Voor digitale boeken geld in nederland een veel hoger btw tarief dan voor het papieren boek. In het buitenland is dit tarief gelijk waardoor de prijzen voor e-books relatief veel lager liggen.quote:Op zondag 15 januari 2012 18:35 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Nu ik erover heb nagedacht denk ik dat als Amazon naar Nederland komt, ze het voluit digitaal gaan doen. Waarom invechten in een volwassen, krimpende markt als je een net begonnen en voluit groeiende markt kan veroveren. En bovendien: voor digitale boeken geldt geen vaste boekenprijs.
De Kindle en de Kindle Fire zijn in de VS een groot succes, en je brengt tenminste iets nieuws om de mensen mee te lokken. De ebook-prijzen zijn hier veel hoger dan in de VS, dus daar is ruimte om een prijzenoorlog te voeren. De vraag is alleen hoe je uitgevers over de streep trekt om hun boeken via Amazon te verkopen, maar ik denk dat zolang de fysieke markt blijft dalen de uitgevers alles wel willen proberen om hun inkomsten veilig te stellen. De uitgevers helemaal uit de keten halen is meer een langetermijnproject.
Er zitten daar meerdere boekhandels. Onder andere een vestiging van de Slegte met goede 2e hands boeken en een goede zelfstandige boekhandel.quote:Op zondag 15 januari 2012 18:56 schreef Mylene het volgende:
Hoe heet die zaak dan in Utrecht aan de Oude Gracht bij de Dom?
Meh, een ebook van ¤ 10 onder het 6 %-tarief zou je kunnen verkopen voor ¤ 11,22 onder het 19 %-tarief. Belachelijk natuurlijk dat ze niet onder hetzelfde lage tarief als fysieke boeken vallen, maar geen dealbreaker.quote:Op zondag 15 januari 2012 19:06 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Voor digitale boeken geld in nederland een veel hoger btw tarief dan voor het papieren boek. In het buitenland is dit tarief gelijk waardoor de prijzen voor e-books relatief veel lager liggen.
Nederland is geen goed land om e-books te verkopen.
Nou, als ik in het buitenland het boek voor 6 à 7 euro kan krijgen en hier voor 11,22 dan is dat wat mij betreft wel degelijk een dealbreaker.quote:Op zondag 15 januari 2012 19:24 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
[..]
Meh, een ebook van ¤ 10 onder het 6 %-tarief zou je kunnen verkopen voor ¤ 11,22 onder het 19 %-tarief. Belachelijk natuurlijk dat ze niet onder hetzelfde lage tarief als fysieke boeken vallen, maar geen dealbreaker.
Maar je koopt niet maar één boek per jaar maar meerdere (ik in ieder geval wel). Dus dan loopt het wel rap op.quote:Op zondag 15 januari 2012 19:46 schreef Gebraden_Wombat het volgende:
Maar dat is dan geen eerlijke vergelijking. 19 % ipv 6 % BTW levert een prijsverhoging van 12,2% op. Als ebooks dus aangeboden kunnen worden in het buitenland voor 6 à 7 euro moet het dus in Nederland kunnen voor 7 à 8 euro.
En gisteren kwam het binnen. Best netjes, met op zondag besteld (stond er trouwens ook bij als levertijd).quote:
Er gaan mensen uit.quote:Op woensdag 18 januari 2012 16:39 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Binnen een week maakt Selexy hun plannen voor de toekomst bekend. Vast staat al wel dat er geen winkels dicht gaan. Goed nieuws, maar ze kunnen natuurlijk wel gaan inkrimpen wat betreft verkoopgrootte. Nog even afwachten dus.
Zou ik op zich niet zo een ramp vinden. Mits ze dat handjevol mensen dat zelf ook met enige regelmaat een boek vasthoudt* maar houden.quote:
Waar woon je als ik vragen mag?quote:Op donderdag 26 januari 2012 15:32 schreef honeyblack het volgende:
Ik download al mijn boeken via internet en zet ze op mijn e-reader. Het liefst koop ik de boeken maar zonder geld valt er niks te kopen.
Toch vind ik het jammer dat het zo slecht gaat met de boekenwinkels, in de buurt is de edel ook al dicht en vond het daar toch altijd wel gezellig.
Helemaal mee eensquote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:11 schreef Sapstengel het volgende:
Ebooks heb ik in ieder geval echt een hekel aan. Ik wil gewoon een papieren ding in m'n hand houden, die ik op elk moment op kan pakken en weg kan leggen. Niet naar zo'n schermpje staren en een beetje scrollen, ik kijk al genoeg naar beeldschermen de hele dag, lezen is juist lekker rustig aan je ogen.
Ligt helemaal aan de kwaliteit van het beeldscherm.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:11 schreef Sapstengel het volgende:
Ebooks heb ik in ieder geval echt een hekel aan. Ik wil gewoon een papieren ding in m'n hand houden, die ik op elk moment op kan pakken en weg kan leggen. Niet naar zo'n schermpje staren en een beetje scrollen, ik kijk al genoeg naar beeldschermen de hele dag, lezen is juist lekker rustig aan je ogen.
Een bibliotheekabonnement heb ik sowieso al 15 jaar of zo niet meer.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:47 schreef johnnylove het volgende:
Sinds vandaag ook in het bezit van een e-reader. De Sony huppelup reader en ben er een beetje verliefd op. Leest erg makkelijk en alle boeken zijn te downloaden en derhalve mijn bieb-abo maar opzeggen.
Heb dat stukken minder en ook vanwege de kst dus de bieb. Maar opzegging is net de deur uit.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:51 schreef DaMart het volgende:
[..]
Een bibliotheekabonnement heb ik sowieso al 15 jaar of zo niet meer.
Als ik een boek wil lezen, koop ik het gewoon. Ik vind volle boekenkasten in huis namelijk ook wel wat hebben, vooral als je kunt zeggen dat je alles ook echt hebt gelezen.
Heb je wel eens een e-reader bekeken? Dat is een totaal ander soort scherm dan een laptop of Ipad heeft. Het leest net zo rustig als een normaal boek (het scherm is niets anders dan een witte achtergrond met microscopische inkdruppeltjes), ook in de zon. En scrollen zit er niet echt in, daarvoor zijn die schermen te traag (ombladeren duurt een halve seconde ofzo).quote:Op zaterdag 28 januari 2012 14:11 schreef Sapstengel het volgende:
Ebooks heb ik in ieder geval echt een hekel aan. Ik wil gewoon een papieren ding in m'n hand houden, die ik op elk moment op kan pakken en weg kan leggen. Niet naar zo'n schermpje staren en een beetje scrollen, ik kijk al genoeg naar beeldschermen de hele dag, lezen is juist lekker rustig aan je ogen.
De reden daarvan kan van alles zijn. In herdruk, een embargo of gewoon een latere verschijningsdatum. In al die gevallen heeft www.bol.com daar dan precies dezelfde levertijd voor. Het verschil is alleen dat www.bol.com meer boeken die al verschenen zijn op voorraad hebben en dan zijn ze iets sneller inderdaad.quote:Op donderdag 2 februari 2012 20:07 schreef gekkie000000 het volgende:
Hier in de buurt ligt alleen Bruna, en wat ik daar zo vervelend aan vind is het beperkte assortiment. Afgelopen dinsdag had ik me voorgenomen om zaterdag bij Bruna een boek te gaan kopen wat ik graag wou, en nog even in de winkel te kijken. Dus ik naar Bruna.nl om het boek wat ik perse wilde al in de winkel te laten bezorgen.
Wat denk je, afhalen in de winkel: een week later verwachte leverdatum, thuis bezorgen 2 werkdagen. Moet toch wel mogelijk zijn om een boek wat op dinsdag besteld wordt, op zaterdag in een winkel te hebben?
Heb maar weer gewoon via www.Bol.com besteld.
Je denkt echt dat de bossen bedreigd worden door boeken?quote:Op maandag 13 februari 2012 17:06 schreef zonnetje548142182 het volgende:
Ik koop wek boeken, ook graag fictie maar vooral wel non-fictie. Ik denk dat zelfs wel kindle editions tegenwoordig niet aan de kwaliteit van een papieren boek komen. Anderzijds ben ik erg blij voor de natuur, dat er niet meer zo veel papier van bomen wordt gemaakd dan vroeger. Ik hoop tenminste dat dit zo is.
Ik kan me wel voorstellen dat in de toekomst überhaupt geen papieren boeken meer zullen bestaan, en dat er een hogere qwaliteit van kleinere portable beeldschermen zal bestaan, waarop wij alle informatie kunnen verkrijgen en die wij dan in een heel snelle en steeds eenvoudigere manier online kunnen betalen.
Het zou interessant zijn ook te kijken hoe systeemen van electronische betaalmiddelen zich gaan verbeteren. In een wijze dat onze privé gegevens niet aantast, zeg maar. Als dat zou verbeterd worden, zouden wij het milieu een heel groot plezier doen door geen bomen meer voor het maken van boeken te gebruiken Hebben jullie nog ideen hou zo'n online betaalmiddel zou kunnen eruitzien?
ik geloof dat maar 5% van de Nederlanders boeken koopt, en daarvan kopen de meeste alleen maar tuin of kookboeken, geen literatuur.quote:Op maandag 13 februari 2012 17:55 schreef jerryboy het volgende:
In mijn buurt heb je veel kleine boekenwinkels, maar het lijkt echt alsof er NOOIT iemand komt.. Zelfs niet voor school want de meeste zullen naar de bieb gaan of iets dergelijks. Verdienen de winkels wel wat?
Zoietsquote:Op maandag 13 februari 2012 18:03 schreef tjoptjop het volgende:
Een literair boek is met 3000 stuks toch al een bestseller?
Wij hebben hier vrij 'grote' boekwinkel. Altijd als ik binnenkom zijn er wel aardig wat mensen binnen, ik heb het nooit leeg gezien.quote:Op maandag 13 februari 2012 17:55 schreef jerryboy het volgende:
In mijn buurt heb je veel kleine boekenwinkels, maar het lijkt echt alsof er NOOIT iemand komt.. Zelfs niet voor school want de meeste zullen naar de bieb gaan of iets dergelijks. Verdienen de winkels wel wat?
En daarnaast krijgt zo'n auteur daar maar 2 of 3 euro van.quote:
Met 1 tot 1,5 euro zit je dichter in de buurt.quote:Op maandag 13 februari 2012 18:11 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
En daarnaast krijgt zo'n auteur daar maar 2 of 3 euro van.
interessant: http://www.novelr.com/2011/02/27/rich-indie-writer
Was ook een gokje. Ik heb Brusselmans bij DWDD wel eens horen zeggen dat hij ¤2 per boek krijgt en zijn boeken gaan voor iets van ¤20 weg. Maar dat is dan wel een succesauteur met een goede afzet. Een minder succesvolle auteur zal ongetwijfeld minder krijgen, daar heb je gelijk in.quote:Op maandag 13 februari 2012 18:43 schreef Biancavia het volgende:
[..]
Met 1 tot 1,5 euro zit je dichter in de buurt.
Denk je niet dat boeken maar een heeeel klein deel daarvan zijn? Meeste is kranten, tijdschriften, verpakkingquote:Op dinsdag 14 februari 2012 13:30 schreef zonnetje548142182 het volgende:
Ja, Pietverdriet, ik denk en weet het wel. De ontbossing krijg je hier in Europa niet te zien. Maar dan kijk naar Sumatra, Indonesia om maar een plek te noemen, waar bos en dieren worden bedreigd door papierproductie - tegenwoordig zijn het zo 300 milieun ton papier dat wordt geproduceerd. Natuurlijk zijn het niet alleen boeken maar ook kranten, reclamemateriaal enz.... Ik denk dat informatie ook sneller gaat ouder worden, en wij dus voor die heleboel boodschappen op papier geen aanvraag zullen hebben.
De kwaliteit zal zeker in ieder geval beter worden. Zowel de beeldschermen als ook de organisatie van de contacten en de communicatie dus de informatie in het geheel zal volmaakt aflopen. De vraag blijft echter, hoe het dan nog met de persoonlijke levenssfeer, ons privacy gaat eruitzien als onze online interactie in het electronisch net van de toekomst ook ons heel leven - voorkeuren, gegevens, onze electronische activiteit via publieke kanalen zal lopen, hoe zit het met onze privacy?
ikzelf ben al zinds jaren niet meer naar een boekenwinkel geweest maar wel naar electronische boekenwinkels waar je over een veel groter assortiment beschikt en inmiddels ook in de boeken kunt "bladeren"...
ik zie dat hier ook in Nieuw Zeeland, door het feit dat het dun bevolkt is heeft een boekwinkel weinig bestaansrecht in de meeste steden.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 18:49 schreef Pietverdriet het volgende:
De reden dat Jeff Beezos Amazon begon was omdat ie zag dat er in veel amerikaanse steden geen boekwinkels waren.
200 km wow. Zo erg zal het in nederland niet snel worden. Hebben we het toch maar goed.quote:Op vrijdag 17 februari 2012 19:23 schreef rechtsedirecte het volgende:
[..]
ik zie dat hier ook in Nieuw Zeeland, door het feit dat het dun bevolkt is heeft een boekwinkel weinig bestaansrecht in de meeste steden.
Voor een echte boekwinkel (dus geen veredelde kantoorboekhandel) moet ik 200km naar Dunedin rijden.
Dit zorgt er voor dat ik ietwat speciale boeken toch al snel via het internet koop, hoe jammer dat ook is want er gaan bijna niets boven een paar uur dwalen in een boekwinkel
Ik koop zelden tot geen boeken online omdat ik graag menselijke contact heb en in een winkel rondloop om iets te kopen/zoeken. Wel vind ik dat boekenwinkels wel wat actiever kunnen zijn in hun voortbestaan als het om het behouden om werven van klandizie gaat want meestal staat men er nogal apathisch bij. Maar goed,my 2 cents.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 19:55 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Iedereen die weleens een krant (kranten gaat het overigens nog veel slechter mee) openslaat weet dat het slecht gaat met de boekenbranche. Aangezien ik zelf in een boekhandel werk, gaat het mij persoonlijk aan. Maar hoe kijken anderen er tegenaan?
Waar halen jullie je boeken vandaan en waarom? Zou je het erg vinden om in de toekomst alleen online je boeken te kopen? Of worden dat dan uitsluitend e-boeken via www.bol.com? Wat zouden boekhandels kunnen doen om bestaansrecht te behouden in de toekomst?
Ben benieuwd naar jullie ideeen en meningen hierover.
Dat hangt sterk af van wat Ahold met www.bol.com gaat doen. Wat bekent is is dat ze hun assortiment gaan uitbreiden. Dat heeft weinig gevolgen voor boekwinkels aangezien www.bol.com de meeste boeken toch al verkocht. En verder gaan ze verkooppunten inrichten in Albert Heyn winkels waar klanten hun www.bol.com bestellingen af kunnen halen. Ook dat heeft nauwelijks gevolgen voor boekwinkels.quote:Op maandag 27 februari 2012 12:42 schreef DaMart het volgende:
www.Bol.com is overgenomen door Ahold. Zou dat ook nog gevolgen gaan hebben voor de boekwinkels?
Gezien de gemiddelde oppervlakte van een AH zie ik ze zo gauw geen complete boekenafdelingen opzetten. En hele grote AH's zie ik hier ook niet zo gauw verschijnen (in Frankrijk gaat het tegenwoordig erg slecht met de hypermarchés omdat klanten voor de buurtwinkels kiezen.) Hooguit zou je AKO-achtige rekjes kunnen krijgen, maar dat is geen alternatief voor een echte boekenwinkel.quote:Op maandag 27 februari 2012 13:01 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Als de Albert Heyn hele boekafdelingen zou gaan krijgen zoals bij die winkels gebruikelijk is dan is dat desastreus voor de boekwinkels in de directe omgeving daarvan. Ik zie dat alleen niet snel gebeuren, even afwachten dus.
http://www.nuzakelijk.nl/(...)el-van-betaling.htmlquote:AMSTERDAM - Bank en crediteuren van boekhandelketen Selexyz zijn het niet eens geworden met de potentiële investeerder. Daarom vraagt het bedrijf uitstel van betaling aan.
"Deze week zijn de commissarissen, bank en crediteuren van Selexyz boekhandels b.v. het niet eens geworden met de potentiële investeerder", aldus de verklaring van het bedrijf op donderdag.
"Ondanks de relatief goede resultaten in winkel- en internetomzet van de Boekenweek is er onvoldoende liquiditeit in kas om de winkelhuur en salaris kosten te kunnen betalen. Daarom is besloten surseance van betaling aan te vragen."
Want Selexyz had toen de benodigde tientallen miljoenen die de investeerders toen in Bol hebben gestoken om het het succes wat het nu is te maken?quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:07 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De winkels van Selexy blijven voorlopig wel open. Blijft een triest verhaal.
Wat het nog extra zuur maakt is dat Selexy een aantal jaar geleden Bol.comover kon nemen voor 2 ton en besloot dat de site dat niet waard was:
Boekhandel Selexyz kon Bol.com kopen voor twee ton
Bol.comwerd dus onlanks voor 350 miljoen overgenomen.
quote:Geachte klant,
Ongetwijfeld heeft u intussen gehoord dat Selexyz uitstel van betaling heeft aangevraagd. Een dergelijke situatie is nieuw voor ons. Na decennia van groei, bleken de laatste jaren moeilijker dan gehoopt. De komende weken zullen alle medewerkers van Selexyz en onze professionele leveranciers er alles aan doen om het tij te keren!
We zijn er altijd trots op geweest de beste boekwinkel van Nederland te zijn, een winkel met het grootste assortiment boeken. En meer nog zijn we altijd trots geweest op onze goede relatie met onze klanten. Ook nu, in moeilijke tijden is dat nog steeds ons streven. Ons doel is dan ook om u als klant zoveel mogelijk directe informatie te verschaffen.
De berichtgeving omtrent onze financiële situatie heeft voor u als klant geen negatieve gevolgen. Wij zullen ook nu uw boeken blijven leveren met de service die u van ons gewend bent.
Tot nader bericht, verandert er voor u niets. U kunt nog steeds met een gerust hart terecht bij de Selexyz winkels en selexyz.nl voor al uw boeken.
Met vriendelijke groet,
de directie van Selexyz boekhandels
Ze ontkennen niets, ze vertellen alleen dat de situatie nieuw voor hun is. En voor jou als klant veranderd er op zeer korte termijn inderdaad niets. De winkels blijven open en die halen hun producten nog steeds bij dezelfde leverancier. Dat het moederbedrijf van Selexy uitstel van betaling heeft aangevraagd is wel zeker.quote:
Waarom zouden ze dat ook moeten ontkennen?quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:16 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Ze ontkennen niets, ze vertellen alleen dat de situatie nieuw voor hun is.
Nergens om en daarom doen ze het ook niet. Mijn opmerking was slechts om de juiste info te geven.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:20 schreef Copycat het volgende:
[..]
Waarom zouden ze dat ook moeten ontkennen?
Joh!quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:25 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Nergens om en daarom doen ze het ook niet. Mijn opmerking was slechts om de juiste info te geven.
Dat ze zo'n mail rondsturen is logisch en verstandig.
Dat geld hebben ze na 2002 in dure winkelpanden en teveel en te duur personeel gestopt inderdaad. Dat Bol.comzoveel waard zou worden dat had niemand toen nog kunnen denken, maar dat geld hadden ze toen wel degelijk.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:11 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Want Selexyz had toen de benodigde tientallen miljoenen die de investeerders toen in Bol hebben gestoken om het het succes wat het nu is te maken?
Achteraf gepraat
Tja "met de wetenschap van nu" beredeneren vind ik niet zo interessant. En ze hadden wel middelen, maar zoveel toch echt niet hoor.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:31 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Dat geld hebben ze na 2002 in dure winkelpanden en teveel en te duur personeel gestopt inderdaad. Dat Bol.comzoveel waard zou worden dat had niemand toen nog kunnen denken, maar dat geld hadden ze toen wel degelijk.
De oud directeur van Selexy van der Lely geeft in het stuk in de Elsevier aan dat zijn keuze om de site niet over te nemen zijn grootste fout ooit was. Het was zijn investeringskeuze om het geld in andere zaken te investeren.
De naam Selexys gaat daarbij verdwijnen:quote:Op maandag 26 maart 2012 23:08 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Nieuwste ontwikkeling: Selexy en de Slegte hebben de intentie om samen te gaan werken. Morgen of overmorgen daarover uitsluitsel.
quote:AMSTERDAM – Selexyz verdwijnt als merknaam. Op de gevel van de boekhandels komt de naam van de oorspronkelijke winkel te staan, gevolgd door ‘De Slegte’.
Dat heeft Paul Dumas, directeur van investeerder Procures, vrijdag gezegd op BNR Nieuwsradio. De boekhandel in Amsterdam heet straks bijvoorbeeld ‘Scheltema De Slegte’ en die in Utrecht ‘Broese De Slegte’.
"Het is een redelijke puzzel geweest. Selexyz is moeilijk te schrijven en de naam is niet goed geladen. Maar bijvoorbeeld in Amsterdam weet iedereen waar Scheltema voor staat, en hetzelfde geldt voor De Slegte", verklaart Dumas op de radio die keuze.
Het hoofdkantoor van Selexyz werd eerder al failliet geklaard, maar de 16 boekhandels konden nog net van de ondergang worden gered.
Procures, dat al eigenaar was van de aandelen in tweedehands boekhandelketen De Slegte, kocht de aandelen in Selexyz voor 3,5 miljoen euro.
bron
Toen was Bol ook gewoon geen fuck waard. Wat is een internetwinkel nou waard, het is niet ineens dat zo'n internetwinkel uniek is ofzo. Bol gaat het bovendien nog zwaar krijgen nu amazon langzaam deze kant op komt.quote:Op vrijdag 23 maart 2012 15:07 schreef voetbalmanager2 het volgende:
De winkels van Selexy blijven voorlopig wel open. Blijft een triest verhaal.
Wat het nog extra zuur maakt is dat Selexy een aantal jaar geleden Bol.comover kon nemen voor 2 ton en besloot dat de site dat niet waard was:
Boekhandel Selexyz kon Bol.com kopen voor twee ton
Bol.comwerd dus onlanks voor 350 miljoen overgenomen.
Stukje is van nos nieuws van vandaag:
De winkels van Selexyz Boekhandels moeten openblijven. Dat is de inzet van de bewindvoerder.
De winkels vallen op dit moment niet onder de surséance die gisteren is verleend voor Selexyz. Ze zijn ondergebracht in aparte bv's. De surséance geldt alleen voor de moedermaatschappij.
De bewindvoerder hoopt de winkels buiten een faillissement te houden. De boekwinkels zijn bovendien voor een aantal leveranciers een belangrijk verkooppunt en ook zij willen de winkels openhouden.
Kas
Selexyz is eigenaar van een keten van zestien boekwinkels in vijftien steden en heeft ook een internetwinkel. Tot de keten behoren bekende boekhandels als Scheltema in Amsterdam en Broese in Utrecht.
Gisteren werd bekend dat het bedrijf uitstel van betaling heeft gekregen. Het heeft te weinig geld in kas om onder meer de salarissen en winkelhuren te betalen.
Nou ja, ik kan er niet om treuren. Dat was weer zo'n typische begin-twintigste-eeuw merknaam, waarbij je niet weet of het nou een boekenwinkel, een bejaardenhuis of voorgeschilde aardappeltjes betreft. Dat soort merknamen mogen wat mij betreft nog wel meer verdwijnen.quote:Op vrijdag 13 april 2012 13:44 schreef DaMart het volgende:
[..]
De naam Selexys gaat daarbij verdwijnen:
[..]
quote:Op vrijdag 13 april 2012 20:22 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Voor veel winkels van de Slegte is het een verbetering aangezien zij vaak dure panden hadden op minder populaire locaties dan de voormalige Selexy winkels.
Het zit erg ingewikkeld in elkaar. Procures heeft SelexyZ geheel overgenomen en een groot gedeelte van de Slegte. Hoeveel precies weet ik niet. De panden zijn inderdaad nog steeds van de familie Slegte, maar die waren al jaren te duur voor het bedrijf waardoor de Slegte ook lang verlies had. Door de winkels samen te voegen en de duurdere panden te verhuren hopen ze het bedrijf weer winstgevend te maken.quote:Op vrijdag 13 april 2012 21:56 schreef stavromulabeta het volgende:
[..]De Slegte zit toch vrijwel uitsluitend in panden die ze in eigendom hebben?
Werk je 'r? lijkt wel een promotie verhaalquote:Op maandag 16 april 2012 21:21 schreef Elvenpath het volgende:
Veel boeken koop ik via bol.comof via marktplaats (het liefste via bol.com). Gewoon omdat ik dan zeker weet dat ik het binnen een paar dagen heb. Bij mij in het dorp is enkel een kleine bruna te vinden. En laat het nu net zo zijn dat ze nooit het boek hebben waarnaar ik zoek. En als ze dan een boek voor me willen bestellen duurt het minstens een week voordat het er is. En dan moet ik helemaal naar de winkel om het te halen.
Boeken kopen via bol.comis veel handiger. Dan kan ik ook boeken bestellen die uit het buitenland moeten komen. Of ik zie in een handomdraai de tweedehandsboeken. En met een paar klikken is de deal geregeld. Het boek word thuis bezorgt in de brievenbus.
Ik heb jaren niks gelezen, maar ben sinds mijn vakantie weer begonnen aan een reeks (Dirk Pitt boeken). Ik koop deze altijd online, bijvoorbeeld bij Bol.com (Nederlandse boeken) of Play.com (Engelse boeken). Enige reden hiervoor is de prijs, bij de locale boekenwinkel betaal je 3 keer zoveel als online. Dus als je dan een hele reeks wilt kopen is het reken sommetje snel gemaakt.quote:Op donderdag 6 oktober 2011 19:55 schreef voetbalmanager2 het volgende:
Iedereen die weleens een krant (kranten gaat het overigens nog veel slechter mee) openslaat weet dat het slecht gaat met de boekenbranche. Aangezien ik zelf in een boekhandel werk, gaat het mij persoonlijk aan. Maar hoe kijken anderen er tegenaan?
Waar halen jullie je boeken vandaan en waarom? Zou je het erg vinden om in de toekomst alleen online je boeken te kopen? Of worden dat dan uitsluitend e-boeken via bol.com? Wat zouden boekhandels kunnen doen om bestaansrecht te behouden in de toekomst?
Ben benieuwd naar jullie ideeen en meningen hierover.
Tja, ik ben bang dat een plaatselijke Bruna deze boeken niet eens op voorraad heeft, laat staan dat het die voor dezelfde prijs als Bol zou kunnen leveren. Zolang je mainstream boeken, maar niet bij Bol koopt zij je het vergevenquote:Op vrijdag 20 april 2012 09:29 schreef Bisamrat het volgende:
[..]
Ik heb jaren niks gelezen, maar ben sinds mijn vakantie weer begonnen aan een reeks (Dirk Pitt boeken). Ik koop deze altijd online, bijvoorbeeld bij Bol.com (Nederlandse boeken) of Play.com (Engelse boeken). Enige reden hiervoor is de prijs, bij de locale boekenwinkel betaal je 3 keer zoveel als online. Dus als je dan een hele reeks wilt kopen is het reken sommetje snel gemaakt.
Als de boekenwinkel dezelfde prijs zou vragen kocht ik ze daar, maar helaas is dat dus niet zo.
Dirk Pitt is redelijk mainstream hoor.quote:Op vrijdag 20 april 2012 09:57 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Tja, ik ben bang dat een plaatselijke Bruna deze boeken niet eens op voorraad heeft, laat staan dat het die voor dezelfde prijs als Bol zou kunnen leveren. Zolang je mainstream boeken, maar niet bij Bol koopt zij je het vergeven
Gaan ze er ook met paard en wagen naartoe? En nuttigen ze dan een versnapering bij een uitspanning terwijl ze op de trekschuit wachten?quote:Op maandag 30 april 2012 13:47 schreef voetbalmanager2 het volgende:
~~Oh en Pietverdriet, lees de vorige 284 posts eens dan lees je waarom liefhebbers het liefste wel of juist niet in een boekenwinkel hun literatuur willen kopen.~~
Ik wil het er graag mee oneens zijn, maar je hebt gewoon gelijk.quote:Op vrijdag 20 april 2012 10:25 schreef Pietverdriet het volgende:
Kortom, als consument kan je gewoon beter online kopen
Inderdaad. Nederlandse boekenhandel is hetzelfde als met de Freerecordshop. Te duur in alles. Cd's en Games zijn gewoon niet marktconform.quote:Op dinsdag 1 mei 2012 01:40 schreef tjoptjop het volgende:
[..]
Ik wil het er graag mee oneens zijn, maar je hebt gewoon gelijk.
Zeker als je Engels leest heb je niks bij de boekenhandel te zoeken helaas, veel te duur ivg met amazon of bookdepository
Dat lijkt me nou echt geweldigquote:Op maandag 30 april 2012 23:08 schreef Pietverdriet het volgende:
Gaan ze er ook met paard en wagen naartoe? En nuttigen ze dan een versnapering bij een uitspanning terwijl ze op de trekschuit wachten?
Heerlijk om ergens te reizen zonder het geluid van een motor aangedreven voertuig te horen. Daarom zeil ik ook zo graag op zee. Alleen maar natuurgeluiden om je heen.quote:
Goede kans dat dat direct/indirect met het failliet van de grotste leverancier te maken heeft. Heel veel kleine boekhandels hebben momenteel moeite om bevoorraad te blijven en winstmarges zullen voor kleinere boekhandels af nemen nu Libridis failliet is.quote:Op donderdag 17 mei 2012 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Kennis van me trekt ook de stekker uit zijn boekwinkel.
Neuh, hij was al aan het afbouwen voordat dit gebeurde, en hij hoorde van mij dit nieuws over Libridis.quote:Op donderdag 17 mei 2012 19:52 schreef voetbalmanager2 het volgende:
[..]
Goede kans dat dat direct/indirect met het failliet van de grotste leverancier te maken heeft. Heel veel kleine boekhandels hebben momenteel moeite om bevoorraad te blijven en winstmarges zullen voor kleinere boekhandels af nemen nu Libridis failliet is.
Vervelend om te horen PietV
Achternaam Sap?quote:Op donderdag 17 mei 2012 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
Kennis van me trekt ook de stekker uit zijn boekwinkel.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |