abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_103681586



Topchef komt terug en dit seizoen zoeken meesterkok Robert Kranenborg en culinair expert Julius Jaspers kooktalent uit alle twaalf de provincies.Uit elke provincie wordt elke week één bijzondere groep mensen uitgenodigd om te genieten van een private dinner gemaakt door hun provinciegenoten.

Elke werkdag van 19.00 tot 20.00 op RTL5!



De Hoofdrolspelers :


Robert Kranenborg
'De cynische Meesterchef'


Julius Jaspers
'De behulpzame Veelvraat'


Priscilla Kranenborg
'De Dominante Dochter'


Groentekraam
'Iedere dag weer prachtig én vers'


De Rijdende Blender
Begeerd door allen!


Memorabele momenten :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Oude Helden & Antihelden :
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vorige deeltjes: :Y)

Topicreeks: Topchef

Kranenborg wil vlokken!




De kandidaten:

http://www.rtl.nl/huistuinkeuken/topchef/kandidaten/

Uitzending terugkijken :

http://www.rtl.nl/xl/#/a/201243/





Paul-89
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
pi_103681626
Op naar #100 O+
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
pi_103681634
o je was me te snel af :'(
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:56:32 #4
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_103681651
*O*
pi_103681658
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:56 schreef Cateye2011 het volgende:
o je was me te snel af :'(
:*
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:56:53 #6
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_103681663
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:56 schreef Cateye2011 het volgende:
o je was me te snel af :'(
hij typte sneller met zien fiengurs
  Moderator / Miss SHO vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:56:59 #7
22592 crew  Ole
pi_103681672
*O*
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_103681682
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:56 schreef Inkomen het volgende:

[..]

hij typte sneller met zien fiengurs
_O-
pi_103681712
ben benieuwd welke provincie er maandag aan de bak moet.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:57:50 #10
319097 Dekatria
Sterker Door Strijd
pi_103681722
TT ^O^

Liegt echt op die puntjes!
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:57:57 #11
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_103681729
Het is klein, ja, want als het van normale grootte was geweest kostte het ¤300 per bord :')
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:58:06 #12
319097 Dekatria
Sterker Door Strijd
pi_103681738
Wat een geweldige dag!
pi_103681765
die schuim
pi_103681773
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:58 schreef Dekatria het volgende:
Wat een geweldige dag!
Wat fijn om hier te mogen zijn!

Fijn? Het is een ware hel in die keuken van die man :')
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:59:05 #15
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_103681800
Sterrenrestaurants :')
Veel te veel geld betalen voor een paar hapjes.

Doe mij maar het lopend buffet bij de Chinees.
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:59:11 #16
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_103681803
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 19:58 schreef Sideshowbobbie het volgende:

[..]

Wat fijn om hier te mogen zijn!

Fijn? Het is een ware hel in die keuken van die man :')
Als culinair toerist is het daar best aangenaam
pi_103681816
Fat Bastard mag door!
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:59:32 #18
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_103681819
chhhoddelijk
pi_103681826
gggggodduluk!
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 19:59:45 #20
319097 Dekatria
Sterker Door Strijd
pi_103681832
Vineus aandenken!
pi_103681850
Jij winnaar van die dag!
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
pi_103681860
ik wil mijn rijdende blender terug :'(
pi_103681882
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 20:00 schreef Cateye2011 het volgende:
ik wil mijn rijdende blender terug :'(
En ik Priscilla :'( :'( :'( :'(
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
pi_103681894
Oh shit, welke provincie? Heb ik net gemist!
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 20:00:58 #25
187810 Szura
Kijk eens aan!
pi_103681899
Die had je mee moeten nemen van huis _O-
Lekker zuipen, lekker dansen en daarna lekker neuken.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 20:01:02 #26
319097 Dekatria
Sterker Door Strijd
pi_103681905
Utreg jongeuh!

"Die had je mee moeten nemen van huis, is dat je niet verteld?" _O-
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 20:01:12 #27
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103681916
Volgende week Utreg!!

Ben benieuwd of ik nog bekende gezichten zie.
pi_103681922
utrecht
pi_103681934
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 20:01 schreef Dekatria het volgende:
Utreg jongeuh!

"Die had je mee moeten nemen van huis, is dat je niet verteld?" _O-
Utreg *O*
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 20:01:27 #30
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_103681935
Laatste provincie?
pi_103681937
Fijn weekend mensen, tot maandag! :W :W
pi_103681950
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 20:01 schreef Inkomen het volgende:
Laatste provincie?
Zeeland daarna nog
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
pi_103681952
quote:
14s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 20:01 schreef Inkomen het volgende:
Laatste provincie?
nee, zeeland ook nog.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 20:04:22 #34
195648 Inkomen
Typhoid leader.
pi_103682075
Nu ja, op naar Utrecht, maar eerst inderdaad weekend :W
pi_103688592
Eindelijk Utreg.............................
Ben benieuwd wanneer de kandidaten op de site verschijnen, zal wel maandag zijn.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 22:55:41 #36
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103690517
Net pas kunnen kijken. Moshik zonder Els. Dat zie je niet vaak.
En het blijft een vreselijke lul in de keuken, maar koken kan ie en het is de moeite waard om z'n hele avondvullende menu een keer te proeven.

Die derde ster komt misschien ooit nog wel eens, maar voorlopig gaat ie binnenkort weer helemaal opnieuw iets in Amsterdam beginnen. Samen met een adviesbureau als partner. Het nieuwe restaurant gaat '&Moshik' heten.

Dat die Remonde geïntimideerd was kan ik mij voorstellen, maar hou je dan ook aan de opdracht: sushi is met rijst! En...if you can't stand the heat.... :W

Terechte weekwinnaars wel. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103690958
Ik hoorde hem zeggen dat hij eigenaar is, zaak verkocht of 2e zaak in Amsterdam.
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 23:10:23 #38
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103691139
Ik had het begin gemist dus heb niet gezien hoe remonde uitgekafferd werd (wel in de voorstukjes), vraag me af of dat meteen gebeurde of dat het een oorzaak had.
Ik kan me namelijk goed voorstellen dat het niet fijn koken is als er een chef in je nek staat te hijgen en constant kritiek heeft op alles wat je doet.

Het tweede gedeelte zag ik wel en daar deed Moshik hartstikke aardig tegen Tim, was die ook doorgegaan als hij niet de tip had gekregen om de aardappels toch echt met de blote handen te pellen?
  vrijdag 28 oktober 2011 @ 23:10:36 #39
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_103691151
Echt onprettige TV met die Moshik, zeg. Bah.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 00:04:53 #40
342888 Baron-von-Blubba
Misunderstood genius
pi_103693680
Wat zal Rémonde balen, dan moet je die Moshik Roth ook nog een hand geven en gaan bedanken.
Ik denk dat zij wel een paar keer gevloekt heeft, bij het verlaten van het restaurant.

Kranenborg heeft hem vast direct op Facebook toegevoegd, toen hij thuiskwam die avond :+ .
Het is hetzelfde als een jaar geleden.
Maar nu zal een boosterprikje het redden?
Geniet van jullie vrijheid nadat je hele immuunsysteem kapot is geprikt.
Inkomen gegarandeerd voor de farmaceutische industrie… blijven boosteren jongens!
pi_103695572
quote:
0s.gif Op vrijdag 28 oktober 2011 23:10 schreef wonderer het volgende:
Echt onprettige TV met die Moshik, zeg. Bah.
Yup :{ Remonde wilde een andere creatieve bereiding maken van zijn gerecht en je zag gewoon dat ie dat sowieso al niet pikte toen ie door had dat er geen rijst gekookt ging worden.
Hij zat er echt teveel bovenop bij een 'amateur', ze heeft dan wel een kookstudio maar die jongens zijn kok en veel meer dat gebully van chefkoks gewend.

En waar ik me ook steeds meer aan begin te ergeren is het overdreven vaak "Bon Chef" zeggen.
Het zijn de "Zeg Maar" tjes van de kokswereld :P
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 01:23:25 #42
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103696344
Tja, zo werkt de professionele keuken..
Het is ook niet zo zeer "zeg het maar" maar "begrepen"
Geldt trouwens voor veel meer bedrijfsonderdelen, je geeft een opdracht en je wil zeker weten dat iedereen het begrepen heeft, bon chef geeft die bevestiging.
Ik vind het eigenlijk wel goed als ze het zeggen, zelfde als ze "achter" zeggen als ze met een gloeiend hete bakplaat of pan achter iemand langs lopen, geeft extra veiligheid.

Er bovenop zitten als chef hoeft ook geen probleem te zijn als je tips of complimenten krijgt maar als je vanaf het begin al afgekraakt wordt om je werkwijze dan wordt je daar hartstikke onzeker door, zeker als een chef zoveel status heeft (twee sterren, twee!)

Bij de topclass vond ik het gerecht ook tegenvallen.
Een gerecht met 35gram truffel (¤26,25) lijkt mij voornamelijk speciaal omdat het een duur ingrediënt is, niet omdat het ook echt een heerlijk gerecht is dat echt speciaal/apart is.
Mij lijkt het voornamelijk een overdaad aan truffel, truffelcarpaccio, truffeltartaar en truffelolie.

Ook apart, op de topchefsite staat het recept maar ze laten eigenlijk alleen weten hoe je de aardappelpuree maakt en ze noemen het een vegetarisch recept terwijl er kippenbouillon in zit:
http://www.rtl.nl/%28/hui(...)truffelcapuccino.xml
Ik heb RTL er over gemaild

[ Bericht 2% gewijzigd door SiGNe op 29-10-2011 01:35:14 ]
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 01:33:43 #43
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103696615
Vegetarisch is niet veganistisch.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103696640
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 01:23 schreef SiGNe het volgende:

Het is ook niet zo zeer "zeg het maar" maar "begrepen"


Nee dat bedoel ik niet :) Had het over stopwoordjes.

quote:
Bij de topclass vond ik het gerecht ook tegenvallen.
Een gerecht met 35gram truffel (¤26,25) lijkt mij voornamelijk speciaal omdat het een duur ingrediënt is, niet omdat het ook echt een heerlijk gerecht is dat echt speciaal/apart is.
Mij lijkt het voornamelijk een overdaad aan truffel, truffelcarpaccio, truffeltartaar en truffelolie.
Dat had ik ook :Y Het leek mij echt wat too much.
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 01:38:35 #45
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103696718
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 01:33 schreef golfer het volgende:
Vegetarisch is niet veganistisch.
Zolang er vlees in het eten zit (verwerkt) eten vegetariërs het niet, da's wat anders dan wel leren schoenen dragen en totaal geen dierlijke producten gebruiken.
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 01:35 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Nee dat bedoel ik niet :) Had het over stopwoordjes.
Bon chef, had ik dan verkeerd begrepen ;)
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 01:41:47 #46
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103696795
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 01:38 schreef SiGNe het volgende:

Zolang er vlees in het eten zit (verwerkt) eten vegetariërs het niet,

Dan garandeer ik je dat heel veel vegetariërs niet weten wat in hun eten zit, want er worden vrij veel vlees/kip-afgeleide producten, zoals bouillonen, gebruikt bij de bereiding van vegetarische recepten.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103696820
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 01:38 schreef SiGNe het volgende:

Bon chef, had ik dan verkeerd begrepen ;)
NIET DOEN :(
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 05:47:01 #48
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_103698786
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 01:23 schreef SiGNe het volgende:

Bij de topclass vond ik het gerecht ook tegenvallen.
Een gerecht met 35gram truffel (¤26,25) lijkt mij voornamelijk speciaal omdat het een duur ingrediënt is, niet omdat het ook echt een heerlijk gerecht is dat echt speciaal/apart is.
Mij lijkt het voornamelijk een overdaad aan truffel, truffelcarpaccio, truffeltartaar en truffelolie.

als het tijdens de voorrondes gemaakt zou zijn door een kandidaat, zouden de chefs lopen miepen dat er geen bereiding zit bij de truffels :') "Dun snijden kan iedereen, ik wil technieken zien!" :')
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_103698934
Bij deze chef dacht ik bij de masterclass niet, daar wil ik wel eens eten. Het gerecht leek mij niet lekker, bij de andere masterclasses dacht ik wel daar wil ik wel eens heen.
Ik vond de chef erg onsympathiek overkomen, maar wsl verdien je daar wel michelin sterren mee.
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 07:13:17 #50
262978 Moonwalk
Ik zeg ook maar wat ik vind
pi_103698940
Is dit programma nog een beetje leuk??
Ik keek het eerst echt elke dag maar sinds dat gedoe met die provincies .....ongemerkt afgehaakt...blijkbaar toch niet boeiend genoeg als eerst.

Moet ik als voormalig liefhebber toch maar gaan kijken of kijken jullie gewoon omdat je uhm toch al keek? :+
Je hoeft niet te schreeuwen als je je punt niet kan onderbouwen. Ik hoor je namelijk toch niet. O+
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 07:38:49 #51
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_103698986
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 07:13 schreef Moonwalk het volgende:
Moet ik als voormalig liefhebber toch maar gaan kijken of kijken jullie gewoon omdat je uhm toch al keek? :+
Ik kijk uit gewoonte, eigenlijk... :@
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_103699112
quote:
11s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 01:41 schreef golfer het volgende:

[..]

Dan garandeer ik je dat heel veel vegetariërs niet weten wat in hun eten zit, want er worden vrij veel vlees/kip-afgeleide producten, zoals bouillonen, gebruikt bij de bereiding van vegetarische recepten.
Nog nooit gehoord van groentebouillon? En vegetariërs die daar niet opletten, zijn geen serieuze vegetariërs maar pesco-of pollo-vegetariërs (mensen die dus alleen vis of kip eten qua dierlijke producten); een echte vegetariër eet geen vlees en van vlees afgeleide producten. Wel melk en eieren. Een veganist eet die ook niet.

En ontopic: wat een vreselijke chef is die Moshik, maar hij is zeker geen uitzondering. Het is zelfs meer regel dan uitzondering dat chefs zich op deze manier gedragen, koks moeten gewoon goed onder druk kunnen werken en tegen een stootje kunnen.
pi_103699182
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 07:38 schreef wonderer het volgende:

[..]

Ik kijk uit gewoonte, eigenlijk... :@
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
pi_103700548
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 08:18 schreef Selestha het volgende:

[..]

Nog nooit gehoord van groentebouillon? En vegetariërs die daar niet opletten, zijn geen serieuze vegetariërs maar pesco-of pollo-vegetariërs (mensen die dus alleen vis of kip eten qua dierlijke producten); een echte vegetariër eet geen vlees en van vlees afgeleide producten. Wel melk en eieren. Een veganist eet die ook niet.

En ontopic: wat een vreselijke chef is die Moshik, maar hij is zeker geen uitzondering. Het is zelfs meer regel dan uitzondering dat chefs zich op deze manier gedragen, koks moeten gewoon goed onder druk kunnen werken en tegen een stootje kunnen.
Het zijn inderdaad vaak eikels, maar deze heeft die Rowande gewoon uit de competitie gewerkt omdat ze toevallig als eerste moest en daarom de volle laag kreeg nog voordat ze begon. (En ze had duidelijk geen dikke huid om het daarna nog goed op te pakken)
pi_103738057
Hopelijk ben ik niet een van de weinigen als ik zeg dat die chef Julius nou niet bepaald als een fijnproever overkomt, maar meer als een papzak die daar stiekem alleen maar staat om te kunnen eten. Ik kijk de show puur uit 'omdat-het-kan' principe en hou zelf van eten zien (de doordeweekse programmering is dan ook super met die overvloed aan kookprogramma's). Toch valt het nogal op dat de hapjes die hij neemt alles behalve klein zijn. Opeens is driekwart van een bord leeg en zie je hem hetzelfde met nog 10 borden doen. En wat kan die gast kauwen :D

edit - De OP is het behoorlijk met me eens zo te zien ;)

[ Bericht 11% gewijzigd door 3Dino op 30-10-2011 12:32:31 ]
pi_103743181
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 12:26 schreef 3Dino het volgende:
Hopelijk ben ik niet een van de weinigen als ik zeg dat die chef Julius nou niet bepaald als een fijnproever overkomt, maar meer als een papzak die daar stiekem alleen maar staat om te kunnen eten. Ik kijk de show puur uit 'omdat-het-kan' principe en hou zelf van eten zien (de doordeweekse programmering is dan ook super met die overvloed aan kookprogramma's). Toch valt het nogal op dat de hapjes die hij neemt alles behalve klein zijn. Opeens is driekwart van een bord leeg en zie je hem hetzelfde met nog 10 borden doen. En wat kan die gast kauwen :D

edit - De OP is het behoorlijk met me eens zo te zien ;)
Niet haten op Julius :( :(
pi_103744990
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 12:26 schreef 3Dino het volgende:
Hopelijk ben ik niet een van de weinigen als ik zeg dat die chef Julius nou niet bepaald als een fijnproever overkomt, maar meer als een papzak die daar stiekem alleen maar staat om te kunnen eten. Ik kijk de show puur uit 'omdat-het-kan' principe en hou zelf van eten zien (de doordeweekse programmering is dan ook super met die overvloed aan kookprogramma's). Toch valt het nogal op dat de hapjes die hij neemt alles behalve klein zijn. Opeens is driekwart van een bord leeg en zie je hem hetzelfde met nog 10 borden doen. En wat kan die gast kauwen :D

edit - De OP is het behoorlijk met me eens zo te zien ;)
Klopt, dat maakt het des te leuker van te voren inschatten of Julius het bord half leeg of helemaal leeg eet :P. Maar volgens mij is zijn voornaamste taak ook het pleasen van de gasten en andere chefs want zijn culinaire mening wordt toch altijd ondergesneeuwd door die van Kranenborg.
pi_103750012
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 12:26 schreef 3Dino het volgende:
Hopelijk ben ik niet een van de weinigen als ik zeg dat die chef Julius nou niet bepaald als een fijnproever overkomt, maar meer als een papzak die daar stiekem alleen maar staat om te kunnen eten. Ik kijk de show puur uit 'omdat-het-kan' principe en hou zelf van eten zien (de doordeweekse programmering is dan ook super met die overvloed aan kookprogramma's). Toch valt het nogal op dat de hapjes die hij neemt alles behalve klein zijn. Opeens is driekwart van een bord leeg en zie je hem hetzelfde met nog 10 borden doen. En wat kan die gast kauwen :D

edit - De OP is het behoorlijk met me eens zo te zien ;)
Wat een gezeur puur om zijn uiterlijk. Natuurlijk eet hij teveel, maar dat betekend helemaal niet dat hij geen smaak heeft of niet kan koken. Heb je zijn boeken wel eens gelezen?
pi_103750138
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 00:57 schreef Bluezz het volgende:

[..]

En waar ik me ook steeds meer aan begin te ergeren is het overdreven vaak "Bon Chef" zeggen.
Het zijn de "Zeg Maar" tjes van de kokswereld :P
Of ze laten het woord chef weg en dan wordt het een soort 'boh'.
Als een gehandicapte geit.

Wat is er mis met 'ok'?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 30 oktober 2011 @ 17:44:38 #60
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103750140
Eigenlijk zijn koks met overgewicht geen goede reclame voor het bedrijf, ik snap dat ze veel moeten proeven maar als je er zó dik door wordt kan het niet echt gezond zijn wat er klaar wordt gemaakt.
pi_103750177
Misschien heeft Han 'Julius' Pekel wel een trage stofwisseling.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_103752808
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 17:40 schreef Selestha het volgende:

[..]

Wat een gezeur puur om zijn uiterlijk. Natuurlijk eet hij teveel, maar dat betekend helemaal niet dat hij geen smaak heeft of niet kan koken. Heb je zijn boeken wel eens gelezen?
Nee heb zijn boeken niet gelezen en ken hem verder niet, maar dit doet er helemaal niet toe op de manier hoe die man overkomt. Kranenborg is ook net zo dik, maar 'proeft' niet zoals Jaspers een halve bord leeg. Julius kan waarschijnlijk super koken en beheerst vast een arsenaal aan kookskills, maar jammer maar helaas komt ie gulzig over.
pi_103758316
ben echt benieuwd naar de kandidaten uit utrecht
  zondag 30 oktober 2011 @ 23:03:33 #64
78964 Luuksor
[ Curacao ]
pi_103768203
quote:
9s.gif Op zondag 30 oktober 2011 17:44 schreef Specularium het volgende:

[..]

Of ze laten het woord chef weg en dan wordt het een soort 'boh'.
Als een gehandicapte geit.

Wat is er mis met 'ok'?
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Keuken etiquette.. In elke professionele keuken (in ieder geval waar de chef klassiek getraind is), zal je dit tegenkomen. Daarentegen ben ik met je eens dat het in dit geval vaak erg nep overkomt.
  zondag 30 oktober 2011 @ 23:30:36 #65
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103769718
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 20:45 schreef utrecht1970 het volgende:
ben echt benieuwd naar de kandidaten uit utrecht
Ik ook en ook naar de gerechten, ik kom niet verder dan de roombotersprits.
Ik weet wel dat er in Vleuten veel Paprika's en komkommer worden gekweekt maar verder..
  zondag 30 oktober 2011 @ 23:57:35 #66
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103770724
Fokkingworst.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 31 oktober 2011 @ 00:04:00 #67
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103770950
9 Michelinsterrenrestaurants in de provincie Utrecht. Dus ze hoeven dit keer niet uit te wijken, denk ik.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 31 oktober 2011 @ 06:16:17 #68
319097 Dekatria
Sterker Door Strijd
pi_103774399
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 00:04 schreef golfer het volgende:
9 Michelinsterrenrestaurants in de provincie Utrecht. Dus ze hoeven dit keer niet uit te wijken, denk ik.
Hoeveel sterren Julius?
pi_103775230
Blogje van Julius

quote:
De laatste dag… - 30/10/2011 - Koken

vandaag, en we zitten lekker bij de Librije. Na Gerona en Carcassone moesten we met de 12 provincies natuurlijk in Nederland blijven, en waar anders sluiten we de wedstrijd af dan in Zwolle.



Soort van thuiskomen want we zijn hier al voor de 3de keer met Topchef en zoals altijd worden we fantastisch in de watten gelegd. Als ik dit schrijf hebben we net de eerste opdracht in Librije’s Atelier achter de rug. Na een Topclass van Jonnie moeten de 4 overgebleven kandidaten hem nakoken. Wat eenvoudig lijkt, blijkt berezwaar, zowel de garing als de verschillende garnituren. 4 mooie gerechten, maar één net niet goed genoeg. We nemen afscheid van… dat zie je donderdag 24 november!

De 2de opdracht is in de Librije, en dat is meteen de finale opdracht. De kandidaten krijgen een gigantisch tableau culinair en moeten daar in een paar uur een 3-gangen diner van bereiden. De laatste intro’s zijn gedraaid, we gaan beginnen…
:D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_103775260
Nog een blogje

quote:
Monique - 26/10/2011 - Mensen

Monique is de winnares van Topchef de Jonge Professionals, mijn 2de seizoen van Topchef, in het afgelopen voorjaar. Monique schitterde niet in de voorrondes, deed het gewoon keurig, en kwam los in de halve finale. Tijdens de finale had ze grote problemen met haar lamsvlees en ik zie haar nog worstelen met een half lam in de keuken in Carcassonne. Haar diner maakte toen op ons de meeste indruk, ondanks het geweldige niveau van haar mede-kandidaten, en zij ging er vandoor met de hoofdprijs, een baan als chef de partie bij restaurant Bridges in Amsterdam (bonjour-goedenmorgen in hotel The Grand).

Ondertussen loopt haar contract daar over een maand of wat af, maar daar maak ik me helemaal geen zorgen over. Ik was er gisteren en de desserts uit haar keuken, ze staat patisserie, waren het hoogtepunt van de lunch. Ze is ondertussen haar opleiding aan het afmaken, overweegt te verhuizen van Eindhoven naar Amsterdam, heeft een leerling onder zich werken, kortom, ze gaat er helemaal voor, en dat was ook te proeven. Na Belotta, kabeljauw, zwezerik en heilbot was er goddank nog wat ruimte over voor een ½ crumble van abrikoos, en een ½ Perzische ananas (ik moest van de maître aan de abrikoos en van Monique aan de ananas, vandaar). Licht, verfijnd, balans, helemaal te lekker. Het zijn natuurlijk de ideëen van chef Aurélien Poirot, maar toch. Goed gedaan Monique!
^O^ ^O^
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_103775591
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 08:37 schreef roos85 het volgende:
Blogje van Julius

[..]

:D
Wat fijn om hier te mogen zijn! Alles goed, jongen? :')

Ik moet toch vaker op zijn blog kijken, toch wel leuk om die berichtjes over Topchef te lezen.
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
pi_103781651
aflevering van vrijdag terugkijken *O*
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_103781849
zo wat een troll :o
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 31 oktober 2011 @ 12:56:34 #74
198365 Morendo
The Real Deal
pi_103782207
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 00:04 schreef Baron-von-Blubba het volgende:
Wat zal Rémonde balen, dan moet je die Moshik Roth ook nog een hand geven en gaan bedanken.
Ik denk dat zij wel een paar keer gevloekt heeft, bij het verlaten van het restaurant.
[ afbeelding ]
Kranenborg heeft hem vast direct op Facebook toegevoegd, toen hij thuiskwam die avond :+ .
Tsja, Israeliers zijn nogal bot en lomp. Erger nog dan Nederlanders en Russen. Maar dat moet je je niet persoonlijk aantrekken.
Die Lebenslust bringt dich um.
pi_103782252
Julius er weer ergens aan verslaafd _O-
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 31 oktober 2011 @ 14:43:33 #76
119202 arise
mag ik even?
pi_103786126
Ik heb ook de herhaling gekeken ....
Wat een nare vervelende kok!!!!

Vanavond dus Utrecht ...is dan toch de laatste provincie????
Ik bemoei me nergens mee, maar wil wel alles graag weten.
pi_103786411
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 14:43 schreef arise het volgende:
Ik heb ook de herhaling gekeken ....
Wat een nare vervelende kok!!!!

Vanavond dus Utrecht ...is dan toch de laatste provincie????
Zeeland nog en dan de halve finales.
pi_103786919
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 00:04 schreef golfer het volgende:
9 Michelinsterrenrestaurants in de provincie Utrecht. Dus ze hoeven dit keer niet uit te wijken, denk ik.
Ze gaan naar de Zwethheul in Schipluiden ;)
  Trouwste user 2022 maandag 31 oktober 2011 @ 15:14:07 #79
7889 tong80
Spleenheup
pi_103787163
Wat een derderangs Gordon Ramsey. Vreselijke vent :{

:P
Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
  Moderator / Redactie Sport / Weblog maandag 31 oktober 2011 @ 15:35:11 #80
17650 crew  rubbereend
JUICHEN
pi_103787933
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 08:38 schreef roos85 het volgende:
Nog een blogje

[..]

^O^ ^O^
tof, patisserie was ook al haar sterke punt
DeLuna vindt me dik ;(
Op zondag 22 juni 2014 12:30 schreef 3rdRock het volgende:
pas als jullie gaan trouwen. nu ben je gewoon die Oom Rubber die met onze mama leuke dingen doet :)
  maandag 31 oktober 2011 @ 15:57:21 #82
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_103788853
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 15:06 schreef Drassss het volgende:

[..]

Ze gaan naar de Zwethheul in Schipluiden ;)
Meh.. is ook echt provincie Utrecht 8)7
Jammer dat ze niet naar een van de lokale toprestaurants zijn gegaan.
Ik hat zelf gehoopt op Karel V, daar heb ik nog in de catacomben staan feesten toen het nog een kraakpand was.
Ik neem aan dat ze het interieur iets aangepast hebben.
pi_103790851
Wat fantastisch om hier weer te zijn.

pi_103790876
quote:
10s.gif Op maandag 31 oktober 2011 16:43 schreef Paul-89 het volgende:
Wat fantastisch om hier weer te zijn.

[ afbeelding ]
Dikke matties hoor :7

edit: oh vet, het is gewoon een compilatie :D _O-
Op woensdag 21 maart 2012 19:42 schreef Drassss het volgende:
Ben ik de enige die steeds Sideboobie leest ipv van Sideshowbobbie
  maandag 31 oktober 2011 @ 16:44:21 #85
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103790883
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 15:06 schreef Drassss het volgende:

[..]

Ze gaan naar de Zwethheul in Schipluiden ;)
Heb je 9 michelinsterrenrestaurants in de eigen provincie gaan ze naar Zuid-Holland. 8)7
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator maandag 31 oktober 2011 @ 16:48:35 #86
27682 crew  Bosbeetle
terminaal verdwaald
pi_103791097
Die sterrenrestaurants moeten het ook maar net willen hè topchef op visite
En mochten we vallen dan is het omhoog. - Krang (uit: Pantani)
My favourite music is the music I haven't yet heard - John Cage
Water: ijskoud de hardste - Gehenna
pi_103791937
quote:
10s.gif Op maandag 31 oktober 2011 16:43 schreef Paul-89 het volgende:
Wat fantastisch om hier weer te zijn.

[ afbeelding ]
_O_

dit voelt als thuiskomen :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_103792110
quote:
10s.gif Op maandag 31 oktober 2011 16:43 schreef Paul-89 het volgende:
Wat fantastisch om hier weer te zijn.

[ afbeelding ]
JJ zit er gewoon 2x in :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_103795011
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 17:09 schreef roos85 het volgende:

[..]

JJ zit er gewoon 2x in :D
Klopt, en Ron Blaauw geeft Julius een aai over de rug en bij Kraan geeft hij klapjes. :P
pi_103795453
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 18:17 schreef Paul-89 het volgende:

[..]

Klopt, en Ron Blaauw geeft Julius een aai over de rug en bij Kraan geeft hij klapjes. :P
Hij durfde Julius zeker geen klopjes te geven, iets met vleeskeuring enzo
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 31 oktober 2011 @ 18:49:40 #91
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_103796272
Vanavond worden weer de GaultMillau 2012 uitgereikt. Daar zijn ongeveer alle echte topchefs van Nederland bij aanwezig en de verwachting is dat daar weer heel wat Kranenborgjes worden gedaan. Deze is alvast van Trees van de Librije in Zwolle:
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_103796368
quote:
10s.gif Op maandag 31 oktober 2011 16:43 schreef Paul-89 het volgende:
Wat fantastisch om hier weer te zijn.

[ afbeelding ]
Paul je bent een eindbaas! ^O^ _O-
pi_103796373
quote:
10s.gif Op maandag 31 oktober 2011 16:43 schreef Paul-89 het volgende:
Wat fantastisch om hier weer te zijn.

[ afbeelding ]
^O^
pi_103796377
Ik zit er weer klaar voor!!
pi_103796417
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 18:51 schreef Cateye2011 het volgende:
Ik zit er weer klaar voor!!
Prepped & Ready
pi_103796435
Ik heb er weer zin in :)
pi_103796455
Het wordt ook weer tijd voor een gave Gif van een meesterlijke kop van Juul ^O^
pi_103796581
Ik ben er ook weer eens :)
pi_103796598
quote:
0s.gif Op maandag 31 oktober 2011 18:55 schreef Drassss het volgende:
Ik ben er ook weer eens :)
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_103796626
Hey Drasss en Roos, wat leuk dat jullie er ook weer bij zijn! ^O^
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')