Niet om te spammen maar ik heb extra deze keukenmachine gekocht om deeg te laten kneden. echt een super prijs en betrouwbare kwaliteit die al sinds een heel lange tijd bestaat. Ziet er natuurlijk niet zo vet uit op het aanrecht als een kitchenaid maar ik wil hem niet meer missen.quote:Op donderdag 9 februari 2012 11:37 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja, ik moet er ook nog wel een plekje voor zoeken:P. Hoewel ie waarschijnlijk wel vaak gebruikt gaat worden. Morgen iig voor een pizza mét kaas.
Keukenmachine heb ik dan weer niet zo'n behoefte aan. Heb een simpel dingetje waar je een staafmixer aan kan koppelen om te vermalen, maar verder..
Een kneedmachine, KitchenAid, zou ik dan wél weer graag willen hebben. Maar die zijn een beetje duur.
Ziet er idd goed uit, 2,7 kg max totaal deeggewicht. Das best netjes. Wat is de grootste hoeveelheid die je er zelf in gemaakt hebt? En ging dat soepel?quote:Op vrijdag 10 februari 2012 12:05 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Niet om te spammen maar ik heb extra deze keukenmachine gekocht om deeg te laten kneden. echt een super prijs en betrouwbare kwaliteit die al sinds een heel lange tijd bestaat. Ziet er natuurlijk niet zo vet uit op het aanrecht als een kitchenaid maar ik wil hem niet meer missen.
http://www.amazon.de/Bosc(...)id=1328871745&sr=8-1
Meestal ga ik 500gr bloem laten kneden, maar had ook een keer 1kg gebruikt en dat ging ook wel goed. Alleen beweegt dan de hele machine een beetje.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 13:32 schreef MaximusTG het volgende:
[..]
Ziet er idd goed uit, 2,7 kg max totaal deeggewicht. Das best netjes. Wat is de grootste hoeveelheid die je er zelf in gemaakt hebt? En ging dat soepel?
@LieLie: En, ook van plan je Bestron te tunen?
De buffelmozzarella wel goed drogen hoor, anders is het te nat!quote:Op vrijdag 10 februari 2012 17:14 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik bak de meeste pas rond een uur of 8, maar neem er straks vast eentje. Als test heb ik eens wat echte buffelmozzarella meegenomen, én een zakje met een melange van mozzarella en edammer kaas. Kijken of een van beiden scheelt, of allebei schelen qua hoeveelheid vocht.
Haalde net de deksel van het deegballetje dat nu buiten de koelkast staat. Kwam echt een plof/plop vanaf.
Waar heb je de mozzarella/edammer mix vandaan?quote:Op vrijdag 10 februari 2012 17:14 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik bak de meeste pas rond een uur of 8, maar neem er straks vast eentje. Als test heb ik eens wat echte buffelmozzarella meegenomen, én een zakje met een melange van mozzarella en edammer kaas. Kijken of een van beiden scheelt, of allebei schelen qua hoeveelheid vocht.
Haalde net de deksel van het deegballetje dat nu buiten de koelkast staat. Kwam echt een plof/plop vanaf.
Mag ik bij je eten straks?quote:Op vrijdag 10 februari 2012 18:00 schreef MaximusTG het volgende:
Klopt wel ja. Maar ik vind het altijd het leukste om mozzarella vanuit zn bolvorm te verwerken. Maar dat is altijd zo nat. Deze buffelmozzarella is al compacter en minder nat dan de goedkope mozzarella, maar laat em toch maar ff drogen.
Shush, weg jij, dat wilde ik al vragenquote:Op vrijdag 10 februari 2012 18:22 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
Mag ik bij je eten straks?
Weer prachtig Maximusquote:Op vrijdag 10 februari 2012 19:10 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, helaas zijn alle pizza's voor vanavond al vergeven. Alleen gaan ze toch weer gewoon in de oven gebakken worden vanavond
. Op de een of andere manier wil de Bestron ineens niet warm worden. Gisteravond nog aangehad om schoon te bakken. Ben em al helemaal aan het openschroeven, maar het is ook niet zo dat ik dingen zie door teveel hitte kapot zouden kunnen zijn.. Nou ja, beetje meer knutselen dan maar..
Edit:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Hoe kun je dat bovenelement dan loskoppelen? Want dat merk ik wel inderdaad, die gaat telkens uit en volgens mij krijg ik daardoor ook de rand niet mooi.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 19:19 schreef Milan7 het volgende:
Ben nieuw hier op dit forum. Lees al een tijdje mee omdat ik op zoek was naar handige manier om zelf pizzadeeg te maken. Sinds een paar maanden hebben we een Ferrari G3 Napoli. Het heeft best een tijdje geduurd voordat we vrienden werden. Tuning van dat ding is mi niet nodig, wordt best heel heet. Wat ik wel heb gedaan is het bovenelement los te koppelen van de thermostaat. Die staat nu altijd aan en heeft geen aanlooptijd meer nodig. Overigens had ik nog zo'n losse thermostaat liggen. Misschien een tip voor de Bestron ipv een ventilatortje: binnen in het draaiasje zit een gleufje voor een horlogeschroevendraaiertje. Daarmee kun je de afslagtemperatuur van dat ding veranderen. Als je dit bijv. een kwart slag terugdraait (tegen de klok in) dan slaat ie bij een hogere temperatuur uit. Zelf niet in de praktijk geprobeerd vanwege zoals gezegd al een voldoend hoge temperatuur. Misschien kan iemand hier iets mee?
Als je een spanningzoeker hebt kun je zo testen of er spanning staat op de rode draad van de thermostaat naar de schakelaar en vandaar verder naar de witte of de gele.quote:Op vrijdag 10 februari 2012 22:17 schreef MaximusTG het volgende:
Hier de pizza voor mn vriendin:
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Na het weekend weer prutsen met de Bestron. Ff nieuwe batterij voor de multimeter halen. Aan zo'n hitte-element zelf kan volgens mij niet veel kapot gaan. Dat is toch niet meer dan een grote weerstand?
Ik vermoed dat er een draadje kapot is of zo. Zelfs als ik de "thermostaat" omzeil wordt ie nog niet warm..
Lekkere pizza's weer, ook die voor je vriendin (die ziet er het lekkerst uit)quote:Op zaterdag 11 februari 2012 11:30 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ga gewoon maandag ff met de multimeter de geleiding van alle draadstukjes testen. Heb daarnet een oude stekker +kabel gestript en de twee draden direct op het element aangesloten. (Do not try this at home). En hij werd meteen heet. Dus het is echt een breukje ergens in een van de draden. Misschien wel diegene in het flexibele stuk, van de onderkant naar de bovenkant.
Edit; met overgebleven deeg van gisteren nog een lunchpizza gebakken. Zo, voorlopig weer even genoeg foto's gepost. Of zijn jullie ze nog niet zat
?
[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Heb je nog iets gezien waarmee je de thermostaat anders kunt instellen? Het idee om de bovenverwarming permanent aan te hebben, en de onderverwarming met de thermostaat te schakelen spreekt me ook wel aan.quote:Op maandag 13 februari 2012 19:10 schreef MaximusTG het volgende:
Dankje:). Bestron zit inmiddels weer in elkaar. En niet eens een schroefje over.
Nu ff testverwarmen.
Dat verstelbare van die thermostaat klinkt goed, maar het doorslaan van je thermische zekering klinkt niet goed. Een goed functionerende thermische zekering vind ik erg belangrijk, want om nou je hele huis te gebruiken als pizza-oven...quote:Op maandag 13 februari 2012 22:30 schreef MaximusTG het volgende:
Jahoor, hij is heel simpel te tweaken van binnen. Sowieso, om de bovenkant permanent aan te hebben is een kwestie van een extra kabel trekken, die direct koppelen aan het bovenste element, en aan de buitenkant een schakelaar maken of zo.
Alleen; als je de bovenkant permanent aanhebtt heeft dat natuurlijk ook invloed op de thermostaat. Die zal dan ook onder invloed van het bovenste element afslaan.
De thermostaat is gewoon een metalen plaatje dat buigt als het warm wordt en daardoor het circuit verbreekt. Door dat plaatje wat te buigen, of een schroefje wat losser te draaien kan je ook zorgen dat ie pas later afslaat.
Overigens was het probleem met mijn Bestron toch niet een breukje, of nou ja, de verbinding tussen een van de polen van het voedingssnoer was verbroken, maar dat was omdat de thermische zekering verbroken was. Heb em er nu maar tussenuit gehaald. Misschien vervang ik em wel door een die tot een hogere temperatuur kan. Deze kon maar tot 133 graden..
Beetje jammer dus als je oven veeeel warmer wordt.
Eventueel kan ik wel opschrijven hoe je em openschroeft.
Ik bak in +/- 6 a 7 minuten een (flink belegde) pizza volledig gaar in mijn oven op 250 graden. Ik betwijfel dus of de Bestron die 380 gaat halen... Dan zou je in pakweg 3 minuten je pizza met topping gaar bakken..quote:Op dinsdag 14 februari 2012 11:59 schreef MaximusTG het volgende:
Klopt ja, die ken ik wel. Alleen die laatste komt nog het hoogste, tot 380 graden. Maar daar zou hij volgens verschillende bronnen overheen gaan...
Pardon? 6 minuten? Mijn Bestron heeft toch echt wel 15 minuten nodig en dan zijn de pizza's niet dik en ook niet dik belegd.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 12:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik bak in +/- 6 a 7 minuten een (flink belegde) pizza volledig gaar in mijn oven op 250 graden. Ik betwijfel dus of de Bestron die 380 gaat halen... Dan zou je in pakweg 3 minuten je pizza met topping gaar bakken..
Wat doe je met die brander?quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:26 schreef MaximusTG het volgende:
Gisteravond paar vrienden op bezoek -> pizzaparty!
Keer in de woonkamer de pizza's gemaakt. Stukken gezelliger:
[ afbeelding ]
quote:
Dat ga ik dus een dezer dagen proberen. Atlhans, een prototype denk ik. Ik heb een paar emmers met klei en stro, en in onze tuin slingert ook nog wel een big-bag met zand rond. Ik ga dan "cob" proberen te maken, geen idee wat dat in het Nederlands is. Als het lukt post ik wel het e.e.a. erover, als het mislukt zwijg ik.quote:Op woensdag 15 februari 2012 10:10 schreef MaximusTG het volgende:
... zelfbouw houtgestookte pizzaoven gaat zijn. En of ik dan een oven van leem bouw ....
Ook de mislukkingen melden! Dan leren wij er ook vanquote:Op donderdag 16 februari 2012 13:49 schreef vriendelijkevriend het volgende:
[..]
Dat ga ik dus een dezer dagen proberen. Atlhans, een prototype denk ik. Ik heb een paar emmers met klei en stro, en in onze tuin slingert ook nog wel een big-bag met zand rond. Ik ga dan "cob" proberen te maken, geen idee wat dat in het Nederlands is. Als het lukt post ik wel het e.e.a. erover, als het mislukt zwijg ik.
Dat is een sprayflesje, om water te spuiten. Handig om de onderste steen een beetje te temperen. Die is soms een beetje te heet,waardoor de bodem te snel gaat. Paar spuitjes water erover, en hij koelt snel af. Dat, of een nat doekjequote:Op donderdag 16 februari 2012 11:01 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Wat doe je met die brander?of iets het iets anders?
Oh and pizzaparty ftw
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 21% gewijzigd door vriendelijkevriend op 24-02-2012 16:43:39 ]
Ik laat mozzarella altijd nog drogen. Ik snijd het in plakken en leg het tussen twee dubbele lagen keukenpapier. Na een uur vervang ik het papier (dat dan echt doorweekt is) nog een keer en laat het nog een uur liggen. Dan nog heb je in het midden altijd dat het wat natter is, daar is de bodem ook het dunste. Ik heb een pizza-oventje, die steen is wel zo heet dat de bodem meteen dichtschroeit en de nattigheid heeft dan minder invloed op de bodem. Bij een gewone oven kun je proberen om de bodem even een paar minuutjes voor te bakken.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 18:34 schreef P1uu33R het volgende:
Ben ook sinds een tijdje druk met pizza's bakken. Wel in een normale oven. Hoeveel kaas en wat voor kaas gebruiken jullie? Ik gebruik zelf altijd mozzarella (gewone, dus geen buffel) en een halve bol per pizza ik maak gebruik van het recept van Maximus. En denk dat het toch te nat is. De randen van mijn pizza zijn wel goed maar in het midden is het te nat/vet. Gebruik ik de verkeerde kaas of te veel?
Moet je je deeg na het kneden direct voor een nachtje de koelkast in doen, om daarna nog twee uur te laten rijzen bij kamertemp. of andersom?
Ik werk altijd van binnenuit. Ik sla eerst het deeg plaat tot en een schijfje is. Daarna duw ik de lucht van binnenuit naar de randen toe. Als de pizza dan wat groter is rek ik het deeg met twee handen uit (soort van ronddraaien zoals ze in de pizzeria ook doen).quote:Op maandag 27 februari 2012 16:38 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, die bedoelde ik ook. Hmm, zit nu op mn telefoon maar had tijdje terug pizza met alleen tomatensaus in Bestron gemaakt, ook foto van doorgesneden rand, maar weet niet of ik die hier gepost had. Kan je goed de luchtige structuur zien. Had je wel eerst rond het deeg geduwd om wat meer deeg bij de rand te concentreren?
Ik heb mijn meel hier besteld:quote:Op dinsdag 28 februari 2012 19:03 schreef mp1900 het volgende:
Nou ik ben ook overtuigd door maximus met zijn bestron en heb er zojuist ook maar eens 1 besteld. Nu nog ff de meel zien te vinden Soezie Frans krokant of de tipo00 ofzo iets maar de c1000/AH/jumbo hier in het dorp heeft ze niet staan. Kan iemand me vertellen waar ik de meel, muv via internet bestelling en de boerenbond, vandaan kan halen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |