abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107038833
Omdat mijn vriendin er zoeen kocht op Sicilie. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:25:35 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107039082
Die zijn lekker trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:25:51 #3
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_107039091
:o! dat zijn euh flinke jongens :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_107039220
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Die zijn lekker trouwens
Dat vroeg ik me af. Het is een soort kwaliteits aanduiding, dat weet ik. Maar zijn ze bv minder zuur?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:32:27 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107039356
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:28 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me af. Het is een soort kwaliteits aanduiding, dat weet ik. Maar zijn ze bv minder zuur?
Er wordt daar een ander ras gekweekt, is minder zuur en scherp, erg fijn om ijs mee te maken. In Nieuw zeeland zijn de citroenen ook milder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107039460
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er wordt daar een ander ras gekweekt, is minder zuur en scherp, erg fijn om ijs mee te maken. In Nieuw zeeland zijn de citroenen ook milder.
Leuk om te weten!
In de Provence kan je citroenen niet in de tuin kweken. Maar op een beschutte plaats (bij een Peugeot garage!) zag ik een boom met ook zulke grote citroenen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107039646
Hmm, dinsdag komt mijn moeder kaasfondue eten. Wat zal ik eens voor toetje maken?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:41:09 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107039692
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:39 schreef krakkemieke het volgende:
Hmm, dinsdag komt mijn moeder kaasfondue eten. Wat zal ik eens voor toetje maken?
Flan caramel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107039764
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Flan caramel
Op zich heel lekker, maar ik wilde iets minder machtig. Ik heb nog diepvries frambozen ook.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:44:58 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107039831
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:42 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Op zich heel lekker, maar ik wilde iets minder machtig. Ik heb nog diepvries frambozen ook.....
Geen room gebruiken, maar gewoon volle melk, is dan helemaal niet machtig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107039927
Is dat hetzelfde als creme caramel? Mijn creme brulee ijzer is verroest. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:53:32 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107040152
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:47 schreef krakkemieke het volgende:
Is dat hetzelfde als creme caramel? Mijn creme brulee ijzer is verroest. :+
Nee.

Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)
giet caramelsaus in timbaaltjes, een bodempje
Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107040572
quote:
13s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee.

Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)
giet caramelsaus in timbaaltjes, een bodempje
Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker
Goed plan!
Ik maak zelf vanillesuiker want ik kan die jij noemt niet kopen.... ;)
Van de zomer wil ik trouwens lavendel ijs maken, met de lavendelsuiker die ik gemaakt heb. *O*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:07:12 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107040767
Veel mensen hebben nog nooit een flan gegeten, je ziet ze zelden in restaurants en dan zijn ze meestal met zetmeel gemaakt ipv ei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107040832
Kan je trouwens niet gewoon caramel maken en dat in de timbaaltjes gieten? Dan wordt het door het vocht toch al saus?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107040890
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel mensen hebben nog nooit een flan gegeten, je ziet ze zelden in restaurants en dan zijn ze meestal met zetmeel gemaakt ipv ei
Daarom twijfelde ik. Ik ken flan als een soort puddingbroodje bij de bakker. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:10:48 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107040945
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:08 schreef krakkemieke het volgende:
Kan je trouwens niet gewoon caramel maken en dat in de timbaaltjes gieten? Dan wordt het door het vocht toch al saus?
Ik weet het niet, maar zou dat experiment wel eens kunnen doen. Maar of het mooi vloeibaar wordt betwijfel ik. Ik weet voor mij hoe het iig wel goed gaat en het is mijn lievelingstoetje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107041078
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik weet het niet, maar zou dat experiment wel eens kunnen doen. Maar of het mooi vloeibaar wordt betwijfel ik. Ik weet voor mij hoe het iig wel goed gaat en het is mijn lievelingstoetje
Ik heb het in Frankrijk regelmatig gegeten en ik vond de caramel zo dun. Waterig.
Als het je lievelingstoetje is: niks aan veranderen! LOL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107041136
Volgens mij laat het puddingmengsel al veel vocht los.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:33:31 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107042081
Zo, dat was een erg lekker tukje. :)

Nu even een stukje van Irene Huss kijken en dan met vertraging en doorspoelen TVOH-finale.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 20 januari 2012 @ 20:36:40 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_107042242
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_107042299
:D
pi_107042361
Gatver! Ik krijg AVG als ik google!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:39:25 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107042421
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:38 schreef krakkemieke het volgende:
Gatver! Ik krijg AVG als ik google!
En waarop googlede je dan :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107042501
Op fok! Ik had geen werkbalken. :{
Maar de balken zijn hersteld. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')