In principe kan een geus gewoon rond de 10-12 graden gedronken worden. Maar ik zou je afraden om hem tijdens het eten te nuttigen. Bij dessert misschien, maar niet bij vlees en groen enzo.quote:Op vrijdag 25 november 2011 15:46 schreef T-Force het volgende:
Straks bij het eten mijn eerste geuze proberen. Gaat hier om de Mort Subite Geuze. Op welke temperatuur moet deze eigenlijk gedronken worden? Heb 'm voor de zekerheid maar even in de koelkast gegooid.
Ben echt benieuwd!
Dankje, dan haal ik hem zo maar weer uit de koelkast en ga ik hem bij het toetje drinkenquote:Op vrijdag 25 november 2011 16:15 schreef Curchulain het volgende:
In principe kan een geus gewoon rond de 10-12 graden gedronken worden. Maar ik zou je afraden om hem tijdens het eten te nuttigen. Bij dessert misschien, maar niet bij vlees en groen enzo.
Een beetje zoeken levert op dat niet al te zoete desserts, kazen en schaaldieren (mosselen, oesters) goed met geuze combineren.
Online bijv. hier:quote:Op vrijdag 25 november 2011 19:07 schreef LethalP het volgende:
Nouja zeg, La Trappe Quadrupel en Hertog Jan Grand Prestige!
Wat een fantastische bieren zeg, werkelijk!
Weet trouwens iemand waar je karmeliet kan krijgen?
Waar zit je?quote:Op vrijdag 25 november 2011 19:07 schreef LethalP het volgende:
Nouja zeg, La Trappe Quadrupel en Hertog Jan Grand Prestige!
Wat een fantastische bieren zeg, werkelijk!
Weet trouwens iemand waar je karmeliet kan krijgen?
Waarschijnlijk wel jaquote:Op vrijdag 25 november 2011 20:30 schreef gadeweerd het volgende:
[..]
Heeft een beetje slijter die niet?
De Girardin vind ik nog lekkerder.quote:Op vrijdag 25 november 2011 21:10 schreef Spanky78 het volgende:
Tip: lekkerste kriek die ik ooit heb gehad:
http://www.boon.be/?c=/home/&l=nl
Ik heb het trouwens wel over de speciale versies van Boon, maargoed, ik zal die ander eens proberen te pakken te krijgen.quote:Op vrijdag 25 november 2011 21:23 schreef Fogel het volgende:
Girardin, Liefmans en Boon zijn mijn favorieten, in die volgorde. De rest is me vaak te zoet.
Uiteraard, maar die slijter waar ik vaak ga voor m'n speciale bieren, heeft geen website. Tenminste, ik heb 'm nog niet kunnen vinden, weet (nog) niet of ze 'm daar ook verkopen.quote:Op vrijdag 25 november 2011 20:58 schreef Nembrionic het volgende:
Maar daarom vraag ik het eigenlijk ook. Online bestellen is leuk maar als je in de buurt van een bierwinkel of een goede slijter zit, dan scheelt dat weer in verzendkosten e.d.
Een beller is sneller hequote:Op vrijdag 25 november 2011 21:36 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Uiteraard, maar die slijter waar ik vaak ga voor m'n speciale bieren, heeft geen website. Tenminste, ik heb 'm nog niet kunnen vinden, weet (nog) niet of ze 'm daar ook verkopen.
quote:Op vrijdag 25 november 2011 21:46 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Vast wel, heb er nog niet naar gezocht eigenlijk. Ik ben niet (meer) zo van de Belgische bieren, heb liever iets van Flying Dog/Brewdog/Dogfish Head...
[..]
Dat zou me helemaal niks verbazen, als ik er aan denk, zal ik de volgende keer eens kijken in de Jumbo aan de Laakweg.
Mijn vrouw gaat morgen tijdens het boodschappen halen daar voor kijken.
[..]
Ja... allebei te ver weg voor het leuke...
Mijn favoriet is Echt Kriekenbier. (1 van de weinige kriekbieren die ik binnenkrijg.)quote:Op vrijdag 25 november 2011 21:25 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Ik heb het trouwens wel over de speciale versies van Boon, maargoed, ik zal die ander eens proberen te pakken te krijgen.
Ach, als we dan toch favo krieken gaan noemen: Cantillon Lou Pepequote:Op zaterdag 26 november 2011 09:53 schreef Quannum het volgende:
[..]
Mijn favoriet is Echt Kriekenbier. (1 van de weinige kriekbieren die ik binnenkrijg.)
[ afbeelding ]
Zeker niet te zoet.
Kriek en lambiek raad ik ook zelden aan iemand aan. Hooguit aan iemand die zegt 'ik lust geen bier' en liever aan de wijn zit. Maar voor iemand die al wel bierdrinker is, is de smaak dusdanig ver verwijderd van standaard bocht dat het vaak niet goed ontvangen wordt.quote:Op zaterdag 26 november 2011 14:10 schreef Nembrionic het volgende:
Ik ben zelf helemaal geen fan van krieken. Als ik er al één drink dan is het een zoete en ijskoud, in de zomer.
Ik inmiddels ook. Sixpackje RB op een zaterdagavond met vriendenquote:Op zaterdag 26 november 2011 16:22 schreef Nembrionic het volgende:
Ik ben een fan van de Raging Bitch
ik ook sinds gisteravond. Lekker biertjequote:Op zaterdag 26 november 2011 16:22 schreef Nembrionic het volgende:
Ik ben een fan van de Raging Bitch
Ik had die Wild Dog Gonzo een keer, mwwooooh.quote:Op zaterdag 26 november 2011 16:25 schreef Inkomen het volgende:
[..]
Ik inmiddels ook. Sixpackje RB op een zaterdagavond met vrienden.
Hoewel ik de Gonzo nog vele malen lekkerder vind.
quote:
Erg lekker, inderdaad.quote:
Ah, net als Kasteelbier Kriek. Zelfde idee.quote:Op dinsdag 29 november 2011 11:01 schreef Biekuh het volgende:
[..]
[..]
Erg lekker, inderdaad.Het kriekbier van Karmeliet is ook zeer goed te pruimen. Samen met Lindemans het beste kriekbier dat ik op heb. Niet echt winterbier, maar met die van Karmeliet kom je er mee weg, denk ik, is namelijk bruin bier met krieksap.
Die variant kende ik nog niet. Is die het proberen waard? Ik vind die van Karmeliet erg lekker, maar het brengt niet een "rush" teweeg zoals Lindemans dat doet. Bij Lindemans moet ik mezelf er letterlijk toe dwingen om niet de fles binnen 2 minuten leeg te drinken.quote:Op dinsdag 29 november 2011 12:45 schreef Curchulain het volgende:
[..]
Ah, net als Kasteelbier Kriek. Zelfde idee.
Ja je zou toch zeggen dat het wel te googelen valt...quote:Op dinsdag 29 november 2011 18:01 schreef Biekuh het volgende:
Ik vind het ook niet. Het is absoluut te verkrijgen, maar het is moeilijk te vinden. Ik heb het in een geschenkverpakking gehad, samen met een paar andere biertjes. Bij de standaard Mitra zal het erg moeilijk worden om er aan te komen.
quote:Op zaterdag 26 november 2011 17:26 schreef Watertornado het volgende:
[..]
Net heb ik trouwens een Mikkeller Black Hole Peated Barrel gescoord, ben heeeel benieuwd!
Ook nooit van gehoord (en kan ook zo gauw niks vindenquote:Op dinsdag 29 november 2011 11:01 schreef Biekuh het volgende:
[..]
[..]
Erg lekker, inderdaad.Het kriekbier van Karmeliet is ook zeer goed te pruimen. Samen met Lindemans het beste kriekbier dat ik op heb. Niet echt winterbier, maar met die van Karmeliet kom je er mee weg, denk ik, is namelijk bruin bier met krieksap.
Ja ik vind het ook vaag.quote:Op dinsdag 29 november 2011 20:52 schreef bas-beest het volgende:
[..]
Ook nooit van gehoord (en kan ook zo gauw niks vinden)....
Heb je niet een foto van de fles o.i.d.?
Dan ben je toch echt in de war met de Kasteel Rouge.quote:Op dinsdag 29 november 2011 21:44 schreef Biekuh het volgende:
Ik noem het kriekbier, want het is bruinbier met kriekensap, van Karmeliet.Wat de naam van het bier is weet ik niet. De fles heb ik niet meer, want die heb ik afgelopen zomervakantie leeggedronken. De eerstvolgende keer dat ik in de winkel ben zoek ik het uit. Ik ben ook nieuwsgierig geworden.
Ah, okee, dat verklaart een deel.quote:Op dinsdag 29 november 2011 21:44 schreef Biekuh het volgende:
Ik noem het kriekbier, want het is bruinbier met kriekensap, van Karmeliet.Wat de naam van het bier is weet ik niet. De fles heb ik niet meer, want die heb ik afgelopen zomervakantie leeggedronken. De eerstvolgende keer dat ik in de winkel ben zoek ik het uit. Ik ben ook nieuwsgierig geworden.
En niet zo heel lekker naar mijn meningquote:Op dinsdag 29 november 2011 22:16 schreef Nembrionic het volgende:
Overigens is de Kasteel Rouge niet zo heel moeilijk te krijgen.
Nee niet lekker echt een vrouwen drankje!! De donker versie is wel wel heerlijk vooral als je hem lang bewaard!! Je kan trouwens met kasteelbier donker goed de "ijsdistallatie" proberen dan komt er een bier uit de rond de 22% is en zeer lekker is!!!! Gewoon thuis proberen even googlen!!quote:Op donderdag 1 december 2011 03:01 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
En niet zo heel lekker naar mijn mening
Is een bijwerking van ijsdistillatie overmatig gebruik van uitroeptekens? Want dan moet ik goed oppassen als ik het een keer probeer.quote:Op donderdag 1 december 2011 10:31 schreef andrejes het volgende:
[..]
Nee niet lekker echt een vrouwen drankje!! De donker versie is wel wel heerlijk vooral als je hem lang bewaard!! Je kan trouwens met kasteelbier donker goed de "ijsdistallatie" proberen dan komt er een bier uit de rond de 22% is en zeer lekker is!!!! Gewoon thuis proberen even googlen!!
Na de Schneider Aventinus Weizen-Eisbock geprobeerd te hebben kan ik me geen overmatig gebruik van uitroeptekens herinneren... De avond zelf wel, overigens.quote:Op donderdag 1 december 2011 12:20 schreef Hawaii_Tim het volgende:
[..]
Is een bijwerking van ijsdistillatie overmatig gebruik van uitroeptekens? Want dan moet ik goed oppassen als ik het een keer probeer.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |