb geen klacht over niet-hapklare-brokken, wat een onzin .. ik vond het echter leuk om nog taalkundig bezig te zijn en het wetboek te ontleden. Ik begrijp dat naarmate je vordert het allemaal dieper gaat, en de focus komt te leggen op 1 puntje.. maar ik vind het juist NU allemaal wat hapklaar. Je hebt een artikeltje, zus en zo moet je het uitleggen en thats it. Ik had het idee dat dat met fiscaal recht anders is.
Ik stel me die vraag niet altijd bewust, maar vind dat zeker wel interessant. Ik heb een aantal rechtstheoretische keuzevakken gevolgd, en dat vond ik hartstikke leuk. Ik denk alleen wel dat iemand zonder eigen mening, zonder die extra interesse zo de bachelor cum laude zou kunnen halen.. daar ben ik van overtuigd eigenlijk. Daarnaast merk ik soms ook wel bij werkgroepen dat er wel mensen zijn die zich afvragen "waarom?" en zogenaamd diepzinnige vragen stellen, terwijl het eigenlijk nergens over gaat. Het is allemaal vaak 1 grote show , praten om het praten zeg maar. Ik beheers die kunst niet zo.quote:Op zondag 12 februari 2012 18:38 schreef Ryon het volgende:
[..]
Dat zal nooit veranderen omdat het praktisch de essentie is van het recht. Artikel 6 van huppeldepup kan op die en die manier worden uitgelegd en kent een reikwijdte met een omvang van zus en zo. Als scholier ben je daar klaar (stoppen met denken, doen) als student wordt er dan van je verwacht dat je zelfstandig de 'waarom' vraag stelt. Waarom kent het die reikwijdte? Wat wilde de wetgever daarmee bereiken? etc.
Hoeft niet altijd iets zinnigs uit te komen, maar als je echt goed wil worden moet dat wel een automatisme worden. Hapklare brokken blijken dan een stuk minder hapklaar te zijn. En praktisch elk rechtsgebied blijkt dan een behoorlijke diepgang te kennen.
Daar zijn er al genoeg van inderdaad...quote:Op zondag 12 februari 2012 20:27 schreef Yreal het volgende:
We gingen hier geen wo - hbo topic van maken , toch?
Welke docent?quote:Op zondag 12 februari 2012 20:33 schreef Kimochi het volgende:
Die essays voor Rechtsfilosofie zijn af en toe wel een zware bevalling.
Waar werk je eigenlijk?quote:Op zondag 12 februari 2012 19:15 schreef soklos het volgende:
Aan dat academische geleuter heb je niet zoveel in de praktijk. Tijdsdruk is daar te groot voor. Je hebt niet de tijd om alles rustig te overpeinzen. Verder ben je altijd aan het werk. Zelfs thuis ben je nog met dossiers bezig. In je slaap zelfs.
Ook zie je erg weinig goede strafadvocaten. Mijn ervaring is dat het in je moet zitten. Je moet een goede, luide stem hebben. Snel en helder kunnen denken. De juiste vragen kunnen stellen. Daar komt echt veel meer bij kijken dan een beetje oefenen op de universiteit. Je hebt het of je hebt het niet. Niet alles is dus te leren. Je moet er ook aanleg voor hebben.
Ik hoefde er maar 1 te doen voor dat vak. Was best leukquote:Op zondag 12 februari 2012 20:33 schreef Kimochi het volgende:
Die essays voor Rechtsfilosofie zijn af en toe wel een zware bevalling.
Haha.quote:Op zondag 12 februari 2012 20:33 schreef Kimochi het volgende:
Die essays voor Rechtsfilosofie zijn af en toe wel een zware bevalling.
Het is ook helemaal niet nodig om fraude te plegen. Indien je een goed geheugen hebt, is staatsrecht goed te doen.quote:Op maandag 13 februari 2012 23:08 schreef Rosa_blanca het volgende:
officieel staatsrecht 2 niet gehaald, baal wel.. heb bij een paar vragen veel te moeilijk gedacht, áls áls áls spookt nu nog steeds door mn hoofd .
Ik had ook nog maar 3 puntjes nodig voor een voldoende (in totaal waren er 100 punten te verdienen)..
De docent vertelde nog dat er bij de eerste kans 2 studenten fraude hadden gepleegd, en er eentje nu 12 maanden geen tentamens meer mocht doen en de ander 6 maanden.. dan baal je wel zeg!! Ja eigen schuld natuurlijk, maar toch..
Ok, dus je werkt niet. Het leek er even op.....quote:Op zondag 12 februari 2012 19:15 schreef soklos het volgende:
Aan dat academische geleuter heb je niet zoveel in de praktijk. Tijdsdruk is daar te groot voor. Je hebt niet de tijd om alles rustig te overpeinzen. Verder ben je altijd aan het werk. Zelfs thuis ben je nog met dossiers bezig. In je slaap zelfs.
Ook zie je erg weinig goede strafadvocaten. Mijn ervaring is dat het in je moet zitten. Je moet een goede, luide stem hebben. Snel en helder kunnen denken. De juiste vragen kunnen stellen. Daar komt echt veel meer bij kijken dan een beetje oefenen op de universiteit. Je hebt het of je hebt het niet. Niet alles is dus te leren. Je moet er ook aanleg voor hebben.
Tabs vergeten te verwijderen zal ook als fraude worden gezien, zelfs wanneer de tabs niet relevant zijn voor het rechtsgebied waarover het tentamen gaat.quote:Op maandag 13 februari 2012 23:11 schreef soklos het volgende:
[..]
Het is ook helemaal niet nodig om fraude te plegen. Indien je een goed geheugen hebt, is staatsrecht goed te doen.
Wat een onzin, gelukkig zijn ze niet zo streng in Rotterdam.quote:Op maandag 13 februari 2012 23:54 schreef ArcticBlizzard het volgende:
[..]
Tabs vergeten te verwijderen zal ook als fraude worden gezien, zelfs wanneer de tabs niet relevant zijn voor het rechtsgebied waarover het tentamen gaat.
Zo zijn twee vriendinnen van mij eens 12 maanden uitgesloten voor ondernemingsrecht.
Mss hadden ze niet zo'n goed geheugen dan.quote:Op maandag 13 februari 2012 23:11 schreef soklos het volgende:
[..]
Het is ook helemaal niet nodig om fraude te plegen. Indien je een goed geheugen hebt, is staatsrecht goed te doen.
Ik denk dat je gewoon de stof niet goed genoeg beheerste. Bij een tentamen wordt getest of je binnen een bepaalde tijdseenheid casus kunt oplossen. Je moet snel de kern van een casus kunnen ontdekken en de relevante wetsartikelen/jurisprudentie daarbij selecteren. Lukt dit niet, dan schort er of iets aan je voorbereiding, of je doorziet bepaalde casus gewoon niet goed.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 13:15 schreef IkeDubaku99 het volgende:
Net heb ik het antwoordmodel van Goederen- en Insolventierecht gezien. Ik kan mezelf wel voor de kop slaan. Ik heb een grote fout gemaakt op het tentamen, maar voor de rest waren het optelsommen van kleine foutjes die hebben geleid tot mijn onvoldoende voor het vak. Ik zat in de goede richting, maar ik noem net niet de toepasbare arresten of artikel. Ik maak onder tijdsdruk dus domme fouten als het gaat om tentamens van twee uur. Ik besef al te goed dat ik dit vak zeer ruim had kunnen halen. Vorig jaar had ik hetzelfde met Verbintenissenrecht die ik uiteindelijk zeer makkelijk haalde in de herkansing.
Voor het deeltentamen had ik wel 19 van de 30 punten. Ik denk niet dat het aan mijn voorbereiding lag. Ik denk zelf dat ik niet snel genoeg een casus kan doorzien. Het kwartje valt meestal in zo'n tentamen erg laat bij mij waardoor ik heel snel het tentamen moet afmaken zonder dat ik kan controleren of ik alles goed heb ingevuld. Zelf werk ik erg onrustig in een tentamen. Ik ga kris kras door het tentamen heen waardoor ik domme fouten maak.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 13:36 schreef Fascination het volgende:
Ik denk dat je gewoon de stof niet goed genoeg beheerste. Bij een tentamen wordt getest of je binnen een bepaalde tijdseenheid casus kunt oplossen. Je moet snel de kern van een casus kunnen ontdekken en de relevante wetsartikelen/jurisprudentie daarbij selecteren. Lukt dit niet, dan schort er of iets aan je voorbereiding, of je doorziet bepaalde casus gewoon niet goed.
Dat zeg ik niet. Je vraagt waar ik werk. Indien ik dat zou prijsgeven dan zou ik meteen uit de anonimiteit komen omdat het een klein kantoor is. Ik geef er dus geen antwoord op. Verder is het m.i. ook totaal niet relevant.quote:Op maandag 13 februari 2012 23:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
Ok, dus je werkt niet. Het leek er even op.....
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |