quote:Op zondag 13 november 2011 12:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Een clafoutis is eigenlijk een soort beslag met veel kersen erdoor dat gebakken wordt, wat was de hema variant? Iets met slagroom?
Het ziet eruit als flan.quote:Op zondag 13 november 2011 12:27 schreef borisz het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
http://www.hema.nl/winkel/gebak/taarten/bosvruchten-clafoutis-(6344623)
Nou, de suiker klopt in ieder gevalquote:Op zondag 13 november 2011 12:28 schreef Pietverdriet het volgende:
Een gevuld deegkorst met een soort pudding?
LOL
Een klassieke clafoutis, je slaat eieren,room en melk, suiker en meel tot een beslag, snufje zout, eventueel met wat Kirschwasser, of marsepeijn
Daar doe je veel kersen (ontpit) door en giet dit in een lage beboterde vorm en bakt dit in de oven.
Ingredientendeclaratie van de Hema variatie
Slagroom (melk) (slagroom, suiker, emulgator: E471, stabilisator: E407), water, tarwebloem, margarine (plantaardig vet, plantaardige olie, water, emulgator: E471, voedingszuur: E330, vitamine A, kleurstof: E160a, vitamine D3), witte basterdsuiker (suiker, invertsuikerstroop), suiker, gelei (glucose- fructosestroop, water, suiker, verdikkingsmiddel: E440, zuurteregelaars: E330, E332, E333, aroma, zout), 2% zwarte bessen, 2% rode bessen, 2% frambozen, gemodificeerd aardappelzetmeel, glucose, 1% bramen, maïszetmeel, magere melkpoeder, stabilisatoren: E450, E466, E263, E339, volle melkpoeder, eigeelpoeder, plantaardige olie, citroenrasp (suiker, citroenschil, zuurteregelaar: E330, gemodificeerd aardappelzetmeel, aroma, conserveermiddel: E220), dextrose, rijsmiddel: E500, zout, aroma, tarwezetmeel, plantaardig vet gehard, emulgatoren: E472a, E471, vruchten- en plantenextract, kleurstof: E160a, plantaardig vet, verdikkingsmiddel: E407.
Een kroket was oorspronkelijk een ragout met een korstje...quote:Op zondag 13 november 2011 12:31 schreef borisz het volgende:
ja het is een verkapte pudding met vruchten erin.. Maar goed het was gratis
.
.
LOLquote:Op zondag 13 november 2011 12:38 schreef LieLie het volgende:
Mensen, we praten nu wel erg OnSubForum.. misschien moet iemand even over voetbal beginnen?
Geen voetbal dit weekend.quote:Op zondag 13 november 2011 12:38 schreef LieLie het volgende:
Mensen, we praten nu wel erg OnSubForum.. misschien moet iemand even over voetbal beginnen?
Kunnen die gasten eindelijk eens die miljoenen die ze teveel verdienen in de economie pompenquote:
Hollander!quote:Op zondag 13 november 2011 12:40 schreef PdeHoog het volgende:
Soms vraag ik me wel eens af waarom al dat hoogstaande gezeik over voedsel nou echt nodig isMet fotografie hebben mensen die neiging ook al
Ik las vanmorgen een topic over bakkers en het restauranttopic en soms draven mensen echt te ver door zeg
De balans is lastig denk ik. Maar van een beetje doordraven worden dingen vaak wel beter. Betere foto's, betere gerechten als je technieken beheerst of smaken begrijpt, mooier haar als je je enorm verdiept in het soort haar dat je hebt en alle producten die je wel en niet kunt gebruiken en op welke manier en wanneer er vocht bij moet en wanneer proteïnenquote:Op zondag 13 november 2011 12:40 schreef PdeHoog het volgende:
Soms vraag ik me wel eens af waarom al dat hoogstaande gezeik over voedsel nou echt nodig isMet fotografie hebben mensen die neiging ook al
Ik las vanmorgen een topic over bakkers en het restauranttopic en soms draven mensen echt te ver door zeg
Ik vind het ook vaak doorschieten, maar volgens mij gebeurd dat in zekere mate vanzelf als je fanatiek bent in een hobby (ik zie dat bij mezelf ook overigens).quote:Op zondag 13 november 2011 12:40 schreef PdeHoog het volgende:
Soms vraag ik me wel eens af waarom al dat hoogstaande gezeik over voedsel nou echt nodig isMet fotografie hebben mensen die neiging ook al
Ik las vanmorgen een topic over bakkers en het restauranttopic en soms draven mensen echt te ver door zeg
Ja, maar dat is ook zo als je van die wijn of whisky discussies ''op hoog niveau'' hebt waarbij mensen de perfectie proberen na te strevenquote:Op zondag 13 november 2011 12:40 schreef PdeHoog het volgende:
Soms vraag ik me wel eens af waarom al dat hoogstaande gezeik over voedsel nou echt nodig isMet fotografie hebben mensen die neiging ook al
Ik las vanmorgen een topic over bakkers en het restauranttopic en soms draven mensen echt te ver door zeg
Integenstelling tot die zatlappen kunnen de mensen die met fotografie of eten bezig zijn wel fotograferen of koken, maar die leuteraars niet voetballen.quote:Op zondag 13 november 2011 12:47 schreef borisz het volgende:
[..]
.
Mensen ouwehoeren ook uren over voetbal. Die pass was niet perfect, maar wat als Pietje de bal nu naar Henkie had gespeeld etc.
Hear hearquote:Op zondag 13 november 2011 12:40 schreef PdeHoog het volgende:
Soms vraag ik me wel eens af waarom al dat hoogstaande gezeik over voedsel nou echt nodig isMet fotografie hebben mensen die neiging ook al
Ik las vanmorgen een topic over bakkers en het restauranttopic en soms draven mensen echt te ver door zeg
Oh my, noem het geen kiekje!quote:Op zondag 13 november 2011 12:47 schreef TAV74 het volgende:
[..]
Ik vind het ook vaak doorschieten, maar volgens mij gebeurd dat in zekere mate vanzelf als je fanatiek bent in een hobby (ik zie dat bij mezelf ook overigens).
Maak je jezelf daar niet ook schuldig aan? Volgens mij ben jij ook slecht in staat een kiekje gewoon als een leuk kiekje te zien?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |