Chocolade hebben wij alleen gebruikt in de latte macchiato versie, puur vond ik 'm niet te zuipenquote:Op zaterdag 7 januari 2012 23:16 schreef BrandX het volgende:
Ik ben bijna door mijn chocoladesmaak heen
quote:Op zondag 8 januari 2012 09:32 schreef Rewimo het volgende:
Waarom staat er eigenlijk een 's' te veel in de TT?
Hoezo dat?quote:Op zondag 8 januari 2012 09:59 schreef Copycat het volgende:
Ik doe 's ochtends altijd een cappuccino ristretto en 's avonds na het eten eentje met Arpeggio. Mag eigenlijk officieel niet meer na tien uur in de ochtend, maar boeien.
quote:Op zondag 8 januari 2012 10:36 schreef Copycat het volgende:
Italiaanse stelregel: cappuccino mag tot tien uur in de ochtend.
Keken me altijd raar aan, als ik 's middags op het terras de een na de ander zat weg te drinken en toen vertelde mijn beste vriend die daar woonde me dat. Begreep ik meteen al die vreemde blikken. Waar ik me niks van aantrok.
Ik kan Nespresso maken vanuit mijn bedquote:Op zondag 8 januari 2012 09:38 schreef Copycat het volgende:
[..]![]()
Dat is er zo te zien bij het vorige deeltje ingeslopen. Typisssch.
Ik heb zin in een Nespresso, maar dan moet ik eerst mijn bed uit.
Dat is wel heel ergquote:Op zondag 8 januari 2012 13:00 schreef Probability het volgende:
[..]
Ik kan Nespresso maken vanuit mijn bed
Nee heb hem gewoon naast mijn bed staanquote:Op zondag 8 januari 2012 16:37 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Dat is wel heel ergklein behuist
Glas geleidt gemakkelijker warmte en kou, dus antwoord is ja.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:49 schreef Drossie het volgende:
Klopt het dat koffie langer warm blijft in glazen?
Zoja, welke glaasjes gebruiken jullie?
Dat betekent toch juist dat de koffie sneller koud is omdat de warmte sneller wordt afgevoerd? Daarom zijn goede koffieglazen juist dubbelwandig, dacht ik.quote:Op zondag 8 januari 2012 17:10 schreef morpheus_at_work het volgende:
Glas geleidt gemakkelijker warmte en kou, dus antwoord is ja.
Goede koffie dient op temperatuur gedronken te worden ivm de aromaten, vandaar officieel kleine kopjes.quote:Op zondag 8 januari 2012 21:05 schreef Ringo het volgende:
[..]
Dat betekent toch juist dat de koffie sneller koud is omdat de warmte sneller wordt afgevoerd? Daarom zijn goede koffieglazen juist dubbelwandig, dacht ik.
De temperatuur tijdens het zetten van de koffie is belangrijker. Koude koffie behoudt smaak. Het is alleen geen gewoonte.quote:Op zondag 8 januari 2012 23:12 schreef morpheus_at_work het volgende:
Goede koffie dient op temperatuur gedronken te worden ivm de aromaten, vandaar officieel kleine kopjes.
Mijn moeder deed dat ook en ik heb er nooit van gehouden.quote:Op zondag 8 januari 2012 23:41 schreef Ringo het volgende:
[..]
De temperatuur tijdens het zetten van de koffie is belangrijker. Koude koffie behoudt smaak. Het is alleen geen gewoonte.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Trotse mamma :)
quote:Op maandag 9 januari 2012 11:30 schreef Faithz het volgende:
Dit is echt heel erg cool:
http://www.joulies.com
Kan het alleen niet helpen om mezelf af te vragen wat je ervan op kunt lopenMakkelijk ja, drie extra large dingen in je espresso kopjesSPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.![]()
Ik vindt dat melk ding knap irritant om elke keer schoon te maken, maar goed, anders koekt het aan. Ik spoel hem het liefst al na 1 x gebruiken omquote:Op maandag 9 januari 2012 15:59 schreef Ravage het volgende:
![]()
Vanwege alle enthousiaste verhalen heb ik vandaag ook een Magimix Pixie besteld!
Heb een tijdje een 'ouderwets' espresso-apparaat gehad, maar de gemalen koffie was na een paar dagen al niet echt lekker meer, en ik was ook niet zo'n held in het schoonhouden van het apparaat. Dus dit lijkt mij een uitkomst
quote:Op maandag 9 januari 2012 11:30 schreef Faithz het volgende:
Dit is echt heel erg cool:
http://www.joulies.com
Kan het alleen niet helpen om mezelf af te vragen wat je ervan op kunt lopenWaarom zou je dat willen?SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
Bij de Pixie zit toch geen melk-opschuimer?quote:Op dinsdag 10 januari 2012 20:18 schreef DaShAg het volgende:
[..]
Ik vindt dat melk ding knap irritant om elke keer schoon te maken, maar goed, anders koekt het aan. Ik spoel hem het liefst al na 1 x gebruiken om
2-3 weken bij mij. 13-12-2011 aangekocht en Refund had ik op 30-12-2011quote:Op vrijdag 13 januari 2012 16:57 schreef Slurf1 het volgende:
Hoe lang duurde het voordat jullie de refund van Nespresso ontvingen ongeveer?
Als je wilt wachten tot na volgende week dan neem ik hem wel van je over.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:24 schreef Papabear het volgende:
Weer even onder de aandacht: [TK] Nespresso Totem - capsuleverdeler
Mag weg voor 2 tientjes incl. verzenden.
Idem hier. Iemand ervaring met hoe lang t duurt voor je je refund bonus binnen hebt na indienen van de bon online?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:15 schreef detulp050 het volgende:
Als iemand nog zo'n 70 eurobon heeft liggen, wil ik die graag belonen met een dvd'tje o.i.d. Wil namelijk graag een lattissima kopen.
staat paar posts boven je , 3 weken.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:44 schreef knuppelhout het volgende:
[..]
Idem hier. Iemand ervaring met hoe lang t duurt voor je je refund bonus binnen hebt na indienen van de bon online?
Die emailbevestiging hoor je wel te krijgen met hetgeen je daarvoor op de website hebt ingevuld.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 21:12 schreef knuppelhout het volgende:
ok, dan hoef ik me geen zorgen te maken. heb namelijk geen bevestigingsemail gekregen ofzo, vond t een beetje vreemd.
In mijn CitiZ werden ze niet goed geprikt en kwam er een klein pisstraaltje uit zonder smaak. Weggekieperd. In de Lattisima nog niet geprobeerdquote:Op zondag 15 januari 2012 10:06 schreef doctor.starbucks het volgende:
Heb laatst een doosje namaak gekocht van DE... viel een beetje tegen.
Gisteren kwam ik een andere namaak tegen bij de Plus (zonder/met het dikke wijf van) en deze was verrassend goed!
Hoe is jullie ervaring met namaakcups?
Ik zou ze niet doen, heb ze hier getest en het is best wel slootwaterquote:Op zondag 15 januari 2012 13:22 schreef neo2000 het volgende:
Bio cups nog steeds niet gevonden in de buurt bij een supermarkt. Als ik ze vind ga ik er een poging aan wagen..
Top, straks thuis even een voorraad inslaanquote:
Die bio cups (van de Ethical Coffee Company) vind ik meer waar voor z'n geld bieden dan die van DE (L'Or). Beide soorten zijn van mindere kwaliteit dan originele Nespresso cups wat zich vooral uit in het veel gevoeliger zijn voor de hoeveelheid water waarbij iets teveel water al snel resulteert in waterige espresso, maar bij de bio-cups betaal je er tenminste ook ongeveer 20% minder voor!quote:Op zondag 15 januari 2012 13:22 schreef neo2000 het volgende:
Bio cups nog steeds niet gevonden in de buurt bij een supermarkt. Als ik ze vind ga ik er een poging aan wagen..
Heb die email met de 70 euro kortingsbon destijds (bij gebrek aan belangstelling) gedelete, maar als het goed is zit die nog wel in mijn trash-folder.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:15 schreef detulp050 het volgende:
Als iemand nog zo'n 70 eurobon heeft liggen, wil ik die graag belonen met een dvd'tje o.i.d. Wil namelijk graag een lattissima kopen.
Beters, Ik heb ze ook maar ff snel besteldquote:Op maandag 16 januari 2012 19:02 schreef Rewimo het volgende:
Kazaar besteld. En de overige voorraad even aangevuld
Nog bedankt idd ;-). En geniet van je koekjes & choclatesquote:Op woensdag 18 januari 2012 20:30 schreef Copycat het volgende:
Heb de 20 euro card die ik cadeau kreeg voor het weggeven van een kortingscoupon vandaag ingeruild voor koekjes en chocolaatjes![]()
.
Prima, ik heb hem nog voor jequote:Op zaterdag 14 januari 2012 15:30 schreef morpheus_at_work het volgende:
[..]
Als je wilt wachten tot na volgende week dan neem ik hem wel van je over.
12quote:Op zaterdag 21 januari 2012 22:40 schreef Papabear het volgende:
Wat is de intensiteit van die Kazaar eigenlijk?
die van de Plus ploppen wel; hoor duidelijk het water ophopen. Wel goede koffie.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 23:28 schreef Cynix ® het volgende:
Oh, een maandag dus eens bij de Plus neuzen.
Ik heb ze vanmiddag gespot bij Deen in Alkmaar (De Mare). ¤ 3,49 per 10 stuks meen ik.quote:Op zondag 15 januari 2012 13:22 schreef neo2000 het volgende:
Bio cups nog steeds niet gevonden in de buurt bij een supermarkt. Als ik ze vind ga ik er een poging aan wagen..
Volgens mij 2,49, Deen broek op langedijk iig. Je hoort wel een lichte plop inderdaad maar ik vind ze wel goed te drinken (Espressivo, sterkste)quote:Op zaterdag 21 januari 2012 23:59 schreef Papabear het volgende:
[..]
Ik heb ze vanmiddag gespot bij Deen in Alkmaar (De Mare). ¤ 3,49 per 10 stuks meen ik.
Heb ze inmiddels bij MCD in Buren ook weten te scoren.. Smaken beter dan l'or naar mijn gevoel, idee erachter spreekt mij meer aan. En zijn goedkoper.. Grootste downside, apparaat heeft het er enigzins moeilijk mee zo lijkt 't, dus m.i. Niet voor herhaling vatbaar.quote:Op zondag 22 januari 2012 11:14 schreef Unknown18 het volgende:
[..]
Volgens mij 2,49, Deen broek op langedijk iig. Je hoort wel een lichte plop inderdaad maar ik vind ze wel goed te drinken (Espressivo, sterkste)
+1 idd.. stuk beter al dan L'or.. maar apparaat rare plop telkens.. Liever niet voor herhalingquote:Op woensdag 25 januari 2012 21:37 schreef neo2000 het volgende:
[..]
Heb ze inmiddels bij MCD in Buren ook weten te scoren.. Smaken beter dan l'or naar mijn gevoel, idee erachter spreekt mij meer aan. En zijn goedkoper.. Grootste downside, apparaat heeft het er enigzins moeilijk mee zo lijkt 't, dus m.i. Niet voor herhaling vatbaar.
een voordeel; ze kunnen in de groene bakquote:Op woensdag 25 januari 2012 22:39 schreef Unknown18 het volgende:
[..]
+1 idd.. stuk beter al dan L'or.. maar apparaat rare plop telkens.. Liever niet voor herhaling.
Klopt. Helemaal biologisch :p. Hoewel Nespresso ook al wel redelijk groen bezig probeert te zijn heb ik wel eens op de site gelezen. Door oude cupjes te gebruiken ofzo. Maar dan moet je ze idd nog apart wegbrengen..quote:Op woensdag 25 januari 2012 22:40 schreef doctor.starbucks het volgende:
[..]
een voordeel; ze kunnen in de groene bak
Ik maak alleen maar Latte Macchiato. Je kunt het in principe met alle cupjes wel maken hoor maar de espresso cups lenen zich het beste ervoor. Cosi en Rosabaya zijn denk ik mijn favorieten maar ik drink bijna alle smaken. De chocolade was echt het allerbeste maar die is opquote:Op woensdag 25 januari 2012 19:18 schreef Unknown18 het volgende:
Welke nespresso capsule (smaak) gebruiken jullie eigenlijk voor een latte machiato ?
Ik had laatst een LM met de fortissio gemaakt,was ook erg lekker!quote:Op vrijdag 27 januari 2012 00:31 schreef DaShAg het volgende:
[..]
Ik maak alleen maar Latte Macchiato. Je kunt het in principe met alle cupjes wel maken hoor maar de espresso cups lenen zich het beste ervoor. Cosi en Rosabaya zijn denk ik mijn favorieten maar ik drink bijna alle smaken. De chocolade was echt het allerbeste maar die is opwat was die goed als een Latte Macchiato zeg
Hoe maak je een LM eigenlijk met de Nespresso, eerst melk opschuimen (met welk spiraaltje?), en dan de espresso erdoorheen?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 00:31 schreef DaShAg het volgende:
[..]
Ik maak alleen maar Latte Macchiato. Je kunt het in principe met alle cupjes wel maken hoor maar de espresso cups lenen zich het beste ervoor. Cosi en Rosabaya zijn denk ik mijn favorieten maar ik drink bijna alle smaken. De chocolade was echt het allerbeste maar die is opwat was die goed als een Latte Macchiato zeg
Ik zelf maak het alleen voor m'n vriendin. Wij gebruiken gewoon aparte melk (melkopschuimer melk van friesche vlag), in zon gratis melkopschuimer die we laatst bij de actie erbij kregen, kloppen, in magnetron.. In glas gieten en dan onder nespresso, espresso erin laten lopen en klaarquote:Op vrijdag 27 januari 2012 14:31 schreef Blik het volgende:
[..]
Hoe maak je een LM eigenlijk met de Nespresso, eerst melk opschuimen (met welk spiraaltje?), en dan de espresso erdoorheen?
Ik heb een Nespresso met zo'n melkopschuimer erbij (heb zelf de Citiz&Milk), echt een ideaal ding!quote:Op vrijdag 27 januari 2012 14:31 schreef Blik het volgende:
[..]
Hoe maak je een LM eigenlijk met de Nespresso, eerst melk opschuimen (met welk spiraaltje?), en dan de espresso erdoorheen?
Afhankelijk van hoe sterk je hem wilt. Gebruik het spiraaltje ( niet het ijzertje dus ). Ik vul hem altijd tot het eerste streepje ( max dus ). Als de melk klaar is doe je dat in een groot glas. Vervolgens cupje erin en houd je het glas er een beetje schuin onder zoals je een biertje tapt, zodat de koffie een beetje langs de melkschuim heen loopt. Ik verzeker je dat het er dan zo uit ziet:quote:Op vrijdag 27 januari 2012 14:31 schreef Blik het volgende:
[..]
Hoe maak je een LM eigenlijk met de Nespresso, eerst melk opschuimen (met welk spiraaltje?), en dan de espresso erdoorheen?
Thanks, ga ik eens uitproberen voor mijn vriendinquote:Op woensdag 1 februari 2012 09:55 schreef DaShAg het volgende:
[..]
Afhankelijk van hoe sterk je hem wilt. Gebruik het spiraaltje ( niet het ijzertje dus ). Ik vul hem altijd tot het eerste streepje ( max dus ). Als de melk klaar is doe je dat in een groot glas. Vervolgens cupje erin en houd je het glas er een beetje schuin onder zoals je een biertje tapt, zodat de koffie een beetje langs de melkschuim heen loopt. Ik verzeker je dat het er dan zo uit ziet:
[ afbeelding ]
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |