Kijk even in de openingspost...quote:Op donderdag 5 januari 2012 01:45 schreef Operc het volgende:
Zijn hier mensen die in Engeland of Scandinavië promoveren? Ik ben me een beetje aan het oriënteren en vroeg me af of hier mensen zijn die me wat meer kunnen vertellen over promoveren in die landen.
Bij mij ging het nog om de master, dus dan ben ik nog steeds gewoon student. En zoals xienix al zei: in het VK ben je ook als PhD-er nog steeds gewoon student.quote:Op dinsdag 3 januari 2012 18:40 schreef RobertoCarlos het volgende:
[..]
En waarom kun je jouw situatie niet gewoon vergelijken met 'gewoon' solliciteren naar een baan? Daar weet ook elke werkgever dat iemand die bij hen solliciteert ook bij andere werkgevers solliciteert. Sterker nog, een normale werkgever vindt het alleen maar verstandig als je op meerdere vacatures solliciteert. En het zegt iets over een werkgever die dat als wispelturig en besluiteloos ziet, je kunt je bij wijze van spreken afvragen of je bij zo'n bekrompen werkgever wel wilt werken.
En voor de rest lijkt het me het gewone spel tussen sollicitant en werkgever. Dit topic zit niet voor niks in WGR
O ja, en xienix84![]()
![]()
Ik had daar wel even rondgekeken, maar qua UK waren de meesten Post Doc etc.quote:Op donderdag 5 januari 2012 09:22 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Kijk even in de openingspost...
Dat snap ik.quote:Op donderdag 5 januari 2012 12:44 schreef Jagärtrut het volgende:
Waar je in Engeland student bent, kun je in Zweden van 2 walletjes eten. Ik ben werknemer met een vol salaris, maar ben ook student en woon bijvoorbeeld in een studentenwoning. Voor concrete vragen sta ik open, maar ik kan zo weinig met algemene vragen 'hoe is promoverne in zweden?'
WTFquote:Op donderdag 5 januari 2012 12:49 schreef Fogel het volgende:
In Noorwegen ben je werknemer met vol salaris (net onder de 50k¤ per jaar), maar zonder studentenvoordelen.
Verder, zie reactie van Jagärtrut.
Wow! Maar ook duurder leven daar of niet?quote:Op donderdag 5 januari 2012 12:49 schreef Fogel het volgende:
In Noorwegen ben je werknemer met vol salaris (net onder de 50k¤ per jaar), maar zonder studentenvoordelen.
Verder, zie reactie van Jagärtrut.
Het is hier dan ook een tikkeltje duurder om te leven, dus op zich staat het vast wel in verhouding tot Nederland.quote:
Met een gezin kan je er niet/nauwelijks van rondkomen. Als je alleen bent en(/of) bescheiden woont is het geen probleem.quote:Op donderdag 5 januari 2012 13:25 schreef Bierie het volgende:
[..]
Wow! Maar ook duurder leven daar of niet?
maar natuurlijk.quote:Op donderdag 5 januari 2012 12:49 schreef Operc het volgende:
[..]
Dat snap ik.
Mijn vraag was ook meer bedoeld in de trant van: zijn er mensen die ik erover kan PMen, en niet 'vertel eens wat' want dat schiet inderdaad niet op.
Ik stuur ook jou vanavond even een PM (als je het niet erg vindt.)
Het loon is niet alles: http://www.traveldailynew(...)in-the-world-in-2012quote:Op dinsdag 10 januari 2012 13:21 schreef motorbloempje het volgende:
In Noorwegen wonen is natuurlijk ook een optie!
En daar zitten de universiteiten natuurlijkquote:In the 2012, the most expensive cities (excluding rent) are:
Trondheim, Norway (188.91)
Stavanger, Norway (171.32)
Zurich, Switzerland (152.84)
Oslo, Norway (152.03)
Geneva, Switzerland (146.24)
Bern, Switzerland (142.44)
Lucerne, Switzerland (139.94)
Perth, Australia (139.63)
Bergen, Norway (138.79)
Tokyo, Japan (135.23)
Sydney, Australia (132.39)
Adelaide, Australia (129.60)
Monaco, Monaco (128.15)
Copenhagen, Denmark (123.82)
Edinburgh, United Kingdom (122.52)
Melbourne, Australia (121.53)
Dublin, Ireland (119.56)
London, United Kingdom (118.52)
Arhus, Denmark (115.96)
Canberra, Australia (115.89).
Daar kan je gratis naar kijkenquote:
In Bergen en de rest van Noorwegen is het leven zo duur, dat ik mij afvraag of het niet gunstiger is om in Nederland als promenvendus te wonen en werken. Voor mijn gevoel is Bergen duurder dan Oslo, maar gezien het bovenstaande lijstje klopt dit niet. Daarnaast heb je bjina elke dag regen.quote:Op donderdag 5 januari 2012 13:26 schreef Fogel het volgende:
[..]
Het is hier dan ook een tikkeltje duurder om te leven, dus op zich staat het vast wel in verhouding tot Nederland.
En daarbij kun je in bergen bergen bergen bergen.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 13:46 schreef Felagund het volgende:
[..]
In Bergen en de rest van Noorwegen is het leven zo duur, dat ik mij afvraag of het niet gunstiger is om in Nederland als promenvendus te wonen en werken. Voor mijn gevoel is Bergen duurder dan Oslo, maar gezien het bovenstaande lijstje klopt dit niet. Daarnaast heb je bjina elke dag regen.
Voor de rest wel een hele mooie stad, Bergen.
Ja, en het voelt ook echt héél goed. Het opent deuren maar ik leg me nergens direct mee vast zodat ik nog gaandeweg kan bedenken hoe het bevalt.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 13:28 schreef Fogel het volgende:
En voor de rest van je post: well done! Eindelijk wat beslissingen
Ik denk wel dat dat lijstje een beetje vertekend is doordat de bovenste steden redelijk klein zijn en relatief weinig criminaliteit hebben. London zal voor de gemiddelde persoon waarschijnlijk duurder zijn omdat niemand tussen de criminele negers gaat wonen, welke huizenprijzen wel het gemiddelde meewegen. In Tokyo kun je ongetwijfeld betaalbare appartementen vinden, maar die stad is zo gigantisch dat je dan nog steeds ruim twee uur moet reizen voordat je er bent.quote:Op dinsdag 10 januari 2012 13:27 schreef Fogel het volgende:
[..]
Het loon is niet alles: http://www.traveldailynew(...)in-the-world-in-2012
[..]
En daar zitten de universiteiten natuurlijk
quote:Op vrijdag 13 januari 2012 11:49 schreef Bosbeetle het volgende:
hihi ik kreeg net het proefschrift van een collega in handen gedrukt, en ik sta in haar acknoledgements omschreven met zinnen als:
- a bizzare person
- I hope you start beleiving in yourself
- You have good qualities too
Vooral die laatste is toch wel erg mooi
Ik doe een mini-postdoc tot 1 aug... verder moet ik eigenlijk gewoon solliciteren, maar ik ben er nog niet uit dit postdoccen bevalt me ook wel.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 11:54 schreef Felagund het volgende:
[..]
Ben je eigenlijk nog steeds/alweer werkzaam in de wetenschap of heb je geen postdoc positie kunnen/willen bemachtigen?
Enig idee waarom jij opeens gewild bent?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 14:57 schreef lemonlime het volgende:
Nou, na 4 maand werkeloos te zijn geweest kreeg ik gister opeens twee aio posities tegelijk aangeboden
(...)
En stiekem voelt het heel goed om 'gewild' te zijn, ik krijg opeens allemaal vleiende mailtjes
Idd gewoon p-waarde en significatie niveau erbij? "Groot verschil" en "veel proeven" is niet een exacte statistiche onderbouwingquote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:14 schreef Bosbeetle het volgende:
Ik kreeg net een artikel terug, met 1 zinnetje van de reviewer, hij wil meer statistische onderbouwing van 2 figuren, en ik snap echt niet wat hij wil. Het is een positieve ten opzichte van een negatieve met meters verschil inclusief error bars en vermelding van wat die error bars inhouden met de hoeveelheid individuele proeven gemeld. Ik zou niet weten wat hij nog meer wil, dus ik ga vanavond maar even een student t-test erbij zetten maar dan nog is er niet iets echts toegevoegd...
Ja dat ga ik nu dus ook maar doen veranderd alleen niets aan de proef...quote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:18 schreef sheonlydreams86 het volgende:
[..]
Idd gewoon p-waarde en significatie niveau erbij? "Groot verschil" en "veel proeven" is niet een exacte statistiche onderbouwing
Ik denk dat het sterk afhankelijk is van het soort onderzoek dat je doet, wat genoeg is en wat niet. Ik ben in iedere geval gewend om altijd een t-test te doen. Commentaar "meer statistische onderbouwing" wanneer deze test afwezig is vind ik dus heel logisch, ook als de experimenten verder goed zijn uitgevoerd. Maar goed, ik weet niet wat voor paper Bosbeetle aan het schrijven is en in hoeverre het relevant is. Maar misschien heeft de reviewer een iets andere achtergrond en vindt hij of zij het ook niet meer dan logisch dat er wel een statistische test bij zitquote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:22 schreef Felagund het volgende:
Errorbars zou in principe genoeg moeten zijn, als het goed is uitgevoerd. Zo'n t-test voegt vaak niet veel toe.
Nee het is binnen 1 figuur... Het is een grafiekje, 2 lijnen bestaande uit 3 punten lopen van 0 naar 15 % en een andere (controle) loopt van 0 naar 60%, en de error bars zijn maximaal 1%. m.a.w. duidelijk verschillend. En n=6quote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:26 schreef speknek het volgende:
Als het een vergelijking is tussen die twee figuren heb je toch wel wat aan een variantie toets, of ben ik nou gek?
Nee n=6 als in alle 9 punten zijn 6 keer afzonderlijk van elkaar gemeten, het experiment is 6 keer uitgevoerd.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:38 schreef speknek het volgende:
Totaal n=6? Dus maximaal twee per conditie? Dan heeft een statistische test weinig zin inderdaad (maar error bars ook niet).
Voor de rest heeft de reviewer lijkt me gelijk, als je drie condities met elkaar vergelijkt moet je een test doen.
Het komt mij vaak als gegoochel met statistiek over. Het is vaak onduidelijk welke aannames worden gemaakt en of deze zijn te rechtvaardigen. Terwijl het principe dat als de errorbars klein zijn, dat dan de fout ook klein is, een stuk duidelijker is. Je kan ook bewijzen dat de temperatuurstijging significant afhangt van de daling van de piraten op aarde. Maar iedereen weet dat dit onzin is.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:29 schreef sheonlydreams86 het volgende:
[..]
Ik denk dat het sterk afhankelijk is van het soort onderzoek dat je doet, wat genoeg is en wat niet. Ik ben in iedere geval gewend om altijd een t-test te doen. Commentaar "meer statistische onderbouwing" wanneer deze test afwezig is vind ik dus heel logisch, ook als de experimenten verder goed zijn uitgevoerd. Maar goed, ik weet niet wat voor paper Bosbeetle aan het schrijven is en in hoeverre het relevant is. Maar misschien heeft de reviewer een iets andere achtergrond en vindt hij of zij het ook niet meer dan logisch dat er wel een statistische test bij zit
Je kan eventueel een bootstrap doen, maar daarvoor is 6 verschillende experimenten eigenlijk ook te weinig.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:39 schreef Bosbeetle het volgende:
[..]
Nee n=6 als in alle 9 punten zijn 6 keer afzonderlijk van elkaar gemeten, het experiment is 6 keer uitgevoerd.
quote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:39 schreef speknek het volgende:
Ik zou gewoon de test doen en dan zeggen dat er niets uitkomt, zoals ook wel te verwachten is met n=6, maar dat de grafiek een duidelijke trend lijkt aan te tonen, uiteraard moet je voorzichtig zijn in de conclusies, etc. etc. Geen probleem toch?
Wat je met een t-test bewijst is dat de temperatuurstijging significant anders is bij verschillende aantallen piraten. Je hebt daarmee nog geen "causality" bewezen.quote:Op dinsdag 31 januari 2012 15:40 schreef Felagund het volgende:
[..]
Het komt mij vaak als gegoochel met statistiek over. Het is vaak onduidelijk welke aannames worden gemaakt en of deze zijn te rechtvaardigen. Terwijl het principe dat als de errorbars klein zijn, dat dan de fout ook klein is, een stuk duidelijker is. Je kan ook bewijzen dat de temperatuurstijging significant afhangt van de daling van de piraten op aarde. Maar iedereen weet dat dit onzin is.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |