Shit, die bedoelde ik ook. Kon enkel niet meer op zijn username komen.quote:Op woensdag 26 oktober 2011 20:55 schreef robin007bond het volgende:
7. Pim Fortuyntrofee - Wie mis je het meest?
StefanP heeft een controversiële discussiestijl en is de enige echte republikein op FOK!.
Hij is gebanned.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 00:23 schreef Hexagon het volgende:
StefanP is niet weg. Die komt gewoon zo nu en dan hier even op Obama en links schelden. Als hij weer met zijn verkeerde been uit bed is gestapt.
Verbalquote:1. Hans Wiegeltrofee - Beste discussievoerder.
Zienswijze.quote:2. Boer Koekoektrofee - Slechtste discussievoerder.
Weltschmerzquote:3. Gerrit Zalmtrofee - User met meeste "dossierkennis".
Ryan3quote:4. Hans van Mierlotrofee - Beste topicopener.
Monidiquequote:5. Multatulitrofee - Beste schrijfstijl.
Scaurus Inderdaad. Wat een figuur.quote:Pim Fortuyntrofee - Wie mis je het meest?
Dr.Nikita.quote:9. Tofik Dibitrofee - Beste vrouwelijke user.
Wat een onzin awardquote:10. Prinses Irenetrofee - Beste bomen/allochtonen-knuffelaar.
Aorlsenquote:11. Joop den Uyltrofee - Meest dogmatisch linkse user.
sneakypetequote:12. Joseph Lunstrofee - Meest dogmatisch rechtse user.
LXIVquote:13. Joop Glimmerveentrofee - Grootste xenofoob
Papierversnipperaar.quote:15. Ad Melkerttrofee - De zuurste user
Aorlsenquote:16. Marianne Thiemetrofee - User die de meest nutteloze topics opent
Johhny_bravoquote:17. Richard de Mostrofee - User met het meest beperkte cognitief vermogen
fokthesystemquote:18. Jolande Saptrofee - Meest meelijwekkende user
Zienswijzequote:20. Stef Bloktrofee - Meest arrogante user
Och hij moest ergens zijn frustraties over het zo verschrikkelijke Nederland in kwijt kunnen. Want door ons te overtuigen dat Nederland een in verval zijnde bananenrepubliek is kon hij bevestiging krijgen voor zijn keuze om hier te vertrekken naar het superieure Amerika.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 00:46 schreef Voorschrift het volgende:
Hm ik ken hem niet zo goed, maar ken menig Amerikaans republikein en hij was zelfs vergeleken met de Amerikanen zelf een karikatuur van een GOP partijlid. Kon 't weinig serieus nemen.
Die Maobama woordgrappen zal ik zo missenquote:Op donderdag 27 oktober 2011 00:46 schreef Voorschrift het volgende:
Hm ik ken hem niet zo goed, maar ken menig Amerikaans republikein en hij was zelfs vergeleken met de Amerikanen zelf een karikatuur van een GOP partijlid. Kon 't weinig serieus nemen.
Ja ik ben zelf ook een neocon maar bij lange na niet zo extreem, ik vind Obama ook niks maar ik tracht nergens enige superioriteit te creeren ten nadele van Nederland. Uiteraard voel(de) ik me meer thuis in een Angelsaksisch land en dan met name de wat veramerikaniseerd Australie, maar ik ben nog wel van mening dat de Nederlander an sich weinig te klagen heeft.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 00:53 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Och hij moest ergens zijn frustraties over het zo verschrikkelijke Nederland in kwijt kunnen. Want door ons te overtuigen dat Nederland een in verval zijnde bananenrepubliek is kon hij bevestiging krijgen voor zijn keuze om hier te vertrekken naar het superieure Amerika.
Helaas kwam de Neocon-regering ten einde en toen is hij meer in een soort Amerikaans zelfbeklag vervallen.
Sterker nog, hij noemde zichzelf libertariërquote:Op donderdag 27 oktober 2011 00:59 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Ja ik ben zelf ook een neocon maar bij lange na niet zo extreem, ik vind Obama ook niks maar ik tracht nergens enige superioriteit te creeren ten nadele van Nederland. Uiteraard voel(de) ik me meer thuis in een Angelsaksisch land en dan met name de wat veramerikaniseerd Australie, maar ik ben nog wel van mening dat de Nederlander an sich weinig te klagen heeft.
Maar goed, tot die conclusie kwam ik ook pas na te hebben gewoond in Afrika en iets zegt mij dat StefanP die ervaring mist dus zijn politieke overtuiging als enige meetlat wenst te gebruiken. Begrijpelijk uiteraard als dat het enige is dat je kent als verschil, en je het principieel oneens bent met Nederlands beleid, maar qua leven hebben we het "hier" niet slecht(er dan de rest).
Grosso modo is Nederland gewoon een lekker landje.
Libertarier en Neo-conservatisme zijn twee niet verenigbare politieke stromingen, enkel op economisch vlak.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 01:06 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Sterker nog, hij noemde zichzelf libertariër
Mwah, als neocon hoef je bijvoorbeeld niet per definitie een nachtwakersstaat niet te zien zitten.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 01:09 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Libertarier en Neo-conservatisme zijn twee niet verenigbare politieke stromingen, enkel op economisch vlak.
Het gaat dan ook niet om de grootte van de staat, het gaat om de mate van invloed die je uit wenst te oefenen en vrijheid die je wenst te geven aan de populatie. Neo-conservatisme (zie Patriot act bijvoorbeeld) is daar veel minder gul in dan een Libertarier zou zijn.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 01:16 schreef robin007bond het volgende:
[..]
Mwah, als neocon hoef je bijvoorbeeld niet per definitie een nachtwakersstaat niet te zien zitten.
Ik denk dat het wel meer raakvlakken kent, ook in het klein houden van de overheid. Thatcher is bijvoorbeeld ook heel erg beïnvloed door Hayek.
Daar heb je gelijk inquote:Op donderdag 27 oktober 2011 01:17 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Het gaat dan ook niet om de grootte van de staat, het gaat om de mate van invloed die je uit wenst te oefenen en vrijheid die je wenst te geven aan de populatie. Neo-conservatisme (zie Patriot act bijvoorbeeld) is daar veel minder gul in dan een Libertarier zou zijn.
Klopt, maar aangezien we het in Nederland in veel gevallen met sociaal-liberalen hebben moeten doen en de liberale kijk op de abortus, euthanasie, softdrugs en andere persoonlijke vrijheden als gemeengoed hebben aangenomen, kunnen we momenteel meer met een conservatief-klassiek liberale partij dan met een sociaal-liberaal clubje bewindslieden. Er zijn simpelweg minder civiele vrijheden te heroveren in Nederland dan economische vrijheden.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 01:17 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Het gaat dan ook niet om de grootte van de staat, het gaat om de mate van invloed die je uit wenst te oefenen en vrijheid die je wenst te geven aan de populatie. Neo-conservatisme (zie Patriot act bijvoorbeeld) is daar veel minder gul in dan een Libertarier zou zijn.
Mee eens, ik wens het dan ook niet te extrapoleren naar Nederlandse politiek, ik denk dat mijn politieke mening meer een globale opvatting is van hoe ik de wereld interpreteer en zou willen zien. Maar zoals ik hierboven al aangaf, dat zijn kleine verschillen tegenwoordig in de Westerse wereld en het is de moeite niet daar over te gaan bakkeleien.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 01:20 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Klopt, maar aangezien we het in Nederland in veel gevallen met sociaal-liberalen hebben moeten doen en de liberale kijk op de abortus, euthanasie, softdrugs en andere persoonlijke vrijheden als gemeengoed hebben aangenomen, kunnen we momenteel meer met een conservatief-klassiek liberale partij dan met een sociaal-liberaal clubje bewindslieden. Er zijn simpelweg minder civiele vrijheden te heroveren in Nederland dan economische vrijheden.
Volgens mij zal dat voor elke genuanceerd POL-lid gelden, want niemand, hoe extreem ook, wilt een dictator spelen die als alleenheerser zijn ideeen over de samenleving kan uitrollen. Ik heb voor mijzelf slechts een kader, waarbij ik de wereld wat klassiek-liberaal zou willen zien, maar nog steeds blijven er verschillen tussen de betrokken actoren, dat besef ik.quote:Op donderdag 27 oktober 2011 01:24 schreef Voorschrift het volgende:
[..]
Mee eens, ik wens het dan ook niet te extrapoleren naar Nederlandse politiek, ik denk dat mijn politieke mening meer een globale opvatting is van hoe ik de wereld interpreteer en zou willen zien. Maar zoals ik hierboven al aangaf, dat zijn kleine verschillen tegenwoordig in de Westerse wereld en het is de moeite niet daar over te gaan bakkeleien.
Dat is al heel wat. Geen ethische bezwaren hebben tegen mijn wereldbeeld, is een uitzondering.quote:Ik als Neo-con zou echter juist weer wat vrijheden willen inperken, en daar scheiden de wegen dan alweer meteen. Ofwel, buiten economische vrijheden en een kleine effectieve overheid hebben we weinig gemeen.
Volgens mij zijn we het op dat punt wel redelijk eens, alleen verschillen we nogal van mening over de invloed die we er op kunnen (en moeten) uitoefenen en welk gereedschap we daarvoor in kunnen zetten en tot op welke hoogte. Maar dat is altijd al een klassiek verschil geweest tussen klassiek liberalen/paleo-conservatieven en de wat recentelijkere neo-conservatieven (het blijft een relatief moderne stroming).quote:Op donderdag 27 oktober 2011 01:28 schreef GSbrder het volgende:
[..]
Volgens mij zal dat voor elke genuanceerd POL-lid gelden, want niemand, hoe extreem ook, wilt een dictator spelen die als alleenheerser zijn ideeen over de samenleving kan uitrollen. Ik heb voor mijzelf slechts een kader, waarbij ik de wereld wat klassiek-liberaal zou willen zien, maar nog steeds blijven er verschillen tussen de betrokken actoren, dat besef ik.
Jouw wereldbeeld is vooral pragmatisch, daar hou ik wel van, en past ook wel binnen het neo-conservatieve gedachtengoed. Het enige verschil is actieve bemoeienis en in welke mate.quote:Dat is al heel wat. Geen ethische bezwaren hebben tegen mijn wereldbeeld, is een uitzondering.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |