abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_108021226
quote:
14s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 19:26 schreef tjoptjop het volgende:
Zo doe ik het ook, heb in de vriezer een doos met groentesnijsels en vleessnijsels. En als ik bouillon maak gooi ik het gewoon bevroren in de pan en dan wachten maar. Is prima te doen als je toch weet dat je thuis blijft.
Je hoeft er niet naast te zitten hoor!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 15 februari 2012 @ 20:45:34 #252
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108021454
Precies, je doet het in de pan en schuimt het af en toe af, haalt het vet eraf.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108021814
Hetzelfde geldt voor stoofvlees maken: dat kan gewoon door de week.
Als je toch eten maakt, zet je stoofvlees op. Zet het af als je naar bed gaat en zet het 's morgens in de koelkast.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_108022789
quote:
0s.gif Op zondag 12 februari 2012 21:38 schreef RenRen- het volgende:
Mag ik hier ook een soort kooktip vragen? Ik loop zelf een beetje stuk op een probleem wat misschien niet eens een probleem is :o
Dat mag altijd!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  woensdag 15 februari 2012 @ 21:25:50 #255
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108023591
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 20:51 schreef krakkemieke het volgende:
Hetzelfde geldt voor stoofvlees maken: dat kan gewoon door de week.
Als je toch eten maakt, zet je stoofvlees op. Zet het af als je naar bed gaat en zet het 's morgens in de koelkast.
Jep.
Het vreemde is, ingevroren vind ik het nooit zo lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 15 februari 2012 @ 21:28:11 #256
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_108023744
Stoofvlees kun je ook prima wecken.
  woensdag 15 februari 2012 @ 21:30:22 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108023869
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 21:28 schreef Erasmo het volgende:
Stoofvlees kun je ook prima wecken.
In Jampotjes, en als je dan eens geen zin hebt om echt te koken, bak je wat friet en dan die stoof erover.
mmmmm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108033760
quote:
0s.gif Op woensdag 15 februari 2012 20:41 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Je hoeft er niet naast te zitten hoor!
Ja dat weet ik, daarom ook "als ik thuis ben" alsin -> niet de deur uithoef. Ik zet geen gaspit aan als ik niet thuis ben.

Ondertussen ben ik gewoon wat aan het doen natuurlijk (tv kijken, lezen, opruimen, whatever)
  donderdag 16 februari 2012 @ 09:22:55 #259
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_108036559
Ik en een paar amigos willen een groot stuk rund kopen om het daarna zelf in stukken te snijden. Het gaat hier ten eerste om de kwaliteit van het vlees natuurlijk maar ook om de ervaring. Onze kennis is nul, dus we zijn afhankkelijk wat we op internet kunnen vinden, maar je moet natuurlijk ergens beginnen.

http://www.xertigan.es/18-despiece

We denken, aan onderstuk (falda). Da's niet zo duur....

Heb je nog tips voor ons?
Siesta & Fiesta!
  donderdag 16 februari 2012 @ 09:24:20 #260
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108036578
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 09:22 schreef Bramito het volgende:
Ik en een paar amigos willen een groot stuk rund kopen om het daarna zelf in stukken te snijden. Het gaat hier ten eerste om de kwaliteit van het vlees natuurlijk maar ook om de ervaring. Onze kennis is nul, dus we zijn afhankkelijk wat we op internet kunnen vinden, maar je moet natuurlijk ergens beginnen.

http://www.xertigan.es/18-despiece

We denken, aan onderstuk (falda). Da's niet zo duur....

Heb je nog tips voor ons?
Ga eens met een slager praten, of die je het wil leren. Het is een vak
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108036774
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 09:22 schreef Bramito het volgende:
Ik en een paar amigos willen een groot stuk rund kopen om het daarna zelf in stukken te snijden. Het gaat hier ten eerste om de kwaliteit van het vlees natuurlijk maar ook om de ervaring. Onze kennis is nul, dus we zijn afhankkelijk wat we op internet kunnen vinden, maar je moet natuurlijk ergens beginnen.

http://www.xertigan.es/18-despiece

We denken, aan onderstuk (falda). Da's niet zo duur....

Heb je nog tips voor ons?
Ik wou net vragen of ik je botten dan mocht hebben (nou ja, die van het rund natuurlijk), maar zo te zien zit je in Spanje :')
  donderdag 16 februari 2012 @ 09:47:43 #262
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108036998
Ja, botten en snijafval niet weggooien, botten roosteren en met het snijafval tot een fond maken, basis voor soepen en sauzen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 februari 2012 @ 10:02:27 #263
157897 Bramito
Espeen ies dieferent!
pi_108037275
Ik weet dat het een vak is. Ik denk dat we inderdaad maar profesionele hulp gaan zoeken(klinkt een beetje raar). Mijn amigo gaat met z'n slager praten, die wil het ons misschien wel leren voor een grookte panceta. En natuurlijk ga ik de botten bewaren, dat is de hele fun.

ik denk dat we misschien toch voor een kwart voorkant gaan....
Siesta & Fiesta!
  donderdag 16 februari 2012 @ 10:07:13 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108037360
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 10:02 schreef Bramito het volgende:
Ik weet dat het een vak is. Ik denk dat we inderdaad maar profesionele hulp gaan zoeken(klinkt een beetje raar). Mijn amigo gaat met z'n slager praten, die wil het ons misschien wel leren voor een grookte panceta. En natuurlijk ga ik de botten bewaren, dat is de hele fun.

ik denk dat we misschien toch voor een kwart voorkant gaan....
Leuk hoor
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108059824
Ik heb de resterende twee forellen ontschubd & gefileerd. Dat ging best goed, voor een eerste keer. Ze zien er niet zo mooi uit als wanneer de visboer het zou doen, maar tegen de tijd dat ik bijna klaar was met de tweede had ik het truukje een beetje door. :D Bij gebrek aan een fileermes heb ik mijn molenmesje gebruikt en dat ging eigenlijk prima.
  donderdag 16 februari 2012 @ 21:57:38 #266
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108060849
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 21:37 schreef Isegrim het volgende:
Ik heb de resterende twee forellen ontschubd & gefileerd. Dat ging best goed, voor een eerste keer. Ze zien er niet zo mooi uit als wanneer de visboer het zou doen, maar tegen de tijd dat ik bijna klaar was met de tweede had ik het truukje een beetje door. :D Bij gebrek aan een fileermes heb ik mijn molenmesje gebruikt en dat ging eigenlijk prima.
Vind je dat niet zonde? Ze te fileren? Ik vind het juist zo mooi ze te vullen.
Je bent de wangentjes toch niet vergeten? Vrijwel niemand in NL kent dat, in de kop zitten twee kleine vleeskussentjes, en zijn heerlijk. In het restaurant waar ik lang lang geleden werkte hadden we regelmatig forel op de kaart en die kwamen altijd terug van de tafel met de wangen er nog in. Cadeau voor de kok!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108060911
quote:
1s.gif Op donderdag 16 februari 2012 21:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind je dat niet zonde? Ze te fileren? Ik vind het juist zo mooi ze te vullen.
Je bent de wangentjes toch niet vergeten? Vrijwel niemand in NL kent dat, in de kop zitten twee kleine vleeskussentjes, en zijn heerlijk. In het restaurant waar ik lang lang geleden werkte hadden we regelmatig forel op de kaart en die kwamen altijd terug van de tafel met de wangen er nog in. Cadeau voor de kok!
Ik ben de wangetjes wel vergeten, wist niet dat die lekker waren. :P Volgende keer neem ik ze mee.

Zonde vind ik het niet, zo duur waren ze niet en ik wilde gewoon proberen of ik dat netjes zou kunnen.
pi_108061087
Ik vond trouwens de vorige keer het vlees dichtbij de staart het lekkerst. :Y
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:02:47 #269
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108061127
Piet, geen idee of jij dit weet. Ik wil koekjes gaan maken en daarvoor is een halve theelepel zuiveringszout nodig. Ik las op internet dat iemand zei dat je ook bakpoeder hiervoor kunt gebruiken (en dat heb ik nog liggen). Is dat zo of mislukken mijn koekjes dan :o
My mama didn't raise no fool
  † In Memoriam † donderdag 16 februari 2012 @ 22:06:38 #270
91830 MaximusTG
pi_108061314
Bakpoeder = zuiveringszout + een zuur. Recepten uit het buitenland bevatten vaak alleen zuiveringszout. Dus ik gok dat er sowieso al iets zuurs in je ingredienten zit verder?
Je kan het dus inderdaad vervangen door bakpoeder.
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:06:42 #271
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108061319
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:02 schreef La_Vita het volgende:
Piet, geen idee of jij dit weet. Ik wil koekjes gaan maken en daarvoor is een halve theelepel zuiveringszout nodig. Ik las op internet dat iemand zei dat je ook bakpoeder hiervoor kunt gebruiken (en dat heb ik nog liggen). Is dat zo of mislukken mijn koekjes dan :o
Ja hoor kan prima, is gewoon om ze luchtiger te maken.
Zo zweren veel Duitsers bij hun kerstkoekjes bij Hertshoornzout, Als je dan koekjes bakt stinkt het naar ammonia, verschrikkelijk, is gewoon een achttienhonderdoeroud methode toen er nog geen bakpoeder was.
Dus, gewoon bakpoeder gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:07:31 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108061362
Darn, 4 seconden.
:D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † donderdag 16 februari 2012 @ 22:08:05 #273
91830 MaximusTG
pi_108061398
Je record tot nu toe? Pietverdriet, voor al uw instant kookadvies, maar niet voor instantsoep!
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:08:17 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108061403
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:02 schreef Isegrim het volgende:
Ik vond trouwens de vorige keer het vlees dichtbij de staart het lekkerst. :Y
Vind je ze niet wat gronderig smaken? Vind ik vaak een probleem
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108061431
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Vind je ze niet wat gronderig smaken? Vind ik vaak een probleem
Ik vond ze gewoon lekker. Hoe smaakt 'gronderig' precies?
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:08:58 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108061437
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:
Je record tot nu toe? Pietverdriet, voor al uw instant kookadvies, maar niet voor instantsoep!
Eat your heart out, geenwijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:09:16 #278
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108061456
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik vond ze gewoon lekker. Hoe smaakt 'gronderig' precies?
Zoals aarde in de tuin ruikt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:09:35 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108061477
Anyway, ik ga naar mijn mandje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:10:18 #280
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108061509
Met een halve theelepel zal het allemaal niet veel uitmaken.
Kijk, ik zette die dingen ooit op een rijtje: http://www.aziatische-ingredienten.nl/rijsmiddelen/
pi_108061529
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:09 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals aarde in de tuin ruikt.
Nee, zo vond ik ze niet smaken. En welterusten. :*
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:12:23 #282
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_108061628
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:08 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik vond ze gewoon lekker. Hoe smaakt 'gronderig' precies?
Loop even de tuin in en je weet het zo ;)

Sommige vissen kunnen gronderig smaken, vooral karper ed. hebben er last van. Veelgebruikte methode om dat te verminderen is de vissen een paar dagen in een schoon bassin te laten zwemmen voor ze te slachten.
  donderdag 16 februari 2012 @ 22:13:57 #283
177699 La_Vita
Coo coo ca-choo
pi_108061707
Thanks mensen, ik kan met een gerust hart koekjes bakken O+
My mama didn't raise no fool
pi_108061778
quote:
0s.gif Op donderdag 16 februari 2012 22:12 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Loop even de tuin in en je weet het zo ;)

Sommige vissen kunnen gronderig smaken, vooral karper ed. hebben er last van. Veelgebruikte methode om dat te verminderen is de vissen een paar dagen in een schoon bassin te laten zwemmen voor ze te slachten.
Ik heb heul geen tuin. :P

Maar I get the point. Mijn vriend vond dat 'ie 'ietsje' gronderig was, ik heb die associatie er niet echt bij.
pi_108142699
Vanavond staat hier kreeft op het menu. Ik heb het nog nooit gemaakt, slechts 1 keer gegeten. Hij komt uit de vriezer van AH na de kerst.

Globaal plan: ontdooien in de koelkast, koken in een ruime pan met wortels, bleekselderij en wat kruiden. Daarna onder de grill met wat mee gesmolten (zelfgemaakte) kruidenboter.

Vraag: hoe lang moet ik m koken en hoe lang grillen? Op de verpakking staat 6-7 minuten koken tot de rug rood wordt. Maar ik wil ook nog grillen dus dan gaart hij door natuurlijk.
Spoilers!
  zondag 19 februari 2012 @ 11:23:04 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108142817
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 11:17 schreef Lucky_Strike het volgende:
Vanavond staat hier kreeft op het menu. Ik heb het nog nooit gemaakt, slechts 1 keer gegeten. Hij komt uit de vriezer van AH na de kerst.

Globaal plan: ontdooien in de koelkast, koken in een ruime pan met wortels, bleekselderij en wat kruiden. Daarna onder de grill met wat mee gesmolten (zelfgemaakte) kruidenboter.

Vraag: hoe lang moet ik m koken en hoe lang grillen? Op de verpakking staat 6-7 minuten koken tot de rug rood wordt. Maar ik wil ook nog grillen dus dan gaart hij door natuurlijk.
6 minuten koken, dan de kreeft in ijswater (water met ijsklontjes) het kookproces tot stilstand brengen.
Het kookvocht inkoken tot een fractie (kopje)
Kreeft grillen tot ie weer goed warm is en met het kookvocht met room of nog beter, boter een saus maken. Je brengt het kookvocht aan de kook zet het uit, en doet daar klonten boter in die je er doordraaid door de steelpan te draaien, niet met een garde erdoor. Wat je ook kan doen is een eidooier er door om het beter te emulgeren.
Zonde om het kookvocht weg te gooien namelijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108142958
Goed idee om een saus erbij te maken!
Duurt het geen eeuwen in het kookvocht in te koken? Die kreeft moet helemaal onder water dus volgens mij hem ik nogal wat vocht over. Ik neem aan dat ik de groente (lees net dat er naast wortel en selderij ook uit en peperkorrels door moeten. Raad je dat uberhaupt aan?) er uit moet zeven/schuimspanen voor het inkoken. De verpakking raadde ook nog een visfond of bouillon aan. Wat denk jij?

* Lucky_Strike is even ijsklontjes maken
Spoilers!
  † In Memoriam † zondag 19 februari 2012 @ 12:23:22 #288
91830 MaximusTG
pi_108143990
Piet, ik ben op zoek naar een recept voor lekkere paprikasoep. Heb het al eens eerder gemaakt, maar heb geen idee meer welk recept dat toen was. En er staan zoveel uiteenlopende op internet..
Een suggestie misschien?
  zondag 19 februari 2012 @ 12:35:38 #289
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108144327
Die diepvries kreeften zijn toch al gekookt? Die ga je toch niet nog eens 6 minuten koken? En daarna dan ook nog eens grillen!?
pi_108144485
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 12:35 schreef RobinOok het volgende:
Die diepvries kreeften zijn toch al gekookt? Die ga je toch niet nog eens 6 minuten koken? En daarna dan ook nog eens grillen!?
Deze is ongekookt.
Spoilers!
  zondag 19 februari 2012 @ 12:55:49 #291
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_108144890
En toch zou ik 'm echt niet eerst koken en dan nog eens grillen ook.
Je kunt 'm ook zo pellen en dan van 't karkas een saus maken.
pi_108148765
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 12:23 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, ik ben op zoek naar een recept voor lekkere paprikasoep. Heb het al eens eerder gemaakt, maar heb geen idee meer welk recept dat toen was. En er staan zoveel uiteenlopende op internet..
Een suggestie misschien?
Ik heb met kerst die uit t fok kookboek gemaakt, was erg lekker.
pi_108149272
Piet, ik zoek een goede broodzaag. Heb je tips?
  zondag 19 februari 2012 @ 17:37:21 #294
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108155106
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Goed idee om een saus erbij te maken!
Duurt het geen eeuwen in het kookvocht in te koken? Die kreeft moet helemaal onder water dus volgens mij hem ik nogal wat vocht over. Ik neem aan dat ik de groente (lees net dat er naast wortel en selderij ook uit en peperkorrels door moeten. Raad je dat uberhaupt aan?) er uit moet zeven/schuimspanen voor het inkoken. De verpakking raadde ook nog een visfond of bouillon aan. Wat denk jij?

* Lucky_Strike is even ijsklontjes maken
Ja, dat duurt een tijdje, maar het loont de moeite, en idd zeven. Daarom parkeer je de Kreeft ook in ijswater, dan kan je de tijd daarvoor nemen.
Als je de groente van te voren al kookt met het water (of beter, droge witte wijn, half om half) heb je al een uitstekend uitgangsproduct.
Nadeel van gekochte visfond of bouillon is dat er zout in zit, en dan wordt je saus als je hem inkookt zo bremzout.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 februari 2012 @ 17:40:04 #295
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108155194
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 12:23 schreef MaximusTG het volgende:
Piet, ik ben op zoek naar een recept voor lekkere paprikasoep. Heb het al eens eerder gemaakt, maar heb geen idee meer welk recept dat toen was. En er staan zoveel uiteenlopende op internet..
Een suggestie misschien?
Ik verdraag geen paprika, ik krijg er zure oprispingen van, dus ik heb nooit echt het idee van, ja, paprikasoep. Maar ik zou de (rode) paprikas met een gasbrander de huid er van afbranden, fileren, en dan met een sterke fond of bouillon koken, staafmixeren of blenderen en afsmaken met room, zout en peper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 19 februari 2012 @ 17:41:57 #296
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108155242
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 15:00 schreef Isegrim het volgende:
Piet, ik zoek een goede broodzaag. Heb je tips?
Ja, kijk uit naar eentje met een golfsnede
)
(
)
(
)
en niet eentje met een zaagsnede
)
)
)
)
)
Ik vind dat persoonlijk prettiger en het snijdt het brood (ook knapperig) zonder het te zagen


versus



Zeg maar ronde toppen en dalen versus ronde dalen met scherpe toppen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † zondag 19 februari 2012 @ 18:01:54 #297
91830 MaximusTG
pi_108156011
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik verdraag geen paprika, ik krijg er zure oprispingen van, dus ik heb nooit echt het idee van, ja, paprikasoep. Maar ik zou de (rode) paprikas met een gasbrander de huid er van afbranden, fileren, en dan met een sterke fond of bouillon koken, staafmixeren of blenderen en afsmaken met room, zout en peper.
quote:
1s.gif Op zondag 19 februari 2012 14:47 schreef Bleie het volgende:

[..]

Ik heb met kerst die uit t fok kookboek gemaakt, was erg lekker.
Bedankt voor de reacties, maar ik had al boodschappen gedaan. Had het recept toch nog gevonden; Uiteindelijk 4 grote rode paprika's in blokjes, met gesneden selderij, ui, wortel en knoflook gefruit in olijfolie, gekookt in kippenbouillon met wat rijst, cayennepeper, rode peperflakes, zout en peper.
Daarnet gepureerd, en hij heeft een mooi oranje kleurtje en smaakt erg goed.
Straks lekker opeten met wat stokbrood, brie, kruidenboter en een salade van wat mozzarella, cherrytomaten en komkommer.
pi_108156351
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 17:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, kijk uit naar eentje met een golfsnede
)
(
)
(
)
en niet eentje met een zaagsnede
)
)
)
)
)
Ik vind dat persoonlijk prettiger en het snijdt het brood (ook knapperig) zonder het te zagen
[ afbeelding ]

versus

[ afbeelding ]

Zeg maar ronde toppen en dalen versus ronde dalen met scherpe toppen
Okidoki! :)
  zondag 19 februari 2012 @ 18:22:01 #299
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_108156817
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:10 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Okidoki! :)
Haal je ook minder snel je handen aan open, en zo een scherppuntige zaagsnede geeft ook hele lelijke en slecht helende wonden
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_108156892
quote:
0s.gif Op zondag 19 februari 2012 18:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Haal je ook minder snel je handen aan open, en zo een scherppuntige zaagsnede geeft ook hele lelijke en slecht helende wonden
Ik snij mezelf niet zo vaak. Maar het irriteert me mateloos dat ik zelfgebakken vers brood vaak zo 'slordig' snij door dat rotmes. En gister hadden we een meet bij een fokker thuis en die had een heel fijn broodmes, dat ging door het brood heen als een heet mes door de boter. Ik denk dat dat mes ook golfjes had in plaats van karteltjes.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')