abonnement Unibet Coolblue
  Moderator zondag 15 januari 2012 @ 22:13:15 #201
249559 crew  Lavenderr
pi_106851691
quote:
1s.gif Op zondag 15 januari 2012 22:11 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ja, dat kan
Ah, top! Dankjewel ;)
pi_106886853
Piet, misschien hoort het in Eigen inmaak en andere conservering thuis, maar heb je misschien een lekker recept voor het inmaken van zilveruitjes?
  maandag 16 januari 2012 @ 21:20:39 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106887917
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 21:05 schreef morg78 het volgende:
Piet, misschien hoort het in Eigen inmaak en andere conservering thuis, maar heb je misschien een lekker recept voor het inmaken van zilveruitjes?
Wil je echt al die zilveruitjes gaan schillen?
Je schilt ze en legt ze in met zout en suiker, zet ze een afsluitbare container in de koeling voor 24-36 uur.
Spoel ze schoon en droog ze af.
neem gelijke dele water er blanke azijn, doe daar wat suiker bij.
Doe de zilveruitjes in een glazen pot doe er wat mosterzaad bij, wat kummel, laurier, klein stukje chili, peperkorrels.
Giet de azijn er op en sluit het af met een deksel
Spoel de buitenkant van de pot af en droog af.
Zet het weg op een donkere koele plek voor een maand of twee, of langer, langer is beter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106889728
quote:
1s.gif Op maandag 16 januari 2012 21:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wil je echt al die zilveruitjes gaan schillen?
Jups, heb toch even niks beters te doen ;).

quote:
Je schilt ze en legt ze in met zout en suiker, zet ze een afsluitbare container in de koeling voor 24-36 uur.
Spoel ze schoon en droog ze af.
neem gelijke dele water er blanke azijn, doe daar wat suiker bij.
Doe de zilveruitjes in een glazen pot doe er wat mosterzaad bij, wat kummel, laurier, klein stukje chili, peperkorrels.
Giet de azijn er op en sluit het af met een deksel
Spoel de buitenkant van de pot af en droog af.
Zet het weg op een donkere koele plek voor een maand of twee, of langer, langer is beter
Fantastisch, bedankt! :D
pi_106890217
hoi piet, hoe kan ik het beste een big mac met biefstuk maken
  maandag 16 januari 2012 @ 21:58:46 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106890309
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 21:57 schreef GeenWijn het volgende:
hoi piet, hoe kan ik het beste een big mac met biefstuk maken
Geen idee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106892489
quote:
1s.gif Op maandag 16 januari 2012 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee.
hoezo niet? is het zo moeilijk dan? volgens mij is het best makkelijk, mn moeder had het een keer gemaakt
pi_106944164
Hallo Piet. Ik heb van afgelopen kerst nog een pakje in vacuum verpakte gekookte kastanjes over. Deze aten we toen met spruitjes en dat was best lekker, alleen vond ik de kastanjes wat aan de droge kant.
Weet jij misschien nog een lekker gerecht waar ik de kastanjes voor kan gebruiken?
  woensdag 18 januari 2012 @ 12:35:01 #209
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_106945603
Stoofpotje met rundvlees en marsala. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 18 januari 2012 @ 13:08:43 #210
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_106946656
quote:
0s.gif Op maandag 16 januari 2012 21:57 schreef GeenWijn het volgende:
hoi piet, hoe kan ik het beste een big mac met biefstuk maken
Opleiding bij de Mac volgen.. :P

