Oké permanent is misschien wat lang, aangezien onze zon er op een gegeven moment mee ophoudt. Maar als onze technologie vooruit gaat, gaat ook het aantal mensen dat we kunnen onderhouden erop vooruit.quote:Op maandag 6 februari 2012 20:58 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Je kan toch ook niet permanent qua bevolking blijven groeien? Het houdt een keer op.
260.000 in de WW, betekent dat er minstens 260.000 mensen met werkervaring per direct kunnen werken.quote:Op maandag 6 februari 2012 19:44 schreef moussie het volgende:
[..]
Je cijfers kloppen niet .. ten eerste zijn het er maar 260.000 mensen in de WW, en ten tweede is lang niet iedereen van de 315.000 mensen in de bijstand geschikt om werk te verrichten. Velen zijn ziek, al dan niet met een gedeeltelijke WIA, velen werken al naar vermogen etc. En dat dan afgezien van het feit dat ruim de helft van de bijstandsgerechtigden boven de 45 is, over het algemeen te duur en te riskant voor de werkgever.
Dus tja, natuurlijk willen de werkgevers jongere goedkopere krachten uit het buitenland, en dan liefst via een buitenlands uitzendbureau of zo, de Poolse constructie, hebben ze er helemaal geen omkijken meer na .. voor hun ideaal ..
Als die werkervaring en de beschikbare banen niet op elkaar aansluiten schiet dat niet echt op.quote:Op maandag 6 februari 2012 23:18 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
260.000 in de WW, betekent dat er minstens 260.000 mensen met werkervaring per direct kunnen werken.
Yeah right, de zoveelste opleiding/bijscholing die tegen die tijd dat je klaar bent alweer achterhaald is. Het enige waarvoor die trajecten goed zijn is dat die mensen die daar werken niet ook werkloos zijn.quote:En er lopen nu nog 230.000 reintegratietrajecten.
Mensen boven de 45 worden trager (en dus duurder), en zijn qua gezondheid een hoger risico voor werkgevers .. die moet immers het loon door betalen. Dus natuurlijk willen die liever een goedkope Pool via de Poolse constructie, hoeft die zich daar geen zorgen over te maken.quote:Die mensen boven de 45 hebben veel kennis en ervaring, die kunnen tzt binnen 1 jaar aan de slag tegen het minimumloon . Hoezo duur ?
Wat zitten die bedrijven toch te zeuren...![]()
Volgens de bonusgeile werkgevers wel, ja .. volgens hun gaan we anders ten onder ...quote:Moeten we potverdorie dit hypocriete gezeur van die bedrijven zomaar toelaten en nog meer miljarden blijven spenderen aan uitkeringen en nog meer laaggeschoolde buitenlanders hier op de arbeidsmarkt smijten die straks allemaal weer een WW-uitkering gaan aanvragen ?
spanje heeft een schrikbarend hoog werkloosheidpercentage van meer dan 20% (!!).quote:Op vrijdag 3 februari 2012 17:44 schreef Ludd het volgende:
[..]
Jawel hoor, of de massale import van Oostblokkers nog niet voldoende is willen de werkgevers de grenzen nu ook nog verder openen voor mensen buiten de EU.
Zogenaamd zoeken ze naar de beste mensen, maar vooral zoeken ze naar zo goedkoop mogelijk personeel wat zo makkelijk mogelijk uit te buiten is.
Uit het bericht:
[..]Er vindt wel degelijk een verdringing van (laaggeschoolde) Nederlandse arbeiders plaats. Hoezo komt dit tegen goede aan het welzijn van de mensen die hun baan kwijtraken door nóg meer arbeidsimmigratie?
En sinds wanneer komt massa-immigratie ten goede aan het welzijn van Nederlanders in het algemeen?
En dan dit:
[..]
De kapitalisten geven zich weer te kennen. De kosten-batenafweging is belangrijker dan het welzijn van de burgers.
De kapitalisten hier zullen hun vingers wel weer aflikken bij het idee dat er nog meer buitenlandse arbeidskrachten de Nederlandse arbeidsmarkt overspoelen.
quote:Op maandag 6 februari 2012 18:53 schreef du_ke het volgende:
[..]
Om die uitkeringen te kunnen blijven betalen moeten er meer mensen aan het werk en moet onze economie toch echt blijven groeien...
Nou hierboven is nog iemand er van overtuigd dat we toch wel enkele tientallen miljarden medebewoners extra kunnen voeden.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 10:54 schreef 3-voud het volgende:
[..]![]()
Kunnen we deze parel niet nomineren voor de domste post van 2012?
Precies , dat is wat er momenteel gebeurt.quote:Op maandag 6 februari 2012 18:08 schreef Ludd het volgende:
[..]
Een trap onder de reet geven? Ja, dat zal mensen motiveren.
Maar je doet nu dus alsof die buitenlanders alleen komen om werk te doen wat Nederlanders zogenaamd niet willen doen?
Je trapt te veel in de sprookjes van de werkgeversorganisaties denk ik.
De Oost-Europeanen komen hier echt niet alleen maar meer heen om asperges te steken of in kassen te werken.
Ga eens in een willekeurig magazijn of op een bouwplaats kijken.
Goedkope gedweeë Oost-Europese heftruckchauffeurs, magazijnmedewerkers, klusjesmannen etc. verdringen wel degelijk Nederlandse arbeiders.
Wie moet je dan een trap onder hun reet geven?
Ik vraag me toch af waar het gebleven is?quote:Op zondag 5 februari 2012 10:05 schreef LXIV het volgende:
[..]
Of dat leef- en woonwelzijn van de autochtone bewoners is helemaal geen doelstelling van de beleidsmakers. Heb je daar wel eens aan gedacht?
en nog wel zogenaamd technologie-sector: automotive.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 11:36 schreef Gia het volgende:
..
[quote]
Nu bij Nedcar moeten 1500 mensen eruit. Mensen die in het arbeidsproces zitten en die prima elders aan 't werk kunnen. Maar nee, laten we die gewoon via de WW in de bijstand terecht komen en mensen van buiten de EU aantrekken. Dat is veeeel beter. Right.
Oh, dat mag. Maar volgens mij is het gemiddelde standpunt in ons land nog altijd dat we onze verzorgingsstaat niet volledig op willen heffen. Daar horen dan ook werkeloosheidsuitkeringen bij als iemand ontslagen wordt. Heel naar en raar natuurlijk en vast en zeker de domste uitspraak ooitquote:Op dinsdag 7 februari 2012 10:54 schreef 3-voud het volgende:
[..]![]()
Kunnen we deze parel niet nomineren voor de domste post van 2012?
Wederom onzin, het wettelijk minimumloon is gelijk voor mensen uit Nederland, de rest van de EU of buiten de EU.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 11:36 schreef Gia het volgende:
Het bedrijfsleven wil alleen mensen van buiten de EU, omdat ze die slechts het minimum hoeven te betalen.
Omdat NedCar er mee ophoudt. We kunnen hier blijkbaar niet meer rendabel auto's bouwen (geen nieuwe ontwikkeling overigens, dat soort assemblage is ook meer iets voor lage lonen landen)quote:
Als het zo doorgaat zal het niet lang duren voor we in die categorie vallen.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 17:55 schreef du_ke het volgende:
[..]
Omdat NedCar er mee ophoudt. We kunnen hier blijkbaar niet meer rendabel auto's bouwen (geen nieuwe ontwikkeling overigens, dat soort assemblage is ook meer iets voor lage lonen landen)
Want? Op loonkosten gaan we echt niet de concurrentie aan met pakweg China of Polen. Moeten we ook niet willen en tja dan moet je soms accepteren dat een deel van de maakindustrie verdwijnt.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 18:00 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Als het zo doorgaat zal het niet lang duren voor we in die categorie vallen.
dus om de verzorgingsstaat (afgrijselijke term) te 'redden' gaan we lekker wederom gasten naar binnen halen die "op bed gaan liggen wachten tot wij het geld met koffers tegelijk naar ze toewerpen"?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 17:53 schreef du_ke het volgende:
[..]
Oh, dat mag. Maar volgens mij is het gemiddelde standpunt in ons land nog altijd dat we onze verzorgingsstaat niet volledig op willen heffen. Daar horen dan ook werkeloosheidsuitkeringen bij als iemand ontslagen wordt. Heel naar en raar natuurlijk en vast en zeker de domste uitspraak ooit
Waarom lukt dat onze oosterburen dan wél nog?quote:Op dinsdag 7 februari 2012 17:55 schreef du_ke het volgende:
[..]
Omdat NedCar er mee ophoudt. We kunnen hier blijkbaar niet meer rendabel auto's bouwen (geen nieuwe ontwikkeling overigens, dat soort assemblage is ook meer iets voor lage lonen landen)
De personeelskosten in Duitsland zijn veel lager dan in Nederland.quote:Op woensdag 8 februari 2012 06:11 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Waarom lukt dat onze oosterburen dan wél nog?
Die moeten het voornamelijk hebben van de luxere auto's, daar zit wat meer marge op (Audi of Mercedes kan je exporteren naar buiten Europa, een hier alleen maar in elkaar gezette Mitshubishi niet) en ze hebben het hele pakket van ontwikkeling tot productie. Daarnaast is voor hen staatssteun ook niet bepaald een uitzondering geweest in hun bestaan met recent nog uitgebreide sloopregelingen.quote:Op woensdag 8 februari 2012 06:11 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Waarom lukt dat onze oosterburen dan wél nog?
Nee, om onze welvaart te behouden moet er geld verdient worden in Nederland. Hoe maakt me niet zoveel uit maar we vergrijzen hier stevig dat weet ik wel.quote:Op woensdag 8 februari 2012 00:59 schreef El_Matador het volgende:
[..]
dus om de verzorgingsstaat (afgrijselijke term) te 'redden' gaan we lekker wederom gasten naar binnen halen die "op bed gaan liggen wachten tot wij het geld met koffers tegelijk naar ze toewerpen"?
Met vrijwel alleen een dienstensector en tot "manager" opgeleide mensen ga je het echter gegarandeerd nooit redden. Je zult hoe dan ook een maakindustrie nodig hebben, want het verhuizen van productiewerk naar lage lonenlanden gaat je op den duur ook onherroepelijk je productontwikkeling kosten. Als eerste werden mensen met een lage (of geen) opleiding de bijstand in gejaagd, vervolgens maar iedereen met een technische opleiding/studie?quote:Op woensdag 8 februari 2012 08:09 schreef du_ke het volgende:
[..]
Nee, om onze welvaart te behouden moet er geld verdient worden in Nederland. Hoe maakt me niet zoveel uit maar we vergrijzen hier stevig dat weet ik wel.
De personeelskosten in duitsland zijn hoger dan in nederland.quote:Op woensdag 8 februari 2012 06:16 schreef El_Matador het volgende:
[..]
De personeelskosten in Duitsland zijn veel lager dan in Nederland.
Waarom is buiten de deur eten in Duitsland usance en in Nederland onbetaalbaar? Zelfde verhaal.
Ik dacht dat er juist een tekort aan techneuten was...quote:Op woensdag 8 februari 2012 08:51 schreef DDDDDaaf het volgende:
[..]
Met vrijwel alleen een dienstensector en tot "manager" opgeleide mensen ga je het echter gegarandeerd nooit redden. Je zult hoe dan ook een maakindustrie nodig hebben, want het verhuizen van productiewerk naar lage lonenlanden gaat je op den duur ook onherroepelijk je productontwikkeling kosten. Als eerste werden mensen met een lage (of geen) opleiding de bijstand in gejaagd, vervolgens maar iedereen met een technische opleiding/studie?
Kolder. De Duitsers maken ook Skoda, Seat, Volkswagen, Opel, etcquote:Op woensdag 8 februari 2012 08:08 schreef du_ke het volgende:
[..]
Die moeten het voornamelijk hebben van de luxere auto's, daar zit wat meer marge op (Audi of Mercedes kan je exporteren naar buiten Europa, een hier alleen maar in elkaar gezette Mitshubishi niet) en ze hebben het hele pakket van ontwikkeling tot productie. Daarnaast is voor hen staatssteun ook niet bepaald een uitzondering geweest in hun bestaan met recent nog uitgebreide sloopregelingen.
Waar baseer je dat op? Dit ligt er maar net aan welke sector je spreekt. Je weet dat er in Duitsland geen minimum loon is en dat de kosten aan de onderkant daar zeer door gedrukt worden? En niet alleen aan de onderkant zijn de loonkosten lagerquote:Op woensdag 8 februari 2012 08:57 schreef machtpen het volgende:
[..]
De personeelskosten in duitsland zijn hoger dan in nederland.
Skoda wordt in Tsjechië gemaakt, Seat in Spanje, veel delen van VW worden in Oost-Europa gemaakt en in D er alleen maar ingezet, Veel zaken van een Duits merk worden alleen formeel in Duitsland gemaakt, en daadwerkelijk in Zuid Amerika, Noord Amerika, Oost Europaquote:Op woensdag 8 februari 2012 09:22 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Kolder. De Duitsers maken ook Skoda, Seat, Volkswagen, Opel, etc
Niets luxere auto's.
In mijn branche (de "metaal") valt bij onze oosterburen in ieder geval een veel dikker belegde boterham te verdienen; een collega-ingenieur gaat binnenkort in het Rurgebied aan de slag en gaat daar bruto bijna 1500 euro meer verdienen. Een aantal jongeren in mijn geboortedorp heeft jarenlang in Duitsland in de steigerbouw gezeten; hard werken, maar wel dik verdienen. Het Nederlandse bedrijfsleven haalt echter liever Iwans en Pjotr's uit Polen, omdat die lekker makkelijk uit te buiten zijn...quote:Op woensdag 8 februari 2012 09:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Waar baseer je dat op? Dit ligt er maar net aan welke sector je spreekt. Je weet dat er in Duitsland geen minimum loon is en dat de kosten aan de onderkant daar zeer door gedrukt worden? En niet alleen aan de onderkant zijn de loonkosten lager
Gaat dicht. Laatste dagen ruim in het nieuws geweest. Ze zijn wel aan 't kijken naar mogelijkheden voor een doorstart eventueel een heel ander bedrijf.quote:Op dinsdag 7 februari 2012 12:50 schreef Bankfurt het volgende:
en nog wel zogenaamd technologie-sector: automotive.
Waarom moeten daar 1500 mensen weg ?
Daarin zie je in mijn optiek juist een tegenstelling tussen het Rijnlandse model en het neoconservatieve model (vaak abuisievelijk neoliberaal genoemd).quote:Op woensdag 8 februari 2012 08:08 schreef du_ke het volgende:
[..]
Die moeten het voornamelijk hebben van de luxere auto's, daar zit wat meer marge op (Audi of Mercedes kan je exporteren naar buiten Europa, een hier alleen maar in elkaar gezette Mitshubishi niet) en ze hebben het hele pakket van ontwikkeling tot productie. Daarnaast is voor hen staatssteun ook niet bepaald een uitzondering geweest in hun bestaan met recent nog uitgebreide sloopregelingen.
Terwijl de Amerikaanse autoindustrie nu juist een voorbeeld is van enorm sterke vakbonden en veel overheidsbescherming.quote:Op woensdag 8 februari 2012 11:58 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Daarin zie je in mijn optiek juist een tegenstelling tussen het Rijnlandse model en het neoconservatieve model (vaak abuisievelijk neoliberaal genoemd).
De Duitse auto-industrie kenmerkt zich door duur personeel waarin veel geinvesteerd is die dus ook niet uitwisselbaar zijn met iemand die je van straat plukt. Dat heeft heel veel te maken met vakbonden, ondernemingsraden en ook wel de overheid.
Toen ik een aantal maand geleden een belangrijke tegenstander van de Occupybeweging hoorde vertellen dat die mensen gewoon jaloers waren op andermans Cadillac, moest ik erg lachen. Want dat neoconservatieve model heeft er juist voor gezorgd dat een Cadillac geen object van begeerte meer is. Wat is er nou nog van Cadillac over? Het spreekt in de verste verte niet meer zo tot de verbeelding als in 1970, ongeveer het jaartal waarin de afbraak van de middenklasse begon, niet toevallig. Het is Lexus, Mercedes, BMW en zelfs Volkswagen wat meer tot de verbeelding spreekt.
De Amerikaanse auto-industrie produceert sindsdien vooral nog ouderwetse slecht ontworpen modellen om waar niet veel in geinvesteerd is die in elkaar geschroefd zijn door goedkoop personeel in hun tweede baan van slecht materiaal. Dat verkoopt dan nog wel enigzins op basis van sentiment, maar het is kwetsbaar voor conjunctuur en in het buitenland wil bijna niemand het hebben. Ik vraag me af of de rijke Chinezen weten dat er in de VS ook auto's geproduceerd worden, en zo ja of ze die dan liever hebben dan de in eigen land geproduceerde ellende.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |