abonnement Unibet Coolblue
  maandag 12 september 2011 @ 05:08:00 #1
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_101846902
091006_725_new_logo640x395.jpg

Doctor Who
A Mad Man with a Box

110210_725_tardis.jpgMet de eerste uitzending op 23 november 1963, 32 seizoenen, 777 afleveringen en een grote schare fans is Doctor Who de langstlopende en een van de populairste sci-fi series ter wereld. Sinds de terugkeer van de serie in 2005, na een hiatus van ruim anderhalf decennium, is de show over een door tijd en ruimte reizende man die zichzelf 'the Doctor' noemt een hit in de UK. De seizoensfinales worden jaarlijks met grof geschut beschermd tegen uitlekken, de casting van hoofdpersonages is bijna voorpaginanieuws en ieder Brits kind is bang voor Daleks, Cybermen, Sontarans en Silurians.

The Doctor is een Time Lord. Dat is zijn 'species'. Zijn thuisplaneet is Gallifrey, of eigenlijk, dat was het. In de laatste grote Time War, die raasde tussen voornamelijk de Time Lords en de Daleks, heeft the Doctor een eind moeten maken aan alles, met de vernietiging van zijn thuisplaneet als de prijs. Hij is nu de enige Time Lord die nog leeft.

De Time Lords waren een samenleving van tijdreizigers. Ze gebruikten TARDIS'en om in rond te reizen; tijd/ruimtemachines die aan de buitenkant overal op konden lijken (want een TARDIS kan zichzelf vermommen om in de omgeving te passen) maar aan de binnenkant veel groter zijn dan aan de buitenkant. De TARDIS van de Doctor ziet eruit als een 'police box' uit de jaren '50. In deze huisjes konden Britse politieagenten criminelen vastzetten, of de telefoon gebruiken om naar het bureau te bellen. Het 'chameleon circuit' van de Doctor's TARDIS is kapot, daarom zal-ie altijd op de police box blijven lijken. Anno jaren 2000 is het uiterlijk van een police box, mede door het verdwijnen van de echte politiehuisjes, een iconisch beeld dat wordt geassocieerd met Doctor Who. Het begrip 'bigger on the inside' is een begrip in de UK.



The Doctor heeft de gewoonte regelmatig op Aarde langs te komen, niet in de laatste plaats omdat hij meestal iemand van onze planeet uitnodigt om mee te reizen als companion, en dat betekent dat-ie ook weer eens terug moet komen. Door de seizoenen heen heeft hij Aarde al regelmatig van de ondergang gered.

100217_725_mattsmith-publicity.jpeg

Doctor Who heeft 32 seizoenen natuurlijk niet met dezelfde cast kunnen doen. Gelukkig hoeft dat ook niet; een eigenschap van een Time Lord is dat wanneer zijn lichaam sterft, door ouderdom, verwondingen of andere ernstige schade, het overgaat tot 'regeneration'. Het hele lichaam wordt vernieuwd en veranderd. Onze Time Lord, the Doctor, heeft inmiddels tien regenerations gehad. De rol van de Eleventh Doctor wordt vertolkt door Matt Smith.

110210_725_100404-eleven-doctors.jpg


Torchwood
Torchwood is ready

Tijdens een avontuur in Schotland ontmoetten The Doctor en zijn toenmalige companion Rose Koningin Victoria. Ze redden haar van een buitenaardse dreiging die Victoria heeft doen besluiten dat het Britse Koninkrijk niet alleen beschermd moet worden tegen andere landen, maar ook tegen dreiging van bovenaf. Voor dit doel richtte ze een nieuwe organisatie op, vernoemd naar het landhuis waar eerder genoemd avontuur plaatsvond; Torchwood House.

Het Torchwood Institute groeit vanaf dat moment uit tot een organisatie die zichzelf buiten alle autoriteiten plaatst: politie, leger, VN. Het Instituut onderzoekt alles wat buitenaards is. Alles wat ze vinden houden ze, ontleden ze en maken ze zich eigen. Het is een organisatie die voornamelijk op de UK gericht is, en dus zijn er meerdere vestigingen in Schotland, Engeland en Wales.

110211_725_tw_downloads_s2_team_martha_1024.jpeg
Torchwood-cast van seizoen 2

In Cardiff, de hoofdstad van Wales, bevindt zich een Rift; een scheur in ruimte en tijd, die de veroorzaker is van vele onverklaarbare verschijningen en problemen in de stad. Het is vanwege deze Rift dat Torchwood een vestiging in Cardiff heeft. Deze vestiging wordt geleid door Captain Jack Harkness, een voormalige companion van the Doctor. Of eigenlijk werd geleid, maar als je wil weten wat dat inhoudt moet je de serie gaan volgen.

Seizoenen en uitzendingen

Doctor Who heeft jaarlijks een nieuw seizoen van 13 afleveringen. Zo'n seizoen begint doorgaans in het einde van maart of de eerste helft van april. Het seizoen van 2011, binnen dit topic wel eens afgekort tot DW6, zal bovendien halverwege een langere pauze inlassen, wat een spectaculaire cliffhanger en uiteindelijk een langer uitgerekt seizoen betekent.

Seizoen 6 zal de voortzetting zien van enkele verhaallijnen uit de seizoenen 4 en 5. Zo zal de uitspraak 'silence will fall' worden verklaard en leren we meer over de mysterieuze River Song, een tijdreizigster die de Doctor herhaaldelijk in omgekeerde chronologische volgorde lijkt te ontmoeten. Ook wordt onderzocht waarom de TARDIS explodeerde in het vorige seizoen.

Doctor Who wordt op zaterdagen uitgezonden op BBC One (alleen nieuwe afleveringen) en gedurende het hele jaar zijn er herhalingen op BBC Three. In Nederland zendt SyFy de serie uit; seizoen 5 is onlangs uitgezonden en af en toe komen herhalingen van DW3 t/m DW5 langs.

Torchwood heeft twee reguliere seizoenen van 13 afleveringen gehad. Het eerste seizoen liep in 2006 (en 1 dag in 2007) en het tweede in 2008. Seizoen 3, of TW3, was een miniserie met de ondertitel Children of Earth. De vijf afleveringen van deze miniserie werden op vijf achtereenvolgende dagen uitgezonden op BBC One in 2009 en betekende grote veranderingen voor het Torchwood team.

110211_725_Torchwood_md_banner.jpeg

Het vierde seizoen zal wederom een serie met een doorlopend verhaal en een ondertitel worden. Getiteld 'Miracle Day' zal TW4 tien afleveringen duren en worden geproduceerd door niet alleen de BBC, maar ook Amerikaans premium network Starz. Het verhaal beperkt zich dan ook niet langer tot de UK, maar zal zich ook in de VS plaatsen.

Torchwood zal worden uitgezonden op BBC One en Starz, vanaf 8 juli. In Nederland is seizoen 2 onlangs uitgezonden op SyFy.

Sarah Jane Adventures

Doctor Who is een 'familieserie' met zowel kinderen als volwassenen als publiek. Torchwood richt zich op de wat oudere kijker. De jongere Doctor Who-fans kunnen daarnaast terecht bij The Sarah Jane Adventures, over een oud companion van the Doctor. In theorie hoort die serie ook thuis in dit topic, maar de animo is wat minder, want het is een kinderserie. Af en toe was er een crossover tussen de series, en in zo'n geval besteedden we er natuurlijk aandacht aan.

Helaas is hoofdrolspeler Elisabeth Sladen (Sarah Jane Smith) op 19 april 2011 overleden. Seizoen 5 van The Sarah Jane Adventures was al wel in productie; er zijn zes afleveringen (drie verhalen) opgenomen. Deze zullen worden uitgezonden op een nader te bepalen datum.


En gaan met die banaan. :+
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  Admin maandag 12 september 2011 @ 07:13:00 #2
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_101847100
780 afleveringen. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 12 september 2011 @ 07:24:51 #3
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_101847160
Be my guest.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_101848876
Boeiende Doctor Who aflevering, die de mindere karakter trekjes van zowel Amy als de Doctor goed blootlegt. Er waren al grotere en grotere hints hoe onbetrouwbaar de Doctor kan zijn (rule nr. 1: The Doctor always lies), maar het soort leugens dat hij nu naar oude Amy smeet zullen hem ooit toch wel opbreken? Hij is in die zin echt een warlord geworden; het doel heiligt de middelen.

Amy (idd fantastisch acteerwerk) maakte een hoop goed aan het eind door de mix van zelfkennis en zelfopoffering, maar gaan mekkeren over een paar lullige decennia, en om die reden helemaal niet mee willen werken aan een oplossing.... een beetje flauw tegenover de man die rustig een paar milennia op je wacht, niet?
  maandag 12 september 2011 @ 09:57:32 #5
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_101849089
Ik vond DW fantastisch zaterdag...hadden iets meer clues in kunnen zitten voor de grote verhaallijn, maar verder een mooie uitdieping van de duistere kanten die ook bij reizen met de Docter en de Tardis horen!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  maandag 12 september 2011 @ 10:36:51 #6
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101850012
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 09:48 schreef thijsdetweede het volgende:
Boeiende Doctor Who aflevering, die de mindere karakter trekjes van zowel Amy als de Doctor goed blootlegt. Er waren al grotere en grotere hints hoe onbetrouwbaar de Doctor kan zijn (rule nr. 1: The Doctor always lies), maar het soort leugens dat hij nu naar oude Amy smeet zullen hem ooit toch wel opbreken? Hij is in die zin echt een warlord geworden; het doel heiligt de middelen.

Amy (idd fantastisch acteerwerk) maakte een hoop goed aan het eind door de mix van zelfkennis en zelfopoffering, maar gaan mekkeren over een paar lullige decennia, en om die reden helemaal niet mee willen werken aan een oplossing.... een beetje flauw tegenover de man die rustig een paar milennia op je wacht, niet?
Niet willen meedoen om een paar lullige decennia? Ze wilde niet meedoen omdat als de jonge Amy gered kon worden dat betekende dat Samurai Amy nooit zou hebben bestaan.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  maandag 12 september 2011 @ 10:50:54 #7
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_101850395
En laten we niet vergeten dat Centurion-Rory de wacht hield voor Amy, en dus een duidelijk doel had. Amy moest wachten en overleven zonder dat ze enig perspectief had. In d'r eentje,. Centrurion Rory deed zijn waakdienst op een planeet vol mensen...nogal een verschil voor je geestelijke gezondheid!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  maandag 12 september 2011 @ 11:00:02 #8
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101850658
Aan de andere kant kon Amy slapen.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_101856090
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 10:36 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Niet willen meedoen om een paar lullige decennia? Ze wilde niet meedoen omdat als de jonge Amy gered kon worden dat betekende dat Samurai Amy nooit zou hebben bestaan.
Ik chargeerde lichtjes natuurlijk maar toch... SamurAmy begon zo'n beetje met het neerslaan van Rory toen ze hem zag. De Centurion had dat nooit gedaan. Dat maakt, natuurlijk, Amy ook stoer en Rory een beetje een lulletje (ik chargeer, alweer). Maar goed, uiteindelijk doet Samuramy alles vanwege Rory, dus echte liefde is het dan ook wel weer. Vooruit ;)
  maandag 12 september 2011 @ 14:41:58 #10
96242 SuperPoekie
Super Furry Animal
pi_101856713
Enige dat me een beetje stoorde was dat ze compleet de Doctor zo hard de schuld gaf dat ze in de andere timestream zat, terwijl ze zelf op het verkeerde knopje had gedrukt. Ook dat ze zo harsh was tegen Rory van 'volgende keer mag je jezelf redden' vond ik raar, hij kan het allemaal ook niet helpen. Ze was gewoon op sommige momenten iets te onredelijk.

TW vond ik beetje afgeraffeld overkomen. Veel afleveringen besteden aan introductie en opbouw en dan de uiteindelijke verklaring in anderhalve aflevering erdoor jassen was echt matig. En het was nog een matige verklaring ook.
  † In Memoriam † maandag 12 september 2011 @ 14:51:06 #11
91830 MaximusTG
pi_101857044
Vond het wel grappig die opmerking die the Doctor maakte op het einde van de laatste aflevering kan het nu niet zo snel terugvinden, maar het was iets als: "Sometimes knowledge of the future is what enables us to change it".

En we weten dat the Doctor nu weet dat ie doodgaat...
  Admin maandag 12 september 2011 @ 14:55:22 #12
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_101857192
Hij weet het al sinds The Almost People. ;)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_101858425
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 14:51 schreef MaximusTG het volgende:
Vond het wel grappig die opmerking die the Doctor maakte op het einde van de laatste aflevering kan het nu niet zo snel terugvinden, maar het was iets als: "Sometimes knowledge of the future is what enables us to change it".
Per ongeluk had ik eerder dit weekend Minority Report weer eens gezien, waar die zin ook bijna letterlijk in voorkomt... Geinig.

Ergens heeft Moffat wel een paar flinke stappen gemaakt qua paradoxen. Rose creeerde hele lelijke monsters toen ze haar babyzelf aanraakte, maar tegenwoordig lijkt het devies: Hoe meer Amy's hoe meer vreugd. Dat laatste is natuurlijk ook wel zo, op zich, maar toch.
pi_101859946
Die beesten creerde Rose toch omdat ze haar vader ging redden van het feit dat hij werd aangereden door een auto?

Daardoor overleed hij niet, terwijl dat wel had moeten gebeuren ==> Vliegende draakjes rond de kerk ...
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
pi_101860138
quote:
3s.gif Op maandag 12 september 2011 16:12 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Die beesten creerde Rose toch omdat ze haar vader ging redden van het feit dat hij werd aangereden door een auto?

Daardoor overleed hij niet, terwijl dat wel had moeten gebeuren ==> Vliegende draakjes rond de kerk ...
Klopt. Maar later toen ze allemaal veilig in de kerk zaten, had ze baby Rose in haar handen ==> Vliegende draakjes in de kerk.

Amy geeft Amy een knuffel ==> Rory weet niet waar ie het zoeken moet, maar verder niks.
  maandag 12 september 2011 @ 17:31:04 #16
96242 SuperPoekie
Super Furry Animal
pi_101863130
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 16:16 schreef thijsdetweede het volgende:

[..]

Klopt. Maar later toen ze allemaal veilig in de kerk zaten, had ze baby Rose in haar handen ==> Vliegende draakjes in de kerk.

Amy geeft Amy een knuffel ==> Rory weet niet waar ie het zoeken moet, maar verder niks.
Rose was in het verleden van de Aarde 'echte' timestreams aan het veranderen, en ze waren daar toen al dubbel geweest even. De timestream van Amy was kunstmatig. Denk dat daar het verschil zit. Ofzo.
pi_101863294
Ik denk dat dat soort dingetjes bij Doctor Who iets minder belangrijk zijn dan bij bijvoorbeeld Star Trek :-)
  maandag 12 september 2011 @ 17:43:10 #18
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101863597
quote:
3s.gif Op maandag 12 september 2011 16:12 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Die beesten creerde Rose toch omdat ze haar vader ging redden van het feit dat hij werd aangereden door een auto?

Daardoor overleed hij niet, terwijl dat wel had moeten gebeuren ==> Vliegende draakjes rond de kerk ...
Niet alleen dat. Rose ging terug in haar eigen tijdlijn, en daarna gingen de Doctor en Rose nogmaals terug op het terug gaan in Rose haar tijdlijn. De Doctor zegt daar ook iets over, dat ze daardoor een zwak punt creëren en daardoor die reapers er doorheen komen.


quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 16:16 schreef thijsdetweede het volgende:

[..]

Klopt. Maar later toen ze allemaal veilig in de kerk zaten, had ze baby Rose in haar handen ==> Vliegende draakjes in de kerk.

Amy geeft Amy een knuffel ==> Rory weet niet waar ie het zoeken moet, maar verder niks.
Ik zie geen paradox in Rose die Rose vasthoud of Amy die Amy knuffelt.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  maandag 12 september 2011 @ 17:44:55 #19
232767 DoomCow
FABRICATI DIEM, PVNC
pi_101863673
Benedict Cumberbatch says no to 'Doctor Who'

http://www.nme.com/filman(...)to-doctor-who/241623
Where's my cow? Is that my cow?
It goes, 'Hruuuugh!' It is a hippopotamus!
That's not my cow!
pi_101863741
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 17:44 schreef DoomCow het volgende:
Benedict Cumberbatch says no to 'Doctor Who'

http://www.nme.com/filman(...)to-doctor-who/241623
Aww. Still not ginger then ;)
  maandag 12 september 2011 @ 18:45:05 #21
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_101866021
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 17:44 schreef DoomCow het volgende:
Benedict Cumberbatch says no to 'Doctor Who'

http://www.nme.com/filman(...)to-doctor-who/241623
Dude -O-

Hoewel ik "In the interview on ITV, Cumberbatch explained that he likes "to keep his work on the set", a reference to the huge amount of publicity work that taking on the role would require." dat dan wel weer begrijp.

Maar toch, :'( Hji zou echt geweldig zijn.

*hoop vestig op Rufus Sewell*
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  maandag 12 september 2011 @ 18:53:03 #22
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101866388
Eddie Izzard als Doctor...
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  maandag 12 september 2011 @ 18:56:44 #23
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_101866544
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 18:53 schreef Ugjerke het volgende:
Eddie Izzard als Doctor...
:D

Hoe leuk ik Eddie ook vind, ik geloof niet dat dat gaan werken.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  maandag 12 september 2011 @ 19:00:18 #24
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101866736
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 18:56 schreef wonderer het volgende:

[..]

:D

Hoe leuk ik Eddie ook vind, ik geloof niet dat dat gaan werken.
Hij zou geweldig zijn, maar ik ken 'em teveel als Eddie Izzard.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  maandag 12 september 2011 @ 19:04:18 #25
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_101866980
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 19:00 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Hij zou geweldig zijn, maar ik ken 'em teveel als Eddie Izzard.
Yeah, precies.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_101867503
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 18:53 schreef Ugjerke het volgende:
Eddie Izzard als Doctor...
Nah. Gewoon Hugh Laurie.

  † In Memoriam † maandag 12 september 2011 @ 19:14:53 #27
91830 MaximusTG
pi_101867676
Of nog beter; the Master keert miraculeus terug;als Hugh Laurie!
pi_101868105
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 19:14 schreef MaximusTG het volgende:
Of nog beter; the Master keert miraculeus terug;als Hugh Laurie!
Ik kan die man gewoon nog steeds niet serieus nemen gezien z'n rol in Blackadder. :P
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
pi_101868249
... En voorlopig hoop ik gewoon dat Matt Smith het nog een paar jaartjes blijft doen. Een langjarige doctor kan sowieso weer eens geen kwaad, en in deze Doctor zit meer dan voldoende subtieliteit qua karakterontwikkeling.

Plus, we weten allemaal dat ie nog 200 jaar te leven heeft, natuurlijk ;)
  maandag 12 september 2011 @ 19:26:28 #30
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_101868406
quote:
3s.gif Op maandag 12 september 2011 19:12 schreef MisterSqueaky het volgende:

[..]

Nah. Gewoon Hugh Laurie.

[ afbeelding ]
"Doctor, Run!"
"I can't, I have a bum leg!"

;)

Ik zie hem nog minder publiciteit doen dan BC eigenlijk.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_101868424
Vind de laatste paar afleveringen helaas niet zo sterk maar ik moet zeggen dat ik Matt Smith veel beter vind dan David Tennant.

Jammer dat Ecclestone maar 1 seizoen "The Doctor" was.
pi_101869916
Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Tennant beter was :P , Smith kan me nog steeds niet 100% boeien (als ik het verhaal minder vind ben ik sneller het verhaal kwijt dan bij Tennant omdat ik andere dingen ga doen :') ) en Hugh Laurie als The Doctor.... :Y. Ik blijf de voorkeur houden voor minstens een dertiger als Doctor en omdat Laurie zo om de 50 is zou maar toch nog jeugdig genoeg aandoet zou hij een perfecte opvolger voor mij zijn.
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_101871133
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 19:14 schreef MaximusTG het volgende:
Of nog beter; the Master keert miraculeus terug;als Hugh Laurie!
Nah. Hugo Weaving mag de Master spelen ;)
  dinsdag 13 september 2011 @ 00:56:44 #34
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101886994
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 19:52 schreef trovey het volgende:
Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Tennant beter was :P , Smith kan me nog steeds niet 100% boeien (als ik het verhaal minder vind ben ik sneller het verhaal kwijt dan bij Tennant omdat ik andere dingen ga doen :') ) en Hugh Laurie als The Doctor.... :Y. Ik blijf de voorkeur houden voor minstens een dertiger als Doctor en omdat Laurie zo om de 50 is zou maar toch nog jeugdig genoeg aandoet zou hij een perfecte opvolger voor mij zijn.
Tennant speelde de Doctor op een manier die heel vermakelijk was om te zien, ongeacht of het verhaal goed was. De manier waarop Matt Smith de Doctor speelt is veel meer op het verhaal gericht en die moet dus goed zijn om het leuk kijkvoer te maken. Niet dat de manier van Tennant beter is, maar het is anders.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  dinsdag 13 september 2011 @ 01:08:07 #35
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_101887243
Goeie analyse!
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  dinsdag 13 september 2011 @ 10:06:30 #36
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_101891239
Dat somt het aardig op ja!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_101902731
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 10:50 schreef Captain_Fabulous het volgende:
En laten we niet vergeten dat Centurion-Rory de wacht hield voor Amy, en dus een duidelijk doel had. Amy moest wachten en overleven zonder dat ze enig perspectief had. In d'r eentje,. Centrurion Rory deed zijn waakdienst op een planeet vol mensen...nogal een verschil voor je geestelijke gezondheid!
Puntje van de Guardian Blog: Rory heeft de hele hel ook al in 1 scene van The Doctor's Wife doorstaan. En toen wist ie ook niet hoe lang het ging duren - en of er ooit nog iemand voor hem zou komen.
pi_101902942
Maar is al aangekondigd dat Matt weg gaat dan?

Ik vind David Tennant ( :9~ ) ook leuker O+
pi_101903281
is the doctor alweer begonnen? ben een maand weggeweest namelijk :@
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  Admin dinsdag 13 september 2011 @ 16:48:53 #40
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_101903519
De afgelopen maand heeft alweer drie afleveringen langs zien komen. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_101903994
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 16:36 schreef Inu het volgende:
Maar is al aangekondigd dat Matt weg gaat dan?

Ik vind David Tennant ( :9~ ) ook leuker O+
Matt gaat gewoon nog door, en dat is al aangekondigd. Sterker: Amy en Rory zijn er volgend jaar gewoon bij.
  dinsdag 13 september 2011 @ 17:39:43 #42
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101905420
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 16:31 schreef thijsdetweede het volgende:

[..]

Puntje van de Guardian Blog: Rory heeft de hele hel ook al in 1 scene van The Doctor's Wife doorstaan. En toen wist ie ook niet hoe lang het ging duren - en of er ooit nog iemand voor hem zou komen.
En was hij toen niet aardig doorgedraaid? :P

Overal HATE KILL AMY op de muur.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_101912729
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 16:48 schreef Breuls het volgende:
De afgelopen maand heeft alweer drie afleveringen langs zien komen. :)
thats some bloody briljant news!
Ik heb Hem niet uit vrees voor de hel noch uit liefde voor het paradijs gediend, want dan zou ik als de slechte huurling zijn geweest; ik heb hem veeleer gediend in liefde tot Hem en in verlangen naar Hem.
-Rabia Al-Basri
  woensdag 14 september 2011 @ 10:19:19 #44
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_101930510
Ik vind het juist mooi dat de companions menselijk bijven, en dus doordraaien, soms egoistisch zijn, is stukken geloofwaardiger als je met een Timelord door het universum raast, dat je hersens het af en toe niet bij kunnen benen!
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 14 september 2011 @ 14:51:59 #45
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101938251
Ik vind sowieso de huidige companions heel erg menselijk. Vooral Rory en de relatie tussen hem en Amy erg geloofwaardig. Het is een van de weinige keren dat ik geen TV romance in een serie zie, maar een relatie zoals ik die zelf zou hebben. (sans tardis) Knullig en vol vergissingen.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  woensdag 14 september 2011 @ 15:32:46 #46
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101939597
Maar dat had je met vorige comapnions ook.
De Doctor neemt ze volgens mij ook mee om zelf "menselijk" te blijven want met tijdrijzen moet je soms enorm moeilijke keuzes maken, het is niet alleen maar lol hebben.
  woensdag 14 september 2011 @ 15:46:44 #47
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101940064
Ben ik het niet mee eens, de vorige personages waren veel meer karakters. Dat de Doctor ze mee neemt om menselijk te blijven verandert dat niet.
Niet echt als kritiek bedoelt overigens, menselijke personages in fictie zie je überhaupt heel weinig. En bij de keren dat het wel voorkomt is het zelden vermakelijk om naar te kijken, maar dit seizoen van Doctor Who heeft het wel op een manier gedaan die leuk is om te zien.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  woensdag 14 september 2011 @ 16:16:32 #48
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101941195
Donna vond ik anders ook behoorlijk menselijk, heel relativerend.
  woensdag 14 september 2011 @ 16:25:18 #49
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_101941590
Donna fan meldt!

Maar ze hebben zowiezo een heel hoge standaard neergelegd voor compangions in de serie.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 14 september 2011 @ 16:25:53 #50
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101941622
Grappig, ik vind Donna juist het meest een karakter en minder overtuigend als menselijk persoon. Van de nieuwe serie in ieder geval.

Wel een geweldig karakter overigens.

[ Bericht 18% gewijzigd door Ugjerke op 14-09-2011 16:35:27 ]
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_101963362
Ik moest serieus twee keer nadenken, Donna, Donna wie was dat ook al weer. Leuk maar voor mij het minst blijven hangen als companion. Ik ben bang dat ik een Rose-boy ben en blijf :)
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
  † In Memoriam † donderdag 15 september 2011 @ 00:33:33 #52
91830 MaximusTG
pi_101964020
Ik weet het niet eerlijk gezegd, ik vind alle companions wel wat hebben eigenlijk.. Maar ik moet zeggen dat ik dat juist een van de sterkste kanten van doctor Who vind. Een goed verhaal, en een plausibele verklaring voor het wisselen van karakters/acteurs. Dat maakt Doctor Who juist een van de beste sf-series.
  donderdag 15 september 2011 @ 01:15:03 #53
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101965031
Rose vond ik ook de mooiste verhaallijn hebben alhoewel Amy ook een erg goede lijn heeft.
Donna vond ik te schreeuwerig en te negatief, maar dat maakt 'r wel weer een uitbundig en menselijk karakter. (overigens speelt Catherine Tate in andere series ook zo, beetje type "Monthy-Python chagerijninge huisvrouw" )
De eerste keer dat de Doctor vroeg of ze zin had om mee te gaan zei ze nee en zeg nou eerlijk, zou jij zo'n vraag van de Doctor laten schieten?
pi_101965290
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 01:15 schreef SiGNe het volgende:
Rose vond ik ook de mooiste verhaallijn hebben alhoewel Amy ook een erg goede lijn heeft.
Donna vond ik te schreeuwerig en te negatief, maar dat maakt 'r wel weer een uitbundig en menselijk karakter. (overigens speelt Catherine Tate in andere series ook zo, beetje type "Monthy-Python chagerijninge huisvrouw" )
De eerste keer dat de Doctor vroeg of ze zin had om mee te gaan zei ze nee en zeg nou eerlijk, zou jij zo'n vraag van de Doctor laten schieten?
Een vage kerel die claimed dat ie door de tijd kan reizen met zn politietelefoonbox ... die zou ik ook doorverwijzen naar het gekkenhuis :')
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  donderdag 15 september 2011 @ 01:34:43 #55
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_101965327
Ze verscheen opeens in de TARDIS dus ze wist al dat ie de waarheid sprak.
  donderdag 15 september 2011 @ 02:29:40 #56
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_101965787
Bovendien zal het vrij snel opvallen dat de TARDIS groter van binnen is. :)
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_101966337
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 18:45 schreef wonderer het volgende:

[..]

Dude -O-

Hoewel ik "In the interview on ITV, Cumberbatch explained that he likes "to keep his work on the set", a reference to the huge amount of publicity work that taking on the role would require." dat dan wel weer begrijp.

Maar toch, :'( Hji zou echt geweldig zijn.

*hoop vestig op Rufus Sewell*
Benedict is een held. En uhm, Ioan Gruffudd? ;).
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  donderdag 15 september 2011 @ 21:11:59 #58
96242 SuperPoekie
Super Furry Animal
pi_101992439
Ioan Gruffudd speelt nu in het nieuwe vehikel voor Sarah Michelle Gellar, Ringer. Wel aardige eerste aflevering had die serie trouwens.
  donderdag 15 september 2011 @ 21:24:59 #59
19242 yavanna
Results may vary.
pi_101993333
quote:
0s.gif Op woensdag 14 september 2011 15:46 schreef Ugjerke het volgende:
Ben ik het niet mee eens, de vorige personages waren veel meer karakters. Dat de Doctor ze mee neemt om menselijk te blijven verandert dat niet.
Niet echt als kritiek bedoelt overigens, menselijke personages in fictie zie je überhaupt heel weinig. En bij de keren dat het wel voorkomt is het zelden vermakelijk om naar te kijken, maar dit seizoen van Doctor Who heeft het wel op een manier gedaan die leuk is om te zien.
Ik vind Amy en Rory juist net cartoonfiguurtjes, Rose en Donna met name waren naar mijn mening toch juist heel menselijk en vol emotie.

quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 07:17 schreef Witchfynder het volgende:

[..]

Benedict is een held. En uhm, Ioan Gruffudd? ;).
Erg jammer van Cumberbatch, m.i. zou hij ook erg goed zijn als Doctor qua acteerwerk, leeftijd, uitstraling. Misschien stelt hij ooit zijn mening nog bij. :)

Vrijwel iedereen lijkt hem geschikt te vinden als nieuwe doctor, wat toch een goed teken is. ;) Zelden zoveel diverse meningen mbt Doctor Who en Torchwood gezien als deze laatste seasons. :D

Gruffudd zou ik liever niet als doctor zien, dan zie ik veel liever ( de wat meer duistere ) James Nesbitt.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Admin donderdag 15 september 2011 @ 22:59:15 #60
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_101999612
An interesting observation. Als commentaar op de slotscène van TW4:
JaneEspenson twitterde op donderdag 15-09-2011 om 22:56:17 REX!!!! The Blessing DID give that gift! (not Jack's blood) #Torchwood reageer retweet
Rex overleefde de schotwond door the Blessing, niet door Jack? Hmmm...
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  donderdag 15 september 2011 @ 23:05:03 #61
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_101999908
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 07:17 schreef Witchfynder het volgende:

[..]

Benedict is een held. En uhm, Ioan Gruffudd? ;).
Die ken ik niet? :?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_102002314
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 22:59 schreef Breuls het volgende:
An interesting observation. Als commentaar op de slotscène van TW4:
JaneEspenson twitterde op donderdag 15-09-2011 om 22:56:17 REX!!!! The Blessing DID give that gift! (not Jack's blood) #Torchwood reageer retweet
Rex overleefde de schotwond door the Blessing, niet door Jack? Hmmm...
Ja The Blessing heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Rex onsterfelijk is. Het was immers ook The Blessing die in eerste instantie het signaal uitzond waardoor iedereen onsterfelijk werd. Maar dat neemt nog niet weg dat het wel het bloed van Jack was dat input was voor The Blessing. En dat dat gezeur met dat bloed nog steeds nergens op slaat (imho).
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  vrijdag 16 september 2011 @ 00:00:10 #63
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102002452
Als Jack een fixed point in time is, dan zijn bloed ook (lijkt me?) en ... nee, die redenatie slaat nergens op, dan zouden mensen niet alleen onsterfelijk moeten zijn maar ook onkwetsbaar. En eigenlijk is Jack niet eens onsterfelijk, hij gaat regelmatig dood tenslotte.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_102002619
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 00:00 schreef wonderer het volgende:
Als Jack een fixed point in time is, dan zijn bloed ook (lijkt me?) en ... nee, die redenatie slaat nergens op, dan zouden mensen niet alleen onsterfelijk moeten zijn maar ook onkwetsbaar. En eigenlijk is Jack niet eens onsterfelijk, hij gaat regelmatig dood tenslotte.
Hoe langer je er over nadenkt hoe onlogischer het wordt inderdaad.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  vrijdag 16 september 2011 @ 00:08:39 #65
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102002806
Jammer :{
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  vrijdag 16 september 2011 @ 01:01:24 #66
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102004564
Volgens mij is het zo dat het morphic field ze niet de 'fixed point in time krachten' geeft, maar de oneindige levensduur.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102005908
The blessing bepaalt hoe oud de mensen gemiddeld worden, niet in welke conditie ze oud worden.
Het genezen is dus niet meegenomen in het morphic field.
Op zondag 8 maart 2009 21:38 schreef Danny het volgende:
fuck de policy. posten die hap!
  Admin vrijdag 16 september 2011 @ 09:04:26 #68
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102007748
quote:
0s.gif Op donderdag 15 september 2011 23:57 schreef Wepeel2 het volgende:

[..]

Ja The Blessing heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat Rex onsterfelijk is. Het was immers ook The Blessing die in eerste instantie het signaal uitzond waardoor iedereen onsterfelijk werd. Maar dat neemt nog niet weg dat het wel het bloed van Jack was dat input was voor The Blessing. En dat dat gezeur met dat bloed nog steeds nergens op slaat (imho).
Hoe zit het dan met het herstellen? De wond heelde direct; dat is een Jack-ding.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102012694
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 09:04 schreef Breuls het volgende:

[..]

Hoe zit het dan met het herstellen? De wond heelde direct; dat is een Jack-ding.
Het wordt gewoon niet logisch verklaard in de serie. Ik denk dat het erop neer komt dat de wereld weer in de oude staat teruggebracht is, en omdat Rex het bloed van Jack in zich had is hij geïdentificeerd als Jack inclusief zijn krachten. Maar is hoe dan ook vergezocht als je kijkt naar de oorsprong van de krachten van Jack.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Admin vrijdag 16 september 2011 @ 12:15:19 #70
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102012785
Omdat Rex Jacks bloed had kon hij the Blessing ermee infecteren. Maar wat weten we nu eigenlijk?

1. Hij herstelt net als Jack van wonden.
2. JE zegt dat het door the Blessing komt

That's it. We weten niet waarom en voor hoelang.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102012907
Gelukkig is er morgen gewoon weer een leuke aflevering van Doctor Who. :P
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  Admin vrijdag 16 september 2011 @ 12:22:00 #72
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102012998
Ja, met allemaal bekende en onbekende monsters. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 16 september 2011 @ 12:37:54 #73
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102013408
Eerst heeft Rex sterfelijk bloed in zich, net als Jack, de rest van de wereld heeft onsterfelijk bloed.
Rex en Jack doneren hun bloed en de polariteit van de Blessing draait zich om: iedereen heeft sterfelijk bloed maar Jack en Rex hebben onsterfelijk bloed.
  vrijdag 16 september 2011 @ 17:30:18 #74
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102023763
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 12:37 schreef SiGNe het volgende:
Eerst heeft Rex sterfelijk bloed in zich, net als Jack, de rest van de wereld heeft onsterfelijk bloed.
Rex en Jack doneren hun bloed en de polariteit van de Blessing draait zich om: iedereen heeft sterfelijk bloed maar Jack en Rex hebben onsterfelijk bloed.
Ja, maar hoe zit het met de superhealing? :P
Het enige wat ik kan bedenken is dat de superhealing geen onderdeel van zijn 'fixed point in time'-heid is maar een aardigheid wat de Bad Wolf in Jack's systeem achter heeft gelaten om te voorkomen dat hij voor eeuwig zou bestaan in verschillende stukjes als hij een ongeluk zou hebben.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102041378
Ik vind het hoe dan ook gezeur dat wij nu moeten proberen om er logica in te vinden.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  zaterdag 17 september 2011 @ 00:57:32 #76
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102043775
Hoort een beetje bij de Whoniverse.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  zaterdag 17 september 2011 @ 01:25:24 #77
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102044376
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 17:30 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Ja, maar hoe zit het met de superhealing? :P
Het enige wat ik kan bedenken is dat de superhealing geen onderdeel van zijn 'fixed point in time'-heid is maar een aardigheid wat de Bad Wolf in Jack's systeem achter heeft gelaten om te voorkomen dat hij voor eeuwig zou bestaan in verschillende stukjes als hij een ongeluk zou hebben.
Er moest een balans zijn aan beide kanten van de Blessing.
Ik denk dat Rex die superhealing van de Blessing heeft gekregen, misschien is het maar tijdelijk, misschien ook niet.
pi_102065524
5 minute warning!
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
pi_102067854
Ok, niet het einde dat ik had verwacht....

Wel een gave aflevering!

Ben helemaal benieuwd naar volgende week, hoe hij ermee omgaat...

(Ohh, zie nu ook dat Merlin er weer aan komt! Dit wordt een interessant najaar! :))
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:01:03 #80
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102067881
Wat een geweldige aflevering, super verhaallijn.
Erg verrassend einde ook, die zag ik niet echt aankomen.
De preview van volgende week belooft ook een hoop leuks trouwens.
pi_102069143
Prima aflevering. Smith liet prima zien waarom hij ook al weer als Doctor is gekozen, maar de shocker hier was toch echt de 'faith' turn. Vond dat Amy de eerste keer te snel van haar geloof afviel, maar ik had het idee dat ze toch echt zat te twijfelen bij de Doctor's pitch, en de Doctor wilde haar ook mee hebben, on a certain level.

quote:
You know what it's dangerous about you? It's not that you make people take risks, it's that you make them want to impress you. You make it so they don't want to let you down. You have no idea how dangerous you make people to themselves when you're around.
En hier zien we (weer) een geval van hoe dat zo is. :) Evenals het "and then fall so much further" gedeelte van River's speech in het begin van episode 7. Deze aflevering en de vorige zijn voorbeelden van hoe de Doctor niet perfect is en dat Amy dat ook doorkrijgt. (Rory weet het al).
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  Admin zaterdag 17 september 2011 @ 21:47:32 #82
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102069873
Goeie aflevering. :)

Ik ben benieuwd of dit betekent dat volgende week een A&R-loze aflevering is of dat ze wel gewoon weer in beeld verschijnen. En of ze er de week erop zijn, want dat is de finale, maar ook een moment dat weer teruggrijpt naar de eerste aflevering.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102071698
Dan Martin (Guardian Blog) raises an interesting point in de comments:

quote:
River and her parents knew that the Doctor was going to die
He knew they knew (or did he just know himself?)
They didn't know that he knew, or knew that they knew
The Doctor knew Amy was a Ganger
River knew that she was Melody

But Rory hasn't had a secret of his own. And this can't be an accident
Emphasis mine. Dus, place your bets now. :P
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  Admin zaterdag 17 september 2011 @ 22:35:02 #84
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102072341
Hij had ook geen fear of een faith in deze aflevering. Maar is dat gewoon zijn karakter of betekent het iets?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102072764
Dat niet alleen, maar the god complex kan ook nog weer backfiren: mensen de keuze ontnemen. De keuze over hun eigen leven. Alhoewel dat wel een heel zwaar thema is, acht ik het niet onmogelijk
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zaterdag 17 september 2011 @ 22:55:13 #86
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102073500
Die titel is ook wel mooi: het verwijst naar the Doctor's houding, maar ook naar het complex waarin de Minotaur-God gevangen zat. Mooi gevonden vind ik dat. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 17 september 2011 @ 23:34:30 #87
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102075910
Brok in m'n keel. ;(

Al weet ik dat ze volgend seizoen gewoon meedoen. :P

Maar die blik in z'n ogen. ;(

Edit: Alhoewel, zijn ze er volgend seizoen wel bij?

[ Bericht 13% gewijzigd door Ugjerke op 18-09-2011 07:17:39 ]
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102091141
Goeie aflevering. Traantje wegpinken aan het einde..

Kregen jullie ook een Martha flashback bij Rita? Getinte dame, dokter, nergens bang voor én uiterst nieuwsgierig naar de Doctor's verhalen over space & time.

En wat zit er in room 11? Ik gok de Doctor zelf. Of is dat te simpel?
If you open your mind too much your brain will fall out
  zondag 18 september 2011 @ 14:00:16 #89
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102094772
Wat ik niet helemaal snap is dat de Doctor tegen Amy en Rory zegt dat ze beter thuis kunnen blijven omdat hij ze in gevaar brengt en dat hij vervolgens meteen Gary op gaat zoeken om daar een avontuur mee te beleven.

En inderdaad, room 11, daar was iets mee.
Het zou zo kunnen dat de Doctor op het moment in room 11 is en daar zijn angsten te zien krijgt: Rory en Amy die bij m'n weg zijn en het avontuur van volgende week speelt zich misschien ook wel in die kamer af...
pi_102106210
De laatste keer dat ik de uitspraken van Amy en Rory erop nasloeg, zeiden ze heel nauwkeurig dat ze er volgend jaar weer bij zouden zijn. Maar ze zeiden het ook op zo'n manier dat een paar cameos genoeg zijn, denk ik
  zondag 18 september 2011 @ 20:12:33 #91
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102110223
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 14:00 schreef SiGNe het volgende:
Wat ik niet helemaal snap is dat de Doctor tegen Amy en Rory zegt dat ze beter thuis kunnen blijven omdat hij ze in gevaar brengt en dat hij vervolgens meteen Gary op gaat zoeken om daar een avontuur mee te beleven.

En inderdaad, room 11, daar was iets mee.
Het zou zo kunnen dat de Doctor op het moment in room 11 is en daar zijn angsten te zien krijgt: Rory en Amy die bij m'n weg zijn en het avontuur van volgende week speelt zich misschien ook wel in die kamer af...
Alleen is de kamer weg. Tenzij hij voor een projectie van zijn angst in zijn eigen tijdlijn terug wil reizen.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  zondag 18 september 2011 @ 20:37:30 #92
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_102112015
wtf er was een aflevering gisteren?

* wdn gaat downloaden

Hmm heb er nog meer gemist zo te zien :D
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zondag 18 september 2011 @ 20:49:07 #93
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102112913
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 20:12 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Alleen is de kamer weg. Tenzij hij voor een projectie van zijn angst in zijn eigen tijdlijn terug wil reizen.
Is de kamer weg of willen ze dat wij dat denken?
  zondag 18 september 2011 @ 21:21:48 #94
19242 yavanna
Results may vary.
pi_102115289
Wauw, wat een goede aflevering gisteren, bleef boeiend en idd een verrassend einde. Volgende aflevering oogt ook weer veelbelovend.

Christmas special foto's. ( spoilers )
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  zondag 18 september 2011 @ 22:34:46 #95
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_102121192
Prima aflevering. De innerlijke strijd van de Doctor werd weer mooi uitgelicht.
Even nitpicken: Ik vond wel dat ze de waanzin van de karakters iets beter hadden kunnen uitspelen. In de beginscene heeft die vrouw het over dat de tijd tussen haar gebeden steeds korter wordt, en dat suggereert dat het een situatie is die van kwaad tot erger gaat, tot je uiteindelijk sterft. Dat zag ik bij de karakters die bij de Doctor waren niet heel sterk terugkomen.

Het feit dat Amy meteen na haar eerste prayer gehaald werd liet wellicht ook zien dat haar geloof het sterkste was.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  maandag 19 september 2011 @ 01:53:02 #96
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102128668
quote:
0s.gif Op zondag 18 september 2011 20:49 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Is de kamer weg of willen ze dat wij dat denken?
Dun dun duuun..

Nee, de kamer is weg. :P

Overigens, wat betreft de Doctor weg gaan bij Amy en Rory en vervolgens aankloppen bij z'n huisgenoot. Op de BBC staat

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  † In Memoriam † maandag 19 september 2011 @ 07:56:44 #97
91830 MaximusTG
pi_102129746
Goeie aflevering ja, ben ook benieuwd naar de volgende! Viel me bij deze wel meteen op dat die ene alien van die planeet die steeds werd veroverd, gespeeld werd door die kerel van Little Britain.
  Admin maandag 19 september 2011 @ 08:27:23 #98
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102130056
David Walliams ja. Maar dat wist je toch van tevoren al wel?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  † In Memoriam † maandag 19 september 2011 @ 08:49:45 #99
91830 MaximusTG
pi_102130289
Euh, nee, hoe had ik dat moeten weten dan? Alsof ik dat van te voren ga opzoeken?
  Admin maandag 19 september 2011 @ 11:08:51 #100
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102133129
Het was hier al besproken. ;)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102133225
Vond het maar een matige aflevering eigenlijk. Redelijk standaard verhaal in een saai decor. Het afscheid van Amy en Rory aan het eind kwam ook zomaar ineens uit de lucht vallen.

Kwam misschien ook wel omdat ik gister redelijk moe was toen ik keek, lastig om dan de aandacht erbij te houden.
pi_102136016
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 11:12 schreef Young_David het volgende:
Vond het maar een matige aflevering eigenlijk. Redelijk standaard verhaal in een saai decor. Het afscheid van Amy en Rory aan het eind kwam ook zomaar ineens uit de lucht vallen.

Kwam misschien ook wel omdat ik gister redelijk moe was toen ik keek, lastig om dan de aandacht erbij te houden.
Ik had dat ook een beetje, vond de aflevering een beetje saaiig. Het vergelijk tussen de Minotaur en de Doctor was wel goed gevonden en uitgewerkt. Ook mooi dat de Doctor op na die speech zegt: "Nee ik had het niet over mezelf." Wat Rory en Amy betreft, dit afscheid was zo kort en Doctor Who onwaardig dat ik er zeker van ben dat we meer van ze gaan zien, alleen hoe ze dat vorm gaan geven met nog maar 2 afleveringen te gaan... ik ben erg benieuwd.
"A push and a rush and the land we stand on is ours" - Turrican
Whiskyplankje
pi_102136161
Kijkt iedereen hier ook DW Confidential? Ik kijk het altijd direct na de reguliere episode en het geeft wel een extra lading aan de serie. Veel dingen die in de ep soms iets te snel gaan worden nog eens even helder besproken.

En wat een werk zit er in zo'n serie. Ik zou best eens een weekje mee willen lopen. *dreams on*
If you open your mind too much your brain will fall out
pi_102136658
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 13:04 schreef Karstman het volgende:

[..]

Wat Rory en Amy betreft, dit afscheid was zo kort en Doctor Who onwaardig dat ik er zeker van ben dat we meer van ze gaan zien, alleen hoe ze dat vorm gaan geven met nog maar 2 afleveringen te gaan... ik ben erg benieuwd.
1. Finale. Denk je zelf dat dit zo zou gebeuren? They'll be back. Wat voor een ouders zijn er nu niet bij als hun geliefde dochter trouwt? :+

2. Onwaardig? Vind het juist een goede switch dat er weer eens een companion (Rory) is die gewoon *doorgaat* met het leven na de Doctor. Donna kon dat niet en Rose... Ik ga even vloeken in de kerk, maar die had in TSE / JE de emotionele volwassenheid van een Bieber-adorerend tienermeisje. Doomsday was een mooi afscheid, maar terugbrengen voor TSE / JE? Just about ruined the character for me.
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  maandag 19 september 2011 @ 17:01:02 #105
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102143640
Ik heb The God Complex inmiddels voor een tweede keer gezien en hij was nog steeds geweldig. :D Zeker een van m'n favoriete 11th Doctor verhalen al, maar misschien niet m'n favoriet. The Doctor's Wife, the Lodger, Amy's Choice en The Girl Who Waited waren ook geweldig. Al vind ik deze al wel beter dan the Girl Who Waited. Beide afleveringen hadden een droevig punt op het eind maar dat was in deze aflevering een stuk sterker. Ik vond vooral Matt's gezichtsuitdrukkingen een mooi puntje op de i zetten. Heel overtuigend.

En Karen en Rory komen sowieso terug, maak je maar geen zorgen. Ze kunnen het echte afscheid
een langere opbouw geven. (Waar dit zonder twijfels al bij hoorde)


quote:
14s.gif Op maandag 19 september 2011 13:11 schreef Sprouts het volgende:
Kijkt iedereen hier ook DW Confidential? Ik kijk het altijd direct na de reguliere episode en het geeft wel een extra lading aan de serie. Veel dingen die in de ep soms iets te snel gaan worden nog eens even helder besproken.

En wat een werk zit er in zo'n serie. Ik zou best eens een weekje mee willen lopen. *dreams on*
Soms, in dit geval wel. :)
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin maandag 19 september 2011 @ 17:42:40 #106
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102145328
quote:
14s.gif Op maandag 19 september 2011 13:11 schreef Sprouts het volgende:
Kijkt iedereen hier ook DW Confidential? Ik kijk het altijd direct na de reguliere episode en het geeft wel een extra lading aan de serie. Veel dingen die in de ep soms iets te snel gaan worden nog eens even helder besproken.

En wat een werk zit er in zo'n serie. Ik zou best eens een weekje mee willen lopen. *dreams on*
Ik sla geen DWC over. Doctor Who op zaterdag is voor mij een avondvullend event van anderhalf uur. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin maandag 19 september 2011 @ 17:44:07 #107
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102145375
Oh en natuurlijk komen A&R terug. Daar zullen alleen kijkers die niet zo bekend zijn met tv-series aan twijfelen. Ik vraag me zelf alleen af hoe en met welke (in-story) reden? Maar dat zien we vanzelf. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 19 september 2011 @ 18:57:52 #108
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102148250
Iemand of Gallifrey Base spotte trouwens het volgende.


Haar leven hing daar inderdaad van af. :P
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  † In Memoriam † maandag 19 september 2011 @ 19:06:53 #109
91830 MaximusTG
pi_102148633
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 11:08 schreef Breuls het volgende:
Het was hier al besproken. ;)
oooh, dat had ik helemaal niet gelezen joh;). Hoorde het meteen toen ik em zag, en de ogen herken je ook.

@Ugjerke: grappig ja, alleen zegt ie het hier (schijnbaar) met een flinke dosis sarcasme. Zo begrijpt Amy het iig volgens mij.
  maandag 19 september 2011 @ 21:48:36 #110
13250 Lod
Sapere aude!
pi_102158414
quote:
10s.gif Op zondag 18 september 2011 12:40 schreef Sprouts het volgende:
En wat zit er in room 11? Ik gok de Doctor zelf. Of is dat te simpel?
Ik denk een lege kamer en niet omdat hij nergens bang voor zou zijn...
GNU Terry Pratchett
pi_102158627
Ik moet de aflevering terugkijken voordat ik een oordeel ga vellen :P , ik had er de kop even niet bij. :')
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_102158773
quote:
2s.gif Op maandag 19 september 2011 21:48 schreef Lod het volgende:

[..]

Ik denk een lege kamer en niet omdat hij nergens bang voor zou zijn...
Het beest richtte zich altijd op de diepste angsten van zijn potentiële voedsel om aanbidding te creëren. Zijn laatste woorden tegen de doc gingen over de doctors dood en dat hij daar niet bang voor moest zijn... een verband of een Moffat ;) ?
pi_102161697
quote:
2s.gif Op maandag 19 september 2011 21:48 schreef Lod het volgende:

[..]

Ik denk een lege kamer en niet omdat hij nergens bang voor zou zijn...
Nou ja, hij zei toch wel iets van 'Figures it would be you?' als ik het me goed herinner?
Volkorenbrood: "Geen quotes meer in jullie sigs gaarne."
  † In Memoriam † maandag 19 september 2011 @ 22:47:42 #114
91830 MaximusTG
pi_102162104
Ja, dat zegt ie; tja wat zat erin.. Hijzelf, River in een astronautenpak, of misschien.... The Master?
  dinsdag 20 september 2011 @ 07:15:55 #115
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102168882
De Valeyard. :P

Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102169529
Ik denk dat River daar inzit. Maar dat is een gok.
pi_102169618
quote:
2s.gif Op maandag 19 september 2011 21:48 schreef Lod het volgende:

[..]

Ik denk een lege kamer en niet omdat hij nergens bang voor zou zijn...
Misschien een grote spiegel naar de deur gericht?

Schiet me ineens te binnen waar de setting van "The girl who waited" me aan doet herinneren. Aan het spel Portal. Die witte muren met die rare deuren... En de pratende computer..
pi_102178856
Ik ben eindelijk weer up-to-date; gisteren de meest recente drie DW afleveringen gekeken. En wat een fijne afleveringen, alle drie! The Girl Who Waited stak er wel met kop en schouders bovenuit, maar de andere twee waren ook prima te pruimen. Het voelde weer als old-school Doctor Who, na alle hyperactieve onthullingen rond de mid-season break.

Dat brengt mij eigenlijk ook op mijn belangrijkste kritiekpunt; in deze drie afleveringen merk je eigenlijk helemaal niet dat Amy en Rory onlangs hun pasgeboren kind zijn kwijtgeraakt. Ja, Amy maakt er een semi-nonchalante opmerking over aan het einde van The God Complex, maar een echt grote impact lijkt het niet gemaakt te hebben op haar. Het is weer adventures as usual.

En dat kun je eigenlijk niet maken vind ik. Als je een verhaal vertelt en personages ingrijpende dingen laat doormaken (ik noem een "tadaa, je bent zwanger en gaat nu bevallen", "we nemen je kind van je af", "je kind groeit op, ver weg van jou, tot iemand die je in volwassen vorm al kent" en "oh nee toch niet, je kind is ook een jeugdvriendin van je") je daar ook de emotionele repercussies van moet laten zien. Moffat lijkt daar niet echt toe bereid, en dat vind ik nogal problematisch. Óf je doet grote onthullingen en doet ook wat met de onvermijdelijke gevolgen, óf je maakt een adventures-as-usual serie, maar je kunt niet grote onthullingen doen en dat je personages amper laten beïnvloeden. Dat is narratief gezien gewoon niet eerlijk.
  Admin dinsdag 20 september 2011 @ 14:59:13 #119
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102180391
Voor een deel is dat te verklaren doordat Night Terrors, die direct na Let's Kill Hitler kwam, oorspronkelijk gepland was als derde aflevering in de serie. Daarin zitten dus geen referenties omdat dat eigenlijk niet kon. Het verklaart niet het gebrek aan doorlopende lijn in The Girl Who Waited maar het is ook niet erg om de arc even te laten liggen. Doctor Who is toch altijd meer van de losse verhalen en een 'losse arc'. Dit seizoen is voor het eerst meer samengebonden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102183426
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 14:59 schreef Breuls het volgende:
Voor een deel is dat te verklaren doordat Night Terrors, die direct na Let's Kill Hitler kwam, oorspronkelijk gepland was als derde aflevering in de serie. Daarin zitten dus geen referenties omdat dat eigenlijk niet kon. Het verklaart niet het gebrek aan doorlopende lijn in The Girl Who Waited maar het is ook niet erg om de arc even te laten liggen. Doctor Who is toch altijd meer van de losse verhalen en een 'losse arc'. Dit seizoen is voor het eerst meer samengebonden.
Op zich ben ik het met je eens dat de arc niet constant terug hoeft te komen en dat DW altijd al meer van de losse verhalen was. Zo vind ik het zelf eigenlijk ook leuker (ik heb van deze drie afleveringen veel meer genoten dan van A Good Man Goes to War en Let's Kill Hitler). Die grote levensveranderende gebeurtenissen voor de personages hoeven van mij niet zo nodig. Maar áls je die dan tegen je personages aan gooit, moet je er wel wat mee doen, vind ik. :P
  dinsdag 20 september 2011 @ 19:42:08 #121
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102191755
Ik miste de emoties vooral aan het eind van Let's Kill Hitler. Als daar even een moment van strijd in gezeten had over wat ze met River/Mels/Melody hadden moeten doen had ik het prima gevonden om er in de drie afleveringen daarna er niks van te laten merken. Want er is natuurlijk niks wat ze voor Melody kunnen doen, maar nu was het wat flauwtjes.

De arc is op zich leuk bedacht, maar de uitvoering laat wat te wensen over.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102192164
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 19:42 schreef Ugjerke het volgende:
De arc is op zich leuk bedacht, maar de uitvoering laat wat te wensen over.
Dat is een goede samenvatting van mijn enigzins convoluted punt. ;)
pi_102192530
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 07:15 schreef Ugjerke het volgende:
De Valeyard. :P

[ afbeelding ]
Nee, Fenric :P



http://tardis.wikia.com/wiki/Fenric
  dinsdag 20 september 2011 @ 21:01:08 #124
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102195893
quote:
Daarom wist hij wat hij tegen Amy moest zeggen natuurlijk. :D


De geluiden die uit kamer 11 komen, zijn dat trouwens geen TARDIS geluiden? Zou zijn angst zijn dat de TARDIS hem verlaat?
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin dinsdag 20 september 2011 @ 21:17:12 #125
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102196712
Dat was de cloister bell, ja. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 20 september 2011 @ 21:23:14 #126
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102197030
Ah, zo heet dat dus. :)


quote:
The Cloister Bell was an alarm bell located in the Cloister Room inside TARDISes. The Cloister Bell was to be used in the most serious and utmost emergencies, emergencies so grave that even the TARDIS itself (and its inhabitants) was in danger.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin dinsdag 20 september 2011 @ 22:11:01 #127
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102199326
Was? :{w
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 20 september 2011 @ 23:06:27 #128
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102202303
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 22:11 schreef Breuls het volgende:
Was? :{w
"You used past tense."
"No I didn't."
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102209171
De gaststerren van de Christmas Special zijn bekend! http://www.bbc.co.uk/doct(...)as_Special_The_Stars

Bill Bailey O+
  woensdag 21 september 2011 @ 16:51:53 #130
96242 SuperPoekie
Super Furry Animal
pi_102224454
Bill Baley inderdaad O+
  † In Memoriam † woensdag 21 september 2011 @ 17:15:15 #131
91830 MaximusTG
pi_102225418
Ben het seizoen nog eens aan het kijken, en het zou me niks verbazen als dat ruimtepak waar Melody Pond inzat te maken heeft met de Cybermen. Ze vragen zich ook af in s06e02 of het pak misschien ooit uit zichzelf heeft kunnen bewegen. En Melody zegt in die telefoontjes dat "the spaceman is going to eat me".
  woensdag 21 september 2011 @ 17:16:59 #132
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_102225494
Het ruimtepak kan natuurlijk de 'oer' cyberman zijn...
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  Admin woensdag 21 september 2011 @ 17:47:27 #133
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102226555
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 09:14 schreef lunapuella het volgende:
De gaststerren van de Christmas Special zijn bekend! http://www.bbc.co.uk/doct(...)as_Special_The_Stars

Bill Bailey O+
Geen Amy en Rory, zo te zien.

Dat is raar, want er waren van de week Christmas Special opnamen voor het huis van A&R.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 21 september 2011 @ 18:44:40 #134
9568 Witchfynder
/dev/bassguitar
pi_102228757
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 17:47 schreef Breuls het volgende:

[..]

Geen Amy en Rory, zo te zien.

Dat is raar, want er waren van de week Christmas Special opnamen voor het huis van A&R.
Kan het niet zijn dat ze de special beginnen of eindigen voor het huis, zonder A&R te laten zien? Als link naar het vorige danwel volgende seizoen?
Mijn band: Conorach || MySpace || Twitter || Lastfm
"The band makes it rock. The crew makes it roll" - Dave Mustaine
There are two kinds of people in the world: those who like Heavy Metal and those who hate music.
  Admin woensdag 21 september 2011 @ 18:46:11 #135
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102228827
Da's mogelijk. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 23 september 2011 @ 13:15:44 #136
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102296143
Deze week in US sitcom Community was er een verwijzing naar Doctor Who:

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 23 september 2011 @ 15:42:47 #137
19242 yavanna
Results may vary.
pi_102300651
Grote veranderingen komende in het uitzendschema.

Major DOCTOR WHO Season 7 Scheduling Change

A few months ago word started hitting forums that next years season of Doctor Who would get yet another scheduling shake up. For the first five seasons of New Doctor Who, 13 episodes have been shown week in/week out from an Easter debut (except during 2009 which saw a handful of hour long specials scattered throughout the year). This year we saw a slight shift in the routine, we saw 7 of the 13 episodes released in the spring which culminated in a mid season finale, the show had a summer rest and eventually returned in the autumn with the remaining 6 episodes. This helped leave a far smaller gap between the season finale and the years Christmas special.

It now appears this was now only stage one of a larger plan from BBC and the makers of Doctor Who. Season 7 of Doctor Who will not premiere during the established easter time slot in 2012. Instead it has been decided to not air Season 7 until Autumn 2012. From there the season will air the first 7 episodes, a two month hiatus between October and December will occur and take us to that years christmas special (which will be used as a mid-season bridge). The remaining 6 episodes of the season will then see a release in the spring of 2013, leading everyone directly into the shows 50th anniversary year.

Matt Smith has confirmed he is to stay with the show until at least 2013.

Show runner Steven Moffat has gone on record before saying that as a child he has memories of Doctor Who showing throughout the autumn months every year and that the show suited the scenery of shorter and colder days much better. This change falls in line with the direction current show runner Moffat is taking the show and for the sake of an extra 6-8 months hiatus the show will be able to rest in it’s new winter time slot for years to come.

Bron
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Admin vrijdag 23 september 2011 @ 15:59:10 #138
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102301134
:{

Mijn Doctor Who zomer. Wat doe je. :{

Ik vond deze hiatus al klote.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  vrijdag 23 september 2011 @ 19:03:08 #139
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102307187
;(
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  vrijdag 23 september 2011 @ 21:08:27 #140
19242 yavanna
Results may vary.
pi_102312417
Die lange pauze's midden in een season zijn m.i. killing.

Kerst special spoilers.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  zaterdag 24 september 2011 @ 19:52:21 #141
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_102338979
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 09:14 schreef lunapuella het volgende:
De gaststerren van de Christmas Special zijn bekend! http://www.bbc.co.uk/doct(...)as_Special_The_Stars

Bill Bailey O+
Bill Bailey!! Leuk.

Ik ben vandaag op tijd erbij *O*
Heb de afleveringen hiervoor tijdens woon-werk verkeer gezien. Waren allemaal erg goed op 1 na.

Vandaag cybermen? *O*
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
  zaterdag 24 september 2011 @ 20:55:45 #142
107418 wdn
Elfen lied O+
pi_102340729
Hmm verhaal zelf was aardig meer niet maar het slot van deze eps maakte veel goed O+
Beatus vir qui suffert tentationem.
PSN Rinzewind
Disgaea 5 *O* Horizon Zero Dawn *O* Nier Automata *O* Persona 5 *O*
pi_102340795
Ik was wel blij day de Cybermen maar een kleine rol hadden, ik vind ze meestal maar vervelend. :p
pi_102341100
Één deel Harry Potter deus ex machina (Power of Love, capital letters intended), twee delen outrageous amount of running and/or snooping dat niet echt engaging was en wel een leuke plottwist die iedereen al wist op het einde.*

Zonder dat laatste zou ik zeggen dat dit de zwakste aflevering van het seizoen was. Dat, en Smith die elke week enorm solide op het scherm staat, en je kon ook zien dat het absoluut niet de Doctor van vorige week was.

De Amy en Petrichor poster was een hele leuke touch, dat wel. :)

*En die daarom niet 1-2-3 voor waar moet worden aangenomen. There's something going on here...

[ Bericht 7% gewijzigd door Omentuva op 24-09-2011 21:13:53 ]
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  zaterdag 24 september 2011 @ 22:46:07 #145
19242 yavanna
Results may vary.
pi_102344704
Whoeiii, ik vond het wel weer een leuke ep. ^O^ Miste alleen het '"Resistance is futile'.
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  Admin zaterdag 24 september 2011 @ 23:08:35 #146
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102345782
Leuke aflevering. James Corden en Matt Smith kunnen een scène leuk vullen.

Grappig dat ik Greg James in de achtergrond herkende. Ik had op de radio al gehoord dat er iets was met hem, maar wist niet dat-ie in de aflevering zou zitten.

En het einde! Inderdaad River in het pak. Goed om te weten. Maar niet minder nieuwsgierigmakend. Ik ben heel benieuwd naar hoe het verloopt. Silence will fall when the question is asked. De silence is de dood van de Doctor (volgens de trailer), wat is de question? En hoe komt de Doctor over zijn dood heen? En hoe dwingen ze River tot het neerschieten van the Doctor? En hoe weet the Doctor dat het River is in het pak, voor het moment dat ze de visor omhoog doet?

En, en, en.

Leuk! :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 24 september 2011 @ 23:11:42 #147
19242 yavanna
Results may vary.
pi_102347780
Hmm, die eyepatch lijkt me een soort anti-Silence device ...
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
pi_102348687
Die quotes van die drie kinderen op het einde, hebben we volgens mij eerder gehoord. Iemand enig idee in welke episode en wie ze geroepen heeft?
'Één ding blijft altijd hetzelfde: niets blijft zoals het was.' (IOJMDA 157)
  zondag 25 september 2011 @ 00:53:18 #150
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102349716
"I have an app for that" :')
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  Admin zondag 25 september 2011 @ 09:23:33 #151
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102353046
quote:
14s.gif Op zaterdag 24 september 2011 23:56 schreef The_BoezelaaR het volgende:
Hmm, die eyepatch lijkt me een soort anti-Silence device ...
Oeh, dat vind ik wel een leuke theorie. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102353135
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 09:23 schreef Breuls het volgende:

[..]

Oeh, dat vind ik wel een leuke theorie. :)
Ik doe mee.
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  zondag 25 september 2011 @ 14:29:58 #153
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102360484
quote:
14s.gif Op zondag 25 september 2011 09:35 schreef Omentuva het volgende:

[..]

Ik doe mee.
^^
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zondag 25 september 2011 @ 15:27:08 #154
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_102362311
River Song werd in deze aflevering aan het einde heel nadrukkelijk aangesproken met Doctor. Het was de dag waarop de Doctor is geworden.

In de aflevering met de Angels was ze geen geen Doctor. Maar ze had al wel een Good Man vermoord.

Dat zou kunnen betekenen dat die referentie in eerste instantie sloeg op de eerste aanslag die ze op de Doctor heeft gepleegd en dat wat er nu gebeurt een wijziging in de tijd is die de Rivers van die (en latere) episodes ook nog niet kende.

Of leg ik nu verkeerde verbanden? Ik probeer het voor mezelf even samen te vatten. :)
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  zondag 25 september 2011 @ 15:28:53 #155
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102362361
In de aflevering met de Angels was ze toch professor? Volgens mij word je eerst doctor en daarna professor.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_102363739
In de bibliotheekaflevering van seizoen 4 was ze doctor river song
  zondag 25 september 2011 @ 16:20:14 #157
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102363951
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 16:12 schreef Young_David het volgende:
In de bibliotheekaflevering van seizoen 4 was ze doctor river song
Hm, dan is dat inderdaad een beetje verwarrend.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_102366989
Nee, ze was toen Professor. In Time of Angels is ze Doctor.

quote:
I'm going to be a professor some day? How exciting!
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  zondag 25 september 2011 @ 18:02:01 #159
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102367326
Juist. Dan klopt het toch? Of ben ik een beetje wazig nu?
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  Admin zondag 25 september 2011 @ 18:11:02 #160
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102367595
Ja, het klopt gewoon. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102368043
of vergis ik me nu weer :-P Het is ook wel heel timey-wimey allemaal
  Admin zondag 25 september 2011 @ 18:26:08 #162
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102368083
Professor in de Library. Alle andere afleveringen Doctor. Althans, sinds ze Doctor werd. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 25 september 2011 @ 18:30:28 #163
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_102368205
Ah kijk. Ik had het ook allemaal niet meer op een rijtje. Dank voor het meedenken. :+
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
pi_102369483
The God Complex, cracking episode.
Nu Closing Time kijken.
It took God six days to create the earth, and Monty Python just 90 minutes to screw it up.
  Admin zondag 25 september 2011 @ 22:48:13 #165
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102381838
Er is een groot, wereldwijd probleem. Een ramp. Een wonder. Jack en Gwen zijn er druk mee. Intussen zit de Doctor met zijn companions in een diner in Utah, vlak voor zijn eigen dood. Totaal Miracle Day te negeren.

Wat?

http://feelinglistless.bl(...)hes-supposed-to.html
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 25 september 2011 @ 23:03:37 #166
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102382611
He bah.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  zondag 25 september 2011 @ 23:14:24 #167
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_102383069
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 22:48 schreef Breuls het volgende:
Er is een groot, wereldwijd probleem. Een ramp. Een wonder. Jack en Gwen zijn er druk mee. Intussen zit de Doctor met zijn companions in een diner in Utah, vlak voor zijn eigen dood. Totaal Miracle Day te negeren.

Wat?

http://feelinglistless.bl(...)hes-supposed-to.html
Jij dacht dat de twee series mekaar niet doorkruisten qua timeline of zo?
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  Admin zondag 25 september 2011 @ 23:20:10 #168
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102383312
Jawel, ik had hier al eerder over na zitten denken, maar kwam die blogpost net pas tegen.

Punt is, Davies en Moffat hebben gewoon niet onderling overlegd, klaar. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102383918
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 15:28 schreef wonderer het volgende:
In de aflevering met de Angels was ze toch professor? Volgens mij word je eerst doctor en daarna professor.
Hoeft niet. Technisch gezien moet je een leerstoel aan een universiteit hebben om jezelf professor te mogen noemen. Als je die kwijtraakt val je terug in titel.

[ Bericht 3% gewijzigd door MisterSqueaky op 25-09-2011 23:47:11 ]
  zondag 25 september 2011 @ 23:52:53 #170
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102384681
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 23:20 schreef Breuls het volgende:
Jawel, ik had hier al eerder over na zitten denken, maar kwam die blogpost net pas tegen.

Punt is, Davies en Moffat hebben gewoon niet onderling overlegd, klaar. :P
Jammer ;(
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  maandag 26 september 2011 @ 01:11:06 #171
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102387076
quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 22:48 schreef Breuls het volgende:
Er is een groot, wereldwijd probleem. Een ramp. Een wonder. Jack en Gwen zijn er druk mee. Intussen zit de Doctor met zijn companions in een diner in Utah, vlak voor zijn eigen dood. Totaal Miracle Day te negeren.

Wat?

http://feelinglistless.bl(...)hes-supposed-to.html
Leuke theorie maar die vlieger gaat niet op, de Blessing had alleen effect op mensen.
In het begin werd in elk geval gezegd dat het geen effect op dieren had, de Doctor is een andere diersoort dan de mens.

Maar ja, dan blijft het vreemd dat de Doctor niet helpt bij zo'n belangrijke gebeurtenis.
Misschien omdat ie er vanuit ging dat Jack er wel mee bezig zou zijn?
  Admin maandag 26 september 2011 @ 07:22:26 #172
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102388426
In de post wordt ook al aangegeven dat MD alleen voor mensen gold, dus dat was mijn punt ook niet. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 26 september 2011 @ 07:55:43 #173
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102388575
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 september 2011 21:07 schreef Omentuva het volgende:
Één deel Harry Potter deus ex machina (Power of Love, capital letters intended), twee delen outrageous amount of running and/or snooping dat niet echt engaging was en wel een leuke plottwist die iedereen al wist op het einde.*

Zonder dat laatste zou ik zeggen dat dit de zwakste aflevering van het seizoen was. Dat, en Smith die elke week enorm solide op het scherm staat, en je kon ook zien dat het absoluut niet de Doctor van vorige week was.

De Amy en Petrichor poster was een hele leuke touch, dat wel. :)

*En die daarom niet 1-2-3 voor waar moet worden aangenomen. There's something going on here...
Er zit dan ook 200 jaar tussen de Doctor van vorige week en de Doctor van deze week.


quote:
0s.gif Op zondag 25 september 2011 22:48 schreef Breuls het volgende:
Er is een groot, wereldwijd probleem. Een ramp. Een wonder. Jack en Gwen zijn er druk mee. Intussen zit de Doctor met zijn companions in een diner in Utah, vlak voor zijn eigen dood. Totaal Miracle Day te negeren.

Wat?

http://feelinglistless.bl(...)hes-supposed-to.html
Als ik het goed begrepen had waren de data op de telefoons slordigheidjes in de productie en vind MD eigenlijk in 2010 of 2012 plaats. (Weet even niet meer welk van de twee)
Maar dat is achteraf makkelijk te zeggen. :D Ander excuus kan zijn is dat de MD die wij zagen pre-Big Bang 2 was of iets in die richting. Mja, slordig is het wel.

[ Bericht 16% gewijzigd door Ugjerke op 26-09-2011 08:06:14 ]
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin maandag 26 september 2011 @ 08:21:13 #174
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102388753
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 07:55 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Er zit dan ook 200 jaar tussen de Doctor van vorige week en de Doctor van deze week.
Says who? Says the Doctor? The Doctor lies.
quote:
Als ik het goed begrepen had waren de data op de telefoons slordigheidjes in de productie en vind MD eigenlijk in 2010 of 2012 plaats. (Weet even niet meer welk van de twee)
Maar dat is achteraf makkelijk te zeggen. :D Ander excuus kan zijn is dat de MD die wij zagen pre-Big Bang 2 was of iets in die richting. Mja, slordig is het wel.
Je kunt het inderdaad wel wegverklaren. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 26 september 2011 @ 09:36:25 #175
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_102389926
Ik wil trouwens wel even zeggen, dat ik Mat Smith voor deze aflevering de perfecte Doctor vond. Hij legt er een soort van wanhoop/berusting in die ik bij Tennant nooit had kunnen accepteren. Smith 's Doctor is soms echt oud, moe. Tennant was de doctor die weet dat hij uiteindelijk een oplossing vind.

Klinkt misschien wat vaag, maar met de Tennnant verheerlijking die sommige mensen hebben, moest ik het toch even kwijt.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
pi_102390083
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 07:55 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Er zit dan ook 200 jaar tussen de Doctor van vorige week en de Doctor van deze week.
Exactly. En daarom is het ook goed dat je dat kan zien, dat verschil.
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  maandag 26 september 2011 @ 09:51:02 #177
107652 Quincy5
Back to the future
pi_102390150
Hoe zit het nou precies met die 200 jaar?

Deze week werd er wat over gezegd, maar ik begreep het niet helemaal. Is het nou tussen de afleveringen gebeurd of tijdens de laatste en waar/waarom dan?

Ik vraag dit omdat ik bang ben iets gemist te hebben dat van belang kan zijn voor de finale.
www.bttf.com
I hate mornings
  Admin maandag 26 september 2011 @ 10:06:58 #178
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102390418
ALS er daadwerkelijk 200 jaar is verstreken en the Doctor niet gewoon uit zijn nek lult, is dat gebeurd nadat hij A&R heeft afgezet en voordat-ie bij Craig langs ging. En misschien tussen deze en volgende week, maar hij leek heel zeker dat hij zijn laatste dag tegemoet ging.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 26 september 2011 @ 11:11:40 #179
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102391803
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 09:36 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik wil trouwens wel even zeggen, dat ik Mat Smith voor deze aflevering de perfecte Doctor vond. Hij legt er een soort van wanhoop/berusting in die ik bij Tennant nooit had kunnen accepteren. Smith 's Doctor is soms echt oud, moe. Tennant was de doctor die weet dat hij uiteindelijk een oplossing vind.

Klinkt misschien wat vaag, maar met de Tennnant verheerlijking die sommige mensen hebben, moest ik het toch even kwijt.
Ik neig het wel met je eens te zijn.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  maandag 26 september 2011 @ 14:12:45 #180
96242 SuperPoekie
Super Furry Animal
pi_102397719
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 09:36 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik wil trouwens wel even zeggen, dat ik Mat Smith voor deze aflevering de perfecte Doctor vond. Hij legt er een soort van wanhoop/berusting in die ik bij Tennant nooit had kunnen accepteren. Smith 's Doctor is soms echt oud, moe. Tennant was de doctor die weet dat hij uiteindelijk een oplossing vind.

Klinkt misschien wat vaag, maar met de Tennnant verheerlijking die sommige mensen hebben, moest ik het toch even kwijt.
Eens!
  maandag 26 september 2011 @ 15:45:18 #181
19242 yavanna
Results may vary.
pi_102400370
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 09:36 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Ik wil trouwens wel even zeggen, dat ik Mat Smith voor deze aflevering de perfecte Doctor vond. Hij legt er een soort van wanhoop/berusting in die ik bij Tennant nooit had kunnen accepteren. Smith 's Doctor is soms echt oud, moe. Tennant was de doctor die weet dat hij uiteindelijk een oplossing vind.

Klinkt misschien wat vaag, maar met de Tennnant verheerlijking die sommige mensen hebben, moest ik het toch even kwijt.
Het is een heel ander soort doctor, andere rol. Matt heb ik sowieso altijd een goede doctor gevonden, alleen erg jong wat minder goed uitpakt bij sommige scene's ( imho uiteraard). :)
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  † In Memoriam † maandag 26 september 2011 @ 15:49:58 #182
91830 MaximusTG
pi_102400527
Vind Smith inderdaad ook een goeie Doctor neerzetten. Natuurlijk is iedere acteur die de Doctor speelt qua schijnbare leeftijd jong ivm de echte leeftijd van de Doctor ;). Maar ik vond Smith deze aflevering inderdaad erg goed die leeftijd overbrengen.
  maandag 26 september 2011 @ 16:01:24 #183
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_102401041
Vond het camera werk ook heel goed, of misschien is hij wat afgevallen? Maar ze hadden het licht wel zo dat hij heel vaak een beetje doodshoofdachtige schaduwen kreeg. Dat ondersteunde het oude, vermoeide dat hij er in legde.
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  maandag 26 september 2011 @ 21:30:05 #184
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102415889
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 08:21 schreef Breuls het volgende:

[..]

Says who? Says the Doctor? The Doctor lies.

[..]

Je kunt het inderdaad wel wegverklaren. :)
Says the BBC website. :P
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin maandag 26 september 2011 @ 23:08:00 #185
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102421200
Ja, maar van wie hebben zij het? 8-)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 27 september 2011 @ 00:21:04 #186
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102424126
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 23:08 schreef Breuls het volgende:
Ja, maar van wie hebben zij het? 8-)
8-)
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102426914
quote:
0s.gif Op maandag 26 september 2011 10:06 schreef Breuls het volgende:
ALS er daadwerkelijk 200 jaar is verstreken en the Doctor niet gewoon uit zijn nek lult, is dat gebeurd nadat hij A&R heeft afgezet en voordat-ie bij Craig langs ging. En misschien tussen deze en volgende week, maar hij leek heel zeker dat hij zijn laatste dag tegemoet ging.
Ik wil het nog even nakijken, maar nee. Volgens mij is het gebeurd voor Let's kill Hitler. De Hint: Zijn jas is nu anders.
  dinsdag 27 september 2011 @ 08:50:39 #188
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_102427427
Hij heeft een beetje Captain jack achtige jas nu vond ik
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 28 september 2011 @ 07:23:44 #189
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102466798
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 september 2011 08:50 schreef Captain_Fabulous het volgende:
Hij heeft een beetje Captain jack achtige jas nu vond ik
Stukken beter dan dit in ieder geval. :P
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  woensdag 28 september 2011 @ 07:51:24 #190
4159 GI
Nee ik heet geen JOE
pi_102467038
It takes a real man to wear a wedding dress!
  Admin woensdag 28 september 2011 @ 14:41:56 #191
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102477462
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  woensdag 28 september 2011 @ 17:26:39 #192
19242 yavanna
Results may vary.
pi_102482686
Zo zonde. :{

Trending op twitter.

'Over' series 7

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 69% gewijzigd door yavanna op 28-09-2011 17:35:41 ]
~Cheer up, the worst is yet to come.~
pi_102491831
quote:
Jammer.
Misschien dat ze het een web-only broadcast kunnen maken. Desnoods iets korter.
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
pi_102497448
quote:
Nooo! Me likes Confidential. ;(
If you open your mind too much your brain will fall out
  donderdag 29 september 2011 @ 01:24:02 #195
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102501184
Canton Delaware III

quote:
The Delaware River is a major river on the Atlantic coast of the United States.
quote:
The canto is a principal form of division in a long poem, especially the epic. The word comes from Italian, meaning "song" or singing.
River Song?

;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  donderdag 29 september 2011 @ 01:50:39 #196
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102501449
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 01:24 schreef Ugjerke het volgende:
Canton Delaware III

[..]


[..]

River Song?

;)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
_O_ als dat waar is...
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_102502184
No way in hell.

Mooi uitgedacht hoor. Maar River zoals we die nu kennen, met de krullen, is de River die doodgaat/geupload wordt in de Library ... (ze heeft bovendien ook al haar regeneraties opgebruikt om The Doctor te redden ...)
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  donderdag 29 september 2011 @ 21:14:46 #198
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102527833
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 07:20 schreef The_BoezelaaR het volgende:
No way in hell.

Mooi uitgedacht hoor. Maar River zoals we die nu kennen, met de krullen, is de River die doodgaat/geupload wordt in de Library ... (ze heeft bovendien ook al haar regeneraties opgebruikt om The Doctor te redden ...)
Ik verwacht ook niet dat het waar is, maar toen ik 'em tegen kwam op Gallifrey Base vond ik 'em leuk genoeg gevonden. :P

(Al zou ik rustig geloven dat een showrunner River uit de Library download en haar of een nieuwe regeneration geeft of zegt "Dat was een leugen.")
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin donderdag 29 september 2011 @ 21:35:45 #199
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102528952
Haar lichaam is doorgebrand (ofzo) in the Library. Haar bewustzijn leeft voort in de core. Downloaden kan wel, maar dan heb je een lichaam nodig.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102529816
Ow, en canton kan wel iets te maken hebben met melodie: een cantate is een muziekstuk geschreven voor 1 of meer zangstemmen. Cantare betekend zingen in het Italiaans.
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
pi_102530319
lama, zie het al staan in een vorige post
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  vrijdag 30 september 2011 @ 05:35:00 #202
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102538912
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:35 schreef Breuls het volgende:
Haar lichaam is doorgebrand (ofzo) in the Library. Haar bewustzijn leeft voort in de core. Downloaden kan wel, maar dan heb je een lichaam nodig.
Hmm, misschien een Flesh avatar of een progenation machine? :)
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin vrijdag 30 september 2011 @ 09:39:09 #203
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102540765
Ja, dat zou inderdaad kunnen. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin vrijdag 30 september 2011 @ 11:43:26 #204
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102544331
quote:
Doctor Who Confidential: The Finale

For the past seven years, Doctor Who Confidential has put you at the heart of Doctor Who, providing a unique insight into the stars, the show and the entire production.

This journey reaches a fitting finale on Saturday when Doctor Who Confidential premiers a brand new mini-adventure starring Matt Smith as the Doctor. Viewers have seen the story, Death is the Only Answer, being made, watching the entire process from script to screen. Saturday's episode, entitled When Time Froze, also includes the ultimate feature on River Song, with Alex Kingston providing a brilliant timeline of everyone's favourite time travelling archaeologist.

The Confidential team captured the rebirth of the show back in 2005 and for over half a decade they have given an unsurpassed, access-all-areas insight not just into Doctor Who, but the magic and mechanics of making successful drama. From an episode directed by David Tennant, to the special edition that broke the news that Matt Smith would be the Eleventh Doctor, Doctor Who Confidential has always delivered the very best in must-see behind-the-scenes action.

The final episode of Doctor Who Confidential, When Time Froze, is on BBC Three on Saturday, immediately after The Wedding of River Song, and you can catch up on recent episodes here.
De laatste. ;(

Maa wel; een item over River Song, dat qua timeline best eens interessant is, en blijkbaar zit Death is the Only Answer in Confidential. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102575021
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 10:47:44 #206
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102577698
Mooie trailer. Ik heb eigenlijk wel zin om vanmiddag een mini-marathon te doen van de relevante afleveringen. Welke zouden dat zijn?

› The Impossible Astronaut
› Day of the Moon
› A Good Man Goes To War
› Let's Kill Hitler
› Closing Time

Zoiets?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102579278
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 10:47 schreef Breuls het volgende:
Mooie trailer. Ik heb eigenlijk wel zin om vanmiddag een mini-marathon te doen van de relevante afleveringen. Welke zouden dat zijn?

› The Impossible Astronaut
› Day of the Moon
› A Good Man Goes To War
› Let's Kill Hitler
› Closing Time

Zoiets?
Denk het wel. Misschien dat je, mocht je tijd over hebben, ook nog even die andere met River kan doen, dacht dat het er 2 ofzo waren? Die in de Library en die met de Weeping Angels.
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 13:46:13 #208
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102581652
Silence in the Library, Forest of the Dead, The Time of Angels en Flesh and Stone.

Nah, da's teveel. :P

Heb nu Astronaut en Moon gekeken, straks Good Man en Hitler, en einde van de middag nog even Closing Time en de prequel. Dan ben ik weer bij.

Wat losse gedachten intussen: in het afgelopen seizoen hebben we geleerd dat het meisje en de astronaut beiden River zijn op verschillende momenten in haar leven, maar als het goed is altijd momenten die vooraf gaan aan de picknick met the Doctor, Amy en Rory. Ze lijkt niet 'te doen alsof' ze zich het niet herinnert; ze is verbaasd over de astronaut, verbaasd over het meisje, het ruimtepak en de hele gang van zaken. Ze weet het echt niet meer. Komt dat door de Silence of is er iets anders aan de hand?

In Closing Time pakt the Doctor de enveloppen die ze in Astronaut krijgen. Hij heeft een plan: weet zijn dood maar 'was er niet bij' want zijn eerdere zelf was nog in de diner. Hij nodigt de anderen uit voor... waarvoor? Hij vraagt Canton om een kan benzine mee te nemen en op een afstand te wachten tot het zover is. Hij stuurt de anderen naar 1969, maar om welke reden? Omdat hij zich dat herinnert? Dat is weer zo'n paradox.

Ik heb wat foto's gezien uit de aflevering van vanavond, samen met de trailer en de prequel; ik heb het vermoeden dat heel de aflevering bomvol zit met elementen die (hopelijk) alle vragen beantwoorden.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102582630
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 13:46 schreef Breuls het volgende:
Silence in the Library, Forest of the Dead, The Time of Angels en Flesh and Stone.

Nah, da's teveel. :P

Heb nu Astronaut en Moon gekeken, straks Good Man en Hitler, en einde van de middag nog even Closing Time en de prequel. Dan ben ik weer bij.

Wat losse gedachten intussen: in het afgelopen seizoen hebben we geleerd dat het meisje en de astronaut beiden River zijn op verschillende momenten in haar leven, maar als het goed is altijd momenten die vooraf gaan aan de picknick met the Doctor, Amy en Rory. Ze lijkt niet 'te doen alsof' ze zich het niet herinnert; ze is verbaasd over de astronaut, verbaasd over het meisje, het ruimtepak en de hele gang van zaken. Ze weet het echt niet meer. Komt dat door de Silence of is er iets anders aan de hand?

In Closing Time pakt the Doctor de enveloppen die ze in Astronaut krijgen. Hij heeft een plan: weet zijn dood maar 'was er niet bij' want zijn eerdere zelf was nog in de diner. Hij nodigt de anderen uit voor... waarvoor? Hij vraagt Canton om een kan benzine mee te nemen en op een afstand te wachten tot het zover is. Hij stuurt de anderen naar 1969, maar om welke reden? Omdat hij zich dat herinnert? Dat is weer zo'n paradox.

Ik heb wat foto's gezien uit de aflevering van vanavond, samen met de trailer en de prequel; ik heb het vermoeden dat heel de aflevering bomvol zit met elementen die (hopelijk) alle vragen beantwoorden.
Heb niks gezien van de aflevering die komen gaat maar ik ben heel erg benieuwd naar hoe ze het op gaan lossen. De Doctor moet inderdaad wel een plan hebben, hij heeft 200 jaar de tijd gehad om zich hier op voor te bereiden en we weten allemaal dat hij de domste niet is :P
Ik ben héél benieuwd naar hoe hij zich hieruit gaat redden.

Daarom kijk ik de komende paar dagen niet in het topic, want ik kan de aflevering vanavond nog niet zien :P
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 18:10:16 #210
107652 Quincy5
Back to the future
pi_102586747
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 11:43 schreef Breuls het volgende:

[..]

De laatste. ;(

Maa wel; een item over River Song, dat qua timeline best eens interessant is, en blijkbaar zit Death is the Only Answer in Confidential. :)
Confidential is niet direct na de aflevering van vanavond, maar pas om 21:35 (NL tijd). Waarschijnlijk vanwege Merlin.
www.bttf.com
I hate mornings
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 18:27:38 #211
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102587049
Ah crap. :(

En op BBC HD is-ie pas maandag te zien. Lijers. Nemen ze me m'n laatste DW-avondje ook nog af. :{

-edit-
Ik overdrijf. Ik dacht dat er uren tussen zaten, maar dat valt best mee. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 19:55:20 #212
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102589421
Tick-tock goes the clock
And what then shall we see?
Tick-tock until the day
That thou shalt marry me?

Tick-tock goes the clock
And all the years they fly
Tick-tock and all too soon
You and I must die

Tick-tock goes the clock
He cradled her and he rocked her
Tick-tock goes the clock
Even for the Doctor


10 minuten, peeps.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102589728
Two Steps From Hell makes everything better. :Y

1 minute warning!
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 20:11:40 #214
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_102589897
Gofterredomme, mn BBC ontvangst is naar de kloten, heel storend beeld. Dan maar wachten en downlooien ....
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 20:51:48 #215
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102591080
Okay.

HOW THE FUCK DID I NOT PIECE THAT TOGETHER

Die hele Teselecta staart ons al sinds Let's Kill Hitler in het gezicht, en niemand die zegt "hey, die Doctor die dood gaat, da's dat ding"? :P

Wel erg gaaf. En man wat ging de aflevering snel voorbij. :D
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 20:53:25 #216
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102591136
Als the Doctor River niet zijn naam gaf, gaat-ie dat dan nog doen of deed hij dat nooit? In het laatste geval: wat fluistert ze dan in zijn oor in de Library? :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102591173
Ok, dat was not quite as bad as it could've been, maar nu allemaal in koor:

DAMN YOU MOFFAT FOR CLIFFHANGERS!

Tessalecta had ik moeten zien aankomen, episode zelf was... Chaotisch, maar wel op een goede manier. :P
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
pi_102591174
Niiiiiice. Ik dacht dat het weer en al grote verrassingen zou worden, met heel weinig antwoorden, maar het viel me 100 procent mee. Er waren daadwerkelijk antwoorden! En behoorlijke ook!

Klein kritiekpuntje: het huwelijk had blijkbaar geen toestemming van River zelf nodig, alleen van haar ouders? Beetje ouderwets. En waarom er precies een huwelijk nodig was is me ook niet.helemaal duidelijk...
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 20:58:26 #219
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102591293
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 20:54 schreef lunapuella het volgende:
Niiiiiice. Ik dacht dat het weer en al grote verrassingen zou worden, met heel weinig antwoorden, maar het viel me 100 procent mee. Er waren daadwerkelijk antwoorden! En behoorlijke ook!
En meer vragen. :P Op welk punt in tijd was dat theekransje met de Dames Pond? Springt River gewoon heen en weer? "Ik kom net uit de Byzantium, en jij?" What the hell? :D

En Moffats patroon lijkt zich te ontvouwen:
› In seizoen 5 hoorden we "The Pandorica will open and Silence will fall". De Pandorica was seizoen 5, de Silence seizoen 6.
› Nu is het "Silence will fall when the question is asked". Silence was dit seizoen en de Question krijgen we nog.
quote:
Klein kritiekpuntje: het huwelijk had blijkbaar geen toestemming van River zelf nodig, alleen van haar ouders? Beetje ouderwets. En waarom er precies een huwelijk nodig was is me ook niet.helemaal duidelijk...
Nee, dat snap ik eigenlijk ook niet.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 21:00:07 #220
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102591354
Begreep ik goed dat de vraag "Doctor who? was?
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 21:00:36 #221
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102591369
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 21:00 schreef SiGNe het volgende:
Begreep ik goed dat de vraag "Doctor who? was?
Volgens mij niet.

Andere vraag: Hoe kan een Teselecta regenereren?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102591381
Ik wil overigens wel even zeggen dat de condensed time me een partij raar was om te zien... Wel jammer dat het Romeinse rijk wel zo veel terugkomt en het Holy gedeelte enkel een namecheck krijgt. Needs more yellow and black! :P
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
pi_102591475
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 21:00 schreef Breuls het volgende:

[..]

Volgens mij niet.

Andere vraag: Hoe kan een Teselecta regenereren?
Niet, maar als dat ding iedereen in het universum (waar er data van is) kan nadoen... Regeneration energy lijkt me simpel te imiteren.
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 21:03:19 #224
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102591478
Moffat heeft er overigens wel een handje van veel figuren uit ongerelateerde verhalen bij elkaar te gooien. Dat begon met The Pandorica Opens, waarbij dat schilderij van persoon naar persoon reist, je zag het in A Good Man Goes to War en nu weer een beetje.

Al vond ik het wel geinig dat Charles Dickens een cameo had, maar ik had wel verwacht dat-ie meer een betrokken positie had. Een herontmoeting met the Doctor, zegmaar.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 21:04:19 #225
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102591508
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 21:03 schreef Omentuva het volgende:

[..]

Niet, maar als dat ding iedereen in het universum (waar er data van is) kan nadoen... Regeneration energy lijkt me simpel te imiteren.
Misschien is dat het wel ja.

Ik ben benieuwd wat we straks in DWC te zien krijgen. Sowieso over Rivers timeline (en die mini-episode), maar als Moffat nog even een beetje de rest op een rij zet ben ik ook wel blij. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 21:13:19 #226
47102 Elvi
miemkwien
pi_102591786
Ik was een beetje teleurgesteld... Misschien moet ik het nog eens kijken om het echt te kunnen waarderen. Er blijven nog steeds vragen open en dat irriteert me een beetje :')
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 21:23:50 #227
211083 Angelof9
I must go first
pi_102592165
quote:
Begreep ik goed dat de vraag "Doctor who? was?
Volgens mij wel
You sign it Captain Sharon Fucking Raydor and you go home
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 21:28:58 #228
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102592325
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 21:23 schreef Angelof9 het volgende:

[..]

Volgens mij wel
Ik dacht eraan omdat de Doctor tegen River zei dat hij zijn naam nooit eerder tegen iemand heeft gezegd.
En als River het weet dan willen anderen die informatie ook misschien wel hebben, als het zo geheim is dat moet het wel een sterk wapen zijn.
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 21:37:57 #229
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102592630
Ik weet waarom ik niet aan de Teselecta dacht. Ik ging er vanuit dat er geen stand-in was, dat het echt the Doctor was.

En waarom? Omdat Moffat zoiets zei als "het is echt the Doctor, daar op het strand".

Gluiperd. Ja, the Doctor was daar inderdaad. :D
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102593667

1:30 onwards. Sound familiar? Kudos Moffat, kudos.

quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 21:37 schreef Breuls het volgende:
Ik weet waarom ik niet aan de Teselecta dacht. Ik ging er vanuit dat er geen stand-in was, dat het echt the Doctor was.

En waarom? Omdat Moffat zoiets zei als "het is echt the Doctor, daar op het strand".

Gluiperd. Ja, the Doctor was daar inderdaad. :D
Ach ja, je weet wat ze zeggen: schrijf personages die je zelf begrijpt. Dus Rule 1 voor Doctor en River zal ook wel Moffat's Rule 1 zijn. :P
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 22:27:14 #231
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102594363
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 22:08 schreef Omentuva het volgende:

1:30 onwards. Sound familiar? Kudos Moffat, kudos.
Dat fragment was net ook bij DWC. Er was inderdaad een montage van Rivers tijdlijn vanaf haar geboorte tot haar dood. Erg mooi om te zien. :)
quote:
[..]

Ach ja, je weet wat ze zeggen: schrijf personages die je zelf begrijpt. Dus Rule 1 voor Doctor en River zal ook wel Moffat's Rule 1 zijn. :P
Dat Moffat liegt was ook al wel vastgesteld, maar toch. :P En overigens; hier loog hij niet. Hij zei dat the Doctor daar op het strand was en dat klopt volledig. Dus kudo's voor deze constructie. Het was een mooi verhaal en het belangrijkste: ik voel me als kijker niet bedrogen. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 22:30:10 #232
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102594451
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 20:51 schreef Breuls het volgende:
Okay.

HOW THE FUCK DID I NOT PIECE THAT TOGETHER

Die hele Teselecta staart ons al sinds Let's Kill Hitler in het gezicht, en niemand die zegt "hey, die Doctor die dood gaat, da's dat ding"? :P

Wel erg gaaf. En man wat ging de aflevering snel voorbij. :D
Volgens mij is de Teselecta al wel genoemd als mogelijke Doctor stand-in naast de Flesh avatars. :P Maar het kan zijn dat dat een ander forum was.

MAAAR AAARRGH WEER ZON CLIFFHANGER EN ZE HEBBEN HET NAAR DE HERFST VAN 2012 GEDAAN DAT IS TOCH NIET VOL TE HOUDEN AANGEZIEN DE CHRISTMAS SPECIAL VAST NIKS MET HET HELE VERHAAL TE MAKEN ZAL HEBBEN OP MISSCHIEN EEN REFERENCE NA :(

Toch vet want Churchill als Holy Roman Emperor in de Buckingham Senate. _O_
En stoomtreinen die pyramides in rijden. :D
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 22:33:16 #233
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102594567
De Christmas Special heeft hier inderdaad niks mee te maken. Dit is wat er nu over bekend is, qua verhaal:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens; ik vond het wel leuk dat de Brigadier nog een mention kreeg. Acteur overleden, dus het personage ook. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 22:37:14 #234
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_102594685
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 22:33 schreef Breuls het volgende:

Overigens; ik vond het wel leuk dat de Brigadier nog een mention kreeg. Acteur overleden, dus het personage ook. :)
'I could go to all of Jacks stagparty's in one night' vond ik zelf ook wel leuk gevonden :D
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 22:43:42 #235
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102594897
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 22:33 schreef Breuls het volgende:
De Christmas Special heeft hier inderdaad niks mee te maken. Dit is wat er nu over bekend is, qua verhaal:
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Overigens; ik vond het wel leuk dat de Brigadier nog een mention kreeg. Acteur overleden, dus het personage ook. :)
Daar was ik heel blij mee inderdaad. Ik was al verbaasd dat er geen kleine tribute was voor hem. Ik had al een beetje geaccepteerd dat Elisabeth Sladen een uitzondering was omdat ze haar eigen spin-off had.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin zaterdag 1 oktober 2011 @ 23:09:40 #236
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102595935
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 22:37 schreef The_BoezelaaR het volgende:

[..]

'I could go to all of Jacks stagparty's in one night' vond ik zelf ook wel leuk gevonden :D
Jah. :P

En Rose Tyler even genamedropped. Moffat is een brave fanboy-showrunner. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 23:12:43 #237
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102596062
Overigens is het natuurlijk onzin dat de Doctor naar al Jack's stag parties in een nacht zou kunnen gaan. Hij zou halverwege dood neervallen. En z'n regenerations zullen hem niet veel helpen. :P Het is maar goed voor Jack dat hij een fixed point is.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 23:50:42 #238
82726 The_BoezelaaR
Chronisch vliefd
pi_102597384
"A needle, stuck on a record"

"A record? Good God man, have you never heard of downloads?"

".... said Winston Churchill ....."
I don't trust books. They're all facts and no heart
Online poker is more addicting than snorting cocaine off Jessica Alba’s tits
Sam Querrey en John Isner, culthelden in wording!
  zondag 2 oktober 2011 @ 00:02:15 #239
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102597757
Aflevering net gezien, je moest je hoofd er wel bij houden maar het was wel tof.

Dus jullie dachten allemaal dat de Doctor bij het meer echt was?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  zondag 2 oktober 2011 @ 01:00:07 #240
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102599755
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 00:02 schreef Erasmo het volgende:
Aflevering net gezien, je moest je hoofd er wel bij houden maar het was wel tof.

Dus jullie dachten allemaal dat de Doctor bij het meer echt was?

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hij was er ook echt. :P
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 01:10:03 #241
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102600120
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 00:02 schreef Erasmo het volgende:

Dus jullie dachten allemaal dat de Doctor bij het meer echt was?
Moff beloofde het. ;(
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 2 oktober 2011 @ 02:13:24 #242
19242 yavanna
Results may vary.
pi_102601574
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 21:00 schreef SiGNe het volgende:
Begreep ik goed dat de vraag "Doctor who? was?
Doctor who : wie/welke Doctor. Doctor, who : Doctor, wie?

Ook ik had niet aan de Teselecta gedacht ( terwijl deze net als de vraag zo voor de hand lag ), ik dacht aan een flesh Doctor.

Het trouwen leek om River over te halen elkaar aan te raken/ het goed zou komen, maar het zal waarschijnlijk in de toekomst nog wel een verdere betekenis hebben.

Qua tijd, aan het einde bij het in de tuin zitten , dit is dan nadat de Doctor Rory en Amy heeft afgezet bij hun nieuwe huis, toch?

Mooi hoe Moffatt naar deze episode heeft toegewerkt en in elk geval wat belangrijke vragen heeft beantwoord. Uiteraard wel jammer dat we nu een jaar :') moeten wachten op een vervolg.

Oja, Dalek. O+
~Cheer up, the worst is yet to come.~
  zondag 2 oktober 2011 @ 09:30:40 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102603762
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 01:00 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Hij was er ook echt. :P
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 01:10 schreef Breuls het volgende:

[..]

Moff beloofde het. ;(
Ik doelde hier op maar zo te zien is dit nog niet geland op fok :P

  zondag 2 oktober 2011 @ 09:37:30 #244
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102603825
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 09:30 schreef Erasmo het volgende:

[..]

[..]

Ik doelde hier op maar zo te zien is dit nog niet geland op fok :P

Hahahahaha _O-
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 09:52:27 #245
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102603961
Ben ik de enige die vindt dat 'Doctor who?' niet de vraag was?
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 20:58 schreef Breuls het volgende:

En Moffats patroon lijkt zich te ontvouwen:
› In seizoen 5 hoorden we "The Pandorica will open and Silence will fall". De Pandorica was seizoen 5, de Silence seizoen 6.
› Nu is het "Silence will fall when the question is asked". Silence was dit seizoen en de Question krijgen we nog.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 2 oktober 2011 @ 09:54:37 #246
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102603983
Ik denk dat "Doctor who?" een samenvatting van de vraag is. Lijkt alsof ze weer een beetje mythe aan de Doctor willen toevoegen zoals ze eerder met 't Cartmell Masterplan wilden doen.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  zondag 2 oktober 2011 @ 09:55:27 #247
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_102603993
:P
  zondag 2 oktober 2011 @ 11:43:19 #248
3527 Wepeel2
zoals het is
pi_102605739
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 09:52 schreef Breuls het volgende:
Ben ik de enige die vindt dat 'Doctor who?' niet de vraag was?

[..]

Volgens mij is het wel de vraag. Sluit ook aan op de opmerking dat de vraag 'out in the open is' . Ook typisch Moffat om iedereen te laten gissen en dan de meest voor de hand liggende vraag te nemen: Doctor Who?
Inmiddels is de Tardis WIKI ook aangepast met deze info: http://tardis.wikia.com/wiki/The_Silence
xenofoob, misantroop, antiloop, limonadesiroop.
  zondag 2 oktober 2011 @ 12:29:15 #249
244933 trovey
Nachtoele
pi_102606734
Ik moet deze aflevering echt nog een keer bekijken, bij het einde dacht ik :? :? , ik snap het niet. :')
Optimist tot in de kist
Miniem's internetvriendinnetje :P
Bij vlagen briljant, helaas is het momenteel windstil
pi_102608558
Volgend seizoen geen DWC meer? ;( Dat betekend geen Beth Willis interviews meer ;(
Michael Scott: If I were joking, you'd be laughing. Do you look like you're laughing?
Dwight K. Schrute: Impossible to say. I can't see myself.
  zondag 2 oktober 2011 @ 15:21:39 #251
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_102612099
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 09:52 schreef Breuls het volgende:
Ben ik de enige die vindt dat 'Doctor who?' niet de vraag was?

[..]

Moffet heeft het vast in plain sight verborgen, wat dat betreft zou de vraag ook nog "Marry me?" kunnen zijn.
pi_102614243
Vraagje, zijn de Doctor en River wel écht getrouwd? Het gebeurde toch in die alternate reality?
  zondag 2 oktober 2011 @ 17:49:09 #253
64288 Bensel
Ladderzat
pi_102617706
ik denk dat je moet lezen: Doctor, who? Dus who is de vraag die niet gesteld mag worden. Who created the universe misschien? (the doctor dus, met zijn 2e big bang :P)
For every fact, there is an equal and opposite opinion.
Twitch.tv/bensel15
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 17:51:24 #254
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102617787
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 13:29 schreef DaFrenk het volgende:
Volgend seizoen geen DWC meer? ;( Dat betekend geen Beth Willis interviews meer ;(
Dat ligt niet aan DWC. Willis is namelijk gestopt bij Doctor Who. :P Net als Wenger.

En ze kwam toch al nauwelijks in beeld.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  zondag 2 oktober 2011 @ 18:02:29 #255
3292 Tweek
Koffie graag!
pi_102618168
Volgens Moffat is Doctor gewoon zijn naam, tenminste dat schreef hij 16 jaar geleden.
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 18:04:20 #256
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102618230
Dat is de naam "he goes by". En 16 jaar geleden was hij gewoon nog een fan. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 18:05:19 #257
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102618265
Overigens is de post waar je naar linkt de bron van A Good Man Goes To War: er wordt een paar keer gerefereerd naar de betekenis van het woord Doctor in die aflevering. Dat idee komt uit zijn nieuwsgroepenpost van toen. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102618682
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 18:05 schreef Breuls het volgende:
Overigens is de post waar je naar linkt de bron van A Good Man Goes To War: er wordt een paar keer gerefereerd naar de betekenis van het woord Doctor in die aflevering. Dat idee komt uit zijn nieuwsgroepenpost van toen. :)
Dacht ik ook al, het deed me in elk geval heel erg daaraan denken omdat op een gegeven moment werd gezegd dat in de taal van een ander volk het woord Doctor tegenwoordig krijger betekende
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 20:25:13 #259
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102623355
Precies.

"Hij is geen groots krijger."
"Echt? Waarom noemen ze hem dan the Doctor?"

Zoiets. Ik vind het gaaf dat we een showrunner hebben die zo ver over zaken nadenkt. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102623473
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 17:49 schreef Bensel het volgende:
ik denk dat je moet lezen: Doctor, who? Dus who is de vraag die niet gesteld mag worden. Who created the universe misschien? (the doctor dus, met zijn 2e big bang :P)
Of gewoon:

De Doctor ? Wie is dat ? Nooit van gehoord :P
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 2 oktober 2011 @ 20:55:42 #261
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_102625433
Iemand Death Is The Only Answer al gevonden?
http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Is_the_Only_Answer
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  zondag 2 oktober 2011 @ 21:22:48 #262
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102627294
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 20:25 schreef Breuls het volgende:
Precies.

"Hij is geen groots krijger."
"Echt? Waarom noemen ze hem dan the Doctor?"

Zoiets. Ik vind het gaaf dat we een showrunner hebben die zo ver over zaken nadenkt. :)
Sowieso fijn dat we een ontzettende fanboy als showrunner hebben ipv iemand die gewoon goed verhalen kan schrijven en bekend is met Who.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 21:37:53 #263
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102628462
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 20:55 schreef TARAraboemdijee het volgende:
Iemand Death Is The Only Answer al gevonden?
http://en.wikipedia.org/wiki/Death_Is_the_Only_Answer
Ja, gisteren gewoon op tv gekeken. Hoezo?
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 21:38:14 #264
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102628490
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 21:22 schreef Ugjerke het volgende:

[..]

Sowieso fijn dat we een ontzettende fanboy als showrunner hebben ipv iemand die gewoon goed verhalen kan schrijven en bekend is met Who.
Uhuh! He's right there with us. :P
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  FOK!-Schrikkelbaas zondag 2 oktober 2011 @ 22:52:32 #265
334 TARAraboemdijee
Vader!
pi_102633435
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 21:37 schreef Breuls het volgende:

[..]

Ja, gisteren gewoon op tv gekeken. Hoezo?
Ik dus niet, en nog niet te vinden volgens mij
Was het wat?
In this world of evil and darkness I'm looking for the one girl that has the power to bring light into my heart. A light so pure that my evil thoughts about this world and the people living on it will vanish and I'll finally experience true love.
  Admin zondag 2 oktober 2011 @ 23:20:11 #266
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102634786
Nee. Nouja. Het was heel simpel, weinig inventief en erg kort. Wel geinig, maar niet onmisbaar. De Wikipedia-beschrijving is accuraat genoeg. :)

Dit is 'm:

I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  maandag 3 oktober 2011 @ 00:17:21 #267
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102637087
Best leuk, als je er rekening mee houd dat het door 11-jarigen is gemaakt.
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102637461
De Doctor en Einstein. :D

Ik heb slechter gezien, put it that way. En waarom verbaast het me niets dat Einstein en de Doctor vrienden zijn? :+
"Friendship is like wetting your pants. Everyone can see it, but only you can feel its warmth."
  Admin maandag 3 oktober 2011 @ 07:20:35 #269
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102639773
quote:
0s.gif Op maandag 3 oktober 2011 00:17 schreef Ugjerke het volgende:
Best leuk, als je er rekening mee houd dat het door 11-jarigen is gemaakt.
Precies. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102667135
Wie was bij Lake Silence nou die gast die bij die auto staat op de achtergrond (op die heuvel) ?
  Admin maandag 3 oktober 2011 @ 21:47:01 #271
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102667285
Canton Everett Delaware III
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  Boks-Chick maandag 3 oktober 2011 @ 21:56:41 #272
118131 BrandX
BoksChick & CoffeeAddict
pi_102667890
ik moet nog steeds enorm wennen aan deze dokter :@
komt vooral door zijn kapsel. Meer haar dan hoofd heeft die knul _O-
lolwut
  † In Memoriam † maandag 3 oktober 2011 @ 21:58:26 #273
91830 MaximusTG
pi_102667995
Tis ook grappig dat de oude en jonge versie door vader en zoon worden gespeeld :).
Viel me vanavond op; was wat oude afleveringen aan het kijken, oa "Poison Sky" viel me ineens op dat dat Spaanse kamermeisje me bekend voor kwam. Blijkt de tweelingzus van de actrice die Maria Laguerta speelt in Dexter. Altijd grappig dat soort dingen.
  maandag 3 oktober 2011 @ 22:17:46 #274
13250 Lod
Sapere aude!
pi_102669129
Een onverwacht genoegen deze avond: een nieuwe aflevering van Sarah Jane. Zal niet zeggen dat ik emotioneel werd, maar het was wel apart om haar te zien.

Verhaal was verder weer een typische Sarah Jane aflevering. Met een beetje een Terminator story line.
GNU Terry Pratchett
  Admin maandag 3 oktober 2011 @ 22:38:07 #275
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102670123
Ik zag SJA tijdens het zappen, maar ik ben niet blijven hangen. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  dinsdag 4 oktober 2011 @ 01:49:14 #276
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102675683



Morgan Sheppard _O_
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  woensdag 5 oktober 2011 @ 23:40:37 #277
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102757018
Enige wat ik me nu afvraag is hoe die robot-doctor kon regenereren... Of in ieder geval doen alsof.

Wat een verdomd ingewikkeld seizoen was dit zeg, sodetering.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  Admin donderdag 6 oktober 2011 @ 07:46:04 #278
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102761515
quote:
0s.gif Op woensdag 5 oktober 2011 23:40 schreef wonderer het volgende:
Enige wat ik me nu afvraag is hoe die robot-doctor kon regenereren... Of in ieder geval doen alsof.
Om Moffat te parafraseren: je accepteert dat die robot in alles kan veranderen (incl. een motor uit zijn benen laten groeien) maar je maakt je druk om een lichtgevende gloed?
quote:
Wat een verdomd ingewikkeld seizoen was dit zeg, sodetering.
Ja, leuk he? :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  donderdag 6 oktober 2011 @ 09:16:23 #279
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102762696
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 07:46 schreef Breuls het volgende:

[..]

Om Moffat te parafraseren: je accepteert dat die robot in alles kan veranderen (incl. een motor uit zijn benen laten groeien) maar je maakt je druk om een lichtgevende gloed?

[..]

Ja, leuk he? :)
Ja. Omdat een motor en alles tastbaar is en een lichtgevende gloed niet.

Maar de doctor zal er wel achter zitten.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  Admin donderdag 6 oktober 2011 @ 09:24:22 #280
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102762879
Nee, erin. ;)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  † In Memoriam † donderdag 6 oktober 2011 @ 09:37:03 #281
91830 MaximusTG
pi_102763145
Och, dat was natuurlijk gewoon een hologram projector of zo? Nitpicken op ongeloofwaardige SF techniek is bij Doctor Who een beetje een onbegonnen zaak. Kijk dan om te beginnen eens naar het control panel van de TARDIS.
  donderdag 6 oktober 2011 @ 10:12:51 #282
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102763967
Het gaat me niet om ongeloofwaardige SF techniek. Ik vond het vreemd dat de illusie zo compleet was terwijl je dat bij een robot die alleen fysiek kan veranderen niet direct zou verwachten.

SoD bestaat niet uit alle logica overboord gooien, hoor.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  † In Memoriam † donderdag 6 oktober 2011 @ 10:20:14 #283
91830 MaximusTG
pi_102764162
Ja, maar het is toch helemaal niet vastgesteld dat die robot alleen fysiek kon veranderen? Bedoel, hij had ook die straal waarmee ze River vastzetten.
  donderdag 6 oktober 2011 @ 10:23:39 #284
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102764245
Ja, dat kan, en daarom is dit forum zo handig, hoef ik het niet in mijn eentje proberen uit te zoeken ;)
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  donderdag 6 oktober 2011 @ 10:30:59 #285
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102764438
Ik vind spontaan een tastbare motor veel knapper dan wat licht effecten eigenlijk. Ik durf te wedden dat we met de huidige technologie al een redelijke regeneratie-imitatie kunnen maken. :P
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  donderdag 6 oktober 2011 @ 17:52:59 #286
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102778071
Geen van de toeschouwers wist natuurlijk ook hoe zoiets eruit zag, alleen Rose weet dat.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  † In Memoriam † donderdag 6 oktober 2011 @ 18:08:40 #287
91830 MaximusTG
pi_102778565
Nou ja, toch ook Jack Harkness, en Donna Noble? Die waren erbij in s04e12 toen de doctor begon te regenereren, maar het teveel aan energie in zn derde hand stopte? Nou is dat Donna natuurlijk weer vergeten.. Maar Jack weet dat nog wel lijkt me.
pi_102778567
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 17:52 schreef wonderer het volgende:
Geen van de toeschouwers wist natuurlijk ook hoe zoiets eruit zag, alleen Rose weet dat.
River wist het niet? En in dat kader: Er is nog een zwerver in New York die een keer een klein meisje die truc uit heeft zien halen. Maar die was er ook niet bij ;)
  donderdag 6 oktober 2011 @ 18:12:09 #289
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102778663
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 18:08 schreef MaximusTG het volgende:
Nou ja, toch ook Jack Harkness, en Donna Noble? Die waren erbij in s04e12 toen de doctor begon te regenereren, maar het teveel aan energie in zn derde hand stopte? Nou is dat Donna natuurlijk weer vergeten.. Maar Jack weet dat nog wel lijkt me.
Oh ja, goed punt.
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
  Admin donderdag 6 oktober 2011 @ 18:49:06 #290
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102779898
River weet het wellicht van zichzelf, al kan het zijn dat je het anders beleeft wanneer je zelf regenereert. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
  donderdag 6 oktober 2011 @ 19:18:01 #291
71919 wonderer
Hung like a My Little Pony
pi_102780934
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 18:49 schreef Breuls het volgende:
River weet het wellicht van zichzelf, al kan het zijn dat je het anders beleeft wanneer je zelf regenereert. :)
Lijkt me inderdaad dat je wel wat anders aan je hoofd hebt dan :')
"Pain is my friend. I can trust pain. I can trust pain to make my life utterly miserable."
"My brain is too smart for me."
"We don't need no education." "Yes you do, you just used a double negative."
pi_102781403
quote:
0s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 18:08 schreef thijsdetweede het volgende:

[..]

River wist het niet?
First rule: River lies :P
Wie zegt dat River niet al ruim vantevoren wist dat de doctor niet op dat moment dood zou gaan ? Ze hadden het er vast wel eens over gehad tijdens een passionele nacht :P
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 07:25:16 #293
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102797852
Niet alle regeneraties zijn er ook hetzelfde uit.

Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin vrijdag 7 oktober 2011 @ 09:03:57 #294
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102798825
The Master is eigenlijk de enige die afwijkt, en dan eigenlijk ook alleen maar qua kleur. Het concept is hetzelfde.

Dat vind ik wel mooi, dat Moffat de wijze van regenereren niet heeft veranderd zodat het consistent blijft. The Doctor is in de oude serie geen tweemaal op dezelfde manier geregenereeerd.
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102799700
Derek Jacobi O+
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 14:17:52 #296
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102807273
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 09:03 schreef Breuls het volgende:
The Master is eigenlijk de enige die afwijkt, en dan eigenlijk ook alleen maar qua kleur. Het concept is hetzelfde.

Dat vind ik wel mooi, dat Moffat de wijze van regenereren niet heeft veranderd zodat het consistent blijft. The Doctor is in de oude serie geen tweemaal op dezelfde manier geregenereeerd.
Ik zou het liefst zien dat de regeneratie de persoonlijkheid een beetje aangeeft. River en de Doctor lijken in veel manieren op elkaar dus dat zij dezelfde regeneratie en kleur hebben is wel logisch, dat de Master een regeneratie een regeneratie van vele kleuren heeft kan zijn gekte aantonen. Misschien dat een hele kalme en geduldige Timelord een blauw zou kunnen krijgen bijvoorbeeld. :)
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
  Admin vrijdag 7 oktober 2011 @ 14:30:33 #297
725 crew  Breuls
Bad Wolf
pi_102807663
Ik denk dat dat ook wel een beetje zo geldt. :)
I am a leaf on the wind.
Watch how I soar.
pi_102867279
Seizoen 5 & 6 van Doctor Who waren bij vlagen flink nadenken en puzzelen, erg leuk! Daarom wil ik eigenlijk de dvdboxen van die seizoenen kopen bij Play.com. Ik kan daar alleen niet helemaal met zekerheid vinden welke regio de luRay-boxsets van s5&6 zijn. Als het er niet bij staat onder Technical Details, zijn ze dan regiovrij?
"...while I'm supposed to marry her brother, a renowned pillow biter." Cersei Lannister
"Float like a butterfly, sting like a bee, look ridiculous." Rory the Roman
"It's smaller on the outside." Clara Oswin Oswald
  zondag 9 oktober 2011 @ 14:08:04 #299
3292 Tweek
Koffie graag!
pi_102873546
quote:
2s.gif Op zondag 9 oktober 2011 10:04 schreef WheeleE het volgende:
Seizoen 5 & 6 van Doctor Who waren bij vlagen flink nadenken en puzzelen, erg leuk! Daarom wil ik eigenlijk de dvdboxen van die seizoenen kopen bij Play.com. Ik kan daar alleen niet helemaal met zekerheid vinden welke regio de luRay-boxsets van s5&6 zijn. Als het er niet bij staat onder Technical Details, zijn ze dan regiovrij?
Engeland is dezelfde regio als Nederland.
pi_102878146
quote:
0s.gif Op zondag 9 oktober 2011 14:08 schreef Tweek het volgende:

[..]

Engeland is dezelfde regio als Nederland.
D'oh. |:(
Dat ik daar niet aan heb gedacht :`)
Thanks!
"...while I'm supposed to marry her brother, a renowned pillow biter." Cersei Lannister
"Float like a butterfly, sting like a bee, look ridiculous." Rory the Roman
"It's smaller on the outside." Clara Oswin Oswald
  † In Memoriam † dinsdag 11 oktober 2011 @ 09:04:02 #301
91830 MaximusTG
pi_102945152
Hmm, ik mis het nu al :(. Ben maar weer mn favoriete afleveringen gaan kijken van het vorige seizoen.
Wat ik me nu alleen afvraag he; De doctor is natuurlijk vaak in ons heden omdat dat nu eenmaal makkelijker filmt en leuker is voor de kijker - van buiten de serie gezien. Maar is er ook in de continuiteit van de serie een verklaring voor? M.a.w. ; is ons heden ook het heden van de doctor?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')