Ik neem zelf trouwens liever een Big King dan een big Mac mar het recept is redelijk gelijk: broodje, burgerpatty, cheddarkaas, bugerpatty, kaas, ui. augurk, ui, 1000 island dressing en weer een broodje erop.
Ik zou in het centrale burger king/mac donalds topic kijken voor duidelijkere recepten.
  woensdag 18 januari 2012 @ 14:04:51 #211
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106948832
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 11:48 schreef FigureBirdStars het volgende:
Hallo Piet. Ik heb van afgelopen kerst nog een pakje in vacuum verpakte gekookte kastanjes over. Deze aten we toen met spruitjes en dat was best lekker, alleen vond ik de kastanjes wat aan de droge kant.
Weet jij misschien nog een lekker gerecht waar ik de kastanjes voor kan gebruiken?
Puree van maken? Ik werk niet zoveel met kastanjes, als ik ze heb pof ik ze
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106949594
Ik heb afgelopen weekend Thuis koken met Ferran Adrià gekocht. Daarin gebruiken ze best vaak een sifon. Voor het maken van chocolade mousse, slagroom en eiwit enz. Nu heb ik geen sifon en er staat dat het ook best zonder kan maar dat het resultaat dan wel minder is. Wat is jouw mening hierover Piet? Is een sifon erg handig voor allerlei moussen enz of maakt het weinig verschil?
  woensdag 18 januari 2012 @ 14:32:38 #213
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106949986
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 14:21 schreef Stansfield het volgende:
Ik heb afgelopen weekend Thuis koken met Ferran Adrià gekocht. Daarin gebruiken ze best vaak een sifon. Voor het maken van chocolade mousse, slagroom en eiwit enz. Nu heb ik geen sifon en er staat dat het ook best zonder kan maar dat het resultaat dan wel minder is. Wat is jouw mening hierover Piet? Is een sifon erg handig voor allerlei moussen enz of maakt het weinig verschil?
A. Ja het is vreselijk handig
B. Ik heb er zelf ook geen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106950805
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 14:32 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

A. Ja het is vreselijk handig
B. Ik heb er zelf ook geen
Tnx voor je antwoord. Het lijkt me ook erg handig. Maar ja die dingen zijn wel weer 100 euro ofzo. Even testen zonder en even kijken hoe vaak ik dat ga maken. Bedankt voor je antwoord.
  woensdag 18 januari 2012 @ 14:55:14 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106950843
Ik wil er trouwens wel graag nog eentje hebben, maar mag van mezelf geen spullen kopen voor ik verhuis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 januari 2012 @ 15:08:11 #216
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_106951327
Ik heb er eentje, een paar keer gebruikt en mee geexperimenteerd voordat ik 'm voor een kerstdiner gebruikte (bij mijn ouders) en vergat mee terug naar huis te nemen. Tegen de tijd dat ik 'm weer op kon halen bleken ze de dop niet goed schoongemaakt te hebben, die kreeg ik niet meer schoon en/of open, dus ding boos in la geflikkerd. Twee jaar later of zo ontdekte ik een website met reserve onderdelen. Nieuw ventiel gekocht en toen ik die ging plaatsen bleek dat ding wel uit elkaar te kunnen en het eerste ventiel niet reddeloos verloren. Maar ondertussen doe ik er nooit wat mee. :-)

Hij is ook vooral goed met toetjesachtige dingen en die maak ik nooit.
Maar 't is een robuust ding, gaat mijn leven lang mee en ooit zal het er nog wel eens van komen. Dus ik heb niet echt spijt dat ik 'm gekocht heb.

Maar een mousse of schuim zonder kidde kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Hoe krijg je dan de lucht erin? Doe je al die moeite met chemische poedertjes en dingen en dan geen siffon? Ik zou zeggen, doe die laatste investering ook gewoon.
pi_106951390
Ben aan de kroketten begonnen, ze liggen nu in de vriezer, morgen of overmorgen worden ze dan met wat eiwit en panneermeel gefrituurd!

Alleen was de boel nog niet stevig genoeg, dus ik dénk te weinig gelatine?
Kon er wel mooie 'kroketten van draaien', maar eenmaal op de snijplank/het bakpapier werd die onderkant gewoon mooi plat :')

Dus nou ja, de eerste batch bestaat dus uit platte kroketten _O- maar nog tips om dit te voorkomen de volgende keer?
Ja doei.
  woensdag 18 januari 2012 @ 15:11:17 #218
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106951431
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 15:08 schreef RobinOok het volgende:
Ik heb er eentje, een paar keer gebruikt en mee geexperimenteerd voordat ik 'm voor een kerstdiner gebruikte (bij mijn ouders) en vergat mee terug naar huis te nemen. Tegen de tijd dat ik 'm weer op kon halen bleken ze de dop niet goed schoongemaakt te hebben, die kreeg ik niet meer schoon en/of open, dus ding boos in la geflikkerd. Twee jaar later of zo ontdekte ik een website met reserve onderdelen. Nieuw ventiel gekocht en toen ik die ging plaatsen bleek dat ding wel uit elkaar te kunnen en het eerste ventiel niet reddeloos verloren. Maar ondertussen doe ik er nooit wat mee. :-)

Hij is ook vooral goed met toetjesachtige dingen en die maak ik nooit.
Maar 't is een robuust ding, gaat mijn leven lang mee en ooit zal het er nog wel eens van komen. Dus ik heb niet echt spijt dat ik 'm gekocht heb.

Maar een mousse of schuim zonder kidde kan ik me eigenlijk niet voorstellen. Hoe krijg je dan de lucht erin? Doe je al die moeite met chemische poedertjes en dingen en dan geen siffon? Ik zou zeggen, doe die laatste investering ook gewoon.
Eiwit opslaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 18 januari 2012 @ 15:12:14 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106951461
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 15:10 schreef motorbloempje het volgende:
Ben aan de kroketten begonnen, ze liggen nu in de vriezer, morgen of overmorgen worden ze dan met wat eiwit en panneermeel gefrituurd!

Alleen was de boel nog niet stevig genoeg, dus ik dénk te weinig gelatine?
Kon er wel mooie 'kroketten van draaien', maar eenmaal op de snijplank/het bakpapier werd die onderkant gewoon mooi plat :')

Dus nou ja, de eerste batch bestaat dus uit platte kroketten _O- maar nog tips om dit te voorkomen de volgende keer?
Of the weinig gelatin, of niet goed op laten stijven? Of te weinig bloem?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106951508
Ik was wat voorzichtig met de gelatine, dus ik dénk dat dat het is geweest. Verder heb ik jouw recept uit 't vorige topic gebruikt en gewerkt met 500ml bouillon, 75 gram boter en 100 gram bloem.

Kon hier in de supermarkt alleen maar poedergelatine vinden (van Dr.Oetker) en heb één zakje gebruikt, wat genoeg was voor 1 pint aan gelatinevloeistof.

Het heeft de hele nacht in de koelkast op staan stijven.
Ja doei.
  woensdag 18 januari 2012 @ 15:19:21 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106951732
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 15:13 schreef motorbloempje het volgende:
Ik was wat voorzichtig met de gelatine, dus ik dénk dat dat het is geweest. Verder heb ik jouw recept uit 't vorige topic gebruikt en gewerkt met 500ml bouillon, 75 gram boter en 100 gram bloem.

Kon hier in de supermarkt alleen maar poedergelatine vinden (van Dr.Oetker) en heb één zakje gebruikt, wat genoeg was voor 1 pint aan gelatinevloeistof.

Het heeft de hele nacht in de koelkast op staan stijven.
Volgende keer wat meer gelatine gebruiken dus
Nu afwachten hoe de kroketten worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106951770
Ben zeer benieuwd. Want ze mogen dan wel plat zijn, wellicht zijn ze wel héél erg lekker :+
Ja doei.
pi_106952896
Piet,
Is het mogelijk om zonder wijn, en een blauwader of andere schimmelkaas, een lekkere kaassaus te maken?
  woensdag 18 januari 2012 @ 17:22:32 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106956333
quote:
3s.gif Op woensdag 18 januari 2012 15:50 schreef fotostarter het volgende:
Piet,
Is het mogelijk om zonder wijn, en een blauwader of andere schimmelkaas, een lekkere kaassaus te maken?
ja hoor, maak een bechamel en doe daar lekker veel geraspte cheddar of zo door.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106958812
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 17:22 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

ja hoor, maak een bechamel en doe daar lekker veel geraspte cheddar of zo door.
Ok :) bedankt.
En kruiden? zoiets wordt wel heel mild natuurlijk. Ik neem aan wat zout, peper en misschien nootmuskaat?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')