abonnement Unibet Coolblue
pi_109904424
:* Sterkte meid! Straks lekker naar huis.
pi_109905213
Sterkte Amoriel! Ik hoop dat je snel naar huis mag en daar bij mag komen en dit verdriet een plaatsje gaan geven. :*
E.
pi_109913764
Bedankt voor alle lieve woorden :*
'k schiet nog steeds een beetje vol als ik hier lees, en soms zelfs vooral bij mijn eigen posts... :?

Ik ben nu thuis. Uurtje geleden opgehaald door manlief en m'n zoontje. Toch een prachtig gezicht als die ziekenhuisdeur open gaat en er twee van die prachtige mannen staan om je op te halen. (wederom volschiet-momentje) Deze was me dan niet gegund maar ik heb natuurlijk wél al zo'n prachtig ventje op de wereld gezet...

Op dit moment zit ik er gewoon over te denken morgen gewoon te gaan werken... Is dat gek?
  woensdag 4 april 2012 @ 21:34:40 #254
35189 Troel
scherp en bot
pi_109914255
Oef, hebben ze daar niets over gezegd? Het is natuurlijk wel een medische ingreep natuurlijk. Ik denk dat als je je morgen goed voelt, je zou kunnen gaan werken, maar ik kan me heel goed voorstellen dat een dag rust je ook goed zou doen, zowel lichamelijk als wellicht geestelijk?

Ik heb zelf nooit een curretage nodig gehad, maar heb na beide miskramen wel echt tijd nodig gehad om het te verwerken :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_109914656
Ze hebben er niets over gezegd... alleen dat ik morgen een afspraak moest maken voor een telefonisch consult over een week of zes.
Sowieso hebben ze weinig gezegd eigenlijk, moest alles er uit trekken... Zo had ik zelf iets gelezen op internet over dat je geen tampons zou mogen gebruiken na een curettage, en ik heb dat echt moeten vragen of dat mocht.. niet dus. En pas nadat ik vroeg of ik wel mocht zwemmen zei ze dat dat eigenlijk ook een paar weken niet verstandig was... :s (En we gaan nog wel over 2 weken een weekendje Centerparcsen! :( ) En ben vergeten te vragen wanneer we weer mogen klussen :@
pi_109927951
Nouja je hebt gewoon een wondje van binnen. Dus inderdaad voorlopig niet badderen, niet zwemmen... en je kunt nog wel een tijdje bloed verliezen (en stolsels).
Ik heb na m'n miskraam nog een paar weken bloed verloren (de ene dag leek het bijna voorbij, dan kreeg ik onwijze kramp en dan kwam er weer een stolsel uit ofzo).

In wezen kun je denk wel weer gaan klussen zodra je geen bloed meer verliest. Ik heb toen gewacht tot ik een keer gewoon had gemenstrueerd.
Tralalalaaa
pi_109928267
Amoriel, ik weet niet of je bent wezen werken maar bij mij in het ziekenhuis legde de verpleegster uit dat ik na een natuurlijke miskraam 1 week niet mocht werken en dat ze na een curretage 2 weken aanhielden.
Over zwemmen, klussen en tampons zeiden ze tegen mij dat ik moest wachten tot ik geen bloed meer verloor, helemaal niets. Dus over een tijdje ook bij bruinverlies niet, daar twijfelde ik zelf nogal over namelijk.
Je moet wel aan jezelf denken hoor, niet te snel willen gaan :*
E.
pi_109928474
Waar ik me nu 'the day after' het meest aan stoor is het onpersoonlijke...
Het feit dat ik ineens toch naar de andere vestiging moest, het melden bij de verloskamers, kamer krijgen op de kraamafdeling, al het wachten terwijl je nuchter bent, en dan ook nog dat lange wachten achteraf voordat er een gyn komt die je kan ontslaan, en dan is het ook nog eens niét degene die de curettage heeft gedaan. En die komt dan bij je bed staan en die zegt amper iets.. ik moet toch niet álles hoeven vragen?
Misschien als ik gevraagd had of ik mocht fietsen had ze ook gezegd dat dat niet verstandig was.

Ik ben toch de onwetende patient, en zij de alleswetende arts?
pi_109928507
En ik ben nu op mijn werk...
Ik had vanochtend evenveel zin om op te staan als altijd, en ik voel me verder goed, dus ik zag er geen kwaad in. Plus dat als ik niet ga werken, mijn werk gewoon blijft liggen en ik volgende week dubbel zo hard er tegenaan moet. Als ik dan thuis blijf terwijl ik me niet ziek/zwak/misselijk voel, zit ik ook niet lekker...
pi_109928692
Je moet ook doen waar jij je goed bij voelt Amoriel. Let alleen goed op jezelf, dat is het belangrijkste.
Het onpersoonlijke is herkenbaar ja, en dat is inderdaad erg lastig. In jouw geval is het nog een tikkeltje erger. Misschien bij een volgend gesprek eens aankaarten dat je erg moeite hebt met de onpersoonlijkheid en informatievoorziening? Voor jou zal het niet meer veranderen helaas, maar misschien voor andere mensen wel. Het is toch schandalig dat je alle informatie die je weet er zelf uit hebt moeten trekken? Dat begrijp ik niet, alsof je na een curretage nog niet genoeg aan je hoofd hebt om aan praktische zaken te denken. Daar zouden zij je toch bij moeten begeleiden?
E.
pi_109928821
De informatievoorziening via Fok! is beter dan die in het ziekenhuis :X
Ben echt zo blij met jullie allemaal... :*
pi_109931086
Oww meid wat rot voor je dat ze zo onpersoonlijk gedaan hebben.
Ik heb van het ziekenhuis een evaluatieformulier meegekregen, misschien dat ze daar ook zoiets hebben? Of wat Sparkling zegt, over 6 weken bij je gesprek. Blegh, onmensen!

Lang verhaal...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Lekker met je 2 mooie mannen kroelen :* en over een tijdje zien we elkaar weer in het andere topic :Y

Baaaaalen trouwens van Centerparks!! Wij gaan over 5 weken, dat moet toch gaan lukken hoop ik.
pi_109931925
Evaulatieformulier heb ik niet gezien/gehad. En die afspraak over 6 weken is slechts een telefonisch consult. Dus zeker niet met echo.. zal wel een minuutje zijn met "Hoe voel je je? Ok? Ok! Doei!" Formaliteitje.

2 weken niet in bad/zwemmen komt precies goed uit met Centerparcs ;)
En dat van dat zware huishoudelijke werk hadden ze mij ook wel mogen zeggen, liefst met manlief erbij... >:)

En ik heb 'maar' een kantoorbaantje.. voornamelijk computeren heel de dag (en tussendoor beetje Fokken). Merk wel dat ik wat minder productief ben dan anders, maar dat komt ook omdat veel collega's even komen buurten om te vragen hoe het gaat...
pi_109932038
Wat een stom ziekenhuis heb je dan, Amoriel. Het viel mij enorm mee hoe mijn ziekenhuis met me omging. Nu was de gyn wel een hork, maar die verpleegkundigen en verloskundigen waren echt O+
Ook qua informatievoorzieningen waren ze duidelijk en lief.
Tralalalaaa
  donderdag 5 april 2012 @ 11:17:11 #265
100412 mefke79
komt goed!
pi_109932162
quote:
0s.gif Op donderdag 5 april 2012 09:04 schreef .Sparkling. het volgende:
Amoriel, ik weet niet of je bent wezen werken maar bij mij in het ziekenhuis legde de verpleegster uit dat ik na een natuurlijke miskraam 1 week niet mocht werken en dat ze na een curretage 2 weken aanhielden.
Over zwemmen, klussen en tampons zeiden ze tegen mij dat ik moest wachten tot ik geen bloed meer verloor, helemaal niets. Dus over een tijdje ook bij bruinverlies niet, daar twijfelde ik zelf nogal over namelijk.
Je moet wel aan jezelf denken hoor, niet te snel willen gaan :*
TWEE weken niet werken? Hm, zonder heel vervelend te willen zijn, maar het is niet zo'n heel grote ingreep. Hier is het advies een dagje rustig aan en dan kijken hoeveel bloed je verliest. Ik geloof dat ik na twee dagen ook weer op kantoor zat. Ligt er natuurlijk wel aan wat voor werk je hebt. En of je het er geestelijk weer aan toe bent. Maar lichamelijk valt het over het algemeen erg mee.
Zwemmen, tampons etc is inderdaad vanwege het wondje en dan kun je de termijn van een gewone bevalling aanhouden: pas doen als je geen bloed meer verlies een aantal dagen lang. (en zelfs daar zijn de meningen over verdeeld).
* Mama van Driekus (0909) en Tienus (0611) *
*waarom hebben konijnen zulke grote oren als ze toch niet luisteren? *
pi_109932225
Mjah, lichamelijk kun je inderdaad wel vrij snel weer werken. Ik had toevallig de week erna vrij en de week daarop was ik weer aan het werk. Wel halve dagen (en na een paar weken even een week of 2 niet maar dat was ivm geestelijke meuk). Maar ik heb geen curretage gehad.
Tralalalaaa
pi_109932235
Ik heb geen curretage gehad, maar mij is ook niks gezegd van een week rust. Toevallig had ik net herfstvakantie, dus heb sowieso een weekje niet gewerkt.

Spark, ik hoop dat het langzaam steeds wat beter gaat en je die nare schuldgevoelens niet meer hebt. :*

En sowieso nog een smakkerd voor fieder, amoriel en iedereen die het kan gebruiken :*
pi_109932957
Ik ben ook echt 100% te spreken over het ziekenhuis. Iedereen was heel lief en alles werd duidelijk uitgelegd. Mijn man mocht bijna de hele tijd bij me blijven. Zo jammer dat dat niet overal standaard is!
Ik snap wel dat het voor die mensen lopende band werk is, maar je werkt wel met mensen en emoties...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Maar dat paar dagen geen bloedverlies is dus ook geen bruinverlies? :{ Dan zal het nog wel even duren, heb na ongesteld zijn sowieso altijd week bruinverlies argh...

:* ook van mij
pi_109933272
Bizar hè, die verschillen per ziekenhuis? Ik vind de poli heel afstandelijk maar toen ik opgenomen werd had ik een ontzettend lieve verpleegster die ook meeging naar de echo en bij me bleef om me te steunen. Zij is ook degene die alle uitleg heeft gegeven. Dat was echt een schat, ze zei aan het eind dat ze hoopte dat het niet lang zou duren voor ze ons weer zag maar dan om te bevallen. Bij haar voelde ik me echt fijn.

Mefke, ik weet het ook niet hoor. Ik herhaal alleen wat de verpleegster tegen mij heeft gezegd. Ik vond het persoonlijk ook erg lang maar ja..

Fieder, dat bruinverlies heb ik niet uit het ziekenhuis maar van internet. Op een ander forum vroegen mensen zich dat af en toen heeft iemand naar het ziekenhuis gebeld om te vragen. Dat zou jij ook kunnen doen misschien? Of je verloskundige, die weten dat wel.
Ik ben al 3 dagen vrij van bruinverlies! Het was 1 dag best erg maar ineens stopte het, alsof het laatste restje er nog uit moest en klaar. Nu is het echt wachten op een cyclus, ben heel benieuwd!
E.
pi_109933729
Sparkling dat is goed nieuws! Hoop dat je snel ongesteld wordt! En daarna snel niet meer :P
pi_109973961
Fijn Sparkling, 'k hoop dat je niet al te lang hoeft te wachten op je menstruatie. Al is geduldig zijn best moeilijk zo af en toe...

Gatverdamme, wat voel ik me klote vandaag zeg. Zo'n verschil met gister! Ik zit nu eigenlijk continu met tranen in m'n ogen :(
Hoe langer ik nadenk over hoe het woensdag allemaal is gegaan, hoe bozer ik er om word. Dat wachten op een OK snap ik, ik had niets levensbedriegends, en andere mensen gaan dan nu eenmaal voor. Dat ik op de kraamafdeling terecht kom, zal ook wel niet anders kunnen. Maar dat ze het me niet komen vertellen dat het wéér verzet is, terwijl ik misselijk van de honger en verdriet bij het horen van de babietjes in de kamer naast me alleen maar zit te wachten... dát snap ik niet!
En de afhandeling achteraf, uren wachten op de gyn en dan uiteindelijk sturen ze een arts-aasistent die verdomme bijna niets zegt...

Ik voel me zo vergeten, zo onbelangrijk... en ik doe het zelf ook, ik probeer het ook te relativeren met dingen als "andere mensen hebben het nog slechter, het is erger om je kindje later alsnog te verliezen, verder ben ik goed gezond, dus ik mag niet klagen"...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_109974038
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 april 2012 10:36 schreef Amoriel het volgende:
Fijn Sparkling, 'k hoop dat je niet al te lang hoeft te wachten op je menstruatie. Al is geduldig zijn best moeilijk zo af en toe...

Gatverdamme, wat voel ik me klote vandaag zeg. Zo'n verschil met gister! Ik zit nu eigenlijk continu met tranen in m'n ogen :(
Hoe langer ik nadenk over hoe het woensdag allemaal is gegaan, hoe bozer ik er om word. Dat wachten op een OK snap ik, ik had niets levensbedriegends, en andere mensen gaan dan nu eenmaal voor. Dat ik op de kraamafdeling terecht kom, zal ook wel niet anders kunnen. Maar dat ze het me niet komen vertellen dat het wéér verzet is, terwijl ik misselijk van de honger en verdriet bij het horen van de babietjes in de kamer naast me alleen maar zit te wachten... dát snap ik niet!
En de afhandeling achteraf, uren wachten op de gyn en dan uiteindelijk sturen ze een arts-aasistent die verdomme bijna niets zegt...

Ik voel me zo vergeten, zo onbelangrijk... en ik doe het zelf ook, ik probeer het ook te relativeren met dingen als "andere mensen hebben het nog slechter, het is erger om je kindje later alsnog te verliezen, verder ben ik goed gezond, dus ik mag niet klagen"...

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Ach meid :*

Voor mij is er ook geen post gemaakt in het update-topic, hoor. De vorige keer niet, en ook dit keer niet. Ik denk dat er soms gewoon iemand doorheen glipt. Niet teveel aantrekken :*
pi_109974112
och amoriel toch :*

als je maar weet dat we je niet vergeten hoor! tis nu juist belangrijk dat je de kans hebt om je goed te uiten. ik denk dat de melding in het update topic er gewoon tussendoor geglipt is. daar zit echt geen opzet ;(

het is toch ook gewoon ellendig allemaal. daar mag je je toch rot over voelen :*
Your mind don't know how you're taking all the shit you see
Dont believe anyone but most of all dont believe me
God damn right it's a beautiful day Uh-huh
  vrijdag 6 april 2012 @ 12:05:57 #274
61183 leonieke
Dan toch?
pi_109976895
Amoriel en Coco, daar zit echt niets achter, hoor :*
pi_109976978
Zo, knoop(je) doorgehakt: ik ga naar huis zometeen. Ik neem de middag vrij.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')