abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107821184
Haha, wat een mooi pizza-extremisten-topic begint dit te worden met tuninghandleidingen :D
pi_107822512
quote:
0s.gif Op donderdag 9 februari 2012 11:37 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, ja, ik moet er ook nog wel een plekje voor zoeken:P. Hoewel ie waarschijnlijk wel vaak gebruikt gaat worden ;). Morgen iig voor een pizza mét kaas.

Keukenmachine heb ik dan weer niet zo'n behoefte aan. Heb een simpel dingetje waar je een staafmixer aan kan koppelen om te vermalen, maar verder..
Een kneedmachine, KitchenAid, zou ik dan wél weer graag willen hebben. Maar die zijn een beetje duur :P.

Niet om te spammen maar ik heb extra deze keukenmachine gekocht om deeg te laten kneden. echt een super prijs en betrouwbare kwaliteit die al sinds een heel lange tijd bestaat. Ziet er natuurlijk niet zo vet uit op het aanrecht als een kitchenaid maar ik wil hem niet meer missen.

http://www.amazon.de/Bosc(...)id=1328871745&sr=8-1
pi_107823444
Hier staat het deeg in de koelkast en de saus op het vuur :9
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 13:32:54 #204
91830 MaximusTG
pi_107825202
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 12:05 schreef Terpentin07 het volgende:

[..]

Niet om te spammen maar ik heb extra deze keukenmachine gekocht om deeg te laten kneden. echt een super prijs en betrouwbare kwaliteit die al sinds een heel lange tijd bestaat. Ziet er natuurlijk niet zo vet uit op het aanrecht als een kitchenaid maar ik wil hem niet meer missen.

http://www.amazon.de/Bosc(...)id=1328871745&sr=8-1
Ziet er idd goed uit, 2,7 kg max totaal deeggewicht. Das best netjes. Wat is de grootste hoeveelheid die je er zelf in gemaakt hebt? En ging dat soepel?

@LieLie: En, ook van plan je Bestron te tunen :P?
pi_107825303
Ik heb een Ferrari he, geen Bestron. Weet niet of die te tunen is ;-)
pi_107825425
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 13:32 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Ziet er idd goed uit, 2,7 kg max totaal deeggewicht. Das best netjes. Wat is de grootste hoeveelheid die je er zelf in gemaakt hebt? En ging dat soepel?

@LieLie: En, ook van plan je Bestron te tunen :P?
Meestal ga ik 500gr bloem laten kneden, maar had ook een keer 1kg gebruikt en dat ging ook wel goed. Alleen beweegt dan de hele machine een beetje. :P maar dat zou normaal zijn heb ik op forums gelezen. Het leuke aan deze machine is ook dat er duizend accessoires voor zijn.
pi_107826319
Wel een goede tip, Terpentin, ik had altijd het idee dat zulke machines of flut waren, of onbetaalbaar.
pi_107831866
Eigenlijk wil ik nu al beginnen met de pizza's :9
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 17:14:42 #209
91830 MaximusTG
pi_107832844
Nou, ik bak de meeste pas rond een uur of 8, maar neem er straks vast eentje. Als test heb ik eens wat echte buffelmozzarella meegenomen, én een zakje met een melange van mozzarella en edammer kaas. Kijken of een van beiden scheelt, of allebei schelen qua hoeveelheid vocht.
Haalde net de deksel van het deegballetje dat nu buiten de koelkast staat. Kwam echt een plof/plop vanaf :+.
pi_107833015
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 17:14 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik bak de meeste pas rond een uur of 8, maar neem er straks vast eentje. Als test heb ik eens wat echte buffelmozzarella meegenomen, én een zakje met een melange van mozzarella en edammer kaas. Kijken of een van beiden scheelt, of allebei schelen qua hoeveelheid vocht.
Haalde net de deksel van het deegballetje dat nu buiten de koelkast staat. Kwam echt een plof/plop vanaf :+.
De buffelmozzarella wel goed drogen hoor, anders is het te nat!
pi_107834162
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 17:14 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, ik bak de meeste pas rond een uur of 8, maar neem er straks vast eentje. Als test heb ik eens wat echte buffelmozzarella meegenomen, én een zakje met een melange van mozzarella en edammer kaas. Kijken of een van beiden scheelt, of allebei schelen qua hoeveelheid vocht.
Haalde net de deksel van het deegballetje dat nu buiten de koelkast staat. Kwam echt een plof/plop vanaf :+.
Waar heb je de mozzarella/edammer mix vandaan?
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 17:56:19 #212
91830 MaximusTG
pi_107834199
Supermarkt :+. Buffelmozzarella heb ik in plakjes gesneden en op een plaat in de oven gelegd. Oven op 35-40 graden. FF dat vocht eruit zweten :+.

edit: oeps, het was maasdammer ipv edammer.
pi_107834279
Ik neem meestal of mozzarella of edammer. Zijn toch de beste kazen voor pizza.
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 18:00:46 #214
91830 MaximusTG
pi_107834341
Klopt wel ja. Maar ik vind het altijd het leukste om mozzarella vanuit zn bolvorm te verwerken. Maar dat is altijd zo nat. Deze buffelmozzarella is al compacter en minder nat dan de goedkope mozzarella, maar laat em toch maar ff drogen.
pi_107834969
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 18:00 schreef MaximusTG het volgende:
Klopt wel ja. Maar ik vind het altijd het leukste om mozzarella vanuit zn bolvorm te verwerken. Maar dat is altijd zo nat. Deze buffelmozzarella is al compacter en minder nat dan de goedkope mozzarella, maar laat em toch maar ff drogen.
Mag ik bij je eten straks?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107834992
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 18:22 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Mag ik bij je eten straks?
Shush, weg jij, dat wilde ik al vragen O+ ;( :(
Ja doei.
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 19:10:23 #217
91830 MaximusTG
pi_107836413
Nou, helaas zijn alle pizza's voor vanavond al vergeven ;). Alleen gaan ze toch weer gewoon in de oven gebakken worden vanavond :(. Op de een of andere manier wil de Bestron ineens niet warm worden. Gisteravond nog aangehad om schoon te bakken. Ben em al helemaal aan het openschroeven, maar het is ook niet zo dat ik dingen zie door teveel hitte kapot zouden kunnen zijn.. Nou ja, beetje meer knutselen dan maar..

Edit:



