Namen en rugnummers!quote:Op vrijdag 30 december 2011 20:19 schreef RingBewoner het volgende:
Ben vannochtend bij Mitra geweest. 2 keer een draagtasje van 8 biertjes gehaald. Dat word genieten.
De bedoeling was een triple, maar het is een kruising tussen een IPA en een tripel geworden. Veel mensen laten proeven die normaal geen bier drinken en er was er één die het niet lekker vond. Vele flessen ook van verkocht op een speciale avond.quote:Op vrijdag 30 december 2011 22:17 schreef hemarookworst het volgende:
^ Wat voor bier heb je gebrouwd? Ik wil hem wel proeven
Heerlijk met dit natte gure weerquote:Op vrijdag 30 december 2011 22:27 schreef bas-beest het volgende:
Ben nu bezig met een 75cl fles N'Ice Chouffe... die is echt gevaarlijk lekker met z'n 10%.
Welke?quote:Op vrijdag 30 december 2011 22:38 schreef T-Force het volgende:
[..]
Heerlijk met dit natte gure weer![]()
Morgen voor ik oud & nieuw ga vieren een Gouden Carolus proberen
Ik heb nog staan de classic, de triple en de hopsinjoor. Ben er nog niet helemaal uit welke. Aanrader?quote:
Heb nog wel wat flessen staan die daar geschikt voor zijn (denk ik), o.a. een Bush Prestige.quote:
Soort houblon chouffe? Dat is ook een IPA en Tripel.quote:Op vrijdag 30 december 2011 22:20 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
De bedoeling was een triple, maar het is een kruising tussen een IPA en een tripel geworden. Veel mensen laten proeven die normaal geen bier drinken en er was er één die het niet lekker vond. Vele flessen ook van verkocht op een speciale avond.
Zoals ik al vermelde, het is de allerlaatste fles. Van deze batch dan. Er komt weer een nieuwe batch aan.
En die is verrassend lekker.quote:Op vrijdag 30 december 2011 22:53 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Soort houblon chouffe? Dat is ook een IPA en Tripel.
Helaas nog maar 1x gedronken (in het cafe van de brouwerij zelf) en die was inderdaad erg lekker. Ook tof dat er daadwerkelijk een Chouffekabouter achter de tap stondquote:
Voor mij persoonlijk de Hopsinjoor maar de Classic is erg populairquote:Op vrijdag 30 december 2011 22:46 schreef T-Force het volgende:
[..]
Ik heb nog staan de classic, de triple en de hopsinjoor. Ben er nog niet helemaal uit welke. Aanrader?
Daar houdt de vergelijking meteen opquote:Op vrijdag 30 december 2011 22:53 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Soort houblon chouffe? Dat is ook een IPA en Tripel.
Ja eigenlijk is 'ie dat ook wel...quote:
Hobgoblinquote:Op zondag 1 januari 2012 19:55 schreef motorbloempje het volgende:
Houblon Chouffe vind ik ook erg lekker!
Karmeliet Tripel ook
En gisteren de La Trappe Isid'or geprobeerd!ook erg lekker.
Een vriend die hier was had Hobgoblin meegenomen! Even wennen maar ook érg lekker![]()
[ afbeelding ]
Hobgoblin is inderdaad een meesterlijk bier.quote:Op zondag 1 januari 2012 19:55 schreef motorbloempje het volgende:
Houblon Chouffe vind ik ook erg lekker!
Karmeliet Tripel ook
En gisteren de La Trappe Isid'or geprobeerd!ook erg lekker.
Een vriend die hier was had Hobgoblin meegenomen! Even wennen maar ook érg lekker![]()
[ afbeelding ]
He? Vertel er eens wat meer over?quote:Op maandag 2 januari 2012 01:16 schreef Nembrionic het volgende:
Hebben jullie het over de originele Hobgoblin of die troep die de Aldi/Lidl ieder jaar verkoopt? Daar zit verschil tussen.
De originele...wist niet eens dat Aldi/Lidl een versie daarvan verkocht.quote:Op maandag 2 januari 2012 01:16 schreef Nembrionic het volgende:
Hebben jullie het over de originele Hobgoblin of die troep die de Aldi/Lidl ieder jaar verkoopt? Daar zit verschil tussen.
Originele natuurlijkquote:Op maandag 2 januari 2012 01:16 schreef Nembrionic het volgende:
Hebben jullie het over de originele Hobgoblin of die troep die de Aldi/Lidl ieder jaar verkoopt? Daar zit verschil tussen.
quote:Op maandag 2 januari 2012 18:07 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
He? Vertel er eens wat meer over?
Rond Halloween dan hebben ze een aparte variant. Maar dat is echt bocht. Volgens mij een niet zo goed gelukte batch, waarbij ze beweren dat het speciaal voor hun gebrouwen isquote:Op maandag 2 januari 2012 18:27 schreef bas-beest het volgende:
[..]
De originele...wist niet eens dat Aldi/Lidl een versie daarvan verkocht.
Dat verklaard waarom die idd niet te zuipen waren.quote:Rond Halloween dan hebben ze een aparte variant. Maar dat is echt bocht. Volgens mij een niet zo goed gelukte batch, waarbij ze beweren dat het speciaal voor hun gebrouwen is
Hetzelfde geldt voor Corsendonk. Die heeft eens een serie van 3 bieren voor ze gemaakt en dat was niet te zuipen. Ik zeg: slechte batch met een nieuw ontworpen label.
Okee dan... dan ga ik daar ver van weg blijven, mocht ik ze ooit tegenkomen. Niet dat ik heel veel in de Aldi/Lidl kom trouwens.quote:Op maandag 2 januari 2012 19:17 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[..]
Rond Halloween dan hebben ze een aparte variant. Maar dat is echt bocht. Volgens mij een niet zo goed gelukte batch, waarbij ze beweren dat het speciaal voor hun gebrouwen is
Hetzelfde geldt voor Corsendonk. Die heeft eens een serie van 3 bieren voor ze gemaakt en dat was niet te zuipen. Ik zeg: slechte batch met een nieuw ontworpen label.
Nope, met gewoon een Champagne. Wat is champagnebier?quote:Op dinsdag 3 januari 2012 22:27 schreef hemarookworst het volgende:
Iemand trouwens nog geproost op het nieuwe jaar met champagnebier?
quote:Op dinsdag 3 januari 2012 22:30 schreef T-Force het volgende:
[..]
Nope, met gewoon een Champagne. Wat is champagnebier?
Vorige week toch geen Gouden Carolus Hopsinjoor gedronken, die is nu aan de beurt. Smaakt goed! Lekker bitter
Duur spul.quote:
Ik heb wel de Devine Rebel 2010 gedronken (echter niet met nieuwjaar), als dat door mag gaan voor champagnebier.quote:Op dinsdag 3 januari 2012 22:27 schreef hemarookworst het volgende:
Iemand trouwens nog geproost op het nieuwe jaar met champagnebier?
Die heb ik nog staan. Had 'm met Kerst willen drinken, maar met dank aan UPS heb ik ruim anderhalve week (lees 1 dag na Kerst) op mijn op 16 december bestelde pakket moeten wachten.quote:
Klopt vond ze ook ineens in de Lidl en heb er 1 gewoon weggooid waren niet te drinken, vond het al raar dat de smaak zo anders was maar dit wist ik niet.quote:Op maandag 2 januari 2012 19:17 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
[..]
Rond Halloween dan hebben ze een aparte variant. Maar dat is echt bocht. Volgens mij een niet zo goed gelukte batch, waarbij ze beweren dat het speciaal voor hun gebrouwen is
Hetzelfde geldt voor Corsendonk. Die heeft eens een serie van 3 bieren voor ze gemaakt en dat was niet te zuipen. Ik zeg: slechte batch met een nieuw ontworpen label.
quote:Op vrijdag 6 januari 2012 22:04 schreef bas-beest het volgende:
Heb zojuist mijn Deus geprobeerd samen met m'n vrouw. Wat een bocht is dat zeg...
Ja precies...quote:Op vrijdag 6 januari 2012 22:06 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
You have been warned! Maargoed: als je het niet probeert, dan weet je het nooit
Ik probeer sindsdien zelf meer produkten op basis bier. Dus likeurs en dat soort dingen. Het is vooral heel erg stoer om te zeggen dat er bier in zit maar de smaak is er totaal niet uit te halen.quote:Op vrijdag 6 januari 2012 22:16 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Ja precies...
WIlde 'm gewoon een keer proberen, maar het is echt een geval "Eens, maar echt nooit meer!".
Ik drink nu wel een lekker biertje, een Bush Prestige
Precies. Het is leuk om er mee te experimenteren enz., maar om nou te zeggen dat het in sommige producten de smaak bepaalt, nee...quote:Op vrijdag 6 januari 2012 22:18 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Ik probeer sindsdien zelf meer produkten op basis bier. Dus likeurs en dat soort dingen. Het is vooral heel erg stoer om te zeggen dat er bier in zit maar de smaak is er totaal niet uit te halen.
Dat heb ik echt geprobeerd bij die Deus. Als je een slok daarvan neemt, dan gaat het nog, maar ik vond er vooral een soort van chemische (lijkend) nasmaak aan zitten.quote:Zo'n bierdestillaat bijvoorbeeld. Zet het eens blind bij wat experts voor de neus en niemand kan je vertellen dat het een bierdestillaat is. Wéten dat het zo is, is het halve werk in jezelf overtuigen.
bedoelde ik:quote:Ik probeer sindsdien zelf meer produkten
quote:Ik probeer sindsdien zelf ZELDEN meer produkten
Toch niet Emelisse Rauchbier hè? Die heb ik nog staan hier.quote:Op vrijdag 6 januari 2012 22:28 schreef Nembrionic het volgende:
-edit- en nou ja, misschien een rauchbier dat smaakte naar vloeibare rookworst.
Nee, die vind ik lekker. Vooral omdat de rooksmaak niet overdreven is. Iets wat bij veel rookbieren wel het geval is. Dat was bij die rookworstvariant ook. Daar proefde ik simpelweg geen bier maar was het gewoon alsof ze een rookworst in Spa Rood hadden opgelost zeg maar.quote:Op vrijdag 6 januari 2012 22:48 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Toch niet Emelisse Rauchbier hè? Die heb ik nog staan hier.
quote:Op vrijdag 6 januari 2012 22:49 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, die vind ik lekker. Vooral omdat de rooksmaak niet overdreven is. Iets wat bij veel rookbieren wel het geval is. Dat was bij die rookworstvariant ook. Daar proefde ik simpelweg geen bier maar was het gewoon alsof ze een rookworst in Spa Rood hadden opgelost zeg maar.
Dat klopt, dus je hoeft helemaal niet moeilijk te doen om aan een Westvleteren te komen. (Al heb ik wel een keer het genoegen gehad om een Westvleteren 12 te mogen proeven, het blijft toch iets bijzonders)quote:Op zaterdag 7 januari 2012 17:58 schreef hemarookworst het volgende:
De St Bernardus Abt 12 is toch die ene met zelfde recept als Westvleteren 12?
Het Rauchbier dat ik heb gehad deed mij meer denken aan vloeibaar spekquote:Op vrijdag 6 januari 2012 22:49 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Nee, die vind ik lekker. Vooral omdat de rooksmaak niet overdreven is. Iets wat bij veel rookbieren wel het geval is. Dat was bij die rookworstvariant ook. Daar proefde ik simpelweg geen bier maar was het gewoon alsof ze een rookworst in Spa Rood hadden opgelost zeg maar.
Bijna correctquote:Op zaterdag 7 januari 2012 17:58 schreef hemarookworst het volgende:
De St Bernardus Abt 12 is toch die ene met zelfde recept als Westvleteren 12?
Bah. Rauchbier werkt wel heel erg goed in een broodbakmachine. Beetje bij je brood voegen. Daarna eten met goede pindakaas.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 23:21 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Het Rauchbier dat ik heb gehad deed mij meer denken aan vloeibaar spek
Esters!quote:Ik heb nu een Augustijn Grand Cru open, die smaakt meer naar bananen
Zou kunnen. Esters of niet, hij krijgt geen plaats in mijn favorietenquote:
Ik ben dus ook niet zo'n fan van de bananensmaak. Veel witbieren hebben het. Van die suikerbanaantjes. Niet fijnquote:Op zaterdag 7 januari 2012 23:39 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Zou kunnen. Esters of niet, hij krijgt geen plaats in mijn favorieten
Dan ga ik niet moeilijk doen met Westvleteren. St Bernardus is gewoon bij de slijter als Mitra verkrijgbaar en anders heb ik nog de Man van Drankquote:Op zaterdag 7 januari 2012 23:22 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Bijna correct
Er is wel een verschil, maar het is klein.
St Bernardus is ooit de commerciele tak van St Sixtus(Westvleteren) geweest en na 6 jaar is de licensie niet verlengt. Wel kregen ze toestemming om te brouwen met een ouder recept(of andersom). Dus er is een klein verschil.
Correctoquote:Op zaterdag 7 januari 2012 23:51 schreef hemarookworst het volgende:
[..]
Dan ga ik niet moeilijk doen met Westvleteren. St Bernardus is gewoon bij de slijter als Mitra verkrijgbaar en anders heb ik nog de Man van Drank
quote:Ze hebben sinds kort de Punk IPA van Brewdog in blik. Even proeven of dat lekker is.
Ik zag de blikken hier ook staan bij de slijter, maar niet de moeite genomen om mee te nemen. Wellicht wel leuk voor in de trein. In principe lijkt het blik best wel veel op frisdrank voor een leek.quote:Op zaterdag 7 januari 2012 23:54 schreef Nembrionic het volgende:
[..]
Correcto
[..]
[ afbeelding ]
Ik vond 'm zoeter en minder koolzuur hebben dan van de fles.
Ja, Punk IPA is altijd 5.6%quote:Op zondag 8 januari 2012 11:24 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik zag de blikken hier ook staan bij de slijter, maar niet de moeite genomen om mee te nemen. Wellicht wel leuk voor in de trein. In principe lijkt het blik best wel veel op frisdrank voor een leek.
Maar de fles was dan wel de 5.6%-versie?
Er is er één geweest van 6%, maar het recept is eind 2009 gewijzigd volgens deze site:quote:Op zondag 8 januari 2012 12:24 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Ik heb hier toch echt een Punk IPA gehad van 6%.
Mja, ik heb in ieder geval het etiket van de 6% nog, dus ik heb hem ook gedronken. Het verschil tussen die en de huidige doe ik echter niet.quote:Op zondag 8 januari 2012 13:37 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Er is er één geweest van 6%, maar het recept is eind 2009 gewijzigd volgens deze site:
Punk IPA 6%
Nooit geweten trouwens.
Er staat zelfs iets over 5.4% maar dat zal een foutje zijn.quote:Op zondag 8 januari 2012 13:37 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Er is er één geweest van 6%, maar het recept is eind 2009 gewijzigd volgens deze site:
Punk IPA 6%
Nooit geweten trouwens.
Leuk bier voor 8 uur s'morgens?quote:Op maandag 9 januari 2012 21:30 schreef Curchulain het volgende:
Gisteren de Mikkeller Beer Hop Breakfast geopend. Aanvankelijk dacht ik dat ik de smaak van IPA's niet meer kon waarderen, maar naarmate de fles leger raakte, kwam dat gevoel toch weer terug.
Cool... dan weet je volgens mij in eerste instantie ook niet wat je meemaakt.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 16:46 schreef Nembrionic het volgende:
Vrienden van me zijn op wereldreis en zijn in de hoofdstad van Laos. Daar hebben ze een belgisch biercafe gevonden. Plaatsten net een foto op Facebook met een Rochefort 8 en een St Louis Peche
Proeven ze ook plaatselijk bier? Vind het persoonlijk zonde om in een exotisch land Belgisch bier te drinken.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 16:46 schreef Nembrionic het volgende:
Vrienden van me zijn op wereldreis en zijn in de hoofdstad van Laos. Daar hebben ze een belgisch biercafe gevonden. Plaatsten net een foto op Facebook met een Rochefort 8 en een St Louis Peche
Ongetwijfeld.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 19:28 schreef hemarookworst het volgende:
Proeven ze ook plaatselijk bier?
Onzin. Als je 10 maanden op pad bent en in de meest pauperige plaatsen komt waar NIETS te vinden is aan dat soort bieren, dan is het een godengeschenk om even een Rochefort o.i.d. te kunnen drinken, als je van Belgische bieren houdt.quote:Vind het persoonlijk zonde om in een exotisch land Belgisch bier te drinken.
Die mening deel ik op zich wel met je, maar toch, als ik ergens in Laos of net zover weg een Belgisch biercafé tegenkom, ga ik daar echt wel een Belgisch biertje drinken.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 20:57 schreef hemarookworst het volgende:
Bij hoge uitzondering danAlleen voel ik er niks voor om Rochefort te drinken in een tropisch land, wil dan iets frissers.
Ooit eens gehaald, maar kan het niet herinnerenquote:Op vrijdag 13 januari 2012 16:51 schreef IPA35 het volgende:
Iemand ervaring met Hercules Double IPA? Ik heb een flesje klaarstaan namelijk.
Al was het alleen maar om het gimmick-gehaltequote:Op dinsdag 10 januari 2012 21:31 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Die mening deel ik op zich wel met je, maar toch, als ik ergens in Laos of net zover weg een Belgisch biercafé tegenkom, ga ik daar echt wel een Belgisch biertje drinken.
Dat bedoel ik... en uiteraard ook een foto (laten) maken als je voor dat café staat/zit met als ondertitel "Onze stop in Vientiane*1"quote:Op vrijdag 13 januari 2012 18:45 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Al was het alleen maar om het gimmick-gehalte
Was wel lekker ja.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 18:43 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ooit eens gehaald, maar kan het niet herinnerenVolgens mij was ie wel goed, want Great Divide.
Als het goed is, hebben ze nog... ik kreeg vorige week ofzo een mail van ze met 'speciale' aanbieding omdat GDBC stopt met exporteren.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:43 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Was wel lekker ja.
Nogal stevig gehopt, dat wel.
Overigens vertelde ze mij bij de Bierkoning dat Great Divide stopt met het exporteren naar Nederland. Er zou nog één schip met lading komen. Dat zou dus betekenen dat importeur Bier & Co er mee kapt. Jammer want ik had de Titan wel eens willen proberen. Maar gelukkig zijn er nog andere wegen dan officiële import...
Wat weerhoud je ervan om hem nu te kopen dan?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:43 schreef IPA35 het volgende:
[..]
Was wel lekker ja.
Nogal stevig gehopt, dat wel.
Overigens vertelde ze mij bij de Bierkoning dat Great Divide stopt met het exporteren naar Nederland. Er zou nog één schip met lading komen. Dat zou dus betekenen dat importeur Bier & Co er mee kapt. Jammer want ik had de Titan wel eens willen proberen. Maar gelukkig zijn er nog andere wegen dan officiële import...
Verkrijgbaarheid.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:50 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Wat weerhoud je ervan om hem nu te kopen dan?
Ohw, waar woon je dan? De slijter hier om de hoek heeft hem nog wel.quote:
De 28'e van deze maand ben ik ergens in het land van maas en waal. Als je echt wil kan ik ervoor zorgen dat je hem daar ergens kan ophalen?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:17 schreef IPA35 het volgende:
Betuwe. Tussen Arnhem en Tiel zeg maar.
In Arnhem kan ik met geluk Boston Lager krijgen en misschien dat die Van Pernis kerel wel wat meer Amerikaans spul heeft maar dat is een eind om en volgens mij heeft die behalve dan een grote keuze aan Belgisch/Nederlands/Duits bier alleen maar wat flesjes Fullers en Shepherd Neame.
Klopt, en er zijn meer brouwerijen die stoppen met exporteren. Blijkbaar is de vraag in eigen land zo groot dat ze die voorrang geven en dust stoppen met exporteren.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:43 schreef IPA35 het volgende:
Overigens vertelde ze mij bij de Bierkoning dat Great Divide stopt met het exporteren naar Nederland. Er zou nog één schip met lading komen. Dat zou dus betekenen dat importeur Bier & Co er mee kapt. Jammer want ik had de Titan wel eens willen proberen. Maar gelukkig zijn er nog andere wegen dan officiële import...
Kreeg dat een tijdje terug inderdaad ook al te horen. Sindsdien is de Yeti mijn meest bestelde bier in het caféquote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:50 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Als het goed is, hebben ze nog... ik kreeg vorige week ofzo een mail van ze met 'speciale' aanbieding omdat GDBC stopt met exporteren.
Er staat in ieder geval (nog) niet bij dat ze niet meer hebben:
http://www.bierenzo.nl/brouwerij/great-divide
Je zou eens hier moeten kijkenquote:Op maandag 16 januari 2012 12:38 schreef RingBewoner het volgende:
Iemand hier die wel eens zelf bier heeft gebrouwen? Tips?
Ghehe, dankje.quote:Op maandag 16 januari 2012 13:11 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Je zou eens hier moeten kijken
Eigen bier brouwen
Graag gedaan, zie ook al dat je er over denkt om zelf te gaan brouwen...quote:
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |