abonnement Unibet Coolblue
pi_105074958
quote:
Enkele punten misschien wel waar, maar rest klinkt als bullshit.

Deze is ook wel aardig om te laten zien:

  vrijdag 2 december 2011 @ 18:38:14 #27
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_105105093
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 22:14 schreef Drifter__ het volgende:

[..]

Enkele punten misschien wel waar, maar rest klinkt als bullshit.

atch?v=2hgPyK6s3Bs[/youtube]
ik zie een betrokken leider die mensen wijst op de gratis gezondheidszorg die ze kunnen krijgen en zich laat informeren op straat.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  vrijdag 2 december 2011 @ 18:40:12 #28
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_105105180
quote:
dit artkel slaat de spijker op zijn kop!
(__/)
(='.'=)
(")_(")
  vrijdag 2 december 2011 @ 19:28:14 #29
304498 Nibb-it
Dirc die maelre
pi_105107627
quote:
Leuk stukje propaganda.
pi_105140660
quote:
Veel daarvan is officieel wel waar, maar kwam vrij weinig tot niets van terecht door alle corruptie en wanbeleid.

quote:
Myths of the Gaddafi regime Explained

Should Libyans want to take up farming career, they would receive farming land, a farming house, equipments, seeds and Livestock to kick- start their farms all for free.

This has never happened, in addition to this many farms and homes have been confiscated by the government to build railroads, The Great Man Made River and civil roads.

The owners of the land were only compensated if there was a covered structure on the land as the Gaddafi regime legally owned any land and the people were only allowed to build on it. When there was compensation offered it was nowhere near the actual value of the property and many waited years to receive anything if at all. This system was also rife with corruption many residents told they had to pay a bribe to receive what little they were given.

Education and medical treatments are free in Libya. Before Gaddafi only 25% of Libyans are literate. Today the figure is 83%.

Education and Health Care – Free does not mean adequate. It is well known that Libya’s standard of health care is nothing short of appalling. It is widely known that the majority of Libyans seeking medical care leave for neighbouring countries for treatment. Our Education system is no better. It is outdated, teachers are underpaid and under-trained and libraries are largely non-existent. The syllabus was constantly being revised and reviewed under direct instruction from the former regime e.g. banning English, changing Quranic verses, etc.

It is commonly said that Libyans would be happy to forfeit their ‘free health care’ and pay for a National Health Service if it was up to the required standard.
Hier meer: http://feb17.info/news/myths-of-the-gaddafi-regime-explained/

Toch wel slim hoe die oude gek de buitenwereld van alles wijs heeft kunnen maken.
Incelfrikandel
pi_105142301
quote:
0s.gif Op donderdag 1 december 2011 22:14 schreef Drifter__ het volgende:

[..]

Enkele punten misschien wel waar, maar rest klinkt als bullshit.

Deze is ook wel aardig om te laten zien:

Je ziet gelijk probleem met Gadaffi. Die gozer hoort en ziet alleen wat hij wil horen. Duizend keer herhalen dat het vrouwtje geen Libische is en gewoon zeggen dat de medicatie "er wel is". Terwijl die vrouw aangeeft dat dat niet zo is. Illustreert precies het probleem van 40 jaar Gadaffi. Volgens Gadaffi was zijn land echt een "directe democratie" namelijk. Mensen hoefden alleen maar naar volkscongressen te komen en hoppa! Daarnaast was er geen armoede zoals in Europa! Een geweldig sociaal systeem volgens de kolonel. Iedereen gezondheidszorg. Een educatie. En allemaal gezeik om vakken die hijzelf niet goedkeurde was ook Westers gezeik joh. Examen afgeschaft door deze wijze man, allemaal onzin. Olie was "direct in handen van het volk", aldus de kolonel. Geen orgaan of mensen waaraan overheidslieden in hoge functies verantwoording moesten afleggen om corruptie te voorkomen. Allemaal onzin die "checks and balances" zoals in de rest van de democratische wereld! Gewoon het volkscongres, ff zeggen wat je wil. Gadaffi himself luistert, noteert en het wordt geregeld. En wie ook maar durfde te zeggen dat de machthebbers wel zichzelf ermee verrijkten was ook weer "een leugenaar", en daarmee verrader van het volk. Want het was immers helemaal niet zo toch? En je kon gewoon naar het volkscongres komen van Gadaffi! Zodoende had diegene die toch zei dat ze corrupt waren het recht opgepakt te worden als verrader van deze prachtige socialistisch revolutie en als verrader van het volk en de mensen terecht gesteld te worden! Ja, niet verrader van Gadaffi... maar van het volk. Want daar ging het immers allemaal om, het hele groene boekje, de leider van Libie dient slechts het volk. En niemand anders! Gadaffi zei niet voor niets dat als "ik president was zoals andere (arabische presidenten) ik mijn nationaliteit in jullie gezicht zou gooien (aftreden)". Maar hij was helemaal geen president ofzoiets, hij had zo'n functie niet en dus ook niets misdaan... slechts gedaan "wat het volk van hem vroeg" middels directe democratie.
Zoals hij ook in dit filmpje het vrouwtje antwoordt dat ze "schande over ons brengt" en gewoon "terug moet gaan, er zijn wel medicijnen namelijk joh. Je hebt het fout". Alsof je tegen een autist staat te praten die je vertelt dat de banaan toch echt recht is, je moet gewoon ff iets beter kijken! En wie het niet eens was met een klein ideetje van hem niet eens was was een "verrader van het volk en revolutie". Zo was de cirkel prachtig rond. En in zijn eigen geschreven groene boekje stond weer wat er met verraders gedaan moest worden. Ze hadden 40 jaar de keiharde pech met niet alleen een dictator opgescheept te zitten maar vooral een met narcist opgeschepen te hebben gezeten in Libie, iemand met een gespleten persoonlijkheid en gigantische grootheidswaanzin. Alles moest tot op de details zoals hij het wilde. En was gewoon waar zoals hij het zag.

Geen land mee te bezeilen en goed dat die dood is. Die site met die "waarheden" over het Libische regime en welke goede beleidspunten hij had kan ook echt alleen maar door een onwetende niet-Libier zijn opgesteld. Zal wel een socialistisch idealistje in het Westen zijn geweest die echt geloofde dat Gadaffi's sociale experiment een gigantisch succes was voor zijn volk.

[ Bericht 7% gewijzigd door Aloulou op 03-12-2011 20:02:22 ]
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
  zaterdag 3 december 2011 @ 20:17:15 #32
129292 LXIV
Cultuurmoslim
pi_105143053
Of het in Libië nu onder Khadaffi's leiding een aards paradijs was of niet weet ik niet. Dat heeft trouwens ook geen rol gespeeld bij de hulp van het Westen om de opstandelingen te steunen. Er zijn landen waar het veel slechter is en landen waar de mensenrechten veel meer geschonden worden, en dat zijn bondgenoten. Daar gaat het dus niet om.

Wat ik wel weet is dat ik nooit gehoord heb van een Libiër die naar Europa kwam om "asiel" aan te vragen. Kennelijk hadden ze het toch niet zo slecht daar.
Het wemelt ondertussen in Europa van de Marokkanen, Tunesiërs, Egyptenaren, Algerijnen, maar geen Libiërs. Ook niet in Frankrijk! Hoe kan dat? Misschien was het toch niet zo'n hel op aarde als men ons deed geloven.

Dit is een simpel en empirisch bewijs.
Op maandag 15 mei 2023 18:39
Wellicht arrogant, maar ik weet 100% zeker dat ik meer weet van de Amerikaanse geschiedenis, vooral die van de Zuidelijke staten, dan alle fokkers bij elkaar. Durf ik mijn hand wel voor in het vuur te steken.
  Moderator zaterdag 3 december 2011 @ 20:34:10 #33
14679 crew  sp3c
Geef me die goud!!!
pi_105143675
geen Libiers in Europa??

dat klopt niet helemaal hoor, Khadaffi heeft op een gegeven moment zelfs bevel gegeven om Libische vluchtelingen neer te schieten!!
Op zondag 8 december 2013 00:01 schreef Karina het volgende:
Dat gaat me te diep sp3c, daar is het te laat voor.
pi_105155916
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 december 2011 18:38 schreef BloodhoundFromHell het volgende:

[..]

ik zie een betrokken leider die mensen wijst op de gratis gezondheidszorg die ze kunnen krijgen en zich laat informeren op straat.

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 19:55 schreef Aloulou het volgende:

[..]

Je ziet gelijk probleem met Gadaffi. Die gozer hoort en ziet alleen wat hij wil horen. Duizend keer herhalen dat het vrouwtje geen Libische is en gewoon zeggen dat de medicatie "er wel is". Terwijl die vrouw aangeeft dat dat niet zo is. Illustreert precies het probleem van 40 jaar Gadaffi. Volgens Gadaffi was zijn land echt een "directe democratie" namelijk. Mensen hoefden alleen maar naar volkscongressen te komen en hoppa! Daarnaast was er geen armoede zoals in Europa! Een geweldig sociaal systeem volgens de kolonel. Iedereen gezondheidszorg. Een educatie. En allemaal gezeik om vakken die hijzelf niet goedkeurde was ook Westers gezeik joh. Examen afgeschaft door deze wijze man, allemaal onzin. Olie was "direct in handen van het volk", aldus de kolonel. Geen orgaan of mensen waaraan overheidslieden in hoge functies verantwoording moesten afleggen om corruptie te voorkomen. Allemaal onzin die "checks and balances" zoals in de rest van de democratische wereld! Gewoon het volkscongres, ff zeggen wat je wil. Gadaffi himself luistert, noteert en het wordt geregeld. En wie ook maar durfde te zeggen dat de machthebbers wel zichzelf ermee verrijkten was ook weer "een leugenaar", en daarmee verrader van het volk. Want het was immers helemaal niet zo toch? En je kon gewoon naar het volkscongres komen van Gadaffi! Zodoende had diegene die toch zei dat ze corrupt waren het recht opgepakt te worden als verrader van deze prachtige socialistisch revolutie en als verrader van het volk en de mensen terecht gesteld te worden! Ja, niet verrader van Gadaffi... maar van het volk. Want daar ging het immers allemaal om, het hele groene boekje, de leider van Libie dient slechts het volk. En niemand anders! Gadaffi zei niet voor niets dat als "ik president was zoals andere (arabische presidenten) ik mijn nationaliteit in jullie gezicht zou gooien (aftreden)". Maar hij was helemaal geen president ofzoiets, hij had zo'n functie niet en dus ook niets misdaan... slechts gedaan "wat het volk van hem vroeg" middels directe democratie.
Zoals hij ook in dit filmpje het vrouwtje antwoordt dat ze "schande over ons brengt" en gewoon "terug moet gaan, er zijn wel medicijnen namelijk joh. Je hebt het fout". Alsof je tegen een autist staat te praten die je vertelt dat de banaan toch echt recht is, je moet gewoon ff iets beter kijken! En wie het niet eens was met een klein ideetje van hem niet eens was was een "verrader van het volk en revolutie". Zo was de cirkel prachtig rond. En in zijn eigen geschreven groene boekje stond weer wat er met verraders gedaan moest worden. Ze hadden 40 jaar de keiharde pech met niet alleen een dictator opgescheept te zitten maar vooral een met narcist opgeschepen te hebben gezeten in Libie, iemand met een gespleten persoonlijkheid en gigantische grootheidswaanzin. Alles moest tot op de details zoals hij het wilde. En was gewoon waar zoals hij het zag.

Geen land mee te bezeilen en goed dat die dood is. Die site met die "waarheden" over het Libische regime en welke goede beleidspunten hij had kan ook echt alleen maar door een onwetende niet-Libier zijn opgesteld. Zal wel een socialistisch idealistje in het Westen zijn geweest die echt geloofde dat Gadaffi's sociale experiment een gigantisch succes was voor zijn volk.
Of Khadafi had gewoon echt geen idee wat er in zijn land gaande was. Dat die man niet spoorde wist iedereen. Daar kan dus handig gebruik van worden gemaakt, m.a.w. hij werd gewoon keihard in de maling genomen door zijn onderdanen. :?
pi_105170502
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 20:17 schreef LXIV het volgende:
Of het in Libië nu onder Khadaffi's leiding een aards paradijs was of niet weet ik niet. Dat heeft trouwens ook geen rol gespeeld bij de hulp van het Westen om de opstandelingen te steunen. Er zijn landen waar het veel slechter is en landen waar de mensenrechten veel meer geschonden worden, en dat zijn bondgenoten. Daar gaat het dus niet om.
Klopt, het besluit van de NAVO om in te grijpen was ook natuurlijk niet vanwege mensenrechten die geschonden werden. Er valt heel wat te halen in Libie. Maar om nou te zeggen dat die "gids van het volk" zijn volk heel veel heeft gegeven en ze gewoon ondankbaar zijn kan alleen maar van iemand komen die niet veel Libiers persoonlijk kent.

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 20:17 schreef LXIV het volgende:
Wat ik wel weet is dat ik nooit gehoord heb van een Libiër die naar Europa kwam om "asiel" aan te vragen. Kennelijk hadden ze het toch niet zo slecht daar.
Jawel, genoeg hebben politiek asiel aangevraagd en gekregen in Westerse landen. Alleen Libie kent maar 5 miljoen mensen en daarom dat de Libische gemeenschap in de diaspora niet zo groot is als bijv. de Marokkaanse met circa 35 miljoen inwoners in Marokko alleen al.

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 20:17 schreef LXIV het volgende:
Het wemelt ondertussen in Europa van de Marokkanen, Tunesiërs, Egyptenaren, Algerijnen, maar geen Libiërs. Ook niet in Frankrijk! Hoe kan dat? Misschien was het toch niet zo'n hel op aarde als men ons deed geloven.
Uhmmm....er zijn hele logische redenen aan te wijzen hoor. Lees je even mee?
1) Libie is nooit lang gekoloniseerd geweest door een Europees land
2) Algerije, Tunesie en Marokko zijn lang gekoloniseerd geweest door Frankrijk en hebben al tientallen jaren een innige band met die landen
3) Frankrijk heeft tientallen jaren geleden zelf arbeidsmigranten gehaald uit Noord-Afrikaanse kolonies (vanwege die banden dus), terwijl Libie de Italianen al vrij vroeg eruit trapten en daarmee alle banden met een kolonisator afsneedt
4) Libie heeft 5 miljoen inwoners vandaag de dag en na beleid van Gadaffi om veel kinderen te krijgen terwijl Algerije rond de 25 miljoen, Marokko 35 en Tunesie 11. Waarschijnlijk had Libie er 20 jaar geleden net 4 miljoen inwoners.
5) Voortbordurend op nummer 4 moet je dus de Libische gemeenschap buiten Libie sowieso qua aantal een paar keer delen vergeleken met Marokkanen bijv.
6) Libie is jarenlang en sinds Gadaffi aan de macht kwam zeer geisoleerd geweest waar de overige Francofone Noord-Afrikaanse landen nauwe banden met Frankrijk (en het Westen) hadden en nog hebben. Zodoende ook veel meer interactie tussen zowel volk als landen waar dat bij Libie totaal ontbrak en nooit op gang is gekomen.

quote:
0s.gif Op zaterdag 3 december 2011 20:17 schreef LXIV het volgende:
Dit is een simpel en empirisch bewijs.
Ja, nu nog oorzaak en gevolg. En vervolgens de conclusie.
Oorlog is de verderzetting van de politiek maar met andere middelen - Clausewitz
pi_105302141
quote:
Mexico: internationaal complot wilde Al-Saadi Gaddafi smokkelen
De Mexicaanse inlichtingendienst heeft een international smokkelcomplot ontrafeld rondom Al-Saadi Gaddafi. De zoon van wijlen Moammar Gaddafi en zijn gezin zouden onder een fictieve naam en met valse papieren naar Mexico hebben willen vluchten.

Volgens AP verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Alejandro Poire vandaag dat twee Mexicanen, een Canadees en een Deen tot de verdachten behoren. Het complot werd in september ontrafeld, Saadi ontvluchtte Libië destijds nadat zijn vader in het nauw werd gedreven.

Hij verblijft nu in Niger, maar zou in diverse delen van Mexico accommodaties hebben gekocht. De verdachten zouden hiertoe al eens naar het Noord-Amerikaanse land zijn gevlogen en tevens bankrekeningen hebben geopend. De advocaat van Saadi laat tegenover Reuters weten dat hij zijn door de VN opgelegde reisverbod respecteert.

“De forse financiele middelen die deze criminele organisatie tot zijn beschikking heeft, of had, stond hen toe privévluchten te kopen. De leider van het complot is de Canadese Cynthia Vanier, die op 10 november samen met de drie andere verdachten is opgepakt. Ze staan onder huisarrest op verdenking van het falsificeren van documenten. Varnier stond rechtstreeks in contact met de familie Gaddafi en was vermoedelijk verantwoordelijk voor de financiën.” – Alejandro Poire.

Tegen Saadi is in tegenstelling tot zijn broer Saif geen arrestatiebevel uitgevaardigd door het Internationaal Strafhof. Wel heeft Interpol een verzoek tot arrestatie uitstaan aan lidstaten met het oog op uitlevering.
When the student is ready, the teacher will appear.
When the student is truly ready, the teacher will disappear.
pi_105421987
Kijk, dit bedoel ik dus met dat de nieuwe machthebbers minstens net zo hypocriet zijn als Ghadaffi zelf.

Libië reikt strijders Gadhafi de hand

Heel mooi zo'n handreiking. Maar waarom de fuck moet het genoemd worden, en waarom pas na een maand of 3 ofzo?

Het feit dat ze dit zo hardop noemen zegt alles over de nieuwe machthebbers. Ze vinden ZELF zo'n verzoening iets heel speciaals, iets uitzonderlijks, iets waar ze zelf niet meteen aan dachten toen ze de macht hadden gewonnen. Iemand heeft het ze moeten influisteren voor ze er aan dachten.

Daar gaat echt geen democratie komen. En vrijheid is er in Libie op dit moment alleen maar omdat er na de oorlog chaos heerste en iedereen zijn eigen gang kon gaan. Dat zal snel afgelopen zijn. Deze heersers willen de Sharia invoeren. Dat is een heel sterk controlemiddel, sterker dan de middelen die Ghadafi inzette. Onder Ghadafi was er geen vrijheid. Maar dat beetje dat er was, was groter dan de hoeveelheid vrijheid die de huidige machthebbers voor ogen hebben.

En het ergste is: de NAVO heeft er aan meegeholpen. Ik denk dat de motieven van de NAVO niet meer waren dan proberen er voor te zorgen dat de Libiers in Libie blijven. Ze wilden een mogelijke stroom van Libiers richting Europa tegenhouden. En ze wilden er natuurlijk ook voor zorgen dat de olieproductie op gang bleef. Ik heb er geen bewijzen voor, maar ik kan geen andere motieven bedenken.

Na ja, de conclusie is: goed voor ons, slecht voor de Libiers. Maar misschien kun je van de NAVO ook niks anders verwachten. Tenslotte is de NAVO bedoeld om de belangen van de best bewapende noord-atlantische landen te beschermen. Wij zullen er allemaal van profiteren, maar we zullen ook met de schaamte moeten leven.
  zaterdag 10 december 2011 @ 21:56:09 #38
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_105430654
quote:
Aanslag op hoofd leger Libië mislukt, gevechten rond vliegveld Tripoli

Gewapende mannen probeerden vandaag in Tripoli Khalifa Hifter, het hoofd van het Libische leger, te vermoorden. Daarnaast vielen gewapende mannen een van de grootste militaire bases aan in Tripoli, meldt persbureau AP.

De aanvallers zouden deel uitmaken van strijders die zich na de val van Moammar Gaddafi afsplitsen van de Libische Nationale Raad. De aanvallen zouden opnieuw een teken kunnen zijn van de verdeeldheid binnen het nieuwe Libië. Veel voormalige strijders hebben hun wapens nog niet ingeleverd, waardoor er angst bestaat op nieuw geweld.

Militie die Saif al-Islam arresteerde is mogelijk betrokken bij aanslag

Militaire functionarissen vermoeden dat een militie uit de westelijke stad Zintan achter het geweld van vandaag zit. Dit zou de militie zijn die in november de zoon van Gaddafi, Saif-al Islam, arresteerde. Deze gewapende mannen gaven eerder aan dat als de samenstelling van de nieuwe Libische interim-regering, die 22 november werd gepresenteerd, hen niet beviel zij deze zouden afzetten. De Libische Nationale Raad benoemde daarop een vertegenwoordiger van de militie, Osama Al-Juwali, als nieuwe minister van Defensie.

Het geweld begon vanochtend met de aanval op Hifter toen deze met een konvooi van zijn huis naar het militaire hoofdkwartier in Tripoli werd vervoerd. Gewapende mannen bij een checkpoint probeerden de wagens te laten stoppen, waarna het konvooi langs de mannen reed en over een brug probeerde te ontsnappen. Daar openden twee strijders het vuur op de wagen van Hifter. Niemand raakte daarbij gewond, de twee aanvallers konden gearresteerd worden.

Voorganger Hifter door eigen troepen vermoord

Hifter is de opvolger van Abdel-Fattah Younes. Die laatste werd in juli vermoord door medestanders binnen de opstandelingenbeweging. Younes was onder Gaddafi minister van Buitenlandse Zaken maar liep aan het begin van de opstand tegen de Libische leider over naar de rebellen.

Bij een snelweg naar het vliegveld bij Tripoli openden gewapende mannen het vuur op soldaten bij de militaire basis van Katiba Hamza. Hier wordt het nieuwe Libische leger getraind. Het vuurgevecht duurde tot na zonsondergang, maar er zouden geen slachtoffers zijn gevallen.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 17 december 2011 @ 19:44:31 #39
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_105701642
quote:
Libyan scramble for £100bn in assets fractures the peace at Tripoli airport

Militias and army clash over control of runways after UN decides to fly newly printed currency into the capital

The unfreezing of £100bn in Libyan assets by the UN this weekend has fired the starting gun for a fierce battle for influence being waged by the country's militias, in which the frontline is set to be Tripoli's international airport.

The glittering prize immediately in prospect is a consignment of several billion dinars, printed in Germany, which is due to be flown into Libya on board five cargo planes. Whoever controls the airport when the cash arrives will be able to levy a hefty security fee for delivering it to the country's central bank. But the fight to control the airport is part of a far wider battle for political and economic dominance in the new Libya; one that pits the various factions who united to overthrow the Gaddafi regime against each other, as well as remnants of the dictator's defeated military.

In theory the decision on Friday by the UN Sanctions Committee and the US to release frozen assets marks, in the words of British foreign secretary William Hague, "another significant moment in Libya's transition". Those sentiments were echoed on Saturday by Leon Panetta, the US defence secretary, on a visit to Tripoli. But the reality is considerably more complicated.

Tripoli airport is currently held by the militia from Zintan, a mountain town 90 miles to the south, who captured it on the way to liberating Tripoli in August. But the Libyan national army, controlled by Gaddafi-era generals, is determined to take control, in what is shaping up to be a defining power struggle. Meanwhile, amid the growing tension the ruling National Transitional Council has become a target for mass protests across the country and the object of deep suspicion outside its Benghazi power base.

Last weekend the army tried to storm the airport and was stopped in a battle at the main airport checkpoint, which left two militiamen wounded and flights suspended as tracer fire arced over the runways. The army tried again midweek, summoning reinforcements from eastern Libya, only for the column to be stopped 200 miles west by units from Misrata, which are allied with Zintan.

More fighting is expected after unidentified gunmen shot and wounded a son of army commander General Khalifa Hifter in a battle outside Tripoli's biggest bank, then kidnapped another on Friday.

Panetta acknowledged that it will "take time" for the NTC to disarm the militias. According to diplomats, the country can move forward only when the national army controls the militias. However, the national army is neither national nor an army.

It was formed in the February revolution in the eastern city of Benghazi by several hundred army officers who defected to the rebels. But most of the army itself remained loyal to Muammar Gaddafi. All of which has left this "national army" with plenty of chiefs but precious few Indians.

The militias, meanwhile, are getting organised. Those of Zintan and Misrata are in effect citizen armies, controlled by their leaders and military councils. Discipline remains a problem, with older members complaining of too many unemployed young men with guns, but order in both cities is more complete than in Tripoli, where gunfire crackles on most nights.

The armies of Misrata and Zintan were the ones that captured Tripoli in August, while the national army was bogged down hundreds of miles away to the east. And the leaderships of these two cities are united in the fear that the NTC, dominated by figures from eastern Libya, will shut them out of power — and deprive them of access to the cash avalanche set to pour into the country.

Last month they forced the government to accept a Zintani as defence minister and a Misratan as interior minister. Following the airport battle, they went a step further, concluding what amounts to a military alliance. As of Friday, three of Tripoli's 11 district militias had signed up to the undeclared pact between the Misratans and Zintanis.

At the airport checkpoint under a flyover, Zintani militiamen, backed by tan jeeps mounting anti-aircraft guns, were busy on Saturday among the concrete road blocks searching vehicles for guns.

"We will hold this position, we have the authorisation," explained Khalid al-Akraj, a young bearded fighter who combines militia duties with running a business back in Zintan. He pointed to a gold and silver star badge worn on his green combat fatigues, a metal army pin dating from the time of Libya's former king, Idris, who was removed by Gaddafi in 1969. "We are not having him (Gaddafi) back, or anyone like him," he said.

Zintan has seven brigades, each with 150 fighters, holding the airport; they are part-timers, rotated between the airport and towns stretching from Zintan along the Jebel Nafusa mountain range to the Tunisian border. Their commander says they can stay at the airport indefinitely.

"The airport is free and it has to stay free," said garrison commander Mustafa al-Araby. "The airport is the only thing that connects Libya to the rest of the world."

Hifter, a former Libyan army general who spent three decades in exile in the US, has other plans. He has perhaps 200 men under his command in Tripoli, but points out that the army is the only military formation authorised by the NTC. His problem is that the NTC is in trouble. Formed, like the army, in Benghazi in the early days of the revolution, the NTC is now the target for mass protests across the country. Demonstrators are united in a single demand — that the NTC come clean about who its members are.

The NTC refuses to say who its members are, or even how many there are. Although it appointed a cabinet last month, policy decisions are taken inside what amounts to a black box. Meetings are held in secret, voting records are not published, and decisions are announced by irregular television broadcasts.

Typical was last week's announcement, which came out of the blue, that the oil and economy ministries would be moved to Benghazi, and the finance ministry to Misrata. Diplomats scoffed at the impracticality of such a scheme, which would leave Libya's administration scattered over hundreds of miles. This opacity reminds some Libyans of how things were run in former times.

This weekend staff at the state broadcaster, LRT, staged a sit-in, claiming that plans to give the station a BBC-style board of governors had been shelved by the NTC, which will instead take direct control of the station.

Officials from the internationally appointed Transitional Finance Mechanism complained last week that Libya has yet to make public accounts from state banks which are to receive the assets windfall.

The man with the power to change things is NTC chairman Mustafa Abdul Jalil, Gaddafi's former justice minister. He is by some distance Libya's most popular politician, but the mantle has started to slip. On Monday he promised to make the NTC's membership public. As of Saturday, it remained secret and the protests are fiercest in Benghazi, supposedly his power base.

Without full disclosure and some sense of transparency, neither the NTC nor its national army are likely to convince the militias to hand over their weapons.

Inside a grimy airport office which sports the green furniture of the former regime, Araby insists his fighters are going nowhere. "We will give up this airport when there is a properly elected government," he said.

Elections for an assembly to draft the constitution are set for next June, but Libya will not have an elected parliament until 2013, leaving Araby and his fighters to contemplate a long wait.

On Saturday, at a news conference with the Libyan prime minister Abd al-Raheem al-Keeb, Leon Panetta said that he was confident that the new government is reaching out to all of the disparate groups and would bring them together so they will be part of "one Libya". As the struggle over Tripoli's airport indicates, there is a still a long way to go to achieve that goal.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
  zaterdag 24 december 2011 @ 10:58:21 #40
172669 Papierversnipperaar
Cafeïne is ook maar een drug.
pi_105995116
Al Jazeera: State of Denial


quote:
State of Denial is the story of the fall of the Gaddafi regime as told by the insiders, defectors and military advisors who helped to bring it about.
Free Assange! Hack the Planet
[b]Op dinsdag 6 januari 2009 19:59 schreef Papierversnipperaar het volgende:[/b]
De gevolgen van de argumenten van de anti-rook maffia
pi_106079778
Misschien overdreven om te stellen dat dit een rechtstreeks gevolg is van de val van Kadaffi, maar hier is nog een vriendje van de "Libische leider" dat meer geïsoleerd kwam na diens val, en nu zelf aan zijn einde is gekomen.
http://www.bbc.co.uk/news/world-africa-16328441
Khalid Ibrahim, leider van de Justice and Equality Movement in Darfur, die tegen het regime in Sudan van Bashir vocht, is omgekomen. Hij zou lang onderdak en steun gekregen hebben in Libië van Kadaffi, en misschien ook meegevochten hebben tijdens de opstand in Libië.

[ Bericht 0% gewijzigd door zuiderbuur op 27-12-2011 10:36:26 ]
  vrijdag 30 december 2011 @ 11:45:32 #42
16466 BloodhoundFromHell
---------------------
pi_106198186
Libië is nu uit het nieuws en de bevolking zit nu in de ellende. Economisch aan de ketting om deze illegale oorlog terug te betalen, het land ligt volledig in puin, er is geen centraal gezag, geen veiligheid, voorzieningen en geen werk. Het land dat zo zorgvuldig dor Khadaffi is opgebouwd is verwoest, burgeroorlogen en chaos liggen in het verschiet. Wat een ellende! Er is veel geluk nodig en een sterke leider om het land weer op de rails te krijgen, ik zie op dit moment niemand behalve Saif al Islam die in staat is het land te leiden en weer op te bouwen. Saif al Islam zal op dit moment helaas geen kans krijgen. Dit vergt een ontsnapping en tijd. We kunnen alleen maar bidden dat het toch nog goed komt.
(__/)
(='.'=)
(")_(")
pi_106198226
Ik ben benieuwd hoe het met Saif al Islam Khadaffi is.

Zou hij überhaupt als een mens behandeld worden?
  vrijdag 30 december 2011 @ 12:55:23 #44
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_106200449
quote:
15s.gif Op vrijdag 30 december 2011 11:45 schreef BloodhoundFromHell het volgende:
Libië is nu uit het nieuws en de bevolking zit nu in de ellende. Economisch aan de ketting om deze illegale oorlog terug te betalen, het land ligt volledig in puin, er is geen centraal gezag, geen veiligheid, voorzieningen en geen werk. Het land dat zo zorgvuldig dor Khadaffi is opgebouwd is verwoest, burgeroorlogen en chaos liggen in het verschiet. Wat een ellende! Er is veel geluk nodig en een sterke leider om het land weer op de rails te krijgen, ik zie op dit moment niemand behalve Saif al Islam die in staat is het land te leiden en weer op te bouwen. Saif al Islam zal op dit moment helaas geen kans krijgen. Dit vergt een ontsnapping en tijd. We kunnen alleen maar bidden dat het toch nog goed komt.
:')
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
pi_106200580
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2011 12:55 schreef MisterJ.Lo het volgende:

[..]

:')
Weet jij het beter? Zo ja, vertel eens?
  vrijdag 30 december 2011 @ 13:18:19 #46
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_106201197
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 12:59 schreef Chooselife het volgende:

[..]

Weet jij het beter? Zo ja, vertel eens?
Een behoorlijk domme opmerking, je zou beter de vraag kunnen omdraaien. Iets dat gesteld wordt zonder bronnen, feiten of artikelen voor waar aannemen toont enkel een behoorlijk simpele gedachte aan. Als het onder het regime van Khadaffi zo goed was zou de opstand die ontstond door vredige processen nooit ontstaan zijn. En dan laten we even de onderdrukking, martelingen, mensenrechtenschending links liggen.
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
pi_106202174
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2011 13:18 schreef MisterJ.Lo het volgende:

[..]

Een behoorlijk domme opmerking, je zou beter de vraag kunnen omdraaien. Iets dat gesteld wordt zonder bronnen, feiten of artikelen voor waar aannemen toont enkel een behoorlijk simpele gedachte aan. Als het onder het regime van Khadaffi zo goed was zou de opstand die ontstond door vredige processen nooit ontstaan zijn. En dan laten we even de onderdrukking, martelingen, mensenrechtenschending links liggen.
Dan ben jij toch even dom om het betoog te diskwalificeren? Ook daar het je bronnen en feiten voor nodig. En het enige wat ik doe is jou daarover ondervragen.

Dus uiteindelijk diskwalificeer je jezelf, met dit heldere optreden.
  vrijdag 30 december 2011 @ 14:03:02 #48
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_106202927
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 13:43 schreef Chooselife het volgende:

[..]

Dan ben jij toch even dom om het betoog te diskwalificeren? Ook daar het je bronnen en feiten voor nodig. En het enige wat ik doe is jou daarover ondervragen.

Dus uiteindelijk diskwalificeer je jezelf, met dit heldere optreden.
Nee dom kind, ik geef enkel te kennen dat het bericht dat geplaatst was nergens op sloeg, daarbij noem ik voor gemakshalve de reden daartoe. Een persoon die een betoog houdt, met verwijten zonder dit te onderbouwen komst naast dat het stupide is behoorlijk stompzinnig over. Ik als lezer kan hierop mijn mening vormen of uiten. Daarbij vond ik het geven van een inhoudelijke reactie het niet waard. Immers ga ik mijn tijd niet verdoen aan flauwekul. Of te wel je diskwalificeert jezelf. Je neemt een standpunt in waarin je het tegenovergestelde vraagt en iets voor gemakshalve voor waar aanneemt. Overigens ben ik in tegenstelling tot jou niet thuis. Ik schrijf dit vanaf een smartphone. Anders had ik wel even de moeite genomen om een snotneus als jij te voorzien in bronnen of artikelen. Echter is het niet moeilijk om aan feiten te komen op het internet over hetgeen wat ik stel zoals; veelvuldig mensenrechten schending, onderdrukking, martelingen en veroordelingen zonder een eerlijke proces dat plaats vonden. Of te wel je bent dom.

[ Bericht 0% gewijzigd door MisterJ.Lo op 30-12-2011 14:08:13 ]
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
pi_106204437
quote:
1s.gif Op vrijdag 30 december 2011 14:03 schreef MisterJ.Lo het volgende:

[..]

Nee dom kind, ik geef enkel te kennen dat het bericht dat geplaatst was nergens op sloeg, daarbij noem ik voor gemakshalve de reden daartoe. Een persoon die een betoog houdt, met verwijten zonder dit te onderbouwen komst naast dat het stupide is behoorlijk stompzinnig over. Ik als lezer kan hierop mijn mening vormen of uiten. Daarbij vond ik het geven van een inhoudelijke reactie het niet waard. Immers ga ik mijn tijd niet verdoen aan flauwekul. Of te wel je diskwalificeert jezelf. Je neemt een standpunt in waarin je het tegenovergestelde vraagt en iets voor gemakshalve voor waar aanneemt. Overigens ben ik in tegenstelling tot jou niet thuis. Ik schrijf dit vanaf een smartphone. Anders had ik wel even de moeite genomen om een snotneus als jij te voorzien in bronnen of artikelen. Echter is het niet moeilijk om aan feiten te komen op het internet over hetgeen wat ik stel zoals; veelvuldig mensenrechten schending, onderdrukking, martelingen en veroordelingen zonder een eerlijke proces dat plaats vonden. Of te wel je bent dom.
Ik vind het voor de variatie best fijn dat je mij dom noemt. Dat is een prettig verrassingselement binnen de (tamelijk genante) discussie.

Zonder enige bronvermelding of heilige feiten waar je aan blijft refereren, blijft het mening tegen mening. Dat jij jouw versie als superieur waant, heeft vast met een latent schizoïde karakter of narcistische persoonlijkheidsstoornis te maken. Dat bedoel ik niet vervelend, maar je profileert je als een hysterisch wijf. En daar ligt ongetwijfeld een geestelijk hiaat aan ten grondslag.
De user Bloodhoundfromhell oppert iets, jij parreert het maar je kunt niet uitleggen waar de fout ligt. En je bronnen, feiten e.d. heb ik nog niet gezien. Het enige wat ik doe is je uitnodigen voor jouw versie, Mister J.Lo. met de smartphone. Wees dan ook zo zelfverzekerd door de lezers van gefundeerde repliek te voorzien.

En dit is de mooiste zin uit het geheel:

quote:
Een persoon die een betoog houdt, met verwijten zonder dit te onderbouwen komst naast dat het stupide is behoorlijk stompzinnig over.
Dan heb je het ongetwijfeld over jezelf, of één van je persoonlijkheden.
  vrijdag 30 december 2011 @ 15:52:38 #50
51398 MisterJ.Lo
LL.M (Master of Laws).
pi_106207092
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 december 2011 14:40 schreef Chooselife het volgende:

[..]

Ik vind het voor de variatie best fijn dat je mij dom noemt. Dat is een prettig verrassingselement binnen de (tamelijk genante) discussie.

Zonder enige bronvermelding of heilige feiten waar je aan blijft refereren, blijft het mening tegen mening. Dat jij jouw versie als superieur waant, heeft vast met een latent schizoïde karakter of narcistische persoonlijkheidsstoornis te maken. Dat bedoel ik niet vervelend, maar je profileert je als een hysterisch wijf. En daar ligt ongetwijfeld een geestelijk hiaat aan ten grondslag.
De user Bloodhoundfromhell oppert iets, jij parreert het maar je kunt niet uitleggen waar de fout ligt. En je bronnen, feiten e.d. heb ik nog niet gezien. Het enige wat ik doe is je uitnodigen voor jouw versie, Mister J.Lo. met de smartphone. Wees dan ook zo zelfverzekerd door de lezers van gefundeerde repliek te voorzien.

En dit is de mooiste zin uit het geheel:

[..]

Dan heb je het ongetwijfeld over jezelf, of één van je persoonlijkheden.
Je bevestigd hierin meteen je onnozelheid, naast de leesvaardigheid problemen die je hebt. Wellicht zou een cursus begrijpend lezen je goed doen, aangezien je hierin laakt en tekort komt. Ook lijkt je terminologie en woordgebruik gebrekkig te zijn. Definities aanhalen waarvan je de inhoudelijke betekenis niet van kent of begrijpt. Het slaat namelijk als een tang op een varken. Of te wel je maakt jezelf compleet belachelijk. Nadenken kun je namelijk niet. Aangezien je het antwoord dan (op je vraagstelling) begrepen had. Ook lijk je niet vies te zijn in het opsommen van argumenten die ik gesteld heb om het vervolgens tegenovergesteld toe te passen. Verstandelijkt beperkte knul, het is moeilijk om je beperkingen te erkennen, bewust van te worden en te accepteren. Daarbij lijk je ook nogeens vergeetachtig te zijn. Je geeft namelijk een subjectieve vooringenomenheid weer waarin je de mening van de ander deelt en je debiliteit een projectie te kennen geeft. Ook betitel je zijn reactie als betoog zijnde, terwijl dit geen betoog is. Maar dit kunnen we toeschrijven aan je beperkte intelligentie en foutieve woord keuzes.

[ Bericht 0% gewijzigd door MisterJ.Lo op 30-12-2011 16:13:48 ]
Any man who can drive safely while kissing a pretty girl
is simply not giving the kiss the attention it deserves.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')