Dat vroeg ik me af. Het is een soort kwaliteits aanduiding, dat weet ik. Maar zijn ze bv minder zuur?quote:
Er wordt daar een ander ras gekweekt, is minder zuur en scherp, erg fijn om ijs mee te maken. In Nieuw zeeland zijn de citroenen ook milder.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 19:28 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Dat vroeg ik me af. Het is een soort kwaliteits aanduiding, dat weet ik. Maar zijn ze bv minder zuur?
Leuk om te weten!quote:Op vrijdag 20 januari 2012 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er wordt daar een ander ras gekweekt, is minder zuur en scherp, erg fijn om ijs mee te maken. In Nieuw zeeland zijn de citroenen ook milder.
Flan caramelquote:Op vrijdag 20 januari 2012 19:39 schreef krakkemieke het volgende:
Hmm, dinsdag komt mijn moeder kaasfondue eten. Wat zal ik eens voor toetje maken?
Op zich heel lekker, maar ik wilde iets minder machtig. Ik heb nog diepvries frambozen ook.....quote:
Geen room gebruiken, maar gewoon volle melk, is dan helemaal niet machtig.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 19:42 schreef krakkemieke het volgende:
[..]
Op zich heel lekker, maar ik wilde iets minder machtig. Ik heb nog diepvries frambozen ook.....
Nee.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 19:47 schreef krakkemieke het volgende:
Is dat hetzelfde als creme caramel? Mijn creme brulee ijzer is verroest.
Goed plan!quote:Op vrijdag 20 januari 2012 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee.
Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)
giet caramelsaus in timbaaltjes, een bodempje
Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.
Heeeeeeel erg lekker
Daarom twijfelde ik. Ik ken flan als een soort puddingbroodje bij de bakker.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel mensen hebben nog nooit een flan gegeten, je ziet ze zelden in restaurants en dan zijn ze meestal met zetmeel gemaakt ipv ei
Ik weet het niet, maar zou dat experiment wel eens kunnen doen. Maar of het mooi vloeibaar wordt betwijfel ik. Ik weet voor mij hoe het iig wel goed gaat en het is mijn lievelingstoetjequote:Op vrijdag 20 januari 2012 20:08 schreef krakkemieke het volgende:
Kan je trouwens niet gewoon caramel maken en dat in de timbaaltjes gieten? Dan wordt het door het vocht toch al saus?
Ik heb het in Frankrijk regelmatig gegeten en ik vond de caramel zo dun. Waterig.quote:Op vrijdag 20 januari 2012 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik weet het niet, maar zou dat experiment wel eens kunnen doen. Maar of het mooi vloeibaar wordt betwijfel ik. Ik weet voor mij hoe het iig wel goed gaat en het is mijn lievelingstoetje
En waarop googlede je danquote:Op vrijdag 20 januari 2012 20:38 schreef krakkemieke het volgende:
Gatver! Ik krijg AVG als ik google!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |