abonnement Unibet Coolblue
pi_106000193
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zou alleen de blaadjes gebruiken, takje gaat splinteren
Super, snel antwoord :o Dankje, kan ik ook weer verder :@
  zaterdag 24 december 2011 @ 19:07:50 #27
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106010046
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 09:14 schreef Rewimo het volgende:
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:

[ afbeelding ]

Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Mijn deegroller begon splinters af te geven dus ik moest laatst ook een nieuwe zoeken, heb een siliconen roller gekocht en ben er erg tevreden over.
  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 19:20:55 #28
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106010544
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 19:07 schreef Erasmo het volgende:
Mijn deegroller begon splinters af te geven dus ik moest laatst ook een nieuwe zoeken, heb een siliconen roller gekocht en ben er erg tevreden over.
Die was ik nog niet tegengekomen, ik ga eens zoeken :) Bedankt voor de tip!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zaterdag 24 december 2011 @ 19:32:41 #29
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106011015
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 19:20 schreef Rewimo het volgende:

[..]

Die was ik nog niet tegengekomen, ik ga eens zoeken :) Bedankt voor de tip!
Ik heb hem van de Xenos:

  Redactie Frontpage / Spellchecker zaterdag 24 december 2011 @ 19:33:25 #30
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_106011032
Dat valt qua prijs ook mee. Ik wacht nog even Piets bericht af, maar ik neem deze ook ter overweging :)
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
pi_106012119
Beste Piet, ik wil morgen als amuse briesoep serveren. Ik kom echter materiaal en gaspitten te kort, dus ik wil de soep in het voren maken. Is briesoep goed op te warmen?
Ik weet het ook niet
pi_106012335
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 19:32 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Ik heb hem van de Xenos:

[ afbeelding ]
Die heb ik ook. Prima rollers :Y je kunt hem ook goed bebloemen omdat de bloem goed aan de siliconen laag blijft plakken. :)
  zaterdag 24 december 2011 @ 20:34:02 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106013349
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 20:01 schreef Dunckie het volgende:
Beste Piet, ik wil morgen als amuse briesoep serveren. Ik kom echter materiaal en gaspitten te kort, dus ik wil de soep in het voren maken. Is briesoep goed op te warmen?
Heb nog nooit briesoep gemaakt, maar vermoed het wel, hoe maak je hem?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 21:12:52 #34
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106014815
De op klopt niet :+

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Pfff nog ff en ik doe deze serie alweer 8 jaar.
Waarvoor dank.

quote:
0s.gif Op vrijdag 23 december 2011 21:50 schreef Macka66 het volgende:

[..]

Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
Jup gelukkig wel.
  zaterdag 24 december 2011 @ 21:17:20 #35
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106015019
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 21:12 schreef Erasmo het volgende:
De op klopt niet :+

[..]

Waarvoor dank.

[..]

Jup gelukkig wel.
Aangepast
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106017328
Ik maak een roux, roer daar bouillon doorheen, breng het aan de kook, gooi er een haffel brie in stukjes door (zonder korst), laat de brie smelten en gooi er dan een scheut witte wijn, een klets room en peper en zout door.

Wat denk je, gaat het goed? Ik vraag het me vooral mbt het 2x opwarmen van de kaas.
Ik weet het ook niet
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:09:18 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106017545
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:04 schreef Dunckie het volgende:
Ik maak een roux, roer daar bouillon doorheen, breng het aan de kook, gooi er een haffel brie in stukjes door (zonder korst), laat de brie smelten en gooi er dan een scheut witte wijn, een klets room en peper en zout door.

Wat denk je, gaat het goed? Ik vraag het me vooral mbt het 2x opwarmen van de kaas.
Lijkt me geen probleen, om zeker te gaan laat je de room weg en doe je die er pas na het opwarmen bij. Als ie namelijk gaat schiften kan je hem redden met de koude room. Oude kokstruuk, werkt ook bij sauce hollandaise.
Schift de soep, gewoon aan de kook brengen, koude room erbij en met een garde goed kloppen, of gebruik een staafmixer, krijg je alles cremig mee.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:19:58 #38
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106017960
Hoeveel brie is een haffel?
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:21:46 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106018025
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:19 schreef Erasmo het volgende:
Hoeveel brie is een haffel?
Handvol.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:25:33 #40
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_106018164
quote:
1s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:21 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Handvol.
Ah op die fiets.
pi_106018411
In mijn geval dus zo'n 180-200 gram :D
Ik weet het ook niet
pi_106018441
En Piet: Enorm bedankt! En meteen nog een mooie truc erbij :)
Ik weet het ook niet
  zaterdag 24 december 2011 @ 22:33:52 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106018483
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 22:32 schreef Dunckie het volgende:
En Piet: Enorm bedankt! En meteen nog een mooie truc erbij :)
Werkt bij hollandaise ook met een ijsklontje.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 25 december 2011 @ 01:39:48 #44
70017 edcetera
...en nog veel meer
pi_106023922
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 december 2011 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon in de oven? Huid mooi wiebertvormig insnijden. Als je een grillcarousel hebt , zo een draaispit, is dat natuurlijk ideaal
De "wybertsnede" gaat het worden. Ga ik ook proberen met een kippetje in de toekomst

"Merry the Chistman"
The best firms advertise the least...
  zondag 25 december 2011 @ 09:59:18 #45
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106026333
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 01:39 schreef edcetera het volgende:

[..]

De "wybertsnede" gaat het worden. Ga ik ook proberen met een kippetje in de toekomst

"Merry the Chistman"
Bij kip is dat niet nodig, die heeft niet zo een dikke vetlaag onder de huid.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106035353
http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html

Ojee, niemand kan me vast vertellen of ik beter slagroom of creme fraiche kan gebruiken? :)
  zondag 25 december 2011 @ 18:34:01 #47
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106035395
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 18:30 schreef Ansu het volgende:
http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html

Ojee, niemand kan me vast vertellen of ik beter slagroom of creme fraiche kan gebruiken? :)
Het recept zegt slagroom.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106035433
Wow, Piet, je bent m'n held. Slagroom op kamertemperatuur er gewoon bij gieten?
  zondag 25 december 2011 @ 18:43:40 #49
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_106035537
quote:
0s.gif Op zondag 25 december 2011 18:37 schreef Ansu het volgende:
Wow, Piet, je bent m'n held. Slagroom op kamertemperatuur er gewoon bij gieten?
Gewoon erbij gieten kort voor het serveren en even aan de kook brengen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_106035814
Thnx, je bent m'n held! Eet smakelijk! :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')