abonnement Unibet Coolblue
pi_104323466
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Eerst aan de kook brengen met suiker, gelatine weken en dan als de kiwi even gekookt heeft pas toevoegen. Er zitten enzymen in Kiwi die het gel vormen van Gelatine voorkomen, die enzymen maak je kapot als je de kiwi's kookt.
Je kan de witte kern laten zitten, je kan de jam ook door een zeef halen, dan haal je alle harde stukken er uit.
Je kan ook even tot morgen wachten en geleisuiker kopen, daar zit pectine in die voor de binding zorgt.
Goed, dan kijk ik morgen of onze karige appie wel geleisuiker kent. Gecondenseerde melk en anijsblokjes zijn schijnbaar al te ouderwets, dus ik verwacht er niet te veel van.
Dat van die enzymen was me al bekend. Zowel het eten van verse kiwi als ananas (nog erger) zorgen voor een pijnlijke mond :P En ik me als kind maar afvragen waarom iedereen dat vreselijke fruit zo lekker vond. Maar bedankt voor het aanstippen!
  zondag 13 november 2011 @ 20:43:49 #152
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104329803
quote:
0s.gif Op zondag 13 november 2011 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ananas doet het trouwens ook.
Er zitten in Papaja (en papajabladeren) trouwens weer enzymen die het taaiste vlees mals krijgen. De structuur wordt er niet heel geweldig van, maar je kan met een gemalen papaja in de marinade de taaiste soepkip of vlees mals krijgen.
Laat het er te lang in liggen en het lost vrijwel op.
Dat gebeurt met Mango dacht ik ook.
  zondag 13 november 2011 @ 20:46:01 #153
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104329909
LHO doet altijd kiwi in de sate-marinade, de kip wordt dan heel zacht idd. :9
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 14 november 2011 @ 12:59:32 #154
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_104348994
quote:
0s.gif Op maandag 7 november 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaakt zoals die van de Chinees. ;-)
Op het risico af hier vreselijk mee de mist in te gaan: de chinese variant heet volgens mij Char Sieuw. Kan je hiervan een suggestie geven hoe ik dat met eenvoudige middelen en eenvoudige vaardigheden kan maken?
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
  maandag 14 november 2011 @ 13:13:24 #155
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104349326
Damn, een paar jaar terug vond ik bij een uitdrager een boek met recepten voor het Chinees indisch restaurantbedrijf. Alle recepten voor de Tong Ah's en Rode Muren van deze wereld. Waardeloos dacht ik, maar achteraf had het wel amusementswaarde gehad, het echte gerecht en het maļzena, suiker en wat azijn sausgerecht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 14 november 2011 @ 13:13:59 #156
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104349342
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 13:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Damn, een paar jaar terug vond ik bij een uitdrager een boek met recepten voor het Chinees indisch restaurantbedrijf. Alle recepten voor de Tong Ah's en Rode Muren van deze wereld. Waardeloos dacht ik, maar achteraf had het wel amusementswaarde gehad, het echte gerecht en het maļzena, suiker en wat azijn sausgerecht.
Wel leuk om te vergelijken ja. :D
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  maandag 14 november 2011 @ 14:27:39 #157
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104351846
Oud, oud, heel oud ludiek experiment met varkenshaas:


Iets minder oud, maar nog steeds oud, oud en mislukt experiment:


Vorige week:

Charsui Pork Belly na een dag marineren

Zelfde char sui, in stukjes gebakken met wat sojasaus, shaoxing, suiker en 5-spice (omdat ik het anders te saai vond, wat dus genoeg zegt over mijn charsui :+ )

Stamppot Andijvie met Char sui

Dus euh, nee, eigenlijk kan ik je niet helpen, Beelzebufo. ;) Ik heb het zelf niet onder de knie, maar er bestaan echt heeeeel veel recepten en varianten met meer en minder ingredienten, voor buikspek, hamlap, varkensnek tot schouder en haasje. Het ligt gewoon heel erg aan je eigen verwachtingen welk recept je moet kiezen. Maar als het goed is zijn ze allemaal makkelijk.

(als ik het perfecte recept ben tegengekomen zal ik me zeker weer melden :-) )

[ Bericht 0% gewijzigd door RobinOok op 14-11-2011 14:49:57 ]
pi_104354183
Piet, Als ik in duitsland biefstuk, rosbief of ossenhaas wil kopen, welke woorden moet ik daar dan voor gebruiken? Google helpt me niet echt verder met de duitse benamingen voor die stukken vlees... Jij hebt vast wel een idee...
  maandag 14 november 2011 @ 15:45:58 #159
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104354365
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 15:40 schreef Sjaam het volgende:
Piet, Als ik in duitsland biefstuk, rosbief of ossenhaas wil kopen, welke woorden moet ik daar dan voor gebruiken? Google helpt me niet echt verder met de duitse benamingen voor die stukken vlees... Jij hebt vast wel een idee...
Ossehaas is Rinderfilet
Biefstuk en Rosbief zijn bereidingswijzen, dat is in NL ook nooit 100% duidelijk welk deel van de koe het is bij de slager, voor Rosbief wordt volgens mij vaak de muis gebruikt. Maar...ook van de dunne of dikke lende, het staartstuk, de bovenbil, de platte bil, het bloemstuk of de muis volgens Wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Rosbief
Duitse termen op
http://de.wikipedia.org/wiki/Roastbeef
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_104382454
quote:
0s.gif Op maandag 14 november 2011 12:59 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Op het risico af hier vreselijk mee de mist in te gaan: de chinese variant heet volgens mij Char Sieuw. Kan je hiervan een suggestie geven hoe ik dat met eenvoudige middelen en eenvoudige vaardigheden kan maken?
Dit is een goede uitleg vind ik. Ik heb het zelf twee weken geleden gemaakt en dat smaakte net als in China. Het lastigst vond ik de red fermented bean curd (gefermenteerde tofu in rode saus) te vinden. Die vond ik op die grote supermarktboot bij de Euromast (mocht je Rotterdam een beetje kennen ;) ). Verder is het belangrijk om lang te marineren, echt wel 6 tot 10 uur.

  dinsdag 15 november 2011 @ 03:43:45 #161
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104383784
Toch is juist die red fermented tofu bij veel toko's wel goed verkrijgbaar.
Wat ik dat weer bijzonder vind, want het is echt hardstikke smerig en vies. Niet te vreten anders dan in beetjes in marinades en misschien sommige sauzen.


Red fermented tofu


hóng dņufu rǔ

(de andere gefermenteerde tofu-soorten zijn al iets minder moeilijk)

Daarentegen, die rijstwijn die hij gebruikt vind ik een stuk minder straightforward. Heb wel een aantal rijstwijnen in huis en was van plan ze binnenkort eens goed op een rijtje te zetten, maar welke hij nu precies bedoelt is me niet helemaal duidelijk....

Zal er morgen nog eens fris naar kijken, het zal ook vast voor de hand liggen als ik andere recepten bekijk, maar ben benieuwd wat jij dan gebruikt hebt.

[ Bericht 17% gewijzigd door RobinOok op 15-11-2011 04:18:59 ]
  woensdag 16 november 2011 @ 03:12:22 #162
198371 Equites
Im going fucking oldschool!
pi_104425194
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 november 2011 03:43 schreef RobinOok het volgende:
Toch is juist die red fermented tofu bij veel toko's wel goed verkrijgbaar.
Wat ik dat weer bijzonder vind, want het is echt hardstikke smerig en vies. Niet te vreten anders dan in beetjes in marinades en misschien sommige sauzen.

[ link | afbeelding ]
Red fermented tofu

[ link | afbeelding ]
hóng dņufu rǔ

(de andere gefermenteerde tofu-soorten zijn al iets minder moeilijk)

Daarentegen, die rijstwijn die hij gebruikt vind ik een stuk minder straightforward. Heb wel een aantal rijstwijnen in huis en was van plan ze binnenkort eens goed op een rijtje te zetten, maar welke hij nu precies bedoelt is me niet helemaal duidelijk....

Zal er morgen nog eens fris naar kijken, het zal ook vast voor de hand liggen als ik andere recepten bekijk, maar ben benieuwd wat jij dan gebruikt hebt.
Werk jij bij de chinees?
------- House was our believe, House was our sanctuary, And the beating of the drum, The bottom of the bass, The pump and the snare, Made you throw your hands in the air, House was a way of life-------
  woensdag 16 november 2011 @ 13:04:39 #163
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104432779
Nee, ik heb een website waarop ik dat soort dingen beschrijf en uitleg. Zodat koken met Chinese/Aziatische ingrediėnten wat minder eng wordt en inkopen doen bij de toko een makkie. ;-)

Maar werken bij de Chinees lijkt me ook gaaf!
(wel een goeie Chinees dan, niet die hier op de hoek)
  woensdag 16 november 2011 @ 13:07:14 #164
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104432861
Welke Chinees zou jij aan kunnen raden?
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_104432926
Anders dan See You See Me en Four Seasons, die hebben we al gehad (en bevielen goed :) ).
  woensdag 16 november 2011 @ 13:13:02 #166
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104433021
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 13:07 schreef Isegrim het volgende:
Welke Chinees zou jij aan kunnen raden?
Een Authentieke Chinees die niet aan vernederlandsde gerechten doet.
Paradijs of Tai Soen in Utrecht bijvoorbeeld, daar gaan Chinezen zelf ook uit eten.
Babi Pangang staat er in elk geval niet op de kaart.
  woensdag 16 november 2011 @ 13:14:09 #167
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104433061
* Pietverdriet houd zich aanbevolen voor Chinees Chinees, niet voor hollands chinees
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 november 2011 @ 13:15:17 #168
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104433093
Geldt net zo goed voor authentiek Hindustaans, Indiaas of Surinaams,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 november 2011 @ 13:36:00 #169
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_104433762
Authentiek Indiaas is niet te vinden in NL.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  woensdag 16 november 2011 @ 14:19:03 #170
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_104435188
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 13:36 schreef Isegrim het volgende:
Authentiek Indiaas is niet te vinden in NL.
In Duitsland ook niet, en dat voer in Indiase restaurants (ja, voer) is nog oneetbaarder dan het chinees indisch (hoewel het niet veel scheelt) bij de Tong Ah's en rode muren van deze wereld.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 16 november 2011 @ 14:41:37 #171
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104436036
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 13:36 schreef Isegrim het volgende:
Authentiek Indiaas is niet te vinden in NL.
Misschien daar in dat nieuwe tentje in Amstelveen? The Indian Kitchen. Aan het assortiment van de Indiase toko ernaast te zien moet dat authentiek kunnen zijn daar. Maar ik heb het dus niet uitgetest, was op weg naar etentje, dus ja, dan ga ik geen batta vada, samosa of tikka roll naar binnen werken. ;-)

Alleen, hun site is down, dat vind ik een beetje onheilspellend. :-(
  woensdag 16 november 2011 @ 14:44:08 #172
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104436131
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 13:07 schreef Isegrim het volgende:
Welke Chinees zou jij aan kunnen raden?
In Rotterdam (vooral voor dimsum) ga ik naar de Lange Muur (kruiskade) of Tai Wu (mauritskade).
Jenny (Asian Glories) is natuurlijk ook favoriet, maar dat is meer fine dining en op de een of andere manier vind ik het dan te duur, want dat kan ik zelf ook. Of zoiets. Maar velen zijn daar lyrisch over.
(slideshow van dingen die ik at bij Lange muur en Tai wu ) (hoewel, er zit ook nog eten uit 2 andere restaurants tussen, zie ik nu)

In Den Haag kun je naar Restaurant Long Ting (Wagenstraat), daar hebben ze ook een echte Sichuan chef! (moet je wel om de sichuankaart vragen)

Ik zal binnenkort eens een kort lijstje maken en op mijn site zetten. Echt recensies of posts schrijven is me teveel werk en ik schrijf eerst liever over al die ingrediėnten die ik nog moet "doen". Maar gewoon een kort lijstje met een kleine omschrijving kan natuurlijk best. Had ik het toevallig vandaag net over met iemand. :)

[ Bericht 7% gewijzigd door RobinOok op 16-11-2011 14:53:21 ]
pi_104436532
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Geldt net zo goed voor authentiek Hindustaans, Indiaas of Surinaams,
Kan Yuens in Enschede ook aanbevelen. http://www.iens.nl/restau(...)uens-oriental-bistro
  woensdag 16 november 2011 @ 16:44:25 #174
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_104440882
quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 13:36 schreef Isegrim het volgende:
Authentiek Indiaas is niet te vinden in NL.
Namaskar in Utrecht (Vredenburg) doet het anders erg goed..
Misschien niet 100% authentiek maar ze doen erg hun best.
Ik heb er een keer na m'n gerechtkeuze aangeraden gekregen om iets anders te kiezen omdat de ober (die zelf Indiaas is) zei dat hij erg pittig eten gewend was maar dat zelfs hķj dat gerecht te heet vond.

quote:
0s.gif Op woensdag 16 november 2011 14:41 schreef RobinOok het volgende:
Alleen, hun site is down, dat vind ik een beetje onheilspellend. :-(
Hier werkt de site gewoon, die spice site..
  woensdag 16 november 2011 @ 16:50:40 #175
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_104441190
Ja, maar die van de take-away ernaast, The Indian Kitchen niet.
http://www.theindiankitchen.nl/

Oh, fuck, gewoon verkeerde url.
Dit is de goeie: http://www.indiankitchen.nl/

Ik ga even editten. :-)

Oh nee, toch niet. Dat is weer een ander. HUH? :?
Hm, misschien dat die eerste de laatste offline heeft laten halen. :P
Rare is, ik heb een menu-foldertje van ze, die daar in Amstelveen dus en daar staat keihard het verkeerde adres op. Namelijk die van die Amsterdamse url.

[ Bericht 23% gewijzigd door RobinOok op 16-11-2011 16:55:46 ]
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')