Pardon? 6 minuten? Mijn Bestron heeft toch echt wel 15 minuten nodig en dan zijn de pizza's niet dik en ook niet dik belegd.quote:Op dinsdag 14 februari 2012 12:04 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik bak in +/- 6 a 7 minuten een (flink belegde) pizza volledig gaar in mijn oven op 250 graden. Ik betwijfel dus of de Bestron die 380 gaat halen... Dan zou je in pakweg 3 minuten je pizza met topping gaar bakken..
Wat doe je met die brander?quote:Op donderdag 16 februari 2012 10:26 schreef MaximusTG het volgende:
Gisteravond paar vrienden op bezoek -> pizzaparty!
Keer in de woonkamer de pizza's gemaakt. Stukken gezelliger:
[ afbeelding ]
quote:
Dat ga ik dus een dezer dagen proberen. Atlhans, een prototype denk ik. Ik heb een paar emmers met klei en stro, en in onze tuin slingert ook nog wel een big-bag met zand rond. Ik ga dan "cob" proberen te maken, geen idee wat dat in het Nederlands is. Als het lukt post ik wel het e.e.a. erover, als het mislukt zwijg ik.quote:Op woensdag 15 februari 2012 10:10 schreef MaximusTG het volgende:
... zelfbouw houtgestookte pizzaoven gaat zijn. En of ik dan een oven van leem bouw ....
Ook de mislukkingen melden! Dan leren wij er ook vanquote:Op donderdag 16 februari 2012 13:49 schreef vriendelijkevriend het volgende:
[..]
Dat ga ik dus een dezer dagen proberen. Atlhans, een prototype denk ik. Ik heb een paar emmers met klei en stro, en in onze tuin slingert ook nog wel een big-bag met zand rond. Ik ga dan "cob" proberen te maken, geen idee wat dat in het Nederlands is. Als het lukt post ik wel het e.e.a. erover, als het mislukt zwijg ik.
Dat is een sprayflesje, om water te spuiten. Handig om de onderste steen een beetje te temperen. Die is soms een beetje te heet,waardoor de bodem te snel gaat. Paar spuitjes water erover, en hij koelt snel af. Dat, of een nat doekjequote:Op donderdag 16 februari 2012 11:01 schreef Terpentin07 het volgende:
[..]
Wat doe je met die brander?of iets het iets anders?
Oh and pizzaparty ftw
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 21% gewijzigd door vriendelijkevriend op 24-02-2012 16:43:39 ]
Ik laat mozzarella altijd nog drogen. Ik snijd het in plakken en leg het tussen twee dubbele lagen keukenpapier. Na een uur vervang ik het papier (dat dan echt doorweekt is) nog een keer en laat het nog een uur liggen. Dan nog heb je in het midden altijd dat het wat natter is, daar is de bodem ook het dunste. Ik heb een pizza-oventje, die steen is wel zo heet dat de bodem meteen dichtschroeit en de nattigheid heeft dan minder invloed op de bodem. Bij een gewone oven kun je proberen om de bodem even een paar minuutjes voor te bakken.quote:Op zaterdag 25 februari 2012 18:34 schreef P1uu33R het volgende:
Ben ook sinds een tijdje druk met pizza's bakken. Wel in een normale oven. Hoeveel kaas en wat voor kaas gebruiken jullie? Ik gebruik zelf altijd mozzarella (gewone, dus geen buffel) en een halve bol per pizza ik maak gebruik van het recept van Maximus. En denk dat het toch te nat is. De randen van mijn pizza zijn wel goed maar in het midden is het te nat/vet. Gebruik ik de verkeerde kaas of te veel?
Moet je je deeg na het kneden direct voor een nachtje de koelkast in doen, om daarna nog twee uur te laten rijzen bij kamertemp. of andersom?
Ik werk altijd van binnenuit. Ik sla eerst het deeg plaat tot en een schijfje is. Daarna duw ik de lucht van binnenuit naar de randen toe. Als de pizza dan wat groter is rek ik het deeg met twee handen uit (soort van ronddraaien zoals ze in de pizzeria ook doen).quote:Op maandag 27 februari 2012 16:38 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, die bedoelde ik ook. Hmm, zit nu op mn telefoon maar had tijdje terug pizza met alleen tomatensaus in Bestron gemaakt, ook foto van doorgesneden rand, maar weet niet of ik die hier gepost had. Kan je goed de luchtige structuur zien. Had je wel eerst rond het deeg geduwd om wat meer deeg bij de rand te concentreren?
Ik heb mijn meel hier besteld:quote:Op dinsdag 28 februari 2012 19:03 schreef mp1900 het volgende:
Nou ik ben ook overtuigd door maximus met zijn bestron en heb er zojuist ook maar eens 1 besteld. Nu nog ff de meel zien te vinden Soezie Frans krokant of de tipo00 ofzo iets maar de c1000/AH/jumbo hier in het dorp heeft ze niet staan. Kan iemand me vertellen waar ik de meel, muv via internet bestelling en de boerenbond, vandaan kan halen?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |