Die gehaktballen erbij vind ik juist lekkerder dan rookworst. Maar wel groot gelijk dat je de jus van gehaktballen neemt.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:24 schreef RemcoDelft het volgende:
Mijn methode: focus niet op de boerenkool
Boerenkoolstamppot = aardappels + boerenkool, daar kan weinig mis mee.
Spekjes lust ik niet![]()
De smaak komt van de jus (vooraf een grote pan gehaktballen maken) en de Unox rookworst. De gehaktballen zijn voor een andere maaltijd bestemd.
je gooit toch gewoon de aardappels in de pan en na een tijd flikker je de boerenkool er bovenop, en later de rookworst?quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:37 schreef golfer het volgende:
Aardappelen koken (ca. 20 minuten) en pureren, de helft van de hoeveelheid aardappelen aan boerenkool koken (ook ca. 20 minuten). Scheutje azijn eraan toevoegen.
Spekjes uitbakken, rookworst verwarmen.
Boerenkool met spekjes en wat boter door de aardappelpuree mengen.
Rookworst in stukken snijden.
Klaar.
Simpeler kunnen we het niet maken.
Ik doe de boerenkool erbovenop, net zo lang koken als de aardappelen.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:40 schreef ieniminimuis het volgende:
[..]
je gooit toch gewoon de aardappels in de pan en na een tijd flikker je de boerenkool er bovenop, en later de rookworst?
En zo doe je dat, het is zelfs zo simpel dat ik het ook kan.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:40 schreef ieniminimuis het volgende:
[..]
je gooit toch gewoon de aardappels in de pan en na een tijd flikker je de boerenkool er bovenop, en later de rookworst?
En dat is het probleem met veel hollandse pot, het kan zo makkelijk dat het naar niks smaakt. Ik ben dol op hollandse pot, maar ik gooi er altijd meer kruiden en dergelijke doorheen omdat het anders gewoon een laffe hap is.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:50 schreef imanidiot het volgende:
[..]
En zo doe je dat, het is zelfs zo simpel dat ik het ook kan.
Je kan er natuurlijk nog wat smaakmakers bij gooien. (maar de rookworst is meestal genoeg)
Ja inderdaad als je er niks aan toe voeg smaakt het naar niks, haha meestal kauw ik er dan op als een schaap ben dan ook klaar na een paar happen. Als ik het maak gooi ik er vaak 2 bouillon blokjes bij daarna de kool en de worst er bovenop.quote:Op vrijdag 3 februari 2012 14:52 schreef Kluts het volgende:
[..]
En dat is het probleem met veel hollandse pot, het kan zo makkelijk dat het naar niks smaakt. Ik ben dol op hollandse pot, maar ik gooi er altijd meer kruiden en dergelijke doorheen omdat het anders gewoon een laffe hap is.
Respect voor datgene wat jij lekker vind.. Maar ik vind dit toch echt verkrachting van een Nederlands gerecht wat prima is op de klassieke wijze. Waarom al die andere meuk erbij? Waarom lopen rotzooien met iets wat prima in orde is?quote:Op vrijdag 3 februari 2012 17:38 schreef RobinOok het volgende:
Zoals ik het meestal doe:
Geperst knoflookje in wat boter laten zweten, plens witte wijn erbij, wat zout en de gesneden boerenkool erop (400g). Dan aardappels (750g) opzetten (apart dus), 25 minuten laten koken (of stomen als het van die kruimige krengen zijn), puree van maken (pureeknijper) met 200ml warme melk.
Alles mengen, op smaak brengen met kippenbouillonpoeder of zout en een scheutje lekkere azijn.
Serveren met rookworst, zilveruitjes, piccalily en sichuanpeperzout.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |