Dit lijkt me de kern van het probleem. Ten eerste heeft hij dat al niet briljant gedaan maar in niet zo fraai Engels. Bovendien mag het onder woorden kunnen brengen natuurlijk nooit het criterium voor een 10 zijn, dat is een voorvereiste voor een academische prestatie. Het impliceert dan ook dat hij iets stelt dat we eigenlijk allemaal al wisten, maar waar we de vinger niet op konden leggen. Hij zou dat dan wel gedaan hebben doordat hij het wel onder woorden kon brengen?quote:De Ruiter gaf Bovekerk een tien ‘omdat hij zijn onderzoek op briljante wijze onder woorden heeft gebracht’.
Eens. Het eerste woord wat in me opkwam was "pseudo-wetenschappelijk".quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:04 schreef soklos het volgende:
[..]
Sowieso is zijn hele scriptie onwetenschappelijk. Het kan een goede scriptie zijn, maar het is zeker niet wetenschappelijk....
Bovendien, het onder woorden brengen van iets, is wetenschappelijk inferieur aan de uiteindelijke thesis en de onderzoeksresultaten. Wederom een argument om het niet als wetenschappelijk te kwalificeren, maar pseudo-wetenschappelijk. Dat vind je terug op hbo's (niets ten nadele, maar hanteren andere criteria).quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:04 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dit lijkt me de kern van het probleem. Ten eerste heeft hij dat al niet briljant gedaan maar in niet zo fraai Engels. Bovendien mag het onder woorden kunnen brengen natuurlijk nooit het criterium voor een 10 zijn, dat is een voorvereiste voor een academische prestatie. Het impliceert dan ook dat hij iets stelt dat we eigenlijk allemaal al wisten, maar waar we de vinger niet op konden leggen. Hij zou dat dan wel gedaan hebben doordat hij het wel onder woorden kon brengen?
Het begint genant te worden.
Waarom is het een "goede" scriptie ? Wat zijn de criteria?quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:20 schreef soklos het volgende:
Nouja. Ik vind het prima dat ze dit een goede scriptie vinden. Ga het alleen niet wetenschappelijk noemen, want dat is het niet. Verder is een 10 natuurlijk zwaar overdreven.
Geen flauw idee, maar voornamelijk het gebruik van de term "wetenschappelijk" steekt mij.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:27 schreef Oud_student het volgende:
[..]
Waarom is het een "goede" scriptie ? Wat zijn de criteria?
Omdat het 64 bladzijden telt?
Omdat hij er 100 uur aan gewerkt heeft = x studiepunten ?
Kan iemand een antwoord geven die thuis is in deze (voor mij zo wonderlijke) wereld?
quote:Met een bachelorthesis moet een student laten zien dat hij de elementaire zaken van de wetenschap beheerst, aldus de Ruiter. Dat heeft Bovekerk hier uitmuntend gedaan."
Gewoon in het straatje van de beoordelers van de scriptie praten, succes gegarandeerd.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:02 schreef Chooselife het volgende:
Onvoorstelbaar.
Hoe je het ook wendt-of-keert: De beoordeling is politiek gekleurd en emotioneel gemotiveerd. De heren beoordelaars lijken, gebaseerd op hun eigen eerdere publicaties, simpelweg verheugd met de uitkomst.
Dit heeft weinig met wetenschap te maken.
Geen cijfer, maar rellen.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:33 schreef Starphus het volgende:
Ik vraag mij af wat voor een cijfer een kritische behandeling van Mohammed zou opleveren.
Ik durf deze conclusie niet te onderschrijven, maar als je naar de inhoud kijkt, dan komt de sciptie op het volgende neer, ik laat bewust de termen fascisme, Wilders etc weg:quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:07 schreef Chooselife het volgende:
Eens. Het eerste woord wat in me opkwam was "pseudo-wetenschappelijk".
Er zijn genoeg docenten die dat niet doen hoor.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:34 schreef Lavenderr het volgende:
Gewoon in het straatje van de beoordelers van de scriptie praten, succes gegarandeerd.
Nee. Je kunt fascisme namelijk best zien als een neutrale kwalificatie, zonder morele component. Fascisme is namelijk gewoon een historisch en maatschappelijk relevant fenomeen. Dat het een beladen begrip is doet daar op zich niet aan af. In Italie ligt dat bijvoorbeeld alweer heel anders, daar heb je de afgelopen 80 jaar mensen gehad die zichzelf fascist noemen. Daar is het begrip veel minder beladen. 'Communist' is hier ook veel minder beladen dan in de VS van de jaren 50.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:09 schreef BasEnAad het volgende:
Je kunt niet de PVV en fascisme met elkaar in verband brengen zonder de PVV onderuit te willen halen. Anders had je wel een andere vergelijking gekozen.
Op zich niet, maar dat is wel het genomen uitgangspunt. Alleen daarom al dekt de vlag de lading niet en is het daarom zeker niet uitmuntend.quote:Ik vind de vergelijking ook een beetje gezocht. Er wordt ook net gedaan of fascisme iets is, iets kan alleen voldoen aan bepaalde voorwaarden van fascisme.
De conclusie 'de PVV is fascistisch' zegt niets, omdat fascisme ook maar een samenraapsel van eigenschappen is.
Ik had in mijn masterscriptie behoorlijke kritiek op een boek van mijn tweede lezer. Dat leverde nog een leuke discussie op.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:34 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Gewoon in het straatje van de beoordelers van de scriptie praten, succes gegarandeerd.
Gelukkig niet.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:35 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Er zijn genoeg docenten die dat niet doen hoor.
Het lijken net salafisten die hun imam verdedigen. Iedereen met een andere mening is een vijand.quote:Toch wel grappig dat een hoop hier de scriptie zonder zich erin te verdiepen "een hoop onzin" kunnen noemen, puur omdat de conclusie (of tenminste: wat ze denken dat de conclusie is) ze niet aanstaat.
Dag Ingridquote:Op zaterdag 7 januari 2012 13:41 schreef soklos het volgende:
I.i.g zou ik, als ik Henk was, super blij zijn met alle aandacht, maar ik ben dan ook aandachtsgeil.
Ooooeeeeeeeh, aandacht.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 15:42 schreef MisterSqueaky het volgende:
[..]
Dag Ingrid
Maar na lezing van de scriptie moet ik het met de mensen alhier eens zijn. Het ligt op middelbare school- en niet op universitair niveau - zeker geen 10 waard.
Wel heel flauw om te zeggen dat het middelbare school-niveau is, want dat is het natuurlijk gewoon niet. Prima geschreven, alleen ontbreken de nodige eigen inzichten en kritiekpunten. Maar middelbare schoolwerk is het natuurlijk niet. Een doorsnee HBO-er kan dit ook niet afleveren.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 15:42 schreef MisterSqueaky het volgende:
[..]
Dag Ingrid
Maar na lezing van de scriptie moet ik het met de mensen alhier eens zijn. Het ligt op middelbare school- en niet op universitair niveau - zeker geen 10 waard.
Eehm... dit was "in mijn tijd" een vrij normaal VWO werkstuk geweest hoor. Ongeveer vierde jaar - al geef ik toe dat het waarschijnlijk tot 30 pagina's beperkt was gebleven.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 15:50 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Wel heel flauw om te zeggen dat het middelbare school-niveau is, want dat is het natuurlijk gewoon niet. Prima geschreven, alleen ontbreken de nodige eigen inzichten en kritiekpunten. Maar middelbare schoolwerk is het natuurlijk niet. Een doorsnee HBO-er kan dit ook niet afleveren.
Ja, vast wel. Los van het feit dat de gebruikte bronnen en de conclusie je niet aanstaat is het gewoon goed geschreven. Het is waanzin om te beweren dat normale scholieren in 4 VWO zo'n tekst in het Engels kunnen afleveren en dat weet je zelf ook best. Maar het bekt zo lekker he.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 15:53 schreef MisterSqueaky het volgende:
[..]
Eehm... dit was "in mijn tijd" een vrij normaal VWO werkstuk geweest hoor. Ongeveer vierde jaar - al geef ik toe dat het waarschijnlijk tot 30 pagina's beperkt was gebleven.
Universiteit stelde aanzienlijk hogere eisen.
Hierin zit 18 studiepunten (een studiejaar is 60), dus aan deze 64 pagina's heeft de student ongeveer 3 maanden fulltime kunnen werken.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 12:33 schreef speknek het volgende:
Het is best knap voor een bachelorstudent om 64 pagina's te schrijven (of zo'n lang verhaal om te herhalen wat we van zijn begeleider al wisten goed is, is een tweede).
je miste een paar.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 15:50 schreef kapiteintje het volgende:
...
alleen ontbreken de nodige eigen inzichten, degelijke bronnen, afgebakende definities, zinnige argumentatie, zuivere conclusies, en kritiekpunten.
...
Wil je je post even aanpassen? Nu lijkt het net alsof je mij quote, terwijl ik bovenstaande nooit gezegd heb.quote:
normaal stijlfiguur op fok.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 16:07 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Wil je je post even aanpassen? Nu lijkt het net alsof je mij quote, terwijl ik bovenstaande nooit gezegd heb.
Mwoah...vind het niet echt netjes dat zo te doen. Maargoed, wanneer jij daar vrolijk van wordt moet je het vooral doen.quote:
Zit je nog in een chronische ontkenningsfase ofzo?quote:Op zaterdag 7 januari 2012 15:50 schreef kapiteintje het volgende:
[..]
Wel heel flauw om te zeggen dat het middelbare school-niveau is, want dat is het natuurlijk gewoon niet. Prima geschreven, alleen ontbreken de nodige eigen inzichten en kritiekpunten. Maar middelbare schoolwerk is het natuurlijk niet. Een doorsnee HBO-er kan dit ook niet afleveren.
Wat bedoel je precies?quote:Op zaterdag 7 januari 2012 16:09 schreef Ofyles2 het volgende:
[..]
Zit je nog in een chronische ontkenningsfase ofzo?
Volgens mij 3 maanden Ctrl-C'en en Ctrl-V'en.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 16:04 schreef GlowMouse het volgende:
[..]
Hierin zit 18 studiepunten (een studiejaar is 60), dus aan deze 64 pagina's heeft de student ongeveer 3 maanden fulltime kunnen werken.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |