Goed, dan kijk ik morgen of onze karige appie wel geleisuiker kent. Gecondenseerde melk en anijsblokjes zijn schijnbaar al te ouderwets, dus ik verwacht er niet te veel van.quote:Op zondag 13 november 2011 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Eerst aan de kook brengen met suiker, gelatine weken en dan als de kiwi even gekookt heeft pas toevoegen. Er zitten enzymen in Kiwi die het gel vormen van Gelatine voorkomen, die enzymen maak je kapot als je de kiwi's kookt.
Je kan de witte kern laten zitten, je kan de jam ook door een zeef halen, dan haal je alle harde stukken er uit.
Je kan ook even tot morgen wachten en geleisuiker kopen, daar zit pectine in die voor de binding zorgt.
Dat gebeurt met Mango dacht ik ook.quote:Op zondag 13 november 2011 17:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ananas doet het trouwens ook.
Er zitten in Papaja (en papajabladeren) trouwens weer enzymen die het taaiste vlees mals krijgen. De structuur wordt er niet heel geweldig van, maar je kan met een gemalen papaja in de marinade de taaiste soepkip of vlees mals krijgen.
Laat het er te lang in liggen en het lost vrijwel op.
Op het risico af hier vreselijk mee de mist in te gaan: de chinese variant heet volgens mij Char Sieuw. Kan je hiervan een suggestie geven hoe ik dat met eenvoudige middelen en eenvoudige vaardigheden kan maken?quote:Op maandag 7 november 2011 15:43 schreef RobinOok het volgende:
Nee joh, iedereen die iets toe te voegen heeft kan toch gewoon antwoorden? Daar hoeft niks voor veranderd te worden hoor. Ik vind het ook wel fijn zo, nu hoef ik tenminste niet te antwoorden als ik niks met de vraag heb. Zoals hoe maak ik babi pangang die smaakt zoals die van de Chinees. ;-)
Wel leuk om te vergelijken ja.quote:Op maandag 14 november 2011 13:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Damn, een paar jaar terug vond ik bij een uitdrager een boek met recepten voor het Chinees indisch restaurantbedrijf. Alle recepten voor de Tong Ah's en Rode Muren van deze wereld. Waardeloos dacht ik, maar achteraf had het wel amusementswaarde gehad, het echte gerecht en het maļzena, suiker en wat azijn sausgerecht.
Ossehaas is Rinderfiletquote:Op maandag 14 november 2011 15:40 schreef Sjaam het volgende:
Piet, Als ik in duitsland biefstuk, rosbief of ossenhaas wil kopen, welke woorden moet ik daar dan voor gebruiken? Google helpt me niet echt verder met de duitse benamingen voor die stukken vlees... Jij hebt vast wel een idee...
Dit is een goede uitleg vind ik. Ik heb het zelf twee weken geleden gemaakt en dat smaakte net als in China. Het lastigst vond ik de red fermented bean curd (gefermenteerde tofu in rode saus) te vinden. Die vond ik op die grote supermarktboot bij de Euromast (mocht je Rotterdam een beetje kennen ). Verder is het belangrijk om lang te marineren, echt wel 6 tot 10 uur.quote:Op maandag 14 november 2011 12:59 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Op het risico af hier vreselijk mee de mist in te gaan: de chinese variant heet volgens mij Char Sieuw. Kan je hiervan een suggestie geven hoe ik dat met eenvoudige middelen en eenvoudige vaardigheden kan maken?
Werk jij bij de chinees?quote:Op dinsdag 15 november 2011 03:43 schreef RobinOok het volgende:
Toch is juist die red fermented tofu bij veel toko's wel goed verkrijgbaar.
Wat ik dat weer bijzonder vind, want het is echt hardstikke smerig en vies. Niet te vreten anders dan in beetjes in marinades en misschien sommige sauzen.
[ link | afbeelding ]
Red fermented tofu
[ link | afbeelding ]
hóng dņufu rǔ
(de andere gefermenteerde tofu-soorten zijn al iets minder moeilijk)
Daarentegen, die rijstwijn die hij gebruikt vind ik een stuk minder straightforward. Heb wel een aantal rijstwijnen in huis en was van plan ze binnenkort eens goed op een rijtje te zetten, maar welke hij nu precies bedoelt is me niet helemaal duidelijk....
Zal er morgen nog eens fris naar kijken, het zal ook vast voor de hand liggen als ik andere recepten bekijk, maar ben benieuwd wat jij dan gebruikt hebt.
Een Authentieke Chinees die niet aan vernederlandsde gerechten doet.quote:Op woensdag 16 november 2011 13:07 schreef Isegrim het volgende:
Welke Chinees zou jij aan kunnen raden?
In Duitsland ook niet, en dat voer in Indiase restaurants (ja, voer) is nog oneetbaarder dan het chinees indisch (hoewel het niet veel scheelt) bij de Tong Ah's en rode muren van deze wereld.quote:Op woensdag 16 november 2011 13:36 schreef Isegrim het volgende:
Authentiek Indiaas is niet te vinden in NL.
Misschien daar in dat nieuwe tentje in Amstelveen? The Indian Kitchen. Aan het assortiment van de Indiase toko ernaast te zien moet dat authentiek kunnen zijn daar. Maar ik heb het dus niet uitgetest, was op weg naar etentje, dus ja, dan ga ik geen batta vada, samosa of tikka roll naar binnen werken. ;-)quote:Op woensdag 16 november 2011 13:36 schreef Isegrim het volgende:
Authentiek Indiaas is niet te vinden in NL.
In Rotterdam (vooral voor dimsum) ga ik naar de Lange Muur (kruiskade) of Tai Wu (mauritskade).quote:Op woensdag 16 november 2011 13:07 schreef Isegrim het volgende:
Welke Chinees zou jij aan kunnen raden?
Kan Yuens in Enschede ook aanbevelen. http://www.iens.nl/restau(...)uens-oriental-bistroquote:Op woensdag 16 november 2011 13:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Geldt net zo goed voor authentiek Hindustaans, Indiaas of Surinaams,
Namaskar in Utrecht (Vredenburg) doet het anders erg goed..quote:Op woensdag 16 november 2011 13:36 schreef Isegrim het volgende:
Authentiek Indiaas is niet te vinden in NL.
Hier werkt de site gewoon, die spice site..quote:Op woensdag 16 november 2011 14:41 schreef RobinOok het volgende:
Alleen, hun site is down, dat vind ik een beetje onheilspellend. :-(
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |