Meestal staat ondernemingsrecht en arbeidsrecht in de top3quote:Op donderdag 9 februari 2012 15:45 schreef avaz het volgende:
Wat zijn nou eigenlijk de rechtsgebieden waar voldoende werkgelegenheid is na je studie? En dan het publiekrecht niet meerekenend?
Ik wil eigenlijk nog steeds een master strafrecht gaan doen, maar de werkgelegenheid daarin is niet om over naar huis te schrijven, dus ik ben nu verder aan het kijken. Ondernemingsrecht vond ik als bachelorvak best leuk, en Informatierecht lijkt me ook wel interessant.Ik heb echter geen zin om een master te gaan doen die ik wel leuk vind, maar waar ik vervolgens niet mee aan de bak komMisschien dat hier wat mensen zitten met meer kennis van de praktijk?
Ja bij ons heb je het eerste jaar ook inl. privaatrecht idd. Helemaal vergetenquote:Op donderdag 9 februari 2012 12:38 schreef Phaelanx_NL het volgende:
Bij ons heb je in het eerste jaar inl. privaatrecht, met van alles een beetje.
Tweede jaar is verbintenissenrecht, en een blok later goederenrecht.
Strafrecht.quote:Op donderdag 9 februari 2012 17:06 schreef wimjongil het volgende:
En wat zijn nou de masters met de minste baanperspectieven?
Eigenlijk alles aangaande openbaar bestuur en strafrecht.quote:Op donderdag 9 februari 2012 17:17 schreef Ryon het volgende:
Minst? Gokje:
Strafrecht
Staatsrecht
Milieurecht
Mensenrechten
Vreemdelingenrecht (althans: bij NGO's)
Aha. Heb ik geluk dat die richtingen mij (op staatsrecht na) niet zo aansprekenquote:Op donderdag 9 februari 2012 17:40 schreef eriksd het volgende:
[..]
Eigenlijk alles aangaande openbaar bestuur en strafrecht.
In je bachelor valt dat toch wel mee? Je weet dan nog echt niets behalve wat IB, LB en OB.quote:Op donderdag 9 februari 2012 17:54 schreef Maharbal het volgende:
Als je gegarandeerd een baan wil (zelfs al in je bachelor): fiscaal recht.
Tevens staat fiscaal recht steevast op nr #2 voor wat betreft verdiensten (startsalaris, maar ook in je latere carriere). #1 is altijd tandheelkunde (start is hoger, zwakt later af).
Ik heb nu net een paar colleges (inleiding) fiscaal recht gehad en vind de ideeën erachter ook interessant (instrumentalisme etc.), maar ik vrees dat je in de praktijk toch maar bezig bent met belastingformulieren invullen. Klopt dat beeld een beetje? Natuurlijk een beetje ongenuanceerd van me, maar het punt moge duidelijk zijnquote:Op donderdag 9 februari 2012 17:54 schreef Maharbal het volgende:
Als je gegarandeerd een baan wil (zelfs al in je bachelor): fiscaal recht.
Tevens staat fiscaal recht steevast op nr #2 voor wat betreft verdiensten (startsalaris, maar ook in je latere carriere). #1 is altijd tandheelkunde (start is hoger, zwakt later af).
Nouja, uiteindelijk betaal je belasting met een aangifte en aanslag procedure, dus dat aspect zal je altijd hebben. De fiscale vragen die eraan vooraf gaan zijn natuurlijk echt juridisch, en mijns inziens zelfs nog wetenschappenlijker dan de gemiddelde civielrechtelijke vraag.quote:Op donderdag 9 februari 2012 18:05 schreef wimjongil het volgende:
[..]
Ik heb nu net een paar colleges (inleiding) fiscaal recht gehad en vind de ideeën erachter ook interessant (instrumentalisme etc.), maar ik vrees dat je in de praktijk toch maar bezig bent met belastingformulieren invullen. Klopt dat beeld een beetje? Natuurlijk een beetje ongenuanceerd van me, maar het punt moge duidelijk zijn
Dat is waar. Het lijkt mij sowieso ook interessanter dan de huis-tuin-en-keuken casus van privaatrecht (help het konijn van m'n buren heeft mijn sla opgegetenquote:Op donderdag 9 februari 2012 18:10 schreef eriksd het volgende:
[..]
Nouja, uiteindelijk betaal je belasting met een aangifte en aanslag procedure, dus dat aspect zal je altijd hebben. De fiscale vragen die eraan vooraf gaan zijn natuurlijk echt juridisch, en mijns inziens zelfs nog wetenschappenlijker dan de gemiddelde civielrechtelijke vraag.
Met mijn beperkte ervaring kan ik zeggen dat de wisselwerking tussen constructies van belastingplichtigen, het overleg met de fiscus, fiscale duiding en uiteindelijke kosten gewoon sparren op niveau is. En dus machtig mooi.
In Tilburg is dat wel zo, neem aan dat het in Groningen niet anders is.quote:Op donderdag 9 februari 2012 18:14 schreef Paxcon het volgende:
Stel ik ga volgend jaar rechtsgeleerdheid aan de RuG studeren. Kan ik dan het jaar erop zonder tijdsverlies kiezen voor Fiscaal Recht? Er staat dat je het eerste jaar van Fiscaal recht vrijwel dezelfde vakken hebt. Iemand een idee of dit mogelijk is?
Ik klaag niet met onder andere Collectief Arbeidsrecht, Huurrecht en Burgerlijk Procesrecht. Aan de andere kant spreekt Europees Recht mij niet zo aan.quote:Op donderdag 9 februari 2012 18:12 schreef Tchock het volgende:
Volgens mij wordt mijn komende semester lang niet zo leuk als het vorigeStrafrecht is volgens mij heel erg moeilijk, en de docent is echt een vervelende zeikerd. Contractenrecht lijkt me vooral dodelijk saai, net als Europese Rechtsgeschiedenis
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |