abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_101442322

Introductie tot bitcoin
Het is de state-of-the-art in geld. Het is een nieuwe vorm van elektronisch geld. Het is inmiddels de gouden standaard van digitale valuta.

Gebaseerd op een aantal oude technologieën, en een aantal zeer nieuwe technologieën ... Bitcoin is het resultaat van het combineren van ... cryptografische versleuteling van gegevens + het idee van een gelimiteerde grondstof, vergelijkbaar met goud en zilver (waar de hoeveelheid beperkt is), en dit gebruiken als geld + het idee van grote aantallen computers die zijn aangesloten op de het internet ... welke een sterke, veerkrachtige, onverwoestbaar netwerk vormen.

Het heet een cryptocurrency. Sinds de uitvinding van Bitcoin ... zal geld nooit meer hetzelfde zijn.

Interview MP3: http://www.oneradionetwork2.com/mp3/money/economy/12.02.10_wagner_bruce_bitcoin.mp3

Alternatief MP3: http://goo.gl/eB6Sd


Hoe werkt bitcoin?
Bitcoin is een digitale grondstof of munteenheid, wat betekent dat de hoeveelheid gelimiteerd is, net als goud. Maar in tegenstelling tot goud zijn bitcoins zeer gemakkelijk uit te wisselen via het internet.

Bitcoin is een netwerk dat, als een notaris, alle bitcoin transacties tussen mensen registreert en gedecentraliseerd opslaat in het bitcoin netwerk. Ieders bitcoin rekening wordt opgeslagen op elke computer in bitcoin netwerk. Het is dus praktisch onmogelijk om het bitcoin netwerk uit te schakelen. Bittorrent, wat gedeeltelijk gebaseerd is op dezelfde principes, heeft aangetoond dat dit soort netwerken niet uit te schakelen zijn.

Wat is de economische aansporing voor mensen om hun computer deel te laten nemen aan het bitcoin netwerk?
Door het registreren van bitcoin transacties in data blokken, verdienen computers bitcoins. Dit is nu 50 bitcoins per blok. Dit werkt als volgt. Elke transactie die plaats vindt op het netwerk wordt uitgezonden naar alle computers in het netwerk. Elke computer verzamelt deze transacties in een data blok en gaat vervolgens een proof-of-work algoritme uitrekenen voor dit blok.

Het proof-of-work algoritme is een soort vingerafdruk of check-sum van het blok en kost de computer processor tijd. De moeilijkheidsgraad van dit algoritme wordt, door het bitcoin netwerk, zo afgesteld dat het bitcoin netwerk gemiddeld één blok per 10 minuten genereert. Dat betekent dus dat de kans de een computer de proof-of-work voor een blok vindt binnen deze tijd gelijk is aan (de processor kracht van de computer)/(processor kracht van het totale netwerk).

Blokken worden op het bitcoin netwerk in een blok-keten opgeslagen. Elk blok bevat een vingerafdruk van het vorige blok zodat het duidelijk is wat de volgorde van de blokken is. Indien een computer het blok van het proof-of-work vingerafdruk weet te voorzien, dan mag deze computer 50 bitcoins claimen en zend deze computer het blok naar alle andere computers op het bitcoin netwerk. Alle computers zullen dit blok accepteren en aan hun blok-keten toevoegen.

Elke computer weet dat dit de beste strategie is, want anders moet er een ander blok gecreëerd worden met een proof-of-work vingerafdruk en dat kost extra processor tijd. Het is beter om te gaan werken aan een volgend blok.

Het proof-of-work algoritme vereist dat computers processor arbeid moeten verrichten om blokken te creëren. Door de moeilijkheidsgraad te regelen kan ervoor gezorgd worden dat de hoeveelheid blokken per uur gemiddeld constant is, zelfs als het aantal computers in het netwerk toeneemt of afneemt.

Hoe wordt de bitcoin inflatie onder controle gehouden?
Bovenstaand proces wordt bitcoin mijnen genoemd. De software hiervoor is open-source en kan gedownload worden van Bitcoin P2P Cryptocurrency | Bitcoin. Deze software kan tevens gebruikt worden om je bitcoin rekening te bekijken en om bitcoins te versturen.

Deze software is zo geconfigureerd dat elke 4 jaar de belonging per blok voor het genereren van een blok gehalveerd wordt. Nu is de beloning 50 bitcoins, na 4 jaar 25 bitcoins, na 8 jaar 12,5 bitcoins, enzovoort. Dit zorgt ervoor dat er maximaal 21.000.000 bitcoins geproduceerd zullen worden.

Terwijl mensen investeren in bitcoin zal de prijs van bitcoin toenemen. Na verloop van tijd zal de aansporing voor computers om deel te nemen aan het bitcoin netwerk verplaatsen van de beloning per blok naar transactie vergoedingen. Computers kunnen transactie vergoedingen vragen voor het opnemen van een transactie in hun blok. Zo een vergoeding kan door de zender worden toegevoegd aan de transactie. Nu geld ook weer, dat de computer die de proof-of-work vind de vergoeding mag claimen.

Het volgende fimpje legt het nog een keer uit:

Hoe start ik met bitcoin?

Ben je overtuigt van de bijzondere eigenschappen van bitcoin? Het is eenvoudig om met bitcoins te beginnen en een paar test bitcoins te verkrijgen. Ga naar de bitcoin website en download en installeer de bitcoin client:

http://www.bitcoin.org/

Nadat je de bitcoin client hebt geïnstalleerd duurt het even voordat bitcoin alle blocks heeft opgehaald van het bitcoin netwerk. Je kan gratis bitcoins verkrijgen door je bitcoin adres in te vullen op de pagina:

https://freebitcoins.appspot.com/

Als de bitcoin client klaar is met het ophalen van alle blocks zullen je nieuwe bitcoins verschijnen in de bitcoin client. Voor de duidelijkheid, het is niet noodzakelijk om een bitcoin client te hebben draaien om bitcoins te ontvangen. De bitcoins worden door het netwerk aan een bitcoin adres toegekend. Alleen de persoon die de private sleutels heeft voor dit bitcoin adres zal ooit in staat zijn om deze bitcoins weer uit te geven. De private sleutels zijn opgeslagen in het wallet.dat bestand.

Bitcoins kopen en verkopen.

Bitcoins zijn te koop en te verkopen in euros bij http://www.bitcoinexchange.com.
Bitcoins zijn te verhandelen voor Liberty Reserver USD op Mt Gox - Bitcoin Exchange.
Ik heb mij laten vertellen dat Liberty Reserve USDs weer naar euroland kunnen worden overgemaakt via een derde partij zoals ECARDONE: official Exchange: Liberty reserve, cgold. Buy: liberty reserve, LR, CG.
Paypal wordt niet meer ondersteund door de niet-besloten bitcoin exchanges omdat Paypal betalingen teruggedraaid kunnen worden. Daarentegen zijn Liberty Reserve betalingen onomkeerbaar, net als bitcoin betalingen.

Grafiek van 12 juni, na de 'grote crash' van 25 naar 10 dollar:


De eerste rally in Juli 2010 was ten gevolge van het slash dot effect:

http://news.slashdot.org/(...)-Releases-Version-03

Na deze boom is de wisselkoers van bitcoin een beetje ingestort, mede omdat er verschillende bugs zijn opgelost in de software. Echter bitcoin is duidelijk weer in trek. Voor een uitgebreide analyse van de bitcoin markt zie:

http://bitcoincharts.com/charts/

Één van de concrete zaken die je kan doen met bitcoins is anoniem doneren. Andere zaken die gemakkelijk gemaakt worden door bitcoin is het maken van kleine betalingen. Dit principe wordt op dit moment al gebruikt om software ontwikkeling voor bitcoin te stimuleren op het bitcoin forum:

http://www.bitcoin.org/smf/

Bitcoin in meer detail

Wil je de werking van bitcoin in meer detail begrijpen, ga dan naar de bitcoin wiki:

http://www.bitcoin.org/wiki/doku.php

Ten slotte, voor nieuws over bitcoin zie:

http://www.bitcoinblogger.com/

Voor meer uitleg over Bitcoin, zie het volgende artikel:

http://anarchiel.com/stortplaats/toon/bitcoin_kan_je_niet_stelen_en_dat_is_onbetaalbaar

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Dit is een topic voor en door Bitcoiners, hou het leuk!
Anti-Bitcoiners, doemdenkers en trollen staat het vrij om een eigen topic te openen.
pi_101442430
Het plaatje in de TS moet uiteraard vervangen worden. Die laat bitcoin op een waarde zien die nooit meer gehaald gaat worden.
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
  donderdag 1 september 2011 @ 11:03:23 #3
19440 Maanvis
Centuries in a lifetime
pi_101442434
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 10:58 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Stervende? Het is er pas 2 jaar :)
Een gemiddelde rat leeft ook maar 2 jaar.
Trots lid van het 👿 Duivelse Viertal 👿
Een gedicht over Maanvis
Het ONZ / [KAMT] Kennis- en Adviescentrum Maanvis Topics , voor al je vragen over mijn topiques!
pi_101442472
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 11:03 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Een gemiddelde rat leeft ook maar 2 jaar.
:D

Maar die zijn wel stabieler in waarde ;)
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
pi_101442565
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 11:03 schreef Maanvis het volgende:

[..]

Een gemiddelde rat leeft ook maar 2 jaar.
Ik heb 6 tamme ratten op dit moment O+
Gemiddeld worden de mannetjes inderdaad ongeveer 2 jaar, met uitschieters naar 2,5 - 3 jaar.
Vrouwtjes worden gemiddeld 2,5 jaar, met uitschieters tot 3,5 - 4 jaar.
pi_101442680
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 11:07 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Ik heb 6 tamme ratten op dit moment O+
Gemiddeld worden de mannetjes inderdaad ongeveer 2 jaar, met uitschieters naar 2,5 - 3 jaar.
Vrouwtjes worden gemiddeld 2,5 jaar, met uitschieters tot 3,5 - 4 jaar.
Nah, dat klopt dan wel zo ongeveer. Bitcoin's doodsstrijd zal nog wel een half jaartje duren :P
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
pi_101443155
Kan het plaatje in de TS even vervangen woorden door: http://bitcoincharts.com/charts/mtgoxUSD#rg90zvztgSzm1g10zm2g25

Geeft een realistischer beeld van de situatie.
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
pi_101443770
Nieuws op het alternatieve Coin vlak:

De Ixcoin was praktisch overleden door de hangende difficulty.
Inmiddels is er een nieuwe (mandatory) client die de difficulty aanpast zoals bij i0coin en SolidCoin (1 of 2x per 24 uur - max 10% up, max 75% down).

Vanaf block 20055 gaat dit in.
We zijn nu bij block 20026, dus dat zal mogelijk nog enkele dagen duren.

Difficulty zal eerst zakken naar zo'n 4000, daarna afhankelijk van het aantal hashers stijgen of dalen.

Ixcoin wordt gezien als een "scamcoin" omdat de grondlegger eerst flink voor zichzelf heeft gemined (deels om bounty's uit te delen, deels voor zichzelf). Daarmee heeft hij zich niet populair gemaakt.

Je kan er echter leuk wat winst mee maken (minen bij lage difficulty en snel dumpen op de exchange tegen Bitcoins) :)

Minen kan onder andere bij http://www.coinotron.com of http://ixpool.bitparking.com/pool

Verhandelen bij een exchange kan bij https://ixchange.bitparking.com/main
pi_101445162
Ik geloof dat ik het nog niet helemaal snap.
Hoe kan iets wat gedecentraliseerd is zoveel invloed ondervinden van slechts enkele community members?
Er lopen toch ook heel wat homo's rond met euro's/dollars op zak.

Hoe kan bitcoin ooit sterven? Het is gedecentraliseerd, de kans dat het ooit 0,00000000000000 raakt lijkt me niet aanwezig.
"Op Fok! val je pas op als je normaal bent." -mazaru
pi_101445675
quote:
14s.gif Op donderdag 1 september 2011 12:41 schreef Flepke het volgende:
Ik geloof dat ik het nog niet helemaal snap.
Hoe kan iets wat gedecentraliseerd is zoveel invloed ondervinden van slechts enkele community members?
Er lopen toch ook heel wat homo's rond met euro's/dollars op zak.

Hoe kan bitcoin ooit sterven? Het is gedecentraliseerd, de kans dat het ooit 0,00000000000000 raakt lijkt me niet aanwezig.
Gebeurt ook niet.

De koers zou eventueel naar 1 $ kunnen zakken.
In dat geval haken gaandeweg meer miners af en zakt de difficulty net zolang tot het weer lonend is om te minen.

Ofwel -> lagere difficulty = meer coins per dag = uiteindelijk weer zelfde opbrengst.

Het enige punt waar ik het over eens ben, als het gaat om kritiek, is dat de Bitcoin een stabiele koers zou moeten hebben om te groeien.
pi_101446162
quote:
14s.gif Op donderdag 1 september 2011 12:41 schreef Flepke het volgende:
Ik geloof dat ik het nog niet helemaal snap.
Hoe kan iets wat gedecentraliseerd is zoveel invloed ondervinden van slechts enkele community members?
Omdat er maar zo'n 60-100k mensen in de hele wereld zijn die bitcoins hebben. Die volgen allemaal dezelfde fora, lezen allemaal hetzelfde nieuws en vormen met zijn allen "bitcoin".
Gedecentraliseerd is een mooi naampje, maar in de realiteit is bitcoin juist enorm gecentraliseerd.
Een klein groepje gebruikers, waarvan 90% alle handel via één website doet.

quote:
Hoe kan bitcoin ooit sterven? Het is gedecentraliseerd, de kans dat het ooit 0,00000000000000 raakt lijkt me niet aanwezig.
Limewire is ook decentraal. Toch gebruikt bijna niemand het meer.
Het feit dat het niet door een overheid of autoriteit kan worden uitgeschakeld betekent niet dat het geen stille dood kan sterven als niemand er meer in geinteresseerd is.
Langzaam maar zeker begint men te beseffen dat er geen echt bitcoin economie is en dat de "waarde" van een coin slechts op wat speculatie berust. En die waarde zie je dan ook langzaamaan steeds verder inzakken.
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
pi_101451112
MagicalTux over het doneren van bitcoins:

quote:
Our US lawyers have confirmed that at this point it is not legal for an organization to accept donations in bitcoins.

They have hope this situation can be resolved, but in the meantime, in the USA, accepting bitcoin donations puts the organization at risk.
Ik vermoed dat hetzelfde zal gelden voor het ontvangen van betalingen in bitcoins. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om betalingen te ontvangen, maar wel dat het vrij onhandig is voor elk serieus bedrijf.
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
  donderdag 1 september 2011 @ 17:27:33 #13
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_101453547
Dat valt denk ik reuze mee. Zolang je een waarderingsstelsel hebt mag en kun je er handel mee drijven. Ik mag mijn olifant tegen jouw 16e-eeuwe prentje ruilen en hoe we dat op de balans zetten is grotendeels vrij zolang het redelijk is. Voor liefdadige instellingen gelden alleen veel strengere regels.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_101455885
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2011 17:27 schreef eleusis het volgende:
Dat valt denk ik reuze mee. Zolang je een waarderingsstelsel hebt mag en kun je er handel mee drijven. Ik mag mijn olifant tegen jouw 16e-eeuwe prentje ruilen en hoe we dat op de balans zetten is grotendeels vrij zolang het redelijk is. Voor liefdadige instellingen gelden alleen veel strengere regels.
En hoe ga je je bitcoins dan op de balans zetten? Voor 16e eeuwse prentjes en voor olifanten zijn redelijkerwijs waarden in euro's en dollars te schatten. Maar ik denk dat wanneer jij 1000 bitcoins op de balans zet, de belastingdienst gegarandeerd moeilijk gaat, ongeacht de waarde die je er in euro's bij schrijft. Die waarde kan namelijk morgen compleet anders zijn, iets dat voor olifanten een stuk minder waarschijnlijk is.
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
pi_101455946
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 16:05 schreef Whuzz het volgende:
MagicalTux over het doneren van bitcoins:

[..]

Ik vermoed dat hetzelfde zal gelden voor het ontvangen van betalingen in bitcoins. Dat wil niet zeggen dat het onmogelijk is om betalingen te ontvangen, maar wel dat het vrij onhandig is voor elk serieus bedrijf.
En in Nederland?
"Op Fok! val je pas op als je normaal bent." -mazaru
pi_101456225
quote:
1s.gif Op donderdag 1 september 2011 17:27 schreef eleusis het volgende:
Dat valt denk ik reuze mee. Zolang je een waarderingsstelsel hebt mag en kun je er handel mee drijven. Ik mag mijn olifant tegen jouw 16e-eeuwe prentje ruilen en hoe we dat op de balans zetten is grotendeels vrij zolang het redelijk is. Voor liefdadige instellingen gelden alleen veel strengere regels.
Precies. Daarnaast kan je ook iets met andere valuta, aandelen, zand of schelpjes ruilen.
pi_101456692
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:01 schreef MaGNeT het volgende:

[..]

Gebeurt ook niet.

De koers zou eventueel naar 1 $ kunnen zakken.
In dat geval haken gaandeweg meer miners af en zakt de difficulty net zolang tot het weer lonend is om te minen.

Ofwel -> lagere difficulty = meer coins per dag = uiteindelijk weer zelfde opbrengst.
Is dit ook bij bitcoin of alleen de alternatieve munt eenheden?
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:01 schreef MaGNeT het volgende:

[..]
Het enige punt waar ik het over eens ben, als het gaat om kritiek, is dat de Bitcoin een stabiele koers zou moeten hebben om te groeien.
Ik denk dat het sowieso wel groeit, als alle negatieve publiciteit maar een beetje gecounterd word.
De community zou eigenlijk eens wat leuke vrijwilligers projecten moeten op zetten.


quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:20 schreef Whuzz het volgende:

[..]

Omdat er maar zo'n 60-100k mensen in de hele wereld zijn die bitcoins hebben. Die volgen allemaal dezelfde fora, lezen allemaal hetzelfde nieuws en vormen met zijn allen "bitcoin".
Als de community groeit zal er denk ik meer specialisatie op treden.
Evolutionair proces.


quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:20 schreef Whuzz het volgende:

[..]
Gedecentraliseerd is een mooi naampje, maar in de realiteit is bitcoin juist enorm gecentraliseerd.
Een klein groepje gebruikers, waarvan 90% alle handel via één website doet.
Een klein groepje gebruikers kan/zal uiteraard groeien, met die 90% bedoel je mtgox?
Hoezo is dit, er zijn toch ook andere exchange sites? Wat boeit het dan als degene die het meest gebruikt is omvalt?

quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 13:20 schreef Whuzz het volgende:

Limewire is ook decentraal. Toch gebruikt bijna niemand het meer.
Het feit dat het niet door een overheid of autoriteit kan worden uitgeschakeld betekent niet dat het geen stille dood kan sterven als niemand er meer in geinteresseerd is.
Langzaam maar zeker begint men te beseffen dat er geen echt bitcoin economie is en dat de "waarde" van een coin slechts op wat speculatie berust. En die waarde zie je dan ook langzaamaan steeds verder inzakken.
Voor limewire zijn er betere alternatieven, die zijn er op het moment voor bitcoin voor zover ik kan zien niet. Limewire is nooit opensource geweest en daardoor dus makkelijk te stoppen door overheden. Limewire maakte gebruik van het gunetella netwerk en het bittorent netwerk. Dagelijks gebruiken er nog steeds miljoenen mensen het bittorent netwerk.
Het is logisch dat omdat het nu nog een redelijk kleine markt is (+- 4/5/6 miljoen kan ik me herinneren) het bij ieder (middel)groot nieuwsbericht er een schommeling veroorzaakt.
Als jij je huis verkoopt en er bitcoins voor koopt kan je dat effect denk ik zelfs al zien in de grafieken.
"Op Fok! val je pas op als je normaal bent." -mazaru
pi_101457420
quote:
14s.gif Op donderdag 1 september 2011 19:08 schreef Flepke het volgende:

[..]

Is dit ook bij bitcoin of alleen de alternatieve munt eenheden?
De difficulty kan bij alle varianten (Bitcoin, Namecoin, ixcoin, i0coin, SolidCoin) zowel omhoog als omlaag gaan.
Bij Bitcoin en Namecoin is dit om de 2016 blokken, bij de overige munten is dit "gerepareerd" door het om de 12/24 uur bij te stellen of om een x aantal blokken.

Dit maakt de overige currency's veel weerbaarder tegen lage koersen waardoor iedereen wegrent. De difficulty ploft dan binnen 12 of 24 uur weer naar beneden en er stappen genoeg mensen weer in om mee te doen, zolang het uit kan. Werkt goed, is inmiddels bewezen door SolidCoin.

NameCoin hangt nog tot december op een difficulty van zo'n 94.000 omdat het om de 2016 blokken aanpast en bijna niemand ze meer mined. Dit kan overigens verholpen worden zodra men met "merged mining" begint (weer een hoofdstuk apart - Google is uw vriend).


quote:
[..]

Ik denk dat het sowieso wel groeit, als alle negatieve publiciteit maar een beetje gecounterd word.
De community zou eigenlijk eens wat leuke vrijwilligers projecten moeten op zetten.

Er zijn momenteel te veel ego's en "schandalen" gaande die de Bitcoin geen goed doen.
Op die schandalen komen altijd weer trollen af die er nog een schepje bovenop doen.

Aan de andere kant heeft de Bitcoin weinig nodig om te overleven. Een paar PC's die de client nog draaien en wat minen is voldoende. Daarom zal je het nooit helemaal "dood" krijgen.

Bitcoin is iets nieuws en is niet te vergelijken met eerdere pogingen om een nieuwe valuta van de grond te krijgen. De exchanges en online wallets maken het misschien "centraal", je bent niet verplicht ze te gebruiken en in principe kan je het gewoon decentraal gebruiken.

quote:
[..]

Als de community groeit zal er denk ik meer specialisatie op treden.
Evolutionair proces.

Die kans is vrij groot. Dat is ook prima, de munt heeft nog jaren om zijn koers (haha, woordspeling) te vinden.

quote:
[..]

Een klein groepje gebruikers kan/zal uiteraard groeien, met die 90% bedoel je mtgox?
Hoezo is dit, er zijn toch ook andere exchange sites? Wat boeit het dan als degene die het meest gebruikt is omvalt?

Het is voor de reputatie van Bitcoin niet goed als er een grote exchange gekraakt wordt of omvalt.
Voor het bestaan van Bitcoin is het echter geen probleem.
De waarde (in Dollars of andere valuta) kan er echter wel door veranderen.
Maar de waarde van een Bitcoin zal altijd een Bitcoin zijn ;)

quote:
[..]

Voor limewire zijn er betere alternatieven, die zijn er op het moment voor bitcoin voor zover ik kan zien niet. Limewire is nooit opensource geweest en daardoor dus makkelijk te stoppen door overheden. Limewire maakte gebruik van het gunetella netwerk en het bittorent netwerk. Dagelijks gebruiken er nog steeds miljoenen mensen het bittorent netwerk.
Het is logisch dat omdat het nu nog een redelijk kleine markt is (+- 4/5/6 miljoen kan ik me herinneren) het bij ieder (middel)groot nieuwsbericht er een schommeling veroorzaakt.
Als jij je huis verkoopt en er bitcoins voor koopt kan je dat effect denk ik zelfs al zien in de grafieken.
De makers van Limewire zijn er mee gestopt na het verliezen van een rechtzaak, aangespannen door de RIAA.
Het verschil met Bitcoin is, dat het net als Torrents een decentraal netwerk heeft.
Je kan een deel platgooien/verbieden, zolang er nog een internetverbinding is (VPN, IRC, TOR, etc) kan je het altijd weer werkend krijgen. Desnoods door een mandatory client update die een nieuwe manier van verbinden verplicht.
  donderdag 1 september 2011 @ 20:03:33 #19
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_101459213
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 18:46 schreef Whuzz het volgende:
En hoe ga je je bitcoins dan op de balans zetten? Voor 16e eeuwse prentjes en voor olifanten zijn redelijkerwijs waarden in euro's en dollars te schatten. Maar ik denk dat wanneer jij 1000 bitcoins op de balans zet, de belastingdienst gegarandeerd moeilijk gaat, ongeacht de waarde die je er in euro's bij schrijft. Die waarde kan namelijk morgen compleet anders zijn, iets dat voor olifanten een stuk minder waarschijnlijk is.
Wat is er gemakkelijker in waarde te schatten dan een bezit dat liquide is en waar 24/7 per dag quotes voor worden afgegeven? Ik verwacht eigenlijk echt totaal 0 problemen met de belastingdienst, ook bij een controle.

Sowieso zijn de regels bij ons erg mild. Meestal zou je zelfs nog tegen aanschafwaarde mogen waarderen. Al denk ik dat Bitcoins voldoende 'valuta-achtig' zijn waardoor je toch een reële schatting moet maken. Ik ben geen fiscalist, hoor, wel ondernemert die zelf zijn eigen balansen maakt voor zijn BV's (oh shit) ;)
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_101459348
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 20:03 schreef eleusis het volgende:

[..]

Wat is er gemakkelijker in waarde te schatten dan een bezit dat liquide is en waar 24/7 per dag quotes voor worden afgegeven?
Jij gaat elke dag je balans met 5-10% bijstellen?
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
pi_101459446
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 20:06 schreef Whuzz het volgende:

[..]

Jij gaat elke dag je balans met 5-10% bijstellen?
De waarde van een computer daalt ook met de seconde.
"Op Fok! val je pas op als je normaal bent." -mazaru
pi_101459618
quote:
14s.gif Op donderdag 1 september 2011 20:08 schreef Flepke het volgende:

[..]

De waarde van een computer daalt ook met de seconde.
En die hebben dan ook een voorafbepaalde afschrijving op een balans. Je koopt een computer, zet die op de balans met een afschrijving gedurende 3 jaar.
Hoe doe je dat met je bitcoins? Die kunnen namelijk morgen 80% minder waard zijn. Beetje lastig op de balans, niet? ;)
'cos here at Globo Gym, we're better than you! And we know it.
pi_101459926
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 20:11 schreef Whuzz het volgende:

[..]

En die hebben dan ook een voorafbepaalde afschrijving op een balans. Je koopt een computer, zet die op de balans met een afschrijving gedurende 3 jaar.
Hoe doe je dat met je bitcoins? Die kunnen namelijk morgen 80% minder waard zijn. Beetje lastig op de balans, niet? ;)
Ehm oja.

Automatiseren?
"Op Fok! val je pas op als je normaal bent." -mazaru
pi_101460128
quote:
14s.gif Op donderdag 1 september 2011 20:17 schreef Flepke het volgende:

[..]

Ehm oja.

Automatiseren?
Zelfs dat hoeft niet.
Je kan de waarde op 2 momenten nemen, net als bij aandelen op de balans bij een BV.
  donderdag 1 september 2011 @ 20:24:13 #25
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_101460334
quote:
0s.gif Op donderdag 1 september 2011 20:06 schreef Whuzz het volgende:

[..]

Jij gaat elke dag je balans met 5-10% bijstellen?
Ik hoef niet elke dag mijn balans bij de belastingdienst in te leveren, dat doe ik één keer per jaar.

Maar als je speculeert op de beurs kijk je wel elke dag wat je portfolio waard is, zo gek zou het dus niet zijn om het op dagelijkse basis in de gaten te houden, als het je boeit.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')