Super, snel antwoord Dankje, kan ik ook weer verderquote:Op zaterdag 24 december 2011 14:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zou alleen de blaadjes gebruiken, takje gaat splinteren
Mijn deegroller begon splinters af te geven dus ik moest laatst ook een nieuwe zoeken, heb een siliconen roller gekocht en ben er erg tevreden over.quote:Op zaterdag 24 december 2011 09:14 schreef Rewimo het volgende:
Ik ben op zoek naar een deegroller (de mijne is onvindbaar) en nu zie ik naast houten rollers ook stalen rollers, zoiets:
[ afbeelding ]
Wat raad jij aan? Wat werkt het prettigst?
Die was ik nog niet tegengekomen, ik ga eens zoeken Bedankt voor de tip!quote:Op zaterdag 24 december 2011 19:07 schreef Erasmo het volgende:
Mijn deegroller begon splinters af te geven dus ik moest laatst ook een nieuwe zoeken, heb een siliconen roller gekocht en ben er erg tevreden over.
Ik heb hem van de Xenos:quote:Op zaterdag 24 december 2011 19:20 schreef Rewimo het volgende:
[..]
Die was ik nog niet tegengekomen, ik ga eens zoeken Bedankt voor de tip!
Die heb ik ook. Prima rollers je kunt hem ook goed bebloemen omdat de bloem goed aan de siliconen laag blijft plakken.quote:Op zaterdag 24 december 2011 19:32 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Ik heb hem van de Xenos:
[ afbeelding ]
Heb nog nooit briesoep gemaakt, maar vermoed het wel, hoe maak je hem?quote:Op zaterdag 24 december 2011 20:01 schreef Dunckie het volgende:
Beste Piet, ik wil morgen als amuse briesoep serveren. Ik kom echter materiaal en gaspitten te kort, dus ik wil de soep in het voren maken. Is briesoep goed op te warmen?
Waarvoor dank.quote:Op vrijdag 23 december 2011 20:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Pfff nog ff en ik doe deze serie alweer 8 jaar.
Jup gelukkig wel.quote:Op vrijdag 23 december 2011 21:50 schreef Macka66 het volgende:
[..]
Erasmo, heb je aardappelmeel in huis? Dat bindt iig net zo helder als arrowroot.
Aangepastquote:Op zaterdag 24 december 2011 21:12 schreef Erasmo het volgende:
De op klopt niet
[..]
Waarvoor dank.
[..]
Jup gelukkig wel.
Lijkt me geen probleen, om zeker te gaan laat je de room weg en doe je die er pas na het opwarmen bij. Als ie namelijk gaat schiften kan je hem redden met de koude room. Oude kokstruuk, werkt ook bij sauce hollandaise.quote:Op zaterdag 24 december 2011 22:04 schreef Dunckie het volgende:
Ik maak een roux, roer daar bouillon doorheen, breng het aan de kook, gooi er een haffel brie in stukjes door (zonder korst), laat de brie smelten en gooi er dan een scheut witte wijn, een klets room en peper en zout door.
Wat denk je, gaat het goed? Ik vraag het me vooral mbt het 2x opwarmen van de kaas.
Handvol.quote:
Werkt bij hollandaise ook met een ijsklontje.quote:Op zaterdag 24 december 2011 22:32 schreef Dunckie het volgende:
En Piet: Enorm bedankt! En meteen nog een mooie truc erbij
De "wybertsnede" gaat het worden. Ga ik ook proberen met een kippetje in de toekomstquote:Op zaterdag 24 december 2011 08:43 schreef Pietverdriet het volgende:
Gewoon in de oven? Huid mooi wiebertvormig insnijden. Als je een grillcarousel hebt , zo een draaispit, is dat natuurlijk ideaal
Bij kip is dat niet nodig, die heeft niet zo een dikke vetlaag onder de huid.quote:Op zondag 25 december 2011 01:39 schreef edcetera het volgende:
[..]
De "wybertsnede" gaat het worden. Ga ik ook proberen met een kippetje in de toekomst
"Merry the Chistman"
Het recept zegt slagroom.quote:Op zondag 25 december 2011 18:30 schreef Ansu het volgende:
http://www.foodnetwork.co(...)ce-recipe/index.html
Ojee, niemand kan me vast vertellen of ik beter slagroom of creme fraiche kan gebruiken?
Gewoon erbij gieten kort voor het serveren en even aan de kook brengenquote:Op zondag 25 december 2011 18:37 schreef Ansu het volgende:
Wow, Piet, je bent m'n held. Slagroom op kamertemperatuur er gewoon bij gieten?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |