abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_107489474
quote:
0s.gif Op woensdag 1 februari 2012 19:15 schreef MaximusTG het volgende:
Hmm, goede vraag. Heb zelf alleen houten, dus kan het niet uit ervaring zeggen; Maar ik denk eigenlijk dat een houten makkelijker is. Lijkt me dat een RVS schep meer 'plakt'.
Maar je zal toch met wat semolina(gries)meel of maismeel aan de slag moeten.
Ik gebruik gewoon pizzabloem trouwens, werkt ook.
pi_107489545
Volgende week weer pizza bakken trouwens, op verzoek van schoonvader, de grootste fan van mijn pizza's ;)
  † In Memoriam † woensdag 1 februari 2012 @ 20:03:07 #153
91830 MaximusTG
pi_107491672
Ah, leuk, dat zijn de beste mensen om pizza voor te bakken :D
pi_107524258
Nu incl. header dankzij MaximusTG!
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_107524883
quote:
0s.gif Op donderdag 2 februari 2012 18:11 schreef Isabeau het volgende:
[info]Nu incl. header dankzij MaximusTG![/info]
Hip!
  donderdag 2 februari 2012 @ 21:32:46 #156
296595 foodlover
live and learn
pi_107534544
Morgenochtend weer eens deeg maken en dan lekker pizza's bakken! Simpel met tomaat uit blik, mozzarella en basilicum. Daarna nog een paar druppels tabasco erover en smullen maar!
Mijn vriend heeft laatst pizzaborden gekocht en een goed pizzames van een Duits merk, dat eet extra lekker! Flesje wijn erbij... kan me er nu al op verheugen...
pi_107535352
Sinds lange tijd weer eens zelf pizza gemaakt.

  † In Memoriam † vrijdag 3 februari 2012 @ 00:33:48 #158
91830 MaximusTG
pi_107543473
Ah, pizza en de computer, een "match made in heaven " :+ (lekker hoor!).

@foodlover: Pizzaborden?? Hoe zijn die anders dan normale borden? Dat flesje wijn kan ik me wel weer voorstellen ;).
  vrijdag 3 februari 2012 @ 13:31:34 #159
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107554693
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
  † In Memoriam † vrijdag 3 februari 2012 @ 14:37:26 #160
91830 MaximusTG
pi_107557581
Dat moet vast lukken met zo'n schep.
Mocht iemand het nou echt heel moeilijk vinden, is er nog altijd de SuperPeel

http://www.superpeel.com/videos.html

Grappig ding wel, alleen minder handig als je een steen in een normale oven gebruikt, dicht bij de hitte-elementen bovenin. Dan past het denk ik allemaal wat minder goed.
pi_107593810
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
mooie schep voor een kleine prijs ^O^

Ik ben benieuwd naar je ervaringen!! wanneer ga je hem uitproberen?
pi_107594084
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
Kan je ook nog prima sneeuw scheppen op de momenten dat je geen pizza bakt. :P
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 15:10:04 #163
91830 MaximusTG
pi_107595814
Ik heb net een Bestron Alfredo DLD9070 opgehaald in Amersfoort. Van marktplaats. Nog nooit gebruikt!
Alleen moesten we van Enschede naar Amersfoort, met de trein.. Heen konden wel al niet meteen het station in, vanwege een wisselstoring.
Maar nu net iets meer dan een halfuur gestaan, zonder zeker te weten of er iets zou rijden. Boven in hal gaan wachten, net omroepbericht dat trein naar Enschede op spoor 6 gereed stond. Lachen joh, ieder voor zich, al die oude mensen ineens fanatiek rennen en duwen.
Vanavond dus eens uittesten, morgen echt pizza eten. En dan kijken of ik em ga tunen. Misschien koop ik dan ook wel een IR thermometer van ebay of zo.
pi_107596156
is met die kant en klare bodem van ah ook een beetje goed te doen? Heb het nog nooit gedaan :@
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 15:40:35 #165
91830 MaximusTG
pi_107596831
Je bedoelt zo'n afrol lap deeg? Of bodem met ook saus? Tja, dat is natuurlijk niet zelf pizza maken. Maar je kan er natuurlijk wel zelf op doen wat je wil. Verwacht alleen niet teveel van de bodem.
pi_107597488
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 15:40 schreef MaximusTG het volgende:
Je bedoelt zo'n afrol lap deeg? Of bodem met ook saus? Tja, dat is natuurlijk niet zelf pizza maken. Maar je kan er natuurlijk wel zelf op doen wat je wil. Verwacht alleen niet teveel van de bodem.
ja met die saus ja, nee ik weet het. Ik wil graag zelf gaan maken maar misschien dit om mee te beginnen :@
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 16:17:32 #167
91830 MaximusTG
pi_107597988
Gewoon proberen dan joh. Anders haal je een diepvriespizza als backup. Van zo'n kant en klaar pizzabodem leer je namelijk helemaal niets.
pi_107598109
quote:
0s.gif Op zaterdag 4 februari 2012 16:17 schreef MaximusTG het volgende:
Gewoon proberen dan joh. Anders haal je een diepvriespizza als backup. Van zo'n kant en klaar pizzabodem leer je namelijk helemaal niets.
Volgens mij is een 'mislukte' zelfgemaakte bodem ook nog altijd lekkerder dan een kant en klare... :@
Ja doei.
  † In Memoriam † zaterdag 4 februari 2012 @ 16:26:48 #169
91830 MaximusTG
pi_107598226
Haha, zou goed kunnen, al is dat wel afhankelijk van de mate van mislukking.
Maar die afrollappen geven een dikke taaie bodem..
  † In Memoriam † zondag 5 februari 2012 @ 11:34:21 #170
91830 MaximusTG
pi_107622070
Gisteren eerste testje gedaan met de Alfredo. Viel me niet tegen, op zn heetste stand tijd laten voorverwarmen, toen de pizza erin. Was echt goed heet, saus en mozzarella begonnen flink te borrelen. Bodem had ook echt van die schroeiplekken. Alleen was ie iets te knapperig wat mij betreft. Maar misschien had ie ook wel iets dikker gemogen, en we hadden ook haast na de treinreis van gisteren, dus het deeg was ook nog niet zoveel gerezen en een beetje koud.

Vanavond nog een keer!

Heb me ook verdiept in de Tuning-kits voor dit model. Lastig om informatie over te vinden, kan ook geen link vinden bij die tomishop om er een los te kopen. In feite is het niet meer dan een 40 mm computer ventilator die je met 7 mm afstandsbusjes ertussen op de luchtgaten monteert.
Volgens een user op een Duits forum blaast de ventilator lucht naar binnen. Daardoor koelt de thermostaat af en slaat ie pas op een hogere temperatuur af. Wat je moet doen is de ventilator aanzetten, de Alfredo op max zetten, en na een half uur , de knop langzaam terugdraaien tot het lampje uitgaat. Dan heb je 475 graden. Daarna experimenteren tot je de beste pizzatemperatuur gevonden hebt. Na bakken ventilator nog half uur aan laten staan.
Tis wel aan te raden om een adapter te gebruiken, zodat de ventilator altijd even hard draait. Met een batterij is het lastig om consistente resultaten te krijgen.


Edit: Mail terug van tomishop.de. Ze kunnen wel een losse set opsturen, maar dan ben je wel je garantie op de oven kwijt (ach, toch tweedehands) maar dat kost 22 euro + 15 euro verzendkosten.. Dat doen we dus maar niet. Heb nu een 40x40x10 mm fan bij een webshop op het oog, inclusief een female dc contrastekker. Die soldeer ik er aan vast, en dan heb ik nog een 9v adapter liggen die er op past. Zit ik maar op 10 euro inclusief verzending. Paar boutjes als afstandhouder en dan nog even wat schroefjes zoeken die erop passen. Wordt denk ik M2 of M1.5..

Edit2: En de ventilator en dc stekkertje zijn besteld! Komt hoop ik dinsdag al binnen. Ben benieuwd! Als jullie niet meer van me horen, ben ik in de brand omgekomen. :P.

[ Bericht 11% gewijzigd door MaximusTG op 05-02-2012 19:38:58 ]
pi_107666595
Maak gelijk even een korte howto als je wil, ben er wel in geinteresseerd ook. ;)
pi_107666768
quote:
0s.gif Op vrijdag 3 februari 2012 13:31 schreef mime_negert het volgende:
Als het goed is krijg ik vandaag deze pizza schep geleverd, die van 51 cm dan. Hoop dat ik de pizza's dan makkelijker de oven in krijg.
Handig ook met het huidige weer.
La derecha oprime, la izquierda libera
  † In Memoriam † maandag 6 februari 2012 @ 11:51:51 #173
91830 MaximusTG
pi_107667233
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 11:30 schreef MonkNL het volgende:
Maak gelijk even een korte howto als je wil, ben er wel in geinteresseerd ook. ;)
Zal ik doen, kort samengevat is het niets meer dan een 40 mm fan op 9V die je thermostaat afkoelt, waardoor ie later afslaat en je oven heter wordt. Maak wel wat foto's als ik het gemonteerd heb.
pi_107673788
Gisteren weer 2 pizza's gemaakt.
Toch wel iets vreemds. Vorige keer had ik voor 4 personen deeg gemaakt. Nu voor 3, het was toch iets teveel. Verhoudingen precies hetzelfde. Maar toch was deze veel droger. Ook al was de meel uit dezelfde verpakking. Opzich niet erg. want het vormen van de pizza ging erg goed. En hij smaakte ook perfect. Maar beetje typisch was het wel.

Maareuh 1 pizza met artichok harten, champignons, origano, tomaten saus, geraspte kaas, mozzarella.
De andere tomatensaus, origano, geraspte kaas, mozzarella, worst en champignons.

Beide erg lekker, maar die met worst was wel erg zout.
pi_107694134
quote:
0s.gif Op maandag 6 februari 2012 11:51 schreef MaximusTG het volgende:

[..]

Zal ik doen, kort samengevat is het niets meer dan een 40 mm fan op 9V die je thermostaat afkoelt, waardoor ie later afslaat en je oven heter wordt. Maak wel wat foto's als ik het gemonteerd heb.
Succes ermee! Heb je trouwens overwogen om je bestron open te schroeven en te kijken of je de thermostaat op een andere manier wat hoger kan krijgen? Dat ben ik altijd nog van plan.
  † In Memoriam † dinsdag 7 februari 2012 @ 00:19:19 #176
91830 MaximusTG
pi_107700498
Bedankt;) ik hoop vandaag (dinsdag ;) ) de spullen in de post te krijgen. Openschroeven zie ik nog niet zo zitten, omdat je sowieso niet weet wat je precies aantreft, en niet hoe je dat dan aanpast om tot het gewenste resultaat te komen. Daarbij komt dan ook nog dat je deze aanpassing weer net zo makkelijk ongedaan maakt, kwestie van ventilator weer verwijderen. Vind het wel een elegante oplossing op deze manier :).
pi_107701672
Maximus; wanneer zie ik weer eens een heerlijke pizza van jou? :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  † In Memoriam † dinsdag 7 februari 2012 @ 08:00:33 #178
91830 MaximusTG
pi_107703187
Oh, dat zal niet zo lang meer duren ;). Als ik mn tuning spullen heb ga ik denk ik wel wat experimenteren. Tis alleen zo jammer dat ik geen goed fototoestel heb. Alleen die op mn telefoon.. En die geeft zulke slechte foto's bij kunstlicht.
  † In Memoriam † dinsdag 7 februari 2012 @ 15:49:21 #179
91830 MaximusTG
pi_107716230
Heb het ventilatortje + stekkertje binnen. FF snel een testje aan het draaien. Moet het ventilatortje nog netjes aan de stekker solderen (en een 4de moertje halen, en beter passende schroeven :P).
Moet zo weg, dus geen pizza vandaag..

  dinsdag 7 februari 2012 @ 19:53:50 #180
152968 egg-bird
zo goed als nieuw
pi_107725435
Ook ik ben sinds een paar weken aan t bakken geslagen, met deze HEERLIJKE pizza hawaii als resultaat:
  † In Memoriam † dinsdag 7 februari 2012 @ 22:07:58 #181
91830 MaximusTG
pi_107731709
Leuk he, pizza bakken? Ik hou zelf niet van ananas op de pizza, maar mn vriendin wel. Bak de ananas altijd eerst in een pannetje.

Mocht er nog iemand op zoek zijn naar een Bestron, er staat er nog een op. In Assen. Had er op geboden, 40 euro, zelfde als ik voor deze betaald heb. Hoogste bod is nu 42.50. Niet de meest commerciële mensen, want ik had ze vrij snel gemaild of ze mn bod hadden gezien en zo. Krijg je mail terug; ja, bedankt voor je bod.
En daarna niks meer :p.
pi_107732074
quote:
0s.gif Op dinsdag 7 februari 2012 22:07 schreef MaximusTG het volgende:
Leuk he, pizza bakken? Ik hou zelf niet van ananas op de pizza, maar mn vriendin wel. Bak de ananas altijd eerst in een pannetje.

Mocht er nog iemand op zoek zijn naar een Bestron, er staat er nog een op. In Assen. Had er op geboden, 40 euro, zelfde als ik voor deze betaald heb. Hoogste bod is nu 42.50. Niet de meest commerciële mensen, want ik had ze vrij snel gemaild of ze mn bod hadden gezien en zo. Krijg je mail terug; ja, bedankt voor je bod.
En daarna niks meer :p.
Ik hou meestal ook meer van simpele authentieke recepten dan allerlei "nieuwerwetse fratsen", maar ik moet zeggen dat ik voor pizza hawaï een uitzondering maak. :)
  dinsdag 7 februari 2012 @ 22:18:29 #183
152968 egg-bird
zo goed als nieuw
pi_107732259
Ik vind het echt geweldig. vooral de reacties van vrienden en familie die er gewoon bij zweren.
Dat is ook eigenlijk het leukste van het bakken, de waardering achteraf.

Momenteel gebruik ik gewone bloem maar wil toch eens een keer proberen om die "00" bloem te gebruiken. Weet iemand een zaak in enschede die dat verkoopt?
  † In Memoriam † woensdag 8 februari 2012 @ 17:48:50 #184
91830 MaximusTG
pi_107757857
In mijn signature staat nu de link naar mn eerste versie over het tunen van de Bestron Alfredo DLD9070. Get it while it's hot (in dit geval zeker toepasselijk ;) ).

@egg-bird; toevallig woon ik ook in Enschede, en er zit hier helaas niet zoveel waar je makkelijk goede bloem kan halen. Ik had ook wat tipo 00 bloem, maar dat had ik via internet besteld. Bij sommige supermarkten verkopen ze wel eens van die 500 grams pakjes, maar je moet wel opletten, soms zit daar al gist en zout in.
pi_107760325
Ik heb gisteren bloem gehaald bij een italiaans zaakje in Groningen (Folkingestraat) en normaal koop ik het bij de Sligro (ongeveer 1,20/kg) :)
  † In Memoriam † woensdag 8 februari 2012 @ 19:23:04 #186
91830 MaximusTG
pi_107761275
Maar dan moet je wel een pasje hebben toch?

Test 1:

pi_107761332
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 19:23 schreef MaximusTG het volgende:
Maar dan moet je wel een pasje hebben toch?

Test 1:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Ja, dat wel.

Ziet er goed uit!
  † In Memoriam † woensdag 8 februari 2012 @ 19:53:19 #188
91830 MaximusTG
pi_107762893
Dank je!! Werkt super, die tuning. Hier test 2, verschil met test 1, tijdje voor pizza erin ging de stand op alleen boven gezet. Onderkant ging te hard. Ook iets meer saus, vocht is nu niet meer zo'n issue.
Net als test 1 precies 5 minuten gebakken:

pi_107763180
Hoe vind je het zelf? Veel verschil? Ik daht altijd dat het niet veel zou verschillen met de oven. Boy, daar ben ik van teruggekomen :P
  † In Memoriam † woensdag 8 februari 2012 @ 20:03:29 #190
91830 MaximusTG
pi_107763709
Ja, enorm verschil. Maar ook met zonder en met ventilator. Uit de oven waren ze ook niet verkeerd, maar vooral de onderkant was dan vaak slap, door het vocht. Met de onderwarmte in de bestron bakt de onderkant sowieso veel mooier, maar de hitte bovenop zorgt er ook voor de wat erop ligt heel snel indampt en vocht verliest en gaart.
Dit is ook mooi:

Na het bakken, en dan na nog een kwartiertje aan te hebben gestaan:



[ Bericht 47% gewijzigd door MaximusTG op 08-02-2012 20:09:27 ]
pi_107774311
wat zien die er lekker uit!
  woensdag 8 februari 2012 @ 23:50:04 #192
152968 egg-bird
zo goed als nieuw
pi_107776891
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 17:48 schreef MaximusTG het volgende:
In mijn signature staat nu de link naar mn eerste versie over het tunen van de Bestron Alfredo DLD9070. Get it while it's hot (in dit geval zeker toepasselijk ;) ).

@egg-bird; toevallig woon ik ook in Enschede, en er zit hier helaas niet zoveel waar je makkelijk goede bloem kan halen. Ik had ook wat tipo 00 bloem, maar dat had ik via internet besteld. Bij sommige supermarkten verkopen ze wel eens van die 500 grams pakjes, maar je moet wel opletten, soms zit daar al gist en zout in.
Toevallig zeg dat je ook uit enschede komt.
Ik was vorige week bij de intratuin. Daar hebben ze dus inderdaad wel 00 bloem maar daar zit het gist dus al in verwerkt. Aangezien ik hier had gelezen dat daar niet de voorkeur aan gegeven wordt heb ik die dus maar laten liggen. wellicht dat ik ook maar het www afzoek.

Je pizzas zien er goed uit zeg.
pi_107776977
Jaaa pizza's van Maximus! O+
Nu alleen nog wat vulling erop :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_107777658
De pizza's zien er inderdaad erg goed uit, nu nog kaas erop! :9
pi_107777748
quote:
0s.gif Op woensdag 8 februari 2012 20:03 schreef MaximusTG het volgende:

Dit is ook mooi:
Na het bakken, en dan na nog een kwartiertje aan te hebben gestaan:

[ link | afbeelding ][ link | afbeelding ]
Pyrolyse in het klein? Luxe-segment ovens hebben dat ook, kortstondig heel heet om de restjes tot as te reduceren, kun je daarna zo wegvegen met stoffer en blik :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  † In Memoriam † donderdag 9 februari 2012 @ 08:53:04 #196
91830 MaximusTG
pi_107780701
Ja, precies, al het vuil verbrandt gewoon compleet. Best handig ;)
pi_107784185
KEK super! Ik ga dat setje ook maar aanschaffen! :)
  donderdag 9 februari 2012 @ 11:33:18 #198
182980 mime_negert
Valt er hier nog wat te mimen?
pi_107784872
Ziet er goed uit, maar ben blij dat ik voor een pizzaschep gekozen heb. Zou eigenlijk niet weten waar ik mijn oventje neer moest zetten wanneer het niet in gebruik is.

Denk dat mijn vriendin ook liever een keukenmachine heeft dan een pizza oventje. 8-)
  † In Memoriam † donderdag 9 februari 2012 @ 11:37:23 #199
91830 MaximusTG
pi_107785038
Haha, ja, ik moet er ook nog wel een plekje voor zoeken:P. Hoewel ie waarschijnlijk wel vaak gebruikt gaat worden ;). Morgen iig voor een pizza mét kaas.

Keukenmachine heb ik dan weer niet zo'n behoefte aan. Heb een simpel dingetje waar je een staafmixer aan kan koppelen om te vermalen, maar verder..
Een kneedmachine, KitchenAid, zou ik dan wél weer graag willen hebben. Maar die zijn een beetje duur :P.

@MonkNL: Tis niet echt een bestaand setje wat je kan kopen he? Nou ja, op die Duitse site dan, maar dat kost je dus 37 euro. Had zelf de spullen hier besteld: http://www.elektronica-online.nl/
Had eerst op conrad.nl zitten kijken, maar daar heb je altijd zoveel verzendkosten. Tenzij je meer dan 25 euro uitgeeft, maar dat vond ik dan weer een beetje zonde.
pi_107785320
Wij hebben een kast onder de trap waar de oven kan staan, in de keuken past het echt niet :P een keukenmachine heb ik ook, maar daar heb je voor pizza's weer niks aan ;) en een KitchenAid zou ik wel willen, maar dan moet er eigenlijk ook een nieuwe keuken bij.. En een huis, waar die grotere keuken in past :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')