[ Bericht 25% gewijzigd door MaximusTG op 10-02-2012 19:18:13 ]
pi_107836744
Ben nieuw hier op dit forum. Lees al een tijdje mee omdat ik op zoek was naar handige manier om zelf pizzadeeg te maken. Sinds een paar maanden hebben we een Ferrari G3 Napoli. Het heeft best een tijdje geduurd voordat we vrienden werden. Tuning van dat ding is mi niet nodig, wordt best heel heet. Wat ik wel heb gedaan is het bovenelement los te koppelen van de thermostaat. Die staat nu altijd aan en heeft geen aanlooptijd meer nodig. Overigens had ik nog zo'n losse thermostaat liggen. Misschien een tip voor de Bestron ipv een ventilatortje: binnen in het draaiasje zit een gleufje voor een horlogeschroevendraaiertje. Daarmee kun je de afslagtemperatuur van dat ding veranderen. Als je dit bijv. een kwart slag terugdraait (tegen de klok in) dan slaat ie bij een hogere temperatuur uit. Zelf niet in de praktijk geprobeerd vanwege zoals gezegd al een voldoend hoge temperatuur. Misschien kan iemand hier iets mee?
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 19:21:21 #219
91830 MaximusTG
pi_107836832
Volgens mij werkt dat niet zo bij de Bestron (weet ik nu :P). Zal wel wat foto's maken omdat ie nu toch open ligt.
pi_107836937
Het kan zijn dat er een thermische zekering in zit die nu kapot is.
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 19:45:28 #221
91830 MaximusTG
pi_107837754
Nee, zit er niet in. Het stelt echt niets voor van binnen. Lopen draden van onderste hitte element, en van boven hitte element naar het gedeelte met de knoppen. Door aan de min-max knop te draaien maak je in eerste instantie het circuit compleet, totdat bij verwaming, het metalen stripje dat eraan vastzit ombuigt. De andere draaiknop verbreekt en maakt het circuit voor alleen de bovenste, alleen de onderste, beide niet, of allebei. En er lopen draden naar het lampje.
Het gekke is dat als ie op "off" staat, en ik draai aan de min-max knop, dat dan het lampje aangaat. Doe ik dan echter de stand op een van de 3 aanstanden, gaat het lampje weer uit.
pi_107838681
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 19:10 schreef MaximusTG het volgende:
Nou, helaas zijn alle pizza's voor vanavond al vergeven ;). Alleen gaan ze toch weer gewoon in de oven gebakken worden vanavond :(. Op de een of andere manier wil de Bestron ineens niet warm worden. Gisteravond nog aangehad om schoon te bakken. Ben em al helemaal aan het openschroeven, maar het is ook niet zo dat ik dingen zie door teveel hitte kapot zouden kunnen zijn.. Nou ja, beetje meer knutselen dan maar..

Edit:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Weer prachtig Maximus :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 20:09:18 #223
91830 MaximusTG
pi_107838912
Dankjewel :)

Foto's binnenwerk Bestron:



Van links naar rechts;
- Onderkant, komt snoer binnen, aftakking naar boven, en weer terug naar beneden voor element.
- Regeling welke elementen aan zijn
- "Thermostaat".
pi_107842451
Snel even voor mezelf een schakeltekening gemaakt. Wanneer het lampje uitgaat bij inschakelen van de elementen lijkt het alsof de elementen kortgesloten raken.
Overigens, kun je de knop van de thermostaat eraf halen? Als je dan in het asje kijkt zie je dan onderin niets iets wat te verdraaien zou zijn?
pi_107843363
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 19:19 schreef Milan7 het volgende:
Ben nieuw hier op dit forum. Lees al een tijdje mee omdat ik op zoek was naar handige manier om zelf pizzadeeg te maken. Sinds een paar maanden hebben we een Ferrari G3 Napoli. Het heeft best een tijdje geduurd voordat we vrienden werden. Tuning van dat ding is mi niet nodig, wordt best heel heet. Wat ik wel heb gedaan is het bovenelement los te koppelen van de thermostaat. Die staat nu altijd aan en heeft geen aanlooptijd meer nodig. Overigens had ik nog zo'n losse thermostaat liggen. Misschien een tip voor de Bestron ipv een ventilatortje: binnen in het draaiasje zit een gleufje voor een horlogeschroevendraaiertje. Daarmee kun je de afslagtemperatuur van dat ding veranderen. Als je dit bijv. een kwart slag terugdraait (tegen de klok in) dan slaat ie bij een hogere temperatuur uit. Zelf niet in de praktijk geprobeerd vanwege zoals gezegd al een voldoend hoge temperatuur. Misschien kan iemand hier iets mee?
Hoe kun je dat bovenelement dan loskoppelen? Want dat merk ik wel inderdaad, die gaat telkens uit en volgens mij krijg ik daardoor ook de rand niet mooi.
pi_107844134
Ik had ook die man gemaild van de Bestron mod, wat een prijs zeg :')

Kan je niet beter blijven kijken tot er toevallig een Bestron Pizza oven van de eerste generatie komt? Met een ventilator is het ook moeilijk om de temperatuur goed afgesteld te krijgen lijkt mij zo.
pi_107844181
@ LieLie
Ja, je moet steeds de thermostaat wat hoger zetten om de bovenverwarming gloeiend te houden. Ik heb de bovenverwarming op de 'voorkant' van de thermostaat aangesloten zodat ie altijd aanstaat. Ik heb daarvoor een stuk hittebestendige draad uit een oude halogeenoven gebruikt. Plus een tweetal dubbele plattestekker connectors. Plus de bestaande draad naar het lampje/bovenelement omgedraaid aangesloten. Klinkt ingewikkeld maar ik wilde niets doorknippen of veranderen. Het kan zo terug in de originele staat. De ruimte is beperkt. Je moet er op letten dat je geen kortsluiting oid gaat maken. Vooral bij de thermostaat. Het moet wel veilig blijven.

[ Bericht 1% gewijzigd door Milan7 op 10-02-2012 21:58:25 (@) ]
  † In Memoriam † vrijdag 10 februari 2012 @ 22:17:42 #228
91830 MaximusTG
pi_107845640
Hier de pizza voor mn vriendin:



Na het weekend weer prutsen met de Bestron. Ff nieuwe batterij voor de multimeter halen. Aan zo'n hitte-element zelf kan volgens mij niet veel kapot gaan. Dat is toch niet meer dan een grote weerstand?
Ik vermoed dat er een draadje kapot is of zo. Zelfs als ik de "thermostaat" omzeil wordt ie nog niet warm..
pi_107846522
quote:
0s.gif Op vrijdag 10 februari 2012 22:17 schreef MaximusTG het volgende:
Hier de pizza voor mn vriendin:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]

Na het weekend weer prutsen met de Bestron. Ff nieuwe batterij voor de multimeter halen. Aan zo'n hitte-element zelf kan volgens mij niet veel kapot gaan. Dat is toch niet meer dan een grote weerstand?
Ik vermoed dat er een draadje kapot is of zo. Zelfs als ik de "thermostaat" omzeil wordt ie nog niet warm..
Als je een spanningzoeker hebt kun je zo testen of er spanning staat op de rode draad van de thermostaat naar de schakelaar en vandaar verder naar de witte of de gele.
  † In Memoriam † zaterdag 11 februari 2012 @ 11:30:40 #230
91830 MaximusTG
pi_107855335
Ik ga gewoon maandag ff met de multimeter de geleiding van alle draadstukjes testen. Heb daarnet een oude stekker +kabel gestript en de twee draden direct op het element aangesloten. (Do not try this at home). En hij werd meteen heet. Dus het is echt een breukje ergens in een van de draden. Misschien wel diegene in het flexibele stuk, van de onderkant naar de bovenkant.

Edit; met overgebleven deeg van gisteren nog een lunchpizza gebakken. Zo, voorlopig weer even genoeg foto's gepost ;). Of zijn jullie ze nog niet zat :P?



[ Bericht 50% gewijzigd door MaximusTG op 11-02-2012 12:07:14 ]
pi_107860542
Nee, doe maar meer foto's. Alhoewel het op een gegeven moment klaar is. Wel mooie consistente dikke rand heb jij. Ouwe bestron tweakert!!!

Edit:

Ook een plaatje van net.


En nog eentje van vanmiddag.


[ Bericht 27% gewijzigd door Yvesss op 12-02-2012 19:18:30 ]
  † In Memoriam † maandag 13 februari 2012 @ 17:44:23 #232
91830 MaximusTG
pi_107936797
Zien er ook lekker uit hoor! Vind basilicum altijd zo mooi contrast geven met dat groen.
Goed nieuws; heb een batterij voor mn multimeter gehaald, en had het probleem met mn Bestron snel gevonden; er zit een breuk in een van de twee draden van het voedingssnoer. Twee lasdopjes ff opengemaakt en de losse stekker die ik had eraan geknutseld. En meteen deed ie het weer! Lampje, thermostaat, bovenwarmte, onderwarmte.
Ff kijken of ik een stuk van de kabel kan afknippen, en dan kan ik weer aan het bakken!
pi_107937407
quote:
0s.gif Op zaterdag 11 februari 2012 11:30 schreef MaximusTG het volgende:
Ik ga gewoon maandag ff met de multimeter de geleiding van alle draadstukjes testen. Heb daarnet een oude stekker +kabel gestript en de twee draden direct op het element aangesloten. (Do not try this at home). En hij werd meteen heet. Dus het is echt een breukje ergens in een van de draden. Misschien wel diegene in het flexibele stuk, van de onderkant naar de bovenkant.

Edit; met overgebleven deeg van gisteren nog een lunchpizza gebakken. Zo, voorlopig weer even genoeg foto's gepost ;). Of zijn jullie ze nog niet zat :P?

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Lekkere pizza's weer, ook die voor je vriendin (die ziet er het lekkerst uit) :9
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † maandag 13 februari 2012 @ 19:10:25 #234
91830 MaximusTG
pi_107940109
Dankje:). Bestron zit inmiddels weer in elkaar. En niet eens een schroefje over :P.
Nu ff testverwarmen.
pi_107950352
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 19:10 schreef MaximusTG het volgende:
Dankje:). Bestron zit inmiddels weer in elkaar. En niet eens een schroefje over :P.
Nu ff testverwarmen.
Heb je nog iets gezien waarmee je de thermostaat anders kunt instellen? Het idee om de bovenverwarming permanent aan te hebben, en de onderverwarming met de thermostaat te schakelen spreekt me ook wel aan.
  † In Memoriam † maandag 13 februari 2012 @ 22:30:27 #236
91830 MaximusTG
pi_107950755
Jahoor, hij is heel simpel te tweaken van binnen. Sowieso, om de bovenkant permanent aan te hebben is een kwestie van een extra kabel trekken, die direct koppelen aan het bovenste element, en aan de buitenkant een schakelaar maken of zo.
Alleen; als je de bovenkant permanent aanhebtt heeft dat natuurlijk ook invloed op de thermostaat. Die zal dan ook onder invloed van het bovenste element afslaan.
De thermostaat is gewoon een metalen plaatje dat buigt als het warm wordt en daardoor het circuit verbreekt. Door dat plaatje wat te buigen, of een schroefje wat losser te draaien kan je ook zorgen dat ie pas later afslaat.

Overigens was het probleem met mijn Bestron toch niet een breukje, of nou ja, de verbinding tussen een van de polen van het voedingssnoer was verbroken, maar dat was omdat de thermische zekering verbroken was. Heb em er nu maar tussenuit gehaald. Misschien vervang ik em wel door een die tot een hogere temperatuur kan. Deze kon maar tot 133 graden..
Beetje jammer dus als je oven veeeel warmer wordt.

Eventueel kan ik wel opschrijven hoe je em openschroeft.
pi_107950879
Tricky business, dit. En dan hebben jullie nog wel de duo-knop-bestron.
  † In Memoriam † maandag 13 februari 2012 @ 22:46:47 #238
91830 MaximusTG
pi_107951688
Mwa, valt wel mee hoor. Die thermische zekering zorgt er alleen voor dat ie uitgaat als ie een bepaalde max temperatuur bereikt. Alleen gaan die dingen ook kapot als ie meerdere malen een temperatuur bereikt die daar een stukje onder ligt.
Nu had ik de oven de dag ervoor ook wel een tijdje boven het "max" punt dat ik gevonden had door de oven een keer een half uur te laten verwarmen met ventilator aan en dan het punt te markeren waar het lampje uitgaat als je terugdraait. Als ik em daarboven zet met ventilator aan dan slaat ie niet af. Dacht even snel de steen schoon te branden. Alleen was daardoor natuurlijk ook het onderste element de hele tijd aan. En die zit het dichtst bij die zekering. Normaal laat ik em voorverwarmen onder dat max punt, en zet hem dan op bovenverwarming en een stuk boven dat punt als de pizza erop gaat. Dan verbrandt de pizza niet aan de onderkant, maar hij wordt wel heel heet van boven.

Vervangende zekeringen kan je trouwens bij de meeste electronica sites bestellen voor maar 60 cent. Vind het wel leuk om er een beetje mee te prutsen. Maar je moet natuurlijk wel opletten als je em gebruikt. Maar dat moet sowieso als je em gaat tunen.
pi_107951791
quote:
0s.gif Op maandag 13 februari 2012 22:30 schreef MaximusTG het volgende:
Jahoor, hij is heel simpel te tweaken van binnen. Sowieso, om de bovenkant permanent aan te hebben is een kwestie van een extra kabel trekken, die direct koppelen aan het bovenste element, en aan de buitenkant een schakelaar maken of zo.
Alleen; als je de bovenkant permanent aanhebtt heeft dat natuurlijk ook invloed op de thermostaat. Die zal dan ook onder invloed van het bovenste element afslaan.
De thermostaat is gewoon een metalen plaatje dat buigt als het warm wordt en daardoor het circuit verbreekt. Door dat plaatje wat te buigen, of een schroefje wat losser te draaien kan je ook zorgen dat ie pas later afslaat.

Overigens was het probleem met mijn Bestron toch niet een breukje, of nou ja, de verbinding tussen een van de polen van het voedingssnoer was verbroken, maar dat was omdat de thermische zekering verbroken was. Heb em er nu maar tussenuit gehaald. Misschien vervang ik em wel door een die tot een hogere temperatuur kan. Deze kon maar tot 133 graden..
Beetje jammer dus als je oven veeeel warmer wordt.

Eventueel kan ik wel opschrijven hoe je em openschroeft.
Dat verstelbare van die thermostaat klinkt goed, maar het doorslaan van je thermische zekering klinkt niet goed. Een goed functionerende thermische zekering vind ik erg belangrijk, want om nou je hele huis te gebruiken als pizza-oven...

Het idee van die permamente bovenverwarming was dit: Het was me opgevallen dat, met een pizza erin, en alleen bovenverwarming, de bovenverwarming maar pak 'm beet 10-15% van de tijd afslaat. Dus als die permanent aan zou staan, wordt hij niet opeens loeiheet, maar ook zo'n 10-15% warmer dan nu, dat zou zo rond de 350 graden moeten uitkomen. Nog niet te gek vind ik. De onderverwarming kan dan mooi helpen de oven snel op te warmen, maar die slaat dan af zodra de max bereikt is.

Maar de thermostaat een beetje opvoeren (niet te gek veel) lijkt me beter.

o ja, openschroeven lukt wel, tenzij er iets speciaals is, maar dat lijkt me niet.
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 11:03:25 #240
91830 MaximusTG
pi_107961291
Ja, nou ja, punt met die zekering is dat dit geen zekering is die eruit vliegt als je teveel stroom trekt, maar als ie te heet is, of vaak bijna tot zn max temperatuur is gekomen.
Nu weet ik dat de oven niet heter kan worden dan ie al een aantal keer zonder problemen geweest is, zonder problemen. Ook omdat ik niet de enige ben die de oven op deze manier gebruikt.
Verder vind ik die zekering op een gekke plek zitten, namelijk de koelste plek van de oven. Als je het bovenste element alleen aan zou zetten heb je veel eerder de kans dat er bovenin iets smelt, terwijl de zekering koel blijft. Wat dat betreft is de ventilator oplossing ook wel mooi, omdat die meteen het bovenste binnenste compartiment koelt.
Als je de thermostaat wil modden moet je hier:



Iets maken waardoor de afstand tussen dat metalen plaatje en hetgeen ie aan vast geschroeft zit groter wordt. Lijkt me alleen lastig om goed te krijgen.

Ik ben nu nog op zoek naar iets van een thermometer. Een IR thermometer is me iets te duur eigenlijk.
Zo'n bbq thermometer lijkt me wel een goed idee. Iemand die een goede kan aanraden misschien?
pi_107962554
DealExtreme heeft hele goedkope IR thermometers. Zolang je niet de kerntemperatuur wilt meten, is dat natuurlijk prima.

Ben wel benieuwd hoe warm zo'n getweakte Bestron precies wordt, want volgens mij verschillen de baktijden niet eens gek veel met mijn oven die 'slechts' 250 graden (en een beetje) wordt :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 11:59:04 #243
91830 MaximusTG
pi_107962957
Klopt ja, die ken ik wel. Alleen die laatste komt nog het hoogste, tot 380 graden. Maar daar zou hij volgens verschillende bronnen overheen gaan...
pi_107963150
quote:
0s.gif Op dinsdag 14 februari 2012 11:59 schreef MaximusTG het volgende:
Klopt ja, die ken ik wel. Alleen die laatste komt nog het hoogste, tot 380 graden. Maar daar zou hij volgens verschillende bronnen overheen gaan...
Ik bak in +/- 6 a 7 minuten een (flink belegde) pizza volledig gaar in mijn oven op 250 graden. Ik betwijfel dus of de Bestron die 380 gaat halen... Dan zou je in pakweg 3 minuten je pizza met topping gaar bakken..
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 12:11:28 #245
91830 MaximusTG
pi_107963420
Nou ja, kijk, nadeel dat de Bestron dan heeft is de beperkte warmtecapaciteit. Moment dat je de bovenkant opendoet verlies je natuurlijk flink wat warmte. Maar dat warmt dan wel weer heel snel op. Heb er nog niet veel in kunnen bakken na het tunen, maar zeker de onderkant is op max (met tunen) binnen die 3 minuten gaar. Zwart zelfs :+. Dus hij wordt echt een stuk warmer dan 250 graden (sowieso heb ik ook een oven die tot 250 graden gaat, en er zit echt een verschil in).
Maar of ie warmer dan 380 wordt weet je pas zeker als je een thermometer hebt die hoger dan dat gaat ;). Als ik er een koop die tot 380 gaat weet ik wel zeker dat ik nooit wat hogers ga meten :+. Maar om er nou 60/70 euro aan uit te geven. Dacht meer aan zoiets:



Maar dan zou ik er wel een gaatje in moeten boren..
pi_107963518
Nouja, als zo'n IR ding van 15 euro aangeeft dat je oven 324,3 graden is, dan weet je in elk geval dat je geen 70 euro hoeft uit te geven aan een duurdere thermometer :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 12:17:08 #247
91830 MaximusTG
pi_107963642
Haha, ja, daar heb je wel gelijk in ja. Denk toch dat ik zoiets als ik hierboven postte erin ga bouwen. Die is maar 10 euro. Staat ook wel leuk denk ik.
pi_107965109
Dat je net als bij een Weber een meter er bovenop hebt? Dat staat wel hip ja :)
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † dinsdag 14 februari 2012 @ 13:16:40 #249
91830 MaximusTG
pi_107965467
Hmm, misschien kan ik het glaasje bovenop wel vervangen door een stukje staal, en dan daar de thermometer inbouwen. Kan ik het altijd nog weer in originele staat brengen.
Glaasje zie je toch niet veel door.
pi_107989137
Maar welke warmte meet je dan precies? De convectiewarmte van de lucht? De geleidingswarmte in de steen? Of de stralingswarmte van de gloeispiraal? Het is een beetje een gemiddelde van deze 3 factoren. Jij bent gewoon nieuwsgierig wat je tuningresultaten aan het vliegwiel opleveren. (ik ook wel trouwens). Maar voor de pizza-bereiding maakt het verder niet zoveel uit. Search your feelings, Lord Vader. You will know it to be true. Die gekke pizza-pannetjes blijven toch de next-best-thing t.o.v. een echte steenoven.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')