abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107038833
Omdat mijn vriendin er zoeen kocht op Sicilie. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:25:35 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107039082
Die zijn lekker trouwens
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:25:51 #3
16266 MissHobje
Dat zou ik ook zeggen!
pi_107039091
:o! dat zijn euh flinke jongens :P
[b]Hobbelicious is back!
[/b]
pi_107039220
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Die zijn lekker trouwens
Dat vroeg ik me af. Het is een soort kwaliteits aanduiding, dat weet ik. Maar zijn ze bv minder zuur?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:32:27 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107039356
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:28 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dat vroeg ik me af. Het is een soort kwaliteits aanduiding, dat weet ik. Maar zijn ze bv minder zuur?
Er wordt daar een ander ras gekweekt, is minder zuur en scherp, erg fijn om ijs mee te maken. In Nieuw zeeland zijn de citroenen ook milder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107039460
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Er wordt daar een ander ras gekweekt, is minder zuur en scherp, erg fijn om ijs mee te maken. In Nieuw zeeland zijn de citroenen ook milder.
Leuk om te weten!
In de Provence kan je citroenen niet in de tuin kweken. Maar op een beschutte plaats (bij een Peugeot garage!) zag ik een boom met ook zulke grote citroenen.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107039646
Hmm, dinsdag komt mijn moeder kaasfondue eten. Wat zal ik eens voor toetje maken?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:41:09 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107039692
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:39 schreef krakkemieke het volgende:
Hmm, dinsdag komt mijn moeder kaasfondue eten. Wat zal ik eens voor toetje maken?
Flan caramel
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107039764
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Flan caramel
Op zich heel lekker, maar ik wilde iets minder machtig. Ik heb nog diepvries frambozen ook.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:44:58 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107039831
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:42 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Op zich heel lekker, maar ik wilde iets minder machtig. Ik heb nog diepvries frambozen ook.....
Geen room gebruiken, maar gewoon volle melk, is dan helemaal niet machtig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107039927
Is dat hetzelfde als creme caramel? Mijn creme brulee ijzer is verroest. :+
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 19:53:32 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107040152
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:47 schreef krakkemieke het volgende:
Is dat hetzelfde als creme caramel? Mijn creme brulee ijzer is verroest. :+
Nee.

Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)
giet caramelsaus in timbaaltjes, een bodempje
Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107040572
quote:
13s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 19:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee.

Flan Caramel
Suiker
eieren
melk
eventueel wat vanille
zet een steelpannetje op het vuur met een kopje water en breng aan de kook.
Neem een teflon antiaanbak koekepannetje en doe er een flinke hoeveelheid suiker is, zeg maar een ons of zo.
Smelt de suiker op een laag vuur, en laat dit zacht carameliseren.
Als de suiker caramel is, en vloeibaar giet je deze onder continu roeren beetje bij beetje in het kokende water, het gaat heftig koken omdat de suiker heter is als kokend water.
Giet NOOIT kokend water in de suikerpan, das bloedlink, spuitende spetterende suiker en kokend water kunnen dan alle kanten op vliegen
Je kookt de caramel water mix tot ie wat dikker begint te worden, maar moet nog geen draden trekken.
Je caramelsaus is nu klaar.
Neem Timbaaltjes, of kopjes, en beboter deze, wrijf ze in met boter dus, aan de binnenkant.
doe nu wat suiker in een kopje en bedek de boter met suiker, en giet wat over is in het volgende kopje. (4 stuks)
giet nu voorzichtig de afgekoelde caramelsaus in de kopjes.
Neem 4 eieren, wat suiker met 2 kopjes melk, en kluts deze door elkaar, met eventueel wat vanille erdoor (zaadjes uit een boon of gewoon vanille suiker, dr oetker heeft vanille suiker met echte vanille, ipv vanilin een smaakstof die naar vanille smaakt)
giet caramelsaus in timbaaltjes, een bodempje
Giet het eimengsel voorzichtig in de timbaaltjes, (of kopjes)
en zet het in een overvaste schaal met die je 3/4 vult met water. Dit zet je in de oven bij 175 graden (hoe lang ligt aan je oven) tot het mengsel stijf is, en goudbruin.
Af laten koelen, langs de wand losmaken indien nodig met een mesje, en er een toetjes bord boven op leggen, en dan omdraaien.
Nu staat het timbaaltje ondersteboven op je bordje en je tilt het voorzichtig op zodat je flan (puddinkje) op het bord blijft staan, de dikke caramel loopt er prachtig overheen.

Heeeeeeel erg lekker
Goed plan!
Ik maak zelf vanillesuiker want ik kan die jij noemt niet kopen.... ;)
Van de zomer wil ik trouwens lavendel ijs maken, met de lavendelsuiker die ik gemaakt heb. *O*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:07:12 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107040767
Veel mensen hebben nog nooit een flan gegeten, je ziet ze zelden in restaurants en dan zijn ze meestal met zetmeel gemaakt ipv ei
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107040832
Kan je trouwens niet gewoon caramel maken en dat in de timbaaltjes gieten? Dan wordt het door het vocht toch al saus?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107040890
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Veel mensen hebben nog nooit een flan gegeten, je ziet ze zelden in restaurants en dan zijn ze meestal met zetmeel gemaakt ipv ei
Daarom twijfelde ik. Ik ken flan als een soort puddingbroodje bij de bakker. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:10:48 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107040945
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:08 schreef krakkemieke het volgende:
Kan je trouwens niet gewoon caramel maken en dat in de timbaaltjes gieten? Dan wordt het door het vocht toch al saus?
Ik weet het niet, maar zou dat experiment wel eens kunnen doen. Maar of het mooi vloeibaar wordt betwijfel ik. Ik weet voor mij hoe het iig wel goed gaat en het is mijn lievelingstoetje
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107041078
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik weet het niet, maar zou dat experiment wel eens kunnen doen. Maar of het mooi vloeibaar wordt betwijfel ik. Ik weet voor mij hoe het iig wel goed gaat en het is mijn lievelingstoetje
Ik heb het in Frankrijk regelmatig gegeten en ik vond de caramel zo dun. Waterig.
Als het je lievelingstoetje is: niks aan veranderen! LOL!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107041136
Volgens mij laat het puddingmengsel al veel vocht los.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:33:31 #20
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107042081
Zo, dat was een erg lekker tukje. :)

Nu even een stukje van Irene Huss kijken en dan met vertraging en doorspoelen TVOH-finale.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 20 januari 2012 @ 20:36:40 #21
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_107042242
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_107042299
:D
pi_107042361
Gatver! Ik krijg AVG als ik google!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 20:39:25 #24
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_107042421
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:38 schreef krakkemieke het volgende:
Gatver! Ik krijg AVG als ik google!
En waarop googlede je dan :?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_107042501
Op fok! Ik had geen werkbalken. :{
Maar de balken zijn hersteld. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107043002
In veilige modus opstarten... Was dat f5?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107043459
:s) lekker gesport, gezellig kopje thee gedronken en met het meisje van de sportschool gekletst :D Nu Silent witness kijken, daarna maar eens douchen :')

Oh en fijn recept Piet! Ik vroeg me alleen af over de karamel: ik heb het wel eens gemaakt maar dan deed ik het water er meteen bij. Maakt dat veel uit? Klinkt minder 'spannend' namelijk :D
pi_107043758
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:56 schreef Sunnythesun het volgende:
:s) lekker gesport, gezellig kopje thee gedronken en met het meisje van de sportschool gekletst :D Nu Silent witness kijken, daarna maar eens douchen :')

Oh en fijn recept Piet! Ik vroeg me alleen af over de karamel: ik heb het wel eens gemaakt maar dan deed ik het water er meteen bij. Maakt dat veel uit? Klinkt minder 'spannend' namelijk :D
Dat vraag ik me ook af en Piet ook. ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:05:18 #29
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107044025
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 20:56 schreef Sunnythesun het volgende:


Oh en fijn recept Piet! Ik vroeg me alleen af over de karamel: ik heb het wel eens gemaakt maar dan deed ik het water er meteen bij. Maakt dat veel uit? Klinkt minder 'spannend' namelijk :D
Hoe bedoel je dat? Je maakt caramel van de suiker en giet je daar wat water op?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107044220
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe bedoel je dat? Je maakt caramel van de suiker en giet je daar wat water op?
Nee, je giet caramel zonder water in de vormpjes en daar giet je de creme op?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_107044291
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:09 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nee, je giet caramel zonder water in de vormpjes en daar giet je de creme op?
Het vocht wat uit de creme komt, maakt de caramel vloeibaar toch?
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:11:50 #32
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107044358
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:10 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Het vocht wat uit de creme komt, maakt de caramel vloeibaar toch?
Of je zit met een klont caramel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107044393
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:05 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe bedoel je dat? Je maakt caramel van de suiker en giet je daar wat water op?
Nee, je zet water met suiker tegelijkertijd op. Soort siroop wat je karamel laat worden.
pi_107044460
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Of je zit met een klont caramel.
Nee. Als je pudding stolt, komt er ook vocht uit. En anders wel omdat suiker vocht aantrekt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:13:59 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107044472
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:12 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Nee, je zet water met suiker tegelijkertijd op.
Hoe carameliseert je suiker dan? Moet eerst het water verdampen, en dan heb je caramel, geen caramelsaus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107044518
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe carameliseert je suiker dan? Moet eerst het water verdampen, en dan heb je caramel, geen caramelsaus.
Hmm toch heb ik menig recept gezien waar het zo moet, en in kookprogramma's lukt het ze ook vaak zo :Y
pi_107044541
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoe carameliseert je suiker dan? Moet eerst het water verdampen, en dan heb je caramel, geen caramelsaus.
Ja, de caramel gaat onderin het bakje. De eierpudding laat nog vocht los als het stolt.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:15:59 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107044565
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:13 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Nee. Als je pudding stolt, komt er ook vocht uit. En anders wel omdat suiker vocht aantrekt.
Dat is een theorie, ik weet niet of dat foutloos gaat lukken, maar als je de caramelsaus te dun vind kan je hem binden met wat maizena bijvoorbeeld
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107044574
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, de caramel gaat onderin het bakje. De eierpudding laat nog vocht los als het stolt.
:? jij hebt het nu totaal ergens anders over Krakke, ff goed lezen..
pi_107044588
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:15 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Ja, de caramel gaat onderin het bakje. De eierpudding laat nog vocht los als het stolt.
Dus dan heb je saus! *O*
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 20 januari 2012 @ 21:16:38 #41
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_107044601
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:14 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Hmm toch heb ik menig recept gezien waar het zo moet, en in kookprogramma's lukt het ze ook vaak zo :Y
Dat. De caramel hier was goed gelukt
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:19:11 #42
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107044728
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:14 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Hmm toch heb ik menig recept gezien waar het zo moet, en in kookprogramma's lukt het ze ook vaak zo :Y
Ik maak hem zoals ik gepost heb, veel geexperimenteerd en dit is volgens mij de beste manier, veilig bovendien.
Er zijn meer manieren, maar ik prefereer deze, en kan ik met een gerust hart aanbevelen.
Caramel maken en daar water bij gieten kan tot rondvliegende klodders loeihete caramel leiden, heel pijnlijk op je huid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107044773
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat is een theorie, ik weet niet of dat foutloos gaat lukken, maar als je de caramelsaus te dun vind kan je hem binden met wat maizena bijvoorbeeld
Dan moet je eerst de puddinkjes storten. Dat zou kunnen ja.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:21:10 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107044847
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:19 schreef krakkemieke het volgende:

[..]

Dan moet je eerst de puddinkjes storten. Dat zou kunnen ja.
Nee hoor, saus kan ook in de vorm voordat je het eimengsel erin doet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107044869
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maak hem zoals ik gepost heb, veel geexperimenteerd en dit is volgens mij de beste manier, veilig bovendien.
Er zijn meer manieren, maar ik prefereer deze, en kan ik met een gerust hart aanbevelen.
Caramel maken en daar water bij gieten kan tot rondvliegende klodders loeihete caramel leiden, heel pijnlijk op je huid.
Ja, dat ga ik ook echt niet proberen! Maar bij de methode die ik bedoel hoeft dat dus ook niet, er wordt zelfs helemaal niet gegoten. :) Goed, ik ga dus beide een keer proberen: die van jou en die ik beschreef en dan zal ik eens zien wat het verschil in resultaat is :)
pi_107044974
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik maak hem zoals ik gepost heb, veel geexperimenteerd en dit is volgens mij de beste manier, veilig bovendien.
Er zijn meer manieren, maar ik prefereer deze, en kan ik met een gerust hart aanbevelen.
Caramel maken en daar water bij gieten kan tot rondvliegende klodders loeihete caramel leiden, heel pijnlijk op je huid.
Ik zou caramel maken en geen water toevoegen. Laagje caramel in een vormpje gieten, custard erop.....
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:23:25 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107044995
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:21 schreef Sunnythesun het volgende:

[..]

Ja, dat ga ik ook echt niet proberen! Maar bij de methode die ik bedoel hoeft dat dus ook niet, er wordt zelfs helemaal niet gegoten. :) Goed, ik ga dus beide een keer proberen: die van jou en die ik beschreef en dan zal ik eens zien wat het verschil in resultaat is :)
Let wel, zo inkoken tot het net geen draden trekt
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_107045025
quote:
1s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Let wel, zo inkoken tot het net geen draden trekt
Check! ^O^
pi_107045288
Ik voel een creme caramel meet aankomen! ;)
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 20 januari 2012 @ 21:28:46 #50
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_107045358
quote:
0s.gif Op vrijdag 20 januari 2012 21:27 schreef krakkemieke het volgende:
Ik voel een creme caramel meet aankomen! ;)
das weer wat anders
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')